2020. november 13., péntek

Káros lehet az egészségre a túlzott maszkviselés

 A problémát is ők gyártják, meg a megoldást is. Ennél jobb üzlet és hatalmi technika nincs. “Káoszból lesz a rend” — az Új Világrend.

Káros lehet az egészségre a túlzott maszkviselés? (The Jerusalem Post)

Egy amerikai idegsebész beszámolója szerint több kutatás is azt bizonyítja, hogy a hosszú ideig tartó maszk hordás káros lehet az egészségre és az immunitást is csökkentheti.

A koronavírus járvány kitörése óta vita tárgyát képezi, hogy szükséges-e maszkot hordania az egészséges embereknek vagy nem. A legtöbb kormányzat a kötelező maszkviselés mellett tette le a voksát. Azonban vannak olyan szakemberek, akik továbbra is kétségbe vonják a viselés szükségességét, sőt egyesek egyenesen egészségtelennek tartják. Ilyen ellenvéleményt fogalmazott meg dr. Russel Blaylock amerikai idegsebész is – írja a Jerusalem Post.

Az egészségügyi szakember a Technocracy Newsban publikált cikket az aggodalmairól. Az orvos azt írja, hogy a huzamos ideig tartó maszkviselés olyan mellékhatásokkal járhat, mint: „fejfájás, légúti elzáródás, szén-dioxid felhalmozódás, oxigénhiány”. Dr. Blaylock szerint akár életveszélyes komplikációkat is eredményezhet a száj és az orr eltakarása.

A mellékhatások különböző súlyosságúak lehetnek attól függően, hogy milyen maszkot hord valaki. A legjobban szűrő N95-ös (megfelel az európai FFP2-nek) szájmaszkok például erősen korlátozzák a levegővételt így a viselők gyakran panaszkodnak fejfájásokra.

Dr. Blaylock cikkében utal egy korábbi kutatásra, ami egészségügyi dolgozóknál vizsgálta az N95-ös maszk hatásait. A kutatási alanyok harmadának voltak fejfájásos panaszai a használattól, akinek korábban is voltak panaszai azoknak romlott az állapota, és 5-ből 3 egészségügyi dolgozónak volt szüksége fájdalomcsillapító gyógyszerre.

Sokan a maszkok szoros illeszkedésének tulajdonítják a fájdalmat, azonban a vizsgálatok alapján a vér oxigén szintjének csökkenése vagy a széndioxid növekedése okozza a panaszokat.

„Ismert tény, hogy ha valaki órákon keresztül hord N95-ös maszkot, akkor a vér oxigén szintje akár 20%-ot is zuhanhat, ami ájuláshoz is vezethet

– írta az orvos, aki fel is idézett egy amerikai esetet, ahol egy idős férfi N95-ös maszkban vezetett, elájult és balesetet szenvedett.

Az oxigén szint csökkenése nem csak az ájulás miatt lehet veszélyes, hanem azért is, mert a kevés oxigén csökkenti az ember természetes immunitását.

Dr. Blaylock szerint a maszk csak növeli annak az esélyét, hogy egyébként egészséges viselője elkapjon egy betegséget. Az orvos arra is figyelmeztet, hogy egyetlen tanulmány se bizonyítja, hogy a maszk sikeresen véd a koronavírus terjedése ellen és nem véletlen, hogy csak az orvosok és a betegeknek szükséges a száj és az orr eltakarása.

„Ha egy ember TBC-ben szenved, akkor maszkot hordatunk vele, de nem kérjük az egész közösséget, hogy ők is tegyenek így. A CDC és a WHO ajánlása arról, hogy mindenki hordjon maszkot, nem tanulmányokon alapul, hiszen soha egyetlen járvány megfékezésére se használták ezt a módszert”

– írta dr. Blaylock.

Az Egészségügyi Világszervezet honlapján továbbra is az a tanács áll, hogy ha valaki egészséges és nem az egészségügyben dolgozik akkor nem szükséges, hogy maszkot viseljen. A legtöbb országban, köztük Magyarországon is jelenleg mindenkinek kötelező maszkot hordania a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban is.

A WHO maszkviselési tanácsa még márciusban (videó a linken)