2020. március 18., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A járvány mindenhol ugyanazt okozza. Nem úgy külön büntet csak minket."A jövőképről pedig: a járvány – és a vele járó veszélyhelyzet, annak minden kellemetlenségével együt

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A járványügyi intézkedések, a rossz hírek, környezetünk reakciói és úgy általában a bizonytalanság ijesztő hatással lehetnek ránk, a koronavírus okozta helyzet alsó hangon kimozdít valamennyiünket a komfortzónánkból. A pánik vagy a depresszió azonban rossz döntésekre sarkallhat bennünket, nagy károkat okozhat elsősorban bennünk. Összeállításunk arról, milyen praktikus megoldásokat javasolnak a külföldi intézmények, szaklapok mentális egészségünk megőrzésére.

A biztonság, a kiszámíthatóság elvesztése trauma. A bizonytalanság-érzés, az aggodalmaskodás legyőzésének egyik legfontosabb módja, hogy minél pontosabban megértsük a jelen helyzetet. Ehhez pedig a valóság minél közelibb megismerésére, vagyis tényszerű információkra van szükség.

Az első lépés tehát, hogy

megbízható forrásokból szerezzünk információkat, és elsősorban tényalapú információkat.

(A járványról leginkább orvosi portálokról, nemzetközi szakosított szervezetek honlapjairól.)

A fő elv ellenpólusa is fontos: kerüljük az olyan hírek fogyasztását, amelyek láthatóan sokkolóak, hatásvadászok, a hírértékük kevés, ugyanakkor félelmet keltenek.

Másodsorban:

Érdemes naponta többször, meghatározott időben, korlátozott ideig, de alaposan utánanézni a fejleményeknek, mintsem egész nap, folyamatosan híreket olvasni, órákra fölöslegesen beleragadni a hírfolyamokba.

Mi szelektáljuk, mit és mikor akarunk olvasni, ne algoritmusok határozzák meg, mikor, milyen hírrel találkozunk szembe.

Válság idején még jobban felértékelődik a tudatos hírfogyasztás gyakorlata.

Harmadrészt:

Érdemes a megszokottnál kevesebb időt tölteni a közösségi média felületein, és azt az időt is tudatosabb használatra (főleg kapcsolattartásra) fordítani, nem céltalan böngészésre. A Facebookon, a Twitteren rengeteg megalapozatlan hír, hamis információ kering, gyakran jó szándékú ismerőseink megosztásában is.

A hírzaj a zavart erősíti – az ismeretlen helyzetben mindenki járványügyi szakértővé válik, ismerőseink sokasága keveredik vitákba a kommentkavalkádban, posztol összeesküvés-elméleteket; a sok ötletelés, okoskodás néhány óra netezés után csak a zűrzavart erősíti a fejekben.

Üres asztalok egy vendéglő teraszán hétfőn a budapesti Deák Ferenc utcában

A védekezés első számú módja, az otthon tartózkodás, az önkéntes izoláció sokak számára bezártságérzést jelent. De ennek nem feltétlenül kell így lennie. Mentálhigiénés szaklapok a következőket tanácsolják:

Az izolációnak nem kell elszigeteltséggel járnia, főleg a digitalizáció korában nem.

Szeretteinkkel, barátainkkal akár napi kapcsolatban maradhatunk, telefonon, mail-ben, chat-funkciókban, hogy új érzelmi ingerek érjenek bennünket, megmaradjon a kapcsolattartás jó érzése.

Fontos a kreativitás, hogy a négy fal ne börtönt jelentsen, hanem különböző hasznos és szórakoztató elfoglaltságok (olvasás, tévézés, videójátékok, társasjátékok...stb.) színterét.

Egy hosszú izolációs időszakban kivédhetetlen a rutin, az ismétlődések kialakulása, ezért fontos, hogy egyes napokon valamilyen ötlettel újítsunk, és vigyünk valamilyen színt a napi tevékenységünkbe.

Érdemes kiszakadni a virtuális térből és visszatérni tudatosan a való világba,

a hétköznapi örömök (és sajnos a bajok) valóságosabb átélése lehetséges, ha minden nap legalább egy kis időre kizárjuk a digitális valóságot az életünkből.

Fontos kiengedni a gőzt, erre pedig jó lehetőség valamilyen sport űzése – lehetőleg a szabadon, napsütésben, ideális esetben a természetben.

Pszichológusok nem győzik eléggé felhívni a figyelmet arra, hogy az ember elméjében megjelenő gondolatok nem tények. Válság idején a negatív események várása ugyan reális, de a negatív gondolatok között sok a valóságtól elrugaszkodott, a félelem generálta benyomás – ezek tudatos kiszűrése fegyelmezettséget követel, de

nagy haszna van: jövőképünket nem sötétítik el pillanatnyi pesszimista érzelmeink.

A jövőképről pedig: a járvány – és a vele járó veszélyhelyzet, annak minden kellemetlenségével együtt – minden valószínűség szerint hónapokig fog tartani, és utána is súlyos következményekkel (gazdasági, foglalkoztatási problémákkal) kell együtt élnünk.

Mégis: egy átmeneti időszak után az élet újra vissza fog térni a normális kerékvágásába, és ezt nem szabad elfelejtenünk.

fotó: MTI

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A hülyegyerek libernyák helytartójelöltek és kápónők közösségellenes pártja ezúttal sem hazudtolta meg magát... #momentum #nomentum

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Feljelentették a karantént elsumákoló momentumost, akinek esze ágában sincs lemondani
Járványügyi szabálysértés gyanúja miatt fordult a Paksi Rendőrkapitánysághoz a momentumos Barnabás István ügyében a feljelentéseiről jól ismert Tényi István. Az önkormányzati képviselőről a napokban derült ki, hogy a koronavírus-járvány sújtotta Olaszországban járt, ám otthonmaradás helyett részt vett az önkormányzat munkájában. Az elképesztő felelőtlenségen mindenki megdöbbent, Paks polgármestere pedig lemondásra szólította fel a képviselőt, aki erről hallani sem akar. A feljelentés ugyanakkor már a paksi rendőrkapitány asztalán van. 

Ahogy azt a PestiSrácok.hu elsőként megírta, Barnabás István momentumos önkormányzati képviselő olaszországi magánútja után senkinek sem jelezte, hogy a koronavírus európai gócpontjának számító országban járt, majd mintha mi sem történt volna, részt vett az önkormányzat munkájában. Majd napokkal később bejelentette, önkéntes karanténba vonul élettársával együtt, aki a paksi erőmű területén dolgozik és, aki szintén bement munkahelyére anélkül, hogy vizsgálatnak vetette volna alá magát. A politikus beszámolója szerint Nápolyban jártak, ahonnan múlt vasárnap tértek vissza, a hetet pedig munkahelyükön kezdték. Barnabás az erőmű hulladékkezelőjénél dolgozik főmérnökként, ahonnan a kormány múlt szerdai, Olaszországból hazatérő személyeknek karantént előíró rendelete után hazaküldték. Ugyanakkor erre csak a hét második felén került sor, Barnabás pedig az esetet taglaló Facebook-bejegyzésében maga is úgy fogalmazott:

a sok járványügyi információ hatására már úgy gondolom, hogy a környezetünk megnyugtatása érdekében a két hétre világtól való elvonulás lett volna a legbölcsebb megoldás.

Barnabás múlt szerdán részt vett a városi közgyűlésen is, ahol a polgármester, Szabó Péter ismertette a kormány legújabb járványügyi rendelkezéseit, amelyek tartalma szerint Barnabásnak és élettársának önkéntesen karanténba kellett volna vonulniuk. A momentumos politikus még ekkor sem jelezte a testületnek, hogy az európai gócpontnak számító Olaszországban járt, pedig ekkortól kezdve a karantén megtagadása gondatlan veszélyeztetésnek minősült. Ennek ellenére, másnap Barnabás még részt vett egy sajtótájékoztatón és a polgármesterrel is találkozott. Még ekkor sem közölte az önkormányzattal, hogy Olaszországban járt, ezt csak vasárnap jelentette be egy Facebook-bejegyzésben, ezzel együtt pedig azt is, hogy karanténba vonul élettársával.

A teol.hu szerint válságstábot állítanak fel az eset miatt Pakson. Szabó Péter polgármester szerint ez felelőtlen magatartás, amellyel Barnabás István a város lakóinak egészségét veszélyeztette, ezért felszólította őt képviselői mandátumáról való lemondásra. A városvezető emellett azt kérte a képviselőtől, és mindazoktól, akik jelen voltak a legutóbbi ülésen, hogy lehetőség szerint vonuljanak önkéntes karanténba. Barnabás annyit mondott, hogy sajnálja a kialakult helyzetet, és most, több mint egy héttel a hazatérés után, a sok új járványügyi információ ismeretében elismeri, hogy a kéthetes otthoni karantén lett volna a bölcs megoldás. Azt ugyanakkor leszögezte, hogy nem mond le.

Ahogy szinte minden botrány kapcsán, ismét Tényi István fordult a hatósághoz, és tett feljelentést járványügyi szabálysértés gyanúja miatt a Paksi Rendőrkapitányságon. Úgy tudjuk, az ügy azóta már a paksi rendőrkapitány asztalán van.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: :=("Marco Vergano azt mondta, egy hét alatt ötszöröződött meg a lélegeztetőgépre szoruló betegeik száma. És nem csak öregek vannak közöttük."

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Egy hétig sem bírták a mozgáskorlátozást az olaszok

Az első napok "engedelmessége" után egyre többen megszegik az új típusú koronavírus-fertőzés miatt bevezetett óvintézkedéseket az olasz belügyminisztérium kedden közölt adatai szerint.

Az országos szintű "mozgáskorlátozás" egy héttel ezelőtti bevezetése óta az olaszok egyre nehezebben viselik a "ne mozdulj ki otthonról!" hatósági felszólítást. Ennek értelmében csak az hagyhatja el otthonát, aki munkavégzésből, egészségügyi okból, bevásárlás miatt vagy más súlyos indokból kényszerül erre.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint vasárnapról hétfőre 13,5 százalékkal emelkedett az intézkedéseket megszegők aránya. Hétfőn egész Olaszországban 7890 személy ellen tettek feljelentést, mivel az engedélyezett indok nélkül tartózkodott az utcán vagy utazott.

Hétfőn több mint 172 ezer személyt ellenőriztek: volt, aki hamis nyilatkozattal igyekezett igazolni mozgását. Több mint 92 ezer kereskedelmi egységet is ellenőriztek, és 217 esetben tettek feljelentést, mivel az üzlet engedély nélkül tartott nyitva, vagy nem felelt meg a hatályos egészségügyi előírásoknak.

A rendkívüli óvintézkedések március 11-i bevezetése óta több mint 660 ezer személyt ellenőriztek, és közülük 27 ezer ellen tettek feljelentést. Az üzletek közül több mint 317 ezret ellenőriztek és több mint ezerre szabtak ki bírságot.

Hírdetés

A bírság meghaladja a 200 eurót, de rendkívül súlyos szabálysértés esetén az elkövető három hónap börtönt is kockáztat.

Attilio Fontana, a legtöbb fertőzöttet regisztráló Lombardia tartomány elnöke szerint az óvintézkedések első napjaiban az olaszok félelmükben betartották az előírásokat, de mostanra "belefáradtak, megunták és azt hiszik, már túl vagyunk rajta".

"Ezért nem csökkenteni, hanem fokozni kell az óvintézkedéseket" – hangoztatta Fontana, és csatlakozott hozzá az északkeleti Veneto tartományt vezető Luca Zaia is, aki nyomatékosan arra kérte a régió lakosait, ne menjenek az utcára sétálni. Szicília tengerpartjain is többeket megbírságoltak, mivel a jó időt kihasználva a strandokon napoztak.

Ezzel egy időben újabb formanyomtatványt közöltek az olasz belügyminisztérium honlapján, amelyet kitöltve az olaszoknak minden egyes mozgás esetén magukkal kell hordani: a korábbi változathoz képest már azt is igazolni kell, hogy a személy nem tartózkodik karanténban. Mint kiderült, sokan elhagyták lakásukat annak ellenére, hogy lázzal vagy enyhe tünetekkel házi karanténba helyezték őket.

A Corriere della Sera milánói napilap tudósítása szerint a metró kora reggeli járatain tömegek utaznak (ezek a fotók láthatók cikkünkben). A római Il Messaggero szerint ugyanez a helyzet az ingázók Rómába tartó vonatain is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Azért ez nem mindig logikus, jó hogy most idősek feleslegesen ne csoportosuljanak, de akinek senki se vásárol be, vagy egy háztartásban él pl. a menyével aki bevásárol hel

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Lakatos Tibor, az operatív törzs szóvivője, ügyeletvezető tiszt elmondta, ellenőrizték a zárórát, 7 vállalkozóval szemben 350 ezer forintos büntetés erejével kellett eljárni. Nyomatékosította: a NAV folytatni fogja ezeket az ellenőrzéseket.

Közölte, Hegyeshalomnál 29 kilométeres kocsioszlop torlódott fel, itt adminisztratív módszerekkel könnyítettek,

Szerbia és Bulgária felé az átengedés eszközével élnek

a nyugati határon - vagyis akinek nem úticélja Magyarország. Hegyeshalom mellett Kópházánál és Rábafüzesnél is engedik a teherforgalmat - könnyítésképp.

Ezt követően megköszönte a lakossági és vállalkozói közreműködést, és megnyugtatott mindenkit, hogy a kormány célja a vírus lelassítása, a magyar állampolgárok ellátása.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta, a csoportos megbetegedések időszakába lépett a járvány.

"Magyarországon is bárhol jelen lehet, jelen van már a vírus, attól függ, milyenek az emberi kapcsolatok és milyen a népesség megoszlása" - közölte.

Fő célnak jelölte meg a járványgörbe ellaposítását.

Mint jelezte, nem elég az egészségügy, a rendőrség vagy a hatóság hozzájárulása.

"Elsősorban a lakossághoz fordulok:

ha nem értik meg az emberek a helyzet súlyosságát, a hatósságoknak nincs esélyük.

Kérem, hogy tartsák be a tanácsokat! Még mindig sok idős embert látunk az utcákon és a tömegközlekedési eszközökön. Aggódunk értük, ők azok, akik egy betegség esetén súlyos lefolyásnak vannak kitéve" - húzta alá.

Az időseken kívül a fiatalokhoz is szólt:

"A tanítás nem maradt abba!

Rengetegen sétálnak az utcákon, rendeznek házibulikat. Tisztelettel kérem, hogy ne tegyék!

A fiatalok értenek a legjobban a modern eszközökhöz, ezen keresztül érintkezzenek egymással! Ha külföldről jönnek haza, vonuljanak önkéntes karanténba! Ne menjenek zárt térbe otthonról!"

Általánosságban azt kérte, mindenki legyen fegyelmezett, tartsa be a szabályokat.

Kérdések

- Mi az az esetszám, amikortól már csoportos megbetegedésről beszélünk?

- Nincs egy konkrét szám. Arról beszélünk, hogy milyen módon lehet gátat szabni a járvány terjedésének.

- Magyarországon bárhol jelen lehet a vírus; sikerült-e mára kideríteni, hogy hányan vannak súlyos állapotban?

- Mindenhonnan, az egész ország területéről azonosítottunk pozitív eseteket. Gyakorlatilag a közösségi terjedés lehetősége adott. Egy ember elhunyt, ketten meggyógyultak, számosan enyhez tüneteket produkálnak. A klinikai tünetek és a fertőzöttség ténye jelentősen eltérhet egymástól. Azok számára adott az egészségügyi ellátórendszer, akik arra rászorulnak. A kötelező házi karantén intézményét sokkal szigorúbban alkalmazzuk, mint korábban.

- Várható-e, hogy lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be, mikor és milyen körülmények kellenek hozzá?

- Az eddigi intézkedések jelenleg elegendőek. Nem tervezünk egyelőre kijárási tilalmat, nem tervezünk lezárni településeket. Lehet, hogy eljön ennek az ideje, de ezt nagyon alapos számítások fogják megelőzni, nem kívánunk aránytalanul nagy károkat okozni.

- Miért nincs rajta Spanyolország a beutazási tilalmi listán? Majdnem olyan súlyos a helyzet ott, mint Olaszországban.

- Nemzetközi eljárások figyelembevételével születnek meg a döntések. Ha a járványügyi szakemberek javasolják, akkor kiterjesztés lesz.

- Mennyire hatékony a reptéri ellenőrzés? Nem igazán van ellenőrzés a hazatérők esetében.

- Az utaslista alapján azokat ellenőrizzük, akik kockázatot jelentő országokból érkeznek. A szabályok szerint hajtják végre az intézkedéseket.

- Milyen szankciókra számíthatnak a nyerészkedők?

- A büntetési tételek irányadóak. Általánosságban nem lehet ezt így elmondani, de függ a cselekmény típusától.

- Hegyeshalomnál macedónok okoznak most problémát. Mi a megoldás?

- Humanitárius módon kell megakadályozni azt, hogy behurcolják Magyarországra a vírust. Nem megyünk sokra azzal, ha valakit beengedünk, és az napokig utazgat Magyarországon. Olyanokat szeretnénk beengedni, akik azonnal átutaznak. Szerbiával most állapodtuk meg. Az átutazók csak adott helyeken állhatnak meg, és adott töltőállomásokon tankolhatnak.

- Mikor érhetjük el a csúcsot az esetszám tekintetében Magyarországon?

- Nagyon sokan fáradoznak és dolgoznak különböző modelleken. Igazából ez egy új vírus, és más a környezet, mint Vuhanban, Kínában, a továbbadás körülmények is mások. Bizakodó vagyok, hogy a rendszabályok betartásával jelentősen le tudjuk csökkenteni a megbetegedések, súlyos esetek számát. Nagyon remélem, hogy az áldozatok száma minél kisebb lesz, az időben meghozott intézkedések köszönhetően.

- Hány koronavírustesztet végeztek el eddig Magyarországon?

- A teszteléssel kapcsolatban sok a kérdés. Önmagában egy laborvizsgálat nem elég ahhoz, hogy "megnyugvást keletkeztessen". Az csak arról az adott állapotról ad információt.

- Valóban van Japánban gyógyszer? Kína állítja.

- Magyarországon is vannak olyan szerek, amelyekről hatékonyságot állítanak a kutatók, ha szükség van rájuk, bevetésre kerülnek.

- Mennyi vírustesztet rendelt meg Magyarország? Mennyi lassítaná a fertőzést?

- Az lassítja, ha betartjuk a szabályokat. Sok tesztet rendeltünk, ez nem akadálya a szükséges vizsgálatok lefolytatásának, bár van hiány a piacon.

- Miért nem a 130 milliárd forintból fenntartott köztévé közvetítette Orbán Viktor beszédét? A Facebookon sokáig nem volt elérhető a miniszterelnöki bejelentés szerdán.

- Már elérhető a videó hanggal. Hogy miért nem a köztelevízió adta, arra nem tudok választ adni.

- Miért nem közölnek területi adatokat a fertőzöttekről? Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke azt mondta, ez nem sért személyiségi jogot.

- Mert semmilyen relevanciával nem bír a nyilvánosság számára. A megfelelő helyeken rendelkezésre áll ez az adatsor. A koronavírus esetében egyébként sem lehet olyat mondani, hogy "hova ne menjen" valaki.

- Lesz-e vásárlási limit? Sokan spájzolnak, ezért sokaknak nem jut bizonyos élelmiszercsoportokból.

- Magyarország élelmiszer-ellátása biztosított. Fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken vizsgáljuk az árképzést, és azt is, hogy a kézfertőtlenítők, maszkok alkalmasak-e arra, amire kínálják őket.

- Egészségügyi dolgozók folyamatosan panaszkodnak arról, hogy nincs elég védőfelszerelés. Mikor lesz elég?

- Folyamatos a megrendelés. A védőeszközöket csoportosítani kell és oda kell allokálni, ahol tényleg szükség van rájuk. Valóban, a kínai piac kezd felszabadulni, nincs már szükségük maszkokra és rengeteget legyártottak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Amikor már itt is ezt írják..."Az offshore helyszíneken parkoltatott, az igazságos közteherviselés elveinek ellentmondó multinacionális vállalati vagyonok megadóztatása. N

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A cikk Orbán Viktor miniszterelnök szerda délutáni bejelentése előtt egy nappal készült.

Jó esetben az államok rendelkeznek járványügyi helyzetre kidolgozott vészforgatókönyvekkel. Ahol ez láthatóan nincs, ott megfigyelhető a kapkodás, ahogy élesben dolgozzák ki ezeket. Az egyik legfontosabb ilyenkor az ivóvíz, az áram, a szennyvíz, a földgáz, a hulladékkezelés és az internet szolgáltatás zavartalan biztosítása. Nem elég azonban a biztosítás, megfelelő kommunikációval meg is kell erősíteni a lakosságban a bizalmat, hogy mindezek a közszolgáltatások stabilan működnek és működni is fognak. Ez nagyban segít, hogy a társadalom rendezett és nyugodt formában fogadja a helyzetet és a kormányzatok többi intézkedését. Ne feledjük vannak olyan országok, ahol a zavargásokhoz az is elég, ha csak elterjed a pletyka, hogy a közszolgáltatások egy része néhány napon belül leállna vagy rosszabb esetben le is áll.

A közszolgáltatásokba vetett bizalom ezért elsődleges fontosságú.

Emellett a kormányzatok kijelölnek egyéb stratégiai ágazatokat, alágazatokat is, ahol szorosan figyelemmel kísérik az eseményeket és ha kell beavatkoznak, szélsőséges esetben, akár ideiglenes államosítással is. Járványhelyzetben tipikusan ilyen terület lehet az egészségügyi védőfelszerelések gyártása és kereskedelme vagy éppen bizonyos gyógyszergyártó kapacitások. A szorosabb kontroll segíthet túllendülni az ellátási nehézségeken vagy ideiglenes forráshiányon.

A hatósági árak bevezetése véleményem szerint kevés helyen indokolt, mert a nagyon keresett termékek csökkenő kínálata esetén pont az igazán hatékony ösztönzőt, a megszerezhető jövedelmet iktatja ki. A hatósági árak működésének szélsőséges példáját napjainkban egyébként Venezuelában figyelhetjük meg, ahol a gazdaság gyakorlatilag összeomlott. A történelmi tapasztalat is az, hogy ahol hatósági ár van, ott kialakul a feketepiac is.

Ha lehet, még komplexebb és messzebbre ható probléma a gazdasági következmények kezelése. Sok helyen látjuk a javaslatot arra, hogy dolgozzanak távmunkában az emberek a járványveszély alatt, de tudjuk, hogy sokaknak ez nem opció, hiszen a munkáját nem lehet távmunkában elvégezni. Különösen nehéz a helyzete az alacsonyabb jövedelműeknek, hiszen nekik tartalékuk is kevesebb van, miközben a gyárakban, üzemekben sokszor több műszakos munkarendben dolgoznak.

Emellett ott vannak az önfoglalkoztatók, egyéni vállalkozók, kisvállalkozások tömegei, akik sok esetben teljes leállásra kényszerültek. Tévedés tehát azt gondolni, hogy hónapokig elhúzódó ilyen szintű járványkrízis esetén elegendő a klasszikus keresletoldali állami gazdaságélénkítés. Mire a bürokratikus állami gépezet be tudja indítani a gazdaságot (programok elindítása, beszerzések lefolytatása) már késő. Mindemellett ne feledjük, hogy az országok egy részében jelen helyzetben nem a hosszabb átfutású keresletoldali élénkítés az elsődleges cél most, hanem a jövedelemkiesés okozta bizonytalanság miatti zavargások elkerülése. Egy egykori amerikai üzlettársam mondata jut eszembe: „Az emberek egy része itt mindig két péntekre van csődtől." (sokan heti fizetést kapnak)

Éppen ezért megfontolandó, hogy ne „csak" egy gigantikus távmunka kísérletet hajtsanak végre a társadalmak, hanem az átmeneti állami alapjövedelem egy formáját is teszteljék.

Ahogyan a gazdasági élet lassul, a bevételek, jövedelmek elapadnak. A kormányok célja ilyenkor, hogy megtörjék a negatív spirált, amelyhez számos eszközt használhatnak fel. A fontos azonban, hogy nem kell mindet azonnal meglépni. Véleményem szerint nagyobb jelentőséggel bír a kiszámíthatóság, mint rengeteg intézkedés egyszerre történő meghozatala, amelyre egyébként kapacitása sincs az államigazgatásokat. Tehát a kormányoknak úgy kell eljárniuk és kommunikálniuk, hogy előre meghatározzák, mely gazdasági intézkedés mennyi ideig tartó rendkívüli helyzetnél lép életbe. Ennek a kommunikációja elkezdődhet, amint néhány napon belül elkészülnek a válság különböző lefutását becslő modellelőrejelzések. A lényeg az intézkedésben a kiszámíthatóság és fokozatosság.

Néhány eszköz

  • A cégek számára akár kamatmentes munkabér-hitel, forgóeszköz-hitel vagy beruházási hitel biztosítása. Ez történhet akár önerő nélkül (Utóbbi a visszaesés súlyosságától függ, igazán nagy bajban szóba jöhet a loan-on-trust, ami fedezet nélkül is lehetővé teszi a hitelezést. Franciaországban évekkel ezelőtt volt erre kísérlet.)
  • A súlyosan érintett egyéni vállalkozók, vállalatok, intézmények dolgozóinak állami jövedelem biztosítása átmeneti időszakra. A súlyosságtól függően ez lehet részleges vagy a teljes jövedelem (a munkavállaló előző 12 havi jövedelmének átlaga alapján a háztartás megélhetéséhez szükséges plafonban maximálva). Amennyiben utólag a számlák, bérkimutatások adataiból kiderült, hogy mégis volt jövedelem, úgy a támogatás később arányosan visszafizetendő. A központi bankok évek óta monetáris politikai eszközökkel próbálják megoldani a gazdasági gondokat, így a rendkívüli helyzetben a jegybanki pénzteremtés is szóba jöhet. Látva némelyik támogatási program vagy monetáris politikai enyhítés hatékonyságát, nyugodtan oda lehetne adni közvetlenül a fogyasztóknak is a pénzt, a gazdaságot nem segítené rosszabbul, mint az eddigi intézkedések. Jegybanknál és kormányzatban dolgozó barátaim kedvéért azért hozzáteszem, hogy tudom, ez a „helikopterről történő pénzszórás" csak az általános fogyasztási szinten segít és nem ad lehetőséget finomhangolt gazdaságpolitikai, ágazati, alágazati szintű beavatkozásra. De most nem is ez a cél. Az is szóba kerülhet, hogy a bérek kifizetése a kamatmentes hitelből történjen, így az állam később visszakapja az erre fordított összeget, amelyet visszatehet a vészhelyzetek kezelésére szánt alapba.
  • A lejáró tartozások határidejét indokolt esetben jogszabállyal meg lehet hosszabbítani. Erre egyrészt a vállalatok és magánszemélyek jövedelmének esése esetén lehet szükség, másrészt pedig azért, mert a társadalom nyitottabb a találkozással járó munkák elhalasztására és így a járvány terjedésének lassítására, mint ha azon kellene izgulnia, hogy valahogyan pénzt kell termelnie, mert holnapután lejár a szállítói számla.
  • Állami megrendelések vagy konszolidáció biztosítása azokban az ágazatokban, ahol a visszaesés olyan nagy mértékű, hogy az általános fogyasztási szintet célzó jövedelmi támogatások nem érnek el érdemi hatást.
  • Az EU támogatásokban érintett országokban az Irányító Hatóságoknak/kormányoknak mihamarabb döntést kell hozniuk az elszámolási és pályázat beadási határidők eltolásáról. A projektek egy része teljesen vagy részlegesen leáll, ezért a projektgazdáknak mihamarabb megnyugtató lépésekre van szüksége.
  • A rendkívüli helyzetben kilakoltatási moratórium bevezetése.
  • Az adók befizetésének határidejét csak mérsékelt módon javaslom eltolni, mivel az államnak is szüksége van bevételre a krízis kezeléséhez, ezenkívül pedig minél inkább fenn kell tartani a normál társadalmi működés menetét. Ez természetesen azt is jelenti, hogy részben egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt az állam.
  • Az offshore helyszíneken parkoltatott, az igazságos közteherviselés elveinek ellentmondó multinacionális vállalati vagyonok megadóztatása. Ne feledjük, hogy az egészségügy azért is van ilyen rossz helyzetben a világ számos országában, mert a multinacionális nagyvállalatok kivonják magukat az igazságos közteherviselésből és effektív adókulcsuk sokkal kisebb, mint a kis- és középvállalatoknak. A társadalmi infrastruktúrára így sokkal kevesebb forrás jut. Most nincsenek abban a helyzetben az adóparadicsomok, hogy nyilvánvalóan káros gyakorlatukat diplomáciai fórumokon meg tudják menteni. A nagyvállalatok anyagi forrásokkal támogatott lobbiereje természetesen most is probléma lehet, de melyik politikus meri a jelen helyzetben felvállalni, hogy a társadalmat és egyben az egészségügyet károsító adóparadicsomi gyakorlat mellett szavaz?

Természetesen borítékolható, hogy a fenti intézkedések során is lesznek a rendszerben csalások. Mindig vannak, akik a társadalom kárára kívánnak nyerészkedni. Minden ilyen csalást nem fognak tudni felderíteni az állami szervek sem. Úgy gondolom azonban, hogy ez a veszteség elfogadható, ha ezzel elkerülhető a súlyosabb járvány és a gazdasági visszaesés.

Szebeni Dávid, Enrawell

stratégiai igazgató

Címlapkép: Védőmaszkokat gyártanak a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. nagykanizsai varrodájában 2020. március 18-án. A védőmaszkok speciális szűrővel nem rendelkeznek, de kétrétegű orvosi szövetből készülnek, 90 Celsius-fokon moshatók és fertőtleníthetők. Az első tízezer darabot a helyi önkormányzat rendelte meg saját intézményei számára. Forrás: MTI/Varga György

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Élelmiszer túltermelés van, amúgy már évtizedek hosszú sora óta."többlettermeléssel elégítik ki a nagy kiskereskedelmi üzletláncok megnövekedett megrendeléseit." "előre ho

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Rendkívüli események idején gondoskodnia kell a kormánynak arról, hogy a hazai élelmiszerellátás szempontjából nagy jelentőséggel bíró élelmiszeripari vállalatok működése folyamatos maradjon. Ezt egy 2012-ben elfogadott törvény írja elő, amely a „létfontosságú nemzeti rendszerelemek és létesítmények" védelméről szól – emlékeztetett összeállításában a Novekedes.hu.

Bár az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány a hazai élelmiszerpiacot is felzaklatta, iparági szakértők szerint

egyáltalán nem indokolt, hogy a lakosság körében meginduljon az élelmiszerfelhalmozás, vagy hogy vásárlási pánik törjön ki.

Az ország legnagyobb élelmiszergazdasági vállalatcsoportjának üzemeiben is folyamatos a termelés. A Bonafarm Csoport a belföldi és export piacainak ellátását jelenleg változatlanul biztosítani tudja – jelentette ki Éder Tamás, a cégcsoport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

„A Bonafarm valamennyi üzeme a szokásoknak megfelelően el kezdett tudni üzemelni a hét elején, úgyhogy egyelőre ezen a területen úgy tűnik, hogy nincsen problémánk – hangsúlyozta. – A másik kérdéses terület a gyártáshoz szükséges importanyagok megérkezése. Miután az elmúlt napokban uniószerte különböző határvédelmi intézkedéseket, ideiglenes határzárakat, illetőleg szigorúbb ellenőrzéseket vezettek be, ezek a nemzetközi áruforgalomban okoztak némi-nemű bizonytalanságot. Egyes kamionok itt-ott, ideig-óráig ácsorogtak valamelyik európai uniós határon. Most úgy tűnik, hogy a legtöbb ilyen jellegű probléma megoldódik, és érkeznek azok a kamionok, amelyek úton voltak az intézkedések meghozatalakor – fogalmazott.

– Az egy nagy kérdés, hogy a nemzetközi árufuvarozás milyen formában lesz megtartható a következő hetekben az EU-n belül.

Mi abban reménykedünk, hogy a szükséges, óvatos intézkedések mellett azért az áruforgalom az export és az import területén is fenn fog maradni."

A vállalati kapcsolatokért felelős igazgató kiemelte továbbá, hogy

többlettermeléssel elégítik ki a nagy kiskereskedelmi üzletláncok megnövekedett megrendeléseit.

„Elsősorban itt az UHT-tejről, sajtokról és most már a tőkehúsról, valamint bizonyos szárazárukról beszélhetünk. Főleg olyan termékekről, amelyeknek az eltarthatósági ideje hosszabb, illetve a tőkehúsok esetében egy megnövekedett kereslettel szembesültünk az elmúlt hétvégén, úgyhogy itt is rá kellett szerveznünk a termelést az igények kielégítésére – ismertette Éder Tamás. Úgy vélte,

előre hozott vásárlással állnak szemben,

ami kicsit olyan, mint a karácsonyi vagy a húsvéti vásárlás.

A Bonafarm Csoport vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója az élelmiszervásárlási roham után keresletcsökkenésre számít, és arra, hogy nem kell tartósan nagyobb mennyiségek gyártására berendezkedniük.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hűvös angol úriemberként ugyanazt mint Bayer Zolt : kútmérgezőkre, felforgatókra még ideális, békés állapotok közt sincs szükség. De válságban, bajban, háborúban, mert a j

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Veszélyhelyzet van, minden ország erejét megfeszítve küszködik, hogy elkerülje a legrosszabbat. (Tegyük mindjárt hozzá: az EU, amely "szövetség" eddig minden lényegtelen baromságba belepofázott, az uborka görbületétől kezdve a 2jogállami állapotokig", a szemünk láttára múlt ki a vész idején. Egy maszkot, egy védőruhát, egy lélegeztetőgépet, egy jó szót nem volt képes juttatni a legnagyobb bajban lévőknek.)

Szóval veszélyhelyzet van, harc van, és akkor ez a Helsinki Bizottság nevű kártékony, kibaszott bűnbanda, ez a gazemberek lerakata ezt műveli.

Itt az idő betiltani ezeket, és eltakarítani az országból, mint a szart!

Megint kavarnak: megakadályozta a karanténban balhézó irániak kitoloncolását a Helsinki Bizottság

A jog és az igazság nem mindig fedi egymást: a Magyar Helsinki Bizottságnak sikerült bírósági úton megakadályoznia, hogy a magyar állam kitoloncolhassa azokat a koronavírus-fertőzés gyanújával karanténba helyezett iráni diákokat, akik a magyar egészségügyi ellátást úgy köszönték meg, hogy törtek-zúztak a Szent László Kórházban.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Tőzsdét fagyasztani kellene befele, nem járja hogy a világ baján spekulánsok gazdagodjanak.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt hetedik napon komoly döntésekről számolt be Orbán Viktor, akinek bejelentése szerint az idei év végéig a magánszemélyek és a vállalkozások is mentesülnek mindennemű hitelfizetési kötelezettség alól.

A miniszterelnök többször is megszakította a szerda délutáni kormányülést, mert videókonferenciát tartott más országok vezetőivel a koronavírus-járvány kapcsán: a román és a bolgár miniszterelnökkel, valamint Ausztria kancellárjával is értekezett a kormányfő.

A járványügyi és egészségügyi döntések után gazdasági döntések is születtek – mondta a kormányfő.

A világjárvány nem csak az emberek egészségét – bár az a legfontosabb – , hanem a munkahelyeket is veszélyezteti.

Az első és legfontosabb döntések a következők:

  • A magánszemélyek és vállalkozások a mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük.
  • A rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek.
  • A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-et, a jegybanki alapkamat plusz 5%-ban maximalizáljuk.
  • A turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport és kulturális szolgáltatások, valamint a személyszállítás szektoraiban a munkáltatók járulékfizetési kötelezettsége teljes egészében elengedésre kerül, a munkavállalók járuléka jelentősen csökken június 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok átalányadó fizetési kötelezettsége június 30-ig elengedésre kerül. Ezekben az ágazatokban a helységbérleti szerződéseket nem lehet felmondani és a bérleti díjakat nem lehet megemelni. A turizmusfejlesztési hozzájárulás is elengedésre kerül június 30-ig.
  • Döntéseket hoztunk a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről. A cél az, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással.

Igyekeztem a lehető legszabatosabban fogalmazni, mivel ezek bonyolult és nehéz kérdések. Az alaprendeletet, amit most elmondtam önöknek, a mai napon közzé fogjuk tenni, a részletszabályokat pedig holnap ismerhetik meg, a kormány pedig folytatja a munkát – zárta bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Egy amerikai szakértő szerint négyféle forgatókönyv lehetséges, és ezek közül nem a legrosszabb a legvalószínűbb.William Haseltine, az ACCESS nevű nemzetközi egészségügy

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Egy amerikai szakértő szerint négyféle forgatókönyv lehetséges, és ezek közül nem a legrosszabb a legvalószínűbb.

William Haseltine, az ACCESS nevű nemzetközi egészségügyi szervezet elnöke, aki nemrég vezetett le egy amerikai–kínai egészségügyi konferenciát Vuhanban, azt mondja, a járvány négyféleképpen érhet véget – írja a Daily Beast című amerikai hírportál. alapján a 24.hu.

1. A tavaszi felmelegedéssel lelassul, majd lecseng

Négyféle koronavírust ismerünk, melyek a megfázáshoz hasonló, felső légúti betegségeket okoznak, és ezek mind szezonálisak A korábbi járványok során gyűjtött tapasztalatok szerint lehet, hogy melegebb, nedvesebb időben a járvány lecsillapodik, de túl sok még az ismeretlen tényező.

2. Akkor fullad ki, ha mindenkit megfertőzött

Ha a jelenlegi ütemben képes terjedni nyáron is, és akkor bekövetkezhet a második, a legrosszabb forgatókönyv. Lehetséges, hogy a vírus terjedése csak akkor fullad majd ki, amikor már senkit sem tud megfertőzni. Ez azt jelentené, hogy Föld lakosságának 40-70 százaléka fertőződne meg a betegséggel, és a fertőzöttek nagyjából 2 százaléka halna bele a betegségbe. Ezt az jelenti, hogy világszerte 64 – 112 millió ember halna bele a fertőzésbe.

3. A vakcina kifejlesztéséig tart

A harmadik forgatókönyv szerint a járvány addig terjedhet majd, amíg valakinek sikerül kifejlesztenie ellene egy vakcinát.Ez leghamarabb egy év múlva következhet be.

4. Elkészülnek a terápiás készítmények

Sokkal hamarabb, hónapokon belül kerülhetnek forgalomba a koronavírus elleni terápiás készítmények – Haseltine ezt tartja a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Jelenleg két szer is nagyon ígéretesnek tűnik a koronavírus elleni harcban. Az egyik a remdesivir, amelyik a laboreredmények alapján az eddigi legjobb szer a betegség ellen, a másik pedig egy actemra nevű, szintetikus antitest, amit jelenleg is használnak Kínában a betegek kezeléséhez. Ezekkel a megbetegedéseket eredményesen lehet kezelni.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Itt - ott olyan árdrágítás megy főleg kiskereskedőknél, hogy elsősorban EZÉRT kell korlátozni az egyszerre vehető mennyiséget, nem a néhány "fosós" wc papír felvásárló bol

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Egy újságíró felvetette, hogy egyes más betegségek esetében lehet tudni, hogy melyik megyében mennyi beteg van Magyarországon, a koronavírus esetében miért nincs így? "Elhangzott már a válasz" - mondta Lakatos. Bizonyára arra utalt, hogy azt mondták, nem akarják beazonosíthatóvá tenni az egyes betegeket.

Azonban mint már a Portfolio sokszor hangsúlyozta: Magyarországon kívül az EU-ban gyakorlatilag mindenhol lehet tudni, hogy az egyes betegek milyen neműek, hány évesek, és az ország mely területén betegedtek meg. Így senkit sem lehet pontosan beazonosítani sehol.

Müller közölte az újságírókkal: a járvány megfékezésében legyenek a magyar lakosság szolgálatára. Ezeknek az adatoknak a közlése semmilyen relevanciával nem bír a közvélemény számára. A járványügyi szakembereknek rendelkezésére áll az adatsor. A megbetegedések száma Magyarországon nem magas, könnyen beazonosítható lenne a személy, nem tartom hasznosnak, ha "vegzatúrának" lennének kitéve - hangsúlyozta. 

Arra a kérdésre, hogy a Lyme-kór esetében miért lehet tudni hazánkban is a területi adatokat, Müller azt mondta, hogy ott van területi relevanciája a megbetegedésnek, és azért közlik, hogy oda ne menjenek az embrek.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Azt se engednék a judEU kulturmarxista bolsevik barmai, hogy saját magunkon segítsünk. Akár válság, akár prosperitás, háború vagy béke, a libsi banda egy hasznavehetetlen,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

David Sassoli szerint Von der Leyennek igaza van: a kormányok most nem járhatják saját útjukat…

És kedves Sassoli eddig mit tettetek a koronavírus ellen? Rátok kellene várni? Most legalább mindenkinek világossá válik, hogy az Európai Unió semmire nem jó..

Ezt tudta írni az Európai Parlament elnöke, akinek az országa már letérdelt a világjárvány előtt:

„Az Európai Bizottság elnökének mai kérésére a tagállamok kormányainak fel kell hagyniuk az orvosi eszközök biztosításának és a mozgás szabadságának korlátozásával az Unión belül. A járvány okozta probléma egész Európára kiterjed, és csak az európai kormányok és intézmények közötti szoros együttműködés révén kezelhető. A COVID-19 vírus rohamos terjedése miatt minden eddiginél jobban szükségünk van az egymás iránti szolidaritásra. Mindent meg kell tennünk az emberek egészségének védelme és a rászorulók megsegítése érdekében. Biztosítanunk kell, hogy elegendő orvosi eszköz álljon rendelkezésre és mindenhová eljusson az Unióban, ahol szükség van rá.

A vírus nincs tekintettel a határokra, aki egyedül akar vele megbirkózni, az elbukik. Életbevágóan fontos, hogy fenntartsuk a belső piac működését, és tiszteletben tartsuk annak szabályait. Garantálnunk kell, hogy az áruk és eszközök eljutnak oda, ahol szükség van rájuk. A vírus elleni fellépés során a lépéseinket a szolidaritásnak, az egymás iránti kölcsönös bizalomnak, és az őszinte együttműködésnek kell vezérelnie.

Az Unió külső határain a saját szabályaink és a nemzetközi kötelezettségvállalások tiszteletben tartása mellett végzett ellenőrzések biztosíthatják a schengeni rendszer továbbra is hatékony működését. Azonban az egészségügyi hatóságok ajánlása vagy adatai nélkül bevezetett belső határellenőrzések több problémát okoznak, mint ahányat megoldanak. Hatalmas gazdasági költséget rónak az egész Unióra, és megakadályozzák, hogy az áruk oda érkezzenek, ahol szükség van rájuk. Biztosítanunk kell a schengeni övezet megfelelő működését. Most mindnyájunknak törekednünk kell az egymás iránti bizalom, az együttműködés és a szolidaritás fenntartására. Ezek az alapelvek jelentik az európai projekt lelkét, és most minden eddiginél nagyobb szükségünk van rájuk."

Forrás: Mandiner nyomán

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Oké, de gyártani is kell. Minél később kapja el valaki, annál biztosabb hogy jut neki ellátás, gyógyszer, orvosi személyzet...Olaszországban százezerből 41 kapta el eddig,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Tizenöt százalékkal erősödött szerdán a Fujifilm Holdings Corp részvénye a tokiói tőzsdén, miután egyik influenza gyógyszerének egy összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

A Fujifilm Holdings Corp. digitális kameráiról ismert vállalat, de rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is. A vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében a pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint.

Egy nyolcvan betegen Sencsenben végzett klinikai teszten a szerrel kezelt betegek mellékhatások nélkül gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak a kontrollcsoportnál - közölte a minisztérium.

A koronavírus szerkezeteForrás: Science Photo Library/ROGER HARRIS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Roger Harris/Science Photo Libra

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az ebolafertőzés visszaszorítását Guineában. A Fujifilm a kínai bejelentésre reagálva közölte, hogy nem számít bevételének közvetlen növekedésére, mivel a szóban forgó összetevőre vonatkozó licence tavaly lejárt Kínában. A Fujifilm Toyama Chemical Co. Ltd., által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co. Ltd. gyártja influenza ellenes gyógyszerként.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Oké, de gyártani is kell. Minél később kapja el valaki, annál biztosabb hogy jut neki ellátás, gyógyszer, orvosi személyzet...

Olaszországban százezerből 41 kapta e

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Tizenöt százalékkal erősödött szerdán a Fujifilm Holdings Corp részvénye a tokiói tőzsdén, miután egyik influenza gyógyszerének egy összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

A Fujifilm Holdings Corp. digitális kameráiról ismert vállalat, de rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is. A vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében a pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint.

Egy nyolcvan betegen Sencsenben végzett klinikai teszten a szerrel kezelt betegek mellékhatások nélkül gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak a kontrollcsoportnál - közölte a minisztérium.

A koronavírus szerkezeteForrás: Science Photo Library/ROGER HARRIS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Roger Harris/Science Photo Libra

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az ebolafertőzés visszaszorítását Guineában. A Fujifilm a kínai bejelentésre reagálva közölte, hogy nem számít bevételének közvetlen növekedésére, mivel a szóban forgó összetevőre vonatkozó licence tavaly lejárt Kínában. A Fujifilm Toyama Chemical Co. Ltd., által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co. Ltd. gyártja influenza ellenes gyógyszerként.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Oké, de gyártani is kell. Minél később kapja el valaki, annál biztosabb hogy jut neki ellátás, gyógyszer, orvosi személyzet...

Olaszországban százezerből 41 kapta e

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Tizenöt százalékkal erősödött szerdán a Fujifilm Holdings Corp részvénye a tokiói tőzsdén, miután egyik influenza gyógyszerének egy összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

A Fujifilm Holdings Corp. digitális kameráiról ismert vállalat, de rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is. A vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében a pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint.

Egy nyolcvan betegen Sencsenben végzett klinikai teszten a szerrel kezelt betegek mellékhatások nélkül gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak a kontrollcsoportnál - közölte a minisztérium.

A koronavírus szerkezeteForrás: Science Photo Library/ROGER HARRIS/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Roger Harris/Science Photo Libra

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az ebolafertőzés visszaszorítását Guineában. A Fujifilm a kínai bejelentésre reagálva közölte, hogy nem számít bevételének közvetlen növekedésére, mivel a szóban forgó összetevőre vonatkozó licence tavaly lejárt Kínában. A Fujifilm Toyama Chemical Co. Ltd., által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co. Ltd. gyártja influenza ellenes gyógyszerként.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: :=(

"Marco Vergano azt mondta, egy hét alatt ötszöröződött meg a lélegeztetőgépre szoruló betegeik száma. És nem csak öregek vannak közöttük."

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Egy hétig sem bírták a mozgáskorlátozást az olaszok

Az első napok "engedelmessége" után egyre többen megszegik az új típusú koronavírus-fertőzés miatt bevezetett óvintézkedéseket az olasz belügyminisztérium kedden közölt adatai szerint.

Az országos szintű "mozgáskorlátozás" egy héttel ezelőtti bevezetése óta az olaszok egyre nehezebben viselik a "ne mozdulj ki otthonról!" hatósági felszólítást. Ennek értelmében csak az hagyhatja el otthonát, aki munkavégzésből, egészségügyi okból, bevásárlás miatt vagy más súlyos indokból kényszerül erre.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint vasárnapról hétfőre 13,5 százalékkal emelkedett az intézkedéseket megszegők aránya. Hétfőn egész Olaszországban 7890 személy ellen tettek feljelentést, mivel az engedélyezett indok nélkül tartózkodott az utcán vagy utazott.

Hétfőn több mint 172 ezer személyt ellenőriztek: volt, aki hamis nyilatkozattal igyekezett igazolni mozgását. Több mint 92 ezer kereskedelmi egységet is ellenőriztek, és 217 esetben tettek feljelentést, mivel az üzlet engedély nélkül tartott nyitva, vagy nem felelt meg a hatályos egészségügyi előírásoknak.

A rendkívüli óvintézkedések március 11-i bevezetése óta több mint 660 ezer személyt ellenőriztek, és közülük 27 ezer ellen tettek feljelentést. Az üzletek közül több mint 317 ezret ellenőriztek és több mint ezerre szabtak ki bírságot.

Hírdetés

A bírság meghaladja a 200 eurót, de rendkívül súlyos szabálysértés esetén az elkövető három hónap börtönt is kockáztat.

Attilio Fontana, a legtöbb fertőzöttet regisztráló Lombardia tartomány elnöke szerint az óvintézkedések első napjaiban az olaszok félelmükben betartották az előírásokat, de mostanra "belefáradtak, megunták és azt hiszik, már túl vagyunk rajta".

"Ezért nem csökkenteni, hanem fokozni kell az óvintézkedéseket" – hangoztatta Fontana, és csatlakozott hozzá az északkeleti Veneto tartományt vezető Luca Zaia is, aki nyomatékosan arra kérte a régió lakosait, ne menjenek az utcára sétálni. Szicília tengerpartjain is többeket megbírságoltak, mivel a jó időt kihasználva a strandokon napoztak.

Ezzel egy időben újabb formanyomtatványt közöltek az olasz belügyminisztérium honlapján, amelyet kitöltve az olaszoknak minden egyes mozgás esetén magukkal kell hordani: a korábbi változathoz képest már azt is igazolni kell, hogy a személy nem tartózkodik karanténban. Mint kiderült, sokan elhagyták lakásukat annak ellenére, hogy lázzal vagy enyhe tünetekkel házi karanténba helyezték őket.

A Corriere della Sera milánói napilap tudósítása szerint a metró kora reggeli járatain tömegek utaznak (ezek a fotók láthatók cikkünkben). A római Il Messaggero szerint ugyanez a helyzet az ingázók Rómába tartó vonatain is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Tuesday 17 March 2020 10:35 PM UTC+00


Láttam ma lezárt játszóteret, és üres utcákat. Megnyugtató vagy lehangoló? Komolyan kell ezt venni. Nem is csak az számít, hogy 15 vagy 65 évesek vagyunk, hanem aki SOKAT találkozik a vírussal az jobban megbetegszik. Több vírusrészecske jut be...

Nem fogdosódás, otthon maradás, önkéntes távolságtartás mindenütt ahol több ember fordul elő.

Mi volt az egyik oka a nagy bajnak Olaszoknál? Ott még van társasági élet. Korzózás, plázák és közterek, na meg a népes szórakozóhelyek, sok ember kis helyekre összpontosult, és amellé még ilyen vírusgóc helyek közt utaztak - a szórakozásban is sokkal mobilabbak mint mi. Ez most hiba volt! :( :3

A másik, ránk nézve szomorú ok : ott még élnek (éltek) azok az emberek, akik Magyarországon már rég meghaltak : a sok 80+ ember.

Északi felfogású, gépiesen fegyelmezett, társadalmilag elidegenedett népeknek, vagy magyar módra bizalmatlan magányos farkas lelkeknek annyira nem újak a járványügyi rendszabályok, sokan a munkahelyen és bevásárláson túl közösségekbe amúgy se járnak, pénzük sincs rá, ami mondjuk nem biztos hogy jó - de így van.

A járvány végén lesz újra gazdaság, az ilyen vonatkozású hírekre nézzétek pl a Portfóliót.

Ne mindig az a rohadt vírus legyen... én pl ilyeneket (is) hallgatok, elég jó zenék.

Hogy elektronikus? Elektromos gitár is az.
Gépzene? Minden hangszer gép. A "gép" fogalom definíciója nem írja elő, hogy annak áramot kell használnia működéséhez.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hospinvestes privát-eü bizniszes szoci0nista féreg a MOK "elnöke". Kell még valamit hozzátenni?

EllenSEGGzéki kampányvészmadár, BÖRTÖNBEN A HELYE

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Hospinvestes privát-eü bizniszes szoci0nista féreg a MOK "elnöke". Kell még valamit hozzátenni?

EllenSEGGzéki kampányvészmadár, BÖRTÖNBEN A HELYE

Rémhírterjesztés gyanúja miatt feljelentették a Magyar Orvosi Kamara vezetőjét, akit bemutattunk olvasóinknak | Vadhajtások

Tegnap bemutattuk Kincses Gyulát – a Magyar Orvosi Kamara elnökét.   Ismerje meg a Magyar Orvosi Kamara elnökét és összeáll a kép a rémhír-terjesztésekről | Vadhajtások Összeáll a kép. Bemutatjuk Kincses Gyulát – a Magyar Orvosi Kamara elnökét. A 444 ismét hozta a formájá...
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: :=(

"Marco Vergano azt mondta, egy hét alatt ötszöröződött meg a lélegeztetőgépre szoruló betegeik száma. És nem csak öregek vannak közöttük."

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Egy hétig sem bírták a mozgáskorlátozást az olaszok

Az első napok "engedelmessége" után egyre többen megszegik az új típusú koronavírus-fertőzés miatt bevezetett óvintézkedéseket az olasz belügyminisztérium kedden közölt adatai szerint.

Az országos szintű "mozgáskorlátozás" egy héttel ezelőtti bevezetése óta az olaszok egyre nehezebben viselik a "ne mozdulj ki otthonról!" hatósági felszólítást. Ennek értelmében csak az hagyhatja el otthonát, aki munkavégzésből, egészségügyi okból, bevásárlás miatt vagy más súlyos indokból kényszerül erre.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint vasárnapról hétfőre 13,5 százalékkal emelkedett az intézkedéseket megszegők aránya. Hétfőn egész Olaszországban 7890 személy ellen tettek feljelentést, mivel az engedélyezett indok nélkül tartózkodott az utcán vagy utazott.

Hétfőn több mint 172 ezer személyt ellenőriztek: volt, aki hamis nyilatkozattal igyekezett igazolni mozgását. Több mint 92 ezer kereskedelmi egységet is ellenőriztek, és 217 esetben tettek feljelentést, mivel az üzlet engedély nélkül tartott nyitva, vagy nem felelt meg a hatályos egészségügyi előírásoknak.

A rendkívüli óvintézkedések március 11-i bevezetése óta több mint 660 ezer személyt ellenőriztek, és közülük 27 ezer ellen tettek feljelentést. Az üzletek közül több mint 317 ezret ellenőriztek és több mint ezerre szabtak ki bírságot.

Hírdetés

A bírság meghaladja a 200 eurót, de rendkívül súlyos szabálysértés esetén az elkövető három hónap börtönt is kockáztat.

Attilio Fontana, a legtöbb fertőzöttet regisztráló Lombardia tartomány elnöke szerint az óvintézkedések első napjaiban az olaszok félelmükben betartották az előírásokat, de mostanra "belefáradtak, megunták és azt hiszik, már túl vagyunk rajta".

"Ezért nem csökkenteni, hanem fokozni kell az óvintézkedéseket" – hangoztatta Fontana, és csatlakozott hozzá az északkeleti Veneto tartományt vezető Luca Zaia is, aki nyomatékosan arra kérte a régió lakosait, ne menjenek az utcára sétálni. Szicília tengerpartjain is többeket megbírságoltak, mivel a jó időt kihasználva a strandokon napoztak.

Ezzel egy időben újabb formanyomtatványt közöltek az olasz belügyminisztérium honlapján, amelyet kitöltve az olaszoknak minden egyes mozgás esetén magukkal kell hordani: a korábbi változathoz képest már azt is igazolni kell, hogy a személy nem tartózkodik karanténban. Mint kiderült, sokan elhagyták lakásukat annak ellenére, hogy lázzal vagy enyhe tünetekkel házi karanténba helyezték őket.

A Corriere della Sera milánói napilap tudósítása szerint a metró kora reggeli járatain tömegek utaznak (ezek a fotók láthatók cikkünkben). A római Il Messaggero szerint ugyanez a helyzet az ingázók Rómába tartó vonatain is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.