2020. április 3., péntek

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Már itt tartanak. Kísérletek viszik előre a tudományt, más esetekben is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Jövő héten veszi kezdetét a koronavírus elleni oltás tesztelése, önkéntesek segítségével – írja a V4H4.

Összesen kétszáz német, dán és osztrák önkéntessel veszi kezdetét a jövő hét folyamán a koronavírus elleni vakcina, az APN01 emberi tesztelése.  

A bécsi székhelyű Apeiron Biologics kutatói által, az osztrák kormány támogatásával kifejlesztett oltóanyag Németországban és Dániában is megkapta az egészségügyi hatóságok engedélyét, így a szérum tesztelése a laboratóriumi kísérletek után az emberi vakcinázás szakaszába léphet.

Megkezdik Európában a koronavírus elleni védőoltás tesztelésétForrás: Shutterstock

Az APN01 lényegében egy szintetikus enzim, ami a laboratóriumi kísérletek során képes volt megállítani a koronavírus-sejtek terjedését és így megakadályozni a tüdőgyulladás kialakulását. A II-es stádiumba lépő kísérlet célja, hogy kétszáz koronavírus-fertőzött megkapja a Covid-19 elleni védőoltást – áll az Apeiron Biologics közleményében.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt érdemes megnézni, hallgatni, olvasni. Utóbbihoz : 5 oldalas, "logikusan" az utolsóra tették a videókat, tehát azt linkeltem emiatt.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ön a Pécsi Tudományegyetem professzora, illetve a Szentágothai Kutatóközpontban a virológiai kutatócsoport vezetője. Tulajdonképpen ott is hasonló jellegű munka folyik?

Igen, mi is dolgozunk rajta. A Szentágothai János Kutatóközpontban van jelenleg Magyarország és Kelet-Európa egyetlen egyetemi kötelékébe tartozó, úgynevezett 4-es biológiai biztonsági szintű laborja. Ezt úgy kell elképzelni, hogy acélajtó, acélajtó, acélajtó, és utána van a labor, ahol szkafanderbe öltözött kutatók dolgoznak a különböző vírusokon. Ez a legmodernebb laboratórium a régióban, és tényleg dolgozunk antivirális szer tesztelésén nemcsak e vírus tekintetében, hanem számos olyan kórokozó esetében, amely szintén a WHO listáján szerepel potenciálisan pandémiás vírusként, és végzünk szintetizált antivirálisszer-teszteléseket. A fő profilunk a különböző állatokról emberekre terjedő betegségeknek a vizsgálata és ennek teljesen széles spektruma. Amikor az új kórokozó a laborban van, akkor elkezdjük vizsgálni a sejten belüli fertőzési mechanizmust, a különböző antivirális szereket teszteljük le, hogy melyik az, amelyik hatékonyan működik.

Az törvényszerű, hogy új és új vírusok vagy korábbi vírusok újfajta mutációi jelennek meg és újabb és újabb feladatokat adnak a kutatóknak, orvosoknak és újabb járványokat idéznek elő?

Ez a mutáció egy ilyen ördögtől való fogalom. Félünk a mutációtól, mint a fene, de nem kell. Minden élő organizmusnak a velejárója a mutáció. A vírusoknál, főleg RNS-vírusoknál ez halmozottan előfordul. De ez nem azt jelenti, hogy holnapután lesz egy mutáció, átvált egy halálos vírussá és akkor nincs megállás. Sőt, a vírusnak az nem jó. Alapvetően, ha evolúciós szempontból tekintjük, a vírusoknak nem jó az, ha a gazdaszervezetet elpusztítja, mert akkor nem tud tovább fertőzni, akkor az a láncolat ott megáll. Neki az a jó, hogy minél többször adódjon át és minél több embert vagy állatot legyen képes megfertőzni, és ne álljon meg a fertőzési lánc. Tehát a vírusnak nem jó az, hogy magas a halálozási aránya.

Aréna, Jakab Ferenc virológus - 1. rész

Aréna, Jakab Ferenc virológus - 2. rész

A cikk végére ért.

Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.Tőzsde, tőke, 7-es ci

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le az eü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.

Tőzsde, tőke, 7-es cikkelyező uniós sz*rvek : ahogy általában diktatúra jellegű minden nemzeti felhatalmazás nélküli hatalmi hálózat, látni hogy a nemzetközi hiszterolib hálózat diktál, fenyeget, büntet, a pénz politizál mert fajtajellegzetes a gazdája. Igen, azért ütik a forintot mert zs1dók és azt szeretnék hogy a járvány miatt dőljünk be, illetve ki. Kútmérgezők. Tőlük kitelik, nincs értelme kételkedni a rosszindulatuk mértékében.

Türkméneket zsindexmódra gúnyolni ostobaság, ahelyett a Ruhnama elolvasása ajánlott, magyarul is elérhető. Attól hogy keleti ország, még kultúrnemzet. (liberális nyugatfetisizmus = földrajzi rasszizmus). A világparazita diaszpóra mindig azt gyűlöli és támadja, akit nem tud (eléggé) leigázni.

Igen, válságban állami vállalat és állami vagyon NEM ELADÓ, mert esély van rá hogy Valakik szándékosan erre apellálva terjesztették (terjeszTTették) el ezt a vírust - akkor is ha természetes eredetű.


Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök az interjúban az ország legfontosabb dokumentumának nevezte az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogy a koronavírus-fertőzés tömegessé válásakor hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani. A kormányfő azt is szorgalmazta: "úgy küzdjünk meg a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat".

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta, jelezve, hogy a megbetegedett egészségügyi dolgozókat pótolni kell.

A kormányfő hozzátette: 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és felkészültek 203 770 ember étkeztetésére.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

"Harcolnunk kell minden egyes emberéletért" - jelentette ki a miniszterelnök, méltatva az orvosok, az ápolók, a mentősök, a járványügyi szakemberek, a rendőrök, a katonák, az élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban dolgozók, valamint a fuvarozók munkáját, továbbá a gyermekeikkel otthon lévő édesanyákat, a digitálisan oktató tanárokat, és az időseket is, akiknek különösen nehéz, hogy most nem találkozhatnak rokonokkal, barátokkal.

Bejelentette egyúttal, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak (szlovén barátjánál ennél enyhén szólva is bőkezűbb a saját fizetését visszavágó kormány - a szerk.). Az ezt - és más intézkedéseket, pénzügyi eszközöket is - tartalmazó járványügyi alapot szombaton mutatja be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor arról is beszélt, szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően.

Közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, akkor megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes" - fogalmazott.

Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába meg a szíve", de "ez most aligha lesz lehetséges" vagy csak szigorú korlátozások között.

Hozzátette, a húsvét talán arra is alkalmas, hogy átgondoljuk, hogyan szervezzük meg az életet addig, amíg a koronavírus elleni vakcina megszületik.

A koronavírus-törvényt ért EU-s kritikákról azt mondta: Brüsszel "velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene". "Nem tudom, milyen emberek ülnek ott, de azt tudom, hogy itt, Budapesten nekünk minden magyar élet elvesztése fáj. (...) Nem lehet az embernek fontosabb dolga, minthogy azzal törődjön, hogyan mentse meg az életeket. Ehhez összefogás, együttműködés kell" - fejtette ki.

"Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt, ahelyett, hogy mentenék az életet" - fogalmazott, azt nevezve a legfontosabbnak, hogy "ne hagyjuk magunkat provokálni"

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik, a kormánynak és a neki adott veszélyhelyzeti jogköröket pedig úgy értékelte: ez nagyjából annyi, mint amennyi jogköre Franciaország elnökének van békeidőben.

Úgy összegezte álláspontját: teljesen nyilvánvaló, hogy politikai támadásról van szó, ugyanis "vannak, akik fenik a fogukat erre az országra, szeretnék kifosztani, megszerezni az erőforrásait. Ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák jönnek".

A kormányfő megjegyezte azt is, hogy Magyarország eddig a Türk Tanácstól és Kínától kapott gyakorlati segítséget a védekezéshez.

A koronavírus miatti gazdasági válságról szólva Orbán Viktor közölte: hétfő délutánra készül el és kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb, négy fejezetből álló gazdaságélénkítési tervét, az első fejezet a munkahelyek megőrzéséről, a második pedig újak teremtéséről szól.

Egy meggyőző, nagy erejű, a jövőre nézve reményt adó akciótervre van szükség - hangoztatta.

Azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok".

"Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (...), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arról is beszélt, nem adta fel a reményt sosem, hogy az ellenzék is belátja, "most nem a pártpolitikai viták idejét éljük, és hogy össze kell fognunk". Arra kér minden parlamenti képviselőt, támogassa azt a gazdaságvédelmi tervet, amely a munkahelyek megvédésére és újak létrehozására irányul. "Álljunk csatasorba, és mondjuk ki együtt: annyi munkahelyet fogunk teremteni, amennyit a vírus elpusztít" - szorgalmazta.

Végül megjegyezte: az EU-s pénzekről szóló ellenzéki állítások tényszerűen nem igazak, "ingyenpénz sosincs, pénzt lehet osztogatni, de minden pénzt előbb vagy utóbb meg kell termelni". "Olyat, hogy ajándékként, munka, erőfeszítés nélkül pénzhez juthasson egy közösség, és azt csak úgy szétoszthassa, még a világ nem látott. Hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mint ha dolgoztál volna" - fogalmazott a kormányfő.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Tiedből elvesznek és azt adják oda neked = nincsenek többletforrások = ez nem unió, hanem gyarmatbirodalom

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A szocialista Ujhelyi István állításával szemben nem mozgósított pluszpénzt az Euró­pai Bizottság (EB) javaslata, így Magyarországnak nem áll rendelkezésére uniós forrás a koronavírus-járvány elleni védekezésre – erősítette meg tegnap Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ismert, Ujhelyi pénteken online sajtótájékoztatóján azt mondta, 520 milliárd forint uniós támogatás áll a kormány rendelkezésére a védekezésre úgy, hogy ezt az összeget Magyarországnak vissza kellett volna fizetnie, de az unió intézkedésének köszönhetően most már sajátjaként kezelheti. Deutsch Tamás szerint ezzel szemben a javaslat arról szól, hogy azok a tagállamok, amelyek a 2014 és 2020 közötti forrásokat még nem vették igénybe, előbb kapják meg a még fel nem használt pénzt.

Így látja Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője is. Lapunknak nyilatkozva felidézte: az EB március 13-án tette nyilvánossá kezdeményezését, a dokumentumból világosan kiderül, hogy jelen helyzetben a már meglévő, korábban megítélt támogatásokat csoportosítják át.

„Az átcsoportosítás a kohéziós, valamint a strukturális és beruházási alapokat egyaránt érinti. A gyakorlatban itt két dolog történik. Az egyik az, hogy a már korábban megítélt, de különböző okokból eddig fel nem használt pénzeket nem kell visszafizetni az EU-s kasszába. Ennek mértéke országonként változó.

A másik pedig egy felhasználási módosítás. Ezek az alapok ugyanis eredetileg célzott támogatásoknak számítanak, tehát előre megadott célra és módon használhatók fel. Itt annyi módosítás történik, hogy ezek az összegek átcsoportosíthatók a járvány elleni küzdelemre, tehát ez feloldása a szigorú megkötéseknek" – részletezte a szakértő. Pócza ugyanakkor aláhúzta: új forrásokat ez nem jelent. Ezekről még vita folyik, azonban több nagy befizető ország – élükön Németországgal – egyelőre elzárkózik attól, hogy a járvány miatti védekezés érdekében új befizetésekre kerüljön sor. Itt tart tehát jelenleg a sokat hangoztatott európai szolidaritás – vont mérleget a szakértő.

Ami pedig a támogatások körül kialakult konkrét politikai vitát illeti, Pócza szerint minimum tájékozatlanságra vall azt állítani, hogy teljesen új, csak erre a célra felhasználható EU-s pénzek jelennek most meg. Az uniós költségvetés igen szigorú, előre megtervezett minden egyes összegnek a pontos felhasználása. Ami izgalmas lehet, az a következő hétéves költségvetés felosztása. Erről hónapok óta folynak a viták, azonban ezekben alapvetően új fejezetet hozhat a koronavírus. A járvány miatti gazdasági problémák kezelése érdekében ugyanis akár teljesen újra kell gondolni az egész eddigi koncepciót, miután az nem egy ilyen gazdasági megrázkódtatás tudatában készült el – vetítette előre a vezető elemző.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Orbán Viktor: szombaton jön az első nagy bejelentésünk, aztán kedden a másodikSzombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Orbán Viktor: szombaton jön az első nagy bejelentésünk, aztán kedden a második

Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása pedig jövő kedden várható - jelentette be az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor kormányfő.

Orbán Viktor a műsorban az alábbi főbb üzeneteket mondta:

500 ezer forintos extra juttatást kapnak idén az egészségügyi dolgozók a többletmunka elismeréseként és azért, mert a védekezésben ők vannak legjobban kitéve a koronavírus fertőzésnek

most szombattól bevezetik a járványügyi alapot, ennek részleteit majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondja el :

a gazdasági intézkedéscsomag négy főbb fejezetből áll, ebből kettő a munkahelyek védelmére koncentrál, ennek részleteit jövő kedden jelentik be, de azt megismételte, hogy ez lesz Magyarország minden eddiginél nagyobb gazdasági programja

A csomag várható tartalmáról az alábbiakat jelezte: hétfő délután befejezik a kidolgozását, kedden bejelentik, a jövőre reményt nyújtó nagy erejű csomag lesz. Szavai szerint annyi munkahelyet teremtenek, amennyit a vírus elpusztít, de azt hangsúlyozta, hogy munka nélkül nem lehet pénzt osztogatni, azaz ajándék pénz nem várható. Hitelként lehet osztani, de akkor azt vissza kell fizetni.

"Szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz? Mindenki beszél uniós pénzekről, én egy fillért nem látok ebből. Pénzt lehet osztogatni, de előbb vagy utóbb meg kell termelni. De olyan, hogy ajándékként pénzhez juthasson egy közösség, olyat még a világ nem látott" - mondta Orbán.

„Az egészségügyet próbára tevő nagy roham előttünk áll, erre készülünk fel", és mivel nincs még vakcina, ezért a találkozások minimálisra szorításával lehet lassítani a járvány terjedését és közben küzdeni kell minden ember életéért.

A határozatlan idejű rendeleti kormányzás miatt érkezett brüsszeli kritikákra Orbán úgy reagált a műsorban, hogy Brüsszel velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene és úgy fogalmazott: Brüsszelben ülnek valami buborékban és osztják az észt ahelyett, hogy mentenék az életet".

Orbán Viktor szerint hamis állítás, hogy a koronavírus elleni törvénnyel kiiktatták volna a magyar parlamentet, "a parlament gőzerővel dolgozik" és ismét előkerült az, hogy a kritikák forrása részben az, hogy „vannak Magyarországnak ellenfelei, akik fenik a fogukat az országra, szeretnék kifosztani, ennek a hálózatnak az élén Soros György áll", de szerinte most ezzel nem kell foglalkozni.

várhatóan jövő szerdán születik meg a döntés arról, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti ünnepekre is fennmarad-e, ami család ünnep és sokan utaznak rokonokhoz, illetve locsolkodni, de ez most aligha lesz lehetséges, vagy csak szigorú korlátozások között. Ez a jelzés érthető, hiszen a két hetes kijárási korlátozás jövő szombaton, április 11-én lejár, így kell mondania valamit a kormánynak
egyébként is, hogy mit szabad megtennie a lakosságnak az ünnepek közeledtével.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Tiedből elvesznek és azt adják oda neked = nincsenek többletforrások = ez nem unió, hanem gyarmatbirodalom

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A szocialista Ujhelyi István állításával szemben nem mozgósított pluszpénzt az Euró­pai Bizottság (EB) javaslata, így Magyarországnak nem áll rendelkezésére uniós forrás a koronavírus-járvány elleni védekezésre – erősítette meg tegnap Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ismert, Ujhelyi pénteken online sajtótájékoztatóján azt mondta, 520 milliárd forint uniós támogatás áll a kormány rendelkezésére a védekezésre úgy, hogy ezt az összeget Magyarországnak vissza kellett volna fizetnie, de az unió intézkedésének köszönhetően most már sajátjaként kezelheti. Deutsch Tamás szerint ezzel szemben a javaslat arról szól, hogy azok a tagállamok, amelyek a 2014 és 2020 közötti forrásokat még nem vették igénybe, előbb kapják meg a még fel nem használt pénzt.

Így látja Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője is. Lapunknak nyilatkozva felidézte: az EB március 13-án tette nyilvánossá kezdeményezését, a dokumentumból világosan kiderül, hogy jelen helyzetben a már meglévő, korábban megítélt támogatásokat csoportosítják át.

„Az átcsoportosítás a kohéziós, valamint a strukturális és beruházási alapokat egyaránt érinti. A gyakorlatban itt két dolog történik. Az egyik az, hogy a már korábban megítélt, de különböző okokból eddig fel nem használt pénzeket nem kell visszafizetni az EU-s kasszába. Ennek mértéke országonként változó.

A másik pedig egy felhasználási módosítás. Ezek az alapok ugyanis eredetileg célzott támogatásoknak számítanak, tehát előre megadott célra és módon használhatók fel. Itt annyi módosítás történik, hogy ezek az összegek átcsoportosíthatók a járvány elleni küzdelemre, tehát ez feloldása a szigorú megkötéseknek" – részletezte a szakértő. Pócza ugyanakkor aláhúzta: új forrásokat ez nem jelent. Ezekről még vita folyik, azonban több nagy befizető ország – élükön Németországgal – egyelőre elzárkózik attól, hogy a járvány miatti védekezés érdekében új befizetésekre kerüljön sor. Itt tart tehát jelenleg a sokat hangoztatott európai szolidaritás – vont mérleget a szakértő.

Ami pedig a támogatások körül kialakult konkrét politikai vitát illeti, Pócza szerint minimum tájékozatlanságra vall azt állítani, hogy teljesen új, csak erre a célra felhasználható EU-s pénzek jelennek most meg. Az uniós költségvetés igen szigorú, előre megtervezett minden egyes összegnek a pontos felhasználása. Ami izgalmas lehet, az a következő hétéves költségvetés felosztása. Erről hónapok óta folynak a viták, azonban ezekben alapvetően új fejezetet hozhat a koronavírus. A járvány miatti gazdasági problémák kezelése érdekében ugyanis akár teljesen újra kell gondolni az egész eddigi koncepciót, miután az nem egy ilyen gazdasági megrázkódtatás tudatában készült el – vetítette előre a vezető elemző.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Orbán Viktor: szombaton jön az első nagy bejelentésünk, aztán kedden a másodikSzombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Orbán Viktor: szombaton jön az első nagy bejelentésünk, aztán kedden a második

Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása pedig jövő kedden várható - jelentette be az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor kormányfő.

Orbán Viktor a műsorban az alábbi főbb üzeneteket mondta:

500 ezer forintos extra juttatást kapnak idén az egészségügyi dolgozók a többletmunka elismeréseként és azért, mert a védekezésben ők vannak legjobban kitéve a koronavírus fertőzésnek

most szombattól bevezetik a járványügyi alapot, ennek részleteit majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondja el :

a gazdasági intézkedéscsomag négy főbb fejezetből áll, ebből kettő a munkahelyek védelmére koncentrál, ennek részleteit jövő kedden jelentik be, de azt megismételte, hogy ez lesz Magyarország minden eddiginél nagyobb gazdasági programja

A csomag várható tartalmáról az alábbiakat jelezte: hétfő délután befejezik a kidolgozását, kedden bejelentik, a jövőre reményt nyújtó nagy erejű csomag lesz. Szavai szerint annyi munkahelyet teremtenek, amennyit a vírus elpusztít, de azt hangsúlyozta, hogy munka nélkül nem lehet pénzt osztogatni, azaz ajándék pénz nem várható. Hitelként lehet osztani, de akkor azt vissza kell fizetni.

"Szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz? Mindenki beszél uniós pénzekről, én egy fillért nem látok ebből. Pénzt lehet osztogatni, de előbb vagy utóbb meg kell termelni. De olyan, hogy ajándékként pénzhez juthasson egy közösség, olyat még a világ nem látott" - mondta Orbán.

„Az egészségügyet próbára tevő nagy roham előttünk áll, erre készülünk fel", és mivel nincs még vakcina, ezért a találkozások minimálisra szorításával lehet lassítani a járvány terjedését és közben küzdeni kell minden ember életéért.

A határozatlan idejű rendeleti kormányzás miatt érkezett brüsszeli kritikákra Orbán úgy reagált a műsorban, hogy Brüsszel velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene és úgy fogalmazott: Brüsszelben ülnek valami buborékban és osztják az észt ahelyett, hogy mentenék az életet".

Orbán Viktor szerint hamis állítás, hogy a koronavírus elleni törvénnyel kiiktatták volna a magyar parlamentet, "a parlament gőzerővel dolgozik" és ismét előkerült az, hogy a kritikák forrása részben az, hogy „vannak Magyarországnak ellenfelei, akik fenik a fogukat az országra, szeretnék kifosztani, ennek a hálózatnak az élén Soros György áll", de szerinte most ezzel nem kell foglalkozni.

várhatóan jövő szerdán születik meg a döntés arról, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti ünnepekre is fennmarad-e, ami család ünnep és sokan utaznak rokonokhoz, illetve locsolkodni, de ez most aligha lesz lehetséges, vagy csak szigorú korlátozások között. Ez a jelzés érthető, hiszen a két hetes kijárási korlátozás jövő szombaton, április 11-én lejár, így kell mondania valamit a kormánynak
egyébként is, hogy mit szabad megtennie a lakosságnak az ünnepek közeledtével.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt érdemes megnézni, hallgatni, olvasni. Utóbbihoz : 5 oldalas, "logikusan" az utolsóra tették a videókat, tehát azt linkeltem emiatt.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ön a Pécsi Tudományegyetem professzora, illetve a Szentágothai Kutatóközpontban a virológiai kutatócsoport vezetője. Tulajdonképpen ott is hasonló jellegű munka folyik?

Igen, mi is dolgozunk rajta. A Szentágothai János Kutatóközpontban van jelenleg Magyarország és Kelet-Európa egyetlen egyetemi kötelékébe tartozó, úgynevezett 4-es biológiai biztonsági szintű laborja. Ezt úgy kell elképzelni, hogy acélajtó, acélajtó, acélajtó, és utána van a labor, ahol szkafanderbe öltözött kutatók dolgoznak a különböző vírusokon. Ez a legmodernebb laboratórium a régióban, és tényleg dolgozunk antivirális szer tesztelésén nemcsak e vírus tekintetében, hanem számos olyan kórokozó esetében, amely szintén a WHO listáján szerepel potenciálisan pandémiás vírusként, és végzünk szintetizált antivirálisszer-teszteléseket. A fő profilunk a különböző állatokról emberekre terjedő betegségeknek a vizsgálata és ennek teljesen széles spektruma. Amikor az új kórokozó a laborban van, akkor elkezdjük vizsgálni a sejten belüli fertőzési mechanizmust, a különböző antivirális szereket teszteljük le, hogy melyik az, amelyik hatékonyan működik.

Az törvényszerű, hogy új és új vírusok vagy korábbi vírusok újfajta mutációi jelennek meg és újabb és újabb feladatokat adnak a kutatóknak, orvosoknak és újabb járványokat idéznek elő?

Ez a mutáció egy ilyen ördögtől való fogalom. Félünk a mutációtól, mint a fene, de nem kell. Minden élő organizmusnak a velejárója a mutáció. A vírusoknál, főleg RNS-vírusoknál ez halmozottan előfordul. De ez nem azt jelenti, hogy holnapután lesz egy mutáció, átvált egy halálos vírussá és akkor nincs megállás. Sőt, a vírusnak az nem jó. Alapvetően, ha evolúciós szempontból tekintjük, a vírusoknak nem jó az, ha a gazdaszervezetet elpusztítja, mert akkor nem tud tovább fertőzni, akkor az a láncolat ott megáll. Neki az a jó, hogy minél többször adódjon át és minél több embert vagy állatot legyen képes megfertőzni, és ne álljon meg a fertőzési lánc. Tehát a vírusnak nem jó az, hogy magas a halálozási aránya.

Aréna, Jakab Ferenc virológus - 1. rész

Aréna, Jakab Ferenc virológus - 2. rész

A cikk végére ért.

Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.Tőzsde, tőke, 7-es ci

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.

Tőzsde, tőke, 7-es cikkelyező uniós sz*rvek : ahogy általában diktatúra jellegű minden nemzeti felhatalmazás nélküli hatalmi hálózat, látni hogy a nemzetközi hiszterolib hálózat diktál, fenyeget, büntet, a pénz politizál mert fajtajellegzetes a gazdája. Igen, azért ütik a forintot mert zs1dók és azt szeretnék hogy a járvány miatt dőljünk be, illetve ki. Kútmérgezők. Tőlük kitelik, nincs értelme kételkedni a rosszindulatuk mértékében.

Türkméneket zsindexmódra gúnyolni ostobaság, ahelyett a Ruhnama elolvasása ajánlott, magyarul is elérhető. Attól hogy keleti ország, még kultúrnemzet. (liberális nyugatfetisizmus = földrajzi rasszizmus). A világparazita diaszpóra mindig azt gyűlöli és támadja, akit nem tud (eléggé) leigázni.

Igen, válságban állami vállalat és állami vagyon NEM ELADÓ, mert esély van rá hogy Valakik szándékosan erre apellálva terjesztették (terjeszTTették) el ezt a vírust - akkor is ha természetes eredetű.


Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök az interjúban az ország legfontosabb dokumentumának nevezte az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogy a koronavírus-fertőzés tömegessé válásakor hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani. A kormányfő azt is szorgalmazta: "úgy küzdjünk meg a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat".

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta, jelezve, hogy a megbetegedett egészségügyi dolgozókat pótolni kell.

A kormányfő hozzátette: 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és felkészültek 203 770 ember étkeztetésére.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

"Harcolnunk kell minden egyes emberéletért" - jelentette ki a miniszterelnök, méltatva az orvosok, az ápolók, a mentősök, a járványügyi szakemberek, a rendőrök, a katonák, az élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban dolgozók, valamint a fuvarozók munkáját, továbbá a gyermekeikkel otthon lévő édesanyákat, a digitálisan oktató tanárokat, és az időseket is, akiknek különösen nehéz, hogy most nem találkozhatnak rokonokkal, barátokkal.

Bejelentette egyúttal, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak (szlovén barátjánál ennél enyhén szólva is bőkezűbb a saját fizetését visszavágó kormány - a szerk.). Az ezt - és más intézkedéseket, pénzügyi eszközöket is - tartalmazó járványügyi alapot szombaton mutatja be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor arról is beszélt, szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően.

Közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, akkor megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes" - fogalmazott.

Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába meg a szíve", de "ez most aligha lesz lehetséges" vagy csak szigorú korlátozások között.

Hozzátette, a húsvét talán arra is alkalmas, hogy átgondoljuk, hogyan szervezzük meg az életet addig, amíg a koronavírus elleni vakcina megszületik.

A koronavírus-törvényt ért EU-s kritikákról azt mondta: Brüsszel "velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene". "Nem tudom, milyen emberek ülnek ott, de azt tudom, hogy itt, Budapesten nekünk minden magyar élet elvesztése fáj. (...) Nem lehet az embernek fontosabb dolga, minthogy azzal törődjön, hogyan mentse meg az életeket. Ehhez összefogás, együttműködés kell" - fejtette ki.

"Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt, ahelyett, hogy mentenék az életet" - fogalmazott, azt nevezve a legfontosabbnak, hogy "ne hagyjuk magunkat provokálni"

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik, a kormánynak és a neki adott veszélyhelyzeti jogköröket pedig úgy értékelte: ez nagyjából annyi, mint amennyi jogköre Franciaország elnökének van békeidőben.

Úgy összegezte álláspontját: teljesen nyilvánvaló, hogy politikai támadásról van szó, ugyanis "vannak, akik fenik a fogukat erre az országra, szeretnék kifosztani, megszerezni az erőforrásait. Ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák jönnek".

A kormányfő megjegyezte azt is, hogy Magyarország eddig a Türk Tanácstól és Kínától kapott gyakorlati segítséget a védekezéshez.

A koronavírus miatti gazdasági válságról szólva Orbán Viktor közölte: hétfő délutánra készül el és kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb, négy fejezetből álló gazdaságélénkítési tervét, az első fejezet a munkahelyek megőrzéséről, a második pedig újak teremtéséről szól.

Egy meggyőző, nagy erejű, a jövőre nézve reményt adó akciótervre van szükség - hangoztatta.

Azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok".

"Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (...), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arról is beszélt, nem adta fel a reményt sosem, hogy az ellenzék is belátja, "most nem a pártpolitikai viták idejét éljük, és hogy össze kell fognunk". Arra kér minden parlamenti képviselőt, támogassa azt a gazdaságvédelmi tervet, amely a munkahelyek megvédésére és újak létrehozására irányul. "Álljunk csatasorba, és mondjuk ki együtt: annyi munkahelyet fogunk teremteni, amennyit a vírus elpusztít" - szorgalmazta.

Végül megjegyezte: az EU-s pénzekről szóló ellenzéki állítások tényszerűen nem igazak, "ingyenpénz sosincs, pénzt lehet osztogatni, de minden pénzt előbb vagy utóbb meg kell termelni". "Olyat, hogy ajándékként, munka, erőfeszítés nélkül pénzhez juthasson egy közösség, és azt csak úgy szétoszthassa, még a világ nem látott. Hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mint ha dolgoztál volna" - fogalmazott a kormányfő.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Már itt tartanak. Kísérletek viszik előre a tudományt, más esetekben is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Jövő héten veszi kezdetét a koronavírus elleni oltás tesztelése, önkéntesek segítségével – írja a V4H4.

Összesen kétszáz német, dán és osztrák önkéntessel veszi kezdetét a jövő hét folyamán a koronavírus elleni vakcina, az APN01 emberi tesztelése.  

A bécsi székhelyű Apeiron Biologics kutatói által, az osztrák kormány támogatásával kifejlesztett oltóanyag Németországban és Dániában is megkapta az egészségügyi hatóságok engedélyét, így a szérum tesztelése a laboratóriumi kísérletek után az emberi vakcinázás szakaszába léphet.

Megkezdik Európában a koronavírus elleni védőoltás tesztelésétForrás: Shutterstock

Az APN01 lényegében egy szintetikus enzim, ami a laboratóriumi kísérletek során képes volt megállítani a koronavírus-sejtek terjedését és így megakadályozni a tüdőgyulladás kialakulását. A II-es stádiumba lépő kísérlet célja, hogy kétszáz koronavírus-fertőzött megkapja a Covid-19 elleni védőoltást – áll az Apeiron Biologics közleményében.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.

Tőzsde, tőke,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs


Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.

Tőzsde, tőke, 7-es cikkelyező uniós sz*rvek : ahogy általában diktatúra jellegű minden nemzeti felhatalmazás nélküli hatalmi hálózat, látni hogy a nemzetközi hiszterolib hálózat diktál, fenyeget, büntet, a pénz politizál mert fajtajellegzetes a gazdája. Igen, azért ütik a forintot mert zs1dók és azt szeretnék hogy a járvány miatt dőljünk be, illetve ki. Kútmérgezők. Tőlük kitelik, nincs értelme kételkedni a rosszindulatuk mértékében.

Türkméneket zsindexmódra gúnyolni ostobaság, ahelyett a Ruhnama elolvasása ajánlott, magyarul is elérhető. Attól hogy keleti ország, még kultúrnemzet. (liberális nyugatfetisizmus = földrajzi rasszizmus). A világparazita diaszpóra mindig azt gyűlöli és támadja, akit nem tud (eléggé) leigázni.

Igen, válságban állami vállalat és állami vagyon NEM ELADÓ, mert esély van rá hogy Valakik szándékosan erre apellálva terjesztették (terjeszTTették) el ezt a vírust - akkor is ha természetes eredetű.


Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök az interjúban az ország legfontosabb dokumentumának nevezte az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogy a koronavírus-fertőzés tömegessé válásakor hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani. A kormányfő azt is szorgalmazta: "úgy küzdjünk meg a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat".

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta, jelezve, hogy a megbetegedett egészségügyi dolgozókat pótolni kell.

A kormányfő hozzátette: 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és felkészültek 203 770 ember étkeztetésére.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

"Harcolnunk kell minden egyes emberéletért" - jelentette ki a miniszterelnök, méltatva az orvosok, az ápolók, a mentősök, a járványügyi szakemberek, a rendőrök, a katonák, az élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban dolgozók, valamint a fuvarozók munkáját, továbbá a gyermekeikkel otthon lévő édesanyákat, a digitálisan oktató tanárokat, és az időseket is, akiknek különösen nehéz, hogy most nem találkozhatnak rokonokkal, barátokkal.

Bejelentette egyúttal, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak (szlovén barátjánál ennél enyhén szólva is bőkezűbb a saját fizetését visszavágó kormány - a szerk.). Az ezt - és más intézkedéseket, pénzügyi eszközöket is - tartalmazó járványügyi alapot szombaton mutatja be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor arról is beszélt, szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően.

Közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, akkor megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes" - fogalmazott.

Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába meg a szíve", de "ez most aligha lesz lehetséges" vagy csak szigorú korlátozások között.

Hozzátette, a húsvét talán arra is alkalmas, hogy átgondoljuk, hogyan szervezzük meg az életet addig, amíg a koronavírus elleni vakcina megszületik.

A koronavírus-törvényt ért EU-s kritikákról azt mondta: Brüsszel "velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene". "Nem tudom, milyen emberek ülnek ott, de azt tudom, hogy itt, Budapesten nekünk minden magyar élet elvesztése fáj. (...) Nem lehet az embernek fontosabb dolga, minthogy azzal törődjön, hogyan mentse meg az életeket. Ehhez összefogás, együttműködés kell" - fejtette ki.

"Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt, ahelyett, hogy mentenék az életet" - fogalmazott, azt nevezve a legfontosabbnak, hogy "ne hagyjuk magunkat provokálni"

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik, a kormánynak és a neki adott veszélyhelyzeti jogköröket pedig úgy értékelte: ez nagyjából annyi, mint amennyi jogköre Franciaország elnökének van békeidőben.

Úgy összegezte álláspontját: teljesen nyilvánvaló, hogy politikai támadásról van szó, ugyanis "vannak, akik fenik a fogukat erre az országra, szeretnék kifosztani, megszerezni az erőforrásait. Ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák jönnek".

A kormányfő megjegyezte azt is, hogy Magyarország eddig a Türk Tanácstól és Kínától kapott gyakorlati segítséget a védekezéshez.

A koronavírus miatti gazdasági válságról szólva Orbán Viktor közölte: hétfő délutánra készül el és kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb, négy fejezetből álló gazdaságélénkítési tervét, az első fejezet a munkahelyek megőrzéséről, a második pedig újak teremtéséről szól.

Egy meggyőző, nagy erejű, a jövőre nézve reményt adó akciótervre van szükség - hangoztatta.

Azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok".

"Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (...), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arról is beszélt, nem adta fel a reményt sosem, hogy az ellenzék is belátja, "most nem a pártpolitikai viták idejét éljük, és hogy össze kell fognunk". Arra kér minden parlamenti képviselőt, támogassa azt a gazdaságvédelmi tervet, amely a munkahelyek megvédésére és újak létrehozására irányul. "Álljunk csatasorba, és mondjuk ki együtt: annyi munkahelyet fogunk teremteni, amennyit a vírus elpusztít" - szorgalmazta.

Végül megjegyezte: az EU-s pénzekről szóló ellenzéki állítások tényszerűen nem igazak, "ingyenpénz sosincs, pénzt lehet osztogatni, de minden pénzt előbb vagy utóbb meg kell termelni". "Olyat, hogy ajándékként, munka, erőfeszítés nélkül pénzhez juthasson egy közösség, és azt csak úgy szétoszthassa, még a világ nem látott. Hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mint ha dolgoztál volna" - fogalmazott a kormányfő.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Tiedből elvesznek és azt adják oda neked = nincsenek többletforrások = ez nem unió, hanem gyarmatbirodalom

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Belföld

Átcsoportosításról van szó, nem uniós pluszpénzekről

Minimum tájékozatlanságra vall azt állítani, hogy új, csak a védekezésre felhasználható támogatások jelennek meg – reagált az ellenzéki felvetésekre az Alapjogokért elemzője

Kacsoh Dániel
2020. március 31. kedd. 5:15
Frissítve: 2020. március 31. 6:10
ă0 ć

Több nagy befizető ország, élükön Németországgal, egyelőre elzárkózik attól, hogy a járvány miatti védekezés érdekében új befizetésekre kerüljön sor – mondta lapunknak Pócza István, akit az ellenzék ezzel ellentétes híresztelései miatt kerestünk meg.

A szocialista Ujhelyi István állításával szemben nem mozgósított pluszpénzt az Euró­pai Bizottság (EB) javaslata, így Magyarországnak nem áll rendelkezésére uniós forrás a koronavírus-járvány elleni védekezésre – erősítette meg tegnap Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ismert, Ujhelyi pénteken online sajtótájékoztatóján azt mondta, 520 milliárd forint uniós támogatás áll a kormány rendelkezésére a védekezésre úgy, hogy ezt az összeget Magyarországnak vissza kellett volna fizetnie, de az unió intézkedésének köszönhetően most már sajátjaként kezelheti. Deutsch Tamás szerint ezzel szemben a javaslat arról szól, hogy azok a tagállamok, amelyek a 2014 és 2020 közötti forrásokat még nem vették igénybe, előbb kapják meg a még fel nem használt pénzt.

Így látja Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője is. Lapunknak nyilatkozva felidézte: az EB március 13-án tette nyilvánossá kezdeményezését, a dokumentumból világosan kiderül, hogy jelen helyzetben a már meglévő, korábban megítélt támogatásokat csoportosítják át.

„Az átcsoportosítás a kohéziós, valamint a strukturális és beruházási alapokat egyaránt érinti. A gyakorlatban itt két dolog történik. Az egyik az, hogy a már korábban megítélt, de különböző okokból eddig fel nem használt pénzeket nem kell visszafizetni az EU-s kasszába. Ennek mértéke országonként változó.

A másik pedig egy felhasználási módosítás. Ezek az alapok ugyanis eredetileg célzott támogatásoknak számítanak, tehát előre megadott célra és módon használhatók fel. Itt annyi módosítás történik, hogy ezek az összegek átcsoportosíthatók a járvány elleni küzdelemre, tehát ez feloldása a szigorú megkötéseknek" – részletezte a szakértő. Pócza ugyanakkor aláhúzta: új forrásokat ez nem jelent. Ezekről még vita folyik, azonban több nagy befizető ország – élükön Németországgal – egyelőre elzárkózik attól, hogy a járvány miatti védekezés érdekében új befizetésekre kerüljön sor. Itt tart tehát jelenleg a sokat hangoztatott európai szolidaritás – vont mérleget a szakértő.

Ami pedig a támogatások körül kialakult konkrét politikai vitát illeti, Pócza szerint minimum tájékozatlanságra vall azt állítani, hogy teljesen új, csak erre a célra felhasználható EU-s pénzek jelennek most meg. Az uniós költségvetés igen szigorú, előre megtervezett minden egyes összegnek a pontos felhasználása. Ami izgalmas lehet, az a következő hétéves költségvetés felosztása. Erről hónapok óta folynak a viták, azonban ezekben alapvetően új fejezetet hozhat a koronavírus. A járvány miatti gazdasági problémák kezelése érdekében ugyanis akár teljesen újra kell gondolni az egész eddigi koncepciót, miután az nem egy ilyen gazdasági megrázkódtatás tudatában készült el – vetítette előre a vezető elemző.

ă0 ć
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Már itt tartanak. Kísérletek viszik előre a tudományt, más esetekben is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Jövő héten veszi kezdetét a koronavírus elleni oltás tesztelése, önkéntesek segítségével – írja a V4H4.

 

Összesen kétszáz német, dán és osztrák önkéntessel veszi kezdetét a jövő hét folyamán a koronavírus elleni vakcina, az APN01 emberi tesztelése.  

A bécsi székhelyű Apeiron Biologics kutatói által, az osztrák kormány támogatásával kifejlesztett oltóanyag Németországban és Dániában is megkapta az egészségügyi hatóságok engedélyét, így a szérum tesztelése a laboratóriumi kísérletek után az emberi vakcinázás szakaszába léphet.

Megkezdik Európában a koronavírus elleni védőoltás tesztelésétForrás: Shutterstock

Az APN01 lényegében egy szintetikus enzim, ami a laboratóriumi kísérletek során képes volt megállítani a koronavírus-sejtek terjedését és így megakadályozni a tüdőgyulladás kialakulását. A II-es stádiumba lépő kísérlet célja, hogy kétszáz koronavírus-fertőzött megkapja a Covid-19 elleni védőoltást – áll az Apeiron Biologics közleményében.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Tiedből elvesznek és azt adják oda neked = nincsenek többletforrások = ez nem unió, hanem gyarmatbirodalom

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Belföld

Átcsoportosításról van szó, nem uniós pluszpénzekről

Minimum tájékozatlanságra vall azt állítani, hogy új, csak a védekezésre felhasználható támogatások jelennek meg – reagált az ellenzéki felvetésekre az Alapjogokért elemzője

Kacsoh Dániel
2020. március 31. kedd. 5:15
Frissítve: 2020. március 31. 6:10
ă0 ć

Több nagy befizető ország, élükön Németországgal, egyelőre elzárkózik attól, hogy a járvány miatti védekezés érdekében új befizetésekre kerüljön sor – mondta lapunknak Pócza István, akit az ellenzék ezzel ellentétes híresztelései miatt kerestünk meg.

A szocialista Ujhelyi István állításával szemben nem mozgósított pluszpénzt az Euró­pai Bizottság (EB) javaslata, így Magyarországnak nem áll rendelkezésére uniós forrás a koronavírus-járvány elleni védekezésre – erősítette meg tegnap Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ismert, Ujhelyi pénteken online sajtótájékoztatóján azt mondta, 520 milliárd forint uniós támogatás áll a kormány rendelkezésére a védekezésre úgy, hogy ezt az összeget Magyarországnak vissza kellett volna fizetnie, de az unió intézkedésének köszönhetően most már sajátjaként kezelheti. Deutsch Tamás szerint ezzel szemben a javaslat arról szól, hogy azok a tagállamok, amelyek a 2014 és 2020 közötti forrásokat még nem vették igénybe, előbb kapják meg a még fel nem használt pénzt.

Így látja Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője is. Lapunknak nyilatkozva felidézte: az EB március 13-án tette nyilvánossá kezdeményezését, a dokumentumból világosan kiderül, hogy jelen helyzetben a már meglévő, korábban megítélt támogatásokat csoportosítják át.

„Az átcsoportosítás a kohéziós, valamint a strukturális és beruházási alapokat egyaránt érinti. A gyakorlatban itt két dolog történik. Az egyik az, hogy a már korábban megítélt, de különböző okokból eddig fel nem használt pénzeket nem kell visszafizetni az EU-s kasszába. Ennek mértéke országonként változó.

A másik pedig egy felhasználási módosítás. Ezek az alapok ugyanis eredetileg célzott támogatásoknak számítanak, tehát előre megadott célra és módon használhatók fel. Itt annyi módosítás történik, hogy ezek az összegek átcsoportosíthatók a járvány elleni küzdelemre, tehát ez feloldása a szigorú megkötéseknek" – részletezte a szakértő. Pócza ugyanakkor aláhúzta: új forrásokat ez nem jelent. Ezekről még vita folyik, azonban több nagy befizető ország – élükön Németországgal – egyelőre elzárkózik attól, hogy a járvány miatti védekezés érdekében új befizetésekre kerüljön sor. Itt tart tehát jelenleg a sokat hangoztatott európai szolidaritás – vont mérleget a szakértő.

Ami pedig a támogatások körül kialakult konkrét politikai vitát illeti, Pócza szerint minimum tájékozatlanságra vall azt állítani, hogy teljesen új, csak erre a célra felhasználható EU-s pénzek jelennek most meg. Az uniós költségvetés igen szigorú, előre megtervezett minden egyes összegnek a pontos felhasználása. Ami izgalmas lehet, az a következő hétéves költségvetés felosztása. Erről hónapok óta folynak a viták, azonban ezekben alapvetően új fejezetet hozhat a koronavírus. A járvány miatti gazdasági problémák kezelése érdekében ugyanis akár teljesen újra kell gondolni az egész eddigi koncepciót, miután az nem egy ilyen gazdasági megrázkódtatás tudatában készült el – vetítette előre a vezető elemző.

ă0 ć
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Már itt tartanak. Kísérletek viszik előre a tudományt, más esetekben is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Jövő héten veszi kezdetét a koronavírus elleni oltás tesztelése, önkéntesek segítségével – írja a V4H4.

 

Összesen kétszáz német, dán és osztrák önkéntessel veszi kezdetét a jövő hét folyamán a koronavírus elleni vakcina, az APN01 emberi tesztelése.  

A bécsi székhelyű Apeiron Biologics kutatói által, az osztrák kormány támogatásával kifejlesztett oltóanyag Németországban és Dániában is megkapta az egészségügyi hatóságok engedélyét, így a szérum tesztelése a laboratóriumi kísérletek után az emberi vakcinázás szakaszába léphet.

Megkezdik Európában a koronavírus elleni védőoltás tesztelésétForrás: Shutterstock

Az APN01 lényegében egy szintetikus enzim, ami a laboratóriumi kísérletek során képes volt megállítani a koronavírus-sejtek terjedését és így megakadályozni a tüdőgyulladás kialakulását. A II-es stádiumba lépő kísérlet célja, hogy kétszáz koronavírus-fertőzött megkapja a Covid-19 elleni védőoltást – áll az Apeiron Biologics közleményében.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.

Tőzsde, tőke,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs


Azért üresek a nem sürgősségi rendelők, nehogy most betegedjenek le azeü dolgozók, mert később valószínűleg kelleni fog a tartalék személyzet.

Tőzsde, tőke, 7-es cikkelyező uniós sz*rvek : ahogy általában diktatúra jellegű minden nemzeti felhatalmazás nélküli hatalmi hálózat, látni hogy a nemzetközi hiszterolib hálózat diktál, fenyeget, büntet, a pénz politizál mert fajtajellegzetes a gazdája. Igen, azért ütik a forintot mert zs1dók és azt szeretnék hogy a járvány miatt dőljünk be, illetve ki. Kútmérgezők. Tőlük kitelik, nincs értelme kételkedni a rosszindulatuk mértékében.

Türkméneket zsindexmódra gúnyolni ostobaság, ahelyett a Ruhnama elolvasása ajánlott, magyarul is elérhető. Attól hogy keleti ország, még kultúrnemzet. (liberális nyugatfetisizmus = földrajzi rasszizmus). A világparazita diaszpóra mindig azt gyűlöli és támadja, akit nem tud (eléggé) leigázni.

Igen, válságban állami vállalat és állami vagyon NEM ELADÓ, mert esély van rá hogy Valakik szándékosan erre apellálva terjesztették (terjeszTTették) el ezt a vírust - akkor is ha természetes eredetű.


Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök az interjúban az ország legfontosabb dokumentumának nevezte az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogy a koronavírus-fertőzés tömegessé válásakor hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani. A kormányfő azt is szorgalmazta: "úgy küzdjünk meg a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat".

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta, jelezve, hogy a megbetegedett egészségügyi dolgozókat pótolni kell.

A kormányfő hozzátette: 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és felkészültek 203 770 ember étkeztetésére.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

"Harcolnunk kell minden egyes emberéletért" - jelentette ki a miniszterelnök, méltatva az orvosok, az ápolók, a mentősök, a járványügyi szakemberek, a rendőrök, a katonák, az élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban dolgozók, valamint a fuvarozók munkáját, továbbá a gyermekeikkel otthon lévő édesanyákat, a digitálisan oktató tanárokat, és az időseket is, akiknek különösen nehéz, hogy most nem találkozhatnak rokonokkal, barátokkal.

Bejelentette egyúttal, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak (szlovén barátjánál ennél enyhén szólva is bőkezűbb a saját fizetését visszavágó kormány - a szerk.). Az ezt - és más intézkedéseket, pénzügyi eszközöket is - tartalmazó járványügyi alapot szombaton mutatja be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor arról is beszélt, szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően.

Közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, akkor megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes" - fogalmazott.

Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába meg a szíve", de "ez most aligha lesz lehetséges" vagy csak szigorú korlátozások között.

Hozzátette, a húsvét talán arra is alkalmas, hogy átgondoljuk, hogyan szervezzük meg az életet addig, amíg a koronavírus elleni vakcina megszületik.

A koronavírus-törvényt ért EU-s kritikákról azt mondta: Brüsszel "velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene". "Nem tudom, milyen emberek ülnek ott, de azt tudom, hogy itt, Budapesten nekünk minden magyar élet elvesztése fáj. (...) Nem lehet az embernek fontosabb dolga, minthogy azzal törődjön, hogyan mentse meg az életeket. Ehhez összefogás, együttműködés kell" - fejtette ki.

"Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt, ahelyett, hogy mentenék az életet" - fogalmazott, azt nevezve a legfontosabbnak, hogy "ne hagyjuk magunkat provokálni"

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik, a kormánynak és a neki adott veszélyhelyzeti jogköröket pedig úgy értékelte: ez nagyjából annyi, mint amennyi jogköre Franciaország elnökének van békeidőben.

Úgy összegezte álláspontját: teljesen nyilvánvaló, hogy politikai támadásról van szó, ugyanis "vannak, akik fenik a fogukat erre az országra, szeretnék kifosztani, megszerezni az erőforrásait. Ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák jönnek".

A kormányfő megjegyezte azt is, hogy Magyarország eddig a Türk Tanácstól és Kínától kapott gyakorlati segítséget a védekezéshez.

A koronavírus miatti gazdasági válságról szólva Orbán Viktor közölte: hétfő délutánra készül el és kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb, négy fejezetből álló gazdaságélénkítési tervét, az első fejezet a munkahelyek megőrzéséről, a második pedig újak teremtéséről szól.

Egy meggyőző, nagy erejű, a jövőre nézve reményt adó akciótervre van szükség - hangoztatta.

Azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok".

"Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (...), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arról is beszélt, nem adta fel a reményt sosem, hogy az ellenzék is belátja, "most nem a pártpolitikai viták idejét éljük, és hogy össze kell fognunk". Arra kér minden parlamenti képviselőt, támogassa azt a gazdaságvédelmi tervet, amely a munkahelyek megvédésére és újak létrehozására irányul. "Álljunk csatasorba, és mondjuk ki együtt: annyi munkahelyet fogunk teremteni, amennyit a vírus elpusztít" - szorgalmazta.

Végül megjegyezte: az EU-s pénzekről szóló ellenzéki állítások tényszerűen nem igazak, "ingyenpénz sosincs, pénzt lehet osztogatni, de minden pénzt előbb vagy utóbb meg kell termelni". "Olyat, hogy ajándékként, munka, erőfeszítés nélkül pénzhez juthasson egy közösség, és azt csak úgy szétoszthassa, még a világ nem látott. Hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mint ha dolgoztál volna" - fogalmazott a kormányfő.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.