2020. május 16., szombat

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hogy ne ismerje fel valaki azt, momentumosokkal se lenne a haza előbbre, már politikában abszolút tájékozatlannak és teljesen fogalmatlannak kell lennie, továbbá az emberi

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

TEKINTET NÉLKÜL A BELPOLITIKAI KÖVETKEZMÉNYEKRE, BÁRMILYEN SZÉLSŐSÉGGEL AZONNAL ÖSSZEÁLLNAK

A szavakkal, fogalmakkal űzött különös játék, hogy identitásnak vagyunk kénytelenek hívni az identitásnélküliséget. Kialakult ugyanis egy embertípus, amelynek semmiféle hagyományos emberi identitása nincs.

Fotó: Magyar Nemzet

Nincs etnikai, vallási, lokális identitása, és tulajdonképpen nincs értelmezhető politikai identitása sem. Nincs szakmája, hivatása, csak a formátlan ködös szabadságával azonosul, mindig, tényleg mindig a társadalom, az ország, a nemzet működéséhez szükséges kötelezettségek alapján definiálja magát.

Ez az embertípus a XIX. század nagyvárosaiban kezdett kialakulni, és a generációk óta jólétben élő nagyvárosi hobbiszubkultúrák biztonságában hízott politikai osztály méretűre.

Nyugat-Európából és Amerikából szivárgott be hozzánk a modern individualista liberalizmus eszméje a hetvenes évektől kezdve, de most jutottunk el oda, hogy a külföldre szakadt exkommunisták, „eximpexesek" és a kint maradt hírszerzők leszármazottai, akik nálunk sokkal tökéletesebben illeszkedtek bele a kapitalizmusba, visszatérjenek az óhazába. Ezek az emberek azonban nem az Egyesült Államokban, Kanadában, Berlinben, Párizsban éltek, nem ismerték meg az amerikai, a német, a francia kultúrát, nem váltak amerikaivá, németté, franciává.

A Momentum vezérkarának külföldi tagjai egy klasszikus nemzetközi környezetben szocializálódtak, hozzájuk hasonlóan minden nemzeti kulturális gyökerüktől megfosztott emberek között. Az ilyen környezetekben az emberek értelemszerűen azt keresik és azt értik, ami angol nyelven elmondható.

Hiába beszélnek ezek az emberek nagyon jól „angolul" vagy „amerikaiul", az egy kulturális mélység nélküli angol, amelyen nem lehet a beszélők egyikének a kultúráját sem megmutatni. Ezek az
emberek a Twitter–Starbucks–Facebook–YouTube és hasonló entitások által definiált világban cseperedtek fel.

Ezt hívják és gondolják teljesen komolyan európai identitásnak. Hiába beszélnek tökéletesen magyarul is, ez a magyar nyelv egyáltalán nincs lehorgonyozva a magyar valóságba, a magyar kultúrába. Ez tartalmilag ugyanannyira üres, mint a kommunista diktatúrák pártzsargonja a rendszer vége felé, vagy a mindenkinek megfelelni akaró politikusbeszéd Nyugaton, amelyekben semmiféle hibát nem lelhetnek a liberális ideológia legnagyobb tudorai sem.

A Momentum nem egy generáció, hanem egy kulturális defektus kifejeződése. A generációs jelleg csak szociológiai következmény (életkor) és kommunikációs eszköz. A magyar közvélemény, a magyar szavazók most először találkoznak egy olyan politikusréteggel, amelynek nincs semmiféle magyarságtudata. Igazából még azt sem tudhatjuk, hogy a momentumosok tudják-e, hogy a magyar identitás és sok másik is hiányzik belőlük.

Lehet, sőt valószínű, hogy ezt ők nem élik meg hiány­ként, hiszen már a szüleik sem tekintettek a hazájukként Magyarországra, a gyermekeiket pedig nyilvánvalóan arra nevelték, hogy ez az ország egy nem jó hely. Egész életükben arra tanították őket, hogy ők felsőbbrendűek azoknál a magyaroknál, akik hatalomra segítették és hatalmon tartják Orbán Viktort.

A momentumosok soha nem kérdezték meg maguktól, hogy honnan van az a kapcsolatrendszer és pénz, amely villámgyorsan az európai politika élvonalába repítette őket, mindenféle előzetes politikai és emberi teljesítmény nélkül. És ez a „siker", amelyet a liberális propagandasajtó és a nyugati liberális elit körbeforgó és önjutalmazó rendszere folyamatosan igazol a saját maguk által osztogatott díjak, címek és erkölcsi magasztalások tömegével, a jól kondicionált ellenzéki szavazóknak is vonzóvá teszi őket.

A Momentum vezetőinek európai identitása egy nagyvárosi, munka nélküli aktivistaéletből táplálkozik. Magyarországon csak Budapesten, zömmel a belvárosi kerületekben lehet megtalálni ennek a politikustípusnak a hazai megfelelőjét. Az SZDSZ végtelen korruptsága azonban megakadályozta, hogy a következő generáció olyan politikusréteggé fejlődjön, mint Németországban a Zöldek és az Antifa, vagy mint Amerikában a Demokrata Pártot éppen felzabáló agresszív szélső-liberális csoportok. Ezért döntöttek valahol valakik, hogy ezeket az embereket importálni kell hozzánk.

Attól tartok, mi, jobboldaliak nem félünk eléggé ettől az aktivizmustól. Ez a fajta aktivizmus utoljára az ötvenes években volt divat, a kommunisták akkor tudtak ezerszámra főmunkaidőben alkalmazni olyan embereket a politikai rendőrségen kívül is, akik teljesen az emberek agymosásának szentelhették az idejüket.

Ezek az emberek az egész életüket ennek szentelik és ezt meg is tehetik, hiszen felső-középosztálybeli életszínvonalat is adnak mellé. A recepteket, eljárásmódokat készen kapják, azok is helyi szintre optimalizált másolatok, ahogy ők is valami megtervezett aktivista ideáltípusának a klónjai csupán. A Momentum nem gondolkozik, nem politizál, a Momentum végrehajt.

Tulajdonképpen ezt nem is titkolják, hiszen tekintet nélkül a belpolitikai következményekre, bútoroznak össze bármelyik magyargyűlölő románnal, szlovákkal vagy szélső-nacionalista ukránnal a magyar kormány ellen, bármilyen nemzetközi szituációban.

Európai parlamenti szerepvállalásuk is értelmezhetetlen nemzeti és nem mellesleg demokratikus keretek között. Minden jobboldali kormány liberális ellenzéke gyűlöli a konzervatívokat, de egyetlenegy sem vállalja fel nyíltan, hogy az EU és a NATO segítségével akar nem is feltétlenül nemzeti parlamenti választásokon, hanem akár külföldi erők hathatós segítségével hatalomra kerülni.

A Momentum mind az európai parlamenti, mind az önkormányzati választásokon hatalmas technikai támogatást kapott külföldről, hogy a közösségi médiában elérje a potenciális szavazóit. Erre egyetlen másik ellenzéki párt sem volt képes, mert nem kaptak ilyesfajta segítséget, hiszen nem velük akarják hosszabb távon leváltatni a jelenlegi kormányt.

A Momentum arcai politikai robotok, van egy rendkívül egyszerű programjuk, de nincsenek olyan érzelmeik, amelyek a nemzeti múlthoz, az elszakított nemzetrészekhez, az erdélyi tájhoz vagy a magyar kultúrához fűzné őket. A jobboldali értelmiség, sajtó és közvélemény jelenlegi legfontosabb feladata megértetni mindenkivel, hogy milyen új ellenfeleink vannak. Ezek az új politikusok tulajdonképpen ismeretlen emberek a mi világunkban, az érzéseink, sőt a létezésünk sem érdekli őket. A Momentum jövőre vonatkozó terveiben, ahogy egyébként annak idején Gyurcsányéban sem, nem szerepelnek még azok sem, akik rájuk szavaznak. Csak elvek, emberek nélkül.

Miután ez a politikai embertípus lényegesen különbözik a náciktól és a kommunistáktól, nem is tanultuk meg még kezelni a problémát. A kommunista nemzetköziség is számolt a helyi jellegzetességekkel, a nácik pedig egyenesen az etnikai identitás túlhajtásával, vérségi alapon fogalmazták meg magukat. Sztálin után még a kommunisták is belátták, különösen Közép-Európában, hogy az eszme nem működik.

De több nemzedék szenvedése kellett, hogy ez nyilvánvaló legyen legalább azoknak, akik ugyan hittek benne, de elszenvedni is kénytelenek voltak a hétköznapi szocializmust. Akik viszont jól éltek
alatta, azok máig nem gondolnak rá rossz szívvel, különösen a pártburzsoázia névtelen prominensei, akik a hatvanas évektől nyugati színvonalon és módon tudtak élni az általuk is működtetett
diktatúrában.

Ezeknek a minden erkölcstől és identitástól mentes embereknek a szellemi leszármazottai tértek most vissza, és ugyanúgy csak erőforrásnak tekintik Magyarországot, mint a felmenőik.

A baj az, hogy újra és újra meg fognak lepni bennünket, mert sem a bennük lakozó ürességet nem fogjuk soha megérteni, sem a céljaikat nem tudjuk elképzelni. Ahogy a kommunistákét és a nácikét sem tudta egyetlen normális ember sem.

Botond Bálint
szociológus

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A világrendszer maga a vírus. A minijárványra reakcióként adott megoldás egy globális átnevelési kísérlet."ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed le

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog kinézni. A lényeg ebből a szempontból nem az elmélet, hanem a gyakorlat: ugyanolyan lesz az életünk mint a vírus előtt, vagy olyan mint most, netán jobb, rosszabb? A kilátások egyelőre nem túl rózsásak, a de facto "világhatalom" szócsöve, vagyis a fősodratú média ugyanis minden csatornán azt sugározza, hogy a régi életmódnak lőttek, innentől permanens paranoiában éljük majd az életünket mindannyian, maszkban, másfél méterre, soha nem érintve senkit az otthonaink falain kívül.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, szerintem ez egy idióta rémálom. Előre hozva a végkövetkeztetést, ami általában a cikk végén szokott fityegni: minden normális embernek minden erejével küzdeni kell az ellen, hogy szűk politikai illetve tanácsadói körök ilyen disztópiát erőltethessenek a világra.

Vissza kell kapnunk a normális életünket, ez nem vita tárgya, és teljesen mindegy hogy ki mennyire van betojva a vírustól, semmiféle személyes félelem nem lehet elég indok a normális emberi létezés felszámolására. Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. Sőt, egyes lezárt országokénál még jobbak is a mutatóik. Bármennyire is fél az ember a betegségtől és haláltól, a jelenség egészét nézve nyilvánvaló, hogy semmi nem indokolja az egészséges emberi életmód lecserélését egy olyan purgatóriumi nyomorra, ahol mindenki gyanakvással néz mindenki másra és megszűnik minden olyan tényező, amiért egyáltalán értelme van egymás közelében lennünk. Még a kutyámat sem tenném ki olyan életnek, ahol nincsenek érintések. A szó legszorosabb értelmében betegebbé tesz minket az emberi érintkezés hiánya, mint bármiféle vírus, ami amúgy 95%-ban csak azokat öli meg akiket az influenza is megölt volna, de ne hasonlítsuk az influenzához, mert csak. Illetve mert elvisz a gondolatrendőrség.

A józan paraszti ész mellett szólnak szigorúan orvosi érvek is, például hogy az immunrendszerünk akkor működik normálisan ha rendszeresen érik a megszokott mindennapi ingerek. Pár hónapos karanténnal csak legyengítjük a saját védekezőképességünket a betegségekkel szemben. Emberiség elleni bűncselekmény az a szándékos néphülyítés, hogy maszkkal és távolságtartással kizárhatod az életedből a vírusokat, és így kvázi sosem betegszel majd meg. Ennek az ellenkezője igaz: ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed leépül, és utána bármilyen szir-szar kórság sokkal jobban lever a lábadról. Ne gondold, hogy örökké kivédheted a kórokozókat, hogy mostantól életed természetes végéig, évtizedeken át majd egyetlen vírus sem fog rést találni a pajzsodon. Aki ilyesmiben reménykedik, akár kimondatlanul, az jobb ha már most elkezdi felkészíteni magát a keserű csalódásra.

Főleg a gyermekeket teszi tönkre ez a hülyeség, akiknek az immunrendszere még fejlődik, illetve fejlődne ha hagynánk. Rájuk a kínai nátha amúgy sem veszélyes, de mégis óvjuk őket még a széltől is, nehogy véletlenül normális ütemben fejlődjön a szervezetük ellenállóképessége. Aztán jönnek az allergiák, az autoimmun betegségek, meg a hasonló civilizációs ártalmak, amiket mind a saját hülyeségünknek köszönhetünk. Illetve most már annak is, hogy a globális háttérhatalom, vagy nevezd ahogy akarod, úgy döntött ideje a meglévő társadalmi széthúzást, az emberek közötti bizalmatlanságot és ellenségeskedést a következő szintre emelni. Nem elég, hogy utálod a szomszédot mert Orcsányista vagy Gyurbánbarát, nem elég ha rühelled mert más a szexuális beállítottsága, vallása, bőrszíne - most már szó szerint rettegned kell tőle, tartani a két lépés távolságot és úgy nézni rá mintha két lábon járó pestisgóc lenne a szerencsétlen. Sőt, mostantól a saját rokonaiddal és szeretteiddel is viselkedj így! A megosztottság elleni utolsó védőbástya is dőljön le, mindenki rettegjen mindenkitől.

Ne látogass barátot, hagyd magányban meghalni idős rokonaid, jelentsd fel aki nem hajlandó feladni emberségét.

És persze rettegj, mert mi van ha influenzás leszel? Pardon, kínafluenzás. Ha nem ugrunk fejest önként egy orwelli pokolba, akkor a 90 éves tődőbeteg nénikék nem fognak örökké élni!!! Hát van neked szíved?!

Szinte mindenkinek vannak idős rokonai, például nekem is, és természetesen nem szeretném őket idő előtt elveszíteni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az influenza létezik, és bármikor elvihet bárkit aki eléggé legyengült és nem bír ellenállni. Mégsem javasoltam soha, hogy az influenza miatt szűnjön meg az emberi élet abban a formában ahogyan ismerjük. Ugyanezt a wuhanvírus miatt sem tartom elfogadhatónak.

2017 januárjában egy hónap alatt 5000 ember halt bele az influenzába hazánkban. Eddig a covid kevesebb mint 500 embert vitt el 4 hónap alatt, és nincs okunk feltételezni hogy ez a szám nagyságrendekkel magasabb lenne a lezárások hiányában (lásd ismét a svéd példát). Mi a büdös franc folyik itt? Mi kell ahhoz, hogy az emberek felébredjenek és felfogják, ez egy mesterségesen felduzzasztott krízis ami messze nem indokolja a drákói intézkedéseket, amiket az örve alatt bevezettek?

Mindenképpen követelnünk kell, hogy bármikor is vet véget a kormányzat a vírushisztériának, utána töröljék el a sok hülyeséget és adják vissza a normális életünket. Teljes mértékben elfogadhatatlan bármiféle korlátozás hosszabb távúvá vagy örök érvényűvé tétele egy olyan kamupandémiára hivatkozva, ami a végtelen megfélemlítő kampányokra fittyet hányva még annyi áldozatot sem követelt mint egy közepes influenzaszezon.

Ha hagyjuk, hogy palira vegyenek minket, és ránk húzzanak egy olyan torz életmódot ami ellen még jobb érzésű csimpánzok is lázadnának, akkor meg is érdemeljük amit kapunk.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Kell a rabszolga, kell az elegánsan vendégmunkásnak nevezett munkavégző migráns, ez a kapitalista liberális humanizmus.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az előző fejezetben addig jutottunk, hogy miképpen kívánták ellensúlyozni az unió nyugati országai demográfiai ellehetetlenülésüket. A demográfiai problémák tárgyalásakor azt is meg kell említenünk, hogy a keleti, ún. „posztszovjet" országok is demográfiai problémákkal küzdöttek, még ha részben más okokból is, mint a nyugatiak. Ebben az időszakban például a magyar kormány nagyon kiterjedt és komoly családtámogatási megoldásokat, kedvezményeket vezetett be, hogy így ösztönözze a magyar családok gyermekvállalását. A nyugati országok politikai és média „elitje", valamint a magyar, ún. „ellenzék", „ellenzéki sajtó" és az ún. „civil szervezetek" ezeket a családvédelmi intézkedéseket a „náci eszmékkel" azonosították, mondván, a magyar kormány „magyar gyerekeket akar", ez pedig „nácizmus" és „fajelmélet". (Ebből is látszik, hová jutott az ún. „európai civilizáció" a 21. század elejére morális és szellemi értelemben.)

Mindenesetre a járvány világossá tette tehát, hogy a nyugat képtelen működtetni önmagát a keleti munkavállalók munkája nélkül. A gazdag Ausztriában például magyar ápolók és nővérek hiányában nem volt senki, aki az időseket kipucolja saját piszkukból, míg például a még gazdagabb Németországban román vendégmunkások hiányában senki nem akadt, aki leszedte volna a spárgát. (Ugyanis a harmadik világ roncstársadalmaiból általuk befogadott emberfelesleg arra is alkalmatlan volt, hogy spárgát szüreteljen.)

Fontos tudni, hogy az imént már emlegetett Magyarország is munkaerőhiánnyal küszködött, de ők speciális helyzetben voltak, ugyanis a hiányzó munkaerőt elsősorban a környező országokból tudták pótolni, méghozzá magyar nemzetiségű munkavállalókkal, akik az ún. „Trianoni békediktátum" során kerültek idegen államok fennhatósága alá. Ezért a magyaroknak nem kellett megoldhatatlan kulturális és civilizációs problémákkal szembenézniük munkaerő importjuk során.

Mindenesetre, majdnem másfél évszázad távlatából visszatekintve a 2020-as járványra elmondhatjuk, hogy a „német spárga" és a „román vendégmunkás" egyfajta szimbólummá vált, a nyugat és a kelet közötti szakadék szimbólumává.

Történt ugyanis, hogy a román kormány kétoldalú megállapodást kötött a német kormánnyal a román vendégmunkások beengedéséről. Ugyanis nemcsak a németeknek volt szükségük a román munkaerőre, hanem a románoknak is a vendégmunkásaik által hazautalt, akkor még létező ún. „euróra", ugyanis anélkül egyszerűen leállt volna a román gazdaság. És itt meg is érkezünk a szimbólumok világába: amikor Romániában a legszigorúbb volt a kijárási tilalom, akkor a kolozsvári (Cluj) és marosvásárhelyi (Targu Mures) reptéren infernális jelenetek játszódtak le. Németországba külön repülővel szállított román munkavállalók tömegei verődtek össze, mindenféle védőfelszerelés nélkül, a lehető legnagyobb fertőzésveszélynek kitéve. Miközben a román rendőrök dél-erdélyi, moldvai, havasalföldi, románok-lakta falvakban, valamint Bukarest külvárosaiban szabályos közelharcot vívtak a lakossággal, hogy otthonmaradásra kényszerítsék, aközben nevezett reptereken rendőri biztosítás mellett tülekedtek a románok maszk nélkül, hogy kijussanak a német spárgaföldekre.

Mikor pedig megérkeztek Németországba, ott azonnal szembesültek a modernkori rabszolgasággal.

A német munkaadók első körben elvették okmányaikat, majd közölték velük, hogy bérükből levonják az odautaztatás költségeit, valamint ezzel egyidejűleg irreális összegeket számoltak fel nekik a szállásért és az ellátásért. Így a román vendégmunkások a német minimálbért sem kapták meg, elutazni nem tudtak. Tömegszállásokon helyezték el őket, így fordulhatott elő például, hogy egyetlen ilyen munkásszállón egyszerre kétszáz ember fertőződött meg koronavírussal. Mindezek mellett pedig napi 10-12 órán át dolgoztatták őket. Egy „született" német munkavállaló számára elképzelhetetlen körülmények között, elképzelhetetlen bérért.

Ugyanebben az időben a romániai sajtó ismét elővett egy korábbi ügyet. Történt ugyanis, hogy egy román településen elraboltak, megerőszakoltak és meggyilkoltak egy lányt. A rendőrség érthetetlen hibákat követett el, ugyanis az elrabolt lány még tudott telefonálni halála előtt, és elmondta, nagyjából hol van, ennek ellenére nem indultak a keresésére. Utóbb a sajtó azt kezdte pedzegetni, hogy a településen működő kuplerájba a nem messze lévő NATO bázisról járnak amerikai katonák, akiknek a helyi maffia a román hatóságok hallgatólagos támogatásával szállít kiskorú lányokat, akiket azután kivisznek nyugatra további pénzt termelni. Az ügyből hatalmas botrány lett, de mint akkoriban mindig, az igazán fontos ügyekből kerekedett botrányok viszonylag hamar elültek. Ám a járvánnyal egyidőben fellángolt az ügy, mert megszólalt egy helyi ember, aki rálátott ezekre a borzalmakra, és lényegében megerősítette a korábbi feltevéseket. Vagyis az uniós tagállam Románia munkavállalói járvány idején tömegesen mentek Németországba, éhbérért leszedni a spárgát, odahaza gyereklányokat szállítottak az amerikai katonáknak, és közben a háttérben szólt az Örömóda, az unió himnusza.

A román soviniszták magyar katonai temetőket dúltak fel, a román elnök pedig kiállt a nyilvánosság elé, és elkezdett a magyarok ellen uszítani. Ennek a Iohannis nevű elnöknek a pártjához (liberális) tartozott az az Európai Parlamenti román képviselő is, bizonyos Rares Bogdan, aki azokban a napokban „seggnyalóknak", „sápszedőknek" és „politikai kápóknak" nevezte a román alkotmánybíróság tagjait, akiket „azonnali hatállyal el kell takarítani".

Eközben az unió liberális (ez a fogalom már abban az időben sem jelentett semmi), anarchista, szélsőbaloldali politikai képződményei, az ún. „civil szervezetek" pedig kinevezték Romániát „bezzegországnak", Magyarországot pedig – vérmérsékletük szerint – „fasiszta diktatúrának" vagy „hibrid rezsimnek". De ennek nyilván egészen más, a román belpolitikán kívülálló okai (is) voltak.

Folytatjuk

A sorozat első részét IDE kattintva olvashatják.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Kell a rabszolga, kell az elegánsan vendégmunkásnak nevezett munkavégző migráns, ez a kapitalista liberális humanizmus.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Abban a nem várt esetben, amennyiben az emberiség túléli a következő nagyjából ötven évet, és abban a még inkább nem várt esetben, hogy túlélés esetén lesz még bármiféle történelemoktatás, nos, mindezen elképzelhetetlen és fantasztikus történések esetén mégiscsak szükség lesz majd történelemkönyvekre. És most – a történelem során először – kísérletet teszünk arra, hogy innen, a mából megírjuk a jövő ifjai számára a saját történelmünket, okuljanak belőle, és ne kövessék el azt, amit mi elkövettünk.

Tehát, történelemtankönyv, bevezető rész, első lecke, a 2147-48-as tanévben érettségizőknek.

Európa és a világ a 21. század elején

2020 kora tavaszán egy új típusú, addig nem ismert vírus támadta meg a világot. A kormányok rendkívüli intézkedések bevezetésével próbáltak egyszerre szembeszállni a járvánnyal és a fenyegető gazdasági recesszióval, a politikusok egy része, és az akkor még létező, a járványnál is pusztítóbb hatású ún. „civil szervezetek" pedig elérkezettnek látták az időt, hogy a vírust felhasználva megdöntsék a nekik nem tetsző kormányok hatalmát.

Az általánosan elfogadott és bevezetett rendkívüli intézkedések a következők voltak:

  • A tanítás felfüggesztése, iskolák bezárása
  • Kijárási korlátozások, a járvány által leginkább sújtott országokban kijárási tilalom bevezetése
  • Gyárak bezárása, a termelés felfüggesztése
  • Éttermek, vendéglátóhelyek bezárása
  • Szállodák bezárása
  • Légiközlekedés szinte teljes felfüggesztése
  • Védőfelszerelések (maszk, gumikesztyű) viselésének kötelezővé tétele
  • Kórházak, egészségügyi intézmények kapacitásainak növelése

Miközben a kormányok ezeket az intézkedéseket vezették be, az ún. „ellenzéki politikusok" és az ún. „civil szervezetek" mindig az éppen bevezetett intézkedés ellenkezőjét kezdték el követelni. Továbbá, ha a kormányok szigorítottak, akkor lazítást, ha lazítottak, akkor szigorítást követeltek. Az akkor még létező, ún. „független, objektív sajtó" pedig mindenben ezeknek az ellenzéki politikusoknak és civil szervezeteknek a szolgálatában állt, és nem riadt vissza semmilyen hazugságtól, rágalmazástól, uszítástól sem.

Az akkor még létező, ún. „Európai Unió" nevű szervezet, amely addig is erősen megosztott volt, még inkább két részre szakadt: a nyugati, magukat előszeretettel „régi demokráciáknak" nevező, és a keleti, ún. „posztkommunista" vagy „posztszovjet" államokra.

Ez utóbbiak 2004-től kezdve csatlakoztak az Európai Unióhoz. A nyugati államok szabad munkavállalást, szabad mozgást, szabad piacot ígértek az újonnan érkezőknek, hiszen ez volt az unió alapja. Ugyanakkor, a csatlakozás első éveiben, a nyugati államok a lehető legváltozatosabb módokon akadályozták a keletiek munkavállalását. Viszont a szabad piacot és az áruk szabad mozgását nagyon komolyan vették: azonnal megszállták és elárasztották a keletiek piacait, ugyanakkor leszerelték és eltüntették a keletiek termelő egységeit. Néhányat – a legfontosabbakat és a közműszolgáltatókat – pedig a keleti államok egykorvolt kommunista elitjének támogatásával „privatizálták". Azokat a politikai alakulatokat és politikusokat, akiknek ez nem tetszett, „Európa- és piacellenesnek", „nacionalistának", „fasisztának" bélyegezték.

Így szakadt két részre már bővítése kezdetén az ún. „Európai Unió".

A járvány tovább mélyítette ezt a megosztottságot. Leginkább azért, mert míg a nyugati államok erősen fertőzöttekké váltak, és magas halálozási ráta sújtotta őket, addig a keleti államok kevéssé estek áldozatul a járvány pusztításának. Ugyanakkor addigra már az is nyilvánvaló volt, hogy a nyugati országok a keletiek munkavállalói nélkül egyszerűen képtelenek működtetni saját magukat.

Ennek az volt az elsődleges oka, hogy az európai – elsősorban nyugati – jólét, a második világháború után létrejött, ún. „jóléti társadalom" a kétezres évek elejére végképp felélte önmaga minden erkölcsi tartalékát, ezek a társadalmak a jólétükért teljes szellemi-erkölcsi kiürüléssel, leépüléssel, szélsőséges és értelmét vesztett individualizmussal, a társadalmat összetartó közös hagyomány, kulturális szövet felszámolásával fizettek, amelynek következményeként az ún. „szabadság" önmaga paródiájává vált, másrészt ezek a társadalmak teljesen alkalmatlanná váltak arra, hogy legalább önmaguk reprodukálására képesek legyenek. Az ún. „jólét" előidézte demográfiai szakadékból pedig a harmadik világ roncstársadalmaiból érkező, és integrálhatatlan emberfelesleg eszetlen befogadásával, továbbá az unió keleti országaiból érkező munkavállalóinak rabszolgamunkájával igyekeztek menekülni.

Folytatjuk

A sorozat második részét IDE kattintva olvashatják.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az Európai Bíróság szerint ugyanis az, ha valakit nem engedünk be az országba, de ő lekuporodik a sarokba, nem megy sehova, az őrizetbe vételnek számít.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A nagy változások persze sosem egyik percről a másikra történnek. A felfedezések és az európai kirajzás kora sem úgy kezdődött, hogy Kolumbusz belebotlott az amerikai kontinensbe 1492-ben, azt megelőzte az afrikai kikötők létesítése, az törökök által meghódított Közel-Keletet megkerülő indiai kereskedelem fellendülése és úgy általában az európai hajózás fejlődése. Mégis, Európa halálát talán a mai naphoz fogják kötni leszármazottaink, amikor elemzik, hogyan sikerült a legfejlettebb és legboldogabb kontinensből egy frusztrált, szegény tébolydát csinálni.

Az Európai Bíróság döntött, méghozzá a nyitóképen szereplő logika mentén. Nem számít a valóság, csak az ideológia. Beérett a nyílt társadalom elmeháborodott társadalommérnök híveinek évtizedes aknamunkája, az egyetemek, a kultúra és a bíróságok megszállása. Ahogy nem számít, hogy kinek mi van a lába között, akkor is nő, ha fasza van, úgy az Európai Bíróság tagjainak sem számít, hogy egy kerítés nem lehet börtön annak, aki kint van.

Az Európai Bíróság szerint ugyanis az, ha valakit nem engedünk be az országba, de ő lekuporodik a sarokba, nem megy sehova, az őrizetbe vételnek számít.

Európa eljutott odáig, hogy már a saját szemének sem hisz, hanem megkérdezi egy illetékes elmebeteget arról, hogy mit kell látni. Ha az illetékes elmebeteg azt mondja a kerítésre, hogy ez egy szoba, akkor a bíró úgy ítél, hogy az egy szoba, ahova embereket bezártak.

Európát a nyílt társadalom diktatúrája fogja megölni, amikor már semmit nem lehet annak látni és annak leírni, ami. Megszűnt a valóság számítani abban az Európában, amelyik elsőként hirdette ki a racionális ész primátusát a hiedelmek felett. Visszatértünk a középkorba, de az egyház méltósága és műveltsége nélkül, pusztán néhány önmagát liberálisnak hazudó elmebetegnek engedelmeskedve.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A világrendszer maga a vírus. A minijárványra reakcióként adott megoldás egy globális átnevelési kísérlet."ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed le

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog kinézni. A lényeg ebből a szempontból nem az elmélet, hanem a gyakorlat: ugyanolyan lesz az életünk mint a vírus előtt, vagy olyan mint most, netán jobb, rosszabb? A kilátások egyelőre nem túl rózsásak, a de facto "világhatalom" szócsöve, vagyis a fősodratú média ugyanis minden csatornán azt sugározza, hogy a régi életmódnak lőttek, innentől permanens paranoiában éljük majd az életünket mindannyian, maszkban, másfél méterre, soha nem érintve senkit az otthonaink falain kívül.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, szerintem ez egy idióta rémálom. Előre hozva a végkövetkeztetést, ami általában a cikk végén szokott fityegni: minden normális embernek minden erejével küzdeni kell az ellen, hogy szűk politikai illetve tanácsadói körök ilyen disztópiát erőltethessenek a világra.

Vissza kell kapnunk a normális életünket, ez nem vita tárgya, és teljesen mindegy hogy ki mennyire van betojva a vírustól, semmiféle személyes félelem nem lehet elég indok a normális emberi létezés felszámolására. Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. Sőt, egyes lezárt országokénál még jobbak is a mutatóik. Bármennyire is fél az ember a betegségtől és haláltól, a jelenség egészét nézve nyilvánvaló, hogy semmi nem indokolja az egészséges emberi életmód lecserélését egy olyan purgatóriumi nyomorra, ahol mindenki gyanakvással néz mindenki másra és megszűnik minden olyan tényező, amiért egyáltalán értelme van egymás közelében lennünk. Még a kutyámat sem tenném ki olyan életnek, ahol nincsenek érintések. A szó legszorosabb értelmében betegebbé tesz minket az emberi érintkezés hiánya, mint bármiféle vírus, ami amúgy 95%-ban csak azokat öli meg akiket az influenza is megölt volna, de ne hasonlítsuk az influenzához, mert csak. Illetve mert elvisz a gondolatrendőrség.

A józan paraszti ész mellett szólnak szigorúan orvosi érvek is, például hogy az immunrendszerünk akkor működik normálisan ha rendszeresen érik a megszokott mindennapi ingerek. Pár hónapos karanténnal csak legyengítjük a saját védekezőképességünket a betegségekkel szemben. Emberiség elleni bűncselekmény az a szándékos néphülyítés, hogy maszkkal és távolságtartással kizárhatod az életedből a vírusokat, és így kvázi sosem betegszel majd meg. Ennek az ellenkezője igaz: ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed leépül, és utána bármilyen szir-szar kórság sokkal jobban lever a lábadról. Ne gondold, hogy örökké kivédheted a kórokozókat, hogy mostantól életed természetes végéig, évtizedeken át majd egyetlen vírus sem fog rést találni a pajzsodon. Aki ilyesmiben reménykedik, akár kimondatlanul, az jobb ha már most elkezdi felkészíteni magát a keserű csalódásra.

Főleg a gyermekeket teszi tönkre ez a hülyeség, akiknek az immunrendszere még fejlődik, illetve fejlődne ha hagynánk. Rájuk a kínai nátha amúgy sem veszélyes, de mégis óvjuk őket még a széltől is, nehogy véletlenül normális ütemben fejlődjön a szervezetük ellenállóképessége. Aztán jönnek az allergiák, az autoimmun betegségek, meg a hasonló civilizációs ártalmak, amiket mind a saját hülyeségünknek köszönhetünk. Illetve most már annak is, hogy a globális háttérhatalom, vagy nevezd ahogy akarod, úgy döntött ideje a meglévő társadalmi széthúzást, az emberek közötti bizalmatlanságot és ellenségeskedést a következő szintre emelni. Nem elég, hogy utálod a szomszédot mert Orcsányista vagy Gyurbánbarát, nem elég ha rühelled mert más a szexuális beállítottsága, vallása, bőrszíne - most már szó szerint rettegned kell tőle, tartani a két lépés távolságot és úgy nézni rá mintha két lábon járó pestisgóc lenne a szerencsétlen. Sőt, mostantól a saját rokonaiddal és szeretteiddel is viselkedj így! A megosztottság elleni utolsó védőbástya is dőljön le, mindenki rettegjen mindenkitől.

Ne látogass barátot, hagyd magányban meghalni idős rokonaid, jelentsd fel aki nem hajlandó feladni emberségét.

És persze rettegj, mert mi van ha influenzás leszel? Pardon, kínafluenzás. Ha nem ugrunk fejest önként egy orwelli pokolba, akkor a 90 éves tődőbeteg nénikék nem fognak örökké élni!!! Hát van neked szíved?!

Szinte mindenkinek vannak idős rokonai, például nekem is, és természetesen nem szeretném őket idő előtt elveszíteni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az influenza létezik, és bármikor elvihet bárkit aki eléggé legyengült és nem bír ellenállni. Mégsem javasoltam soha, hogy az influenza miatt szűnjön meg az emberi élet abban a formában ahogyan ismerjük. Ugyanezt a wuhanvírus miatt sem tartom elfogadhatónak.

2017 januárjában egy hónap alatt 5000 ember halt bele az influenzába hazánkban. Eddig a covid kevesebb mint 500 embert vitt el 4 hónap alatt, és nincs okunk feltételezni hogy ez a szám nagyságrendekkel magasabb lenne a lezárások hiányában (lásd ismét a svéd példát). Mi a büdös franc folyik itt? Mi kell ahhoz, hogy az emberek felébredjenek és felfogják, ez egy mesterségesen felduzzasztott krízis ami messze nem indokolja a drákói intézkedéseket, amiket az örve alatt bevezettek?

Mindenképpen követelnünk kell, hogy bármikor is vet véget a kormányzat a vírushisztériának, utána töröljék el a sok hülyeséget és adják vissza a normális életünket. Teljes mértékben elfogadhatatlan bármiféle korlátozás hosszabb távúvá vagy örök érvényűvé tétele egy olyan kamupandémiára hivatkozva, ami a végtelen megfélemlítő kampányokra fittyet hányva még annyi áldozatot sem követelt mint egy közepes influenzaszezon.

Ha hagyjuk, hogy palira vegyenek minket, és ránk húzzanak egy olyan torz életmódot ami ellen még jobb érzésű csimpánzok is lázadnának, akkor meg is érdemeljük amit kapunk.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Untitled

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Untitled

Friday 15 May 2020 02:11 AM UTC+00

Drága feleim! Ti, akik folyton csak kételkedtek, s a kétkedés magvait úgy szórjátok magatok körül, mint gomba a spóráit! Hozzátok szólok most, akik sosem látjátok meg a lehetőséget! Ímé, csudálkozzatok, s első köveitek helyett ámuló szemeteket vessétek Gyöngyöspatára! Mert innen fog indulni az új, a jó, a szép.

***

Számillió okom is van a bizakodásra, s hadd ne soroljam mindet! Csupán néhányat ezek közül, melyek hamarost megmozgatják majd halódó agysejtjeinket, akkora humán erőforrás készletet felszínre hozva több tízezer méter mély ősi álmából, hogy arra emberi szavak nem is léteznek. S bár szavak ugyan nem, de az akarat, az igen, az létezik! Az akarat, mely jóféle magyar pénzmaggal van megolajozva, bizony végre elmozdult holtpontjáról, hogy elsőre még persze kissé döcögve, meglehetőst nyikorogva, de mozgásba lendülvén komoly sebességgel vágjon neki a világhódításnak.

Mert nem az a cél, hogy a gyöngyöspatai iskolások megtanuljanak írni, olvasni, számolni. Ezen már túlvagyunk. Ez már olyan, mintha azt mondanánk, hogy menjünk a Holdra megint. Minek? Ott már jártunk, nincs ott semmi. Most már a Marsra kell menni, hogy az ottani semmit is megtapasztaljuk! S ebben hasonlatosak vagyunk mi, Gyöngyöspata-rajongók azokkal, akik mindig valami új, valami ismeretlen, valami hasznos felé akarjuk terelni a tudományt.

Tudományt, mondom én, s nem túlzok. Még akkor sem, ha egyes tévképzetűeknek ez a szó egyet jelent a klasszikus értelemben vett műveltséggel. Hát röhögnöm kell, de szívből, amolyan nyálcsorgatós, földön fetrengős módon. Hát hol élünk mi? A középkorban? Könyörgöm, az írás minek, amikor rég ki van találva az autocorrector? Elég, ha csak nagyjából eltaláljuk a szót, s máris ott a kívánt tartalom a képernyőn. A kézzel írást amúgy is el kell felejteni. Nem fogunk azért több fát kivágni, hogy a végén levegőnk se maradjon! A számolás meg? De hiszen a matematikai műveletek végrehajtására régesrég ki lett találva a kalkulátor. Minden más okoskodásra meg ott van a sok csicskagyász, aki pár forintért elvégzi a gürimunkát, hogy a java szürkeállománynak már csak az innováció jusson.

***

Mert legfontosabb értékünket, az agyi kapacitást másra kell használni! Olyan feladatok végrehajtására, amik sikerorientálttá teszik a Gyöngyöspata Projektet. Például fagyásmentes, lenyomozhatatlan Youtube- és Insta-számláló felpörgetők mulatós klipeknél, valamint CAPTCHA kitöltésére alkalmas mesterséges intelligencia kifejlesztése online unokázós szerződések esetében.

Nem igaz, hogy a Kúriának kell példát mutatni kezdeményezésből, amikor olyan koponyákkal vagyunk körülvéve, akiknek maguktól is tudniuk kellett volna, hogy oda kell a pénz, ahol a legnagyobb a tanulás iránti vágy. Ha ez Gyöngyöspata, akkor Gyöngyöspata.

Vagy esetleg az a baj, hogy a Budapest-vízfejű ország életében egyszer északkeletre billen a gazdasági mutató? Hogy nem Sopronban és Győrben, hanem Solymoson és Abasáron lesz több Tesla tulajdonos? Hogy akár még részecskegyorsító is épülhet Mártraalján? Mert ugye, porcicából is lehet speedet csinálni, ha kellőképp összezagyváljuk a molekulákat!

***

Szeretném azt hinni, hogy akik most huhognak, azok valójában csak ironizálnak, mert nagyon is tisztában vannak azzal, mekkora lehetőség kapujában állunk.

Galaktikus mátrixok, fekete lyukak, sötét anyag?

Gyöngyöspata!

Klinikai kutatóprojektek, hogy a rák többé ne egye ki a gyomrodat?

Gyöngyöspata!

Vírusellenes vakcinák korona meg minden más szar ellen?

Gyöngyöspata!

Vízhajtású, ültetett rugós, vasalóspoileres 1-es Golf?

Gyöngyöspata!

Már persze, ha ez a pénz nem fogy el igen hamar. Ennél ugyanis jóval több kellene! Reális becslések szerint a százszorosa már elegendő lenne arra, hogy fel lehessen venni rá uzsorára az ezerszeresét.

De megtérül!

Higgyétek el, örökösen kétkedő feleim, hogy ennél jobb befektetés Tiranon óta nem történt velünk!

***

Én  ̶a̶ ̶m̶a̶g̶a̶m̶ ̶e̶g̶y̶s̶z̶e̶r̶ű̶ ̶p̶a̶r̶a̶s̶z̶t̶i̶ ̶e̶s̶z̶é̶v̶e̶l̶   a magam részéről örülök, hogy a pataiak megkapják, amit megérdemelnek. Hazánk pedig végre új szellemi központtal gyarapodik majd. És ezt ugyanígy gondolja a 2 százalék 90 százaléka is. Szóval ha egy országban a 90% így gondolkodik, akkor az szerintem elég nagy többség!

() VBT ()

Kiemelt kép: A harvardi mintára megálmodott Gyöngyöspatai Egyetem (leendő CEU-társintézmény) látványterve.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Jogdiktatúra. Kulturmarxista stratégia a lumpenproli csőcselék hizlalása az értékteremtő társadalom kárára."Vékony suhanc érkezik, fülhallgatóval a nyakában újságolja, ő a

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Forrnak az indulatok Gyöngyöspatán, miután elterjedt a hír, hogy arra kötelezték a várost, január 17-ig összesen százmillió forintot fizessen a helyi általános iskola szegregációs ügyében érintett 62 cigány tanuló családjának. A Kúria közben közölte: nem döntött még kártérítésről az önkormányzatot is érintő, személyhez fűződő jog megsértése miatt indult perben.

A várost kora reggel még sűrű köd borítja: csak a Mátra meg a patai templomtorony emelkedik ki belőle, mint az igazságtalanság jeladói. Elsőnek a helyi busz bújik elő a szürkeségből, viszi a gyerekeket Gyöngyösre, a városi iskolába. – Beletapostak a becsületünkbe, most meg már a pénzünket is akarják – mondja az egyik édesanya, miközben felteszi gyerekét az utastérbe.

– Én egy fillért sem adnék nekik. A helyi iskolában már csak cigányok vannak, oda nem engedjük a gyerekeinket, és akkor még mi vagyunk a bűnösök? Miért nem jön ide az a bíró, hogy a szemébe nézzek, aki ilyen ítéletet hozott?

– Ebből botrány lesz! A cigányok röhögnek a markukba, elverik majd a könnyen kapott pénzt, ha tényleg megkaphatják, aztán meg jönnek, mint eddig, segélyért – fakad ki egy másik szülő, Czafik Ferenc, aki másokkal ellentétben a nevét is adja ahhoz, amit mond.

– Egy huncut vasat se fizessünk, mert ez szégyen és igazságtalanság.

Esélyegyenlőségi bozótharcosok

Egy negyvenes édesapa szintén Gyöngyösre készül ötödikes kislányával, aki két osztályt helyben járt. Ám – mondja – hiába szép a felújított iskola meg uszoda, ha a cigány gyerektől nem lehet tanulni. – Mi tisztességesen élünk, nem kerüljük a törvényt, mégis bennünket akarnak sarcolni. Betelt a pohár – csapja magára a kocsiajtót. Majd gyorsan leengedi az ablakot és még kiszól: – Attól, hogy pénzt adnak nekik, még nem tanulnak meg se írni, se olvasni, se dolgozni. Velünk, szülőkkel akarják megfizettetni a cigány szülők trehányságát?

Hiába a szépen felújított iskola meg az uszoda, sokan Gyöngyösre járatják a gyereküket tanulni meg sportolni
Fotó: Havran Zoltán

Ha a szegregációról papolnak, akkor nézzék meg, mi folyik a helyi iskolában – javasolják némelyek –, és a kérdéssel Hevér Lászlóné polgármesterhez megyek. Ő a zavaros és már-már pattanásig feszült helyzetben testületi felhatalmazással felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a túlzó és igazságtalan ítélettel szemben. Ebben a százmillió forintos kártérítési összeg eltörlését, de legalább mérséklését és a végrehajtás határidejének módosítását kérték azzal, hogy amennyiben mégis fizetni kellene, akkor a pénzt ne a felperes gyerekek kapják meg, hanem további oktatásukra, illetve szakiskolai képzésükre fordíthassák, hiszen ez lehet az igazi cél. A Kúria a kérelmet befogadta, de még nem tárgyalta. Sőt hétfőn este közleményt adtak ki, amelyben közölték: még nem döntöttek kártérítésről a szegregációs ügyben.

Mint emlékezetes, az ügy az után robbant ki, hogy 2011-ben megjelentek Gyöngyöspatán az esélyegyenlőségi bozótharcosok, Mohácsi Erzsébet, Horváth Aladár meg az alapítványaik LMP-s és MSZP-s támogatással, jobbikos ellenszélben. Akkor még 160 gyerek járt az azóta 240 milliós pályázati pénzből felújított intézménybe. Most alig a fele, nagyjából nyolcvan diák lézeng a hatalmas épületben, közülük heten nem cigányok. A 6. osztályban például 16 diák közül hárman nem romatelepiek. Ugyanakkor legalább félszáz gyereket utaztatnak busszal vagy autóval a szüleik Gyöngyösre tanulni. Erre mondta Czafik Ferenc:

– Addig vonultak, tüntettek, agitáltak, gyaláztak és büntettek bennünket a „pestiek", hogy ne legyen szegregált iskola, amíg tökéletes cigány iskolát nem csináltak belőle. Ha tényleg ezt akarták, akkor lassan minket is meg kellene védeni valakinek, mert szegregálják a parasztot. Hol az a bíróság, amelyik kártérítést ítélne a többségnek? Ismerek olyan módosabb cigányt, aki szintén Gyöngyösre hordja a gyerekét tanulni. Hová jutottunk?

Szerencsés nyertesek

A gyöngyöspatai központból nyaktörő lejtőn fut le az út a telepre, és ott már aszfalt sincs rajta. Behúzott nyakú gyerek kerüli a szemetet meg a pocsolyát, nyomában sánta kutya bucskáz. – Hát az iskola? – kérdem tőle. – Beteg vagyok – jön a válasz –, nem kell menni.

– Mi az, főnök? Valami baj van? – kérdezik fenyegetően egyszerre hárman is.

– Hallom, pénz áll a házhoz – mondom köszönés helyett, mire felnevetnek: – Fizessenek a parasztok! Fizessen Gyöngyöspata, ha csődbe megy, akkor menjen csődbe – mondja egyikük, majd a mellette álló csuklyás legényre mutat.

– A fiam 24 éves, öt gyereke van, de egy hivatalos papírt nem tud megírni, mert nem tanították meg rá az iskolában.

– És maga meg a felesége? – kérdem tőle.

– Nekem csak két osztályom van – feleli. Kiderül, a fiát is bevették az alapítványi agitátorok a csapatba, de olyan sokan lettek a végére, hogy a bíróságon lemaradt a pénzes helyről.

Milliós nagyságrendű összeg járhat sokuknak a szegregáció miatt
Fotó: Havran Zoltán

Vékony suhanc érkezik, fülhallgatóval a nyakában újságolja, ő az egyik szerencsés „nyertes". Azt mondja, 17 esztendős, ezért neki nem kellett bíróságra járni, hanem az anyjának, de előtte többször is tartottak nekik eligazítást az agitációs emberek, mit kell mondani, ha kérdezik őket. Azt, hogy különültették, nem kellett felelni meg tanulni és nem fürödhetett az iskolai uszodában. Most Salgótarjánba jár, az idén végzi a 6. osztályt, kap hozzá támogatást, csak ma reggel elaludt. Azt viszont álmából ébredve is tudja, hogy neki 1,9 milliót ítéltek a „szegregálás" miatt. Van közöttük, akit csak félmillióra, de olyan is, akit 3,5 millióra árazott be a debreceni bíróság, amíg összejött a kerek százmilliós kártérítés.

– Főnök – fordul hozzám a kétosztályos –, adjon egy ezrest dohányra. Ha legközelebb jön, visszaadom.

Felénk tart két fiatal, egyikük szintén kártérítést kaphat, de válasz helyett annyit bök oda: Sietünk.

– Hová, dolgozni? – kérdem tőlük.

– Nem, csak előre – jön a kétértelmű válasz. Hirtelenszőke fiatalasszony ereszkedik közénk a lejtőn, kezében tojástartó meg egy kiló kristálycukor.

– Én csak félig vagyok cigány – kapcsolódik a diskurzusba –, a nagyapám paraszt volt. Jogosnak tartom, fizessen csak Gyöngyöspata, mert engem is különültettek, amikor iskolába jártam. Tulajdonképpen nekem is jól jönne a pénz, csak nem mentem utána. Azt is tudom, hogy baj lesz ebből, kötözködés meg lázítás, mert kiderült, hogy a cigányságnak jogosan jár az a pénz. A parasztot meg arra kell kötelezni, hogy a helyi iskolába járassa a gyerekét.

A házi disznó sem fér meg a vaddisznóval, de rá kell szoktatni.

„Ugyanúgy ide járnak kiabálni"

– Nagyon elegünk van ebből az egészből – mondja az iskolával szembeni pénzkiadó automatának támaszkodva egy zöld mellényes fiatalember.
– Az erdészetnél dolgozom, a nevem azért nem adom meg, mert sokszor kell falopás miatt a bíróságon tanúskodnom, gyakran találkozom velük. Tönkre akar tenni bennünket a magyar bíróság? Erkölcsileg, aztán meg anyagilag? Ezt ne tegyék, ezt a szégyent már nem viseljük el. Gondolkozzanak el rajta, hány Gyöngyöspatához hasonló falu meg város van az országban, ahol egy ilyen ítélettől, ha nem törlik el, felrobbanhat a puskaporos hordó. A törvény erejével akarják jogossá tenni az igazságtalanságot? Ezért nagyon bízom abban, hogy a Kúria végül megszünteti ezt a bohóckodást.

– A tűzzel játszanak – mondják azok a családapák is, akik az iskola elől rikító piros mikrobusszal indulnak Gyöngyösre a délutáni műszakba. Szerintük nem a tanár, az óvónő a hibás, hanem a szülő, akit nem érdekel, mi lesz a gyerekéből. Aki a kötelességet lerázza, mint kutya a vizet, de aztán a markát tartja meg a jogaira hivatkozik. Sérelmezik, hogy a többségi akaratot, a törvényességet politikai meg esélyegyenlőségi kalandorok és azok támogatói igyekeznek kikezdeni, lejáratni, sőt hasznot húzni belőle.

– A sarkunkra kell állni – mondja egyikük.

– Odáig jutottunk, hogy már szíjat lehet hasítani a hátunkból. Ha ezt is eltűrjük, és tényleg fizetni kell, akkor majd megemelik az adókat. Éppen ezért az önkormányzat, a civil szervezetek, az egyház és mindenki fogjon össze a város érdekében, nehogy már a farok csóválja a kutyát. Vagy velünk ezt is meg lehet csinálni?

Fiatal tanár jön ki az iskola elé rágyújtani, közben a telefonját nyomkodja.

– Ne kérdezzen semmit, ami most itt folyik, annak így nincsen értelme. A kollégák jönnek-mennek, nem bírjuk sokáig, a gyerekek ugyanúgy nem tanulnak és a szülők ugyanúgy ide járnak kiabálni.

Délutánra jár az idő, megérkezik Gyöngyösről a busz. Leszállnak róla a patai gyerekek, de az iskola meg az uszoda impozáns épülete felé sem néznek, egyenesen mennek haza.

Szikrázó decemberi napsütésben fürdik a Mátra meg a templomtorony, de a városkában még így sem lehet tisztán látni.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Az Orbán- és a Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája között lényegében semmi különbség nincs""Hazugság az Alaptörvényünkben az a mondat, miszerint a magzati életet a fogan

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nemcsak a vezetői..."Nincs szánalmasabb vezetői mentalitás, mint amikor valaki azzal próbálja együttműködésre, tiszteletre és engedelmességre bírni az alatta levőket, hogy

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Nincs szánalmasabb vezetői mentalitás, mint amikor valaki azzal próbálja együttműködésre, tiszteletre és engedelmességre bírni az alatta levőket, hogy folyamatosan a legdurvább hangnemben hangoztatja, ő itt a főnök. A kommunista funkcionáriusok világa ez, amikor a selejt felszínre kerül, nem vezetni, hanem uralkodni akar, mindezt képességek nélkül. Az ilyenek abban lelik örömüket, ha hencegésükkel, durva modorukkal a lelki terror légkörében másokat megalázhatnak, megtaposhatnak. A gyáva, jellemtelen, senkik korszaka ez. Közben persze rettegnek minden nap, hogy elveszíthetik hitványságuk szemétdombját, ahonnan nem tudják majd kikukorékolni minden nap, hogy ők a főnökök. Úgy hívják ezt, hogy kisebbségi komplexus.

Pontosan ennek a lélektani megnyilvánulásnak vagyunk tanúi most a román parlamentben, amikor délután újabb magyargyűlölő törvényt fogadtak el Trianon megünnepléséről. Kisebbségi komplexusuk van Romániában a románoknak! Milyen érdekes, hogy mennyire rettegnek a nem túl jelentős magyar kisebbségtől. Tébolyult üldözési mániával támadnak nap mint nap, verik a fejünkbe a legdurvább módon, hogy ők a főnökök.

A román nemzeti identitás és kultúra bölcsője Erdély. Nem azért, mert ez egy természetes fejlődés eredménye lett volna. Mi, magyarok nagylelkűen házat, hazát adtunk számukra, mi tanítottuk meg őket késsel, villával enni, írni, olvasni, a saját kultúrájukban kiteljesedni. Majd Erdély egy galád és tolvaj tettel a balkáni világ uralma alá került, amit mára nemcsak kifosztottak, lelaktak, de szellemileg is tönkretettek. Az erdélyi románok soha nem fogják megtudni, miről maradtak le azzal, hogy felszálltak a tolvajtempóban közlekedő bukaresti gyorsra, aminek ők is a kerekei alá kerültek.

És Erdély a románoké, volt és lesz – zakatol a Balkán Expressz.

Kisebbségi komplexus még ezerféle okból keletkezhet, de soha ne felejtsük: ez mindig a gyengeség jele!

Szóval: mondjátok csak, románok…

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Cenzúra "felügyelő" Bizottságot akartatok kutyák, hát most megkaptátok!" - gondolta SOROSCsupa liberális tag, ez maga a technofasizmus

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A Soros-hálózat totális támadást indított a Facebook-tartalmak kontrollálása érdekében, amelynek főként amerikai belpolitikai okai vannak, ám egyértelműen kijelenthető, hogy járulékos nyereségként nemzetközi szinten is óriási hasznot húznak belőle a spekuláns befolyása alatt álló civil szervezetek, illetve politikai pártok. A Magyar Nemzet az elkövetkezendő napokban cikksorozatban számol majd be a Soros-féle térfoglalás okairól és lehetséges következményeiről. De bemutatjuk azokat a személyeket is, akik helyet kaptak a közösségi médium új felügyeleti testületében, vagyis a Facebook cenzúrabíróságában. 

A Facebook cenzúrabírósága létrehozásának sajátos fénytörést ad, hogy idén novemberben elnököt választ az Egyesült Államok. Az újraválasztásra készülő Donald Trump 2016-os győzelmében egyesek szerint kulcsszerepet játszott a legnagyobb közösségi oldal. Mindez a demokraták körében számos kritikát és támadást váltott ki, a Facebook egyik legnagyobb kritikusa sokáig nem más volt, mint Soros György. A milliárdos is a közösségi oldalt tette felelőssé az általa komoly összegekkel támogatott Hillary Clinton vereségéért.

Soros és a Facebook viszonya régóta rossz

Bizton állíthatjuk tehát, hogy Soros tökéletesen tisztában van a közösségi média jelentőségével. Egy vele szemben feltűnően elfogult 2019 januári Buzzfeed-írás például arról számolt be, hogy a milliárdos manhattani irodájában 2017 óta a nap minden percében egy külön képernyő mutatja, hogyan alakulnak a spekuláns nevéhez kapcsolódó érzelmek a közösségi médiában. Soros heti több tízezer említéssel tűnik fel, amelyek szinte mind negatívak.

Érthető tehát, hogy a tőzsdeguru és a Facebook viszonya sokáig rossz volt. 2018 novemberében például az derült ki, hogy a közösségi médiacég egy ellenfélkutató csapatot is alkalmazott Soros piszkos ügyeinek feltárására. Nem meglepő, hogy a magyar származású amerikai milliárdos idén január 31-én a New York Times által közzétett írásában még úgy fogalmazott, hogy „Mark Zuckerberg és a Facebook újra fogja választatni Trumpot, mert jó az üzletnek". Soros azzal vádolta meg Zuckerberget, hogy „informális kölcsönös segítségnyújtási műveletet" hajtanak végre, és világossá tette, hogy Zuckerberg nem kontrollálhatja tovább a közösségi médiaportált. „Ezért így vagy úgy, de nem szabad hagyni, hogy ők vezessék a Facebookot" – foglalta össze írása lényegét Soros.

Soros már régóta fente a fogát a Facebookra, most egy megkerülő csellel bevette Mark Zuckerberg birodalmát
Illusztráció: Magyar Nemzet

A moderálást kiszervezték már, most jön a cenzúrabíróság

Ma már távolinak látszik ez a nyilatkozat, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Soros-hálózat tagjai foglalták el a különböző országok választásai szempontjából is döntő jelentőségű cenzori pozíciókat a Facebooknál. Ezt a feladatot már több éve az RTL Klubot is tulajdonló, korábban a Népszabadságot is kiadó baloldali szellemiségű német médiaóriás, a Bertelsmann leányvállalata, az Arvato végzi. Soros már januári cikkében is azt hangoztatta, hogy a legnagyobb közösségi médium valójában egy kiadó, éppen ezért vizsgálni kellene az ott megjelenő politikai hirdetések igazságtartalmát és tényszerűségét. A közösségi médiaoldal most 130 millió dollárt és teljes függetlenséget, azaz cenzúrakérdésekben az utolsó szó jogát biztosította a Soroshoz közel álló tagokkal telepakolt cenzúrabíróságnak.

Trumppal szemben máris változott a viszony

Nem ez az első jel, ami arra utal, hogy Trump újraválasztása ellen kezdett dolgozni a portál. Nem sokkal a nagy visszhangot kiváltó Soros-támadás után, 2020 márciusában érkezett a hír, hogy Trump kampánycsapatának egy hirdetését megtévesztőnek találta, és ezért cenzúrázta a portál. A döntésben fontos szerepe volt a Leadership Conference on Civil and Human Rights (LCCHR) nevű NGO-nak, amelyet súlyos összegekkel támogatott Soros György.

Csupa liberális tag, ez maga a technofasizmus

Közben ébredezni látszik az amerikai konzervatív oldal is, és a Media Research Center vezetésével 60 szervezetük és kiadójuk tiltakozik a Facebook új cenzúrabíróságával szemben. Nyilatkozatukban úgy fogalmaznak, hogy „korábban figyelmeztettünk, hogy a felügyelet túl nemzetközi lesz, és nem lesz képes, illetve nem lesz kész arra, hogy az Egyesült Államok első alkotmánykiegészítésében szereplő, a szólásszabadsággal kapcsolatos eszméket felvállalja. Ehhez képest felkaroltak egy nemzetközi konstrukciót, amellyel kiszolgálják a szélsőbaloldalt, és amely valószínű, hogy még rosszabbá teszi a Facebook egyébként is megszorító jellegű tartalompolitikáját." Levelükben azt is világossá tették, hogy „sajnos, Sorosnak nagyobb befolyása van a tagokra, mint a teljes amerikai jobboldalnak, akiket csak egy tradicionális konzervatív és egy libertariánus képvisel". A konzervatív szervezetek új 20 fős csapat delegálására, illetve lehetőleg a cenzúrabíróság megszüntetésére hívták fel a Facebookot. Más kritikák is érkeztek az elmúlt napokban. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a roppantul sikeres korai technológiai befektetéseiről ismert Jeffrey Wernick a „technofasizmus" egyik formájáként írta le a Facebook új felügyeleti testületét.

Több milliárd befolyásolása a tét

Mindenesetre, ha valamiféle megállapodás született Zuckerberg és Soros között, az duplán rossz hír a konzervatívoknak. Ugyanis a Wall Street Journal 2020 április végi tényfeltáró írása szerint a Facebook alapítója mostanában újra egyre erősebb személyes hatalomra tett szert a közösségi médiumot működtető szervezet, illetve a csatolt, szintén milliárdos nagyságrendű felhasználót elérő médiumok (Instagram, WhatsApp) felett. Nyilván, a cenzúra kérdését kivéve, ahol annak kiszervezését követően az új cenzúrabíróság, azaz jórészt Soros György bizalmasai gyakorolnak majd minden hatalmat.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: De akkor mire jó az egész libsi eu parlamenti cirkusz?Ha a szemetet nem viszik el, az bajt okozna.Ha soha többet nem ülésezik az eu parlament, azt észre se vennénk."Követk

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Történelmi árulásnak nevezte az igazságügyi miniszter, hogy Brüsszel megpróbálja aláásni a magyar kormány járványügyi intézkedéseinek legitimitását, ráadásul úgy, a hogy a magyar koronavírus-törvényt érintő európai parlamenti vitában még csak nem is akarják meghallgatni a magyar felet. Varga Judit letiltott, ám a Magyar Nemzet birtokába jutott beszédében kiemelte: a magyar kormány gyors és hatékony lépéseket tett járványügyben, amivel sikerült megakadályozni, hogy a járvány más tagállamokhoz hasonló tragikus méreteket öltsön.

Nevezheti-e magát európainak egy olyan intézmény, amelyik a járvány elleni küzdelem legnehezebb időszakában támadja meg az egyik tagállamot, kérdőjelezi meg intézkedéseit, és ássa alá döntései legitimitását?

Ez még ellenségek között sem szokványos eljárás, az európai családon belül pedig történelmi árulás

– hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet birtokába kerül beszédében, amelyet Brüsszel döntése alapján nem mondhat el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitán.

Következmény nélküli tetemre hívás zajlik Magyarország ellen

Nem lesz jogi következménye a magyar kormány koronavírus-járvány elleni védekezés során hozott intézkedéseiről szóló vitának, amelyet az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén tartanak csütörtökön – közölte Lánczi Tamás politológus. Azt mondta: a témát a liberális és baloldali pártok politikai okokból akarják tematizálni, az igazságszolgáltatás monitorozásáért felelősek viszont már megállapították, hogy rendben vannak a magyar rendelkezések. A vita emiatt csak „színjáték" – értékelt. A politológus szerint a vita ráadásul hátráltatja az európai kormányok koronavírus-járvány elleni védekezését és a gazdaság talpra állítását. (MTI)

Az igazságügyi miniszter szerint azzal, hogy a magyar koronavírus-törvényt érintő vitához nem szólhatunk hozzá, az Európai Unió már a tisztességes eljáráshoz való jogot sem biztosítja. – A legrosszabb történelmi időkben zajló koncepciós pereknél is ügyeltek legalább arra, hogy a vádlott jelen legyen a tárgyaláson – fogalmazott.

Varga Judit kiemelte: Magyarország kormánya gyors és hatékony lépéseket tett járványügyben. – Hála a magyarok áldozatvállalásának és fegyelmezettségének, mindeddig sikerült megakadályoznunk, hogy a járvány más tagállamokhoz hasonló tragikus méreteket öltsön. Magyarország kormánya annyi új munkahelyet fog teremteni, amennyit a vírus elpusztít. Polgáraink tudják, hogy egyetlen magyar sincs egyedül – húzta alá.

Utalt arra is, hogy Magyarországgal szemben hónapok óta példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlik.

– Nagyítóval kell keresni a józan hangot, az objektív értékelést és az elfogulatlan véleményt.

Ilyen körülmények között politikai bátorság kell ahhoz, hogy valaki kimondja: Magyarország nem sértett uniós jogot a koronavírus-törvény elfogadásával. Ezúton is szeretném elismerésemet kifejezni Vĕra Jourová alelnök asszonynak, hogy ezt több alkalommal is megtette – fogalmazott Varga Judit.

Varga Judit emlékeztetett, hogy az Európai Unió történelmének legnagyobb válságával néz szembe. A koronavírus-járvány közvetlen veszélyt jelent polgáraink életére és egészségére. – Az európai gazdaságot ért sokkot kezelni kell, eszközöket és forrásokat kell biztosítani Európa talpra állításához. Már most meg kell terveznünk, hogyan tudjuk hosszú távon is megőrizni és erősíteni a versenyképességünket. A korábban bevett módszerek és megoldások látványosan kudarcot vallottak. Minden európai ország rendkívüli intézkedések bevezetésére kényszerült – idézte fel, kiemelve: ebben a helyzetben az uniós polgárok azt várják, hogy életük, egészségük, munkahelyük, jólétük, egyszóval jövőjük megmentéséért vívott küzdelemben a tagállamokat az Európai Unió minden rendelkezésére álló eszközzel támogassa. A miniszter szerint az Európai Parlament ennek az elvárásnak nem tudott megfelelni.

– Az Európai Parlament ma nem a megoldás, hanem a probléma része

– állapította meg.

Rámutatott arra is, hogy a rendkívüli intézkedéseknek ideiglenesnek, szükségesnek és arányosnak kell lenniük, továbbá biztosítani kell ezek rendszeres felülvizsgálatát. A Magyarországon bevezetett rendkívüli intézkedések szerinte ezen alapelveknek maradéktalanul megfelelnek.

Varga Judit emlékeztetett arra is, hogy az Alaptörvény értelmében a kormány veszélyhelyzeti jogalkotása tizenöt napig hatályban marad, kivéve, ha az országgyűlés felhatalmazása alapján ezt a hatályát meghosszabbítják. Az országgyűlés ezt a felhatalmazást a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elfogadásával megadta – hangsúlyozta, hozzátéve: a felhatalmazás sem időben, sem tartalmában nem korlátlan. A parlament ezt a felhatalmazást bármikor, akár a veszélyhelyzet megszűnését megelőzően is, visszavonhatja.

– A Magyar Országgyűlés, ellentétben az Európai Parlamenttel, köszöni szépen, jó formában van! Rendszeresen ülésezik, és ellenőrzési jogkörét akadály nélkül gyakorolja. Hatáskörei védelmében nem szorul kéretlen nemzetközi támogatásra

– szögezte le Varga Judit, aki szerint hazánkban az állami szervek alkotmányos és jogszerű működésének felügyelete biztosított.

Az igazságügyi miniszter beszédében kitért arra is, hogy a magyar kormány rendkívüli intézkedései nem korlátozzák a média tevékenységét és nem érintik a véleménynyilvánítás szabadságát. Az objektív, felelős tájékoztatás a járvány elleni hatékony védekezés előfeltétele – írta.

Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy bár a kormányzati tevékenység bírálatának lehetősége természetes egy demokratikus jogállamban,

a véleménynyilvánítás szabadságába semmiképp nem tartozik bele hazugságok tudatos híresztelése, különösen akkor, ha az veszélyezteti a járvány elleni hatékony védekezést.

– Magyarország kormánya továbbra is mindent elkövet azért, hogy megvédje polgárainak életét, egészségét és jólétét, és erejéhez mérten segítséget nyújtson másoknak is a védekezésben az Európai Unió határain belül és kívül – hangsúlyozta Varga Judit, megjegyezve:

bízik benne, hogy az Európai Parlament is meg fogja találni a módját annak, hogy a jelenlegi pótcselekvés helyett méltó szerepet vállaljon ebben a feladatban.

Az igazságügyi miniszter letiltott beszédével kapcsolatos Facebook-bejegyzésére nem sokkal később maga Orbán Viktor miniszterelnök is reagált saját Facebook-oldalán, ahova röviden csak annyit írt:

„Így harcol egy magyar amazon".

Varga Judit el nem mondott – betiltott – beszéde

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Alelnök Asszony!
Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

Az Európai Unió történelmének legnagyobb válságával néz szembe. A koronavírus-járvány közvetlen veszélyt jelent polgáraink életére és egészségére. Az európai gazdaságot ért sokkot kezelni kell, eszközöket és forrásokat kell biztosítani Európa talpra állításához. Már most meg kell terveznünk, hogyan tudjuk hosszú távon is megőrizni és erősíteni a versenyképességünket. A korábban bevett módszerek és megoldások látványosan kudarcot vallottak. Minden európai ország rendkívüli intézkedések bevezetésére kényszerült.

Magyarország kormánya gyors és hatékony lépéseket tett. Hála a magyarok áldozatvállalásának és fegyelmezettségének, mindeddig sikerült megakadályoznunk, hogy a járvány más tagállamokhoz hasonló tragikus méreteket öltsön. Magyarország kormánya annyi új munkahelyet fog teremteni, amennyit a vírus elpusztít. Polgáraink tudják, hogy egyetlen magyar sincs egyedül.

Ebben a helyzetben az uniós polgárok, magyarok és nem magyarok egyaránt azt várják, hogy életük, egészségük, munkahelyük, jólétük, egyszóval jövőjük megmentéséért vívott küzdelemben a tagállamokat az Európai Unió minden rendelkezésére álló eszközzel támogassa. Az Európai Parlament ennek az elvárásnak nem tudott megfelelni. Az Európai Parlament ma nem a megoldás, hanem a probléma része.

Nehéz szívvel mondom ki ezeket a szavakat. Közel tíz évet töltöttem el ebben az intézményben. Ismerem folyosóit, ismerem eljárásait, személyesen ismerek sok képviselőt és munkatársat. De mindenekelőtt tisztában vagyok az Európai Parlament eredeti küldetésével: legyen a demokratikus vita helyszíne, ahol az európai értékeket és az európai nemzetek sokszínűségét és identitását tiszteletben tartva, közösen alakíthatjuk kontinensünk jövőjét.

Egy nagyszerű magyar politikai gondolkodó, Bibó István szavai szerint „demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől…" Nevezheti-e magát demokratikusnak egy olyan intézmény, ahol nem magától értetődő, hogy meghallgatják a másik a felet is?

Az Európai Unió azzal a céllal jött létre, hogy elmélyítse az európai népek közötti szolidaritást. Nevezheti-e magát európainak egy olyan intézmény, amelyik a járvány elleni küzdelem legnehezebb időszakában támadja meg az egyik tagállamot, kérdőjelezi meg intézkedéseit, és ássa alá döntései legitimitását? Ez még ellenségek között sem szokványos eljárás, az európai családon belül pedig történelmi árulás.

Az Európai Unió alapértékei, így a jogállamiság is közös értékeink, amelyek számunkra magától értetődőek. Nevezheti-e magát a jogállamiság letéteményesének egy olyan intézmény, amelyik a jogállamiságot politikai eszközzé, a kirekesztés és megosztás eszközévé tette?

Közel két éve, a Sargentini-jelentésről szóló szavazás során nemcsak a saját eljárási szabályzatukat, hanem az uniós szerződéseket is megszegték itt, az Európai Parlamentben. Ma már pedig a tisztességes eljáráshoz való jogot sem biztosítják az Európai Unió egyik tagállamának. A legrosszabb történelmi időkben zajló koncepciós pereknél is ügyeltek legalább arra, hogy a vádlott jelen legyen a tárgyaláson.

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Képviselők!

A jelenlegi, példátlan helyzetben a tagállamoknak jogában áll rendkívüli intézkedéseket hozni állampolgáraik védelme és a válság felszámolása érdekében. A rendkívüli intézkedéseknek ideiglenesnek, szükségesnek és arányosnak kell lenniük, és biztosítani kell ezek rendszeres felülvizsgálatát. A Magyarországon bevezetett rendkívüli intézkedések az alapelveknek maradéktalanul megfelelnek.

Magyarország kormánya 2020. március 11-ével az egészség és az élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében veszélyhelyzetet hirdetett ki. A veszélyhelyzet Magyarország Alaptörvényében szabályozott rendkívüli jogrend. Az Alaptörvény értelmében a Kormány veszélyhelyzeti jogalkotása tizenöt napig marad hatályban, kivéve, ha a kormány – az országgyűlés felhatalmazása alapján – annak hatályát meghosszabbítja. Az országgyűlés ezt a felhatalmazást a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elfogadásával megadta.

A felhatalmazás sem időben, sem tartalmában nem korlátlan. A kormány rendkívüli jogkörét – a szükséges mértékben és az elérni kívánt céllal arányosan – a járvány és káros hatásainak megelőzése, kezelése, felszámolása céljából gyakorolhatja. Az országgyűlés a felhatalmazást bármikor, akár a veszélyhelyzet megszűnését megelőzően is, visszavonhatja. A kormány rendkívüli intézkedései a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztik.

Önök itt, az Európai Parlamentben néhány hete még azzal a hazug váddal illették Magyarország kormányát, hogy felfüggesztette az országgyűlés üléseit. Néhány nappal később pedig a – szabad szemmel is jól láthatóan – ülésező országgyűlés döntéseit kezdték el kritizálni!

A Magyar Országgyűlés, ellentétben az Európai Parlamenttel, köszöni szépen, jó formában van! Rendszeresen ülésezik, és ellenőrzési jogkörét akadály nélkül gyakorolja. Hatáskörei védelmében nem szorul kéretlen nemzetközi támogatásra. Erről az országgyűlés elnöke az Európai Parlament elnökét levélben tájékoztatta. Az Alkotmánybíróság és a bíróságok működnek, tevékenységüket a helyzetnek megfelelő eljárási szabályok könnyítik. Az állami szervek alkotmányos és jogszerű működésének felügyelete biztosított.

A Magyarországon bevezetett rendkívüli intézkedések európai összehasonlításban nem számítanak egyedinek – legfeljebb abból a szempontból, hogy egyedüliként adnak többletjogosítványokat az országgyűlésnek az alkotmányos keretekhez képest. Állításomat alapos nemzetközi összehasonlító elemzés igazolja, amelyet korábban már eljuttattunk az Európai Bizottsághoz, és amely a kormány honlapján magyar és angol nyelven elérhető. Ezúton is köszönöm a tagállamok észrevételeit és megjegyzéseit, amelyek lehetővé tették, hogy az összehasonlítás teljes és pontos képet adjon az európai gyakorlatról. Tisztelettel felszólítom az Európai Bizottságot, hogy a már oly sokszor megígért összehasonlító elemzésüket hozzák nyilvánosságra, hogy megoszthassuk egymással ismereteinket egy tisztességes, alkotmányos párbeszéd keretében!

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Képviselők!

A tagállamok által hozott rendkívüli intézkedések nem veszélyeztethetik az alapvető jogok érvényesülését. Magyarország ezért is döntött úgy, hogy – több más tagállamtól eltérően – nem függeszti fel az Emberi Jogok Európai Egyezménye egyetlen cikkének alkalmazását sem. Ez vonatkozik a véleménynyilvánítás szabadságát garantáló rendelkezésekre is.

A magyar kormány rendkívüli intézkedései nem korlátozzák a média tevékenységét és nem érintik a véleménynyilvánítás szabadságát. Az objektív, felelős tájékoztatás a járvány elleni hatékony védekezés előfeltétele. A kormányzati tevékenység vérmérséklettől függő értékelésének vagy bírálatának lehetősége pedig minden körülmények között természetes egy demokratikus jogállamban, így Magyarországon is.

Ugyanakkor az Európai Bizottsággal egyetértve Magyarország kormánya is fontosnak tartja a dezinformációval szembeni hatékony fellépést – különösen a járványhelyzethez hasonló, rendkívüli körülmények között. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába beletartozik hazugságok tudatos híresztelése, különösen akkor, ha az veszélyezteti a járvány elleni hatékony védekezést.

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Képviselők!

Magyarországgal szemben hónapok óta példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlik. Nagyítóval kell keresni a józan hangot, az objektív értékelést és az elfogulatlan véleményt. Ilyen körülmények között politikai bátorság kell ahhoz, hogy valaki kimondja: Magyarország nem sértett uniós jogot a koronavírus-törvény elfogadásával. Ezúton is szeretném elismerésemet kifejezni Vĕra Jourová alelnök asszonynak, hogy ezt több alkalommal is megtette.

Magyarország kormánya továbbra is mindent elkövet azért, hogy megvédje polgárainak életét, egészségét és jólétét, és erejéhez mérten segítséget nyújtson másoknak is a védekezésben az Európai Unió határain belül és kívül.

Mindent, amit ma mondunk vagy teszünk, azt az utókor az alapján fogja megítélni, hogy akadályozta vagy segítette-e a járvány elleni védekezést és Európa talpra állítását.

Bízom benne, hogy az Európai Parlament is meg fogja találni a módját annak, hogy a jelenlegi pótcselekvés helyett méltó szerepet vállaljon ebben a feladatban.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.