2020. január 22., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Wednesday 22 January 2020 05:12 AM UTC+00

Mi történik Gyöngyöspatán? – Amikor a fideszes szájkaraté találkozik a valósággal

2020-01-21 23:10

Az elmúlt harminc év kormányai semmit nem tettek a tisztességes családok és gyerekeik jogainak érvényesítéséért.

A Fidesz arra büszke, hogy megszüntette a szegregációt, egy osztályba kényszerítve a magyar gyerekeket az alulszocializált cigánygyerekekkel.

A Fidesz és a ballibek szerint meg kell szüntetni az elkülönítést, a Mi Hazánk szerint szükség van igazságos szegregációra;
ezt törvényesíteni kellene, és akkor nem lenne lehetőség kártérítési perekre.

https://www.facebook.com/plugins/vide...

kommentek

#1.

"Vagyis akarnak ezek eredményes oktatást????
Amit művelnek az a Gresham törvény, ami azt jelenti, hogy ki KELL alakítani egy zárt kört és ebbe belehelyezni a jók közé egy két rosszat és innentől kezdve öngerjesztő folyamat indul be törvényszerűen!!
Mint egy láda egészséges alma közé egy rohadtat,az eredmény idő kérdése!!
Ez igaz minden jó és rossz minden elfordulására... pl erkölcs, kultúra, pedagógia ,szisztéma... IQ !!!!...
Mint európába a fehérek közé a nem fehéreket és ez igaz máshol is... ahogy láttuk.
Tehát aki azt mondja, hogy javítani akarja a rosszat és beteszi a jók közé akkor lehet tudni, hogy mit akar!!!!! ...mert tudja, hogy nem az lesz a vége amit hivatalosan mond... vagyis demagóg!!!!!!"

#2.

"1. A szegregáció 2004-ben kezdődött a szocialista-liberális kormányok alatt. "

Úgy mondja, mintha csak 1-2 éve lennének kormányon, de már 10 ÉVE! Több ideje , mint a szocialista-liberális kormányok, ráadásul nagyobb hatalommal. Sebaj, legalább volt egy kis sorosozás... tudom tudom, lehet szegfű, lehet narancs, Izraelből jön a parancs.

Nem csodálnám, ha azért lett hirtelenjébe ez a szegregáció ellenesség ( bár eddig sem volt másképp ), mert már alig van tanár, főleg az , aki el is vállalná.

Egyébként támogatom a szegregációt."

#3.

"Nem fogják és nem is merik meglépni a Fideszben azt, hogy bevezetik a szegregációt. Ök közismerten gyáva sz@rok és csak a pofájuk jár. Az is csak ezért, hogy mégjobban megtévesszék az amúgyis elhülyült választóikat, s hogy általuk hatalmon tudjanak maradni.

Másnap ugyanis már ráznák a libsik Brüsszelben az öklüket, s ez lenne a következö hetek-hónapok témája Európában, hogy "Magyarország az apartheid útjára lépett! A magyarok bünös népe nem tanult a múltjából! A szegregáció megengedhetetlen! Ez ellentmond az európai értékeknek! Szankciókat Magyarország ellen!" És a többi, és a többi.....

A Fidesz választóinak ez tetszene a brüsszeli támadás, de a Fidesz behúzná farkát és megígérnék a rendelet felülvizsgálatát. Utána meg magyaráznák a bizonyítványukat a lebutult választóik felé, hogy azért vonultak vissza, mert "Brüsszel nem engedte meg". Agyament választóik azonban dacból azért is öket választanák, mert hogy lám-lám, milyen bátor volt Orbán vajda, ha Brüsszel nem szólt volna, most lenne is szegregáció.

Kb. így szokott ez menni ezeknél a léhütöknél, ezért nem tudunk rajtuk túllépni."

#4.

"Kíváncsi leszek meddig mernek elmenni ezzel a cigó dologgal. Azért ez nem Brüszel ,Soros, migráns háromszög akik nincsenek itt így nem tudnak odabaszni. Ha nagyon belemennek ez el is fajulhat akár.

Olyanra gondolok mikor vittek valami migráns kölyköket nyaralni a település lakói meg beszartak és elkezdték fenyegetni a szállodást aki szállást biztosítót nekik, még a kocsija kerekeit is kiszurkálták. Polgi még egy "falugyűlést" is összehívott aztán lemondott."

#5.

"Kicsit el vagy tévedve még mindig mi vagyunk többségben! Arról nem is beszélve, hogy a dolgok régen elfajultak Magyarországon minden napra jut egy cigányok által elkövetett gyilkosság."

MÁR eszkalálódott, a tét csak az hogy MERRE fog tovább menni az öngerjesztő összeférhetetelenségi folyamat.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Azon az oldalon mindig a legrosszabbik marad talpon, ő lesz miniszterelnök és egyéb főnök. És a többi gyávaságból aztán hozzá igazodik. Kitalálták ennek a tudati mechanizm

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Hiába zsidó Vágó, hiába mantrázza Bauer szavait, a kaftános eset után megint nácikollaboráns lett – ráadásul pont Bauer fajtársnak köszönhetően

Ezúttal a turulszobor miatt. A Bauer Tamás nevű párt- és fajtárs ugyanis ezzel a címmel tett közzé egy irományt:

A lényeg röviden: az emlékművet márpedig le kell bontani, mert fehérterror, holokauszt stb. stb. – szerintük ugyanis erről szól minden magyar emlékmű.

Egy kis ízelítő:

(…)

(…)

Így lett Vágóból kollaboráns megalkuvó, aki zsidó származásúként behódolt a náci gondolkodás elfogadásának (bármit is jelentsen ez):

Hírdetés

Igen ám, de…

Mit is jelent ez? Az, hogy vérszemet kapott a pofátlan zsidó. Ezt érik el a Pokorni-félék minden egyes hason csúszásukkal: nem a remélt "feloldozás" jön, hanem még pofátlanabb követelések, egészen addig, amíg már nem lesz mit lebontani, bezúzni, elégetni stb.

Még a sajátjaikat is kitámadják, Vágó már vonítva magyarázkodik a talmudi agresszivitás miatt. Akárcsak kommunista elődeik, ők is bármikor leszámolnának a sajátjaikkal is, ha azok nem elég véresszájúak, nem kellőképpen magyarellenesek… (Persze a gyurcsányista kvízrabbit aligha érheti a túlzott magyarbarátság vádja.)

És a végére egy kis bónusz Mik Preston, azaz Felföldi Miklós tollából, csak hogy lássuk, a toleranciát, jelképeik, történelmük stb. tiszteletét követelő zsidók miként viszonyulnak a magyar jelképekhez… Magyarországon:

Ő Mik Preston, alias Felföldi Miklós:

Zsidó hála a gettóban megmenekült 68 ezerért, sokadik rész

"Nem vagyunk egyek" – Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Mi Hazánk: akinek kell az ingyen étkezés, a családi pótlék stb., attól joggal várja el a társadalom, hogy nevelje a gyermekét Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő, a M

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Mi Hazánk: akinek kell az ingyen étkezés, a családi pótlék stb., attól joggal várja el a társadalom, hogy nevelje a gyermekét

Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökének közleménye:

"Az elmúlt napokban sok minden szóba került a szegregáció, lemorzsolódás vitájában, kivétel a szülői háttér, illetve annak szinte teljes hiánya. Tizenöt évet tanítottam egy olyan szakiskolában, ahol a tanulóim nagy százaléka érkezett nehéz körülmények közül. Pontos rálátásom volt arra, hogy azokkal volt a legtöbb probléma, akikkel otthon nem foglalkoztak. Akiknek a szülei nem követelték meg a rendet, a leckét, a felszerelést.

Csak példaként említem, volt olyan szülői értekezlet, ahol nem lehetett megválasztani a három fős szülői munkaközösséget, mert nem jött el, csak két szülő. Ki kell mondani, hogy az oktatás minősége nemcsak a rendszeren és az - egyébként ilyen típusú iskolákban - erőn felül teljesítő tanárkollégákon múlik. Ha a szülő és a szülői háttér nem partner, akkor nem lesz jelentős javulás.

Azt gondolom, bizonyos esetekben vizsgálni, és, ha szükséges, szankcionálni kell a szülőt, hiszen a gyermekvédelmi törvény egyértelműen fogalmaz, a gyermek érzelmi, értelmi, erkölcsi és testi fejlődéséért a szülő a felelős.

Tudomásul kell venni, hogy a gyermekvállalással a nevelés feladata is együtt jár, és azt nem lehet folyamatosan a társadalom vállára áthárítani. Aki igénybe veszi az ingyen étkezést az iskolában, a családi pótlékot és az egyéb kedvezményeket, attól joggal várja el a társadalom, hogy saját gyermekét az elvárások szerint nevelje. "

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Vagy ez, vagy a Legyek Ura szcenárió. Mindig a legerőszakosabb, leghangosabb, legdeviánsabb egyedhez fognak igazodni egy "integrált" gyerekközösségben. Már csak félelemből

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökének közleménye:

Az elmúlt napokban sok minden szóba került a szegregáció, lemorzsolódás vitájában, kivétel a szülői háttér, illetve annak szinte teljes hiánya.

Hírdetés

Tizenöt évet tanítottam egy olyan szakiskolában, ahol a tanulóim nagy százaléka érkezett nehéz körülmények közül. Pontos rálátásom volt arra, hogy azokkal volt a legtöbb probléma, akikkel otthon nem foglalkoztak. Akiknek a szülei nem követelték meg a rendet, a leckét, a felszerelést. Csak példaként említem, volt olyan szülői értekezlet, ahol nem lehetett megválasztani a három fős szülői munkaközösséget, mert nem jött el, csak két szülő.

Ki kell mondani, hogy az oktatás minősége nemcsak a rendszeren és az – egyébként ilyen típusú iskolákban – erőn felül teljesítő tanárkollégákon múlik. Ha a szülő és a szülői háttér nem partner, akkor nem lesz jelentős javulás.

Azt gondolom, bizonyos esetekben vizsgálni, és, ha szükséges, szankcionálni kell a szülőt, hiszen a gyermekvédelmi törvény egyértelműen fogalmaz, a gyermek érzelmi, értelmi, erkölcsi és testi fejlődéséért a szülő a felelős. Tudomásul kell venni, hogy a gyermekvállalással a nevelés feladata is együtt jár, és azt nem lehet folyamatosan a társadalom vállára áthárítani. Aki igénybe veszi az ingyen étkezést az iskolában, a családi pótlékot és az egyéb kedvezményeket, attól joggal várja el a társadalom, hogy saját gyermekét az elvárások szerint nevelje.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hát, az Alt-Right elvileg nemzetközi, ha már ellenszer kéne a kevesek tervszerű aljassága és az általuk megvezetett sokak hülyesége ellen...Meg a részletek észrevevése, pl

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Mik lehetnek a klímatéboly végcéljai, mivel fognak előállni a neobolsevikok?

Ahogy a klímakérdésekkel kapcsolatos – már eddig is létező – hisztéria és paranoia kezd a nyugati világot behálózó tébollyá változni, úgy vetődhet fel a józanságukat megőrző emberekben a kérdés: hová vezethet mindez? Kik irányíthatják ezt a háttérből, mit akarhatnak ezzel, és egyáltalán uralják-e még ezt az egészet, vagy a történések már elszabadultak, és önálló életre keltek, mint egy háború? Az már most látszik, hogy aki csak lelkesedni rest ebben az agyrémben, az mind fasiszta és populista. De hát ezt már megszokhattuk, sőt, az ember néha már büszke is ezekre a jelzőkre, mert ez azt jelzi, hogy még megőrizte a józan eszét…

Ahhoz képest, hogy nem igazán ismerjük bolygónk energia-egyensúlyi rendszerét, ebben az ember szerepének nagyságrendjét és a legfontosabb ráható tényezők részarányát, már jó előre tartanak a különböző klíma-, széndioxid-, karbonsemlegességi és egyéb egyezmények. Ahhoz képest, hogy a felsorolt kérdésekben semmiféle tudományos közmegegyezés nincs, sőt, kifejezetten nagy a megosztottság és a káosz, a globalista mainstream értelmezése már abszolút meghatározóvá vált. Jelenleg a világ összes baját a felmelegedés okozza. Őszintén szólva nekem már az is gyanús, hogy évről évre halomra dőlnek a hőmérsékleti rekordok. Ez így – lineárisan és egyre gyorsulva – túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. És miközben a globális újságok hasábjain szalagcímek harsogják a világba, hogy itt is, ott is, és szinte mindenhol évről évre 2-3 fokkal melegebb van, mint bármikor azelőtt, akkor a vonatkozó Wikipédia-cikkből megtudhatjuk, hogy az utóbbi 100 évben 0,74 Celsius fokkal ment fel átlagosan a hőmérséklet a planétánkon. Megmondom őszintén, hogy én ezt nagyon keveslem. Milyen 0,74 fok, amikor csak Tirolban 8 és fél fok volt az emelkedés az utóbbi három évben, a Szerengeti sikságon 9,2, Zselicszentpálon a kocsma előtt pedig majdnem 10 fok?! (És a Budapest Pride-on mennyi lehet, de ezt inkább hagyjuk…) Szóval szerintem a tudósoknak revideálni kellene az álláspontjukat, és ki kellene igazítani ezt a szégyenletesen alacsony 0,74-os értéket valami komolyabbra…

A globális felmelegedésnél sokkal sürgetőbb és égetőbb kérdésben, a globális szennyezés problematikájában viszont természetesen semmilyen komoly előrelépés nincs. Ez arról szólhatna, hogy ki mennyi hulladékot és műanyagot dobhat az óceánokba, mennyi mérgező anyagot juttathat a levegőbe, mivel és mennyivel mérgezheti táplálékunkat és ivóvizünket. No igen, de ezek 80%-áért a multinacionális cégek a felelősek, nekik pedig sokkal olcsóbb megvenni kormányokat és politikusokat, mint megtisztítani az óceánokat és a levegőt. És sokkal egyszerűbb a szennyezés valóban akuttá vált problémáiról a média segítségével elterelni a közbeszédet, mint valódi környezetvédelmet létrehozni. Az ugyanis iszonyú drága. Ahhoz a globális elitnek le kellene mondania globális profitjának egy jó részéről. És akkor alig maradna pénz a politika megvásárlására. És akkor csak úgy spontán történnének a világban a dolgok, amibe még csak belegondolni is szörnyű…

Mindenre rá lehet húzni, hogy a klímaváltozás miatt van. Ha feldől egy zsák rizs Kínában, akkor az a hirtelen melegedés miatt felgyorsult légmozgások miatt van, nem a részeg rakodók okozták. Ha elönt két lakóházat a víz Göteborgban, akkor az a megemelkedett tengerszint miatt alakult így, nem a szomszéd utcában levő csőtörés miatt volt. Ha a pörölyfejű cápák eltűnnek a Bahamák mellől, akkor természetesen kipusztultak a felmelegedett óceán miatt, nem pedig a tüskésráják után vándoroltak észak felé.

Szinte a teljes nyugati médiaszektor belevetette magát a klímaküzdelembe, és egyre gyorsuló tempóban vetíti elénk a teljes összeomlás előtti világ vízióját. Egy közelgő apokaliptikus dráma körvonalait láthatjuk kibontakozni, amit, ha nem előzünk meg határozott cselevéssel, akkor a végzetünk rövid időn belül beteljesedik. És természetesen csak úgy tudjuk megelőzni a közelgő katasztrófát, ha a megelőzés során maradéktalanul betartjuk a neomarxizmus összes agyrémét, és magunkévá tesszük ideológiáját.

Sok jobboldali politikus siránkozik azon, hogy a klímakérdést a globalisták, neomarxisták ilyen szinten meg tudták lovagolni, sőt ki tudták sajátítani. Ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis itt egy átfogó nemzetközi jelenségről van szó, amihez csak nemzetközileg megszervezett, összehangolt erők tudnak érdemben hozzányúlni. A jobboldali erők pedig nemzetközi szinten egyáltalán nem szervezettek, és amíg ezen a téren nem történik előrelépés, addig csak sután pislogni fognak az ilyen ügyekben, mint ahogy most is történik. És a globalizmus ezzel a kérdéssel a korábbi megtorpanásából, sőt hátrálásából most kifejezetten ellentámadásba ment át. Jelenleg még a nemzetközi kampány 'puhító' szakaszában vagyunk, de a tempó egyre gyorsul, és hamarosan el fogunk érni abba a stádiumba, amikor már közvetlen követelésekkel fognak előállni. Bármik is lesznek ezek a követelések, egy dologban biztosak lehetünk: a planéta sorsa a legkevésbé sem érdekli őket, csak a beteges neobolsevik törekvéseiket próbálják leplezetten végrehajtani. Jobb, ha előre elgondolkodunk a lehetséges fejleményekről, hogy ne legyenek annyira váratlanok.

Mivel erről a jelenségről elég sok bőrt le lehet húzni, nézzünk néhányat, hozzátéve, hogy még sok lehetséges ezeken kívül is:

  • félelmet lehet kelteni, és a félelem nyomása alatt a lakossággal mindenféle rendkívüli intézkedéseket lehet elfogadtatni;
  • újra lehet indítani a lelassult migrációt. Egyre több globális újság pedzegeti már, hogy a migránsok tulajdonképpen 'klímamenekültek', nem pedig háborús menekültek;
  • a globális intézmények által is beharangozott, nyakunkon levő pénzügyi krachot klímakatasztrófaként lehet feltüntetni, és mondjuk a populisták nyakába varrni;
  • Hírdetés
  • ellenszegülő, renitens kormányokat, politikusokat lehet vele megbuktatni;
  • mivel a fiatal korosztályok fogékonyak erre a lázításra, szembe lehet őket fordítani a társadalommal, az idősebb generációkkal;
  • kompenzálni lehet vele a demográfiai problémát, elfeledtetni a népességcsökkenés végveszélyét;
  • a klímaváltozásra hivatkozva hatalmas pénzeket lehet elvonni az állami költségvetésekből, és azokat ellenőrizetlenül felhasználni;
  • vissza lehet fogni vele a gazdasági növekedést a konkurens fejlődő országokban;
  • átütő siker esetén hosszabb távon esetleg egy egységes klíma-világkormány felállítása is megvalósulhat a globális felmelegedés hisztériájának leple alatt.
  • Az emberiség józanabbik részét alkotó többség egyelőre megbabonázva nézi ezt az egész cirkuszt. Mintha egy világméretű kígyóbűvölés résztvevői lennénk. Mindenki várja, hogy mi lesz ebből, mikor lesz például kimondva, hogy be kell engedni a felmelegedés elől menekülő afrikaiakat. Ne legyenek kétségeink, hamarosan tényleg azt fogják mondani a határaink előtt állók, hogy a forróság elől menekülnek ide. És akkor hozni fognak egy ENSZ-határozatot, hogy minden afrikai, akinek otthon melege van, alapjövedelemre és teljes körű társadalombiztosításra jogosult Európában. És magával hozhatja az egész nemzetségét, sőt törzsét, hogy ne kelljen pszichésen szenvednie a környezetváltozástól.

    Jellemző a neoliberális idiotizmusra, hogy amikor először lett elege sok embernek ebből a paranoiából és elnevezték klímahisztériának a jelenséget, akkor a haladó neomarxisták hevesen tiltakoztak ellene, kijelentve, hogy ez szexista és kirekesztő megnevezés, mivel a hisztéria női viselkedésforma, és a Süddeutsche Zeitung hasábjain megjelent cikkeikben az 'elkötelezett éghajlatvédelem kollektív pszichózisa' kifejezést javasolták helyette. Megint sikerült torkon ragadniuk a lényeget…

    Azok a 'társadalmi tervező intézetek', akik megtervezték ezt a nemzetközi kampányt a bankárék részére, most nyilván ünnepi hangulatban lehetnek, és valószínűleg vaskos bónuszokat osztogathatnak közöttük. Egyelőre nyerésre állnak, és jelenleg nem látszik arra esély, hogy meg lehessen állítani ezt az őrületet. Talán az egyre közelebb kúszó pénzügyi összeomlás fog ennek véget vetni? Ki tudja.

    Addig, amíg nincs nemzetközileg szervezett jobboldali összefogás, csak a szokásos örök igazságunkra hagyatkozhatunk: 'A józan ész mindig visszaül a trónjára'.

    Csupán az a kérdés, hogy mikor, és milyen körülmények között.

    Szende Péter


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Van bizonyos szavazatmaximalizálási szándék abban, hogy ennyi nemzetellenes kispárt van. Ami nem az, nem kap "kereskedelmi" médiafelületet, nem támogatják a ballib oldal t

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Szívből örülök annak, hogy Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének van önbizalma.

Ifjonti lendületével úgy könyököl keresztül-kasul a konkurens ellenzéki pártokon, ahogy a köznyelvben csak egyszerűen bunkónak nevezett színházi látogató, aki előadás végén képtelen kivárni a sorát a ruhatár előtt gomolygó tömeg végén, helyette erőszakosan, másokat semmibe véve furakszik előre. Soros György egyik legagilisabb magyarországi helytartója egy ideje ugyanis azzal szórakoztatja az ellenzéki közvéleményt, hogy jelenleg szerinte túl sok a párt. Ezért Fekete-Győr szerint az a kívánatos, hogy a kormányváltás érdekében 2022-re csak két párt maradjon az ellenzéki porondon.

Ez pedig nem az MSZP, nem az LMP, de még csak nem is a Párbeszéd, hanem természetesen a Momentum és a DK. Határozott kijelentéseinek részleteibe ugyan nem avatja be a nagyérdeműt, de az látszik, hogy itt komoly tisztogatás tervek kavarognak a fejében.

Ha karikaturista volnék, akkor úgy rajzolnám meg a helyzetet, hogy Fegyőr ott ül Gyurcsánnyal a gőzölgő húsosfazék mellett, akivel ugye nem is olyan régen még elképzelni sem tudta az összefogást. A fazék mellől pedig lelkesen pöckölgeti a feléjük nyújtózkodó ellenfeleket. Így aztán lobogó hajjal repül az MSZP-s Kunhalmi, Bangónéval összekapaszkodva, visítva süvít a párbeszédes Szabó Tímea, ahogy rémülettől guvadt szemekkel várja az izmos mutatóujj fricskáját a jobbikos Jakab Péter, hogy a mindennél zöldebb Schmuck Erzsike reszkető téblábolásáról már ne is beszéljünk.

A valóság azonban gyorsan fityiszt mutatott Fekete-Győr javaslatára. Schiffer András, az LMP volt elnöke fogalmazott a legkeményebben a rákosista időkre utaló történelmi áthallás emlegetésével, amikor 1945 után a magyar kommunista párt is avval házalt, hogy túl sok a párt. Kanász Nagy Máté LMP-szóvivő ki is mondta: szerinte az LMP-re és a többi ellenzéki pártra is szükség van az ellenzéki együttműködéshez, nem csupán kettőre, ahogy azt a Momentum elnöke gondolja.

A szocik úgy tettek, mintha nem vennének tudomást a felvetésről és továbbra is a teljes ellenzéki együttműködés szükségességét hangsúlyozták. Barabás Richárd párbeszédes szóvivő pedig előválasztást emlegetve kétségbe vonta Fekete-Győr ítélőképességének minőségét.

Nem csodálkozom a tiltakozó reakciókon, hiszen itt vérre menő egzisztenciális kérdésekről is szó van.

Mint ahogy nem lennék boldogtalan attól sem, ha a fent vázolt karikatúra valósággá válna, hiszen az ellenzék tagjainak rendszerváltozás utáni politizálásától finoman fogalmazva egyáltalán nem ment „a világ elébb", nélkülük a választók egyáltalán nem lennének megfosztva időtálló, a nemzet javát szolgáló politikai értékektől. Sőt!

Ők viszont – igazi megélhetési politikusokhoz méltóan – bizonyára annál inkább boldogtalanok lennének, ha nem vihetnék haza azt a képviselőknek járó havi másfél millió körüli apanázst, amely csak akkor biztosítja az átlag feletti életszínvonalat számukra, ha a pártjuk, akiket ők reprezentálnak, bejut a parlamentbe. Márpedig a DK-ban és a Momentumban is van elég éhes száj más ellenzéki képviselők nélkül is, ezért lehet időszerű már most a lehetőségek kapun belül tartásáról gondolkodni. S a Momentum ezt nem kis arccal, könyöklő határozottsággal meg is teszi, ráadásul mindeddig értékelhető politikai teljesítmény nélkül.

Mert ugye az olimpia megfúrását – mint áldásos tevékenységük eddigi egyetlen emblematikus „ajándékát" – nem sorolhatjuk a nemzet asztalára tett olyan csemegének, amire csettintenének a választók. Ahogy a szavazók többsége attól sem boldog, hogy európai parlamenti képviselőiken keresztül kizárólag akkor kerülnek reflektorfénybe, ha ártani kell a hazájuknak. Donáth Anna nagytermészetű apukája révén, persze máskor is.

Tolakodóan erőszakos magatartásuk, liberális testtartásuk persze nemcsak arra terjed ki, hogyan igyekezzenek megtizedelni politikai ellenfeleiket, hanem arra is, hogyan motiválják az esetleg bizonytalankodó szavazókat, köztük még számukra előnytelen politikai vonzódású családtagjaikat is a Momentum irányába.

Emlékezhetünk Fekete-Győr karácsonyi videójára, amelyben tippeket adott a Momentum-tagoknak a karácsonyi magatartásukra. Például, hogy az ajándékokat csomagolják ellenzéki újságokba – pfúj, ajándékot újságba? – remélve, a megajándékozottak később hátha beleolvasnak az ellenzéki szövegekbe. Jézus! Ha pedig véletlenül a televízió egyes, kettes gombján az M1 csatorna vagy a TV2 jelenik meg, akkor azt késlekedés nélkül programozzák az RTL Klubra. Amennyiben pedig észreveszik, hogy a családtag számítógépén például az Origo a kezdőlap, akkor azt sürgősen töröljék ki és helyettesítsék valamely ellenzéki portállal.

Mindezt Fekete-Győr a karácsonyi szelídség, a politikai békesség jegyében gondolja megvalósítani, s nyilván nemcsak az ünnep pillanataiban, hanem mindig, amikor a momentumosok „renegát", nem a párttal rokonszenvező szavazóra lelnek köreikben. Nyilván ezt is oktatják nekik a hírhedt francia liberális iskolákban – a Saul Alinsky-féle felforgató tudományokkal együtt –, ahova saját bevallásuk szerint az ifjú liberalisták rendszeresen és nagy szorgalommal járnak.

Az viszont Fekete-Győr egyetlen megszólalásából sem csendül ki, hogy képes lenne-e magyar nyelven, a magyarok lelkével kapcsolatot teremteni. A Kárpát-medencében viszont már nem divat az utasítgatás, az erőszakosság, a minél rosszabb, annál jobb logikájának programszerű alkalmazása. Volt benne részünk elég, több, mit negyven éven keresztül. Stephenie Meyer amerikai író azt mondja, a Pokol nem is olyan rossz, ha van veled egy angyal. Lehet, hogy ezt a nagyegójú, magát talán még angyalnak is elképzelő Fekete-Győr és a Momentum így gondolja. A magyaroknak azonban nincs szüksége többet semmiféle pokolra. Angyallal vagy angyal nélkül, tök mindegy.

Horváth K. József - ]]> www.888.hu ]]>

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Egy összefoglaló visszaemlékezés.A Gárda mint szóválasztás egy civil mozgalomra nem "szélsőjobb" 20. századi politikai irányzatokra utal, hanem hogy mindenki egyért, egy m

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Nagyon fordult a magyar szélsőjobboldaliság körül a világ 10 esztendő alatt. Talán mi sem mutatja ezt jobban és szimbolikusabban, mint a gyöngyöspatai romák ismét politikai célú felhasználása. Azonban míg 2011-ben az akkori radikális Jobbik és Magyar Gárda utód szervezetek keltették a hullámokat a faluban és hangolták hol szofisztikáltan, hol kevésbé a cigány lakkosság ellen a helyieket és ezzel az egész magyar társadalmat, mára ez a Jobbik és egyéb szervezetek sehol sincsenek és az akkori akciójukat elítélő Orbán Viktor lett a cigányság ellen hangoló húrok pengetésének mestere 2020-ra. Mondjuk ki tömören, az egykoron szélsőjobbosok által cigányozott Orbánból, egy cigányozó Orbán lett. Ami azt illeti az elmúlt évtized semmi másról nem szólt, mint a régi Jobbik és a Fidesz helycseréjéről, azzal a különbséggel, hogy utóbbi sokkal mesteribben kommunikálja, juttatja célba és valósítja meg a jobboldal szélének eszmei gyöngyszemeit. A Fidesz anno 2011-ben elítélte még a romák elleni akciókat, de azóta a Fidesz gyönyörűen csúszott ki a jobbszélre és élte meg azt sokkal hatékonyabban, mint a Jobbik valaha. A jobbik elég egyértelmű, de burkolt zsidózásai helyett a Fidesz árnyalta a képet és „jó zsidókra és rossz zsidókra" osztotta a kérdést, anélkül, hogy ezt nyíltan kimondta volna. A Mazsihisszel jól összerúgta a port, de az ortodox EMIH-vel, Köves Slomó vezetésével világi cimborák, és miközben remek kapcsolatok ápol a szintén populista jobboldali Izraellel, mégiscsak a legfőbb ellensége a világban a liberális, nemzetközi háttérhatalom melynek célja elpusztítani a nemzeteket és kultúrákat, mindezt pedig egy zsidó üzletember irányítja. A migránsok tökéletesen lettek ebbe az egész történetbe beillesztve, hogy nem csak a konspirációs teóriák, de a hétköznapi rasszizmus is átlegyen ültetve a szubkulturális szintről, a mainstream közéletbe. Alternatívának pedig minden ellenségre ott a tradicionális sokgyermekes család és a „keresztény" kultúra. Ahogyan egy évtizede a Jobbiknál is.

Ami, most fordulópont, hogy Orbán először használ olyan szélsőjobbos narratívát, ami csak és kifejezetten a Jobbik sajátja és megkülönböztetője volt annak idején. Az a filoszemita, Izrael-barát politika, mellyel társul a nemzetközi liberális háttérhatalom és Soros György utálatával leginkább a szélsőjobboldalnak egy nyugati terméke volt. Idehaza ezt a NER honosította meg. Azonban a Jobbik cigánybűnözés szlogenje óta, ez az első, hogy kifejezetten a már jól megszokott, klasszikus magyar szélsőjobb húrjait pendíti meg Orbán. Természetesen ebben szintén zseniálisabb és kezdem azt hinni, hogy a Fidesz stratégiáját maga az ördög írja, annyira aljasan mesteri. Nem folyamodik, holmi egyszerű és visszatetsző cigánybűnözés címszóhoz, hanem egyszerre kezdi el a gyöngyöspatai romák (egyébként szegregált oktatásáért kapott) kártérítését és a börtönviseltek kártérítését egyszerre emlegetni. A közös pont, hogy mindegyik a liberális árnyékelit által mozgatott, destruktív, társadalompusztító jelenségként van tálalva. Azonban, ha a bűnözők kártérítéséről és cigányok kártérítéséről beszélünk egy időben sokszor és sokat, akkor a magyar társadalom fejében igen hamar összeáll az ingyenélő, semmiért pénzt kapó, börtönviselt, bűnöző cigányok képe. S, mint az okos lány, Orbán cigánybűnözőzött is, meg nem is. Most pedig, hogy a NER előtti szélsőjobboldal utolsó témáját is felhasználta a Fidesz, nosztalgiázzunk egyet azon, milyen is volt ez NER által bedarált, klasszikus nemzeti radikalizmus. 
1. Magyar Gárda

Kezdjük is a legemblematikusabbal: Vona Gábor és a Magyar Gárda. 2007-ben mutatták be először az árpádsávos oroszlános címert, lobogót, egyenruhát. Igencsak hamar országos felzúdulás lett belőle, az árpádsáv történelmi megítélése napi téma lett és a cigány falvakba felvonulósdi csak ezután kezdődött. A Magyar Gárda már 2008-ban kettészakadt, Őrző Magyar Gárdára, akik szerint a Jobbik csak politikailag használja fel a gárdát, és a hivatalos Magyar Gárdára, akik vígan asszisztáltak a Jobbikhoz. Aztán ezt be is tiltották és lett a híres 2009-es Erzsébet téri feloszlatás, ahonnan Vona Gábort is bilincsbe vitték el. Aztán újra is alakították Új Magyar Gárda néven és a Jobbiknak és Vonának olyannyira szívügye lett a gárda, hogy még a 2010-es kampányplakáton is szerepelt Pörzse Sándoron és maga Vona Gábor is egy gárdamellény utánzatba ült be a parlamentbe. 

Ez persze a gárdának sokat nem segített és az Új Magyar Gárdát sem engedélyezte a bíróság, így 2010-ben megalakult a Magyar Nemzeti Gárda. Hogy kicselezzék a betiltást, lecserélték a híressé vállt fekete-fehér, milicista néptáncos ruhát és a vadász style-t választották, így lett a zöld felső és terepnadrág kombináció. 
Egy gyors kapitánybotrány után azonban Ináncsi József került a gárda élére, aki nem volt ugyan a legfotogénebb ember és a megboldogult IWIW-ről leszedett előnytelen képei körbejárták a sajtót, mégis lelkiismeretes embernek bizonyulva szembe helyezkedett a Jobbikkal, ahogy annak idején az Őrző Magyar Gárda "spinn-off" is tette. A Jobbik így nem sokkal később megalapította az új Új Magyar Gárdát, amely hozzá volt hű. Szerencsére még parodisztikusabb nem lett a szervezet sorsa és újnál is újabb vagy legeslegújabb Új Magyar Gárda már nem alakult, hanem szépen csendben elhalt az egész és atomjaira hullott. A Jobbik is elkezdett a parlamenti ideje alatt magasról tenni a gárdára, a gárda pedig enélkül elkezdett morzsolódni és mindenféle helyi szervezetek saját néven futottak tovább, mint pl.: Somló Védpajzs szövetség, amelyek a 2010-es évek alatt végleg eltűntek, vagy katona sírokat gondozó baráti társaságokká redukálódtak. Vona Gábor és a Jobbik útja pedig szépen ívelt a gárdisták által egykor szidott ATV stúdióján át, a Spinoza házon keresztül a Youtuberségig. 
2. Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület
A Magyar Gárda sorsától szigorúan szét nem választható a Szebb Jövőért polgárőrségnek nevezett formáció. Ez volt a sokadik Magyar Gárda széthullása után a leginkább életképesebb és vízfelszínen maradt utódszervezet, amely külalakjában, viseletében erősen hajazott az eredeti Magyar Gárda öltözetére és, mint önkéntes polgárőrség is az eredeti gárda céljaival egyezett. Persze tudjuk, hogy ez  a polgárőrködés egy halom nacionalistát jelent, akik cigányok által lakott településeken katonásan végigsétálnak. Erre lehetőségük is nyílt párszor, mikor 2011-ben Gyöngyöspatán reflektorfénybe kerültek. 
Gyöngyöspatán aztán akkora szélsőjobboldali dzsembori kerekedett, amit rég látott a világ és a Szebb Jövőérthez csatlakozó, egymásra különböző médiabekerülésekkel licitáló szélsőjobbos alakulatok aztán olyan országos feszültséget csaptak, aminek a levét a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület itta meg és, minthogy ők voltak az első legények a gáton, egy pár éves jogi huzavona után feloszlatták.

Hírdetés

3. Véderő
A Véderő volt az egyik a Gyöngyöspatán egymásra licitáló szélsőjobbos alakulatok közül. Hogy a Véderő, mikor és hogyan alakult, arról maga a Véderő egykori tagjai tudhatnak csak. Ami biztos, hogy a szervezetet Eszes Tamás vezette és önbevallása szerint a sorkatonaság eltörlése után hozták létre a szervezetet, hogy katonailag felkészítsék a haza fiataljait. A pártpolitikától elvileg magát távol tartó, de "nemzeti oldalhoz hű" alakulat valóban katonás volt. Jellegzetes piros barett sapkában és terepmintás egyenruhában gyakorlatoztak a faluban, melynek eredményeként jó pár roma család hagyta el a falut.

A Véderő sorsa végül megpecsételődött Eszes Tamás személyes sorsával, aki 2011 őszén tartandó gyöngyöspatai időközi választáson indult a jobbikos polgármester-jelölttel szemben, aki fölényes győzött. Eszes Tamást nem sokkal később gyöngyöspatai otthonában holtan találták. A Véderő ezután feltehetően feloszlott. 
4. Nemzeti Őrsereg
Talán a Nemzeti Őrseregre emlékeznek a legkevesebben pedig a róluk készült fotókat, videókat többször láthatták, mint hinnék. A Nemzeti Őrsereg, magát hagyományőrzőnek és polgárőr egyesületnek definiálva 2007 tavaszán alakult, azaz fél évvel a Magyar Gárda előtt. A Jobbikkal azonban hasonló jó kapcsolatot ápolt, az egész szervezet szellemi atyja is a nyírségi jobbikosok fejéből pattant ki. Az utána megalakuló Magyar Gárdával is jó kapcsolatot ápolt és közösen tartották első felvonulásaikat, melyben a Nemzeti Őrseregnek jutott az a dicső feladat, hogy fizimiskájával lejárassa a Magyar Gárdát és remek alapot nyújtson arra, hogy újnyilas szervezetként aposztrofálják az Őrsereg frappánsan megálmodott, a nyilas jelképekre és ruhára csöppet sem emlékeztető külalakjával.

A szervezet talán legemblematikusabb arca Bodrog László, aki egyfajta szóvivő volt, szintén saját bőrén tapasztalta a magyar jobboldal csavarodását és 2014-ben már a Fidesz képviselőjeként indult Kisvárdán.
Nerseviksége már csak azért sem lehetett összeegyeztethetetlen a Nemzeti Őrsereggel, mert a szervezetet nagyon hamar lenyomta a Magyar Gárda hírértékben és gyanítom el is szívta előle a hazájukért tenni akaró frusztrált kamaszokat és volt katonatiszteket, így a szervezetről 2009 után, nem igazán lehetett hallani. Utolsó életjelük archivált egykori honlapjuk szerint 2013 májusa. Mindenesetre a világsajtót is bejárt karszalagos, rovás H betűs mintás zászlós képeikkel, még hosszú évtizedekig demonstrálják az egykori magyar szélsőjobboldalt. 
5. Pannon Nemzeti Gárda
Ezt már igazán csak a jobboldali underground bugyraiban jártas személyeknek csenghet ismerősen. Ha minden igaz Pap Lajos sámán-szívsebész is közösséget vállalt ezzel a szervezettel, amely 2007-ben alakult, ahogyan minden "gárda" néven futó nemzeti radikális csoportosulás. 2008 után azonban eltűntek, mint szürke szamár a ködben és pár kurucinfós rendezvény hirdetményen kívül még ez előtt sem talál az ember sokat róluk. A két daliás úriember az alábbi fotón minden bizonnyal az egyik kuriózumnak számító fotó a szervezetről. 
Nem csodálkozunk ha hamar elhalt a nemes kezdeményezés, hiszen a nemzetközi hírnevet szerzett Magyar Gárda mellett is ők már a harmadik ilyen kezdeményezés voltak. Megemlítendő a volt kapitány úr is Poszpischek Tamás is, aki a PNG beszédeitől, eljutott a CEU-ellenes tüntetésekig és a már szintén megboldogult Echo Tv fideszes propagandáját szolgálhatta ki önszántából, 2017-ben. 
6. Budaházy és Toroczkai
Ugyan melyik két névvel lehetne jellemezni, a magyar radikális jobboldal felívelésének időszakát és fénykorát is, mint Budaházy György és Toroczkai László. A magyar nacionalizmus Starsky és Hutch  párosa a 2000-es évek második felének ominózus alakja, akiknek a NER után sem tört meg a nimbuszuk. Budaházy karrierje 2002-ben az Erzsébet-híd blokádjánál kezdődött, majd az EU csatlakozás elleni népszavazáson folytatódott  és 2006-ban a tüntetések során érte el csúcsát, ahol az MTV-ostroma közben verte le a szovjet emlékművet. Toroczkai MIÉP-es tudósítóként kezdte és 2001-ben megalakította a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, amely máig talán a legrégebb óta működő szélsőjobboldali szervezet, csak idő közben megbabonázta őket a metafizikai tradicionalizmus filozófiai iskolája. A HVIM keretében aztán rengeteg határon túli akciót és programot szervezett és időközben ki is tiltották pár kisantant országból, míg el nem jött az MTV-ostrom pillanata, mikor is ő kívánta átadni a tüntetők petícióját a televíziónak és ő is hívta át a több tízezres tömeget a székház elé, amiből a csetepaté lett, miközben Budaházy tőlük pár méterre verte le a sarló kalapácsot. A kettejük nevével összeforrt 1956 2.0 után Budaházynak masszív bujkálás következett, Toroczkainak egykét eljárás és televíziós szereplések. Budaházyé a nyers erő és a romantikus ellenálló, forradalmár imidzse volt, aki eltakart arccal hőzöng "zsidó-cigány összeesküvésről" színpadon, míg Toroczkai a megbízható, erős, határozott, kiegyensúlyozott vezető higgadtabb képét öltötte fel. Ennek megfelelően Budaházy hamarabb futott bele egy kiadós letartóztatásba és a végtelenítettnek tűnő előzetes letartóztatása olyan mártírrá és jobboldali ikonná tette, aminek szintjét csak Che Guevara és Bobby Sands kultusza ugrotta meg más népek körében.

S míg Budaházy a mártír betyár szerepét töltötte be, Toroczkai nem habozott nem sokkal ez előtt 2008-ban valóban betyársereget verbuválni, azokból az emberekből, akik egy HVIM-hez vagy Magyar Gárdához képes is túlságosan betyárok voltak. 
Budaházy eljárása és ítélete aztán még jobboldalisággal kicsit sem vádolható Puzsér Róbertet és Schiffer Andrást is kiakasztotta. Pár év házi őrizet után azonban, már a 2019-es Budapest Pride elleni tüntetésen is részt vett egy szó szerint maréknyi radikálissal, de régi nimbuszát már sem a radikalizmus, sem ő nem szerezte vissza. Ezért persze ő is tett, mikor több interjúban is olyan szép szavakkal beszélt a NER-ről, ahogy lánglelkű betyár még biztosan nem.
Toroczkai egy 2012-es IMF-székház balhé után aztán Ásotthalom polgármesterének csapott fel és nyakába kapta a 2015-ös migráns válságot a frontvonalban. Toroczkaiból így lett országos, sőt nemzeti ikon mindinkább, ahogyan a déli határkerítés tövében adja az interjúkat tucatnyi magyar és külföldi médiumnak. Ezt a népszerűséget meglovagolva kérte fel Vona Gábor a Jobbik alelnökének, hogy az éppen néppártosodását megkezdő Jobbik radikális szavazói se pártoljanak el a láttán. Toroczkai beadta a derekát de végül a Jobbik irányát ő maga is elítélte és 2018-ban egy kis belső harc után kivált a Jobbikból, vitte a régi vágású jobbereket és megalakították a Mi Hazánk-at. 
Úgy néz ki, hogy a Mi Hazánkban sűrösödött össze minden abból a letűnt, klasszikus magyar szélsőjobboldaliságból, amely a 2010-es években vívta haláltusáját, majd hamvai táptalajából kinőtt a NER. A 2010-ig tartó nemzeti radikalizmus úgy viszonyul a NER-hez, mint a V2-es rakéta a szovjet űrprogramhoz. Tudjuk, hogy belőle lett a kiforrott program, tudjuk, hogy belőle merítettek és enélkül nem jött volna létre a kész program, még akkor is, ha ezt letagadják. Mindenesetre jó kiállítani egy kis pavilonba a régit, nosztalgiázni egyet rajta és leszűrni a tanulságokat, hogy miből, mi következik. 
Horváth Martin


Forrás:disszidensblog.blogspot.com
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Legjobb az egészben, mikor átlag állampolgár szidja a Fideszt, de nem realizálja hogy a közléseivel a liberális, vadkapitalista, nemzetidegen érdekköröket szidja. Viszont

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A Légió Hungária vezetőségi tagjával a mozgalom megalakulása után nem sokkal készítettünk interjút még 2018-ban. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a Légió Hungária pedig egyre csak bővült és mára a szélsőjobb oldal egyik legaktívabb és legradikálisabb mozgalmává léptek elő. Szereztek sok ellenséget (innen látszik, hogy valamit jól csinálnak) a balliberális oldalon és értékes szövetségeseket, a sovinizmus mentes nacionalista Európát hirdetve. 2020 első interjújában Incze Bélával a Légió Hungária vezetőségi tagjával beszélgettünk.

– A Légió Hungária kicsit több mint egy éve alakult meg, de már sikerült kivernetek a liberális oldalnál a biztosítékot. Minek köszönhető ez az átütő siker?

– Úgy gondolom, hogy ez egy összetett képlet eredménye. Egyrészt a liberális tábor biztosítékát nem nehéz kiverni, hiszen bármilyen kezdeményezés, ami csak nyomokban tartalmaz normalitást, számukra már jobboldali extrémizmus, esetünkben pedig gyakran keresniük kell a számukra megfelelő mértékben pejoratív jelzőt. Másrészt a Légió Hungáriával valóban sikerült már a kezdeti szakaszban egy olyan utcai kiállást megvalósítani, amitől görcsbe rándul a gyomruk. Október 23-i felvonulásunk után baloldalról a legmarkánsabban megfogalmazott kritika az volt, hogy túl fegyelmezett, és túl egységes volt egy létszámát tekintve nagy tömeg. Számukra értelemszerűen az a kényelmes, ha az ellenségeikből könnyedén hülyét tudnak csinálni, de esetünkben nem találják a fogást, ezért egy régebbi recepthez nyúltak vissza, és a „félelemkeltő szélsőjobbosok" bélyegét igyekeznek ránk ütni.

Ha számukra a rend, a fegyelem és a szervezettség félelemkeltő, akkor valóban azok vagyunk, azonban ezek egy egészséges társadalom alapvető megnyilvánulásaiként kéne, hogy megjelenjenek. Tudathasadásos, és bízunk benne, hogy történelmi viszonylatban pillanatnyi állapot, hogy azok képviselik a hétköznapi álláspontot, akik a fentiek ellenében határozzák meg önmagukat.

– Persze nem csak a liberális oldalon váltottatok ki kemény reakciókat. Még a magukat radikálisnak vallók is felkapták a fejüket például az ungvári vonulásotokkal kapcsolatban, amikor a Kárpáti Szics szervezettel vonultatok.

– Az ungvári látogatásunkat megelőzte egy interjú a KS-el, melynek a Nacionalista Zóna biztosított felületet. Szerencsére rengetegen elolvasták azt a beszélgetést, így tisztában voltak vele, hogy távolról sem igazak azok a vádak, amik magyarellenes sovinizmussal gyanúsították a szervezetet, sőt éppen ellenkezőleg. Természetesen mindig akadnak olyanok, akikre semmilyen tény és érv nem hat, de nem kívánunk mindenkinek megfelelni. Mi jártunk ezeknél a kiváló fiatalembereknél Kárpátalján, mi néztünk a szemükbe, és mi láttuk ugyanazt az őszinte elhivatottságot, ami bennünket is motivál. A kritikusaink nagy részéről sajnos nem mondhatjuk el ugyanezt, hiszen a kommentszekció nem az a közeg, ahol az őszinte bajtársi kötelékek születnek.


Azt természetesen mi sem állítjuk, hogy a KS-el kialakított kapcsolatunk magától értetődő, és nem szorul magyarázatra. A fentebb említett interjúban minden kényes kérdés tisztázásra került. Aki ezek után azzal vádol minket, hogy számunkra már nem fontos az elszakított területeken élő magyarság, az álljon oda pártiumi, székelyföldi vagy felvidéki bajtársaink elé, és mondja a szemükbe, hogy ők egy ilyen megalkuvó társasághoz szeretnének csatlakozni. Ha ehhez nincs meg a kellő bátorsága, akkor elég, ha azt gondolja végig, hogy egy magyarellenes szervezet miért hív meg egy magyar nacionalista szervezetet a rendezvényére, és ha erre sikerül választ adni, akkor már csak azt kell megfejteni, hogy ezek a magyar nacionalisták miért fogadják el a meghívást…

A leglényegesebb azonban kárpátaljai utunkkal kapcsolatban, hogy az Európa Kardja konferencia, és a Radikális Szövetség felvonulás, melyeken részt vettünk, egy új időszak kezdetét vetítik előre. Közép- és Kelet-Európa nacionalista erőinek élcsapata gyűlt össze az ungvári várban, hogy első lépésként kimondjuk: Véget kell vetni annak a soviniszta gyűlölethullámnak, ami éket ver a térség szervezetei közé. Azok a mozgalmak, melyek világnézetükben és tetteikben egyaránt elkötelezték magukat az összefogás mellett, irányt mutatnak.


Nem elhanyagolható, hogy az összejövetelnek már komoly eredménye volt, ugyanis az úzvölgyi temetőgyalázás után Mozgalmunk nemzetközi közlemény formájában kérte a bajtársi szervezeteket, hogy egyrészt foglaljanak állást, másrészt tekintsenek az események társszervezőjeként fellépő Noua Dreaptă-ra deklaráltan soviniszta szervezetként, akikkel kizárt az együttműködés. Néhány órával közleményünk kiadása után beindultak a folyamatok, napokkal később pedig nemhogy a térségből, de Európa majd' minden szegletéből egyaránt a mi álláspontunkkal azonosuló nacionalisták biztosították a magyarságot támogatásukról. Ennek azért van jelentősége, mert a temetőgyalázás tényleges elkövetőinek megkezdődött a politikai karanténba zárása. Ez intő példa lesz mindenkinek, hiszen a modernkori nacionalizmus történetében első alkalommal követik tettek az anti-sovinizmus hangzatos fogalmának zászlóra tűzését.

– Tevékenységetekből és az eddig hallottakból elmondható, hogy rendkívül fontosnak tartjátok az európai radikális nemzeti erők összetartását. Az ukránokon kívül kikkel sikerült eddig megtalálni a közös hangot?

– Két nemzetközi szövetségi rendszerben vállalunk aktív szerepet. Az első a Radikális Szövetség, ami kifejezetten a közép- és kelet-európai nacionalista mozgalmakat tömöríti. Elsődleges célja, hogy a fentebb már említett soviniszta indulatoknak útját állja azáltal, hogy bármely országban történik problémás esemény, a szervezetek egy információs hálón keresztül tisztázhatják a történteket. Ez rendkívül fontos, hiszen a közösségi média gyakran hazugságokkal terhelt, a mainstream sajtóról nem is beszélve. A hálózatban ukrán, orosz, cseh, lengyel, szerb és általunk magyar szervezetek képviselői tevékenykednek, de bízunk benne, hogy a közeljövőben közreműködésünkkel Bulgária is csatlakozik, a szerbeken keresztül pedig Horvátország.

Az Európa Erőd pedig egy pán-európai szövetségi rendszer, ami tevékenységünk nemzetközi szintű megszervezését tűzte ki célul. Jelen pillanatban német, bolgár, francia, cseh, lengyel és magyar szervezeteket tömörít, de bízunk benne, hogy közreműködésünkkel rövidesen orosz és ukrán bajtársaink is csatlakoznak.


Ezeken túl jó kapcsolatot ápolunk az északi nemzetek fiait egyesítő Nordic Resistance Movement-el, és számos olyan szervezetfüggetlen aktivistával, akik azonosulnak a Nemzetek Európája ideával.

Azért tartjuk fontosnak a kapcsolattartást, mert kontinens szinten hasonló problémákkal kell szembesülnie a nacionalista erőknek, így logikus, hogy a megoldást is közösen kell megtalálni. Természetesen nem szenvedünk önértékelési zavarban, tisztában vagyunk korlátainkkal, amiknek szélsőjobboldali attitűdünk, és a mozgalmi forma még inkább határokat szab. Kicsi a valószínűsége annak, hogy valaha országaink vezetői legyünk, de nem is erre törekszünk. Hosszú távú célunk, hogy saját országainkban szervezett nacionalista táborok működjenek, melyek metapolitikai hatást gyakorolva nemzeti sorskérdések tekintetében társadalomformáló erőként lépjenek fel.

– Az idén nyáron zajlott le a „Rasszvédők Konferenciája" elnevezésű rendezvény. Mi volt a célotok ezzel a programmal és lesz-e folytatás 2020-ban?

– Úgy elegáns, ha megemlítem, hogy nem a mi kezdeményezésünk volt a konferencia. Szerencsére akadnak még olyanok a hazai szélsőjobb palettáján, akik érzik az igényét annak, hogy aktualizáljuk üzenetünket. Ilyen többek közt Tyirityán Zsolt és a Betyársereg, és olyan szervezetfüggetlen fiatalok, akik meghívtak minket az eseményre.

A rassztudat egy rendkívül fontos kérdés, pláne egy olyan világban, ahol már nemhogy a nemzeti öntudat, de még a nemi identitás kérdésköre is brutális ostrom alatt áll bizonyos deviáns csoportok részéről. Nem is olyan régen a hétköznapi politikai közbeszéd részét képezte a fajvédelem, de manapság a PC ezt a kérdéskört olyan szintig tabusította, hogy a faj szó használata is felér egy közéleti öngyilkossággal. Mi azonban, akik erre a küzdelemre tettük fel az életünket, és a nevünket, arcunkat vállalva ki merünk állni, és beszélni merünk a meggyőződésünkről, úgy rendeztük be a privát szféránkat, hogy semmilyen nyomásgyakorlás ne téríthessen le a kijelölt útról.

Személy szerint én az evolai megközelítést ismertettem a konferencián, mely fontos szempontnak tartja a genetikai származást, de bevezeti a lelki és a szellemi rassz fogalmát is. Erre azért van szükség, mert mindannyian tapasztaljuk, hogy az európai fehér ember általánosságban távolról sem hordoz már semmiféle magasrendűséget, pedig ha csak a vérségi származás lenne döntő, akkor a rasszok közti hierarchiának konstansnak kéne lennie.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor tavasszal kerül sor a következő összejövetelre, és egy a korábbihoz hasonló, tabusított kérdéskört készülünk górcső alá venni.

– Egy egészen aktuális kérdés: Mi történt a budapesti Auróra közösségi háznál?

– Jelen pillanatban is zajlik a nyomozás. Amíg jogerős ítélet nem születik az ügyben, addig csak annyit tudunk mondani, hogy antikommunista szabadságharcunk évfordulóján a pesti srácok szellemi örökösei szembe kívántak nézni a vörösök szellemi örököseivel.

Sokkal fontosabbnak tartom az ott történteknél látogatásunk utóéletét. A fentebb már hivatkozott Nacionalista Zónán jelent meg egy elemzés, ami meglehetősen érzékletesen világít rá arra, hogy az LMBTQ távolról sem egy elnyomott társadalmi csoport. Olyan lobbierővel bírnak, hogy percek alatt mozgósították a kerületi rendőrkapitányt és a polgármestert, majd kiállt mellettük USA és Izrael nagykövetsége, de számomra a legelképesztőbb, hogy felszólalt az érdekükben két kongresszusi képviselő az Egyesült Államokban. Az sem elhanyagolható, hogy mint egy kutyát, úgy rángatták pórázon a teljes hazai sajtót, és a budapesti színészvilág meghatározó szereplőit. A baloldali sajtóban fel sem merült, hogy esetleg minket is meg kéne kérdezni a történtekről. Az önmagát jobboldaliként meghatározó orgánumok közül egyetlen olyan akadt, aki interjút kért tőlünk, de a főszerkesztő letiltotta megjelenés előtt, mert úgy érezte, hogy túlzottan pozitív képet festene rólunk. Ez egyébként már a múltban is előfordult egyszer. Körülbelül egy évvel ezelőtt egy konzervatív lap újságírója szeretett volna beszámolni az egyik utcai megemlékezésünkről, de abban az esetben is a főszerkesztő avatkozott közbe, mondván: „

A Légió Hungáriáról sem jót, sem rosszat nem írunk. Ők nincsenek." Az Aurórában tett látogatásunkkal, és az esti vonulással ezt a falat áttörtük. Országos figyelem irányult felénk, és hiába hazudoznak rólunk, hiába torzítják a valóságot, innentől kezdve minden leírt sor propaganda a szolgálatunkban. Régi igazság, hogy a negatív reklám is reklám, „mindössze" rendelkezni kell azzal a szilárdsággal, ami garantálja, hogy egy karaktergyilkossági kísérlet nem térít le a helyes útról, illetve a terepasztalt hideg fejjel, felülről szemlélve kell eldönteni, hogy milyen formában, és milyen irányba kívánunk élni azokkal a hullámokkal, amiket a negatív hírek generáltak.

– Mintha a hatalom keményebben lépne fel tagságotok ellen az utóbbi hónapokban. Legutóbb házkutatásokról hallhattunk a Légió Hungária tagoknál. Mi történt pontosan és hogyan értékeled ezeket az ellenetek irányuló lépéseket?

– Országszerte kilenc főnél tartottak házkutatást, és gyanúsították meg őket az Auróránál történtekkel összefüggésben. Vegyesen mentek vezetőkhöz, tagokhoz, tagjelöltekhez, sőt még egy vidéki szimpatizánsunkat is belerángatták az ügybe. Telefonokat, adathordozókat és a Mozgalom szimbólumával ellátott ruhadarabokat, propagandaanyagokat foglaltak le. A gyanúsításban az szerepel, hogy ismeretlen elkövetők elégettek egy szivárványzászlót, illetve graffitiket fújtak a falra. Fontos kiemelni, hogy sem a gyújtogatáshoz, sem a fújkáláshoz kapcsolható bűnjelet nem foglaltak le egyetlen emberünktől sem. A nyomozás zajlik, van olyan személy, aki minden lefoglalt tárgyat visszakapta már, van aki részben, de a többség egyelőre semmit. Bízom benne, hogy az ügyészség és a bíróság higgadtabb lesz, mint az a személy, aki utasítást adott rá, hogy egy ilyen ügyben országosan összehangolt akciót hajtsanak végre hajnali órákban. Ezzel családok békéjét zavarták meg, embereket rángattak el a munkahelyükről, abszolút szükségtelenül. Ha a hatóságok bármelyik Légió Hungária taggal beszélni szeretnének, küldhetnek neki idézést, melynek nyomán meg fog jelenni. Nem bujkálunk, nem vagyunk terrorszervezet, tehát ennek fényében, ezzel arányosan viszonyuljanak hozzánk. Ez nem egy elkeseredett kérés, ez a minimum, ugyanis nem vagyunk másodrendű állampolgárok, akikkel szemben ilyesmit meg lehet tenni. Kiváló ügyvédek segítik küzdelmünket, az esetleges túlkapásokból következő kártérítések pedig az ügyünket fogják szolgálni.

– Az ideológiák tengerében nehéz megtalálni a helyes utat a nemzeti oldalon. Te személy szerint, mint az LH vezetőségi tagja, milyen irodalmat ajánlanál azoknak a fiatal elméknek, akik keresik az útjukat és csak abban biztosak, hogy tenni akarnak a hazájukért.

Nálam bölcsebb személyek szokták mondani, hogy mindent érdemes elolvasni, de természetesen rendelkezni kell egy olyan szilárd világnézeti háttérrel, aminek birtokában automatizmusként lép életbe a megkülönböztetés bölcsessége. A személyes könyvtáramban ennek szellemében ugyanúgy helyet kapott a Biblia, a Harcom, de hogy egy teljesen ellentétes művet is említsek Szrgya Popovics Útmutató a forradalomhoz című kézikönyve, ami ugyebár egy szélsőbaloldali politikai aktivista írása, de az aktivizmusnak nincs ideológiai önértéke. Ha egy eszköz morálisan elfogadható, akkor miért ne alkalmazhatnánk megfelelő világnézeti töltettel ellátva? De, hogy folyóiratot is említsek járatom a Kommentárt, mert kiválóan rávilágít arra, hogy a regnáló rendszernek minden hazafias színezete ellenére milyen mélységű a cionista átitatottsága.

Természetesen minden ember más irányultságokkal rendelkezik, melyek meg fogják határozni a könyvtára összetételét. Én gyerekként, és fiatal felnőttként rajongtam a hadinaplókért, a regényes formában alakot öltött háborús elbeszélésekért. Ma már kevesebb ilyen jellegű irodalomra jut időm, de alkalmanként kikapcsolódásnak beiktatom. Ezeket azért tartom fontosnak (pláne azelőtt, hogy egy szilárd világnézet kikristályosodna, tehát nagyjából 30 éves kort megelőzően), mert kaphatunk egy leheletet a régi korok kaszárnyáiból, egy repeszszilánkot a frontról, és érezhetjük, amit egy ember, aki emelt fővel sétál a bitó felé, mert tudja, hogy a szellemi és morális igazság az övé. Ezekből a könyvekből a fiatalok úgy szívhatják magukba a hősiesség iránti igényt, a hazafiságot, a tekintélytiszteletet, hogy a későbbiekben a részükké válik. Keresni fogják azokat a határhelyzeteket, amiken keresztül megnyílhat számukra egy magasabb rendű élet, aminek ténylegesen van értelme. Ezt a filozófia úgy fogalmazza meg, hogy „a felfelé élni" elve, latinul sursum vivere. Az esetek döntő többségében természetesen ez nem fogalmazódik meg ilyen kézzelfoghatóan, "csak" megtörténik, és éppen erre van szükség.

Ezekkel párhuzamosan, illetve ezeket követően léptek be az életembe a létszemléleti és világnézeti művek, amik gyakran absztraktnak tűntek, de volt szerencsém olyan szellemi iránytűhöz jutni – fogalmazzunk úgy, hogy szellemi értelemben éber személyek jóvoltából – akik feloldották a zavarokat és ellentmondásokat. Az önképzést nélkülözhetetlenül fontosnak tartom, de könnyű eltévedni a nézetek ösvényein, ha senki nem mutatja meg a helyes irányt.

– Mit vársz a 2020-as esztendőtől és milyen programokkal készültök a következő időszakra?

– Fennállásunk első évében az volt a kijelölt célunk, hogy országos ismertségre tegyünk szert. Ezt a fentebb kifejtettek alapján teljesítettnek tekintjük. A 2020-as évnek két fő csapásiránnyal megyünk neki. Egyrészt további divíziókat szervezünk országszerte, a meglévőket pedig megerősítjük, arculatukat markánsabbá tesszük. Vezetőségünk nemrég egy fővel bővült, éppen azzal a céllal, hogy legyen egy ember, akinek kifejezetten az a feladata, hogy a vidéki terjeszkedést koordinálja. Nem elég persze jelen lenni az ország és a Kárpát-medence különböző régióiban, ha helyi szinten nem tudunk meghatározó erővé válni első lépésként önnön közegünkben. Azt az elvárást támasztjuk jelenlegi és jövendőbeli divízióvezetőink felé, hogy az országos horderejű ügyek mellett karoljanak fel speciálisan helyi témákat mind kulturális, mind akciómozgalmi tekintetben. Az a minimum, hogy a vidéki és fővárosi tagság egyaránt jelen van a kiemelt eseményeken, ezeket propagálja, aktív szerepet vállal a szervezésben és lebonyolításban, de a Mozgalom értelemszerűen nem lesz vonzó mondjuk egy nyíregyházi fiatalnak, ha azt látja, hogy a tevékenység elenyésző százaléka zajlik a szűk pátriájában. Ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy a megyei divíziónak mozgalomként kell működnie a mozgalomban, de természetesen nem a szeparatizmus, hanem az organicitás szellemében.

Budapesten pedig egy hatalmas fába vágjuk a fejszénket, melyre október 23-i rendezvényünkön már utaltam. A szélsőbal (többek közt) azért van lépéselőnyben hozzánk képest, mert pezsgő közösségi élet zajlik az általuk üzemeltetett klubokban, kocsmákban, közösségi terekben. Nekünk is szükségünk van egy olyan helyre, ami speciálisan a szélsőjobb igényeit szolgálja ki. Egy klubházat fogunk létrehozni, mely egyszerre lesz könyvtár, edzőterem és közösségi események helyszíne. Személy szerint nekem ez egy nagyon régi álmom. Először Olaszországban, majd Németországban találkoztam a mozgalmak által üzemeltetett klubház intézményével, és láttam, ahogy ezek az élettel teli helyek önmagukban hajtóerőként képesek fellépni a közösség számára. A klubház nem egy szórakozóhely, ahol havonta koncertet tartanak, és nem is egy edzőterem, ahol heti rendszerességgel súlyokat emelgetnek, de nem is egy könyvtár, ahonnan kölcsönözni lehet a tudást. A klubház mindezek összessége, és még ennél is sokkal több. Itt természetesen van egy nagyon komoly gát, mégpedig az anyagiak, és a hosszú távú fenntarthatóság kérdése. Az elméletünk szerint működtethető a dolog, a gyakorlat pedig majd bizonyítja, hogy túl idealisták voltunk-e.

– Zárásként, egy mondatban, üzenj valamit a nemzeti radikális embereknek!

– Az a szokás, hogy az ilyen záró kérdésekre egy rövid, de tartalmas üzenetet fogalmazzon meg az ember, nekem most azonban nem fog menni. Elsősorban azért, mert ahogy többször a nyilvánosság előtt is kifejtettem – például a legutóbbi nektek adott interjúmban – sem én, sem a Légió Hungária nem tudja öndefiníciójába beilleszteni a nemzeti radikalizmust. Ennek oka röviden, hogy ez a keretrendszer megszolgálta, amit meg kellett, de kifulladt, és képtelen volt aktualizálni az üzenetét. Aki bővebb magyarázatra vágyik, annak ajánlom korábbi a témával kapcsolatos írásaim bármelyikét.

Természetesen rendelkezünk alternatívával is, még ha az nem is szól mindenkinek. Eddig minimálisan engedtünk betekintést világnézeti műhelyünkbe külső szemlélőknek, és ez a jövőben sem változik érdemileg, mert ami ott zajlik, az elenyésző százalékban tartozik a nagyközönségre. Ottani eredményeink a tevékenységünkbe építve tapasztalhatóak, mert valljuk, hogy csak azon elméleteknek van létjogosultsága, melyek a gyakorlatban is működőképesek. Ha minden gondolat, ami „zárt ajtók mögött" megszületik, napvilágot látna, abból nem a hazafias közeg csodálatos megvilágosodása következne, hanem vérre menő viták, sokszor partikuláris kérdések mentén. Ezt sajnos saját kárunkon tapasztaltuk a múltban. Mindenesetre annyi több alkalommal is nyilvánosan említésre került, hogy militáns konzervativizmus munkacím alatt egy olyan világnézeti keretrendszer kidolgozása van folyamatban, ami nem csak a Légió Hungária tagjainak fog szólni, hanem a szélsőjobb minden olyan szereplőjének, akik hozzánk hasonlóan hallják az idők szavát, és érzik, hogy a régi elveket korszerű, aktuális formában kell alakba önteni.

De az eredeti felkérésnek eleget téve természetesen üzenhetek azoknak, akik 2020-ban is nemzeti radikálisként hivatkoznak önmagukra: Tegyetek kísérletet arra, hogy elvonatkoztattok azoktól az intenzív érzésektől, amik az elmúlt évtizedekhez kötnek bennetek, és tiszta fejjel, objektív módon vizsgáljátok meg a nemzeti radikalizmus jelenkori, és további létjogosultságát. A választ nem nekem kell megadni, hanem önmagatoknak.

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Azért, mert akkor nem lehetne seggfájni, hogy nem szerepelhet az ellenzék a médiában.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

2020. január 20. 23:59

Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Nem mondott igazat Karácsony Gergely a közmédiával kapcsolatban egy néhány nappal ezelőtti interjúban. Az újságíró kérdésére a főpolgármester azt állította, hogy a választási győzelme után nem hívták meg a közszolgálati televízió vagy rádió műsoraiba, nem szólalhatott meg, ilyen a cikk szerint „szóba sem került". Ez azonban nem igaz. Például novemberben is hívta a közmédia Karácsony Gergelyt, ő azonban nem jött, ahogy a kampányban sem – közölte az M1 Híradója.

„Szóba sem került" – ezt válaszolta a Mozgó Világnak adott interjújában Karácsony Gergely arra a kérdésre, hogy megválasztása óta meghívták-e a közszolgálati televízió vagy a rádió műsoraiba. Az interjú felvezetésében az áll, hogy a közmédia nem volt kíváncsi rá jelöltként sem, és azután sem, hogy ő lett Budapest új főpolgármestere.

Egy, az M1 Híradóban bemutatott üzenetváltás tavaly szeptember 16-án az önkormányzati kampányban történt az M1 szerkesztője és Karácsony Gergely sajtósa között arról, hogy szeptember 20-án a Ma Reggel című műsorba várják az akkori főpolgármester-jelöltet. Karácsony Gergely széke azonban üresen maradt a korábban megbeszélt időpontban.

Karácsony Gergelyt hétfőn is azt állította, hogy sem ő, sem pedig a kollégái nem kaptak megkeresést a közmédiától a megválasztása óta.

„Esetleg szerdán, 13-án volna-e ideje bejönni az M5 Ez itt a kérdés műsorába?" – ezt az üzenetet közvetlenül Karácsony Gergely telefonjára küldte a közmédia munkatársa még november 11-én, amelyben jelezte, hogy élő adásba szeretné meghívni a főpolgármestert.

„Ön szerint egy főpolgármesternél az életszerű, hogy a magántelefonján keresik meg a szerkesztők, miközben van egy konkrét sajtócsapata? Azt szeretném kérni, hogy a főváros sajtóosztályát keressék ilyen ügyekben és készséggel állunk a rendelkezésükre" – reagált hétfőn az M1-nek Karácsony Gergely.

Pedig az M5 munkatársai igyekeztek rugalmasan állni a kérdéshez. Akár még az adás időpontját is hajlandóak lettek volna megváltoztatni, de a kért interjú így sem jött létre.

„Az időpont sajnos nem jó, de meg fogom oldani, hogy el tudjak menni. Le kell mondanom egy programomat, a köztévé nézői nagyon fontosak számomra" mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergelyt az M1 is meghívta vendégnek január 21-re. 123 nappal azután, hogy még a kampányban üresen maradt Karácsony Gergely széke, reméljük ezúttal ideér.

hirado.hu - M1

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.