2020. április 13., hétfő

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Fertőzőképessége ellenére, a SARS-CoV-2 mortalitása rendkívül alacsony.Nemcsak a gyerekeknél. A cikkben emlegetett másik korona is turistavírus. Ott van jelen, ahol sokfel

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Egy biológus véleménye a tudomány szemszögéből.

Kedves Honfitársaim!

Szabad kijárásunkat korlátozó intézkedések első napján beszámolok néhány 'apróságról', hogyan is állunk most a COVID-19 ellen folytatott küzdelmünkben. Teszem ezt helyenként fájdalmas tudományos mélységben, de gondosan ügyelve arra, hogy eközben mindenki számára érthető és emészthető legyen.

Szenzációs hírrel szolgált számunkra a média: Egy magyar virológus Kiss Zoltán (aki nem én vagyok) sikeresen izolálta a vírust. Mit is jelent ez?

Izolálni többféleképp lehet egy vírust, ami a lentebb vázolt módok mindegyikén meg is történt már.

1. Jómagam vagy bármely kollégám megfelelően felszerelt laboratóriumban képes körülbelül 2 óra alatt izolálni bármilyen vírust. Az eljárás során a beteg emberből származó mintából steril kémcsőbe kerül az adott vírus örökítő anyaga (a koronavírusok esetében RNS), minden más összetevőtől (gazdasejt törmelékek, vírus burok és komponensei) megtisztítva, amelyből a molekuláris biológiai vizsgálatokat végzik. Tehát ebben az esetben csak a vírus genetikai állománya áll rendelkezésünkre. 

2. Ebből a mintából 'élő' vírus is izolálásra kerül, ahol a vírust laboratóriumi sejttenyészetekben tartják fenn, majd lezárt, biztonságos és steril környezetben olyan sejteket fertőznek meg a vírussal, melyekben a vírus szaporodni képes. Amelynek már vizsgálható a fertőzőképessége, 'életciklusa', tesztelhető az ezeket gátló antitestek és más gyógyszerjelöltek hatásossága. 

3. Kínában élő tudósok pedig a következőt tették. Az 1. -es lépés során izolált vírus örökítő anyagot megszekvenálták.

Mi ez, és hogyan járul hozzá a vírus elleni küzdelemhez? Egy családi példán keresztül elmagyarázva a következőt jelenti:

Amennyiben gyermekünk kreativitása drámai mértékben meghaladja az átlagost, és karácsonykor neki épp egy 29903 darabos építőkocka játékot vettünk, melyben csupán 4 különböző elem van, majd magára hagyjuk a picit, hadd játsszon! Míg elfogyasztjuk a pitéket, megdöbbenve tapasztaljuk hogy gyermekünk a karácsonyfa mellé az építőkockákból felépítette a Halálcsillagot, az összes lézer és ion ágyújával illetve dokkoló állomásával együtt. Ha ilyenkor az emberiség túlélésének érdekében lebontjuk az édes gyermekünk által megalkotott 'szörnyeteget', azt úgy tegyük, hogy a felépítés pontos sorrendjében fűzzük fel egy fonálra az építőkocka darabokat! Ezzel ugyanis megszerezzük a Halálcsillag tervrajzát, a Wuhan-i koronavírus genomszekvenciáját.

Ezt jelenti a szekvenálás. Ismerjük a vírust alkotó genetikai kód minden egyes elemét, (egyszálú RNS-ének bázissorrendjét), így azt is, hogy ez pontosan milyen nagyobb darabokat kódol. 

Akit érdekel a Wuhan-i koronavírus tervrajza, ultraszárazsága ellenére melegen ajánlom az alábbi linket: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/NC_045512.2

Miért kell nekünk is megszekvenálni, ha Kína már elvégezte, és miért fogják az egész világon mindenütt ezt tenni? Például a rettegett mutációk végett. Mert ha a Halálcsillag új dokkoló helyet kreál magának, azt azonnal tudni fogjuk, mint ahogy azt is hogy a világon hol történt meg, várhatóan hogyan fog kinézni, így hamarabb tudunk lépni ellene.

Hogyan fertőzi meg a vírus a sejtjeinket?

A tüdő alveoláris epitél sejtjeinek felszínén a renin-angiotensin-aldosterone rendszer részeként expresszálódó angiotensin converting enzyme 2 (ACE2) szolgál receptorként a virion felszínén található trimer spike glycoprotein számára. Az így kialakuló receptor-ligand komplex biztosítja a vírus és célsejt felismerését és a vírus endocitózissal való sejtbe lépését.

Magyarra fordítva:

Ezt úgy képzeljük el, hogy a vírus megérkezik egy várhoz, melyhez kulcsa van. Amikor a vírus a kulcsot a zárba helyezi, a vár körülöleli, így a vírus a vár belső terébe kerül (endocitózis). Ha a vírus már benn van, a kulcsra nincs többé szüksége, a vírus darabjaira hullik és szabaddá válik örökítő anyaga, a KÓD. A kód alapján a vár gyártja le a vírus alkatrészeit, és szereli össze nagy tételben, majd kiengedi a külvilágba (exocitózis). Ez a folyamat az, amiben a vírus igazán erős. A fertőzőképesség  vagyis infektivitás. Rendkívül hatékonyan lép be a sejtjeinkbe, s gyártatja le velünk önmagát.

Fertőzőképessége ellenére, a SARS-CoV-2 mortalitása rendkívül alacsony, legtöbbünkre nézve nem rendelkezik a Halálcsillag romboló erejével. Sokkal inkább vidáman nevetgélő gyermekünkről lepattanó piros, gumi pöttyöslabda veszélyességével bír, de vannak elesett embertársaink, akiknek ez a hálálát okozhatja!

A vírus valódi veszélyessége tehát inkább a félelmetes infektivitásában rejlik, semmint mortalitásában. Ezért erősen ajánlott megfogni őt abban, amiben a legerősebb! Hiszen szimptómák hiányában a fertőző személyek elkülönítése nehezebb, így a vírus képes 'egészséges ember álruhában' rohangálni a világ nagyvárosaiban. Ezért kell a tünetmentes embereknek is úgy viselkedniük, mintha fertőzők lennének. Így a korlátozó intézkedések vagy azok betartásának hiányában mindenkihez képes eljutni, így olyanokhoz is, kiket egészségügyi ellátásra kényszerít, vagy súlyosabb esetben a halálát okozhatja.

Értük, miattuk legyünk türelemmel még! Mert sokat tudunk!

A tervrajz alapján a kulcsot kódoló nukleotidok pontos sorrendjét tudjuk, és a röntgenkrisztallográfiás vizsgálatoknak köszönhetően- a felépülő kulcs pontos térszerkezetét is. A kulcs elfordulásának mechanizmusát tudjuk. Sőt a kulcs zárhoz való kötődésének erejét is tudjuk! Feleslegesnek tűnő adatoknak tűnhetnek ezek, de mindezek közelebb visznek a győzelemhez! Mert ezek remek támadási pontok számunkra!!!

Érdekes példa; az ACE2 receptor az egyik tényező mely a gyermekek vírussal szembeni védettségében is szerepet játszhat, azáltal hogy e receptor kifejeződése az élet korai szakaszában, az alsó légutakban még nem teljes, így a vírus sejtbe való belépése kisebb kapacitáson történhet meg.

A másik tényező, a mostani vírusunkkal közeli rokonságban álló alfa koronavírusokkal gyakran fertőződő gyermekek felső légútjában keresztvédettséget adó antitestek képződése, melyek védelme bizonyos mértékben kiterjedhet a béta koronavírusok közé tartozó SARS-CoV-2-re is.

Tehát jó hír, hogy nemcsak a nagy kockázatot vállaló egészségügyben és ellátásban dolgozó igazi Hősök dolgoznak érettünk, hanem bolygónk legnagyobb tudású s legkiválóbb tudósai is!

Ezért szinte biztos vagyok benne, ha azt tesszük, amit kell, az emberi összetartozás, fegyelem, türelem, szeretet és tudás az, ami miatt most a sokak által 'várt' Armageddon érdeklődés hiányában elmarad.

Baráti üdvözlettel:

Kis Zoltán biológus

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!


You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem lehet örökké a liberálisokra mutogatva ugyanazt csinálni, mint azok. Fidesz az ilyen.Kell egy valódi, minőségi nemzeti oldali párt.Az a Jobb oldal ami a nemzetet képvi

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Interjú Vékony Csongor Leventével, a Mi Hazánk Ifjai elnökével

Ha húsvét, akkor megújulás. Megújulni azonban nem csak mi tudunk, vagy a természet, hanem bizony a politika is. A vérfrissítés fontos és elengedhetetlen kelléke a sikeres politikai formációknak, így a Mi Hazánk Ifjai is népes táborral büszkélkedhet. Ezúttal Vékony Csongor Leventével, a Mi Hazánk Ifjai nemrégiben megválasztott vezetőjével készítettem interjút.

Mielőtt bővebben belemennénk az Ifjakba és a napi politikába, kérlek, mesélj magadról pár mondatot az olvasóknak!

Szatmárnémetiben születtem 1997. 04. 09-én, de Nyírbátorban nőttem fel. A politika iránti érdeklődésem 2012-ben vette kezdetét, de aktuálpolitikával 2014-ben kezdtem foglalkozni, amikor egy nyírbátori barátomnak segítettem politikai kampányában. Rajta keresztül ismertem meg a Jobbikot. 2015 szeptemberében kezdtem meg tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakán. Ekkor kerültem fel Budapestre, és lettem a Kőbányai Jobbik IT tagja, miközben az egyetemi szférában hiánypótló módon alapítottuk meg nyolc fővel a Konzervatív Hallgatók Szövetségét (KHSZ), mely 2016-ban már Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) néven vett radikálisabb irányt. 2017-ben, amikor az IIdentitesz és a Betyársereg szövetségéből létrejött az Erő és Elszántság, hagytam ott a Jobbik IT-t. 2017 őszétől 2018 őszéig egyetemi tanulmányaimra fókuszáltam inkább. Megírtam szakdolgozatomat, melynek címe: „A genderideológia hatásai a keresztény családra". 2018. augusztus 20-a óta vagyok jelen a Mi Hazánk Mozgalomnál,  szintén ebben az évben pedig elkezdődött konkrét politikai munkásságom. Decemberben megalakult a Mi Hazánk Ifjai budapesti tagsága. 2019 februárjában megszereztem politológusdiplomámat történelem szakképesítéssel, majd továbbjelentkeztem történelem- és hittanárnak, de 2019 októberében abba kellett hagynom tanulmányaimat, mert számítottak rám bajtársaim a Mi Hazánknál. 2019 novemberétől munkahelyemen keresem a napi betevőt reménykedve abban, hogy sikerül félretennem és rövid időn belül házasodnom. Emellett pedig a Mi Hazánknál folytatom tovább a nemzeti-keresztény eszmeiség terjesztését, melynek szellemében küzdök a kártékony elemek ellen.

Köszönöm szépen! Nyissunk máris egy szomorúbb témával. Az imént azt mondtad, hogy nemzeti-keresztény szellemben politizálsz és szomorúan tapasztaljuk szerintem mindannyian, hogy manapság finoman szólva sincs könnyű dolga annak, aki valódi jobboldali szellemiséggel átitatva kíván a fiatalokhoz szólni. Pedig a jövő záloga mindig a magyar ifjúság volt és lesz is. Mi erről a véleményed? Hogyan tudjuk/tudnánk vonzóbbá tenni a fiatalok számára ezt az életutat?

„Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?"

Örök érvényű igazságok mellett állunk ki, melyek a boldog életet eredményezik. Ennél többet nem kívánhat senki magának. Mi ezt adjuk tagjainknak. Közösséget, életcélt, hivatástudatot.

Ennek érdekében politikai küzdelmünkön túl közösségépítő Szellemi Képzéseket, szabadtéri edzéseket szervezünk, közösen járunk misére, túrázni, alkalomadtán pár sör társaságában beszélgetünk politikai kérdésekről, elmegyünk egy Romer- (Romantikus Erőszak Á.B.) vagy Nemzeti Hang-koncertre, de nyáron is ott leszünk több fesztiválon, falunapon. Első a munka, de helye van a szórakozásnak is a keresztény erkölcsöt megtartva.

Programjainkon túl pedig segítjük egymást a magánéletben is. Tanulmányokban, iskolai problémákban, családi konfliktusokban. Meghallgatjuk egymást, tanácsokkal látjuk el egymást, ott vagyunk egymás mellett a bajban. Ez az igazi bajtársiasság.

Ezek vagyunk, miközben persze a baloldal és sajtója gyűlöletből tevékenykedő erőszakos náci hülyegyerekeknek bélyegez gyakorlatilag mindenkit aki hetero, fehér, keresztény-nemzeti érzelmű.

Ne higgyetek el mindent, amit mondanak. Tetteinkkel bizonyítjuk, hogy minőségi jobboldalt képviselünk. Facebookon, Instagramon, YouTube-on követheted – vagy követhetnéd – ezt nyomon, ha nem tiltanának folyton. De remélem ez az interjú egy ideig olvasható lesz.

Mindig támadni fognak minket, hiszen posztmodern baloldali korszellem uralkodik, de változtatni fogunk ezen. Nálunk az igazság, velünk az Isten, miénk a győzelem.

A mai világban különösen a Facebook – de a YouTube-ot is ide sorolhatjuk – teljességgel behálózza a közösségi médiát, jelentősen gyengítve ezzel a valódi nemzeti ellenállást. Ki tudja, mennyivel több híve lenne a minőségi jobboldalnak, ha szabadon szárnyalhatna például az Ifjak tevékenysége is? Épp ezért többször felmerült már egy „alternatív" hírhálózat, esetleg saját közösségi oldal felépítése. Mi a véleményed erről?

A Facebookon és Instagramon is keresztény-nemzeti gondolatainkat okosan kell megfogalmazzuk, mert azonnal jön a tiltás, de muszáj alkalmazkodnunk. Azon a felületen kell lennünk ahol a tömeg van. Azonos gondolkodású bajtársainkat átirányíthatjuk új közösségi felületre, de hogy szimpatizánsaink és tagjaink száma nőjön, ahhoz nem egy szűk réteghez, hanem mindenkihez kell szólnunk. Ezt pedig a Facebookon, Instagramon, YouTube-ot keresztül tehetjük meg sikeresen, naprakész fiatalos grafikákkal, rövid és tömör üzenetekkel, figyelemfelkeltő videókkal. A TikTok az egyedüli felület, ahol a fiatalok jelen vannak és a jobboldali gondolatok helyt kaphatnak, így igyekszünk jelen lenni ott is. Minden lehetőséget megragadunk nézeteink terjesztésére, aminek van értelme. Ott kell jelen lennünk, ahol mindenki más jelen van. Az alternatív „hírhálózat", csak belső kommunikációra szolgálhatna, terjeszkedésre nem.

Akkor – ha jól veszem ki a szavaidból – a „magyar Facebookra" vajmi kevés esély van a jövőben, közeljövőben. A tavaly nyáron, Dúró Dóra által kezdeményezett, Facebook-cenzúrával foglalkozó vizsgálóbizottság talán tehet valamit az elképesztő méreteket öltő politikailag korrekt kontroll ellen. A következő kérdésem nem szorosan ehhez, de a harmadik utas politikához tartozik. Egyre többen mondogatják, hogy a magyar politikai élet – hasonlóan az angolszászhoz – kétpólusúvá kezd válni. Ez a harmadik utas politikát felvállaló formációk számára, mint amilyen a Mi Hazánk is, elég komoly gond lehet hosszú távon. Mit gondolsz, hogyan folytathatunk következetes, harmadik utas politikát úgy, hogy közben mindkét oldaltól (kormánypártok, balliberális ellenzék) megfelelő távolságba tudjunk maradni? Továbbá, mekkora igény van erre ma Magyarországon? Hogyan tudjuk növelni ezt az igényt?

Nézzük meg, 1990 óta hogyan változtak a kormányok. Kétpólusú volt a magyar „demokratikus" pártrendszer a kezdetek óta. Jobb és baloldali blokkról beszélhettünk és beszélhetünk ma is. A Fidesz-KDNP adta a jobboldalt, az MSZP és társai adják a baloldalt. A Jobbik 2009-től átvette a jobboldali szerepet, és a Fidesz-KDNP centrumpárttá lett. A Jobbik, néppártosodásakor egyre inkább húzódott középre, és újból kétpólusúvá vált a magyar pártrendszer, de 2018-tól a Mi Hazánk létrejöttével változtatunk ezen. Mára a baloldali összefogás oldalára állt a Jobbik, a Fidesz-KDNP maradt centrumpárt, hiszen sokszor csak szavakban nemzeti-keresztények. A Mi Hazánk képes lesz megteremteni a politikai pártpaletta új jobboldalát, hiszen igény van ránk.

Nemcsak szavak kellenek, hanem tettek is. Ellenzéki pártként mi vagyunk az egyedüliek, akik igyekszünk ott lenni, ahol baj van. Igyekszünk mindenhol segíteni, állami támogatás nélkül is őszinte szívvel. Ennél nagyobb hitelességet semmi nem adhat számunkra és be fogják látni ezt az emberek is előbb-utóbb.

Hírdetés

Arra kérek mindenkit, ne higgyenek el mindent, amit a médiából hallanak. Jöjjenek el, találkozzanak velünk, ismerjenek meg minket személyesen (persze csak a veszélyhelyzet után, addig is online), beszélgessünk. Akkor majd ráébred mindenki, hogy semmi egyéb nem vezérel minket mint az Isten és Haza iránt érzett szeretetünk. Segíteni akarunk, de csak annak tudunk, aki engedi.

Visszatérve az Ifjakhoz, elárulnál nekünk pár konkrét tervedet a jövőre nézve? Persze csak akkor, ha publikusak.

Tavasszal Felvidékre és Erdélybe terveztünk látogatni, ezt kis csúsztatással fogjuk megtenni. Trianon 100. évfordulóján különösen fontos az elcsatolt területeken a bajtársi viszony kialakítása, őrzése. Nem hagyhatunk magára senkit!

Június 4-ére méltóságteljes, figyelemfelkeltő módon fogunk emlékezni.

A veszélyhelyzet elmúlása után országjárásba kezdünk, mert fontosnak tartjuk a személyes megismerkedést minden tagunkkal, éljen a Kárpát-medence bármely pontján. Ezek előre meg lesznek hirdetve, így érdeklődőket is várunk majd szeretettel.

A nyáron több fesztiválon jelen leszünk, ahol 1-1 előadást tartok vagy vitában veszek részt. A Magyar Szigetet emelném ki, mely augusztus 5. és 9. között Ásotthalmon kerül megrendezésre, de a HVIM táborait is ajánlani tudom mindenkinek.

Egyelőre ennyit mondanék, de van még terv a tarsolyban bőven. Jelenleg az időseknek, rászorulóknak segítünk a bevásárlásban.

Köszönöm szépen! Végezetül az utolsó politikai, majd kettő személyesebb kérdésem maradt hátra. Mit vársz '22-től, mármint a parlamenti választásoktól? Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Akkor lennék elégedett, ha kormánypárt lenne a Mi Hazánk, és a baloldali természet-, élet-, Isten-ellenes politikusok nem ülhetnének az országgyűlésben csak a fegyházban vagy a bolondokházában. De ez nem reális elvárás 22-re. Az viszont várható, hogy a Mi Hazánk parlamenti párt lesz, és így végre a nemzeti-keresztény eszmeiség ténylegesen képviselve lesz. És abban bízom, hogy nem lesz baloldali kormányzás, mert az hazánk pusztulásához vezethetne. De ez még odébb van. Előbb legyünk túl a koronavírus veszélyein.

Politikai tevékenységed mellett sokat foglalkozol politika- és eszmetörténettel, kiváltképp XX. századi keresztény gondolkodók műveivel. Kérlek, nevezd meg a kedvenc könyvedet, természetesen bármelyik korszakból és témából!

Voltaképp öt témába sorolnám milyen jellegű műveket olvasok szívesen. Magyar szépirodalom, politika (eszmetörténet), történelem, teológia, filozófia. Kedvenc könyvet nem tudok megnevezni, de felsorolnék pár nevet, akiket ajánlani tudok.

Legelőször viszont ajánlom a Szentírást és a napi többszöri imát mindenkinek!

Kedvenc költőim tehát: Sajó Sándor, Alföldi Géza, Reményik Sándor.
Kedvenc íróim: Wass Albert, Tamási Áron, de Molnár Ferenc „A Pál utcai fiúk" című műve gyerekkorom egyik kedvence.
Vallási témakörben kedvenc gondolkodóim: Prohászka Ottokár, Tóth Tihamér, Bangha Béla.
A genderideológiával és a szexualitás történetével is foglalkozom, itt Gabriele Kuby és Marguerite A. Peeters könyveit ajánlom.

Minden jobboldali honfitársamnak ajánlani tudom még Julius Evolát, John Kekest, Molnár Tamást, Roger Scrutont, de a Gede Testvérek által kiadott könyvek közül, amiket olvastam, mind nagy hatással voltak rám.

Fontos megemlítenem azonban, hogy az ellenoldalt is olvasni kell, meg kell ismerni az istentelen irodalmat is, hogy fel tudd venni a kulturális harcot, és könnyen földbe döngölhesd ellenfeled érveiddel. Ehhez ajánlani tudom Sigmund Freud, John Stuart Mill, John Locke, Antonio Gramsci, de még Marx és Lenin írásait is. Épp így fontos, hogy megismerjük Mussolini vagy Hitler eredeti gondolatait, hiszen nem árt tisztában lenni azzal, mi igaz és mi hazugság a róluk festett képről.

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdésekre! Jó és sikeres munkát kívánok a továbbiakban, végül pedig kérlek, húsvét alkalmából üzenj valamit a Kuruc.info olvasói számára!

Köszönöm, viszont kívánom a legjobbakat!

Húsvét alkalmából a következőt üzenném: Nagypéntek nélkül nincs feltámadás!

Sújthat bennünket Trianon szörnyűsége, a posztmodernitás szennye, liberalizmus, marxizmus, vagy a most terjedő koronavírus, ne csüggedjünk. Közeleg a feltámadás. A magyarok, Európa, az emberiség, Jézus Krisztus feltámadása.

Zárásként, a járványra való tekintettel kérnék mindenkit, aki csak teheti, maradjon otthon, legyen családjával, fejlessze tudását, olvasson vagy eddzen, és emellett mélyüljön el önmagában, forduljon Istenhez imával. Gondolja át, mi az, amit az életben még el akar érni, és haladjon a kitűzött cél felé.

Búcsúzóul így köszönnék: Adjon az Isten, kellemes húsvéti ünnepeket és jó egészséget!

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt semmi sem indokolja.Teszteli a hatalom, mi mindent vehet el tőlünk!!!!!!"A járványügyi helyzet egyetlen pozitívuma az lehetne, hogy az emberek ismét megtanulják értéke

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A fenti összegzés lehetne ezen Húsvét hatósági intézkedéseinek jelmondata. Nem tisztünk, hogy a járványügyi helyzetet elemezzük, pontos értékelést adjunk róla. Azonban ez a hisztéria és pánikkeltés már minden határon túlmegy, még akkor is, ha valóban ez a világ fertőzőbb, leggyilkosabb, legjobban terjedő, azaz legveszélyesebb vírusa (bár ennek ellenkezőjének állítására is vannak elég értelmesnek tűnő hangok).

A járványügyi helyzet egyetlen pozitívuma az lehetne, hogy az emberek ismét megtanulják értékelni az életet, egymást és a természetet. A legértelmesebb és egyetlen legális módja a házon kívüli kikapcsolódásnak a természetbeni kirándulás lett.  Okos és tanult ember ezt is az óvintézkedések betartásával teszi. Például nem csoportosul idegenekkel, de miért tenné amúgy is? Életszerű, hogy azért menjünk ki a természetbe a járványtól függetlenül, hogy oda menjünk másokhoz testnedveket cserélni?!  Nyilván nem az. Érdekes módon az üzletekben nem baj, hogy egymás hegyén-hátán vívnak közelharcot az élesztőért és lisztért az emberek, sőt, az egyéb élvezeti cikkek felhalmozása még tetszetős is – lesz mivel bódítania magát a plebsnek…

Az egyértelmű és szükségszerű, hogy a legnagyobb kirándulóhelyek környékét lezárják, de hogy gyakorlatilag zár alá vonnak egyes településeket az már érthetetlen: a tegnapi napon az M3-ason kifelé például minden autóst megállítottak, igazoltattak, és akinek nem volt "alapos" indoklása, azt hazazavarták. Értjük mi, hogy kijárási korlátozás van, de kit zavar, ha az ember beszáll Budapesten az autójába, majd kiszáll egy tetszőleges tisztáson a Bükk, vagy a Mátra szélén és piknikezik egyet a családjával? Megfertőzi a fákat vagy a fűszálakat? Mi a jobb, ha az emberek megőrülnek a négyfal között, és tovább "virtualizálódnak", vagy az, ha a természetet járják? Egészen "fantasztikusak" a különböző 3D-s videók arról is, hogy a futás és biciklizés sem jó, mert több mint 5-10 méterre elmaradnak a mozgó emberről a "fertőző" cseppjei. Magyarul: mozogni se mozogj, maximum otthon. Meddig? Ki tudja.

Lehetne kompromisszumokat kötni: se nem a cigányok általi tobzódás a minta, se nem az, hogy lezárunk mindent. Ennek az egész őrületnek egyetlen egy üzenete van: félünk, reszketünk, meneküljünk az internetre! A hatóságok boldogok lesznek, megrohadt az agyunk a képernyőt bámulva, zombikká válunk, akikkel mindent meg lehet tenni.

(Ostenburg – Szent Korona Rádió)

Egy harcos gondolatai a modernek halálfélelméről

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Emberként megszületve kitette magát mindannak, aminek más ember is ki lett volna téve a helyében. Teljes belehelyezkedés az emberlétbe. Jézus megmutatta, a korlátozott emb

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Miért áldozta fel magát önként a kereszten Krisztus?

Jézus Krisztus személye, az önként vállalt kereszthalál és feltámadása mai napig kérdőjel s egyben felkiáltójel az emberiség történelmében. Egy valóságos paradoxon, mely minden múltban élőt, ma élőt és a jövőben megszületőt is állásfoglalása kényszerített, kényszerít és kényszeríteni fog. Krisztus történelmi személyiség is, de ennél jóval több. Mellékes, hogy például valaki hogyan vélekedik a pun háborúkról, mely több mint 2 ezer éve zajlott le, mert ebből a mi életünkre nem következik semmi. Nem így az, mely 2 ezer évvel ezelőtt történt. Állásfoglalásra kényszerít mindannyiunkat, az is döntés, ha valaki úgy érzi, „őt nem érdekli".

Húsvét kapcsán a fő kérdés, vajon Jézus miért áldozta fel magát önként a kereszten? Erre nem tűnik elégséges válasznak az, „mert így volt megírva". Hogy megérthessük, ismernünk és különbséget tudni kell tennünk a természetes kinyilatkoztatás és a természetfeletti kinyilatkoztatás között.

Kinyilatkoztatás alatt mindazon ismereteket értjük, melyeket az emberi elme képes befogadni Isten tulajdonságairól. De indokolt egy olyan különbségtételt tennünk, hogy míg a természetes kinyilatkoztatás Isten létét illetően képes megragadni megállapításokat, a természetfeletti kinyilatkoztatás már inkább Isten tulajdonságairól beszél, illetve hogy Ő mit akar közölni velünk, emberekkel.

Természetes kinyilatkoztatás

A természetes kinyilatkoztatás végső értelemben az, amit az emberi elme, pusztán logikai úton képes megállapítani Istenről. Isten megteremtett mindent és megmutatkozik mindenben, amit ő hozott létre. „Mert minden háznak van építője, aki pedig mindent elkészített, az Isten az" (Zsid. 3:4). Isten nem látható tulajdonságai az Úr teremtményein keresztül mutatkoznak meg.

Hippói Szent Ágoston ekképpen írja le a természettel folytatott párbeszédét:

Egyszer meg kívántam tudni, hol és mily helyen található Isten. Megkérdeztem a földet: mondd meg nekem, föld, hol találom az én Istenemet? Vagy te vagy az én Istenem? A föld így válaszolt: Nem én vagyok a te Istened. És minden, ami rajta van, ugyanezt mondta nekem. Akkor megkérdeztem a tengert és annak mélységét és teremtményét: Hol van az én Istenem? Ők erre ezt felelték: Nem mi vagyunk a te Istened: tőlünk magasabban keresd Őt! Megkérdeztem a fúvó szelet: Hol van az én Istenem? És a levegőég minden lakójával együtt így felelt: Nem mi vagyunk a te Istened. Megkérdeztem én az eget, a napot és a csillagokat, de mindannyian azt felelték: Nem mi vagyunk a te Istened, akit keresel. Akkor odafordultam az összes dolgokhoz, amit csak láttam, és azt mondtam nekik: Ti azt feleltétek nekem, hogy nem ti vagytok az én Istenem, mit tudtok hát mondani nekem Róla? És mindannyian hangosan azt kiabálták, Ő teremtett minket!

A fenti gondolatmenet voltaképpen egy filozófiai alapú istenbizonyítás, mely abból indul ki, az alkotó jelen van mindabban, miket megalkotott, amiképpen egy órásmester is benne lakozik a megalkotott óráiban. A számomra legracionálisabb és leginkább megérthető bizonyítás azonban az „okság elve", mely úgy szól, minden létrejövő dolognak megvan az azt létrehozó elegendő oka. Önmagának senki nem adhat létet. Hiszen akkor léteznie kellett volna már akkor, mikor még nem létezett, hogy létet adhasson önmagában, ez pedig ellentmondás. Kell tehát léteznie egy rajta kívül álló „elegendő oknak", amely neki létet adott. A világ keletkezését firtatva ennek az „elegendő oknak" tértől és időtől függetlennek kell lennie, hiszen így rá már nem áll a kérdés, „őt ki hozta létre?", mert lényege a lét. Ezt nevezzük Istennek, de ezzel még „csupán" a „filozófusok Istenéig" jutottunk el, vajmi keveset állapíthatunk meg a „személyes Istenről". Mindenesetre, akit további mélységeiben érdekelnek különféle istenbizonyítások, számukra mindenképpen ajánlom Aquinói Szent Tamás Summa Teologiae művét, mely a Szentírás után talán a második legfontosabb jelentőségű mű a Katolikus Egyház megítélése szerint. Továbbá erősen ajánlott tanulmányozni Tudós-Takács János munkásságát is, akiről túlzás nélkül lehet állítani, a tomista bölcselet, a skolasztika egyik legnagyobb hazai ismerője és tanítója volt az elmúlt évtizedekben.

Természetfeletti kinyilatkoztatás

Azonban természetfeletti kinyilatkoztatásnak tartjuk, amikor Isten közvetlenül lép be az emberiség történelmébe, és személyesen szól az emberhez, majd olyan dolgokat közöl, melyeket mi, véges emberi lények saját eszünkből képtelenek lennénk felismerni.

A hit és az erkölcs igazságainak isteni kinyilatkoztatása természetfeletti, és a Szentírás, valamint a Szent Hagyományok segítségével kerültek átadásra. Negatívan tekintve a kérdést, az emberi természet korlátoltsága és bűnbeesése okán, pozitívan szemlélve az isteni akarat végső, az Isten és az ember párbeszédére, és az örök üdvösség ember általi elérésére irányuló törekvésének következményeként. Ezért a vallásos élet elképzelhetetlen a természetfeletti kinyilatkoztatás nélkül, mivel a hódolat csak az Istennel folytatott párbeszédben lehetséges.

Hírdetés

Aligha képezheti vita tárgyát, a természetfeletti kinyilatkoztatás értelmezhetetlen Jézus Krisztus nélkül. Isten ugyanis e módon lépett be az emberi történelembe, és általa közölte az emberiséggel mindazokat, amit mint „jó pedagógus" elégségesnek tartott, amiről úgy tartotta, elegendő számára. Mert az teljesen nyilvánvaló, az emberi elme itt a földi életben képtelen teljes egészében birtokolni a tökéletes istenlátás állapotát.

Jézus mondta, „Én vagyok az út, az igazság és az élet" (János 14:6). Nazianzi Szent Gergely nagy tudósa volt az ókori világ tudományainak, sokat foglalkozott a Kelet és a Nyugat, különösen Athén tudományainak tanulmányozásaival, ugyanakkor a következőket mondta:

De mindezt a tudást, letaszítva, Krisztus lábaihoz helyeztem, hogy azok engedjenek a nagy Isten Igéjének, amely eltörli az emberi elme mindenféle tudását és sokféle szavait.

Akár a katolikus, akár az ortodox egyházakat vesszük alapul, az isteni kinyilatkoztatás elterjesztésének és megőrzésének zálogát a Szentírásban és a Szent Hagyományban látják. A Szent Hagyomány nem más, mint a hitről szóló tanítás, a szentségek, szertartások, tehát amit a hívők szóval és példával egymásnak átadnak, s e felett őrködik az egyház. A Szentírás pedig az Isten által felszentelt, prófétákon és apostolokon keresztül az isteni sugallat segítségével íródott könyvek. Ezeknek a könyveknek az összessége a Biblia.

De a kérdés továbbra is áll, miért halt meg önként Jézus?

Mert a fentiekből ez továbbra sem derül ki, és Húsvét kapcsán ez a legnagyobb kérdés. Hiszen Jézus, mint Isten fia, ezt könnyen elkerülhette volna. Sőt, hatalmában állt volna leszállni a keresztről. Bármi lehetőségen állott, mégsem azt tette, amit az emberi logika diktált. Erre keressük a választ. A kérdésre azonban, mint fentebb bizonyítottuk, a filozófia (tehát az emberi gondolkodás) nem elégséges. Ehhez szükséges segítségül hívnunk a természetfeletti kinyilatkoztatást, és ezen túlmenően teológiai módszerekkel közelítenünk hozzá.

„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen" – olvassuk János evangéliumában. Ezt a mondatot érdemes mélyebben körüljárnunk. Mert ez a szeretet tulajdonképpen az ember megmentését szolgálja. A túláradó, végtelen isteni szeretetből következik ez, és Jézus önként vállalt kereszthalála felfogható egyfajta „váltságdíjként" is a mi bűneinkért. János írja, az „Emberfia azért jött, hogy odaadja életét, váltságul sokakért".

Jézus tehát a mi bűneinkért halt meg a kereszten, így fizette ki a váltságdíjat az áteredő bűn miatt. Ezzel szerezte meg az emberiségnek azt a kegyelmet, mely képes eltörölni minden további személyes bűnt abban az emberi személyben, aki a kegyelem befogadására alkalmas. Úgymond „gyakorlati" úton ez úgy írható le, a keresztség szentsége törli el az áteredő bűnt, ami nem azt jelenti, hogy az illető a hátralévő életében determinálva lesz a bűntelenségre, hiszen az emberi természet folytán ez lehetetlenség, de a bűnbánat szentségével megbánhatja bűneit. Tehát ez nem automatikus, a megváltás kegyelmében való részesedéshez az egyén bűnbánatának is hozzá kell adódnia.

Válaszolnunk kell arra az ellenvetésre is, akik azt mondják, Isten jósága nem összeegyeztethető azzal, hogy elfogadta egyszülött Fiának véres keresztáldozatát. Azt felejtik el itt, hogy Isten, mint tértől és időtől független valóság, ki öröktől fogva való (nem véletlenül mondta Jézus a zsidóknak, „mielőtt Ábrahám volt, én vagyok"), így szuverén ura életnek és halálnak is. Egy földi apa valóban nem ölheti meg fiát, ha ezt megteszi, súlyos bűnt követ el, de ennek a földi viszonynak a logikáját nem vihetjük át az Atya és a Fiú viszonyára.

Jézus kereszthalála tehát kétségtelenül vértanúhalál, mert „nagyobb szeretete senkinek nincs annál, aki életét adja barátaiért", azonban nem tekinthetjük Jézus halálát csak egynek a vértanúk között. Ha így fogjuk fel, akkor tagadjuk annak megváltó jellegét, ha pedig azt tagadjuk, akkor nem ismerjük el a természetfeletti létrendet, ha pedig ez így van, akkor valójában nagyon súlyos kérdésekkel kell szembenéznünk. Mégpedig azzal, vajon mit jelent számunkra a kereszténység? Gyakran használják e megnevezést. Beszélnek „keresztény kultúráról", beillesztik egy olyan fogalmi keretrendszerbe, ahol a keresztény megnevezés sokkal inkább arról szól, hogy „nem zsidó", „nem muszlim", ami nyilván igaz is, de csupán egy olyan szintet üt meg, amely nem ér fel az elégségeshez. A kereszténységnek van egy kulturális szintje, ami igaz és szép, kimeríthetetlen kincseket hordoz. De ne gondoljuk, hogy csupán ennyi, Húsvét ünnepén minket elsősorban a mélyebb, „kultikus" szint érdekel és mozgat.

De itt kanyarodunk vissza a cikk elején feltett kérdéshez, hogy mindenkinek állást kell foglalnia. Ha Krisztus valóban feltámadt a halálból harmadnapon, akkor azzal hitelesített mindent, amit tanított, akkor valóban megváltott minket bűneink alól, ha viszont nem támadt fel, akkor a jézusi tanítás, a kereszténység megmarad egyfajta szép moralizálásnak, etikának, de Szent Pál ennél drasztikusabban fogalmaz:

Ha pedig Krisztus nem támadt fel, hiábavaló a mi igehirdetésünk, s hiábavaló a ti hitetek. Sőt még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istennel szemben arról tanúskodunk, hogy Krisztust föltámasztotta, noha nem támasztotta föl, ha a halottak egyáltalán nem támadnak föl. Ha ugyanis a halottak nem támadnak föl, akkor Krisztus sem támadt föl. Ha pedig Krisztus nem támadt föl, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok. Sőt azok is, akik elhunytak Krisztusban, elvesztek. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, szánalomra méltóbbak vagyunk minden embernél.

Nagyon szép a keleti egyházak húsvéti liturgiájában, amikor a pap mondja, „Krisztus feltámadt", mire a hívek egyöntetűen felelik, „valóban feltámadt". A hajnal, amelyen üresen találják Jézus sírját a kenetvivő asszonyok, az alkony nélküli nap hajnalává lett.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Szappan öli, alapos kézmosás kérdése, nem kell sci-fibe illő csoda fertőtlenítőszer, főleg nem csalók által árult hatástalan szar. Halott vírus a jó vírus.

Ja igen,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Az alapos kézmosás titka

Fontos megértenünk, miként működik a közönséges egyfázisú szappan, miért szükséges és meddig tart egy alapos kézmosás. Ha megértjük, rájövünk, hogy érdemes komolyan venni. Olcsó és hatásos módszer nemcsak koronavírusos időszakban.

A szappanos kézmosás azért fontos, mert a szappanból kioldódó molekulák a vírus kettős burkát úgy darabolják szét, mint a gyermekek homokozólapáttal a nyári kánikulában feléjük nyújtott olvadt csokifagyit. Azonban ha gyermekünk a kis lapáttal csak egy finom simítást végez, - alapos kézmosás helyett, gyors és hanyag módon járunk el - a gombóc intakt marad, tehát a vírus fertőzőképességét nem veszíti el, rejtve marad a genetikai kód mely, az új vírusok 'legyártásához' nélkülözhetetlen. A szappant alkotó poláros és apoláros résszel is rendelkező molekuláknak elegendő mennyiségben és ideig kell jelen lenniük ahhoz, hogy a fenti vírusromboló tevékenységüket elvégezzék (micella képződés által). Erre az ajánlásokban szereplő 30-40 mp megfelelő, de gondosan ügyeljünk arra hogy elegendő mennyiségű szappan kerüljön a teljes kézfelületünkre, és az jól látható egyenletes habot képezzen. Ekkor történik meg a vírus kettős lipid burkának felszakadása, és a membránba ágyazott vírus fehérjék elvesztése, melyek szükségesek a vírus sejtbe lépéséhez, így egy egyszerű kézmosással a vírust megfosszuk a 'sejtjeinket nyitó kulcsoktól'. A vírus struktúrális integritása tehát elengedhetetlen a fertőzéshez. 

Ezek után lehet már értelmetlen megemlíteni, de tovább csökkentheti félelmeinket ha elmondjuk: a vírusburok megnyílásával a genetikai kód (RNS) a külvilágba kerülve szétdarabolódik, a környezetünkben mindenhol jelen lévő RNS bontó enzimek (RN-ázok) aktivitása által, melyek gyakorlatilag 'konfettit' csinálnak az örökítő anyagból. Ezek az enzimek elhalt bőrből, hajból kerülnek a külvilágba nagy mennyiségben, rendkívül stabilak, ionokat nem igényelnek működésükhöz. 

Hatékony és habzó kézmosást kívánok! Ne felejtsük: 30-40 másodperc minimum!

Zoli a biológus

 

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!


You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Sunday 12 April 2020 10:13 PM UTC+00


Hallgassuk meg Puzsért akivel másban nem értek egyet, de ebben igen
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Sunday 12 April 2020 10:10 PM UTC+00


Dr. Tamasi József: Korona vírus pánik irracionális szintje

Lassan kezd a pánik gerjesztés minden ésszerű határon túllépni. A negatív gondolkodású emberek, különösen, akik most hatalomhoz jutnak a rendkívüli intézkedések kapcsán óriási felelősséggel tartoznak a lakosság felé. A pánik, szó és az eszement intézkedés ugyanis pusztít, öl. Lassan irányt kéne változtatni és tényekre - nem pedig a középkori vak hitre - kéne alapozni, amit teszünk.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Szappan öli, alapos kézmosás kérdése, nem kell sci-fibe illő csoda fertőtlenítőszer, főleg nem csalók által árult hatástalan szar. Halott vírus a jó vírus.

Ja igen,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Az alapos kézmosás titka

Fontos megértenünk, miként működik a közönséges egyfázisú szappan, miért szükséges és meddig tart egy alapos kézmosás. Ha megértjük, rájövünk, hogy érdemes komolyan venni. Olcsó és hatásos módszer nemcsak koronavírusos időszakban.

A szappanos kézmosás azért fontos, mert a szappanból kioldódó molekulák a vírus kettős burkát úgy darabolják szét, mint a gyermekek homokozólapáttal a nyári kánikulában feléjük nyújtott olvadt csokifagyit. Azonban ha gyermekünk a kis lapáttal csak egy finom simítást végez, - alapos kézmosás helyett, gyors és hanyag módon járunk el - a gombóc intakt marad, tehát a vírus fertőzőképességét nem veszíti el, rejtve marad a genetikai kód mely, az új vírusok 'legyártásához' nélkülözhetetlen. A szappant alkotó poláros és apoláros résszel is rendelkező molekuláknak elegendő mennyiségben és ideig kell jelen lenniük ahhoz, hogy a fenti vírusromboló tevékenységüket elvégezzék (micella képződés által). Erre az ajánlásokban szereplő 30-40 mp megfelelő, de gondosan ügyeljünk arra hogy elegendő mennyiségű szappan kerüljön a teljes kézfelületünkre, és az jól látható egyenletes habot képezzen. Ekkor történik meg a vírus kettős lipid burkának felszakadása, és a membránba ágyazott vírus fehérjék elvesztése, melyek szükségesek a vírus sejtbe lépéséhez, így egy egyszerű kézmosással a vírust megfosszuk a 'sejtjeinket nyitó kulcsoktól'. A vírus struktúrális integritása tehát elengedhetetlen a fertőzéshez. 

Ezek után lehet már értelmetlen megemlíteni, de tovább csökkentheti félelmeinket ha elmondjuk: a vírusburok megnyílásával a genetikai kód (RNS) a külvilágba kerülve szétdarabolódik, a környezetünkben mindenhol jelen lévő RNS bontó enzimek (RN-ázok) aktivitása által, melyek gyakorlatilag 'konfettit' csinálnak az örökítő anyagból. Ezek az enzimek elhalt bőrből, hajból kerülnek a külvilágba nagy mennyiségben, rendkívül stabilak, ionokat nem igényelnek működésükhöz. 

Hatékony és habzó kézmosást kívánok! Ne felejtsük: 30-40 másodperc minimum!

Zoli a biológus

 

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!


You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Sunday 12 April 2020 10:13 PM UTC+00


Hallgassuk meg Puzsért akivel másban nem értek egyet, de ebben igen
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Sunday 12 April 2020 10:10 PM UTC+00


Dr. Tamasi József: Korona vírus pánik irracionális szintje

Lassan kezd a pánik gerjesztés minden ésszerű határon túllépni. A negatív gondolkodású emberek, különösen, akik most hatalomhoz jutnak a rendkívüli intézkedések kapcsán óriási felelősséggel tartoznak a lakosság felé. A pánik, szó és az eszement intézkedés ugyanis pusztít, öl. Lassan irányt kéne változtatni és tényekre - nem pedig a középkori vak hitre - kéne alapozni, amit teszünk.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Szappan öli, alapos kézmosás kérdése, nem kell sci-fibe illő csoda fertőtlenítőszer, főleg nem csalók által árult hatástalan szar. Halott vírus a jó vírus.Ja igen, a CSAPO

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Az alapos kézmosás titka

Fontos megértenünk, miként működik a közönséges egyfázisú szappan, miért szükséges és meddig tart egy alapos kézmosás. Ha megértjük, rájövünk, hogy érdemes komolyan venni. Olcsó és hatásos módszer nemcsak koronavírusos időszakban.

A szappanos kézmosás azért fontos, mert a szappanból kioldódó molekulák a vírus kettős burkát úgy darabolják szét, mint a gyermekek homokozólapáttal a nyári kánikulában feléjük nyújtott olvadt csokifagyit. Azonban ha gyermekünk a kis lapáttal csak egy finom simítást végez, - alapos kézmosás helyett, gyors és hanyag módon járunk el - a gombóc intakt marad, tehát a vírus fertőzőképességét nem veszíti el, rejtve marad a genetikai kód mely, az új vírusok 'legyártásához' nélkülözhetetlen. A szappant alkotó poláros és apoláros résszel is rendelkező molekuláknak elegendő mennyiségben és ideig kell jelen lenniük ahhoz, hogy a fenti vírusromboló tevékenységüket elvégezzék (micella képződés által). Erre az ajánlásokban szereplő 30-40 mp megfelelő, de gondosan ügyeljünk arra hogy elegendő mennyiségű szappan kerüljön a teljes kézfelületünkre, és az jól látható egyenletes habot képezzen. Ekkor történik meg a vírus kettős lipid burkának felszakadása, és a membránba ágyazott vírus fehérjék elvesztése, melyek szükségesek a vírus sejtbe lépéséhez, így egy egyszerű kézmosással a vírust megfosszuk a 'sejtjeinket nyitó kulcsoktól'. A vírus struktúrális integritása tehát elengedhetetlen a fertőzéshez. 

Ezek után lehet már értelmetlen megemlíteni, de tovább csökkentheti félelmeinket ha elmondjuk: a vírusburok megnyílásával a genetikai kód (RNS) a külvilágba kerülve szétdarabolódik, a környezetünkben mindenhol jelen lévő RNS bontó enzimek (RN-ázok) aktivitása által, melyek gyakorlatilag 'konfettit' csinálnak az örökítő anyagból. Ezek az enzimek elhalt bőrből, hajból kerülnek a külvilágba nagy mennyiségben, rendkívül stabilak, ionokat nem igényelnek működésükhöz. 

Hatékony és habzó kézmosást kívánok! Ne felejtsük: 30-40 másodperc minimum!

Zoli a biológus

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!


You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: EZ a cél, félj és engedelmeskedj feltétel nélkül!Talán ilyen alapon aki közlekedési balesetben hal meg, azt se tesztelik, tehát hozzá lehet számolni a koronás halottakhoz.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A halálozási számok folyamatos közlése megfélemlíti az embereket.

Minnesota állam egyik szenátora azt állítja, arra szólították fel az orvosokat, hogy a halotti bizonyítványokon a COVID-19-et tüntessék fel diagnózisként, akár ebbe halt bele a beteg, akár nem. Tudósítóink ma beszéltek a szenátorral, aki szerint a félelemkeltésnek nagy szerepe lehet mindebben.

Dr. Scott Jensen, az Egyesült Államokban praktizáló családorvos, egyetemi docens és szenátor a minap egy tévéinterjúban azt mondta, egy hétoldalas dokumentumot küldtek neki a Minnesotai Egészségügyi Minisztériumtól, ami arról szól, miként érdemes a halotti bizonyítványon feltüntetni az elhalálozás okát. Egy levelet kapott, amiben orvosok, orvosi asszisztensek, illetve további olyan személyek számára tesznek javaslatokat, akiknek feladatkörébe tartozik a halál okának megállapítása. Az orvos azt állítja, a levél egy weboldalra irányít, ahol javaslatokat találni azzal kapcsolatban, miként lehet a COVID-19-et betegségként megállapítani valakin, akin még sohasem végesztek el ezzel kapcsolatos tesztet.

„Mondjuk van egy idősek otthonában élő betegem, aki már 88 éves, és legyengült állapotban van. Tegyük fel, hogy elkezd köhögni, láza lesz, majd három nap múlva tüdőgyulladásban meghal. Ebben az esetben nem vagyok hajlandó a halál okaként az influenzát megjelölni. Ebből következően aligha lennék hajlamosabb a halál okaként a COVID-19-et feltüntetni." – mondta dr. Jensen.

Dr. Jensen szerint a halálozási számok folyamatos közlése megfélemlíti az embereket. Hozzátette, kiváltképp egy világjárvány esetében rendkívül fontos lenne, ha pontos számokat ismertetnének.  „Aggódom, hogy sokszor annyira fontossá válik a félelemkeltés, hogy a megrémült emberek teljesen megbénulnak, és elfelejtenek önállóan, józanul gondolkozni."

Az „Útmutató a koronavírus általi elhalálozás igazolásához" címre hallgató szövegben például egy olyan esetet ismertetnek, ahol „tesztet ugyan nem végeztek, a halottkém mégis ragaszkodott ahhoz, hogy a halál valószínű okaként a COVID-19-et nevezze meg, olyan tüneteket és okokat megadva, amik fertőzöttségre utalnak."

Felvetődik a kérdés, hogy akkor a minnesotai adatok mennyire megalapozottak. „Nem vagyok abban a pozícióban, hogy ezt megkérdőjelezhessem" – mondta Jensen. „Amit tudok, hogy beszélgettem ápolókkal, akik kapcsolatban voltak olyan betegekkel, akik úgy haltak meg, hogy már előtte végrendeletet írtak és jó ideje gondozásra szorultak. Ezen esetek kapcsán arra a következtetésre jutottam, elképzelhető, hogy vannak olyan esetek, ahol COVID-19-et állapítottak meg diagnózisként, anélkül, hogy ezt laboratóriumi teszttel megerősítették volna."

Jensen azt mondta, hogy az emberek nem ostobák, és ha egyesek elkezdenek maszatolni a számokkal, az a visszájára sülhet el.

Forrás: ValleyNewsLive

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!


You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt semmi sem indokolja.Teszteli a hatalom, mi mindent vehet el tőlünk!!!!!!"A járványügyi helyzet egyetlen pozitívuma az lehetne, hogy az emberek ismét megtanulják értéke

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A fenti összegzés lehetne ezen Húsvét hatósági intézkedéseinek jelmondata. Nem tisztünk, hogy a járványügyi helyzetet elemezzük, pontos értékelést adjunk róla. Azonban ez a hisztéria és pánikkeltés már minden határon túlmegy, még akkor is, ha valóban ez a világ fertőzőbb, leggyilkosabb, legjobban terjedő, azaz legveszélyesebb vírusa (bár ennek ellenkezőjének állítására is vannak elég értelmesnek tűnő hangok).

A járványügyi helyzet egyetlen pozitívuma az lehetne, hogy az emberek ismét megtanulják értékelni az életet, egymást és a természetet. A legértelmesebb és egyetlen legális módja a házon kívüli kikapcsolódásnak a természetbeni kirándulás lett.  Okos és tanult ember ezt is az óvintézkedések betartásával teszi. Például nem csoportosul idegenekkel, de miért tenné amúgy is? Életszerű, hogy azért menjünk ki a természetbe a járványtól függetlenül, hogy oda menjünk másokhoz testnedveket cserélni?!  Nyilván nem az. Érdekes módon az üzletekben nem baj, hogy egymás hegyén-hátán vívnak közelharcot az élesztőért és lisztért az emberek, sőt, az egyéb élvezeti cikkek felhalmozása még tetszetős is – lesz mivel bódítania magát a plebsnek…

Az egyértelmű és szükségszerű, hogy a legnagyobb kirándulóhelyek környékét lezárják, de hogy gyakorlatilag zár alá vonnak egyes településeket az már érthetetlen: a tegnapi napon az M3-ason kifelé például minden autóst megállítottak, igazoltattak, és akinek nem volt "alapos" indoklása, azt hazazavarták. Értjük mi, hogy kijárási korlátozás van, de kit zavar, ha az ember beszáll Budapesten az autójába, majd kiszáll egy tetszőleges tisztáson a Bükk, vagy a Mátra szélén és piknikezik egyet a családjával? Megfertőzi a fákat vagy a fűszálakat? Mi a jobb, ha az emberek megőrülnek a négyfal között, és tovább "virtualizálódnak", vagy az, ha a természetet járják? Egészen "fantasztikusak" a különböző 3D-s videók arról is, hogy a futás és biciklizés sem jó, mert több mint 5-10 méterre elmaradnak a mozgó emberről a "fertőző" cseppjei. Magyarul: mozogni se mozogj, maximum otthon. Meddig? Ki tudja.

Lehetne kompromisszumokat kötni: se nem a cigányok általi tobzódás a minta, se nem az, hogy lezárunk mindent. Ennek az egész őrületnek egyetlen egy üzenete van: félünk, reszketünk, meneküljünk az internetre! A hatóságok boldogok lesznek, megrohadt az agyunk a képernyőt bámulva, zombikká válunk, akikkel mindent meg lehet tenni.

(Ostenburg – Szent Korona Rádió)

Egy harcos gondolatai a modernek halálfélelméről

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Fertőzőképessége ellenére, a SARS-CoV-2 mortalitása rendkívül alacsony.Nemcsak a gyerekeknél. A cikkben emlegetett másik korona is turistavírus. Ott van jelen, ahol sokfel

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Egy biológus véleménye a tudomány szemszögéből.

Kedves Honfitársaim!

Szabad kijárásunkat korlátozó intézkedések első napján beszámolok néhány 'apróságról', hogyan is állunk most a COVID-19 ellen folytatott küzdelmünkben. Teszem ezt helyenként fájdalmas tudományos mélységben, de gondosan ügyelve arra, hogy eközben mindenki számára érthető és emészthető legyen.

Szenzációs hírrel szolgált számunkra a média: Egy magyar virológus Kiss Zoltán (aki nem én vagyok) sikeresen izolálta a vírust. Mit is jelent ez?

Izolálni többféleképp lehet egy vírust, ami a lentebb vázolt módok mindegyikén meg is történt már.

1. Jómagam vagy bármely kollégám megfelelően felszerelt laboratóriumban képes körülbelül 2 óra alatt izolálni bármilyen vírust. Az eljárás során a beteg emberből származó mintából steril kémcsőbe kerül az adott vírus örökítő anyaga (a koronavírusok esetében RNS), minden más összetevőtől (gazdasejt törmelékek, vírus burok és komponensei) megtisztítva, amelyből a molekuláris biológiai vizsgálatokat végzik. Tehát ebben az esetben csak a vírus genetikai állománya áll rendelkezésünkre. 

2. Ebből a mintából 'élő' vírus is izolálásra kerül, ahol a vírust laboratóriumi sejttenyészetekben tartják fenn, majd lezárt, biztonságos és steril környezetben olyan sejteket fertőznek meg a vírussal, melyekben a vírus szaporodni képes. Amelynek már vizsgálható a fertőzőképessége, 'életciklusa', tesztelhető az ezeket gátló antitestek és más gyógyszerjelöltek hatásossága. 

3. Kínában élő tudósok pedig a következőt tették. Az 1. -es lépés során izolált vírus örökítő anyagot megszekvenálták.

Mi ez, és hogyan járul hozzá a vírus elleni küzdelemhez? Egy családi példán keresztül elmagyarázva a következőt jelenti:

Amennyiben gyermekünk kreativitása drámai mértékben meghaladja az átlagost, és karácsonykor neki épp egy 29903 darabos építőkocka játékot vettünk, melyben csupán 4 különböző elem van, majd magára hagyjuk a picit, hadd játsszon! Míg elfogyasztjuk a pitéket, megdöbbenve tapasztaljuk hogy gyermekünk a karácsonyfa mellé az építőkockákból felépítette a Halálcsillagot, az összes lézer és ion ágyújával illetve dokkoló állomásával együtt. Ha ilyenkor az emberiség túlélésének érdekében lebontjuk az édes gyermekünk által megalkotott 'szörnyeteget', azt úgy tegyük, hogy a felépítés pontos sorrendjében fűzzük fel egy fonálra az építőkocka darabokat! Ezzel ugyanis megszerezzük a Halálcsillag tervrajzát, a Wuhan-i koronavírus genomszekvenciáját.

Ezt jelenti a szekvenálás. Ismerjük a vírust alkotó genetikai kód minden egyes elemét, (egyszálú RNS-ének bázissorrendjét), így azt is, hogy ez pontosan milyen nagyobb darabokat kódol. 

Akit érdekel a Wuhan-i koronavírus tervrajza, ultraszárazsága ellenére melegen ajánlom az alábbi linket: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/NC_045512.2

Miért kell nekünk is megszekvenálni, ha Kína már elvégezte, és miért fogják az egész világon mindenütt ezt tenni? Például a rettegett mutációk végett. Mert ha a Halálcsillag új dokkoló helyet kreál magának, azt azonnal tudni fogjuk, mint ahogy azt is hogy a világon hol történt meg, várhatóan hogyan fog kinézni, így hamarabb tudunk lépni ellene.

Hogyan fertőzi meg a vírus a sejtjeinket?

A tüdő alveoláris epitél sejtjeinek felszínén a renin-angiotensin-aldosterone rendszer részeként expresszálódó angiotensin converting enzyme 2 (ACE2) szolgál receptorként a virion felszínén található trimer spike glycoprotein számára. Az így kialakuló receptor-ligand komplex biztosítja a vírus és célsejt felismerését és a vírus endocitózissal való sejtbe lépését.

Magyarra fordítva:

Ezt úgy képzeljük el, hogy a vírus megérkezik egy várhoz, melyhez kulcsa van. Amikor a vírus a kulcsot a zárba helyezi, a vár körülöleli, így a vírus a vár belső terébe kerül (endocitózis). Ha a vírus már benn van, a kulcsra nincs többé szüksége, a vírus darabjaira hullik és szabaddá válik örökítő anyaga, a KÓD. A kód alapján a vár gyártja le a vírus alkatrészeit, és szereli össze nagy tételben, majd kiengedi a külvilágba (exocitózis). Ez a folyamat az, amiben a vírus igazán erős. A fertőzőképesség  vagyis infektivitás. Rendkívül hatékonyan lép be a sejtjeinkbe, s gyártatja le velünk önmagát.

Fertőzőképessége ellenére, a SARS-CoV-2 mortalitása rendkívül alacsony, legtöbbünkre nézve nem rendelkezik a Halálcsillag romboló erejével. Sokkal inkább vidáman nevetgélő gyermekünkről lepattanó piros, gumi pöttyöslabda veszélyességével bír, de vannak elesett embertársaink, akiknek ez a hálálát okozhatja!

A vírus valódi veszélyessége tehát inkább a félelmetes infektivitásában rejlik, semmint mortalitásában. Ezért erősen ajánlott megfogni őt abban, amiben a legerősebb! Hiszen szimptómák hiányában a fertőző személyek elkülönítése nehezebb, így a vírus képes 'egészséges ember álruhában' rohangálni a világ nagyvárosaiban. Ezért kell a tünetmentes embereknek is úgy viselkedniük, mintha fertőzők lennének. Így a korlátozó intézkedések vagy azok betartásának hiányában mindenkihez képes eljutni, így olyanokhoz is, kiket egészségügyi ellátásra kényszerít, vagy súlyosabb esetben a halálát okozhatja.

Értük, miattuk legyünk türelemmel még! Mert sokat tudunk!

A tervrajz alapján a kulcsot kódoló nukleotidok pontos sorrendjét tudjuk, és a röntgenkrisztallográfiás vizsgálatoknak köszönhetően- a felépülő kulcs pontos térszerkezetét is. A kulcs elfordulásának mechanizmusát tudjuk. Sőt a kulcs zárhoz való kötődésének erejét is tudjuk! Feleslegesnek tűnő adatoknak tűnhetnek ezek, de mindezek közelebb visznek a győzelemhez! Mert ezek remek támadási pontok számunkra!!!

Érdekes példa; az ACE2 receptor az egyik tényező mely a gyermekek vírussal szembeni védettségében is szerepet játszhat, azáltal hogy e receptor kifejeződése az élet korai szakaszában, az alsó légutakban még nem teljes, így a vírus sejtbe való belépése kisebb kapacitáson történhet meg.

A másik tényező, a mostani vírusunkkal közeli rokonságban álló alfa koronavírusokkal gyakran fertőződő gyermekek felső légútjában keresztvédettséget adó antitestek képződése, melyek védelme bizonyos mértékben kiterjedhet a béta koronavírusok közé tartozó SARS-CoV-2-re is.

Tehát jó hír, hogy nemcsak a nagy kockázatot vállaló egészségügyben és ellátásban dolgozó igazi Hősök dolgoznak érettünk, hanem bolygónk legnagyobb tudású s legkiválóbb tudósai is!

Ezért szinte biztos vagyok benne, ha azt tesszük, amit kell, az emberi összetartozás, fegyelem, türelem, szeretet és tudás az, ami miatt most a sokak által 'várt' Armageddon érdeklődés hiányában elmarad.

Baráti üdvözlettel:

Kis Zoltán biológus

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!


You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Sunday 12 April 2020 10:13 PM UTC+00
[unable to retrieve full-text content]

Hallgassuk meg Puzsért akivel másban nem értek egyet, de ebben igen
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.