2020. március 16., hétfő

Libsi logika : nem lehet pánikot, tömeghisztériát kelteni álhírekkel és hazugságokkal = rákosi rendszer van. Képmentés forrása Prohardver lapcsalád it cafe nevű oldala - igazi kétszínű libernyák patkányok voltak ezek mindig is, és hülyegyerekek is. Elvileg informatikai / mobilos / szórakoztatóelektronikai oldal, aztán mégis folyamatos az elfogultan ballib politizálás. Fórumot is cenzúrázzák, politizálni tilos, de viszont minden 2. hsz libsi fröcsögés. Tiszta szégyen az az oldal, vírustól függetlenül is.

Libsi logika : nem lehet pánikot, tömeghisztériát kelteni álhírekkel és hazugságokkal = rákosi rendszer van.

Máskor mindenki aki nem ők, orosz bérkommentelő és minden jobbos, konzervatív hely álhíroldal, persze.

Tanúja vagyok már megint a komolytalanságnak, felelőtlenségnek, igazi hardcore hücpének.

Képmentés forrása Prohardver lapcsalád it cafe nevű oldala - igazi kétszínű libernyák patkányok voltak ezek mindig is, és hülyegyerekek is.
Egyértelműen NEM tudnak felnőni a helyzethez...

Elvileg informatikai / mobilos / szórakoztatóelektronikai oldal, aztán mégis folyamatos az elfogultan ballib politizálás. Fórumot is cenzúrázzák, politizálni tilos, de viszont minden 2. hsz libsi fröcsögés.

Tiszta szégyen az az oldal, vírustól függetlenül is. Példa rá : helyreigazításra kötelezve tavaly https://itcafe.hu/hir/helyreigazitas.html a szarzsák dk-pitbull cikkíró egyből írta a hülyeségét, és nem járt utána - jellemzően ilyen minden ballib propagandista. Bármiről is legyen szó, mindig támadva és saját oldala negatívumait mind letagadva, mint a hasbara.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az index félék szerint "túlzás" a védekezés foka, illetve keveslik. Tudjuk mi van, nincs / van rajta sapka, fizetett kötekedő csöveshipszter libsik. Egyszer kell ráérezni,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Nagyon haragszom. A koronavírus veszélyeit, komolyságát nem lebecsülve mondom, felháborító, hogy embereket arra késztetnek, hogy szükségletein felül spájzoljanak. 40-50 kilogramm cukrot, lisztet, több mázsányi krumplit, hagymát, konzerveket (töltött káposztát, sóletet, pacalt, gulyást és ki tudja, még mi mindent), húsokat, főként száraz kolbászt, szalonnát tíz kiló számra visznek haza. De kapkodják hektoliter számra a polcokról az étolajat és a száraztésztát is. Azért vagyok csalódott, mert idősek tízezrei dőlnek be a hazugságnak.

Az eszem megáll! Hordják kartonszámra a cigarettákat. Pont azt a terméket, amely a tüdőt támadja? A koronavírus is ezt célozza meg. Mitől félnek? Hogy elfogy a spangli is? A nagy élelmiszer-áruházakban, bevásárló centrumokban üresek a polcok. Nem akarok rosszmájú lenni, de ezek szerint a „rohadt" Orbán kormány alatt is ennyire jól megy, hogy száz milliókat tapsolunk el? Bedőlünk ezeknek a sötét balliberális pártoknak, a DK-nak, a Momentumnak, az MSZP-nek és a Párbeszédnek, akik cukkolják a tudatlanokat, hogy nagy a baj, tartalékolni kell, mert a kormány nincs a helyén,  a karantén miatt még a végén éhen halunk?

Ők a rombolás szimbólumai.

Nem halunk éhen, barátaim! A felhalmozott élelmiszereknek szavatossági ideje van, és lassan lejárnak. Kidobtatok az ablakon egy csomó pénzt. Könyörgöm emberek, nincs háború! A kínaiak valóban ránk eresztették ezt a koronavírust, de még nincs itt a világvége! Majd valamikor ezt a húzást is elemezni kell az európaiaknak és a világnak.

Addig is, vigyáznunk kell másokra, magunkra, a családunkra. De normálisan és higgadtan. Ez a vírus is le fog csengeni. De azt nem jelenti, hogy megszűnik az élelmiszertermelés, a kereskedés, megszűnik minden. A jelen gazdasági helyzetünket látva minden lesz, mert miért ne lenne?

Elég öreg vagyok ahhoz, sok más kortársamhoz hasonlóan, átéljek valódi háborút, valódi bajt. A második világháború után, főként a Rákosi korszakban igazi élelmiszerhiány volt: jegyre kaptuk a lisztet, a cukrot, a zsírt, a húst. Akkor mutatta meg a kommunista hiánygazdaság, hogy mire kell figyelni a magyar népnek. Akkor indokolt volt a spájzolás. (A Nagy Imre-féle padláslesöprést, a falvak kifosztását, tönkretételét a magyar parasztság sohasem fogja elfelejteni.) 

Aztán jött az 1956-os forradalom és szabadságharc. Hölgyeim és uraim, abban az időben élet-halál harc volt Magyarországon, a szabadságunkért vívtuk honvédelmi harcunkat. A világ legnagyobb szárazföldi hadserege, a vörös szovjet katonák százezrei ellen harcoltunk, akik szétbombázták fővárosunkat, műemlékeinket, templomainkat, kórházainkat, életfontosságú intézményeinket, élelmiszerboltjainkat. Akkor valóban félni kellett az óvóhelyeinken, hogy nem lesz kenyér. De a magyar pékek hősiesen helytálltak, a legnagyobb pergőtűzben, a kemencék hősége mellett is sütötték nekünk a kenyeret.

Ők voltak a pesti -budai srácok után a legbátrabb forradalmárok. 

Akkor helyzet volt, most nincs. Biztonság van az országban, nem idegen tankok lőnek ránk, nem egykori ávéhások pufajkás ruhába öltözve és szovjetek vadásznak a magyarokra, nem migráns hordák készülnek kirabolni lakásainkat. Az igazi veszély a milliárdos Apró-Gyurcsány klán és a Soros által fizetett álcivil-szervezetek, a Momentummal az élen. Az ő céljuk Magyarország tönkretétele, legyengítése, a külföldi pénzembereknek való átjátszása.

Ébresztő, drága honfitársaim! Nem veszik észre, hogy a kormány bármilyen intézkedést tesz a mi megvédésünkre, az az ellenzék szerint mind rossz? Az mind késői lépés? Tessék körbenézni Európában! Mi vagyunk a legvédettebbek az okos, higgadt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően. S ez nem véletlen.

Azért idézem ide tanúnak kortársaimat, hogy igazolják a taxisblokád hátterét is. Akkor is a balliberális oldal, a komcsik, az egykori nómenklatúra, a szadeszosok külföldi háttérrel akarták megbuktatni a törvényes Antall-kormányt. A beszervezett taxisoknak köszönhetően – Göncz Árpád köztársasági elnök támogatásával – valóban akadozott az élelmiszer szállítás. Az idősek tapasztalatból tudták 1990 októberében, hogy tárolni kell a kamrában. Ki is ürültek az élelmiszerboltok. Antall József miniszterelnök viszont a helyén volt. Pizsamás, kórházból közvetített televíziós beszédében megnyugtatta népét. S helyreállt a rend.

Most is ez történik. Bár az iskolákat bezárták a betegség terjedésének érdekében, beindult a távoktatás, de még sincs akkora baj. Okos szervezéssel, családi összetartással, elővigyázattal, egymásra való figyeléssel leküzdhetjük ezt az ismeretlen vírust.

Még egyszer. Nem szabad bedőlni a sunyi, félelemgerjesztő, megtévesztő szájpropagandának!

Ez a komcsik, a bolsik, a libsik évszázados fegyvere. A girondistákkal, Dantonnal kezdve, a jakobinusok, Robespierrel, Marx-Engelssel, Leninnel-Sztálinnal, Mao-Ce-Tunggal az élen találták ki a rémhírterjesztést. Mindig kísértetről, kísértetekről beszéltek, Marx után a kommunizmus kísértetéről. Valójában ők most itt, Magyarországon, Gyurcsánnyal az élen a valódi kísértetek, a megbukott kommunizmus, az erkölcsileg kegyvesztett liberálisok kísértetei. 

Ez az igazi veszély, a hiszékenyek, a hiszékeny magyarok megtévesztése, nem a vírus.

(A nyitókép ausztrál pánikvásárlókat ábrázol – Al Jazeera)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A feltétlenül szabályozatlan szabadpiac mindig embertelen, a kereskedők döntő többsége antiszociális ?Is. Az a döntő, aki eldönti mit mennyiért ad tovább a láncban a többi

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A koronavírus járvány okozta pánik és félelem sok embert vezetett a patikába, köztük a rappert, Majkát is. Szájmaszkot akart venni és meg is tette, de az árán ledöbbent.

Felháborodásának Facebook oldalán adott hangot:
2doboz maszk. Mielőtt elmondanám mennyibe került tessenek megállni és tippelni egyet. Tényleg !!!Bementem venni egy két dolgot a patikába, ahol nagyon kedvesek voltak velem(mint mindig)de sajnos nem olyan jó kedvűen jöttem ki mint szoktam ...Elárulom ....38.000ft .. (tehát harmincnyolcezer)Az a maszk, ami egyébként nagyjából majdnem ingyen kéne legyen. Nem adtam vissza csak azért, hogy tudjak egy face posztot csinálni róla, és elmondjam az embereknek, hogy bizony a gyógyszertárak gátlástalan tulajdonosai miből,és hogyan nyerészkednek. Szabadpiac van, de sok dolog megváltozik veszélyhelyzetben. Például az emberek türelme...!!!!Változtatás !!!!Időközben módosítanom kell a poszton,mert teljesen jogosan kiborulnak az amúgy teljesen karitatív módon üzemelő gyógyszertárak tulajdonosai. Szóval legyen az kis,vagy nagykereskedő, nemre ,korra, vallásra,szexuális , beállítottságra tekintet nélkül , patkányság ennyiért adni. Slussz-passz kedves kereskedők !!!!! - írja érezhetően dühösen.

A poszt alatt sok hozzászólás érkezett gyógyszerészektől is, akik egyrészt kikérik maguknak Majka stílusát és felháborodását, hiszen nem ők tehetnek az árakról, másrészt arra hivatkoznak, hogy a nagykereskedések emelték meg a beszerzési árat, a gyógyszertárak ezt csupán lekövették. Nem kellett sokat várni a rapper válaszára sem:

Tényleg nem értem az embereket! Először is kiakadnak a gyógyszertár tulajok azon, hogy ők is drágán veszik a maszkot a nagykerből, és én mit képzelek ???Persze hogy drágán veszik, de kérem tisztelettel! Tegye minden tulajdonos a szívére a kezét.. Ugyanakkora haszonkulccsal dolgoznak ezen a terméken most is, mint két hónapja ? Ha igen Isten lássa lelkem nem őket akartam bántani. Ha viszont nem, akkor kérem szeéen nem kiakadni, hanem csendesen tudomásul venni ,hogy ez nem korrekt.Másodszor meg jönnek itt nekem a gyógyszertári alkalmazottak, azzal ,hogy miért bántom őket? Hat kérem ki bántotta őket? Senki nem mondott semmit azokról akik ott dolgoznak. Vagyis de!! Azt mondtam, hogy nagyon kedvesek voltak. Ez azért nem egy nagy sértés.Ha nincs közük az árazáshoz, akkor miért kell magukra venni ezt a posztot??? Egyszerűen valakinek le kell írni az igazságot. Engem sokan olvasnak, tehát leírom. Miért ne juthatna el az emberekhez mi történik a patikákban ? Az igazság az, hogy a kerekedők, legyen az kis vagy nagyker , pofátlanul és aljas módon túlárazzák most ezt a termékeket , és visszaélnek azzal ,hogy az emberek pánikolnak és szükségük van rá. Nem kell felháborodni, főleg nem azoknak, akiknek semmi okuk rá. Akiknek meg lenne, azok véleménye jelen helyzetben abszolút nem érdekel!! Ők folytassák csak a nyerészkedést. Egyszer majd valahol csak számon kérik tőlük... Tessenek nyugodtan tovább dolgozni, mi meg majd megvesszük amit szeretnénk , ha van rá igény , vagy ha van rá pénz.Több mindent nem is szeretnék ezzel kapcsolatban mondani - írja.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Indokolt a szeparáció, karantén, tömeges emberi érintkezések szüneteteltése. Mert életeket ment, és az előbbrevaló mint pl tibi atya szaros kis bulinegyedi kocsmáj

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Indokolt a szeparáció, karantén, tömeges emberi érintkezések szüneteteltése. Mert életeket ment, és az előbbrevaló mint pl tibi atya szaros kis bulinegyedi kocsmájának forgalma, meg a többi hasonló helyé. (igen, azért a járványt bagatellizáló cikkért kár volt neki billentyűzetet ragadnia)

Krónikus betegségük több is volt azoknak akik belehaltak, önmagában pl. a cukorbaj nem feltétlen halálos ebben az új járványban. Elsősorban férfiak dohányoznak abban a korosztályban, azért csak 25,8% a nők aránya.

Olaszoknál egy időben délen csak 10 eset volt, míg északon 7732

Trump nem kapta el, reméljük Terence Hill is megússza, szeretjük.

Testben 37 fok van, de viszont ! van a vírusnak víz és tápanyag a megfertőzött sejtekből !, de szabadban ez a kis rohadék se áll el örökké : kiszárad, megsérül, megsemmisül.

9 tény az „olasz frontról" – így áll most a koronavírus elleni küzdelem

2020. március 14. 18:41

Pénteken sajtótájékoztatót tartott az olasz operatív törzs, és részletes adatokkal szolgált a járvány olaszországi terjedéséről.

Silvio Brusaferro, az Egészségügyi Főintézet (ISS) vezetője szerint

- az elhunytak és betegek átlagéletkora 80,3 év
- elsősorban férfiakról van szó, 25,8 százalék a nők aránya
- elsősorban a hetven év felettiek vannak veszélyben
- a legtöbb halálos áldozat több patológiás betegséggel is küzdött, csak két olyan volt köztük, akinek nem voltak más betegségei
- a halálesetek 46-47 százalékánál három vagy több patológiás kórt is azonosítottak
- összességében két 40 év alatti áldozat van, mindketten 39 évesek voltak, és mindkettejüknek volt más betegsége is
- fontos, hogy minél többen adjanak vért
- Lombardiában 7732, míg az olasz csizma „talpán", Basilicata régióban csak 10 esetet regisztráltak
- a szakértők szerint hétvégén eldől, hogy Dél-Olaszországban mennyire terjed el a vírus.

https://mandiner.hu/…/20200314_9_teny_az_olasz_frontrol_igy…

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Antitest, blokkolja a fertőzést. Mostmár "csak" jóvá kell hagyatni azaz ellenőrizni, és le kell gyártani. Hogy az más esetben hosszú időt vett igénybe? Ez most hamarabb me

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Since Thursday evening, the article by a team of ten scientists, of which Grosveld is a member, has been online on BioRxiv – a website where biologists can publish their research before it will be assessed by the prestigious journal Nature. In the summary, the scientists describe an antibody to SARS2, the coronavirus causing the current pandemic (COVID-19). The antibody can help detect and prevent this type of corona infection. It is a world's first.

Disclaimer: The antibody still has to be tested on humans (and this will take months) and the article is under peer review before Nature will publish it. But Grosveld is hopeful: "We expect an email any moment", says the Spinoza Prize winner in his lab on the tenth floor.

What did you and your fellow researchers from the Department of Virology and Utrecht University find, exactly?

"We have published an article about an antibody that we had already isolated before the current pandemic and which cross-reacted (biological term for repelling a foreign substance, ed.) with various coronaviruses. The antibody prevents the virus from being able to infect and can also help in the detection of the virus."

How did you discover that?

"About fifteen years ago I started a hobby project to see if we could make human antibodies (proteins made in response to antigens such as viruses, ed.) in mice. That succeeded and eventually led to the establishment of an Erasmus MC company: Harbor Antibodies BV. We now have branches in Shanghai, Boston and Rotterdam where the innovation branch is located. They mainly develop antibodies to cure tumors."

"Together with the Viroscience department upstairs and the Virology department of the Veterinary Medicine Faculty at Utrecht University, we joined a European project: ZAPI (Zoonosex Anticipation and Preparedness Initiative, ed.). The aim was to develop antibodies against MERS, SARS and another Hongkong coronavirus (OC-43). In that project, we found antibodies that cross-reacted with those three different viruses and kept them from infecting.

"But those viruses have already been contained, we are now dealing with a different coronavirus. We still kept untested antibodies from the previous study in the refrigerator that did not react with all three mutations, but did with SARS1. When the current crisis – SARS2 – broke out, we immediately tested whether the antibodies that reacted with SARS1 also responded to SARS2. We then found the antibody that has now been published."

What are next steps and what can we do with them?

"We are now trying to get a pharmaceutical company on board – which is looking promising, by the way – that can produce the antibody on a large scale as a medicine. Before it can be marketed, the antibody must go through an extensive development phase and be tested for toxicological properties. That process is now underway. In addition to the development as a medicine, we also want to use the antibody to set up a diagnostic test: one that everyone can do from home, so that people can easily find out whether they have an infection or not. "

kantoor Frank Grosveld Erasmus MC
Image credit: Marko de Haan

How unique is this find?

"As far as we know, this is the very first antibody that blocks the infection. And there is a good chance that it will also become a medicine on the market. Finding something like this is very rare. During my career I have worked a lot on gene regulation: how are genes switched on and off, what is the structure of our genome? Fortunately, I was also able to make a number of discoveries in that field that made me feel we were really making progress. But such research was mainly about understanding and out of scientific interest. This antibody is all about application."

So you now have the solution?

"If you were to take this as a patient, it is expected – only an expectation right now – that the infection will be stopped. And so it can give the patient an opportunity to recover. But prevention is of course better than a cure: a real solution is therefore a vaccine, others are working on that. However, developing a vaccine can easily take two years. Our medicine, if it all works as it should, could be here sooner. But it will be more expensive to produce.

"A vaccine usually consists of a protein that comes from a virus or a killed virus. If you put a little bit of that in people or animals, they will make antibodies against it. This creates so-called memory cells that remember what they've seen before. If the virus tries to enter the body, those memory cells can respond quickly to it and ward off the virus. An antibody acts as a medicine, but the patient doesn't make antibodies himself. If you administer the drug it will last for a few weeks. That's enough for recovery, but probably not to keep the virus out forever. It's better if the patient develops his own immunity."

Did you immediately think 'I may have something for this' when this virus broke out? How does that work?

"My colleague from Utrecht Berend-Jan Bosch and I thought: we have to do something and maybe we've got something for it. That is why we started immediately and the current panic means working hard around the clock. I start at about nine, until about seven. Then I go home to my family and when everything has settled down there I start working again, until just after midnight."

Have you already received a lot of attention for it?

"Not so much yet. It has now been published on BioRxiv, but it is only for real when it has been approved by the peers at Nature – until then we are not allowed to go to the press on our own. But if you ask questions, we can answer them. Hopefully the approval will come in a few days and then Nature will also send out a press release. You can see that the publication on BioRxiv is already provoking something among colleagues on Twitter and LinkedIn. Yesterday I already received a record number of emails and texts."

Are you going to be rich thanks to this find?

Laughing: "You see that all wrong, this isn't a good business case. There is a chance that the virus will be gone in a month or two. Then as a pharmaceutical company you've spent millions for nothing – only they are able to take these kinds of risks. There was also a panic when SARS1 and MERS broke out. By the time there was a vaccine and antibodies, the virus was already gone."

uitzicht laboratorium frank grosveld erasmus mc
The view from Grosveld's office Image credit: Marko de Haan

What do you think of the current approach in the Netherlands?

"We have been too lax and were not well prepared. For example, there were too few tests and too few restrictions in the beginning, while we could see what was happening in China and then Italy."

Will the test you are developing solve some of this?

"We would love to do that and a cheap first test has already been produced in China, but I don't know how much they are able to create. I've asked them to send some tests here to try them, but the ban on flights from China is making that difficult. Making a test can be faster than developing a medicine, because such a test doesn't need to be researched as thoroughly as medicine. It is not something that you administer to a patient and works pretty much the same as a pregnancy test, except with oral mucus instead of urine. I don't know how much the test will cost in the end."

Were you lucky or clever to make this discovery?

"In our first study with SARS, MERS and OC43, we did a clever job – before this crisis broke out. And later we were lucky to have antibodies that also bind to the new virus. We were therefore ahead of others, but undoubtedly more antibodies against SARS2 will be developed, also by us."

tentamenzaal-erasmus-universiteit

Read more

Stop at all lectures and exams, EUR prepares online lectures

The government's advice is to give lectures online as much as possible. EUR is looking…

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ahelyett hogy segítenének, megy a szokásos diktatúrázás, nácizás...

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Apáti Bence írása:

Koronavírus-járvány van a világban. Erről szól most minden, és fog még jó ideig folyni minden egyes csapból. A Kínából indult vírusról szakért ma mindenki. Újfent, mint már annyiszor, a szakértők országa lettünk. Most épp a tízmillió virológusprofesszor országa. Mondom, ebben nincs semmi különös, sőt akkor kezdenék igazán aggódni a honfitársaimért, ha nem valami ilyesmi történne, hiszen valóban nagyon tehetséges nép vagyunk, majdnem mindenhez értünk. A probléma mással, másokkal van. De erről kicsit később.

Először talán nézzük meg a statisztikai adatokat! A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint 2015-ben az utóbbi idők legsúlyosabb influenzajárványa söpört végig Magyarországon. Január végén egyetlen hét alatt több mint 50 ezren fordultak orvoshoz, de valószínűleg 100 ezernél is többen betegedtek meg a járvány során. A statisztikai adatokból nem könnyű kikövetkeztetni, hogy pontosan hányan haltak meg közvetlenül vagy közvetetten az influenza ­miatt, de nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, hogy nagyjából öt-öt és fél ezer ember halt meg a betegséget kísérő szövődményektől. Nagy részük idős, beteg ember volt. Ők ilyen járványok idején a legveszélyeztetettebbek. Ez a csoport van most is a legnagyobb veszélyben.

Ezért kell vigyázni rájuk. Pont úgy, mint egy szokásos influenza­járvány idején. Mint például 2017-ben, amikor egy hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz ­influenzaszerű tünetekkel. Akkor is nagyon rossz állapotban lévő, idős emberek haltak meg és akkor is körülbelül ötezren. Tehát még egyszer! Százezren. Egy hét alatt. Többen, mint az egész kínai járvány idején. Ahol körülbelül 1,4 milliárd ember él.

De azt is tudhatjuk, hogy a világban 290–650 ezer ember halhat meg az influenza szövődményei következtében. ­290–650 ezer ember! Persze elbagatellizálni sem szeretném a problémát. Ahogyan egy brutális influenzajárvány idején, most se menjünk betegen közösségbe, ne szálljunk metróra, villamosra, buszra, ne bulizzunk, ne most látogassuk meg idős rokonainkat, a beteg gyerekeinket se csempésszük be az iskolákba. Egyszóval aki a betegség – bármilyen betegség – tüneteit észleli magán, az maradjon szépen otthon. Ahogyan egy szokásos influenzajárvány idején is.

Persze fontos kiemelni, hogy amikor akár a koronavírus, akár az influenza miatti elhalálozásokról beszélünk, azt nem úgy kell elképzelni, mint egy hollywoodi szuperprodukció kezdőjeleneteit. Ahogyan a sajtó jelentős része láttatni akarja. Amikor a vírust megkapó makkegészséges emberek tucatjával esnek össze, és miközben orrukból-fülükből dől a vér, szinte azonnal meghalnak. Szó sincs ilyesmiről. Egyre-másra érkeznek a hírek híres sportolókról, színészekről és politikusokról, akik koronavírussal fertőződtek meg, és akik ennek ellenére jól vannak, sokuk tünetmentes. Nagy részük még csak be sem lázasodott. Tehát egyelőre nem egy halálos zombijárvány tizedeli a föld lakosságát.

És most képzeljük csak el, hogy mi történt volna, ha az elmúlt években a sajtó minden egyes új influenzásról vagy az influenza szövődményeibe belehalt ember eseteiről címlapokon számolt volna be. Bizony. Pont ez, ami most történik. Pánik, kétségbeesés és gazdasági világválság. Pedig ha a számok nem hazudnak, márpedig nem hazudnak, akkor semmi okunk a pánikra. Kína tegnapelőtt bejelentette, hogy úrrá lett a járványon, nincsenek újabb tömeges megbetegedések. Akár le is vonhatnánk a következtetéseket. Tanulhatnánk abból, amit jól, és abból is, amit rosszul csináltak.

Fegyelmezetten, határozottan, nem pánikot keltve, nem hisztériázva és nem pártpolitikai csatározásokra felhasználva a betegséget, tehetnénk a dolgunkat. Ahogyan az ellenzékkel és az ellenzéki sajtóval szemben a kormány csinálja. Mert bizony, amit az ellenzék és az ellenzéki politikusokba szerelmes sajtó csinál, arra nincsenek szavak. Az penetráns, példa nélküli és vérlázító. A haladó sajtót olvasva és az ellenzéki politikusok nyilatkozatait hallgatva az embernek olyan érzése van, mintha agyevő zombik százezrei tombolnának és öldökölnének Magyarország utcáin, amit a teljesen alkalmatlan kormány tétlenül, karba tett kézzel, közömbösen fütyörészve, egykedvűen figyel.

Éppcsak nem ujjong. Illetve Vágó István szerint a kormány valójában titokban ujjong, hiszen szerinte ha nyugdíjasok millióit hagyja meghalni, akkor kevesebb nyugdíjat kell kifizetnie. Persze a DK-nak becézett szélsőbaloldali szektapárt tagjának összeesküvés-elmélete finoman szólva is biceg, hiszen eddig az volt az ellenzéki narratíva, hogy a Fidesz a nyugdíjasok szavazataival nyert, az idősek között van a legtöbb Fidesz-szavazó, tehát Vágó szerint végső soron a saját szavazóit pusztítja most Orbán Viktor. Persze a bukott kvízprofesszor sosem az éles logikájáról volt híres.

Donáth Anna, a Momentum csodafegyvere pedig egyenesen arról beszélt, hogy sajnálja, hogy iráni diákok hurcolták be a betegséget az országba, hiszen ezzel Orbán és migránsellenes politikája erősödött. Tehát Donáth is egyből aktuálpolitikát, sőt pártpolitikát csinált a koronavírus-járványból. És nyilvánvalóan rendkívül csalódott amiatt, hogy nem magyarok voltak az első betegek, hiszen első szavai az irániak melletti szolidaritásról szóltak. A balliberális sajtó pedig közben őrjöng, pánikot kelt, és minden egyes hírrel kapcsolatban megjegyzi, hogy a kormány mindent, de tényleg mindent rosszul csinál, elront, elbaltáz, végső soron emberek halálát okozza, tehát Orbán és Kásler potenciális gyilkosok.

Ugyan amikor ezt a cikket írom, mindössze tizenkilenc magyarországi fertőzöttről tudunk, akik közül egy már meg is gyógyult, de a baloldali sajtó és az ellenzéki politikusok teljesen komolyan olyasmikre utalgatnak, hogy a kormány eltitkolja a valós számokat és minden megtesz azért, hogy ne derüljön ki, már a fél ország gépekhez kötve haldoklik. Szinte már nem is próbálják titkolni a csalódottságukat, hogy még nincsenek halálos áldozatok! Egyszerűen vérlázító, hogy a haladó sajtóban dolgozó újságírók és az ellenzéki politikusok egy tekintélyes része annak drukkol, hogy magyar emberek haljanak meg.

Mert, remélik, akkor majd végre megbukik Orbán, hiszen ők már évek óta hajtogatják, hogy bajban van az (oktatás)egészségügy. Példátlan, amit művelnek. Egyetlen más országban sem a kormány megbuktatására használják fel a koronavírusos embereket.

De nekünk ellenzékből is a legrosszabb jutott. Az ellenzék és a balliberális sajtó sosem süllyedt még ilyen mélyre. Most elértek a gödör legaljára.

Forrás: Magyar Nemzet

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ahelyett hogy segítenének, megy a szokásos diktatúrázás, nácizás...

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Apáti Bence írása:

Koronavírus-járvány van a világban. Erről szól most minden, és fog még jó ideig folyni minden egyes csapból. A Kínából indult vírusról szakért ma mindenki. Újfent, mint már annyiszor, a szakértők országa lettünk. Most épp a tízmillió virológusprofesszor országa. Mondom, ebben nincs semmi különös, sőt akkor kezdenék igazán aggódni a honfitársaimért, ha nem valami ilyesmi történne, hiszen valóban nagyon tehetséges nép vagyunk, majdnem mindenhez értünk. A probléma mással, másokkal van. De erről kicsit később.

Először talán nézzük meg a statisztikai adatokat! A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint 2015-ben az utóbbi idők legsúlyosabb influenzajárványa söpört végig Magyarországon. Január végén egyetlen hét alatt több mint 50 ezren fordultak orvoshoz, de valószínűleg 100 ezernél is többen betegedtek meg a járvány során. A statisztikai adatokból nem könnyű kikövetkeztetni, hogy pontosan hányan haltak meg közvetlenül vagy közvetetten az influenza ­miatt, de nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, hogy nagyjából öt-öt és fél ezer ember halt meg a betegséget kísérő szövődményektől. Nagy részük idős, beteg ember volt. Ők ilyen járványok idején a legveszélyeztetettebbek. Ez a csoport van most is a legnagyobb veszélyben.

Ezért kell vigyázni rájuk. Pont úgy, mint egy szokásos influenza­járvány idején. Mint például 2017-ben, amikor egy hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz ­influenzaszerű tünetekkel. Akkor is nagyon rossz állapotban lévő, idős emberek haltak meg és akkor is körülbelül ötezren. Tehát még egyszer! Százezren. Egy hét alatt. Többen, mint az egész kínai járvány idején. Ahol körülbelül 1,4 milliárd ember él.

De azt is tudhatjuk, hogy a világban 290–650 ezer ember halhat meg az influenza szövődményei következtében. ­290–650 ezer ember! Persze elbagatellizálni sem szeretném a problémát. Ahogyan egy brutális influenzajárvány idején, most se menjünk betegen közösségbe, ne szálljunk metróra, villamosra, buszra, ne bulizzunk, ne most látogassuk meg idős rokonainkat, a beteg gyerekeinket se csempésszük be az iskolákba. Egyszóval aki a betegség – bármilyen betegség – tüneteit észleli magán, az maradjon szépen otthon. Ahogyan egy szokásos influenzajárvány idején is.

Persze fontos kiemelni, hogy amikor akár a koronavírus, akár az influenza miatti elhalálozásokról beszélünk, azt nem úgy kell elképzelni, mint egy hollywoodi szuperprodukció kezdőjeleneteit. Ahogyan a sajtó jelentős része láttatni akarja. Amikor a vírust megkapó makkegészséges emberek tucatjával esnek össze, és miközben orrukból-fülükből dől a vér, szinte azonnal meghalnak. Szó sincs ilyesmiről. Egyre-másra érkeznek a hírek híres sportolókról, színészekről és politikusokról, akik koronavírussal fertőződtek meg, és akik ennek ellenére jól vannak, sokuk tünetmentes. Nagy részük még csak be sem lázasodott. Tehát egyelőre nem egy halálos zombijárvány tizedeli a föld lakosságát.

És most képzeljük csak el, hogy mi történt volna, ha az elmúlt években a sajtó minden egyes új influenzásról vagy az influenza szövődményeibe belehalt ember eseteiről címlapokon számolt volna be. Bizony. Pont ez, ami most történik. Pánik, kétségbeesés és gazdasági világválság. Pedig ha a számok nem hazudnak, márpedig nem hazudnak, akkor semmi okunk a pánikra. Kína tegnapelőtt bejelentette, hogy úrrá lett a járványon, nincsenek újabb tömeges megbetegedések. Akár le is vonhatnánk a következtetéseket. Tanulhatnánk abból, amit jól, és abból is, amit rosszul csináltak.

Fegyelmezetten, határozottan, nem pánikot keltve, nem hisztériázva és nem pártpolitikai csatározásokra felhasználva a betegséget, tehetnénk a dolgunkat. Ahogyan az ellenzékkel és az ellenzéki sajtóval szemben a kormány csinálja. Mert bizony, amit az ellenzék és az ellenzéki politikusokba szerelmes sajtó csinál, arra nincsenek szavak. Az penetráns, példa nélküli és vérlázító. A haladó sajtót olvasva és az ellenzéki politikusok nyilatkozatait hallgatva az embernek olyan érzése van, mintha agyevő zombik százezrei tombolnának és öldökölnének Magyarország utcáin, amit a teljesen alkalmatlan kormány tétlenül, karba tett kézzel, közömbösen fütyörészve, egykedvűen figyel.

Éppcsak nem ujjong. Illetve Vágó István szerint a kormány valójában titokban ujjong, hiszen szerinte ha nyugdíjasok millióit hagyja meghalni, akkor kevesebb nyugdíjat kell kifizetnie. Persze a DK-nak becézett szélsőbaloldali szektapárt tagjának összeesküvés-elmélete finoman szólva is biceg, hiszen eddig az volt az ellenzéki narratíva, hogy a Fidesz a nyugdíjasok szavazataival nyert, az idősek között van a legtöbb Fidesz-szavazó, tehát Vágó szerint végső soron a saját szavazóit pusztítja most Orbán Viktor. Persze a bukott kvízprofesszor sosem az éles logikájáról volt híres.

Donáth Anna, a Momentum csodafegyvere pedig egyenesen arról beszélt, hogy sajnálja, hogy iráni diákok hurcolták be a betegséget az országba, hiszen ezzel Orbán és migránsellenes politikája erősödött. Tehát Donáth is egyből aktuálpolitikát, sőt pártpolitikát csinált a koronavírus-járványból. És nyilvánvalóan rendkívül csalódott amiatt, hogy nem magyarok voltak az első betegek, hiszen első szavai az irániak melletti szolidaritásról szóltak. A balliberális sajtó pedig közben őrjöng, pánikot kelt, és minden egyes hírrel kapcsolatban megjegyzi, hogy a kormány mindent, de tényleg mindent rosszul csinál, elront, elbaltáz, végső soron emberek halálát okozza, tehát Orbán és Kásler potenciális gyilkosok.

Ugyan amikor ezt a cikket írom, mindössze tizenkilenc magyarországi fertőzöttről tudunk, akik közül egy már meg is gyógyult, de a baloldali sajtó és az ellenzéki politikusok teljesen komolyan olyasmikre utalgatnak, hogy a kormány eltitkolja a valós számokat és minden megtesz azért, hogy ne derüljön ki, már a fél ország gépekhez kötve haldoklik. Szinte már nem is próbálják titkolni a csalódottságukat, hogy még nincsenek halálos áldozatok! Egyszerűen vérlázító, hogy a haladó sajtóban dolgozó újságírók és az ellenzéki politikusok egy tekintélyes része annak drukkol, hogy magyar emberek haljanak meg.

Mert, remélik, akkor majd végre megbukik Orbán, hiszen ők már évek óta hajtogatják, hogy bajban van az (oktatás)egészségügy. Példátlan, amit művelnek. Egyetlen más országban sem a kormány megbuktatására használják fel a koronavírusos embereket.

De nekünk ellenzékből is a legrosszabb jutott. Az ellenzék és a balliberális sajtó sosem süllyedt még ilyen mélyre. Most elértek a gödör legaljára.

Forrás: Magyar Nemzet

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "A boltok bezárására és az ellátás leállására is készüljek? Kezdjek el mindent felhalmozni? Nem, ez a legkevésbé valószínű. A járvány ellenére továbbra is üzemelnek a gy

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

"A boltok bezárására és az ellátás leállására is készüljek? Kezdjek el mindent felhalmozni?

Nem, ez a legkevésbé valószínű. A járvány ellenére továbbra is üzemelnek a gyárak, nyitva maradnak a boltok és munkába járnak az emberek. Az ellátás nem áll le, hiszen az sokkal nagyobb gondokat okozna, mint maga a járvány. Még a legszigorúbb kínai karantén során, vagy a teljesen lezárt Olaszországban is nyitva maradtak a gyógyszertárak és az élelmiszerboltok. Így nem érdemes és nem is hasznos hatalmas készleteket felhalmozni otthon, hiszen pont ez a hirtelen túlvásárlás okozhat rövid távon ellátási gondokat (pl. hogy pár napra eltűnnek a WC-papírok a boltok polcairól). Legyen tele a hűtő, de ne vásároljunk fel többheti készletet."

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A feltétlenül szabályozatlan szabadpiac mindig embertelen, a kereskedők döntő többsége antiszociális ?Is. Az a döntő, aki eldönti mit mennyiért ad tovább a láncban a többi

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A koronavírus járvány okozta pánik és félelem sok embert vezetett a patikába, köztük a rappert, Majkát is. Szájmaszkot akart venni és meg is tette, de az árán ledöbbent.

Felháborodásának Facebook oldalán adott hangot:
2doboz maszk. Mielőtt elmondanám mennyibe került tessenek megállni és tippelni egyet. Tényleg !!!Bementem venni egy két dolgot a patikába, ahol nagyon kedvesek voltak velem(mint mindig)de sajnos nem olyan jó kedvűen jöttem ki mint szoktam ...Elárulom ....38.000ft .. (tehát harmincnyolcezer)Az a maszk, ami egyébként nagyjából majdnem ingyen kéne legyen. Nem adtam vissza csak azért, hogy tudjak egy face posztot csinálni róla, és elmondjam az embereknek, hogy bizony a gyógyszertárak gátlástalan tulajdonosai miből,és hogyan nyerészkednek. Szabadpiac van, de sok dolog megváltozik veszélyhelyzetben. Például az emberek türelme...!!!!Változtatás !!!!Időközben módosítanom kell a poszton,mert teljesen jogosan kiborulnak az amúgy teljesen karitatív módon üzemelő gyógyszertárak tulajdonosai. Szóval legyen az kis,vagy nagykereskedő, nemre ,korra, vallásra,szexuális , beállítottságra tekintet nélkül , patkányság ennyiért adni. Slussz-passz kedves kereskedők !!!!! - írja érezhetően dühösen.

A poszt alatt sok hozzászólás érkezett gyógyszerészektől is, akik egyrészt kikérik maguknak Majka stílusát és felháborodását, hiszen nem ők tehetnek az árakról, másrészt arra hivatkoznak, hogy a nagykereskedések emelték meg a beszerzési árat, a gyógyszertárak ezt csupán lekövették. Nem kellett sokat várni a rapper válaszára sem:

Tényleg nem értem az embereket! Először is kiakadnak a gyógyszertár tulajok azon, hogy ők is drágán veszik a maszkot a nagykerből, és én mit képzelek ???Persze hogy drágán veszik, de kérem tisztelettel! Tegye minden tulajdonos a szívére a kezét.. Ugyanakkora haszonkulccsal dolgoznak ezen a terméken most is, mint két hónapja ? Ha igen Isten lássa lelkem nem őket akartam bántani. Ha viszont nem, akkor kérem szeéen nem kiakadni, hanem csendesen tudomásul venni ,hogy ez nem korrekt.Másodszor meg jönnek itt nekem a gyógyszertári alkalmazottak, azzal ,hogy miért bántom őket? Hat kérem ki bántotta őket? Senki nem mondott semmit azokról akik ott dolgoznak. Vagyis de!! Azt mondtam, hogy nagyon kedvesek voltak. Ez azért nem egy nagy sértés.Ha nincs közük az árazáshoz, akkor miért kell magukra venni ezt a posztot??? Egyszerűen valakinek le kell írni az igazságot. Engem sokan olvasnak, tehát leírom. Miért ne juthatna el az emberekhez mi történik a patikákban ? Az igazság az, hogy a kerekedők, legyen az kis vagy nagyker , pofátlanul és aljas módon túlárazzák most ezt a termékeket , és visszaélnek azzal ,hogy az emberek pánikolnak és szükségük van rá. Nem kell felháborodni, főleg nem azoknak, akiknek semmi okuk rá. Akiknek meg lenne, azok véleménye jelen helyzetben abszolút nem érdekel!! Ők folytassák csak a nyerészkedést. Egyszer majd valahol csak számon kérik tőlük... Tessenek nyugodtan tovább dolgozni, mi meg majd megvesszük amit szeretnénk , ha van rá igény , vagy ha van rá pénz.Több mindent nem is szeretnék ezzel kapcsolatban mondani - írja.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Van orvosság azért, nem igaz hogy semmi eszközünk sincs. SARS gyógyszer volt eredetileg, ugye az is koronavírus. A klorokinin. Igen, a kinin amit a malária kezelésére is h

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A négyszeresére növekedett a kereslet egy klorokin hatóanyag tartalmú gyógyszer iránt márciusban a magyar gyógyszertárakban. A készítmény kifejezetten olcsó, az ára a nyolcszáz forintot sem éri el és egy belga professzor szerint hatásos lehet az újfajta koronavírus ellen.

Fotó: Pixabay

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az Index megkeresésére megerősítette, előfordulhat, hogy szórványosan kifutottak a készletei egy rejtélyes orvosságnak, egy a klorokin hatóanyagot tartalmazó gyógyszernek, ugyanis az elmúlt másfél-két hétben a négyszeresére növekedett a kereslet iránta. Így, most azok sem tudják beszerezni, akik eddig rendszeresen használták. Az OGYÉI azt is hozzáteszi, hogy a klorokin tartalmú gyógyszer készleteinek pótlása folyamatban van, éppen kedden érkezett meg külföldről egy újabb szállítmány az országba. Na de mit is tud ez a gyógyszer?

A klorokinról 1934-ben derült ki, hogy hatékony ellenszere lehet a koronavírusok csoportjába tartozó vírusoknak, ugyanis azt nagyon fontos leszögeznünk, hogy a jelenleg is tomboló járványt sem A koronavírus, hanem EGY koronavírus okozza. A Covid-19 vírus éppen úgy koronavírus, mint például a korábban szintén komoly galibát okozó súlyos akut légzőszervi szindróma, a SARS.

Egy belga tudós nem régiben arról értekezett, hogy az a gyógyszer, ami hatásos a SARS ellen, az hatásos lehet az újfajta koronavírus ellen is. Marc van Ranst virológus, a Leuveni Katolikus Egyetem professzora 2004-ben tagja volt egy kutatócsoportnak, amely tesztelte a klorokin tartalmú gyógyszereket a SARS ellen, a kutatás pedig sikerrel zárult. Csakhogy, amire véget értek a kutatások a SARS-járvány lecsengett, így embereken már nem volt lehetőségük tesztelni a gyógyszert. A belga tudós szerint ugyanakkor nagyon is elképzelhető, hogy a készítmény hasonlóan viselkedne a Covid-19 vírussal szemben is.

Azt is hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a koronavírusok folyamatosan mutálódnak és az emberi szervezet is úgy alkalmazkodik hozzájuk, minél jobban megismeri, ezért azt most még nehéz lenne egyértelműen kijelenteni, hogy megvan az ellenszere a világot rettegésben tartó vírusnak. A gyógyszert egyébként eredetileg a malária ellen alkalmazták, az utóbbi időkben pedig a szervek gyulladását okozó krónikus autoimmun-betegség, a lupusz, vagy a rheumatoid arthis kezelésére használják.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Antitest, blokkolja a fertőzést. Mostmár "csak" jóvá kell hagyatni azaz ellenőrizni, és le kell gyártani. Hogy az más esetben hosszú időt vett igénybe? Ez most hamarabb me

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Since Thursday evening, the article by a team of ten scientists, of which Grosveld is a member, has been online on BioRxiv – a website where biologists can publish their research before it will be assessed by the prestigious journal Nature. In the summary, the scientists describe an antibody to SARS2, the coronavirus causing the current pandemic (COVID-19). The antibody can help detect and prevent this type of corona infection. It is a world's first.

Disclaimer: The antibody still has to be tested on humans (and this will take months) and the article is under peer review before Nature will publish it. But Grosveld is hopeful: "We expect an email any moment", says the Spinoza Prize winner in his lab on the tenth floor.

What did you and your fellow researchers from the Department of Virology and Utrecht University find, exactly?

"We have published an article about an antibody that we had already isolated before the current pandemic and which cross-reacted (biological term for repelling a foreign substance, ed.) with various coronaviruses. The antibody prevents the virus from being able to infect and can also help in the detection of the virus."

How did you discover that?

"About fifteen years ago I started a hobby project to see if we could make human antibodies (proteins made in response to antigens such as viruses, ed.) in mice. That succeeded and eventually led to the establishment of an Erasmus MC company: Harbor Antibodies BV. We now have branches in Shanghai, Boston and Rotterdam where the innovation branch is located. They mainly develop antibodies to cure tumors."

"Together with the Viroscience department upstairs and the Virology department of the Veterinary Medicine Faculty at Utrecht University, we joined a European project: ZAPI (Zoonosex Anticipation and Preparedness Initiative, ed.). The aim was to develop antibodies against MERS, SARS and another Hongkong coronavirus (OC-43). In that project, we found antibodies that cross-reacted with those three different viruses and kept them from infecting.

"But those viruses have already been contained, we are now dealing with a different coronavirus. We still kept untested antibodies from the previous study in the refrigerator that did not react with all three mutations, but did with SARS1. When the current crisis – SARS2 – broke out, we immediately tested whether the antibodies that reacted with SARS1 also responded to SARS2. We then found the antibody that has now been published."

What are next steps and what can we do with them?

"We are now trying to get a pharmaceutical company on board – which is looking promising, by the way – that can produce the antibody on a large scale as a medicine. Before it can be marketed, the antibody must go through an extensive development phase and be tested for toxicological properties. That process is now underway. In addition to the development as a medicine, we also want to use the antibody to set up a diagnostic test: one that everyone can do from home, so that people can easily find out whether they have an infection or not. "

kantoor Frank Grosveld Erasmus MC
Image credit: Marko de Haan

How unique is this find?

"As far as we know, this is the very first antibody that blocks the infection. And there is a good chance that it will also become a medicine on the market. Finding something like this is very rare. During my career I have worked a lot on gene regulation: how are genes switched on and off, what is the structure of our genome? Fortunately, I was also able to make a number of discoveries in that field that made me feel we were really making progress. But such research was mainly about understanding and out of scientific interest. This antibody is all about application."

So you now have the solution?

"If you were to take this as a patient, it is expected – only an expectation right now – that the infection will be stopped. And so it can give the patient an opportunity to recover. But prevention is of course better than a cure: a real solution is therefore a vaccine, others are working on that. However, developing a vaccine can easily take two years. Our medicine, if it all works as it should, could be here sooner. But it will be more expensive to produce.

"A vaccine usually consists of a protein that comes from a virus or a killed virus. If you put a little bit of that in people or animals, they will make antibodies against it. This creates so-called memory cells that remember what they've seen before. If the virus tries to enter the body, those memory cells can respond quickly to it and ward off the virus. An antibody acts as a medicine, but the patient doesn't make antibodies himself. If you administer the drug it will last for a few weeks. That's enough for recovery, but probably not to keep the virus out forever. It's better if the patient develops his own immunity."

Did you immediately think 'I may have something for this' when this virus broke out? How does that work?

"My colleague from Utrecht Berend-Jan Bosch and I thought: we have to do something and maybe we've got something for it. That is why we started immediately and the current panic means working hard around the clock. I start at about nine, until about seven. Then I go home to my family and when everything has settled down there I start working again, until just after midnight."

Have you already received a lot of attention for it?

"Not so much yet. It has now been published on BioRxiv, but it is only for real when it has been approved by the peers at Nature – until then we are not allowed to go to the press on our own. But if you ask questions, we can answer them. Hopefully the approval will come in a few days and then Nature will also send out a press release. You can see that the publication on BioRxiv is already provoking something among colleagues on Twitter and LinkedIn. Yesterday I already received a record number of emails and texts."

Are you going to be rich thanks to this find?

Laughing: "You see that all wrong, this isn't a good business case. There is a chance that the virus will be gone in a month or two. Then as a pharmaceutical company you've spent millions for nothing – only they are able to take these kinds of risks. There was also a panic when SARS1 and MERS broke out. By the time there was a vaccine and antibodies, the virus was already gone."

uitzicht laboratorium frank grosveld erasmus mc
The view from Grosveld's office Image credit: Marko de Haan

What do you think of the current approach in the Netherlands?

"We have been too lax and were not well prepared. For example, there were too few tests and too few restrictions in the beginning, while we could see what was happening in China and then Italy."

Will the test you are developing solve some of this?

"We would love to do that and a cheap first test has already been produced in China, but I don't know how much they are able to create. I've asked them to send some tests here to try them, but the ban on flights from China is making that difficult. Making a test can be faster than developing a medicine, because such a test doesn't need to be researched as thoroughly as medicine. It is not something that you administer to a patient and works pretty much the same as a pregnancy test, except with oral mucus instead of urine. I don't know how much the test will cost in the end."

Were you lucky or clever to make this discovery?

"In our first study with SARS, MERS and OC43, we did a clever job – before this crisis broke out. And later we were lucky to have antibodies that also bind to the new virus. We were therefore ahead of others, but undoubtedly more antibodies against SARS2 will be developed, also by us."

tentamenzaal-erasmus-universiteit

Read more

Stop at all lectures and exams, EUR prepares online lectures

The government's advice is to give lectures online as much as possible. EUR is looking…

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Amúgy is be kell fejezni, hogy idegenek nyüzsöghessenek ezrével, csak mert egyetem. NEM. Nincs hozzá joguk, hogy veszélyeztessenek minket. Vadak, barbárok, bemutatkoztak.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, akik a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az iráni egyetemisták a karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak nem tettek eleget.

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, részükre kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A kiutasítottakkal szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető – áll a közleményben.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "A koronavírus terjedését csak a megelőzés és a szabályok betartása fogja lelassítani és megállítani! Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Média - 2020.03.14. (KÉPMÁS

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

"A koronavírus terjedését csak a megelőzés és a szabályok betartása fogja lelassítani és megállítani!

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Média - 2020.03.14. (KÉPMÁS) A közösség saját magát tudja kihúzni a bajból. Nincs más, aki megoldja helyettünk a problémát, csak arra lehet számítani, amit az egyén vagy a közösség megold magának.
Partnerünk, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának orvos-szakmai igazgatója, Dr. Debreceni Katalin szakorvos (sürgősségi orvostan, katasztrófa és honvédorvostan, foglalkozás-egészségügyi szakorvos) személyes ajánlásait olvashatják.

1. A koronavírus főként cseppfertőzéssel, kisebb mértékben felületek érintésével, és széklettel terjed emberről emberre. A vírust zsírtartalmú burok veszi körül, ezért alapos szappanos/mosószeres/mosogatószeres lemosással eltávolítható.
2. Az egészségügyben extrém terhelést okoz az 1-2 héten belül várhatóan kitörő járvány. (Ha mégsem lesz, én fogok örülni a legjobban.) Annak érdekében, hogy minél több energia jusson a súlyos betegek ellátására, mindenki halassza el, vagy amennyire csak teheti, minimalizálja a nem sürgős, illetve nem súlyos egészségügyi problémákkal az ellátórendszerben történő megjelenést. Gondolni kell arra is, hogy az ellátóhelyek kiemelten fertőzésveszélyesek.
3. Meg kell nézni, hogy adott településen mi a kritikus infrastruktúra, és azokat védeni kell. A kritikus infrastruktúra alatt a fertőzés átadásának kiemelt helyszíneire is gondolok (orvosi rendelő, patika, bolt, posta, okmányiroda, stb.), ahol az emberek szorosan egymás mellett várakoznak. Mondok egy példát. Abban a helyzetben, amikor a háziorvos is fél, mert maszk nélkül – amit sehol nem tud beszerezni – kell a betegek nagy tömegével megbirkóznia, akkor a falu támogassa abban, hogy az orvos lábon tudjon maradni. Ha például az orvos azt kéri, hogy a betegek panaszaikkal telefonon keressék fel és ne menjenek be a rendelőbe – ami egy teljesen megalapozott kérés -, akkor ezt tartsák be. Kérjenek a betegek időpontot, és arra pontosan menjenek be. A közösség hozzáállásán nagyon sok múlik. Például, ha vannak olyanok, akik önkéntesen segítenek, fertőző betegség tekintetében „előszűrnek" a rendelőben – ehhez nem kell egészségügyi végzettség (pl. lázas, köhög, náthás, torka fáj, hasmenése van, stb.) -, azzal meg tudják teremteni annak a lehetőségét, hogy izoláltan történjen a fertőző és nem fertőző beteg ellátása. Ha más nincs, klóros vízben kezet tudjon mosni a rendelőbe lépés előtt és után. Hogyha a civilek ezt nem veszik figyelembe és mégis bemennek a rendelőkbe tömegesen, akkor nekik kell megküzdeniük a következményekkel (több fertőzött ember, a járvány gyorsabb terjedése), könnyebben megfertőzik az orvost, nővért, és akkor nem lesz kihez fordulni.
4. Hordjon mindenki magánál papírzsebkendőt, vagy saját kis törölközőt, abba törölje a kezét. A légfújással történő kézszárítást ne használjuk, mert különösen a nagynyomású levegővel működőek a kézről a levegőbe porlasztják a kórokozóval fertőzött vizet, ami aztán hosszú ideig lebeg a levegőben. Az így képződött aeroszol a legveszélyesebb.
5. A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében minden kereskedelmi egységben korlátozni kell az egyszerre bent tartózkodók számát. Minden üzlet más-más alapterületű, ezért, az egyszerűség kedvéért azt mondhatjuk, hogy 2 nm-en 1 ember tartózkodhat. Például egy közepes méretű üzlet esetében körülbelül 10-15 ember tartózkodhat egyszerre a bevásárló térben. Ezt úgy a legegyszerűbb megvalósítani, hogy minden bolt csak ennek megfelelő számú kosarat készít a bejárathoz. Ennek a szabálynak a megvalósítását segítheti, ha egy alkalmazott - vagy egy önkéntes - csak akkor engedi be a következő vásárlót az üzletbe, ha egy kosár felszabadult, azaz, ha valaki kijött a boltból. A bolti kosarak fogantyúit fertőtlenítsük használat után. A pénztárnál is fontos betartani a vásárlók közötti két méteres távolságot. Ez érvényes az üzlet előtt várakozókra is. Egy családból csak egy ember menjen bevásárolni, készítsen listát és igyekezzen 15 percen belül végezni.
6. A kereskedelmi ételkészítéssel/szállítással foglalkozók bármely felső légúti fertőzés tünete esetén maradjanak otthon. Ezt a közösség is segítsen betartani.
7. 70 év felettieknek - még akkor is, ha egészségesek - tegyük lehetővé, hogy ne kelljen zárt közösségbe menniük. Nézzünk körül, melyik szomszédnak tudunk tartósan bevásárolni. Például naponta csöngessünk be hozzájuk és 2 méter távolságról beszélgessünk velük néhány szót 5-10 percben. Bátorítsuk őket arra, hogy menjenek sétálni, mozduljanak ki otthonról. A boltban legyen lehetőség előre megrendelni az élelmiszert és összekészítve kiadni azoknak, akik aktívak és el tudnak menni érte. Ezt a pontot sokféleképpen meg lehet oldani, bízom az emberek kreativitásában.
8. A másik dolog, amivel civilként sokat tehetünk a vírus terjedése ellen, az a tömegközlekedés elkerülése. Aki teheti, ebben a helyzetben inkább menjen autóval, biciklivel, vagy motorral.
A vírus megjelenése óta sokan inkább otthon maradnak, mert így nagyobb biztonságban érzik magukat. A munkába járás azonban nem állhat le. Ahhoz, hogy gazdaságunk ne omoljon össze, a legtöbb embernek továbbra is dolgoznia kell. Most a munkába járásnak is meg kell, hogy legyenek a szabályai. Mindenki figyeljen arra, hogy a munkahelye és az otthona között ne ejtsen útba köztes úti célt, például ne látogassa meg a barátait, vagyis a munkahelye és az otthona között csak a legminimálisabb módon érintkezzen a külvilággal. A munkahelyen is tartsa be az alapvető higiéniás szabályokat és az egymás közötti két méteres távolságot.
9. Amennyiben indokolt, akkor védőkesztyűt (gumikesztyűt) is lehet használni, de ez rossz használat esetén indokolatlan biztonságérzetet kelthet, mert a gumikesztyű csak a kezünk bőrét védi, a kívülről rátapadt szennyeződéssel ugyanúgy terjeszthetjük a vírust, megfertőzhetjük magunkat. Szennyezett felület érintését követően a kezünkön fertőtleníteni kell, vagy le kell cserélni.
10. Aki úgy érzi, hogy a maszk biztonságot ad, akkor nyugodtan viselje, használat közben a legegyszerűbb is segít elkerülni az arc akaratlan érintését. A védőképességről az egyes maszk használati utasítása ad felvilágosítást. Hazaérve a maszkot ki kell dobni, utána kezet kell mosni vagy fertőtleníteni. A maszk külső védőfelületén lévő kórokozókat így tudjuk elkerülni.
11. Amikor hazaérkezünk járvány idején, váltsunk ruhát. A használtat tartsuk nylonzsákban a mosásig. Zuhanyozzunk le hajmosással együtt, majd vegyünk tiszta ruhát. A hordott ruha kezelését követően mossunk kezet szappannal. Ezzel nagyon sokat tehetünk otthonunk fertőzésmentességéért. Tehát, ha megoldható, akkor ezt a folyamatot mindenképpen tartsuk be.
12. Emellett fontos, hogy mindenki sokat legyen a szabadban. Most ne az edzőteremben, hanem a szabadban mozogjunk. Fussunk, bringázzunk, sétáljunk! Aki egészséges, ne zárja be magát. Nem lehet teljesen izolálódni. Ha két ember találkozni szeretne egymással, akkor menjenek ki a szabad levegőre, például egy parkba és üljenek le két szomszédos padra. A szabadban is ajánlott a két méteres távolság megtartása. Fontos, hogy ne érjenek egymáshoz és rövidítsék le a találkozót.
13. Mit tegyenek azok, akik betegek? Maradjanak otthon.
14. Ha valaki beteg, akkor milyen tünetekig maradjon otthon és melyek azok a tünetek, amelyek már orvosi ellátást igényelnek? Itt a pontos határvonalat nem tudom megmondani. Minden egyes szervezet alkalmazkodóképessége más és más. Súlyos légszomj, nagyfokú gyengeség, folyadékfogyasztási képtelenség, csillapíthatatlan láz esetén már mindenképp orvosi segítséget kell kérni és kórházi ellátáshoz kell jutni. Sokszor előfordul, hogy egy amúgy egészséges fiatal, enyhe felső légúti fertőzés tüneteivel megy be a rendelőbe és aggódik, hogy elkapja a fertőzést. Ez elkerülhető akkor, ha még otthon higgadtan végiggondolja, hogy vannak-e olyan panaszai, ami miatt mindenképp orvoshoz kellene fordulnia. Ilyen esetben izolálja magát - a családja segítségével - és figyelje az állapotát. Amennyiben nincs jól, állapota romlik (sepsis - vörös zászló!), akkor kell orvosi segítséget kérnie. Ki kell hangsúlyozni, hogy ezt a járványt csak úgy lehet megfékezni, ha MINDENKI nagyon szigorúan betartja az alapvető szabályokat. Az egészségügy önmagában nem lesz képes megbirkózni ezzel a feladattal. És ne feledjük, a koronavírus fertőzés az emberek 80%-ánál tünetmentesen zajlik, vagy enyhe tüneteket okoz. A vírus terjedését csak a megelőzés és a szabályok betartása fogja tudni lassítani és megállítani. Támogassa a környezetét a szabályok betartásában! Együtt sikerülni fog!"

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az index félék szerint "túlzás" a védekezés foka, illetve keveslik. Tudjuk mi van, nincs / van rajta sapka, fizetett kötekedő csöveshipszter libsik. Egyszer kell ráérezni,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Nagyon haragszom. A koronavírus veszélyeit, komolyságát nem lebecsülve mondom, felháborító, hogy embereket arra késztetnek, hogy szükségletein felül spájzoljanak. 40-50 kilogramm cukrot, lisztet, több mázsányi krumplit, hagymát, konzerveket (töltött káposztát, sóletet, pacalt, gulyást és ki tudja, még mi mindent), húsokat, főként száraz kolbászt, szalonnát tíz kiló számra visznek haza. De kapkodják hektoliter számra a polcokról az étolajat és a száraztésztát is. Azért vagyok csalódott, mert idősek tízezrei dőlnek be a hazugságnak.

Az eszem megáll! Hordják kartonszámra a cigarettákat. Pont azt a terméket, amely a tüdőt támadja? A koronavírus is ezt célozza meg. Mitől félnek? Hogy elfogy a spangli is? A nagy élelmiszer-áruházakban, bevásárló centrumokban üresek a polcok. Nem akarok rosszmájú lenni, de ezek szerint a „rohadt" Orbán kormány alatt is ennyire jól megy, hogy száz milliókat tapsolunk el? Bedőlünk ezeknek a sötét balliberális pártoknak, a DK-nak, a Momentumnak, az MSZP-nek és a Párbeszédnek, akik cukkolják a tudatlanokat, hogy nagy a baj, tartalékolni kell, mert a kormány nincs a helyén,  a karantén miatt még a végén éhen halunk?

Ők a rombolás szimbólumai.

Nem halunk éhen, barátaim! A felhalmozott élelmiszereknek szavatossági ideje van, és lassan lejárnak. Kidobtatok az ablakon egy csomó pénzt. Könyörgöm emberek, nincs háború! A kínaiak valóban ránk eresztették ezt a koronavírust, de még nincs itt a világvége! Majd valamikor ezt a húzást is elemezni kell az európaiaknak és a világnak.

Addig is, vigyáznunk kell másokra, magunkra, a családunkra. De normálisan és higgadtan. Ez a vírus is le fog csengeni. De azt nem jelenti, hogy megszűnik az élelmiszertermelés, a kereskedés, megszűnik minden. A jelen gazdasági helyzetünket látva minden lesz, mert miért ne lenne?

Elég öreg vagyok ahhoz, sok más kortársamhoz hasonlóan, átéljek valódi háborút, valódi bajt. A második világháború után, főként a Rákosi korszakban igazi élelmiszerhiány volt: jegyre kaptuk a lisztet, a cukrot, a zsírt, a húst. Akkor mutatta meg a kommunista hiánygazdaság, hogy mire kell figyelni a magyar népnek. Akkor indokolt volt a spájzolás. (A Nagy Imre-féle padláslesöprést, a falvak kifosztását, tönkretételét a magyar parasztság sohasem fogja elfelejteni.) 

Aztán jött az 1956-os forradalom és szabadságharc. Hölgyeim és uraim, abban az időben élet-halál harc volt Magyarországon, a szabadságunkért vívtuk honvédelmi harcunkat. A világ legnagyobb szárazföldi hadserege, a vörös szovjet katonák százezrei ellen harcoltunk, akik szétbombázták fővárosunkat, műemlékeinket, templomainkat, kórházainkat, életfontosságú intézményeinket, élelmiszerboltjainkat. Akkor valóban félni kellett az óvóhelyeinken, hogy nem lesz kenyér. De a magyar pékek hősiesen helytálltak, a legnagyobb pergőtűzben, a kemencék hősége mellett is sütötték nekünk a kenyeret.

Ők voltak a pesti -budai srácok után a legbátrabb forradalmárok. 

Akkor helyzet volt, most nincs. Biztonság van az országban, nem idegen tankok lőnek ránk, nem egykori ávéhások pufajkás ruhába öltözve és szovjetek vadásznak a magyarokra, nem migráns hordák készülnek kirabolni lakásainkat. Az igazi veszély a milliárdos Apró-Gyurcsány klán és a Soros által fizetett álcivil-szervezetek, a Momentummal az élen. Az ő céljuk Magyarország tönkretétele, legyengítése, a külföldi pénzembereknek való átjátszása.

Ébresztő, drága honfitársaim! Nem veszik észre, hogy a kormány bármilyen intézkedést tesz a mi megvédésünkre, az az ellenzék szerint mind rossz? Az mind késői lépés? Tessék körbenézni Európában! Mi vagyunk a legvédettebbek az okos, higgadt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően. S ez nem véletlen.

Azért idézem ide tanúnak kortársaimat, hogy igazolják a taxisblokád hátterét is. Akkor is a balliberális oldal, a komcsik, az egykori nómenklatúra, a szadeszosok külföldi háttérrel akarták megbuktatni a törvényes Antall-kormányt. A beszervezett taxisoknak köszönhetően – Göncz Árpád köztársasági elnök támogatásával – valóban akadozott az élelmiszer szállítás. Az idősek tapasztalatból tudták 1990 októberében, hogy tárolni kell a kamrában. Ki is ürültek az élelmiszerboltok. Antall József miniszterelnök viszont a helyén volt. Pizsamás, kórházból közvetített televíziós beszédében megnyugtatta népét. S helyreállt a rend.

Most is ez történik. Bár az iskolákat bezárták a betegség terjedésének érdekében, beindult a távoktatás, de még sincs akkora baj. Okos szervezéssel, családi összetartással, elővigyázattal, egymásra való figyeléssel leküzdhetjük ezt az ismeretlen vírust.

Még egyszer. Nem szabad bedőlni a sunyi, félelemgerjesztő, megtévesztő szájpropagandának!

Ez a komcsik, a bolsik, a libsik évszázados fegyvere. A girondistákkal, Dantonnal kezdve, a jakobinusok, Robespierrel, Marx-Engelssel, Leninnel-Sztálinnal, Mao-Ce-Tunggal az élen találták ki a rémhírterjesztést. Mindig kísértetről, kísértetekről beszéltek, Marx után a kommunizmus kísértetéről. Valójában ők most itt, Magyarországon, Gyurcsánnyal az élen a valódi kísértetek, a megbukott kommunizmus, az erkölcsileg kegyvesztett liberálisok kísértetei. 

Ez az igazi veszély, a hiszékenyek, a hiszékeny magyarok megtévesztése, nem a vírus.

(A nyitókép ausztrál pánikvásárlókat ábrázol – Al Jazeera)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.