2020. március 16., hétfő

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Van orvosság azért, nem igaz hogy semmi eszközünk sincs. SARS gyógyszer volt eredetileg, ugye az is koronavírus.

A klorokinin. Igen, a kinin amit a malária kezelés

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

2020.03.11.

Rákattant egy gyógyszerre a magyar - védhet a koronavírus ellen?


hirdetés

A négyszeresére növekedett a kereslet egy klorokin hatóanyag tartalmú gyógyszer iránt márciusban a magyar gyógyszertárakban. A készítmény kifejezetten olcsó, az ára a nyolcszáz forintot sem éri el és egy belga professzor szerint hatásos lehet az újfajta koronavírus ellen.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az Index megkeresésére megerősítette, előfordulhat, hogy szórványosan kifutottak a készletei egy rejtélyes orvosságnak, egy a klorokin hatóanyagot tartalmazó gyógyszernek, ugyanis az elmúlt másfél-két hétben a négyszeresére növekedett a kereslet iránta. Így, most azok sem tudják beszerezni, akik eddig rendszeresen használták. Az OGYÉI azt is hozzáteszi, hogy a klorokin tartalmú gyógyszer készleteinek pótlása folyamatban van, éppen kedden érkezett meg külföldről egy újabb szállítmány az országba. Na de mit is tud ez a gyógyszer?

A klorokinról 1934-ben derült ki, hogy hatékony ellenszere lehet a koronavírusok csoportjába tartozó vírusoknak, ugyanis azt nagyon fontos leszögeznünk, hogy a jelenleg is tomboló járványt sem A koronavírus, hanem EGY koronavírus okozza. A Covid-19 vírus éppen úgy koronavírus, mint például a korábban szintén komoly galibát okozó súlyos akut légzőszervi szindróma, a SARS.

Egy belga tudós nem régiben arról értekezett, hogy az a gyógyszer, ami hatásos a SARS ellen, az hatásos lehet az újfajta koronavírus ellen is. Marc van Ranst virológus, a Leuveni Katolikus Egyetem professzora 2004-ben tagja volt egy kutatócsoportnak, amely tesztelte a klorokin tartalmú gyógyszereket a SARS ellen, a kutatás pedig sikerrel zárult. Csakhogy, amire véget értek a kutatások a SARS-járvány lecsengett, így embereken már nem volt lehetőségük tesztelni a gyógyszert. A belga tudós szerint ugyanakkor nagyon is elképzelhető, hogy a készítmény hasonlóan viselkedne a Covid-19 vírussal szemben is.

Azt is hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a koronavírusok folyamatosan mutálódnak és az emberi szervezet is úgy alkalmazkodik hozzájuk, minél jobban megismeri, ezért azt most még nehéz lenne egyértelműen kijelenteni, hogy megvan az ellenszere a világot rettegésben tartó vírusnak. A gyógyszert egyébként eredetileg a malária ellen alkalmazták, az utóbbi időkben pedig a szervek gyulladását okozó krónikus autoimmun-betegség, a lupusz, vagy a rheumatoid arthis kezelésére használják.

Ha tetszett, oszd meg:

Dorogi László

https://doktorbubo.blogstar.hu/./pages/doktorbubo/contents/blog/91658/pics/lead_800x600.jpg

https://doktorbubo.blogstar.hu/2020/03/11/rakattant-egy-gyogyszerre-a-magyar-vedhet-a-koronavirus-ellen-/91658/

gyógyszer,koronavírus

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.