2020. április 22., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem tudom miért éppen ezt az országot említette Orbán Viktor a példaként a vírusválságból való kilábalás menetére, mikor Szlovákia inkább hasonló. Ausztria településszerke

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Folytatódik az üzletek és az iskolák lépésről lépésre történő újranyitása – közölte Sebastian Kurz kancellár kedden Bécsben, a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések további enyhítését bejelentve.

"Jó úton vagyunk", az óvintézkedések hatásosak – jelentette ki. A hétvégén száz alá csökkent az új fertőzöttek számának napi növekedése, és ez nemcsak Európában, hanem világviszonylatban is a legjobb eredmény – tette hozzá.

A jövőbeni enyhítésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "annyi szabadságot kell adni, amennyi lehetséges, és annyi korlátozást kell érvényben hagyni, amennyi szükséges". Kifejtette: fokozatosan, óvatosan folytatják az ország újranyitását, és folyamatosan figyelik a koronavírus terjedésével kapcsolatos számokat, hogy szükség esetén "behúzhassák a vészféket". A kancellár felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az enyhítések bevezetésével folyamatosan nő az egyének felelőssége is.

Az újranyitás részleteit ismertetve azt mondta: kedden kinyitottak a kisebb üzletek, május elsején pedig valamennyi üzlet újranyithat, és a szolgáltatások, így többek között a fodrászatok is fogadhatják a vendégeket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szájmaszkot kell viselni, és be kell tartani a kötelező távolságot.

Az iskolákban május 4-től megkezdődik az érettségire, illetve a záróvizsgákra való felkészülés, május közepétől pedig az alsóbb iskolai osztályokban is folytatódhat a tanítás, de ennek részleteiről később tájékoztatnak – tette hozzá.

A vendéglátóhelyek május közepén nyithatnak, de a munkatársaknak szájmaszkot kell viselniük.

A templomokban május 15-től tarthatnak istentiszteleteket.

Hírdetés

Az április végéig érvényben lévő kijárási korlátozások esetleges meghosszabbításáról később döntenek majd.

Kurz leszögezte, hogy a határellenőrzések megszüntetése, illetve az utazási korlátozások feloldása is a koronavírus terjedésével, illetve megfékezésével kapcsolatos számok függvénye, ezekről a szomszédos országokkal egyenként tárgyalnak.

A kancellár közölte, hogy ő maga a tervek szerint Ausztriában tölti majd nyári szabadságát.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy az újranyitás második szakasza nehezebb lesz az elsőnél, mivel nincsenek tapasztalatok arra vonatkozóan, hogyan lehet a korlátozások enyhítésével egy időben megakadályozni a vírus terjedésének esetleges újbóli felgyorsulását. A tárcavezető ismertette, hogy eddig 14 845-an fertőződtek meg koronavírussal, hétfő óta 78 új beteget diagnosztizáltak.

"Feltűnően pozitív trend" figyelhető meg szerinte, a betegek száma ugyanis folyamatosan csökken: jelenleg 3,411 beteget tartanak nyilván, közülük 756-an szorulnak kórházi kezelésre, 196-an vannak intenzív osztályon. A koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe 483-an haltak bele.

Karl Nehammer belügyminiszter ismertette, hogy a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett korlátozások megszegése miatt 28 ezer feljelentés történt.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy tárgyalásokat folytatnak az Ausztriával szomszédos országok, így Németország, Csehország és Magyarország belügyminisztereivel az utazási korlátozások esetleges visszavonásáról. Az a cél, hogy a határellenőrzések megszüntetésével együtt valamennyi országban sikerüljön megfékezni a koronavírus terjedését – mondta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Leginkább saját magukat szegregálják el a bármiféle emberi élet lehetőségétől. Már gyerekkorukban erre az útra lépnek. A liberálisok meg még segítenek is nekik ebben.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
További javaslatok a nagykörúton belülre

Köreinkben a budapesti nagykörút és annak határai, az, hogy valami belül vagy kívül esik attól, sok esetben nem pusztán annyit jelent, mint amennyire az elsőre látszik. Egy jelképpé vált, hogy bizonyos politikai erők és utánpótlásuk a szorosan vett belvárosra tehető, azon túl nem rendelkeznek tömegbázissal, de nem is igazán értik az ottani történéseket.

Klasszikus példája ennek az egykori SZDSZ, mely valóban a fővárosban volt a legerősebb, de napjainkban ilyen a Momentum is. Ami persze nem azt jelenti, vidéki városokban ne volnának esetleg tagjaik, de kétségtelen tény, a rossz értelemben felfogott urbánus szemlélet, amely sokkal inkább egy természetellenes, életképtelen neoliberális felfogást takar, nagyon is jellemző rájuk.

Ősrégi igazság, a liberális eszmék hívei úgy gondolkodnak, hogy adott az ideológiai alapvetés, ahhoz képest pedig másodlagos a valóság. Sőt, ha a valóság nem igazodik, akkor törvényi erővel fel kell lépni a „valóság ellen".

A momentumosoknak pedig úgy tűnik, nagyon agyukra ment már a bezártság, azaz, hogy nincsenek nyitva a belvárosi romkocsmák. Hiszen lassan már napi szinten öntik magukból az ökörségeket. Legutóbb azért emeltek szót, hogy „függesszék fel az iskolai bukást", vélhetően azért, mert a fél brigád egyesre áll, s hát könnyebb így kibújni a tanulás alól, de ezúttal sem tudtak leakadni az oktatásról.

Meg is találták a következő társadalmi csoportot. Akikről köztudott, égnek a vágytól, hogy a csupa nagybetűs tudományt magukba szívják, legyen az reál vagy humán jellegű. Tömve vannak velük az egyetemi padsorok, hemzsegnek köztük a dékánok, csak úgy lökik, tapossák egymást, ki mondja el hamarabb dagadó kebellel egyetemi székfoglalóját, csak van egy apró bökkenő. Először is, mint azt a járvány előtt megtudtuk, „őket szegregációba csinálták", de hogy nem szakad rá az ég a törvényalkotókra e bődületes igazságtalanság után, ráadásul még digitális oktatást vezetnek be oda, ahol nincs is áram?

Ezt az égető, sokakat érintő kérdést az alábbi módon foglalta össze a Momentum szervezete:

No, és akkor most következzenek a tanácsok „körúton belülre".

Fiúk, lányok, először is szeretnék gratulálni, valóban egy létező jelenséget sikerült ezúttal is megragadnotok. Nevesítve, azokat a cigányokat, aki éjjel telesírják kispárnájukat, hogy lemaradtak például a mai iskolatévéről, ahol a kereszténység terjedése és a nagy egyházszakadás volt téma. Sebaj, ahogy egy olasz mondás tartja, nem kár a kiömlött tejért, uccu neki, irány Gyöngyöspata!

Hírdetés

Miután elregéltétek neki, miképpen közösítette ki egymást IX. Leó római pápa és I. Mihály konstantinápolyi pátriákra, és ezt végighallgatták csillogó szemekkel, netán' még itt-ott ki is egészítették, rátérhettek arra, miért nincs áram a putriban. Azon gyorsan lendüljetek is túl, hogy esetleg fizetni kellett volna a számlát. Ehhez persze el kell ballagni dolgozni, ilyenekkel, kérlek, ne zavarjátok össze őket. Ne vessétek el, legalább ti ne, a fasizmus magjait. Hanem inkább segítsetek visszahelyezni szakszerűen a kampót a villanypóznára, és rögvest lesz áram.

Első lépésként már, hogy intellektuálisabb legyen a légkör, teljes hangerővel lehet is bömböltetni a Kis Grófót. A nálatok lévő okostelefonokat és táblagépeket, és minden más, további elektronikai cikket adjatok át nekik. Egyébként sem lenne sok választásotok, kiválóan tudnak érvelni (hiszen magasan edukáltak) egy-egy élesebb pengével.

Mindezek után rátok már nincs is szükség, viszont távozáskor ne felejtsétek el a bejáratnál letenni a több kartonnyi cigarettát és rekeszt sört, elvégre mit gondoltok, mivel ütik majd el az időt egy-egy tanóra között?

Utóirat: egyébként a „lámpavasazó" Szarvas Koppány Bendegúz jól ragadta meg a lényeget, a leninfiús fröcsögése után másnap már azokért a transzneműekért aggódott, akik nem adhatnak vért, majd így zárta sorait:

Ahogy a koronajárvány, úgy a transzfóbia és homofóbia sem tart örökké. A Momentum pedig segít mindegyik felszámolásában.

Ha javasolhatom, azért a jövőben vegyék be követeléseik közé az ugandai meleg pingvinek jogait is, mert fontos és hasonló relevanciája van.

Lantos János – Kuruc.info 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Amivel foglalkoznak, és meg akarják oldani, az megoldódik. Több mai krónikus betegségre se csak kezelés létezhetne, de hát jobban megéri NEM meggyógyítani pl. a magas vérn

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Nagy-Britannia fejleszthet ki elsőként sikeres oltóanyagot – már kezdődik az emberi tesztelés

Oltóanyagot fejlesztett ki az Oxfordi Egyetem az új típusú koronavírus ellen, a vakcina emberi tesztelése a héten kezdődik – jelentette be kedden a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a Downing Streeten tartott szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatón elmondta, hogy az oltóanyagot csütörtöktől kezdik kipróbálni önkéntes jelentkezőkön. Hozzátette: új oltóanyagok kidolgozása rendszerint éveket vesz igénybe, ám ezúttal néhány hónap alatt sikerült kifejleszteni a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcinát.

Hancock nem tett utalást arra, hogy az oltás mikortól lesz tömegesen alkalmazható, csak annyit mondott, a héten az oltóanyag próbaidőszaka kezdődik. Elmondta: az Oxfordi Egyetem mellett az egyik neves londoni kutatóegyetem, az Imperial College London is dolgozik a vakcina kifejlesztésén.

Az egészségügyi miniszter közölte: a két egyetemnek a kormány 42,5 millió fontot (több mint 17 milliárd forintot) juttat a klinikai próbák finanszírozására. Hancock szerint a brit kormány meggyőződése, hogy az oltás a legjobb eszköz a koronavírus leküzdésére. Közölte, hogy a két egyetem vakcinafejlesztési programja ígéretes és gyors ütemben halad, és ehhez a kormány minden lehetséges támogatást megad.

"Annak, hogy mi lehetünk az első ország a világon, amelyik sikeres oltóanyagot fejleszt ki, olyan óriási előnyei vannak, hogy én ezért hajlandó vagyok mindent megadni" – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján a brit egészségügyi miniszter.

Hírdetés

A kedden ismertetett legújabb statisztika szerint az elmúlt 24 órában a brit hatóságokhoz 823 olyan halálesetről érkezett bejelentés, amelyet a Covid-19 járvány okozott. Egy nappal korábban a brit kórházak 449, két napja 596, három napja 888 koronavírus-fertőzött beteg haláláról számoltak be.

A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt március 9-én rögzítették. Azóta jelentős napi ingadozásokkal, de a hosszabb távú gráfok görbéjét nézve stabilizálódott, illetve csökkent a napi halálozási szám. A hétfőn ismertetett 449 haláleset a halálozások számának legalacsonyabb napi növekedése volt az utóbbi két hétben.

A brit egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 17 337-en haltak meg a Covid-19 betegségben. Az ismertetés szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4301-gyel emelkedett. Egy nappal korábban 4676, két napja 5850, három nappal ezelőtt 5526 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok. A kedden jelentett 4301 fős legutóbbi napi esetszám-emelkedés hetek óta a legalacsonyabb.

Nagy-Britanniában keddig 535 342 szűrővizsgálatot végeztek, és 129 044 emberről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal.
Boris Johnson miniszterelnök, aki szintén átesett a Covid-19 betegségen, és három napig intenzív osztályon is kezelték, továbbra is Chequersben, a brit kormányfők angliai pihenőhelyén lábadozik, és hivatalosan még nem állt munkába. A Downing Street szóvivőjének tájékoztatása szerint azonban kedden már telefonon beszélt Donald Trump amerikai elnökkel.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson és Trump egyetértett abban, hogy összehangolt nemzetközi lépéseket kell tenni a Covid-19 járvány ellen, bevonva a hét vezető ipari hatalom (G7) csoportját is, amelynek jelenleg az Egyesült Államok az elnöke.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az ironikus, hogy így aggódnak éppen a diktatúraépítők, az Európa népei által nem felhatalmazott nemzetközi liberálisok, akik nyakig voltak és vannak a vírus-pánik kampány

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

2020. április 22. 00:42

73 ballibsi írt alá – a Népszava tette közzé.

Tizenkilenc európai újság közölte egyszerre azt a felhívást, amelyben 73 közéleti személyiség a Magyarországon elfogadott koronavírus-törvény veszélyeire figyelmeztet. Itthon a Népszava jelentette meg a nyilatkozatot.

„Mi, európaiak két vírussal kell, hogy megküzdjünk egyidejűleg és egyforma erőbedobással. Az egyik a COVID-19, amely a testünket támadja meg, de van egy másik fertőzés is, amely a gondolatainkat és a demokratikus rendszereinket veszi célba"– áll a felhívás elején, ami a CIVICO Europa nevű szervezet két társelnöke, Guillaume Klossa (Franciaország) és Francesca Ratti (Olaszország), valamint Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök és Andor László volt EU-biztos kezdeményezésére született. (Az aláírók listáját és a felhívás angol szövegét itt találják.)

A CIVICO azt írja, hogy a március 30-án elfogadott törvénnyel a magyar kormány gyakorlatilag korlátlan hatalmat kapott. „Ez a hatalmi koncentráció példátlan az Európai Unióban. Nem szolgálja a COVID-19 – vagy annak gazdasági következményei – elleni harcot. Ehelyett megnyitja az utat mindenféle visszaélések előtt. Köz- és magánjavak fölött a végrehajtó hatalom kénye-kedve szerint, nagyrészt elszámoltathatatlan módon rendelkezhet. Ez a végkifejlete Magyarország évtizedes sodródásának az autokrácia irányába, ami veszélyes."

A CIVICO azt írja, hogy az EU tagországai a világjárvány közepette korlátozzák bizonyos értelemben állampolgáraik jogait, de az intézkedéseknek arányosnak és igazoltnak kell maradniuk. Úgy vélik, hogy a magyar kormány határozatlan idejű felruházása a rendeleti kormányzásra európai uniós szerződéseket is megsért, éppen ezért el kell ítélni Orbán demokrácia elleni támadását.

Az aláírók az Európai Bizottságot arra kérik, hogy szankcionálja a szerződések megsértését, az Európai Tanácsot és Európai Parlamentet pedig arra, hogy késedelem nélkül fogadják el ezeket a szankciókat.

Mi pedig arra kérjük ezeket a Gazembereket, hogy a saját házuk táján sepregessenek és hagyják békén a magyarokat!

Gazemberek: Juncker, Verhofstadt, Andor László és még hetvenen szankciókat várnak a magyar koronavírus-törvény miatt

888.hu

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Pl. dízelmotorok, és a vegyestüzelésű szemétégető házi kályhák. A nitrogén-dioxid szintet télen a részletes időjárásjelentésben emlegetik.

"Összefügghet a levegő ma

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A német kutatók műholdas légszennyezettségi és légáramlási adatokat vetettek össze az új típusú koronavírus-járvány elhalálozási adataival, és kimutatták, hogy azokban a térségekben,

ahol állandóan magas a légszennyezés szintje, jelentősen magasabb az új koronavírus okozta elhalálozás, mint más térségekben.

A kutatók az Európai Űrügynökség Sentinel 5P műholdja által mért regionális nitrogén-dioxid-szennyezés szintjét vizsgálták még a közlekedési forgalom csökkenés előtti, januári–februári időszakban, ezeket az adatokat összevetették az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal légáramlási adataival, valamint a koronavírus-járvány statisztikáival.

Megállapították, hogyha van légmozgás, akkor a föld közeli szennyező anyagok szétoszlanak, ha nincs, a szennyező anyagok a föld közelében maradnak, és az emberek belélegzik nagy mennyiségben, ami egészségi problémákhoz vezet. A légszennyező nitrogén-dioxid károsítja az ember légzőszerveit.

A szálló por a járvány terjedését is befolyásolja

Korábban Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke hívta fel a figyelmet az InfoRádióban, hogy sokféle légzőszervi és szív-érrendszeri betegséget okoz a levegőszennyezés, a szálló por, valamint a nitrogén-dioxid magas koncentrációja is a levegőben.

„A légszennyezés és a koronavírus egyaránt támadja a szervezetet, és ráadásul ugyanazokat a szerveket. Tehát elsősorban a légzőszerveket, illetve a szív- és keringési rendszert. Ilyen kettős nyomás alatt sokkal nehezebb megbirkóznia a szervezetnek egy esetleges vírustámadással szemben, mintha nem lenne légszennyezés. Az is bizonyított, hogy már a rövid idejű levegőszennyezés is jelentősen befolyásolja az egészségügyi állapotot. Például azt már sokszor kimutatták: amikor megnő a légszennyezettség, akkor sokkal több a megbetegedés, sokkal többen jelentkeznek kórházi beutalásra. Ezért mindenképpen csökkenteni kell a rövid idejű légszennyezettséget – emelte ki. – Még egy nagyon fontos tényező:

a vírusok megtapadnak a részecskéken, és ott akár több órán át is fertőzőek maradnak, valamint így nagyobb távolságokra is eljuthatnak.

Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag-szakértője arra is rávilágított korábban az InfoRádióban, hogy a karanténhelyzet és a nagy mértékben csökkenő autós forgalom miatt visszaesett a világ több pontján a levegő nitrogén-dioxid szintje, és ez már rövid távon is életminőség-javulást jelenthet a helyi lakosok számára.

„Volt egy becslés, hogy

Kínában a jobb levegő 77 ezer ember életét is megmenthette.

Hiszen tudható, hogy a magas légszennyezettség egyébként nagyon sok azonnali egészségkárosodással és hálaesettel járhat. Nyilván, ha jobb a levegő, ilyen jellegű halálesetekből kevesebb van" – fogalmazott.

A halle-wittenbegi Luther Márton Egyetem kutatói arra az összefüggésre is rámutattak tanulmányukban, hogy Észak-Olaszországot, Madrid térségét és a kínai Hopej tartományt is hegyek veszik körül és ez még valószínűbbé teszi azt, hogy a levegő ezekben a térségekben stabil, a légszennyezettség szintje magas, így a lakosság kitettebb a légzőszervi megbetegedéseknek, így a koronavírus járványnak is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Elképzelhetetlen, hogy az influenzavírushoz hasonló sűrűséggel kelljen alkalmazkodni a vírus változásaihoz."

"Az adatokból nem az derül ki, hogy többféle koronavír

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A szakember arra hívta fel a figyelmet: a minták egyértelműen mutatják, hogy az ország több pontján márciusban "lokális terjedési láncolatok" indultak már el, a vírusok pedig eredetüket tekintve az európai kládokhoz, azaz csoportokhoz tartoznak.

Jakab Ferenc azt írta: az elemzés segít megérteni a hazai járvány alapját képező folyamatokat, a vírus terjedését, és támpontokat nyújt a jövőre vonatkozó becslésekhez, intézkedésekhez is.

Kemenesi Gábor, a kutatás koordinátora úgy vélekedett, sem az általuk elemzett mintákból, sem a világban terjedő többiből nem látják azt, hogy többféle koronavírus terjedne Magyarországon. A genetikai különbségek mértéke meglátása szerint teljesen természetes és nem azt jelenti, hogy ezek különböző vírustörzsek lennének. Érdemes helyükön kezelni a megfelelő fogalmakat - tette hozzá -, igyekezve eloszlatni néhány, a közelmúltban felbukkant tévhitet a vírussal kapcsolatban.

A gyakorlatban ez azért fontos a kutató szerint, mert a napokban megjelenő hírekkel ellentétben a minták elemzéséből egyelőre nem látszik, hogy a jelenleg Magyarországon terjedő vírus olyan eltérést vagy tipizálódást mutatna, amely érintené a vakcina- és gyógyszerfejlesztési törekvéseket.

Ezt támasztja alá a vírus eddig megismert mutációs rátájából történő nemzetközi becslés is a virológus szerint, így egyelőre

elképzelhetetlen, hogy az influenzavírushoz hasonló sűrűséggel kelljen alkalmazkodni a vírus változásaihoz.

Jakab Ferenc jelezte: a csoport a genetikai vizsgálatok mellett nagy erőkkel dolgozik a hatóanyagteszteken is, ebbe a munkában több, a témával foglakozó hazai kutatóintézettel működnek együtt. Utalt rá: a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontjának segítségével más szervezeteknek is lehetőségük nyílt további genetikai vizsgálatokra.

Jakab Ferenc korábban közölte azt is, hogy a pécsi kutatóknak sikerült több mintából is izolálniuk a vírust, valamint meghatározni a teljes genetikai kódját, közvetlenül betegek torokváladékából. Európában elsőként PTE virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták továbbá a koronavírust egy beteg székletmintájából.

A professzor által vezetett kutatócsoport célja a vírus jobb megismerése, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálata, a lehetséges prevenciós lépések felderítése, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Termelő munkahelyek sorra amiatt nyílnak meg, mert idővel kiderült "ez és az" erről a járványról?

"A vállalat átszervezte működési folyamatait, hogy minden tekintet

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Bonnár-Csonka Zsuzsanna tájékoztatása szerint a termelést fokozatosan indítják, kezdetben egyműszakos munkarendben dolgoznak. A vállalat átszervezte működési folyamatait, hogy minden tekintetben biztosítsák a megfelelő távolságtartást, valamint a teljes bel- és kültéri higiéniát.

A Suzuki gyára március 23-án állt le, a termelést több mint egy hónapig szüneteltették. A társaság alkalmazottainak biztosította a bérek kifizetését a munkaidő-áthelyezés, otthoni munkavégzés, illetve a fizetett szabadság lehetőségeit vegyesen alkalmazva.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A társaság 2018-ban 171 885 járművet értékesített 123 országban, ezek 95 százaléka Esztergomban készült.

A Magyar Suzuki nettó árbevétele 2018-ban 1,953 milliárd euró volt, ezzel az ország 9. legnagyobb árbevételű cége. Ebből a belföldi árbevétel 280,4 millió eurót tett ki, 18,6 százalékkal bővült. Az adózás előtti eredmény 2018-ban elérte a 82 millió eurót, némileg elmaradva a 2017. évi 90,8 millió eurótól.

Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Pl. dízelmotorok, és a vegyestüzelésű szemétégető házi kályhák. A nitrogén-dioxid szintet télen a részletes időjárásjelentésben emlegetik.

"Összefügghet a levegő ma

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A német kutatók műholdas légszennyezettségi és légáramlási adatokat vetettek össze az új típusú koronavírus-járvány elhalálozási adataival, és kimutatták, hogy azokban a térségekben,

ahol állandóan magas a légszennyezés szintje, jelentősen magasabb az új koronavírus okozta elhalálozás, mint más térségekben.

A kutatók az Európai Űrügynökség Sentinel 5P műholdja által mért regionális nitrogén-dioxid-szennyezés szintjét vizsgálták még a közlekedési forgalom csökkenés előtti, januári–februári időszakban, ezeket az adatokat összevetették az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal légáramlási adataival, valamint a koronavírus-járvány statisztikáival.

Megállapították, hogyha van légmozgás, akkor a föld közeli szennyező anyagok szétoszlanak, ha nincs, a szennyező anyagok a föld közelében maradnak, és az emberek belélegzik nagy mennyiségben, ami egészségi problémákhoz vezet. A légszennyező nitrogén-dioxid károsítja az ember légzőszerveit.

A szálló por a járvány terjedését is befolyásolja

Korábban Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke hívta fel a figyelmet az InfoRádióban, hogy sokféle légzőszervi és szív-érrendszeri betegséget okoz a levegőszennyezés, a szálló por, valamint a nitrogén-dioxid magas koncentrációja is a levegőben.

„A légszennyezés és a koronavírus egyaránt támadja a szervezetet, és ráadásul ugyanazokat a szerveket. Tehát elsősorban a légzőszerveket, illetve a szív- és keringési rendszert. Ilyen kettős nyomás alatt sokkal nehezebb megbirkóznia a szervezetnek egy esetleges vírustámadással szemben, mintha nem lenne légszennyezés. Az is bizonyított, hogy már a rövid idejű levegőszennyezés is jelentősen befolyásolja az egészségügyi állapotot. Például azt már sokszor kimutatták: amikor megnő a légszennyezettség, akkor sokkal több a megbetegedés, sokkal többen jelentkeznek kórházi beutalásra. Ezért mindenképpen csökkenteni kell a rövid idejű légszennyezettséget – emelte ki. – Még egy nagyon fontos tényező:

a vírusok megtapadnak a részecskéken, és ott akár több órán át is fertőzőek maradnak, valamint így nagyobb távolságokra is eljuthatnak.

Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag-szakértője arra is rávilágított korábban az InfoRádióban, hogy a karanténhelyzet és a nagy mértékben csökkenő autós forgalom miatt visszaesett a világ több pontján a levegő nitrogén-dioxid szintje, és ez már rövid távon is életminőség-javulást jelenthet a helyi lakosok számára.

„Volt egy becslés, hogy

Kínában a jobb levegő 77 ezer ember életét is megmenthette.

Hiszen tudható, hogy a magas légszennyezettség egyébként nagyon sok azonnali egészségkárosodással és hálaesettel járhat. Nyilván, ha jobb a levegő, ilyen jellegű halálesetekből kevesebb van" – fogalmazott.

A halle-wittenbegi Luther Márton Egyetem kutatói arra az összefüggésre is rámutattak tanulmányukban, hogy Észak-Olaszországot, Madrid térségét és a kínai Hopej tartományt is hegyek veszik körül és ez még valószínűbbé teszi azt, hogy a levegő ezekben a térségekben stabil, a légszennyezettség szintje magas, így a lakosság kitettebb a légzőszervi megbetegedéseknek, így a koronavírus járványnak is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Termelő munkahelyek sorra amiatt nyílnak meg, mert idővel kiderült "ez és az" erről a járványról?

"A vállalat átszervezte működési folyamatait, hogy minden tekintet

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Bonnár-Csonka Zsuzsanna tájékoztatása szerint a termelést fokozatosan indítják, kezdetben egyműszakos munkarendben dolgoznak. A vállalat átszervezte működési folyamatait, hogy minden tekintetben biztosítsák a megfelelő távolságtartást, valamint a teljes bel- és kültéri higiéniát.

A Suzuki gyára március 23-án állt le, a termelést több mint egy hónapig szüneteltették. A társaság alkalmazottainak biztosította a bérek kifizetését a munkaidő-áthelyezés, otthoni munkavégzés, illetve a fizetett szabadság lehetőségeit vegyesen alkalmazva.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A társaság 2018-ban 171 885 járművet értékesített 123 országban, ezek 95 százaléka Esztergomban készült.

A Magyar Suzuki nettó árbevétele 2018-ban 1,953 milliárd euró volt, ezzel az ország 9. legnagyobb árbevételű cége. Ebből a belföldi árbevétel 280,4 millió eurót tett ki, 18,6 százalékkal bővült. Az adózás előtti eredmény 2018-ban elérte a 82 millió eurót, némileg elmaradva a 2017. évi 90,8 millió eurótól.

Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Elképzelhetetlen, hogy az influenzavírushoz hasonló sűrűséggel kelljen alkalmazkodni a vírus változásaihoz."

"Az adatokból nem az derül ki, hogy többféle koronavír

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A szakember arra hívta fel a figyelmet: a minták egyértelműen mutatják, hogy az ország több pontján márciusban "lokális terjedési láncolatok" indultak már el, a vírusok pedig eredetüket tekintve az európai kládokhoz, azaz csoportokhoz tartoznak.

Jakab Ferenc azt írta: az elemzés segít megérteni a hazai járvány alapját képező folyamatokat, a vírus terjedését, és támpontokat nyújt a jövőre vonatkozó becslésekhez, intézkedésekhez is.

Kemenesi Gábor, a kutatás koordinátora úgy vélekedett, sem az általuk elemzett mintákból, sem a világban terjedő többiből nem látják azt, hogy többféle koronavírus terjedne Magyarországon. A genetikai különbségek mértéke meglátása szerint teljesen természetes és nem azt jelenti, hogy ezek különböző vírustörzsek lennének. Érdemes helyükön kezelni a megfelelő fogalmakat - tette hozzá -, igyekezve eloszlatni néhány, a közelmúltban felbukkant tévhitet a vírussal kapcsolatban.

A gyakorlatban ez azért fontos a kutató szerint, mert a napokban megjelenő hírekkel ellentétben a minták elemzéséből egyelőre nem látszik, hogy a jelenleg Magyarországon terjedő vírus olyan eltérést vagy tipizálódást mutatna, amely érintené a vakcina- és gyógyszerfejlesztési törekvéseket.

Ezt támasztja alá a vírus eddig megismert mutációs rátájából történő nemzetközi becslés is a virológus szerint, így egyelőre

elképzelhetetlen, hogy az influenzavírushoz hasonló sűrűséggel kelljen alkalmazkodni a vírus változásaihoz.

Jakab Ferenc jelezte: a csoport a genetikai vizsgálatok mellett nagy erőkkel dolgozik a hatóanyagteszteken is, ebbe a munkában több, a témával foglakozó hazai kutatóintézettel működnek együtt. Utalt rá: a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontjának segítségével más szervezeteknek is lehetőségük nyílt további genetikai vizsgálatokra.

Jakab Ferenc korábban közölte azt is, hogy a pécsi kutatóknak sikerült több mintából is izolálniuk a vírust, valamint meghatározni a teljes genetikai kódját, közvetlenül betegek torokváladékából. Európában elsőként PTE virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták továbbá a koronavírust egy beteg székletmintájából.

A professzor által vezetett kutatócsoport célja a vírus jobb megismerése, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálata, a lehetséges prevenciós lépések felderítése, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Túlzásaik oka : "agendájuk" azaz hátsó szándékuk van, a helyzet örvén meglépni amit már régóta akartak.Az, hogy feleslegesen rettegnek emberek, és ezáltal szenvednek, nem

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői
 
Google Kereső
 
Ott vagyunk a Facebookon
 
Facebook oldalak
 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői
 
Vélemények
 
Történelmi
Évfordulók
1989
1989. április 22-én került sor az első kerekasztal tárgyalásokra, amelyen az ellenzék képviseletében Sólyom László és Tölgyessy Péter fejtette ki a tárgyalási koncepciót. 1991
1991. április 22-én Budapesten Mádl Ferenc tárcanélküli miniszter, Vladimir Meciar szlovák kormányfővel folytatott megbeszélést a Bős –Nagymarosi Vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről. Részlet a magyar állásfoglalásból: A magyar fél a tárgyaláson felajánlotta tapasztalatainak átadását az energiagondokkal küszködő cseh és szlovák félnek. A százhalombattai olajfinomító hulladékhőjének bázisán épülő, kombinált ciklusú gőz-gáz turbinás erőmühöz hasonló (ez a nagymarosi vízlépcső tervezett energiatermelésével egyenlő mennyiségű villamos energiát fog biztosítani) tervezhető a pozsonyi Slovnaft jelenleg nem kihasznált hőtermelésének a hasznosítására.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.
 
Túlbecsült halandóság – A német szövetségi kormány korona-akcionizmusa
MédiaTisztelt Korom Gyula Doktor úr,
mellékelek egy fordítást, amely a német szakmai lapban, az Ärztezeitung-ban megjelent egyik írást elemzi. Ehhez dőlt betűvel én írtam bevezetőt. Ezúton kérem, szakmai, orvosi szempontból ellenőrizze az általam írtak helyességét.

Természetesen más is hozzászólhat.

Szeged, 2020. április 21.

Üdvözlettel: Király József

Túlbecsült halandóság by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

Dátum: 2020. April 21. Tuesday, 14:03 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

 
Beállítások
 
Kapcsolódó rovatok

Média




Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.


Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu


PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.89 másodperc


:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem tudom miért éppen ezt az országot említette Orbán Viktor a példaként a vírusválságból való kilábalás menetére, mikor Szlovákia inkább hasonló. Ausztria településszerke

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Folytatódik az üzletek és az iskolák lépésről lépésre történő újranyitása – közölte Sebastian Kurz kancellár kedden Bécsben, a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések további enyhítését bejelentve.

"Jó úton vagyunk", az óvintézkedések hatásosak – jelentette ki. A hétvégén száz alá csökkent az új fertőzöttek számának napi növekedése, és ez nemcsak Európában, hanem világviszonylatban is a legjobb eredmény – tette hozzá.

A jövőbeni enyhítésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "annyi szabadságot kell adni, amennyi lehetséges, és annyi korlátozást kell érvényben hagyni, amennyi szükséges". Kifejtette: fokozatosan, óvatosan folytatják az ország újranyitását, és folyamatosan figyelik a koronavírus terjedésével kapcsolatos számokat, hogy szükség esetén "behúzhassák a vészféket". A kancellár felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az enyhítések bevezetésével folyamatosan nő az egyének felelőssége is.

Az újranyitás részleteit ismertetve azt mondta: kedden kinyitottak a kisebb üzletek, május elsején pedig valamennyi üzlet újranyithat, és a szolgáltatások, így többek között a fodrászatok is fogadhatják a vendégeket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szájmaszkot kell viselni, és be kell tartani a kötelező távolságot.

Az iskolákban május 4-től megkezdődik az érettségire, illetve a záróvizsgákra való felkészülés, május közepétől pedig az alsóbb iskolai osztályokban is folytatódhat a tanítás, de ennek részleteiről később tájékoztatnak – tette hozzá.

A vendéglátóhelyek május közepén nyithatnak, de a munkatársaknak szájmaszkot kell viselniük.

A templomokban május 15-től tarthatnak istentiszteleteket.

Hírdetés

Az április végéig érvényben lévő kijárási korlátozások esetleges meghosszabbításáról később döntenek majd.

Kurz leszögezte, hogy a határellenőrzések megszüntetése, illetve az utazási korlátozások feloldása is a koronavírus terjedésével, illetve megfékezésével kapcsolatos számok függvénye, ezekről a szomszédos országokkal egyenként tárgyalnak.

A kancellár közölte, hogy ő maga a tervek szerint Ausztriában tölti majd nyári szabadságát.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy az újranyitás második szakasza nehezebb lesz az elsőnél, mivel nincsenek tapasztalatok arra vonatkozóan, hogyan lehet a korlátozások enyhítésével egy időben megakadályozni a vírus terjedésének esetleges újbóli felgyorsulását. A tárcavezető ismertette, hogy eddig 14 845-an fertőződtek meg koronavírussal, hétfő óta 78 új beteget diagnosztizáltak.

"Feltűnően pozitív trend" figyelhető meg szerinte, a betegek száma ugyanis folyamatosan csökken: jelenleg 3,411 beteget tartanak nyilván, közülük 756-an szorulnak kórházi kezelésre, 196-an vannak intenzív osztályon. A koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe 483-an haltak bele.

Karl Nehammer belügyminiszter ismertette, hogy a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett korlátozások megszegése miatt 28 ezer feljelentés történt.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy tárgyalásokat folytatnak az Ausztriával szomszédos országok, így Németország, Csehország és Magyarország belügyminisztereivel az utazási korlátozások esetleges visszavonásáról. Az a cél, hogy a határellenőrzések megszüntetésével együtt valamennyi országban sikerüljön megfékezni a koronavírus terjedését – mondta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Hazánkban egészséges embert még nem vitt el a vírus"Hivatalos közlemény, aminek lehet hinni. De, ez így eléggé agyonüti amit eddig mondtak a járvány veszélyességéről. Fél

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A félelem jó üzlet. Mint minden, ez is Amerikából érkezett. A kampányguruknak nem volt nehéz rájönniük, hogy szeretettel, békességgel, örömmel, üdvtannal és emberséggel nem lehet aktív, mozgatható közösséget szervezni. Maradt a félelem, a megvetés és a gyűlölet. Az örök ádáz harc! A polgárháború bizsergető, zsigeri előérzete! Nézem a képeken a végeláthatatlan üres polcokat,. A lázas semmit, amelyekhez először a fejeket kellett kiüríteni. Módszeres agymosó, gondolatlúgosító technikákat alkalmazva a robotizált fogyasztóval szemben – Molnár Tamás gondolatébresztő írása.

A média -mint korlátlan és felsőbbrendű hatalmi ág és erő-, kivonta magát minden felelősség és ellenőrzés alól. Ő "csak" tájékoztat! Hogy miről, mit és hogyan, abba nincs jogi és erkölcsi beleszólása senkinek, a szabadon malterozó kőműveseken kívül. A nézettségi mutatóknak, a klikkeléseknek, a kattintásoknak, a lájkoknak, komoly üzleti értéke van. A "rémhíradók" korában már csak a negatív hír: A HÍR! Ebben a globális disznóólban ez lett a termékeny tápanyag, a moslék.

És valljuk be őszintén: -Tudat alatt és felett imádunk félni, rettegni, [email protected] Imádjuk a horrort, a kibelezést, a patakokban folyó vér szörnyű látványát. Kéjesen ízlelgetjük magunkban: – Hej, ha én is tömeggyilkos lehetnék!- Ez a végtelenített borzalom sugárzik, folyik, ömlik, csöpög a nap minden órájában és percében. Telefon, rádió, tévé, színház, mozi már csak aberrált és beteg devianciát sugároz. A digitális korszak rémísztően gonosz vírusos hatása már mindenhol és mindenkiben fellelhető.

A stressz, az ideg, a szeretethiány, a monoton mosolytalanság csak a felszín. Alatta már ott tobzódnak ugrásra készen a felheccelt gyilkos indulatok. Menj ki az utcákra! Mindenhol dudálás, kiabálás, lökdösődés, köpködés és verekedés. Nézz bele a számítógépedbe! Mindenhol anyázás, orbánozás, fletózás, komcsizás, libsizés, nácizás. A kommentelők arctalan állatkertjéről már ne is beszéljünk. A paravánok mögé elbújt, rettentően bátor neandervölgyi véleményvezérek láthatatlan maszkjából azonnal kiugrik a kőbalta. Sunyi butaságukkal és félelmükkel szövik és nyálazzák tele a világhálót.

Bár ez sajnos világjelenség, de Magyarország a megosztottságban és az öngyűlöletben magasan fent van a dobogó tetején. Verjük a lécet. Be kellene látnunk, hogy mentálisan nagyon beteg, sok tekintetben kiégett, hitetlen és boldogtalan ország vagyunk. Amikor valaki a személyes, belső lelki boldogságát külső, anyagi eszközökben és tárgyakban keresi. Amikor valaki görcsösen földi erőkben és nem az égi Atyában, a szellem erejében és fensőbb akaratba kapaszkodik, nos, ott bizony kódolva van az örök áldozati szerep. Hatalomban és luxusban legalább akkora boldogtalanság vergődni, mint kiszolgáltatottságban és nyomorban.

Erre most jön ez a Korona, most jön ez a Vírus. Nyilván évtizedek múlva -egy szürke szeptember 11.-i napon-, utólag tudjuk majd meg, hogy tudatosan előkészítve, az emberiség fogyasztóládájába kerültünk. Hadd hulljon a férgese! Hiszen minden hullámzásban van, minden ciklikus, minden ok és okozat. Minden mindennel összefügg! A fegyveres háború, majd az újjáépítés bomba üzlet. A banki válság előtt szét kell teríteni a hiteleket, hogy a becsapott adósok később majd ismét egekbe repítsék a tőzsdét. A pánik vírusosan terjed, egekbe emeli a médiát, a kereskedelmet és a gyógyszeripart. A haszontalanság termeli a legnagyobb hasznot!

A politika is örül, hiszen külső eszközök révén ugyan, de megfélemlít, katonás karanténba zár, felügyel. Az állampolgár csendben magára marad, önkéntes belső illegalitásba vonul. Nem gondolkodik, nem lázad, nem követel. Egyszerűen beszarik! Aztán lassan felszámolódik minden közösségi tér. Nem lesz kocsma, színház, mozi, koncert, konferencia. Kiürülnek az utcák, bezár az Országház, nem lesz tüntetés és randalírozás, nem lesz kormánybuktatás és választás. Eljön végre az ideális állapot: – Mindenki kussol!

Na, itt a vége! Összekapom magam és rohanok a Tescóba!

Szent Korona Rádió megjegyzés: Véleményünk szerint a "proaktív" gondolkozás, a helyzetekre való felkészülés nem ördögtől való. Sőt, meg lehet élni úgy, hogy az egyén nem akar az események sodrásában kapkodni, nem szeretne kiszolgáltatottá válni és hideg fejjel döntést hoz, hogy X ideig függetleníteni magát az ellátórendszertől és bármi történjen is, ő nyugodtan teázgat otthon és távolról szemléli az őrült világot, ami oda kint tombol – ha ez lehetséges. Egy járvány idején lehetséges, egy háború idején nem, mert bombázástól, becsapódó aknagránátoktól és az ellenséges haderőtől nem ment meg a "spájz".

Tompán, birkán várni egy karantént, a pánikból fakadó élelmiszerhiányban küzdeni, sorban állni agresszív cigányokkal, hőzöngő proletárokkal egy üzlet előtt nagyobb bűn lenne, mint előre, megfontoltan felkészülni. Persze, vicces nézni, ahogy most hirtelen minden felesleges holmit megvesznek az emberek (például a borzasztó ízű és teljesen egészségtelen konzerveket, amik ráadásul ár-érték arányban katasztrofálisak). A fő probléma tehát nem a felkészülés, hanem a félelem, ahogy a fenti írás is megfogalmazza. A legtöbb ember most attól fél, hogy nem fog tudni bemenni a munkahelyére (de nagy baj…), hogy a megszokott kényelméből kicsit visszább kell venni,  össze lesz zárva a családjával több napra (ez is nagy baj…), netán otthon kell maradnia egyedül a gondolataival (ez tényleg hatalmas gond). A legnagyobb katasztrófát akkor élné át az átlag modern ember,  ha nem lenne internet, akkor mindennek vége lenne a számára.

A modern ember kétségbe esik, amikor a halálnak a lehetősége ilyen nyilvánvalóan megjelenik. Képtelen szembenézni a valósággal és a realitással, hogy minden lélegzetvétellel közelebb kerül a saját halálához. Szeretne ettől a témától elmenekülni, nem is gondolni rá, de most nem tud hová bújni, 0-24-ben halja a vírusos megbetegedésekről és halálról szóló híreket. És azt hiszi, hogyha majd bevásárol, akkor azt majd megmenti a haláltól.

(Szent Korona Rádió)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: ÁSZ vizsgálat előtt sajnos leégett a déká iratraktára.Igen, ezek a politikai maffiózók ennyire hülyének nézik az országot."A tűz nem válogat" ellenőrzőfüzetének elégetése

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Csak a hamisság és a csalás fél a vizsgálattól. Az igazság mindenkor szívesen fogadja. A DK szíves fogadtatás helyett, mégis torkaszakadtából kiabálja az ÁSZ vizsgálat zárultával: „Ég a ház! Segítség!"

Égett is, úgy másfél esztendeje, amikor valamiért és valahogyan kigyulladt a Gyurcsány-párt Teréz körúti irodája. A makulátlan üzletember, egyben pártelnök, most azzal érvel, hogy a hiányzó pénzügyi iratanyagok, az elektronikus adathordozók, illetve nyilvántartások megsemmisültek.

Ráadásul egytől-egyig, mert a tűz nem válogat. Elégett a DK-s múlt! És, ami így, vagy úgy, de már nincs, azt miért nem képes empátiával, megértéssel és jóindulattal kezelni az ÁSZ, vagyis: „Miért tett olyan megállapítást, mely szerint a párt gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított, és a kimutatásai nem mutattak valós képet a DK bevételeiről és kiadásairól."

Miért nem hiszik el, hogy az egyetlen bizonyíték az a pártiroda helyén maradt fekete folt, – Mikszáth után az a brezinai – no meg a sötét, fekete korom. Mert a Domonkos László vezette számvevőszéknél is tudják, hogy a papír, az irat, a könyv még a legmasszívabb (párt)épületet is túléli, ha nem vetik a tűzre.

A pártigazgató Sebián-Petrovszki László zavarában, először pártállaminak nevezte az ÁSZ működését, mert büntetni és nem segíteni akar, aztán a kormányt vádolta meg azzal, hogy a járvány leple alatt akarja megszüntetni a legnagyobb ellenzéki párt állami támogatását. (Mindenki magából indul ki.) A vagdalkozó párt-pénzügyér végül hisztériában tört ki – talán, mert nyilvánosan vállalt meleg házaséletében gyakorta előfordulhat az ilyesmi –, és odáig ment, hogy „a kormány, ha a járványt és a válságot nem is, de a demokrácia maradványait és az ellenzéket biztosan felszámolná, ami csak banánköztársaságokban és illiberális demokráciákban fordulhat elő."

Vajon miért kapkod, csapkod, sőt jajveszékel a DK-vezérkar, ha tényleg nincs sem hamisság, sem pedig csalás? Ha oldalukon az igazság, akkor szívesen fogadták volna a számvevőket, hiszen törvényi előírások alapján végzik hét párt – közte a DK – 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzését, elsősorban a közpénzből történő gazdálkodás tekintetében, a jogállami normáknak megfelelően. Tiszta beszéd! – Horváth Bálint számvevőszéki kommunikációs vezető szájából hangzott el, válaszul Gyurcsányék támadó magyarázkodásaira. A hiányosságokat feltáró vizsgálat írásos anyagát meg is küldték a DK-nak észrevételezésre, amit Gyurcsány meg is tett. Válaszát a vizsgálatot végzők most értékelik, ezt követően néhány héten belül kerülhet majd nyilvánosság elé.

Akkor miért verik máris félre a harangot? Kiáltanak ismét reccsenve lángoló deszkapalánkot? Talán, mert nincs minden rendben azzal a 2018-as tisztítótűzzel? Nem égett el tökéletesen a múlt? A mi lelkünkben bizonyosan nem, bennünk a mai napig mély sebeket hagyott. Az egykori MSZMP-ből, aztán az MSZP-ből, részben pedig az SZDSZ-ből összeverődött mai DK-s alakulat sem tud, vagy akar törvényesen működni, akárcsak „neves" elődei? Elegendő emlékezni olyan párt-pénzügyér elvtársaikra, mint például Kiss Péter, aztán a malomipari mágnás Máté László, a salgótarjáni szupergazdag Boldvai László, a zsurki „vodkagyáros" Baja Ferenc, az SZDSZ eltűnésével eltűnt félmilliárd, vagy a több százmilliót külföldön parkoltató Simon Gábor, legújabban pedig, – idő előtti siránkozásából ítélve – a Demokratikus Koalíció.

Régi mondás szerint, a fa levelei mindig visszahullanak a gyökereihez. Újabban így, vagy úgy, de a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd is ennek a fának a gyökereihez hullatja a leveleit. Véletlen vagy sem, de mindhárman szintén fennakadtak a pártok törvény által kötelezően előírt párt-gazdálkodási rostáján. A DK esetében is odavezethetnek a most befejeződött vizsgálat megállapításai, hogy az állami, azaz „közpénzes" támogatását, jogszerűtlen felhasználás miatt részben, vagy egészben elveszítheti.

Ha így lesz, legfeljebb nekiroskadnak oszlopos elnöküknek, irgum-burgum bárónak, meg az ő kedvesének, megmondó Klárika széles vállának. Ezt követően pedig kényszerűen belehajolnak a milliárdos családi pénzesládába, és – akár az adócsalással vádolt Czeglédy Csabát – talpra állítják az egész pereputtyot, legalábbis anyagilag.

Mert a múlt, az éghetetlen.

Franka Tibor - ]]> www.magyarnemzet.hu ]]>

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.