A fenti, hogy valóban beírják a betegeket bennfekvőnek, sajnos igaz. Ahányszor régebben infúziós kezelésre jártam a sérvemmel napi egy órára, mindig hivatalosan bennfekvő voltam.

A kitett betegekkel a legfőbb probléma nem a tényleges ellátás, hanem, hogy nagy részük bizony felügyeletet igényel, amit nehéz megoldani, Az ellátás sem egyszerű, ha nincs az embernek gyakorlata egy fürdetésben, pelenkázásban, vagy injekció beadásában."

"Most derült ki az igazság. Nem az életeket védik, hanem hulljon a "férgese" . Ezek szerint 35-40 ezer kórházi betegre készülnek? Vagy csak itt az alkalom, hogy spóroljanak a betegeken?
A hazaküldöttek hány %-a fog meghalni?
Készül-e majd erről is statisztika?
Hány fertőzött lesz a hazaküldöttek között? Az öregotthonokba is a kórházból visszatértek hozták a fertőzést.
Lehet, hogy éppen a tömeges kórházi fertőzésektől félnek? Nagyon kínos lenne !
Ezért kellett tönkretenni a gazdaságot, hogy megmentsenek néhány embert a vírustól, és halálba küldjenek ezreket?"

"Ezt is lehetne értelmesen, civilizáltan, normálisan, őszintén, emberi módon csinálni.
Én nem a fidesz-kormány tetteit, hanem a stílusát, a pökhendiségét, az arroganciáját, a hazudozását, a lekezelését tartom igazán vérlázítónak. Ez esetben is. Miközben az állami médiakanálisokből ömlik a bugyuta sikerpropaganda, közben súlyosan beteg emebreket az utcára b.sznak.
Ha én lennék a vezető, már hetekkel ezelőtt elkezdtem volna a felkészítést. Tisztelt állampolgárok, ennyi a tényleges eü. kapacitás. Tessék megérteni, hogyha X. számú beteg lesz, akkor onnantól kezdve a krónikus ápolásra szoruló, azaz reménytelen állapotú betegekkel a katasztrófaegészségügy évezredes elfogadott normái szerint nem tudunk velük foglalkozni! Ha még több beteg lesz, a 75 év felettiekkel nem fogunk tudni foglalkozni! Tessék számot vetni: ki képes arra, hogy beteg hozzátartozóját ellássa. Aki nem rendelje mega temetést.
AZ öregeknek üzenem, hogy kétszáz éve, mikor éhínség volt, a hetvenéves nagyszülő nem evett, hogy az unokái életben maradhassanak!
Vannak helyzetek, mikor nem a fiataloknak kell feláldozni magukat a fronton.
AKi ezt nem veszi tudomásul, az hazaáruló, és lelövetem.
Pont.
Ja kérem, általános választójog. Na, az egy nagy hülyeség. Hogy is mondta XIII. Leó pápa? "Az általános választójog sose fogja felemelni az érdemtelen embert a felelősséghez, az általános választójog a politikát és az államférfit rángatja le a tömegember mocsarába."

"Ezek teljesen megbolondultak. 30000 ágyon kb 2 hétig fekvő beteg egy hónap alatt úgy 70000 ápolt - azaz legalabb fél millió fertőzött. Tényleg????"
"Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az EMMI utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget. A kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent. A minisztériumi utasítás veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, mely a korszerű, komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmaradása eredményez."

"Mivel a leírták alapján a kezelés elmulasztása súlyos, maradandó egészségkárosodáshoz vezethet, szerintem nem pont ezt az osztályt kellene bezárni..."

"Szerintem igenis van vezérlőelv. Azok a területek, amelyek a legelesettebbeket érintik- tehát zéró érdekképviselet ( ld. rokkantak, amputáltak, agyvérzés utániak, súlyos fogyatékkal élők, súlyos fogyatékos csecsemők, gyermekek), azokat rábízza a "vírusra" ( es annak a fenti következményeire) a döntéshozó. Ezt már akkor is tudtuk ( meg előbb is), amikor az ápolási díjról döntött a parlament- szégyenletesen. Összefoglalva, (egy dakota közmondással), közérthetően, népnyelven szólva, hisz immáron véglegesen nem zárt a csoport: a vezérlőelv: hulljon a férgese!"
"Ez most már botrányos, de közben az otthon gondozásért meg éhbér jár és az nem fontos tényező, ki tudja ez mennyi maradandó károsodást fog okozni?!?! Mikor mondjuk már végre azt, hogy ELÉG?? ‘Veszhelyzet’ van, de azért mostmár mindennek van egy határa! 🤯🤬🤬
"Családbarát kormányunk... 🤬
Szólhatna valaki a miniszternek, hogy az újszülöttek, csecsemők súlyos idegrendszeri fejlődési rendellenességei sem nem előzhetőek meg, sem nem kezelhetőek a tízparancsolat betartásával, már csak a betegek életkora miatt sem..."
"Megmozdulást,tüntetést kellene szervezni,(szakszervezetek,MOK,EDDSZ???)hogy megmutassuk-nem értünk egyet a kormány népirtó rendelkezéseivel. Kevesebb eü.veszélyét látom annak,hogy maszkban-kesztyűben tüntetünk mintha folytatódik a jelenlegi intézkedéssorozat úgymond a "mi - vírus elleni - védelmünk érdekében."
"Elkeserítő, a betegek ellatatlanok, a kórhazak üresek, a nővérek kényszerszabadságon. A súlyos beteg hazaküldve, de a háziorvos nem mehet házhoz. Tiszta 22-es csapdája
"

"Ezért kell fenntartani a rendkívüli állapotot, és ezért fogja a kormány úgy végezni mint a néhai román diktátor"

"Az 1. Számú: lecsontozni az egészségügyet (bérek, épületek, működési kiadások? Minek?) minimális költséggel megúszni a járványt, megszabadulni minden tartósan beteg embertől, mint volt rá példa a XX. században. Az egyéb veszteségek? Hát Istenem! Járvány van?!
Persze a többi ágazat sem ússza meg. Az a kérdés, mi a célja a felszabaduló összegének? Most is háborúra kell? Netán néhány zsebben landol?
Torok és gyomorgörcs...."

"Azért sajnos ennek az éremnek két oldala van. A kórházban, ahol dolgozom, amikor kijelölték a bőrgyógyászati osztályt fertőző elkülönítőnek, a mozgásszervi rehabot meg covid részlegnek, az ápolók 80%-a azonnal táppénzre ment... és a pszichiátriáról
járnak át az ápolók ellátni a covidrészleg feladatait... Másik saját tapasztalat: a pszichiátriai gondozó nem lát el, még receptet sem ír, mert a gondozó orvos 65 év feletti. Ja, hogy a receptíráshoz nem kell személyesen találkozni a beteggel, elég lenne az EESZT-be felküldeni a vényt? Az nem érdekli. Az, hogy a pszichiátria tipikusan az a szakág, ahol a rendeléseket egészen nyugodtan lehetne telefonon folytatni, mert hozzá sem nyúlsz a beteghez fizikálisan...? A tisztelt kollégát az sem érdekli. Ő 65 éves elmúlt, ő nem teszi be a lábát a rendelőbe. A kórházban dolgozó kollégák meg a saját munkájuk mellett írják fel a komplett gondozói populáció receptjeit is...."

"Bezárták az ország egyetlen fejlődésneurológiai osztályát.

„Megdöbbentem és tehetetlen vagyok” – írta egy vezető főorvos, miután bezárták a fekvőbeteg osztályát

Újszülötteket és csecsemőket kezel az országban működő egyetlen Fejlődésneurológiai osztály.

„Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az EMMI utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget” – írja az osztályvezető főorvos Facebookon.
A Szent Margit Kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg-ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent.
A főorvos szerint a minisztériumi utasítás

veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, mely a korszerű, komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmaradása eredményez.

"Azaz, egy életre nyomorékká tesznek olyan babákat, akik egyébként, mivel csecsemők, nagy eséllyel szakszerű kezeléssel megmenthetőek, teljes életet élő emberekké tehetőek.
Keresztlányom is hűdéssel született, megbénulhatott volna, ma 14 éves, és maradványtünetei sincsennek, semmiféle mozgásszervi vagy egyéb baja sincs.
Ha nem kapott volna megfelelő kezlést, tolókocsiban lenne.
Mondja már azt egy illetékes akárki, hogy neurológiai problémás csecsemők ellátása veszélyezteti a koronavírus elleni fellépést. Színtiszta dillettantizmus!"