2018. szeptember 24., hétfő

FB-RSS feed for 2022 - ÚJRA Fidesz KDNP tovább Orbán Viktorral - HAJRÁ: AZ EURÓPAI NÉPPÁRT TAGJA MARAD TOVÁBBRA IS A FIDESZJOSEPH DAUL: A SAJTÓ NEM KÉNYSZERÍTHET MINKET SENKI KIDOBÁSÁRAAz EP-választás

FB-RSS feed for 2022 - ÚJRA Fidesz KDNP tovább Orbán Viktorral - HAJRÁ

FB-RSS feed for 2022 - ÚJRA Fidesz KDNP tovább Orbán Viktorral - HAJRÁ
Az EP-választásig a Fidesz biztosan az Európai Néppárt tagja marad. Az EP liberálisai zokon vették a magyar kormány Sargentini-jelentéssel kapcsolatos videó­kampányát. A múlt heti EP-szavazás több országban is belpolitikai feszültséget idézett elő.

– Az uniós alapszerződés 7-es cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) – jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján. – A sajtó nem kényszeríthet Orbán Viktor kidobására. Pártunkban demokrácia és jogállamiság uralkodik, megvannak a szabályaink – nyilatkozott a néppárti tagállami vezetők egyeztetése előtt a francia politikus, aki a magyar miniszterelnökről azt mondta, hogy „nem könnyű eset, ezt mind tudjuk".

Közölte, hogy az EPP meg fogja várni a 7-es cikk szerinti eljárás eredményét és azt, hogy az Európai Bizottság értékelje a jogállamiság magyarországi helyzetét. Elemzők szerint a magyar kormánypárt a jövő évi európai parlamenti választásig tagja marad a néppártnak. Ezt erősíti, hogy sajtóértesülések szerint igen befolyásos német–osztrák gazdasági körök is megmozdultak a magyar kormány mellett.

– Orbán az adófizetők pénzén újabb hazugságokat terjeszt, az EP múlt heti szavazásának semmi köze a bevándorláshoz – ezt Guy Verhofstadt reagálta a magyar kormány Sargentini-jelentéssel kapcsolatos médiakampányára. A liberális politikus szerint csökkenteni kellene a magyar kormánynak nyújtott EU-támogatásokat, a mostanihoz hasonló „antieurópai és rágalmazó kampányok miatt" is. Az ALDE a magyar kormányt bíráló ellenvideót jelentetett meg.

Semmiképpen nem zárja ki soraiból a magyar képviselőcsoportot az EPP
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerint kormánya hivatalosan még nem döntött arról, megvétózná-e, ha az Európai Tanács a jogállamiság megsértése miatt szankciókról szavazna Magyarország ellen, Karakacsanov miniszterelnök-helyettes csütörtökön csak sajtónyilatkozatot tett.

Hasonlóan a bolgár kormánypártok közötti hangsúlykülönbségekhez, a spanyol parlamentben is komoly feszültséget keltett a szavazás a Sargentini-jelentésről – itt a baloldali Podemos kérte számon a spanyol néppárti képviselőkön, hogy miért nem szavaztak Magyarország ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök távollétében tett javaslatot a Fidesz kizárására az EPP-ből Jean-Claude Juncker, a kezdeményezést azonban visszautasították – közölte Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az MTI-vel.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for 2022 - ÚJRA Fidesz KDNP tovább Orbán Viktorral - HAJRÁ: Untitled

FB-RSS feed for 2022 - ÚJRA Fidesz KDNP tovább Orbán Viktorral - HAJRÁ

FB-RSS feed for 2022 - ÚJRA Fidesz KDNP tovább Orbán Viktorral - HAJRÁ

Untitled

Saturday 22 September 2018 01:15 PM UTC+00
KÖSZÖNJÜK! A PESTI SRÁCOK REMEK ÍRÁSA A HAZAÁRULÓ UJHELYI HISZTIRŐL
2018.09.22.

A politikusokról mintázott vudu-bábukat nyugodtan lehet ütni, verni, harapni, lefejezni – feltéve, hogy fideszes politikust ábrázolnak. Mert ha a rongybabának történetesen Ujhelyi István-kinézete van, akkor más a leányzó fekvése: akkor az érintett politikus vérig sértődik, végromlást vizionál, s rohan a rendőrségre feljelentést tenni. Ujhelyi amúgy is egy jellemóriás: 2015-ben még hazaárulásnak tartotta a 7-es ci...

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.