2020. április 21., kedd

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Most mondjam azt, hogy az én gondolatom volt, mert a Mi Hazánkos megszólalás előtt ide is kiírtam? "A tiltott területek kiürülnek, a szabadokban pedig egyre többen zsúfoló

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Mi történik, ha az embereknek valami olyasmit tiltunk meg, ami egyébként alapvető szükségletük? A kérdésre Magyarországon tradicionálisan kétféle válasz létezik, attól függően, hogy politikusok vagyunk, vagy magánemberek.

  • A politikus számára evidencia, hogy a tiltással a probléma eltűnik.
  • A magánember (illetve a politikus munkaidőn kívül) pedig tudja, hogy a szimpla tiltással az emberek egyszerűen csak elkezdenek kiskapukat keresni.

Ez történik most a zöldterületekkel, amelyeket olyan sebességgel zárják le, ahogy a bozottűz zabálta fel az Ausztrál vadont, ha még emlékszik valaki erre az év eleji katasztrófára.

Budapesten hétvégén zárva van a Margitsziget, az Óbudai sziget, a Népsziget, a Római part, és még egy sor park és zöldterület. A Főváros körül pedig egész zöldtilalmi gyűrűt vontak. Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős és Telki polgármestereinek összehangolt intézkedései gyakorlatilag lezárták az egész Budai-hegységet. Olvasói jelzéseket kaptunk arról is, hogy rendőrök az amúgy nyílt bicikliutakról küldik le a kerékpárosokat, hogy vége legyen a köztéri biciklizgetésnek.

Cikkünk természetesen nem buzdítja csoportos piknikezésre, egész hétvégés túrázásra, és nagy városnézésekre a Kedves Olvasót. A járványveszély és a kijárási korlátozás ideje alatt minimalizálni kell a találkozásaink számát, hogy így csökkentsük a vírus terjedésének sebességét.

De az egészségmegőrzéshez az is hozzátartozik, ha igyekszünk fizikailag és mentálisan épségben maradni. Nem elég elkerülni a vírust, vagy mondjuk helyesen táplálkozni, az egészség megtartásához kell a testmozgás is. Különösen, ha napokig ülünk a négy fal közt, és a munkánk miatt sem lépünk ki az ajtón.

Ez olyannyira igaz, hogy még a tojásokat lehipózó Müller Cecília is rendszeresen elmondja: időnként menjünk szabad levegőre, sétálni, kirándulni, mert "a kültéri sportolás kockázata egyébként csekély, maga a mozgás pedig jót tesz a szervezetnek", nyilatkozta cikkünk megjelenése napján is.

Mi lesz tehát az eredménye annak, hogy az emberek az egész heti karantén után kimozdulnának, miközben a polgármesterek egymásra licitálva zárják le a zöldterületeket? A szituáció jól látható a Városligetben.

A tiltott területek kiürülnek, a szabadokban pedig egyre többen zsúfolódnak össze. Épp az történik, amit el szeretnénk kerülni.

Ugyanez már lezajlott egyébként a tömegközlekedéssel, amikor a járvány ideje alatt ritkították a buszközlekedést. Ennek hatására a potenciális utasok nem maradtak otthon, hanem egyszerűen többen szorongtak a megmaradt járatokon.

A Budapest környéki helyek lezárása a fentieken túl a hatóságok kétszínűsége miatt is problémás. Nagykovácsi, Budakeszi vagy Telki vezetője azon az alapon tiltja ki a máshonnan, főleg egyébként Budapestről érkezőket, hogy mindenki maradjon a maga lakóhelyén. Miközben nyilvánvaló, hogy ezek a városok, falvak praktikusan leginkább budapesti emberek lakóhelyei. Amikor az agglomerációban lakók legtöbbje Budapesten dolgozik, Budapesten vásárol, Budapesten szórakozik, akkor mindenki élvezi a Főváros közelségét. Amikor a budapestiek szeretnének kirándulni a lakóhelyüktől amúgy negyed-félóra alatt elérhető zöldben, akkor az agglomerációs települések hirtelen úgy tekintenek magukra, mintha városállamok lennének.

A helyzet megoldása egyébként egyszerű. 

Nem tiltani kellene, hanem lehetővé tenni, hogy az emberek minél több helyre mehessenek ki.

A tömeg eloszoljon, ne pedig koncentrálódjon.

A budapesti szigetek lezárása helyett inkább további szabadidős területeket kellene kijelölni. Az autós forgalom még hét közben is ritka, pláne az a hétvégén:

miért ne lehetne gyalogossá tenni a rakpartokat szombatra és vasárnapra, hogy ott is lehessen futni, sétálni, ne csak az egyetlen, még szabad Ligetben?

A jelenleg még lezárásokat posztoló önkormányzati honlapokra ki lehetne tenni a kevéssé ismert erdei parkolók listáját. Ilyenből rengeteg van, de ha valaki nem gyakorlott túrázó, nehezen találja meg a kevésbé frekventált zónákat.

A lezárásokkal felszabadult polgárőröket, biztonsági személyzetet, rendőröket pedig át lehetne irányítani, hogy a kordonok őrzése helyett figyelmeztessék a csoportosulókat, vagy új helyekre irányítsanak, ha egy erdei parkoló megtelt.

Mindezek persze csak a jelenlegi vírushelyzetben működhetnek, a szigorítás elkerülhetetlen lenne, ha mégis az olasz vagy spanyol szintre emelkedne a veszély. Erre egyelőre szerencsére nem mutatnak jelek, és ezt az állapotot valószínűleg csak segíti, ha hagyjuk, hogy néha kimehessünk a lakóhelyünk környékén a zöldbe.

A módszer egyetlen hátulütője, hogy így le kellene mondani a jól bejáratott tiltás és büntetés módszeréről.

(Borítókép: Huszti István / Index)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem holmi ötlet, hanem ami egyedüli ésszerű, nem is lett volna szabad lezárogatni ezeket a köztereket.Akármelyik óvodásnak több esze van, mint egy mainstream politikusnak.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Néhány órával azután, hogy a Mi Hazánk közleményben állt ki a zöldterületek megnyitása mellett, váratlan helyről kapott támogatást: az Index hasonló érvek mentén közölt a véleménycikket. Az az Index, amely a párt nevére egy április 2-i cikknél nem ad ki frissebb találatot (előtte március elején közölt még két anyagot, az egyik Horthy-bevonulásos volt, az a legfrissebb anyag, amikor nem a fideszesnek beállítás a témája), és a közleményeiket sem közli. Valahogy a mai viszonyok között meglepő, ha valaki szintén észszerűen gondolkodik, különösen, ha más egy időben… De anélkül, hogy bármit is biztosan tudnánk, jó alkalom ez egy kis kitérőre, ami az Index objektivitását érinti, ha már ők a mértékadó sajtó.

Az Index előszeretettel emlegeti fel, hogy a Mi Hazánk mennyi felületet kap a kormánypárti médiában (a radikális mozgalom is elismeri, hogy gyakran megpróbálja felhasználni őket a Fidesz, és szóvá teszik, hogy csak bizonyos érdekek mentén kapnak meghívót, illetve a kormánykritikus megnyilatkozásaikat elhallgatja a közmédia is), bezzeg a "szintén parlamenten kívüli" Momentum nem. Ha valaki elfelejtette volna: három képviselője ül a törvényhozásban a Mi Hazánkban, és az MSZP-ről levált, frakcióval hasonlóképp nem rendelkező DK-t 2010 és 2014 között senki nem nevezte parlamenten kívülinek, akármennyire messzinek tűnt időnként a küszöb. Vajon ha egy közös lista lesz 2022-ben, akkor saját frakció híján az összes ballib párt "parlamenten kívüli" lesz a végén, vagy szerintük is összeforr a moslék?

A Momentumot azért is szeretik sajnáltatni, mert az MTI ritkán foglalkozik a közleményeikkel. Ami igaz is. A Mi Hazánkkal való ilyetén szembeállítás viszont ott veszti el az értelmét, hogy az összes számottevőt tevő ellenzéki pártét, beleértve az LMP-t, sőt még a fajsúlytalanságban alulmúlhatatlan Liberálisokét (nekik sincs frakciójuk, de szinte az összes párttagjuk kevés lenne hozzá…) vagy a független képviselőkét is rendszeresen szokták közölni. (Mindenki eldöntheti, hogy a professzionális Index az ezt megállapító 20 másodperces "kutatómunkát" spórolta meg, vagy eleve csúsztatni akart.) Persze ahogy nem a mi dolgunk a Momentum sajnálása a tények rögzítésén túl, úgy az Indexé annál inkább. Ennyit a híres független újságírásról: miközben fennhangon panaszkodnak a kormánymédia szelekciója miatt, ők éppen ugyanazt teszik, csak nem közpénzből, hanem A mértékadó portálként. Persze szigorúan "hírérték alapján" döntik el: ismerjük a régi trükköt, hogy szűri a nem kívánatos politikai álláspontokat a balliberális média.

Hírdetés

A mostani váratlanul egyszerre történő véleményegyezés Novák Elődnek, a párt alelnökének is feltűnt:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovakelod%2Fposts%2F2852044988211457&show_text=true&width=552&height=629&appId

Újra meg kell állapítanunk: nem nekünk való ez a nagy "függetlenobjektivitás". Annak viszont örülünk, ha bizonyos racionális gondolatok még az Index szerkesztőségében is termékeny talajba hullanak. Akkor is, ha csak vadhajtások maradnak.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nyilván az iskolát ősszel nyitják, de nyári táborok már akár lehetnek.Szlovákiában már a boltok és éttermek újranyitását tervezikAz új típusú koronavírus terjedése miatt b

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Közélet

Pozsony | Már a héten megkezdődhet az egyes korlátozások enyhítése. Az egészségügyi szakemberek és epidemológusok által kidolgozott terv négy fázisból áll – jelentette Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő hétfőn, miután találkozott a járványügyi szakemberekkel.

ÚJ SZÓ ONLINE

2020. április 20. 18:08

Frissítve

Matovič bemutatta, milyen sorrendben nyithatnak ki az üzlethelyiségek és szolgáltatások

- TASR-felvétel

Valamit valamiért – Matovič szerint ezt a filozófiát alkalmazzák az üzletek várható megnyitásával kapcsolatban, nem szeretnék ugyanis, ha az enyhítés miatt az elkövetkező időszakban megugorna a fertőzöttek száma.

A kormányfő továbbra is hangsúlyozta, hogy a korlátozások enyhítéséről szóló tervet nem politikusok, és nem is gazdasági, hanem egészségügyi szakemberek és epidemológusok dolgozták ki.

A korlátozások enyhítése április 22-én, szerdán kezdődne, és négy fázisból állna: az első fázisban kinyithatnak a 300 négyzetméternél kisebb üzletek, szolgáltatások és az éttermek is, de az ételt csak elvitelre adhatják. Megnyitják a kültéri sportpályákat is, de csak azokat, ahol a sportolók között nincs közvetlen kontaktus. Kinyithatnak egyes szállásadók is, a kültéri piacok és az autókereskedések is.

A többi fázisra azt követően kerül sor, miután bebizonyosodik, hogy nem nő a fertőzöttek száma.

Kedvező esetben a többi fázis kéthetes intervallumokban követi majd egymást.

Matovič bemutatta, milyen sorrendben nyithatnak ki az üzlethelyiségek és szolgáltatások

A négy fázis. - TASR-felvétel

A fodrászatokat és kozmetikai szalonokat csak a második fázisban nyitnák ki, az ezer négyzetméternél nem nagyobb üzletekre pedig csak a harmadik fázisban kerülhet sor, a mozikra, színházakra, üzletközpontokra, iskolákra és óvodákra pedig csak a negyedikben. Ennek időpontja kérdéses, minden a fertőzés intenzitásától függ. Mindvégig a szakértőkkel egyeztetve figyelik a helyzet alakulását.

Változik a nyugdíjasok számára fenntartott vásárlási idő is. Míg eddig 9-től délig vásárolhattak, az elkövetkező időszakban hétfő és péntek között 9-től 11-ig kereshetik fel az üzleteket és szolgáltatásokat.

A ma bemutatott javaslatot kedden mutatják be az országos válságstábnak.

(mi, online)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Gyógyszerek megléte vs. egy - két hónappal korábbi nem megléte, a maszkviselés, a fertőtlenítés, a távolságtartás is különbséget tesz. És van valami korlátja a vírus terje

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban.

A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban úgy számol: május 3-án eléri az ország "a teljes önvédelmi képességet", és onnantól megengedheti magának, hogy lépésről lépésre megpróbáljon visszatérni a megszokott, normális élet kerékvágásába.

"De erről majd május 3-án, 4-én tudok legkorábban beszélni, hamarabb nem, de remélem, hogy akkor már – több ország tapasztalatával felvértezve – egy higgadt, nyugodt, komolyan vehető tervet tudok bemutatni az országnak" – mondta.

Orbán Viktor hozzátette: az is kérdés, hogy a most "tüdőlövést" kapott magyar gazdaság sebei mikor gyógyulnak be. A válaszra különböző iskolák léteznek, ő a mérsékelt irányzathoz tartozik: a bekövetkező visszaesést kisebbnek látja, mint a legtöbben, a visszatérést azonban lassabbnak, mint a legoptimistábbak – közölte. Úgy gondolja, hogy jövő ilyenkor egy olyan gazdaságról lehet majd beszélni, amely azt a teljesítményt képes nyújtani, mint amit két hónappal ezelőtt.

A miniszterelnök rámutatott: most sincs garancia arra, hogy a járványt sikerül ellenőrzés alatt tartani, ezért az a kérdés, mire készítsék fel az országot. Azt mondta, egy keresztény forgatókönyvet alkotott meg, azaz "reménykedj a legjobban, és készülj a legrosszabbra". A legjobban reménykedik, vagyis hogy "a legkisebb veszteséggel jutunk túl ezen a szakaszon", de a legrosszabbra készül, ami nem más, mint az a helyzet, amikor nem sikerül a járvány terjedését kontroll alatt tartani, és elszabadul – fejtette ki.

Fel kell mérni – mondta Orbán Viktor -, hogy ha ez bekövetkezik, akkor nagyságrendileg mennyi beteg lesz, közülük hánynak kell majd kórházi ágyat, intenzív ellátást, lélegeztetőgépet biztosítani. "Kell készíteni egy haditervet, hogy mindezt hogyan érjük el. Most ebben a munkában élem a mindennapjaimat" – jelezte.

Arra számít, május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, amikor kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulásának esetén is minden koronavírusos beteget fogadni tudnak a kórházakban.

Hírdetés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben időnként még többet találkozik emberekkel, mint kampány idején, mert a felkészülés az egészségügyi válsághelyzetre nagyon sok személyes találkozót, konzultációt, ellenőrzést tesz szükségessé. "Százával találkozom mindenfajta olyan emberekkel, akik kívül vannak a politika klasszikus világán", papokkal, orvosokkal, ápolókkal, betegekkel – mondta.

A jelmondata úgy hangzik – folytatta -, hogy "egyedül sohasem lehetsz elég okos, mindig segítségre van szükséged", ezért minél több tudást és megközelítést igyekszik bevonni a döntésekbe, ami magyarként nem nehéz, mert a magyar szakemberek között "a világ legjobban felkészült koponyái" vannak.

Idézte például Barabási Albert-László hálózatkutatót, aki már öt éve megírta, hogy a világ megapoliszok szerint való fejlődése valamilyen típusú járványt hozni fog körülbelül ebben az időszakban.

A miniszterelnök úgy értékelt: a magyarok baj idején nyitottabbak, megértőbbek, segítőkészebbek, míg amikor "szalad a szekér", akkor a magabiztosságnak "már a keménységbe hajló változatát" látja a magyar életben.

A kormányfő az interjú végén arról beszélt, hogy a magyarok kaptak "egy figyelmeztető jelet": már éppen kezdtek jól menni a dolgok, belendült a gazdaság, nőttek a bérek, mindenkinek volt munkája, de "kaptunk egy figyelmeztetést, amely arról szólt, hogy jó, jó, persze, fontos dolog, hogy jól éljetek, de ne feledkezzetek el arról, hogyan kell szépen élni". A jó élet ugyanis nem hoz magával automatikusan szép életet – mondta.

Megjegyezte, itt kell keresgélni a most átéltek értelmét: "éljetek a lehetőségekkel, gazdagodjatok, legyen állásotok, több is akár, meg új autótok (…), ez mind fontos, de ne feledkezzetek el arról, hogy ez önmagában nem hoz emelkedett és szép életet, ahhoz erőfeszítést kell tennetek személyesen (…), és bizonyos dolgokról nem feledkezhettek el". Nem lehet elfeledkezni például egymásról: "azokról az emberekről, akikkel most össze vagytok zárva otthon, és csak akkor lesz szép életetek, hogy ha azokkal az emberekkel is szépen tudtok együtt élni, és ezen a pénz nem fog segíteni" – fejtette ki.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ahol mindent lezártak és bezártak, ott is elszabadult a járvány.1 év múlva érdemes lesz visszanézni, mit kísérleteztek magukon a svédek.Ha igazuk volt, utólag ki fog derül

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Videóinterjút adott pénteken Johan Giesecke svéd infektológus-epidemiológus a brit UnHerdnek. Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO, valamint a svéd kormány tanácsadója az unotordox skandináv járványpolitika fő irányadója. 

A 70 éves svéd epidemiológus a félórás beszélgetés során egyebek mellett kifejtette, hogy az Egyesült Királyság, akárcsak Európa legtöbb országa, tévúton jár, amikor polgárait szigorú vagy kevésbé szigorú módon, de karanténba zárja.

A konkrétumokkal keveset bíbelődő Giesecke szerint ugyanis az ilyen korlátozásokat semmiféle tudományos tény nem támasztja alá. Szerinte

  • a helyes politika az, hogy csak az időseket és más betegségeik miatt kockázatos állapotban lévőket védik.
  • Csak a járványgócnak számító régiókban kell korlátozásokat bevezetni.
  • Mindez végül végül kvázi melléktermékként nyájimmunitáshoz vezet.
  • Az Egyesült Királyság jobban járt volna, ha nem hajt végre 180 fokos fordulatot a járványpolitikájában.
  • A COVID-19 az influenzához hasonló enyhe betegség, amelynek csak az újdonsága váltotta ki a világpánikot.
  • Az Egyesült Királyság és Svédország népességének legalább fele bizonyíthatóan átesett már a fertőzésen, ezt bizonyítani fogják a jövőben elvégzendő tömeges szerológiai antitesttesztek.
  • Az eredmények végül minden országban hasonlóak lesznek: a COVID-19 tényleges halálozási aránya ugyanis alig 0,1 százalék körüli.

A teljes interjú az alábbi videóban tekinthető meg:

Kapcsolódó korábbi cikkeink:

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hamarosan nem lesz kire hivatkozni a megbízott válsággenerátoroknak.HA ezt lehet, akkor a kisvállalkozásokat miért volt sürgős "járványügyi okokból" bezárni, ellehetetlení

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Dánia tovább lazít a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon, és május 10-től engedélyezi az 500 fő alatti nyilvános rendezvényeket – jelentette a TV2 dániai tévécsatorna kedden az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.

Az összejövetelek felső létszámkorlátja eddig 10 fő volt. A változtatás szeptember 1-ig lesz érvényben.

Hírdetés

Dániában 7711 fertőzöttje és 364 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Most mondjam azt, hogy az én gondolatom volt, mert a Mi Hazánkos megszólalás előtt ide is kiírtam?

"A tiltott területek kiürülnek, a szabadokban pedig egyre többen

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Mi történik, ha az embereknek valami olyasmit tiltunk meg, ami egyébként alapvető szükségletük? A kérdésre Magyarországon tradicionálisan kétféle válasz létezik, attól függően, hogy politikusok vagyunk, vagy magánemberek.

  • A politikus számára evidencia, hogy a tiltással a probléma eltűnik.
  • A magánember (illetve a politikus munkaidőn kívül) pedig tudja, hogy a szimpla tiltással az emberek egyszerűen csak elkezdenek kiskapukat keresni.

Ez történik most a zöldterületekkel, amelyeket olyan sebességgel zárják le, ahogy a bozottűz zabálta fel az Ausztrál vadont, ha még emlékszik valaki erre az év eleji katasztrófára.

Budapesten hétvégén zárva van a Margitsziget, az Óbudai sziget, a Népsziget, a Római part, és még egy sor park és zöldterület. A Főváros körül pedig egész zöldtilalmi gyűrűt vontak. Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős és Telki polgármestereinek összehangolt intézkedései gyakorlatilag lezárták az egész Budai-hegységet. Olvasói jelzéseket kaptunk arról is, hogy rendőrök az amúgy nyílt bicikliutakról küldik le a kerékpárosokat, hogy vége legyen a köztéri biciklizgetésnek.

Cikkünk természetesen nem buzdítja csoportos piknikezésre, egész hétvégés túrázásra, és nagy városnézésekre a Kedves Olvasót. A járványveszély és a kijárási korlátozás ideje alatt minimalizálni kell a találkozásaink számát, hogy így csökkentsük a vírus terjedésének sebességét.

De az egészségmegőrzéshez az is hozzátartozik, ha igyekszünk fizikailag és mentálisan épségben maradni. Nem elég elkerülni a vírust, vagy mondjuk helyesen táplálkozni, az egészség megtartásához kell a testmozgás is. Különösen, ha napokig ülünk a négy fal közt, és a munkánk miatt sem lépünk ki az ajtón.

Ez olyannyira igaz, hogy még a tojásokat lehipózó Müller Cecília is rendszeresen elmondja: időnként menjünk szabad levegőre, sétálni, kirándulni, mert "a kültéri sportolás kockázata egyébként csekély, maga a mozgás pedig jót tesz a szervezetnek", nyilatkozta cikkünk megjelenése napján is.

Mi lesz tehát az eredménye annak, hogy az emberek az egész heti karantén után kimozdulnának, miközben a polgármesterek egymásra licitálva zárják le a zöldterületeket? A szituáció jól látható a Városligetben.

A tiltott területek kiürülnek, a szabadokban pedig egyre többen zsúfolódnak össze. Épp az történik, amit el szeretnénk kerülni.

Ugyanez már lezajlott egyébként a tömegközlekedéssel, amikor a járvány ideje alatt ritkították a buszközlekedést. Ennek hatására a potenciális utasok nem maradtak otthon, hanem egyszerűen többen szorongtak a megmaradt járatokon.

A Budapest környéki helyek lezárása a fentieken túl a hatóságok kétszínűsége miatt is problémás. Nagykovácsi, Budakeszi vagy Telki vezetője azon az alapon tiltja ki a máshonnan, főleg egyébként Budapestről érkezőket, hogy mindenki maradjon a maga lakóhelyén. Miközben nyilvánvaló, hogy ezek a városok, falvak praktikusan leginkább budapesti emberek lakóhelyei. Amikor az agglomerációban lakók legtöbbje Budapesten dolgozik, Budapesten vásárol, Budapesten szórakozik, akkor mindenki élvezi a Főváros közelségét. Amikor a budapestiek szeretnének kirándulni a lakóhelyüktől amúgy negyed-félóra alatt elérhető zöldben, akkor az agglomerációs települések hirtelen úgy tekintenek magukra, mintha városállamok lennének.

A helyzet megoldása egyébként egyszerű. 

Nem tiltani kellene, hanem lehetővé tenni, hogy az emberek minél több helyre mehessenek ki.

A tömeg eloszoljon, ne pedig koncentrálódjon.

A budapesti szigetek lezárása helyett inkább további szabadidős területeket kellene kijelölni. Az autós forgalom még hét közben is ritka, pláne az a hétvégén:

miért ne lehetne gyalogossá tenni a rakpartokat szombatra és vasárnapra, hogy ott is lehessen futni, sétálni, ne csak az egyetlen, még szabad Ligetben?

A jelenleg még lezárásokat posztoló önkormányzati honlapokra ki lehetne tenni a kevéssé ismert erdei parkolók listáját. Ilyenből rengeteg van, de ha valaki nem gyakorlott túrázó, nehezen találja meg a kevésbé frekventált zónákat.

A lezárásokkal felszabadult polgárőröket, biztonsági személyzetet, rendőröket pedig át lehetne irányítani, hogy a kordonok őrzése helyett figyelmeztessék a csoportosulókat, vagy új helyekre irányítsanak, ha egy erdei parkoló megtelt.

Mindezek persze csak a jelenlegi vírushelyzetben működhetnek, a szigorítás elkerülhetetlen lenne, ha mégis az olasz vagy spanyol szintre emelkedne a veszély. Erre egyelőre szerencsére nem mutatnak jelek, és ezt az állapotot valószínűleg csak segíti, ha hagyjuk, hogy néha kimehessünk a lakóhelyünk környékén a zöldbe.

A módszer egyetlen hátulütője, hogy így le kellene mondani a jól bejáratott tiltás és büntetés módszeréről.

(Borítókép: Huszti István / Index)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hamarosan nem lesz kire hivatkozni a megbízott válsággenerátoroknak.

HA ezt lehet, akkor a kisvállalkozásokat miért volt sürgős "járványügyi okokból" bezárni, elleh

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Dánia május 10-től engedélyezi az 500 fő alatti nyilvános rendezvényeket

Dánia tovább lazít a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon, és május 10-től engedélyezi az 500 fő alatti nyilvános rendezvényeket – jelentette a TV2 dániai tévécsatorna kedden az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.

Az összejövetelek felső létszámkorlátja eddig 10 fő volt. A változtatás szeptember 1-ig lesz érvényben.

Hírdetés

Dániában 7711 fertőzöttje és 364 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Gyógyszerek megléte vs. egy - két hónappal korábbi nem megléte, a maszkviselés, a fertőtlenítés, a távolságtartás is különbséget tesz. És van valami korlátja a vírus terje

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban.

A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban úgy számol: május 3-án eléri az ország "a teljes önvédelmi képességet", és onnantól megengedheti magának, hogy lépésről lépésre megpróbáljon visszatérni a megszokott, normális élet kerékvágásába.

"De erről majd május 3-án, 4-én tudok legkorábban beszélni, hamarabb nem, de remélem, hogy akkor már – több ország tapasztalatával felvértezve – egy higgadt, nyugodt, komolyan vehető tervet tudok bemutatni az országnak" – mondta.

Orbán Viktor hozzátette: az is kérdés, hogy a most "tüdőlövést" kapott magyar gazdaság sebei mikor gyógyulnak be. A válaszra különböző iskolák léteznek, ő a mérsékelt irányzathoz tartozik: a bekövetkező visszaesést kisebbnek látja, mint a legtöbben, a visszatérést azonban lassabbnak, mint a legoptimistábbak – közölte. Úgy gondolja, hogy jövő ilyenkor egy olyan gazdaságról lehet majd beszélni, amely azt a teljesítményt képes nyújtani, mint amit két hónappal ezelőtt.

A miniszterelnök rámutatott: most sincs garancia arra, hogy a járványt sikerül ellenőrzés alatt tartani, ezért az a kérdés, mire készítsék fel az országot. Azt mondta, egy keresztény forgatókönyvet alkotott meg, azaz "reménykedj a legjobban, és készülj a legrosszabbra". A legjobban reménykedik, vagyis hogy "a legkisebb veszteséggel jutunk túl ezen a szakaszon", de a legrosszabbra készül, ami nem más, mint az a helyzet, amikor nem sikerül a járvány terjedését kontroll alatt tartani, és elszabadul – fejtette ki.

Fel kell mérni – mondta Orbán Viktor -, hogy ha ez bekövetkezik, akkor nagyságrendileg mennyi beteg lesz, közülük hánynak kell majd kórházi ágyat, intenzív ellátást, lélegeztetőgépet biztosítani. "Kell készíteni egy haditervet, hogy mindezt hogyan érjük el. Most ebben a munkában élem a mindennapjaimat" – jelezte.

Arra számít, május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, amikor kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulásának esetén is minden koronavírusos beteget fogadni tudnak a kórházakban.

Hírdetés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben időnként még többet találkozik emberekkel, mint kampány idején, mert a felkészülés az egészségügyi válsághelyzetre nagyon sok személyes találkozót, konzultációt, ellenőrzést tesz szükségessé. "Százával találkozom mindenfajta olyan emberekkel, akik kívül vannak a politika klasszikus világán", papokkal, orvosokkal, ápolókkal, betegekkel – mondta.

A jelmondata úgy hangzik – folytatta -, hogy "egyedül sohasem lehetsz elég okos, mindig segítségre van szükséged", ezért minél több tudást és megközelítést igyekszik bevonni a döntésekbe, ami magyarként nem nehéz, mert a magyar szakemberek között "a világ legjobban felkészült koponyái" vannak.

Idézte például Barabási Albert-László hálózatkutatót, aki már öt éve megírta, hogy a világ megapoliszok szerint való fejlődése valamilyen típusú járványt hozni fog körülbelül ebben az időszakban.

A miniszterelnök úgy értékelt: a magyarok baj idején nyitottabbak, megértőbbek, segítőkészebbek, míg amikor "szalad a szekér", akkor a magabiztosságnak "már a keménységbe hajló változatát" látja a magyar életben.

A kormányfő az interjú végén arról beszélt, hogy a magyarok kaptak "egy figyelmeztető jelet": már éppen kezdtek jól menni a dolgok, belendült a gazdaság, nőttek a bérek, mindenkinek volt munkája, de "kaptunk egy figyelmeztetést, amely arról szólt, hogy jó, jó, persze, fontos dolog, hogy jól éljetek, de ne feledkezzetek el arról, hogyan kell szépen élni". A jó élet ugyanis nem hoz magával automatikusan szép életet – mondta.

Megjegyezte, itt kell keresgélni a most átéltek értelmét: "éljetek a lehetőségekkel, gazdagodjatok, legyen állásotok, több is akár, meg új autótok (…), ez mind fontos, de ne feledkezzetek el arról, hogy ez önmagában nem hoz emelkedett és szép életet, ahhoz erőfeszítést kell tennetek személyesen (…), és bizonyos dolgokról nem feledkezhettek el". Nem lehet elfeledkezni például egymásról: "azokról az emberekről, akikkel most össze vagytok zárva otthon, és csak akkor lesz szép életetek, hogy ha azokkal az emberekkel is szépen tudtok együtt élni, és ezen a pénz nem fog segíteni" – fejtette ki.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Most mondjam azt, hogy az én gondolatom volt, mert a Mi Hazánkos megszólalás előtt ide is kiírtam?

"A tiltott területek kiürülnek, a szabadokban pedig egyre többen

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Mi történik, ha az embereknek valami olyasmit tiltunk meg, ami egyébként alapvető szükségletük? A kérdésre Magyarországon tradicionálisan kétféle válasz létezik, attól függően, hogy politikusok vagyunk, vagy magánemberek.

  • A politikus számára evidencia, hogy a tiltással a probléma eltűnik.
  • A magánember (illetve a politikus munkaidőn kívül) pedig tudja, hogy a szimpla tiltással az emberek egyszerűen csak elkezdenek kiskapukat keresni.

Ez történik most a zöldterületekkel, amelyeket olyan sebességgel zárják le, ahogy a bozottűz zabálta fel az Ausztrál vadont, ha még emlékszik valaki erre az év eleji katasztrófára.

Budapesten hétvégén zárva van a Margitsziget, az Óbudai sziget, a Népsziget, a Római part, és még egy sor park és zöldterület. A Főváros körül pedig egész zöldtilalmi gyűrűt vontak. Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős és Telki polgármestereinek összehangolt intézkedései gyakorlatilag lezárták az egész Budai-hegységet. Olvasói jelzéseket kaptunk arról is, hogy rendőrök az amúgy nyílt bicikliutakról küldik le a kerékpárosokat, hogy vége legyen a köztéri biciklizgetésnek.

Cikkünk természetesen nem buzdítja csoportos piknikezésre, egész hétvégés túrázásra, és nagy városnézésekre a Kedves Olvasót. A járványveszély és a kijárási korlátozás ideje alatt minimalizálni kell a találkozásaink számát, hogy így csökkentsük a vírus terjedésének sebességét.

De az egészségmegőrzéshez az is hozzátartozik, ha igyekszünk fizikailag és mentálisan épségben maradni. Nem elég elkerülni a vírust, vagy mondjuk helyesen táplálkozni, az egészség megtartásához kell a testmozgás is. Különösen, ha napokig ülünk a négy fal közt, és a munkánk miatt sem lépünk ki az ajtón.

Ez olyannyira igaz, hogy még a tojásokat lehipózó Müller Cecília is rendszeresen elmondja: időnként menjünk szabad levegőre, sétálni, kirándulni, mert "a kültéri sportolás kockázata egyébként csekély, maga a mozgás pedig jót tesz a szervezetnek", nyilatkozta cikkünk megjelenése napján is.

Mi lesz tehát az eredménye annak, hogy az emberek az egész heti karantén után kimozdulnának, miközben a polgármesterek egymásra licitálva zárják le a zöldterületeket? A szituáció jól látható a Városligetben.

A tiltott területek kiürülnek, a szabadokban pedig egyre többen zsúfolódnak össze. Épp az történik, amit el szeretnénk kerülni.

Ugyanez már lezajlott egyébként a tömegközlekedéssel, amikor a járvány ideje alatt ritkították a buszközlekedést. Ennek hatására a potenciális utasok nem maradtak otthon, hanem egyszerűen többen szorongtak a megmaradt járatokon.

A Budapest környéki helyek lezárása a fentieken túl a hatóságok kétszínűsége miatt is problémás. Nagykovácsi, Budakeszi vagy Telki vezetője azon az alapon tiltja ki a máshonnan, főleg egyébként Budapestről érkezőket, hogy mindenki maradjon a maga lakóhelyén. Miközben nyilvánvaló, hogy ezek a városok, falvak praktikusan leginkább budapesti emberek lakóhelyei. Amikor az agglomerációban lakók legtöbbje Budapesten dolgozik, Budapesten vásárol, Budapesten szórakozik, akkor mindenki élvezi a Főváros közelségét. Amikor a budapestiek szeretnének kirándulni a lakóhelyüktől amúgy negyed-félóra alatt elérhető zöldben, akkor az agglomerációs települések hirtelen úgy tekintenek magukra, mintha városállamok lennének.

A helyzet megoldása egyébként egyszerű. 

Nem tiltani kellene, hanem lehetővé tenni, hogy az emberek minél több helyre mehessenek ki.

A tömeg eloszoljon, ne pedig koncentrálódjon.

A budapesti szigetek lezárása helyett inkább további szabadidős területeket kellene kijelölni. Az autós forgalom még hét közben is ritka, pláne az a hétvégén:

miért ne lehetne gyalogossá tenni a rakpartokat szombatra és vasárnapra, hogy ott is lehessen futni, sétálni, ne csak az egyetlen, még szabad Ligetben?

A jelenleg még lezárásokat posztoló önkormányzati honlapokra ki lehetne tenni a kevéssé ismert erdei parkolók listáját. Ilyenből rengeteg van, de ha valaki nem gyakorlott túrázó, nehezen találja meg a kevésbé frekventált zónákat.

A lezárásokkal felszabadult polgárőröket, biztonsági személyzetet, rendőröket pedig át lehetne irányítani, hogy a kordonok őrzése helyett figyelmeztessék a csoportosulókat, vagy új helyekre irányítsanak, ha egy erdei parkoló megtelt.

Mindezek persze csak a jelenlegi vírushelyzetben működhetnek, a szigorítás elkerülhetetlen lenne, ha mégis az olasz vagy spanyol szintre emelkedne a veszély. Erre egyelőre szerencsére nem mutatnak jelek, és ezt az állapotot valószínűleg csak segíti, ha hagyjuk, hogy néha kimehessünk a lakóhelyünk környékén a zöldbe.

A módszer egyetlen hátulütője, hogy így le kellene mondani a jól bejáratott tiltás és büntetés módszeréről.

(Borítókép: Huszti István / Index)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hamarosan nem lesz kire hivatkozni a megbízott válsággenerátoroknak.

HA ezt lehet, akkor a kisvállalkozásokat miért volt sürgős "járványügyi okokból" bezárni, elleh

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Dánia május 10-től engedélyezi az 500 fő alatti nyilvános rendezvényeket

Dánia tovább lazít a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon, és május 10-től engedélyezi az 500 fő alatti nyilvános rendezvényeket – jelentette a TV2 dániai tévécsatorna kedden az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.

Az összejövetelek felső létszámkorlátja eddig 10 fő volt. A változtatás szeptember 1-ig lesz érvényben.

Hírdetés

Dániában 7711 fertőzöttje és 364 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Gyógyszerek megléte vs. egy - két hónappal korábbi nem megléte, a maszkviselés, a fertőtlenítés, a távolságtartás is különbséget tesz. És van valami korlátja a vírus terje

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban.

A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban úgy számol: május 3-án eléri az ország "a teljes önvédelmi képességet", és onnantól megengedheti magának, hogy lépésről lépésre megpróbáljon visszatérni a megszokott, normális élet kerékvágásába.

"De erről majd május 3-án, 4-én tudok legkorábban beszélni, hamarabb nem, de remélem, hogy akkor már – több ország tapasztalatával felvértezve – egy higgadt, nyugodt, komolyan vehető tervet tudok bemutatni az országnak" – mondta.

Orbán Viktor hozzátette: az is kérdés, hogy a most "tüdőlövést" kapott magyar gazdaság sebei mikor gyógyulnak be. A válaszra különböző iskolák léteznek, ő a mérsékelt irányzathoz tartozik: a bekövetkező visszaesést kisebbnek látja, mint a legtöbben, a visszatérést azonban lassabbnak, mint a legoptimistábbak – közölte. Úgy gondolja, hogy jövő ilyenkor egy olyan gazdaságról lehet majd beszélni, amely azt a teljesítményt képes nyújtani, mint amit két hónappal ezelőtt.

A miniszterelnök rámutatott: most sincs garancia arra, hogy a járványt sikerül ellenőrzés alatt tartani, ezért az a kérdés, mire készítsék fel az országot. Azt mondta, egy keresztény forgatókönyvet alkotott meg, azaz "reménykedj a legjobban, és készülj a legrosszabbra". A legjobban reménykedik, vagyis hogy "a legkisebb veszteséggel jutunk túl ezen a szakaszon", de a legrosszabbra készül, ami nem más, mint az a helyzet, amikor nem sikerül a járvány terjedését kontroll alatt tartani, és elszabadul – fejtette ki.

Fel kell mérni – mondta Orbán Viktor -, hogy ha ez bekövetkezik, akkor nagyságrendileg mennyi beteg lesz, közülük hánynak kell majd kórházi ágyat, intenzív ellátást, lélegeztetőgépet biztosítani. "Kell készíteni egy haditervet, hogy mindezt hogyan érjük el. Most ebben a munkában élem a mindennapjaimat" – jelezte.

Arra számít, május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, amikor kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulásának esetén is minden koronavírusos beteget fogadni tudnak a kórházakban.

Hírdetés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben időnként még többet találkozik emberekkel, mint kampány idején, mert a felkészülés az egészségügyi válsághelyzetre nagyon sok személyes találkozót, konzultációt, ellenőrzést tesz szükségessé. "Százával találkozom mindenfajta olyan emberekkel, akik kívül vannak a politika klasszikus világán", papokkal, orvosokkal, ápolókkal, betegekkel – mondta.

A jelmondata úgy hangzik – folytatta -, hogy "egyedül sohasem lehetsz elég okos, mindig segítségre van szükséged", ezért minél több tudást és megközelítést igyekszik bevonni a döntésekbe, ami magyarként nem nehéz, mert a magyar szakemberek között "a világ legjobban felkészült koponyái" vannak.

Idézte például Barabási Albert-László hálózatkutatót, aki már öt éve megírta, hogy a világ megapoliszok szerint való fejlődése valamilyen típusú járványt hozni fog körülbelül ebben az időszakban.

A miniszterelnök úgy értékelt: a magyarok baj idején nyitottabbak, megértőbbek, segítőkészebbek, míg amikor "szalad a szekér", akkor a magabiztosságnak "már a keménységbe hajló változatát" látja a magyar életben.

A kormányfő az interjú végén arról beszélt, hogy a magyarok kaptak "egy figyelmeztető jelet": már éppen kezdtek jól menni a dolgok, belendült a gazdaság, nőttek a bérek, mindenkinek volt munkája, de "kaptunk egy figyelmeztetést, amely arról szólt, hogy jó, jó, persze, fontos dolog, hogy jól éljetek, de ne feledkezzetek el arról, hogyan kell szépen élni". A jó élet ugyanis nem hoz magával automatikusan szép életet – mondta.

Megjegyezte, itt kell keresgélni a most átéltek értelmét: "éljetek a lehetőségekkel, gazdagodjatok, legyen állásotok, több is akár, meg új autótok (…), ez mind fontos, de ne feledkezzetek el arról, hogy ez önmagában nem hoz emelkedett és szép életet, ahhoz erőfeszítést kell tennetek személyesen (…), és bizonyos dolgokról nem feledkezhettek el". Nem lehet elfeledkezni például egymásról: "azokról az emberekről, akikkel most össze vagytok zárva otthon, és csak akkor lesz szép életetek, hogy ha azokkal az emberekkel is szépen tudtok együtt élni, és ezen a pénz nem fog segíteni" – fejtette ki.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ahol mindent lezártak és bezártak, ott is elszabadult a járvány.1 év múlva érdemes lesz visszanézni, mit kísérleteztek magukon a svédek.Ha igazuk volt, utólag ki fog derül

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Videóinterjút adott pénteken Johan Giesecke svéd infektológus-epidemiológus a brit UnHerdnek. Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO, valamint a svéd kormány tanácsadója az unotordox skandináv járványpolitika fő irányadója. 

A 70 éves svéd epidemiológus a félórás beszélgetés során egyebek mellett kifejtette, hogy az Egyesült Királyság, akárcsak Európa legtöbb országa, tévúton jár, amikor polgárait szigorú vagy kevésbé szigorú módon, de karanténba zárja.

A konkrétumokkal keveset bíbelődő Giesecke szerint ugyanis az ilyen korlátozásokat semmiféle tudományos tény nem támasztja alá. Szerinte

  • a helyes politika az, hogy csak az időseket és más betegségeik miatt kockázatos állapotban lévőket védik.
  • Csak a járványgócnak számító régiókban kell korlátozásokat bevezetni.
  • Mindez végül végül kvázi melléktermékként nyájimmunitáshoz vezet.
  • Az Egyesült Királyság jobban járt volna, ha nem hajt végre 180 fokos fordulatot a járványpolitikájában.
  • A COVID-19 az influenzához hasonló enyhe betegség, amelynek csak az újdonsága váltotta ki a világpánikot.
  • Az Egyesült Királyság és Svédország népességének legalább fele bizonyíthatóan átesett már a fertőzésen, ezt bizonyítani fogják a jövőben elvégzendő tömeges szerológiai antitesttesztek.
  • Az eredmények végül minden országban hasonlóak lesznek: a COVID-19 tényleges halálozási aránya ugyanis alig 0,1 százalék körüli.

A teljes interjú az alábbi videóban tekinthető meg:

Kapcsolódó korábbi cikkeink:

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hasonló gondolatokra jut mindenki. Aki gondolkodik.Ész nélküli korlátozások és lezárások = a hatalom fél a néptől, valójában egy súlyos gazdasági válságot leplez a médiába

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Érdekes hellyé változik a nyugati világ: a muzulmánokra nem vonatkozik semmiféle karantén vagy kijárási tilalom, olyannyira, hogy ha valaki muszlim csoportosulásról értesíti a rendőrséget akkor őt viszik el. Ugyanakkor miután a keresztényeknek még azt is szigorúan megtiltották hogy autóban maradva gyülekezzenek misére, a google elkezdte az online miséket cenzúrázni, mert azok nem feleltek meg a kényes libsi ízlésének.

Persze nem csak a keresztényeket cenzúrázzák, a sajtó mindent megpróbál megfojtani ami nem passzol a mainstream (=pánikkeltő) narratívához, Brazília elnökétől kezdve James O'Keefe-en át mindenféle celebekig és orvosokig mindenkinek betapasztják a száját. De csak amíg a körmükre nem ég a dolog - ha nyilvánosságra kerül, hogy amazoknak volt igaza, akkor a média hirtelen úgy tesz mintha ők mindigis azt mondták volna, amit előző nap még kigúnyoltak vagy töröltek.

Eközben szinte minden nyugati ország bűnözőket enged ki a börtöneiből a koronára hivatkozva, ami azért vicces, mert

1. elvileg a börtönökben lenne a legegyszerűbb megakadályozni a fertőzés bejutását ill. terjedését;

2. ha a fertőzés valahogy mégis bejutott akkor a kiengedett bűnözők lehetnek fertőzöttek, és azt terjeszthetik a lakosság körében;

3. a kiengedett rabokat sok helyen "visszavárják", ami azt fogja eredményezni hogy sokan megpróbálnak felszívódni, vagyis nem tudnak legális életmódba kezdeni, kvázi bűnözésre lesznek kényszerülve;

4. a rohamosan növekvő munkanélküliség miatt még a véglegesen kiengedett raboknak sincs esélye munkát találni, semmi konstruktívat vagy produktívat nem tudnak csinálni, még az a legjobb eset ha csak élősködnek a rokonokon vagy az államon;

5. sokan garantáltan bűnözni fognak (erre már példák is vannak), ami frankón tovább rontja a közhangulatot és megágyazhat a leendő boltkifosztásoknak ill. zavargásoknak. Ha véletlenül nem jutnánk el odáig, hogy széleskörű pánik és erőszak kezdődjön, a kiengedett bűnözők majd segítenek ebben.

A rendőrség eközben nem a kiengedett, majd rögvest visszaeső bűnözők után koslat, hanem tüntetéseket oszlat. Miért tüntetnek az emberek? Néhány megalomán libsi vezető a koronát arra használja fel, hogy a saját hatalmát fitogtatva bődületes hülyeségeket erőltessen az emberekre; ott van például Michigan kormányzója, Gretchen Whitmer, aki az alábbi intézkedéseket hozta: az állam lakói nem látogathatják a rokonaikat és nem közlekedhetnek még a saját ingatlanjaik között sem (bár más államok lakói nyugodtan látogathatják a saját ingatlanjaikat Michiganben), a boltokban tilos lakásfelszerelést ill. kertészkedéshez vagy házi javításokhoz szükséges eszközöket és anyagokat (pl. vetőmagot) árusítani, tilos amerikai zászlót vásárolni, tilos koronásoknak hidroxi-klorokint felírni. Emellett minden munkahelyet bezáratott ami nem közvetlenül a korona elleni harcot szolgálja. Ugyanakkor lottózni viszont szabad, az ugyanis állami biznisz. És ha valaki azt mondaná, hogy tüntetést oszlatni csúnya dolog, a rendőrség válasza gyors és precíz: tüntetni nem életbevágó, karantén idején szó nélkül kell tűrnöd minden otromba hülyeséget, alkotmány- vagy törvénysértést, emberi jogok semmibe vételét, ésatöbbi.

A németeknél valószínűleg nincs tüntetés, ott ugyanis gyökerében elfojtják az ilyesmit - aki tüntetésre buzdít azt sitty-sutty letartóztatják és diliházba vetik, ahol némi gyengéd erőszakkal próbálják megértetni vele, jobb ha tartja a pofáját.

(Persze Orbántól kell félni, a fityisz intézkedései az igazán orwelliek... Pfff.)

A Harvardon eközben a gyermekek otthon tanulása elleni konferenciát szerveznek júniusra, mert hát jelen körülmények közt mi is lehetne fontosabb vagy érdekesebb... Te talán nem azt a következtetést vontad le a járványból, hogy aki eddig otthon oktatta a saját gyerekeit, annak ezt sürgősen meg kell tiltani?

A Harvardnál is agyafogyottabb körökben azon megy a sikítozás, hogy a korona rasszista, szexista, homo- és transzfób, iszlamofób, és különben is, a szarházi fehér emberek jobban tennék ha a migránsokat tapsolnák, nem az EÜ dolgozókat.

Ezalatt az erősebb nyugat-európai országok kelet-európának rimánkodnak, hogy küldjünk már vendégmunkásokat, mert a milliós arab és néger migránstömegek nem hajlandóak dolgozni, inkább ülnek a seggükön és a segélyükön. A járványveszély ellenére tízezerszám röptetik a németekhez, angolokhoz a fehér munkásokat, akik nem munkafóbok, mint színesbőrű testvéreik.

...de hogy a végére egy jó hír is jusson, egy amcsi egyetem nigériai diákja megtalálta a korona igazi ellenszerét: gyöngyfűzött szájmaszk azoknak, akik a hagyományos maszkkal nehezen tudnak lélegezni.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.