2020. március 27., péntek

Szakszervezeti szövetség: rabszolgatörvény a négyzeten : a gyárosok a munkavállalók kárára kezdenek alkudozni, őket kizsigerelve akarnak kimászni a járvány okozta gazdasági gödörből. „Ez a többpontos mentőcsomag pillanatnyilag nem más, mint a munkavállalók tökéletes kizsigerelésére alkalmas terv” – közölte Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Szakszervezeti szövetség: Ez a rabszolgatörvény a négyzeten

Döbbenten olvasták a szakszervezeteknél a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) többpontos, kormánynak tett javaslatát, amelyet a vészhelyzetre hivatkozva a gazdasági válság kezelésére nyújtottak be. „Ez nem más, mint rabszolgatörvény a négyzeten, ráadásul uniós jogokat sértő tartalommal” – közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Min akadtak ki ennyire? Átmeneti jelleggel lehetővé kell tenni az MGYOSZ szerint: :

- a munkaköri leírástól való eltérést;
- az otthoni munkavégzés esetén a munkáltatói kártérítési felelősség felfüggesztését;
- a csoportos létszámcsökkentési szabályok felfüggesztését;
- a szabadságkiadás 15 napos közlési határidejének felfüggesztését;
- a következő évekre vonatkozó fizetett szabadságok egy részének kiadását és ezek elszámolásának szabályozását;
- a túlmunka, a pihenőidő, az ügyelet, a készenlét és a munkaidő beosztás szabályainak enyhítését.

A vállalkozások és a munkavállalók terheinek csökkentése érdekében általános járulékelengedés szükséges azon munkavállalók esetében, akik a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek, de munkaviszonyban maradnak és bért kapnak.

A szakszervezetek szerint teljesen egyértelmű, hogy a gyárosok a munkavállalók kárára kezdenek alkudozni, őket kizsigerelve akarnak kimászni a járvány okozta gazdasági gödörből. „Ez a többpontos mentőcsomag pillanatnyilag nem más, mint a munkavállalók tökéletes kizsigerelésére alkalmas terv” – közölte Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A mintegy 130 ezer munkavállalót képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség és a közel 60 000 közszolgálati munkavállalót képviselő SZEF határozottan tiltakozik a tervezet bevezetése ellen, és azonnali egyeztetést kezdeményez.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Thursday 26 March 2020 09:10 PM UTC+00

Koronavírus. Annyira sokismeretlenes egyenlet ez a jelenség, hogy a legtöbb dologgal kapcsolatban nem igazán van lehetőségünk biztosat állítani. Kérdéseket viszont feltehetünk. Mert ha válaszaink nincsenek is, a helyes kérdésfelvetések lehetővé tehetik, hogy legalább részben átlássuk a most zajló és az ezzel összefüggésben bekövetkező jövőbeli eseményeket.

Támogass minket: https://www.patreon.com/mediavadasz

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - "Áprilisban-májusban tömegessé válik majd a munkanélküliség az országban, mondta Gulyás. A cél az, hogy három hónap után mindenkinek legyen munkája. Azt szeretnék,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

"Áprilisban-májusban tömegessé válik majd a munkanélküliség az országban, mondta Gulyás. A cél az, hogy három hónap után mindenkinek legyen munkája. Azt szeretnék, ha azok az intézkedések és a kedvezmények, amelyeket 3 hónapra vezettek be, meghoznák az eredményeket a gazdaság újraindításában, és 3 hónap alatt azok is találnának munkát, akik adott esetben most elveszítették vagy veszítik a járványhelyzetben, mondta Gulyás az álláskeresési járadék idejének meghosszabbítást érintő kérdésre."

Aha, tömeges munkanélküliség ÉS 3 hónapon belül talál a polgár másikat, aha. Hát holnap se leszek fideszes. Fogjuk meg és vigyétek típusú neoliberális válságsúlyosbítás volt annak 12 hónapról háromra való csökkentése, még 2011-ben, és most nagyon nagy baj lehet belőle.

Illúzió, hogy van támogatottsága ennek a szemét gazdaságpolitikának. Ennek ELLENÉRE támogatták sokan a kormányt mégis. Mert tudták, hogy az ellenzék még durvább megszorításokat eszközölne. Ami igaz is, viszont NEM csak e két rossz közül lehet választani!

A KKV szektor most sem kap érdemi segítséget, pedig legtöbb munkahelyet az adja. Megint a multik járnak jól, nekik vannak tartalékaik. Hajrá összeszerelőország, hajrá magyarok. Érdemes volt állami százmilliárdokat és adómentességet ajándékozni a nemzetközi nagytőkének.

Nemzeti nem egyenlő feltétlen fideszhívővel továbbra se.

"Világcsúcstartók vagyunk a munka nélkül maradókkal szembeni szűkmarkúságban

A munkájukat elvesztők pedig nem sok jóra számíthatnak. Ma Magyarországon a korábbi bruttó bér 60 százalékát kapja, akinek felmondanak, de ennek maximuma a minimálbér, ami jelenleg 161 ezer forint. Ez azt jelenti, hogya bruttó 368 ezer forintos átlagfizetés is messze kimeríti ezt a maximumot, így csak a korábbi bér 44 százalékát kapja egy átlagbért kereső.Nem csak az alacsony összeggel van baj. Talán még nagyobb probléma, hogy csak három hónapig jár az álláskeresési járadék, ami példátlanul rövid időtáv a fejlett világban. Fél évnél rövidebb ideig Magyarországon kívül csak Csehországban : ott öt hónap, de 50 év felett https://ec.europa.eu/social/main.jsp… nyolc, és 55 év felett 11 hónap, amíg fizetik ezt a juttatást. Még a liberális szabadpiac zászlóshajójának számító Egyesült Államokban is kétszer annyi ideig jár a munkanélküli segély, mint Magyarországon.Sőt, van három ország, ahol tulajdonképpen nincs is határa a munkanélküli segély folyósításának: Ausztráliában, Új-Zélandon és Belgiumban elméletileg örökké lehetne kapni. Természetesen vannak korlátozások, hiszen a munkaügyi hivatallal együtt kell működni, a közvetített állásokat el kell fogadni.Az amerikai példa is mutatja, hogy nem csak szociális megfontolásból ésszerű dolog a magyarnál jóval hosszabb ideig fizetni ezt a juttatást. Válság idején ugyanis a munkanélküli segély az egyik legjobb keresletélénkítő eszköz. Ha nincs pénzük az embereknek, akkor nem fogyasztanak. Így a munkanélküliek számának gyors megugrása tovább csökkenti a keresletet, ami további elbocsátásokhoz vezet. Ha viszont van meglévő, automatikusan beinduló infrastruktúrája a segítség folyósításának, akkor nem kell kapkodva meghozni válságra szabott intézkedéseket.Még a leginkább piacpárti liberális közgazdászok számára is megkérdőjelezhetetlen ezért a munkanélküli segély.

Az Adam Smith Instiute javaslata https://www.adamsmith.org/…/a-libertarian-solution-to-the-w… szerint legfeljebb két évig kellene álláskeresési járadékokat fizetni, és egy ember életében összesen öt évig. Ehhez képest a Fidesz által 2011-ben kilencről három hónaposra visszavágott segélyezési idő nagyon szigorúnak számít."

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Kiemelnék egy fontos részletet a maiból :"Áprilisban és májusban tömegessé válik a munkanélküliség Áprilisban-májusban tömegessé válik majd a munkanélküliség az or

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
[unable to retrieve full-text content]

Kiemelnék egy fontos részletet a maiból :

"Áprilisban és májusban tömegessé válik a munkanélküliség Áprilisban-májusban tömegessé válik majd a munkanélküliség az országban, mondta Gulyás. A cél az, hogy három hónap után mindenkinek legyen munkája. Azt szeretnék, ha azok az intézkedések és a kedvezmények, amelyeket 3 hónapra vezettek be, meghoznák az eredményeket a gazdaság újraindításában, és 3 hónap alatt azok is találnának munkát, akik adott esetben most elveszítették vagy veszítik a járványhelyzetben, mondta Gulyás az álláskeresési járadék idejének meghosszabbítást érintő kérdésre."

Aha, tömeges munkanélküliség ÉS 3 hónapon belül talámásikat, aha. Hát holnap se leszek fideszes. Fogjuk meg és vigyétek típusú neoliberális válságsúlyosbítás volt annak 12 hónapról háromra való csökkentése, még 2011-ben, és most nagyon nagy baj lehet belőle.

Illúzió, hogy van támogatottsága ennek a szemét gazdaságpolitikának. Ennek ELLENÉRE támogatták sokan a kormányt mégis. Mert tudták, hogy az ellenzék még durvább megszorításokat eszközölne. Ami igaz is, viszont NEM csak e két rossz közül lehet választani!

A KKV szektor most sem kap érdemi segítséget, pedig legtöbb munkahelyet az adja. Megint a multik járnak jól, nekik vannak tartalékaik. Hajrá összeszerelőország, hajrá magyarok. Érdemes volt állami százmilliárdokat és adómentességet ajándékozni a nemzetközi nagytőkének.

Nemzeti nem egyenlő feltétlen fideszhívővel továbbra se. :3

"Világcsúcstartók vagyunk a munka nélkül maradókkal szembeni szűkmarkúságban

A munkájukat elvesztők pedig nem sok jóra számíthatnak. Ma Magyarországon a korábbi bruttó bér 60 százalékát kapja, akinek felmondanak, de ennek maximuma a minimálbér, ami jelenleg 161 ezer forint. Ez azt jelenti, hogya bruttó 368 ezer forintos átlagfizetés is messze kimeríti ezt a maximumot, így csak a korábbi bér 44 százalékát kapja egy átlagbért kereső.Nem csak az alacsony összeggel van baj. Talán még nagyobb probléma, hogy csak három hónapig jár az álláskeresési járadék, ami példátlanul rövid időtáv a fejlett világban. Fél évnél rövidebb ideig Magyarországon kívül csak Csehországban : ott öt hónap, de 50 év felett https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1106&langId=en&intPageId=4482 nyolc, és 55 év felett 11 hónap, amíg fizetik ezt a juttatást. Még a liberális szabadpiac zászlóshajójának számító Egyesült Államokban is kétszer annyi ideig jár a munkanélküli segély, mint Magyarországon.Sőt, van három ország, ahol tulajdonképpen nincs is határa a munkanélküli segély folyósításának: Ausztráliában, Új-Zélandon és Belgiumban elméletileg örökké lehetne kapni. Természetesen vannak korlátozások, hiszen a munkaügyi hivatallal együtt kell működni, a közvetített állásokat el kell fogadni.Az amerikai példa is mutatja, hogy nem csak szociális megfontolásból észszerű dolog a magyarnál jóval hosszabb ideig fizetni ezt a juttatást. Válság idején ugyanis a munkanélküli segély az egyik legjobb keresletélénkítő eszköz. Ha nincs pénzük az embereknek, akkor nem fogyasztanak. Így a munkanélküliek számának gyors megugrása tovább csökkenti a keresletet, ami további elbocsátásokhoz vezet. Ha viszont van meglévő, automatikusan beinduló infrastruktúrája a segítség folyósításának, akkor nem kell kapkodva meghozni válságra szabott intézkedéseket.Még a leginkább piacpárti liberális közgazdászok számára is megkérdőjelezhetetlen ezért a munkanélküli segély.

Az Adam Smith Instiute javaslata https://www.adamsmith.org/blog/thinkpieces/a-libertarian-solution-to-the-welfare-state-were-in szerint legfeljebb két évig kellene álláskeresési járadékokat fizetni, és egy ember életében összesen öt évig. Ehhez képest a Fidesz által 2011-ben kilencről három hónaposra visszavágott segélyezési idő nagyon szigorúnak számít."
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Olyan teszt kéne ami kimutatja, hogyha valaki már egyszer megkapta. NEM lehet kétszer bekapni a vírust. NEM mutálódik annyira mint az influenza. És most legyünk őszinték,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Olyan teszt kéne ami kimutatja, hogyha valaki már egyszer megkapta. NEM lehet kétszer bekapni a vírust. NEM mutálódik annyira mint az influenza. És most legyünk őszinték, nem oltatjuk magunkat az ellen sem, mégse betegszünk meg vele minden évben. Nem tudnak mindent az orvosok, a fertőzésen való átesés védettséget adhat más hasonló vírusok ellen is..

NO PANIC mert az úgyse használ, a distressz rombolja az immunrendszert.

" 2020. március 26. 11:06 Mikor várható a tetőzés a kutatócsoport szerint?

Gulyás azt mondta a kérdésre válaszul, hogy reméli, a magyar virológusok és matematikusok segítségével meghatározható a vírus tetőpontja, de nagyon sok a bizonytalanság, és rengeteg eltérő becslés van. Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés, de ez nem számonkérhető - mondta.

A magas halálozási rátára vonatkozó kérdésre azt mondta Gulyás, hogy összehasonlításképp minden szempontból jól állunk."

" 2020. március 26. 10:43 Alapbetegség nélkül senki nem halt meg Magyarországon

Mondta el egy kérdésre Gulyás. Ez a betegség minden rendelkezésre álló statisztika szerint elsősorban az idősekre veszélyes, és ha ők meg tudják tenni, maradjanak otthon. A 65 év alattiak akkor veszélyeztetettek, ha valamilyen alapbetegségük van - ha nincs, akkor nagyjából annyi ember hal bele, mint az influenzába. Olaszországban 80 év fölött van az elhunytak átlagélettora."

"2020. március 26. 10:22 Kevés a súlyos eset

A fertőzöttek 80-90%-a tünetmentes hordozó, és nagyon kevés eset van, ahol a koronavírus az elsődleges halálok, de a legtöbb esetben a mellékbetegség okozza a halálokot."

"2020. március 26. 10:21 Rendelkezésre áll a pénz a védekezésre

Eddig is több mint 100 milliárdot költöttünk egészségügyre, és ez további több 100 milliárddal nőni fog. Ezek a pénzek a költségvetésben rendelkezésre állnak - mondta el. A védekezéshez nem szükséges többletforrás."

"2020. március 26. 10:18 Újabb lélegeztetőgépek érkeznek, és ha megérkeznek, számot adnak róla

A védekezésben eddig meghozott döntéseket is értékelte a kormány, és hogy mire lesz még szükség. A kormány minden olyan intézkedést, amit a környező országok meghoztak, a fertőzésszámokat tekintve lényegesen előbb hozta meg - mondta el Gulyás.

Reméljük, hogy a terjedés lassabb lesz, de az biztos a modellek szerint, hogy a fertőzések száma meg fog ugrani. Az egészségügyi rendszer erre felkészült. Persze vannak olyan eszközök, például a lélegeztetőgép, amit nem rendkívüli helyzetre hoztak meg. Ma 2500 lélegeztetőgép van, de igyekszünk vásárolni újakat - mondta el Gulyás. Az a biztos azonban, ami az ország területére megérkezett, és csak erről fogunk beszámolni. Sok céggel és országgal tárgyalunk - mondta."

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Álhír és huhogás volt ez is. Világvége váróknak azért további jó rettegést. Ez az ultimate szadizmus és nihil, hogy a szarnak - bajnak drukkoljon valaki. Nem akarok ujjal

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az újrafertőződés a COVID-19-járvány egyik visszatérő és nagy figyelemmel kísért kérdése. Az immunológusok nem tartják valószínűnek, hogy valaki a felgyógyulás után gyorsan újra megbetegedhet, hiszen a betegséget jelenleg csak az immunrendszerünk képes legyőzni, és annak adaptív része ilyen gyorsan azért nem felejt. Viszont újabb és újabb hírek jelentek meg arról, hogy valakit gyógyultan elengedtek, majd pár nap múlva újból kórházba került, és létezik ilyen esetet bemutató tudományos közlemény is. Négy egészségügyi dolgozóról van szó, akikben az elengedésüket követő 5–14 napban újból kimutatható volt a vírus (Lan et al. 2020).

A fenti esetre három magyarázat kerülhet szóba.

  1. A RT-PCR teszt hamis negatív értéket adott, kétszer egymás után. Bár minden leírás a közel 100 százalékos biztonságot hangsúlyozza, a valóságban a teszt érzékenysége valahol 70 és 100 százalék között van. Namármost 70 százalékos teszten kétszer átmenni úgy, hogy nem kellett volna, az 9 százalékos valószínűséggel bekövetkezik. Ha jobb a teszt, alacsonyabb az érték, de igen sok embertől vettek mintát a világban, úgyhogy az ilyesmi megtörténhet. 
  2. A vírus megbúvik valahol, igen alacsony számban, és a fertőzést nem újra megkapja az ember, hanem az kiújul. Elméletben ez is lehetséges.
  3. A beteg tényleg meggyógyult, a vírus kiürült a szervezetéből, de immunitása nem maradt, és újra megfertőződött.

Egy frissen preprintként megjelent, kínaio kutatól által jegyzett tanulmány annak járt utána állatmodellen, hogy melyik valószínű a fenti esetek közül.

A kutatók egy kísérletben négy rézuszmajmot fertőztek meg SARS-CoV-2-vel. Az állatok megbetegedtek, étvágytalanok voltak, kevésbé voltak élénkek és fogytak is. Szervezetükből (torokváladék, orrváladék, ürülék) a vírus kimutatható volt. A vírusszám (milliliteréként több millió vírusmásolat) a fertőzést követően 3 nappal maximalizálódott, majd csökkent, ahogy az állatok szervezete legyűrte a kórt. Az ürülékből két nagyságrenddel kevesebb vírus volt kimutatható, és gyorsabban el is tűnt onnan a majmok egészségének javulásával. A betegség során tüdejükben is megjelentek a tüdőgyulladásra utaló jelek.

A 7. napon az egyik állatot feláldozták a tudomány oltárán, hogy szervezetének különböző szöveteiből is kimutassák a vírust. A SARS-CoV-2 megtalálható volt az orrban, a garatban, a tüdőben, a bélben, a gerincvelőben, a vázizomban és a a húgyhólyagban is. Az orr, a tüdő és a garat volt leginkább fertőzött.

A gyógyulás 10–15 napot vett igénybe. Az állatok teljesítették a kórházból elengedés kritériumait, azaz nem volt tünetük, a tüdőröntgen normálisnak bizonyult és két egymást követő RT-PCT teszt is negatív lett; az állatok termelték a vírus legyűréséhez szükséges antitesteket. A 28. napra mindhárom életben maradt állat gyógyult volt.

Újból megfertőzték őket

A kutatók ezután két majmot újból kitettek a vírusnak, a harmadik kontrollként szerepelt. Egyiknél sem tudtak vírust kimutatni. Az újrafertőzés megkísérlését követő ötödik napon újabb majmot altattak el. A boncolás és vizsgálat elváltozást és vírust nem mutatott ki a szervezetéből. Az életben hagyott rézuszmajom sem mutatta betegség jelét az újrafertőzést követő 14 napig, vírus belőle vett mintákból nem mutatható ki.

A tanulmány azt mutatta meg, hogy – legalábbis majmokban – a kialakuló adaptív immunválasz nem teszi lehetővé a gyors újrafertőződést. Az állatok szervezetében a vírus nem bújt meg, ami lehetővé tenné a betegség esetleges kiújulását. Tehát a negatív teszteket követően újból pozitív tesztet adó személyeknél a RT-PCR teszt lehetett hibás.

A szerző biológus, kutató.

Hivatkozott irodalom

Lan, L., Xu, D., Ye, G., Xia, C., Wang, S., Li, Y., Xu, H., 2020. Positive RT-PCR test results in patients recovered from COVID-19. JAMA. DOI: 10.1001/jama.2020.2783

Linlin Bao, Wei Deng, Hong Gao, Chong Xiao, Jiayi Liu, Jing Xue, Qi Lv, Jiangning Liu, Pin Yu, Yanfeng Xu, Feifei Qi, Yajin Qu, Fengdi Li, Zhiguang Xiang, Haisheng Yu, Shuran Gong, Mingya Liu, Guanpeng Wang, Shunyi Wang, Zhiqi Song, Wenjie Zhao, Yunlin Han, Linna Zhao, Xing Liu, Qiang Wei, Chuan Qin. 2020. Reinfection could not occur in SARS-CoV-2 infected rhesus macaques. bioRxiv DOI: 10.1101/2020.03.13.990226

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nátha szezon is van, a szeszélyes tavaszi idő, és a vitaminhiány, tavaszi fáradtság. Az is okozza, hogy sokan már régen voltak napon. D vitamin.Gyülekezési korlátozás kel

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
 

Érdemes

végigolvasni

dr.

obbágy

Vera

főorvos asszony

ajánlásával

Egy

Wuhanban

dotgozo fiatal kutatotol

szarmaznak az

atabbi informaciok (2020.

Marcius

13')

Adjuk

tovabb minél tobb embernek lme néhany tény

és

nformacío

a

coronavirusrol.

Hogy hogyan fertoz

illetve jut at

egyik emberrol

a

masikra, nógy hogyan

viselkedik, s

hogy hogyan lehet

semlegesiteni.A

corona

virusos

fertozés NEM

okozorrfolyast,

suru

és

bo

valadékos

natha-szeru tuneteket

és

ugynevezett "nedves'', fe|szakado,

valadékós-hurutos kohogést.

Ehelyett

szarcz

kohogést

okoz és

"|á,

^=

nya

l

ka

h

a

rty

at'

Éz

az

egyi

k

leg kon nye

bbe

n

megje

gyezheto

tu

n

et'

Jelenlegi

kisérletek

és tudasunk

szerint

a

virus

nem

álI

ellen

a

honek: ha mar

26'27fokos homérsekieinek van

kitéve,

elpusául.

Ezért fontos, hogy napjaban

tobbszor

igyunk melegfolyadékot,

teat

vagy

mas forralt

italt. t'tem

kell, hogy

leégesse

a

torkunkat,

csak kellemesen

*él"gen.

A

lényeg gyakran-on van.

Ezek

a

melej

italok

semlegesitik

a

virust

és

nem tul

nehéz

beiktatni

az

ivaóu[at á napi

rutinunkba' Mindenképpen

kerulni kell

a

hideg italok

fogyasztasat, a'jéghideg

talokrol

van szo,

Vagy magarol

a

jégrol,

jégkockarol.

Ne

szopogassunk

jeget, ne

egyunk

-havat,

s

ne engedjuk ezt a

gyerekeinknek

sem Aki

teheti,

menjen

a

napra,

napozzon

illetve

napoztassa az

arcat vagy

egyéb

testfeluleteit lehetoleg

huzamosabb

ideig (kb 15-20 percig

legalabb)'A

virus

maga

vÍszonylag nagy,legalabbis

a

virusokhoz képest

altalaban. Atméroje

kb

400-500nanoméier.

ezert

íiiíyer-.asix

hatasos

lehet

ellene;

Éppen

ezért egy

atlagembemek elegendo

lehet egy

,'simJ'maszk,

á

specialis

valtozatokat, amik

tobbszurosek,

azokaÍ hagyjuk

meg.

azoknak

akorhaziáolgozóknat<

és egoszségugyi szakembereknek,

akik

a munkajuknalfogva sokkal

intenzivebben,

sokkal

nag-yobb

oózisban

vannak

kitéve

a

virusnak

illetve

a

virus

fertozésnek'

Ha egy fertozott

személy

ÚusszenÍ egyet, akkor kb

3

méteres

sugarban

s1?rj9szét

a

virusokatmagákorul,

a

ruhazatara,

a

kornyezótbre

és

a

foldre, ahol éppen tartozkodik.

Ezen

a koron kivulnem ér

el

virus egy

masik

emberhez.

A

virus

fémfetuleteken képes

éltben

maradni akar

12-16

oran at

is. Ezért fontos

és

elengedhetetlen,hogy

kilincsek, kapaszkodök,

kulcsok, lépcsokorlatok, ajtok..;stb érintése utan

mossunk alaposan

reiét,

majd fertotl'enitsuk

is

le

a kezunkei. (Alaposan.

Szappannal'

Meleg

vizzel.

)

Lehetoleg

_

.

'

mielobb.

nooig

Vúiont,

amig ezt megtenni nem

tudjuK semmiképp

ne

kozelitsunk az

arcunk felé, nevakarjunk orroi,

szankba

ne

nyuljuni, egyaltatan ne érÍntsuk meg az

arcunkat'

A

virus ruhakban

és textilszalak

kozott kb

6_12

oraig marad

életben' A sima

hétkoznapi

mososzerek

megolik mar 30-40 fokon

mosva

is.

Az

olyan

ruhakat,.amiket nem lehet naponta mosni, tegyuk

ki

a

napra,sottavirusokelpusztulnakafénynekéshonekkitéve'

Hogyan szaporodik

illefue miként

viselkedik gazdatestbe

jutva:

1.

Elsoként

a

torokban,

garatban

helyezkedik

el,

ott

kezd el

szaporodni. Begyulladhat

a

torokilyenror, égo, kaparo

érzés

ehet ettol' torokfajas.

Ez

a

tunet

atlagosan

kb

2'4

napig tarthat'2. Majd

a

virus

lejut

a

légzoszervek nedvességén/nyalkaharlv?l

"

tracheaba

(íégcsobe),

s

bekerul

a

tudobe,ahol

fibrozisi(lasd

alabb

a meghatarozasat

a

tudofibrozisnak)

okoz, s

a

légholyagocskak

".á.t

n"'

tudnak

elegendo

oxigént felvenni a belélegzett

levegobol.

loy

ot<9z.

[oiuetiáÁur

tudogyuítadast

'

Vágyos: nem bakterialis

felulfertozodésként

alakul tehat

ki

a

iio"gy"lláduJ,

rűi-e

hét

kezeletlbn

vagy

nem

megfeleloen

kifekudt,

kikezelt influenza

sióbmenyeí mint

mas esetekben

altalaban,

hanemjoval

hamarabb

és

baktériumok

iremutoóése

nélkul,

kozvetlenul

a

tudot

célozva

meg.

Ez

a

stadium kb

az

5_6.

napon jelentkezik..

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Sokkal JOBB a helyzet az átlagos médiafogyasztó elméjében összeállt rémképnél. Még a hivatalos kommunikáció is valamelyest rémhíreket közöl. Higiénia és távolságtartás - D

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Fordította: Szendi Gábor

Forrás: J. Ioannidis. A fiasco in the making? As the coronavirus pandemic takes hold, we are making decisions without reliable data. STAT, March 17, 2020

John Ioannidis világhírű orvos és statisztikus, aki kíméletlen elemzésekkel rántja le a leplet a teljesen értéktelen orvostudományról, ami ma elárasztja a világot. Elemzése alátámasztja a magyar kormány "késlekedőnek" nevezett intézkedéseit, mivel a kormány - véleményem szerint - nem akar elhamarkodott döntéseket hozni. Ugyanakkor a világ és a WHO keltette félelmekre is tekintettel igyekszik lenni.

Ioannidisba vetett bizalmam miatt is adom közre objektív elemzését, ami egy hiszterizált világhangulatban elgondolkodtathat embereket. A Tévutak az orvoslásban könyvemhez nem véletlen választottam mottót Ioannidistől:
"Az orvoslás és az egészségügy nagyon is sikeresen rombolhatja le az emberi civilizációt a közeljövőben, amennyiben a korlátozott érvényességű vagy téves bizonyítékokon alapuló (illetve a korrekt bizonyítékokat ignoráló), csekély költséghatékonyságú orvostudomány anyagi ráfordításai továbbra is növekedni fognak."

Ioannidis JP. 2012. Why science Is not necessarily self-correcting, Perspect Psychol Sci, (6):645-654.

Ezt a cikkét sokan támadják, ennek ellenére szerintem érdemes megismerni gondolatmenetét és kételyeit, mert pont ezekről keveset hallani.

A jelenlegi koronavírus betegséget, a Covid-19-et az évszázad járványának nevezték el (2). De lehet, hogy az évszázad bizonyítás-kudarca elnevezést is kiérdemli majd. Amikor a betegséget modellezőktől kezdve a kormányokon át a karanténba zárt vagy szociális távolságtartásra kötelezett emberekig mindenkinek jobb információkra volna szüksége, híján vagyunk a megbízható bizonyítékoknak arról, hány ember fertőződött meg a koronavírussal vagy hány fertőződik meg folyamatosan. Megbízhatóbb információkra van szükség, amelyek iránytűi lehetnek a nagy horderejű döntéseknek és intézkedéseknek, és amelyekkel követni lehet ezek hatását.

Szigorú ellenintézkedéseket foganatosítottak megannyi országban. Ha a járvány megszűnik - akár saját természeténél fogva, akár mert hatnak az intézkedések -, a rövid távú szélsőséges szociális távolságtartás és bezártság elviselhető lehet. De milyen sokáig alkalmazhatók ezek az intézkedések, ha a járvány csillapodás nélkül elárasztja a világot? A politikacsinálók honnan tudhatják, hogy jót cselekednek, nem pedig ártanak?

Az oltások vagy az elfogadható kezelések kifejlesztése és megfelelő tesztelése sok hónapig (akár évekig) is eltarthat. Tekintve az ilyen kilátásokat, a hosszú távú bezártság következményei teljességgel ismeretlenek.

Marc Lipsitch (3) szerint "eleget tudunk a koronavírus elleni határozott cselekvéshez. A szociális távolságtartás jó kiinduló pont a cselekvés megkezdéséhez".

Az eddig gyűjtött adatok arról, hogy hány ember fertőződött meg és miként bontakozik ki a járvány, teljesen megbízhatatlanok. Máig korlátozott számú teszteredményt ismerünk; néhány halálesetről és feltehetőleg a koronavírus által fertőzött emberek többségéről hiányoznak az adatok. Nem tudjuk, a fel nem ismert fertőzések száma háromszor vagy háromszázszor több-e. Három hónappal a járvány kitörése után, a legtöbb ország, beleértve az USA-t is, képtelen nagy számú személyt tesztelni, és nincs ország, amelynek megbízható adatai lennének arról, vajon az általános népesség véletlenszerű, reprezentatív mintájában mekkora a vírus előfordulási gyakorisága. (Magyarán, mi a fertőzés kockázata egy átlagember számára.)

Ez a bizonyítékhiány óriási bizonytalanságot teremt a koronavírus-halálozás kockázatával kapcsolatban. A halálos esetek aránya, mint pl. a WHO által közölt 3.4%, rémületet kelt és közben értelmetlen. A koronavírusra tesztelt betegek közt aránytalanul sokan vannak azok, akik súlyos tüneteket mutattak vagy meghaltak. Mivel minden egészségügyi rendszer korlátozott tesztkapacitással rendelkezik, ez az eltorzult szelekció a jövőben még tovább fog romlani. (Azaz, a közvélemény elé tárt összkép hamis, mert csak a legsúlyosabb betegeket tesztelik, és ebből vonnak le általános következtetéseket. Ez sokkal negatívabb képet fest a valóságosnál.)

Egy olyan esetet ismerünk, amelyben egy teljesen zárt csoportot teszteltek. Ez a Diamond Princess sétahajó és annak karanténba zárt utasai. (Egy több mint 3700 főt szállító sétahajót vontak karantén alá, mert először az ételt készítő személyzet egy tagja elkapta a vírust egy utastól, majd ez a dolgozó továbbfertőzte az ételkészítő részleg munkatársait, akik megfertőzték az utasok egy részét.) Ebben az esetben a halálozási arány 1%-os volt, de nem mellékes, hogy főként idős utasok voltak a hajón, akiknek a körében a koronavírus halálozás sokkal magasabb. (Még így is, a megfertőzöttek 80%-a alig, vagy csak közepesen erős tüneteket mutatott.)

Ha a Diamond Princess halálozási arányát kivetítjük az USA népességének korösszetételére, akkor a koronavírus által megfertőződött emberek halálozási aránya 0.125% lehet. De mivel ez a becslés nagyon sovány adatokon alapszik - mindössze 700 megfertőződött utason és a személyzeten - a valóságos halálozási arány a statisztikai hibabecslések alapján lehet ennek az ötöde (azaz 0.025%), de lehet az ötszöröse is (azaz 0.625%). Az is lehetséges, hogy a megfertőződött utasok egy része meghal később, és az is figyelembe veendő, hogy a turistáknak - az átlagnépességhez képest- eltérő gyakorisággal lehetnek krónikus betegségei. (A krónikus betegségek a fertőzés rosszabb kimenetét valószínűsítik.)

Ha hozzávesszük ezeket a további bizonytalansági tényezőket, a halálozási arány ésszerű becslése az USA átlag népességére nézve 0.05% és 1% közt mozoghat. (Az USA átlag népessége betegebb, mint a magyar populáció.)

Egy újabb állítás szerint "A koronavírus modell megmutatja az egyes kórázaknak mi várható a következő hetekben". (4)

A becsült halálozási arány két szélső értéke (0.05 és 1%) alapvetően meghatározza mennyire súlyos a járvány és hogy mi a teendő. Ha a népességben a halálozási arány 0.05%, az alacsonyabb, mint az influenza járványok halálozási arányszáma. Ha ez volna a tényleges arány, akkor teljes mértékben irracionális lefékezni a világot potenciálisan félelmetes szociális és gazdasági következményekkel. Ez olyan, mintha egy elefántot egy cica támadna meg, és az elefánt ijedtében egy szakadékba ugrana és meghalna.

Lehetséges, hogy a koronavírus halálozás ilyen alacsony volna? Nem, mondják egyesek, rámutatva arra, hogy az idős emberek körében magas a halálozás. Csakhogy még az un. hétköznapi náthának nevezett típusba tartozó, évtizedek óta ismert koronavírusok halálozási aránya is 8% körüli, ha az a vírus idősotthonok lakóit támadja meg (5). Valójában, az ilyen "enyhén veszélyes" koronavírusok is minden évben milliókat fertőznek meg és felelősek a minden télen alsó légúti fertőzéssel az USA-ban kórházban kezeltek 3-11%-áért (6).

Ezek az enyhe koronavírusok több ezer halálért felelhetnek világszerte, bár ezen halálok többségét nem kötik pontos tesztekkel a koronavírusokhoz. Ehelyett, ezek a halálesetek beleolvadnak a világon évente különböző okokból bekövetkező 60 millió halálesetbe.

Bár sikeres követési rendszer régóta létezik az influenzára, a laboratóriumilag igazolt influenzás megbetegedések száma a valóságos esetek kis hányada. Az USA-ban például ebben az szezonban 1 073 976 személyt teszteltek (7) és ebből 222 552 (20.7%) bizonyult influenzásnak. Ugyanebben az időszakban az influenzaszerű megbetegedések becsült száma 36 és 51 millió között volt, s ezek közül becslések szerint 22-55 ezer volt az influenzahalálozás.

Figyelemre méltó a bizonytalanság az influenzaszerű megbetegedések halálozását tekintve: a két és félszeres tól - ig arány több tízezer halálozási különbségnek felel meg. Minden évben, pár ezer halál az influenzának, mások meg más vírusoknak - mint pl. a közönséges náthának- tulajdoníthatók.

Egy boncolásos vizsgálatban (6), amelyben 57 idős emberben a légzőszervet támadó vírusokat tesztelték, akik 2016-2017 influenzaszezonban haltak meg, s mindössze 18%-ukban mutatták ki az influenzavírust, míg bármilyen másfajta vírust 47%-kukban találtak. Némelyik emberben, aki légzőszervi kórokozótól halt meg, egynél több vírust is találtak, s ezek a betegek gyakran felülfertőződtek baktériumokkal is. Egyszóval, egy pozitív koronavírus teszteredmény egyáltalán nem feltétlen jelenti azt, hogy az a vírus felel elsősorban a beteg haláláért.

Ha feltételezzük, hogy a koronavírus okozta halálozási arány 0.3% az általános népességben - ez egy középértékbecslés a Diamond Princess eset elemzéséből - és az USA 1%-a fertőződik meg (ez 3.3 millió ember), ez 10 ezer halálesetre fordítható le. Ez nagy számnak hangzik, de ez elvegyül az "influenzaszerű" betegségek okozta becsült halálozásba. Ha nem tudnánk az új vírusról és nem tudnánk tesztelni, az "influenzaszerű" betegségek okozta halálozások száma nem tűnne kirívónak ebben az évben. Maximum, hanyagul megjegyeznénk, hogy úgy tűnik az idei szezon egy kicsit rosszabb, mint az átlag. A média kevesebbet foglalkozna az egésszel, mint a baseball csapatküzdelmekkel.

Néhányan azon aggódnak, hogy az USA-ban a koronavírusnak március 16-ig tulajdonított 68 halál (10) exponenciálisan fog nőni 680-ra, 6800-ra, 68 000-re, 680 000-re ... hasonló katasztrofális mintázatban az egész világon.

Ez egy reális forgatókönyv vagy egy rossz sci-fi? Hogy is mondhatnánk meg, hol állítható meg ez a folyamat?

A legértékesebb darabja ezeknek az információknak, hogy meg tudjuk válaszolni ezeket a kérdéseket, az volna, ha tudnánk egy véletlenszerűen vett népességben az aktuálisan fertőzöttek számát és aztán ismételt mérésekkel követni tudnánk a terjedés sebességét. Sajnálatos módon, ez az információ nem áll a rendelkezésünkre.

Az adatok hiányában a "készüljünk a legrosszabbra" okoskodás vezet a szociális tévolságtartás és a bezártság szélsőséges eszközeihez. Szerencsétlen módon, nem tudjuk, ezek a módszerek működnek-e (11). Az iskolabezárások például lecsökkenthetik a vírusterjesztés mértékét. De visszafele sülhet el, ha a gyerekek az iskolabezárás miatt több időt töltenek a fertőzésre fogékony idős családtagokkal, ha a gyerekek otthonmaradása meggátolja szüleiket a munkában, stb. Az iskolabezárás meggátolhatja a nyájimmunitás kialakulását egy oly korcsoportban, amely a vírustól különben nem betegszik meg súlyosan.

Ez a nézőpont áll a mögött, hogy Angliában nem zárták be az iskolákat, legalábbis e cikk írásáig (12). A járvány valódi természetét leíró adatok ismerete nélkül nem tudható, hogy ez a nézőpont briliáns vagy katasztrofikus.

A fertőzések számát mutató görbe kilapítása (13) a célból, hogy elkerüljük az egészségügy túlterheltségét, koncepcionális jól hangzik. A médiában vírusszerűen terjedt el annak a bemutatása, hogy a görbe kilapulása hogyan tartja a fertőzöttek számát az egészségügyi rendszer teherbíró képeségének határa alatt.

Egy újabb vélemény szerint "a koronavírus egy komoly veszély. Fel kell készülnünk, de nem kell túlreagálnunk" (14).

Ha az egészségügyi rendszer mégis túlterhelődik, az extra halálozás többsége nem a koronavírustól fog származni, hanem egyéb elterjedt betegségektől, mint szívroham sztrók, balesetek, vérzés és egyéb olyanoktól, amelyeket nem megfelelően fognak kezelni. Ha a járvány szintje meghaladja az egészségügyi rendszer kapacitását és az extrém megfékezésre használt eszközöknek szerény a hatásuk, a görbe kilapítása még rosszabbá teszi a helyzetet: ahelyett, hogy az egészségügyi rendszer rövid ideig túlterhelődne egy akut, de rövid szakaszban, az egészségügyi rendszer túlterhelt marad sokkal hosszabb ideig. Ezért volna fontos tudnunk adatokat a járvány aktivitásáról.

Összeségében az egyik, hogy nem tudjuk, a szociális távolságtartás és bezárkózás fenntartható-e sokáig komolyabb társadalmi, gazdasági és mentális következmények nélkül. Bejósolhatatlan következmények keletkezhetnek, úgymint gazdasági krízis, nyugtalanság, civil lázongások, háború és a szociális struktúra szétesése.

Az a minimum, hogy a megfelelő döntések meghozatalához torzításmentesen ismerjük a fertőzött esetek elterjedtséget és az új esetek jelentkezését.

A legpesszimistább forgatókönyv, amivel nem azonosulok, hogy a koronavírus a Föld népességének 60%-át fertőzi meg, és a megfertőzöttek 1%-a meghal. Ez 40 millió halált jelentene, ami a spanyol náthához hasonlítható kimenet lenne.

Ez egy csomó olyan ember halálát jelentené, akiknek már amúgyis korlátozott a várható élettartama (Koruk, betegségeik miatt.). Ez ellentétes az 1918-as spanyol náthajárvánnyal, amikor fiatal emberek haltak meg. Csak az remélhető, hogy mint 1918 után is történt, hogy az élet folytatódni fog.

Megfordítva, hónapokra, ha nem évekre bezárva lenni, az élet nagymértékben leáll, a rövidtávú és hosszú távú következmények teljesen ismeretlenek, és milliárdok, nem csupán millió életek kerülhetnek végülis veszélybe.

Ha elhatározzuk, hogy leugrunk egy szikláról, szükségünk van információkra arról, mi az ilyen cselekvés indoka és vajon mi az esélye annak, hogy biztonságos talajra érkezünk.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Thursday 26 March 2020 09:12 PM UTC+00

„A helyzet az, hogy ezek között a krízisek között, amikkel szembesítenek téged, egyetlen olyan sincsen, amivel kapcsolatban tehetnél bármit is. Mit tehetsz te a terrorizmus ellen, ha mondjuk tényleg létezik és veszélyeztet? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni a járványokkal kapcsolatban? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni az ellen, hogy valaki atombombát robbantson New York kikötőjében vagy akárhol? Semmit. Az üzenet, amit küldenek számodra: hogy teljesen tehetetlen vagy."

Patreon támogatás: https://www.patreon.com/mediavadasz
Teljes cikk: http://mediavadasz.info/alan-watt-az-...
Facebook: https://www.facebook.com/mediavadasz/

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Erről is ilyen eldugott helyről kell az embernek értesülni. :3Persze véletlen sem a munkavállalónak lesz lazább és rugalmasabb...Kezdek kételkedni a Szent Vírusban... vagy

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Noha a kormány a veszélyhelyzet kihirdetése után már számos, elsősorban a munkáltatónak kedvező munkajogi könnyítést adott, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) javaslatcsomagja további kedvezményeket javasol - amellett, hogy több ágazatra is kiterjesztené a munkahelyek megtartása érdekében elfogadott kedvezményeket. A javaslatcsomaggal szeretnék elérni többek között, hogy átmenetileg helyi munkaügyi egyeztetés nélkül is lehetőség legyen a

  • a munkaköri leírástól való eltérésre
  • az otthoni munkavégzés esetén a munkáltatói kártérítési felelősség felfüggesztésére;
  • a csoportos létszámcsökkentési szabályok felfüggesztésére;
  • a szabadságkiadás 15 napos közlési határidejének felfüggesztésére;
  • a következő évekre vonatkozó fizetett szabadságok egy részének kiadására és ezek
  • elszámolásának szabályozására;
  • a túlmunka, a pihenőidő, az ügyelet, a készenlét és a munkaidő beosztás szabályainak enyhítésére.

Emellett az MGYOSZ szorgalmazza azt is, hogy általános járulék-elengedést kapjanak azon munkavállalók esetében, akik a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek, de munkaviszonyban maradnak és bért kapnak. Kérik azt is, hogy az állami-önkormányzati szektor belátással kezelje a járványhelyzet miatti esetleges szállítási csúszásokat, valamint azt, hogy

e megrendelői kör vállaljon szállítást/teljesítést követő 5 napon belüli fizetést, és fordítson nagyobb figyelmet a fennálló tartozások kifizetésére.

Szorgalmazzák a logisztika zavartalanságát elősegítő intézkedéseket is. Emellett az MGYOSZ szerint átmeneti szabályokkal – cégmérettől, iparágtól, nemzetiségtől vagy tulajdonosi szerkezettől függetlenül – elejét kell venni a helyzetből fakadó visszaélésnek, legyen szó akár a vevők felé irányuló árazásról, vagy indokolatlan nem teljesítésről, akár az átvétel beszállítókat érintő, indokolatlan megtagadásáról. Ha pedig mégis történik ilyesmi, szigorúan szankcionálni kell. „Ugyanígy kell tenni a munkaadó-munkavállaló viszonyban történő etikátlan és/vagy jogszerűtlen lépések esetén" - írták közleményükben.

A munkajogi szabályok lazításával kapcsolatos javaslatok azonban felháborodást és éles kritikákat váltottak ki több szakszervezeti konföderációból is. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke - az InfoRádióban úgy fogalmazott,

"ezzel teljes felhatalmazást kérnének a gyáriparosok, hogy azt csinálhassanak, amit akarnak, például a csoportos létszámleépítés esetén."

Szerinte ez tömeges elbocsátások idején figyelmeztetés, vagy felkészülési idő nélkül egyszerűen ráöntené az állami ellátórendszerre az álláskeresőket. Ez az elnök szerint akár uniós jogot is sérthet.

Sérelmezte a munkáltatók azon kérését, hogy évekre előrehozottan kiadhatók legyenek a szabadságok, amit később el lehet számolni - így viszont nem csak a vészhelyzetre szól a szabályozás. Szerinte a szabadságoknál közös megegyezéssel lehetne kompromisszumos megoldást találni.

A túlmunkára és pihenőidőre vonatkozó szabályok további lazítása Kordás szerint teljes felhatalmazást adna a munkavállaló idejével való rendelkezéshez, "a dolgozó elszenvedője lenne" a munkaadó akaratának. Sérelmezte azt is, hogy az MGYOSZ

a javaslatcsomag összeállítása előtt egyáltalán nem egyeztetett a szakszervezetekkel, holott a közös teherviselést és az összefogás fontosságát hangsúlyozza a javaslatcsomag szövegében is.

A munkahelyeket a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szerint nem a munkajogi szabályok lazításával, hanem a kieső bevételeket, és közben felmerülő munkabérfizetési kötelezettséget valahogy ellensúlyozza az állam.

Javaslatuk szerint állásidőre kellene küldeni azokat az embereket, akiknek nem tud feladatot adni a munkáltató, és ennek a finanszírozásának egy részét át kellene, hogy vállalja az állam a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, amit egyébként a munkaadók és munkavállalók járulékbevételei töltenek fel - ismertette a szakszervezeti konföderációk álláspontját Kordás László.

Szavai szerint munkahelyi, ágazati szinten működik a felek egyeztetése, sok jó példa van, országos szinten azonban nem, és minden fél a saját egyoldalú javaslatával próbálja meg a kormányt befolyásolni. Háromoldalú - munkaadói, szakszervezeti és kormány közti - egyeztetésekre lenne szükség ahhoz, hogy a válsághelyzet kezelésénél a munkavállalók érdekeit is figyelembe vegyék a vállalkozásokat mentő megoldások kidolgozásánál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Thursday 26 March 2020 09:10 PM UTC+00


Mert ha válaszaink nincsenek is, a helyes kérdésfelvetések lehetővé tehetik, hogy legalább részben átlássuk a most zajló és az ezzel összefüggésben bekövetkező jövőbeli eseményeket.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Olyan teszt kéne ami kimutatja, hogyha valaki már egyszer megkapta. NEM lehet kétszer bekapni a vírust. NEM mutálódik annyira mint az influenza. És most legyünk őszinték,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Olyan teszt kéne ami kimutatja, hogyha valaki már egyszer megkapta. NEM lehet kétszer bekapni a vírust. NEM mutálódik annyira mint az influenza. És most legyünk őszinték, nem oltatjuk magunkat az ellen sem, mégse betegszünk meg vele minden évben. Nem tudnak mindent az orvosok, a fertőzésen való átesés védettséget adhat más hasonló vírusok ellen is..

NO PANIC mert az úgyse használ, a distressz rombolja az immunrendszert.

" 2020. március 26. 11:06 Mikor várható a tetőzés a kutatócsoport szerint?

Gulyás azt mondta a kérdésre válaszul, hogy reméli, a magyar virológusok és matematikusok segítségével meghatározható a vírus tetőpontja, de nagyon sok a bizonytalanság, és rengeteg eltérő becslés van. Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés, de ez nem számonkérhető - mondta.

A magas halálozási rátára vonatkozó kérdésre azt mondta Gulyás, hogy összehasonlításképp minden szempontból jól állunk."

" 2020. március 26. 10:43 Alapbetegség nélkül senki nem halt meg Magyarországon

Mondta el egy kérdésre Gulyás. Ez a betegség minden rendelkezésre álló statisztika szerint elsősorban az idősekre veszélyes, és ha ők meg tudják tenni, maradjanak otthon. A 65 év alattiak akkor veszélyeztetettek, ha valamilyen alapbetegségük van - ha nincs, akkor nagyjából annyi ember hal bele, mint az influenzába. Olaszországban 80 év fölött van az elhunytak átlagélettora."

"2020. március 26. 10:22 Kevés a súlyos eset

A fertőzöttek 80-90%-a tünetmentes hordozó, és nagyon kevés eset van, ahol a koronavírus az elsődleges halálok, de a legtöbb esetben a mellékbetegség okozza a halálokot."

"2020. március 26. 10:21 Rendelkezésre áll a pénz a védekezésre

Eddig is több mint 100 milliárdot költöttünk egészségügyre, és ez további több 100 milliárddal nőni fog. Ezek a pénzek a költségvetésben rendelkezésre állnak - mondta el. A védekezéshez nem szükséges többletforrás."

"2020. március 26. 10:18 Újabb lélegeztetőgépek érkeznek, és ha megérkeznek, számot adnak róla

A védekezésben eddig meghozott döntéseket is értékelte a kormány, és hogy mire lesz még szükség. A kormány minden olyan intézkedést, amit a környező országok meghoztak, a fertőzésszámokat tekintve lényegesen előbb hozta meg - mondta el Gulyás.

Reméljük, hogy a terjedés lassabb lesz, de az biztos a modellek szerint, hogy a fertőzések száma meg fog ugrani. Az egészségügyi rendszer erre felkészült. Persze vannak olyan eszközök, például a lélegeztetőgép, amit nem rendkívüli helyzetre hoztak meg. Ma 2500 lélegeztetőgép van, de igyekszünk vásárolni újakat - mondta el Gulyás. Az a biztos azonban, ami az ország területére megérkezett, és csak erről fogunk beszámolni. Sok céggel és országgal tárgyalunk - mondta."
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Thursday 26 March 2020 09:12 PM UTC+00


„A helyzet az, hogy ezek között a krízisek között, amikkel szembesítenek téged, egyetlen olyan sincsen, amivel kapcsolatban tehetnél bármit is. Mit tehetsz te a terrorizmus ellen, ha mondjuk tényleg létezik és veszélyeztet? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni a járványokkal kapcsolatban? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni az ellen, hogy valaki atombombát robbantson New York kikötőjében vagy akárhol? Semmit. Az üzenet, amit küldenek számodra: hogy teljesen tehetetlen vagy."
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Olyan teszt kéne ami kimutatja, hogyha valaki már egyszer megkapta. NEM lehet kétszer bekapni a vírust. NEM mutálódik annyira mint az influenza. És most legyünk őszinték,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Olyan teszt kéne ami kimutatja, hogyha valaki már egyszer megkapta. NEM lehet kétszer bekapni a vírust. NEM mutálódik annyira mint az influenza. És most legyünk őszinték, nem oltatjuk magunkat az ellen sem, mégse betegszünk meg vele minden évben. Nem tudnak mindent az orvosok, a fertőzésen való átesés védettséget adhat más hasonló vírusok ellen is..

NO PANIC mert az úgyse használ, a distressz rombolja az immunrendszert.

" 2020. március 26. 11:06 Mikor várható a tetőzés a kutatócsoport szerint?

Gulyás azt mondta a kérdésre válaszul, hogy reméli, a magyar virológusok és matematikusok segítségével meghatározható a vírus tetőpontja, de nagyon sok a bizonytalanság, és rengeteg eltérő becslés van. Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés, de ez nem számonkérhető - mondta.

A magas halálozási rátára vonatkozó kérdésre azt mondta Gulyás, hogy összehasonlításképp minden szempontból jól állunk."

" 2020. március 26. 10:43 Alapbetegség nélkül senki nem halt meg Magyarországon

Mondta el egy kérdésre Gulyás. Ez a betegség minden rendelkezésre álló statisztika szerint elsősorban az idősekre veszélyes, és ha ők meg tudják tenni, maradjanak otthon. A 65 év alattiak akkor veszélyeztetettek, ha valamilyen alapbetegségük van - ha nincs, akkor nagyjából annyi ember hal bele, mint az influenzába. Olaszországban 80 év fölött van az elhunytak átlagélettora."

"2020. március 26. 10:22 Kevés a súlyos eset

A fertőzöttek 80-90%-a tünetmentes hordozó, és nagyon kevés eset van, ahol a koronavírus az elsődleges halálok, de a legtöbb esetben a mellékbetegség okozza a halálokot."

"2020. március 26. 10:21 Rendelkezésre áll a pénz a védekezésre

Eddig is több mint 100 milliárdot költöttünk egészségügyre, és ez további több 100 milliárddal nőni fog. Ezek a pénzek a költségvetésben rendelkezésre állnak - mondta el. A védekezéshez nem szükséges többletforrás."

"2020. március 26. 10:18 Újabb lélegeztetőgépek érkeznek, és ha megérkeznek, számot adnak róla

A védekezésben eddig meghozott döntéseket is értékelte a kormány, és hogy mire lesz még szükség. A kormány minden olyan intézkedést, amit a környező országok meghoztak, a fertőzésszámokat tekintve lényegesen előbb hozta meg - mondta el Gulyás.

Reméljük, hogy a terjedés lassabb lesz, de az biztos a modellek szerint, hogy a fertőzések száma meg fog ugrani. Az egészségügyi rendszer erre felkészült. Persze vannak olyan eszközök, például a lélegeztetőgép, amit nem rendkívüli helyzetre hoztak meg. Ma 2500 lélegeztetőgép van, de igyekszünk vásárolni újakat - mondta el Gulyás. Az a biztos azonban, ami az ország területére megérkezett, és csak erről fogunk beszámolni. Sok céggel és országgal tárgyalunk - mondta."
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Thursday 26 March 2020 09:12 PM UTC+00


„A helyzet az, hogy ezek között a krízisek között, amikkel szembesítenek téged, egyetlen olyan sincsen, amivel kapcsolatban tehetnél bármit is. Mit tehetsz te a terrorizmus ellen, ha mondjuk tényleg létezik és veszélyeztet? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni a járványokkal kapcsolatban? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni az ellen, hogy valaki atombombát robbantson New York kikötőjében vagy akárhol? Semmit. Az üzenet, amit küldenek számodra: hogy teljesen tehetetlen vagy."
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.