2020. április 7., kedd

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Elemzők szerint. Nem pedig a Fidesz szerint. Csak egy részletkérdés, mert amúgy szerintem is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Március 10-én 334 forint volt az euró középárfolyama. Március 19-én már 357, egy hete pedig egy rövid időre a 370 forintot is elérte az árfolyam, történelmi csúcsot beállítva ezzel a forint viszonylatában.

A gazdasági elemző szerint a forintárfolyam nem tükrözi a gazdaság állapotát.

"A gazdasági növekedés az elmúlt években nagyon magas volt, ha lehet így fogalmazni dübörgött a gazdaság, hiszen 5%-os volt a GDP gyarapodás üteme 2018-ban, 2019-ben 5% körüli volt. Ezen túl, minden egyes mutató, ami fontos, a külföldi befektetők, pénzpiaci szereplők szempontjából, tehát az adósságráta alakulása, a költségvetési hiány, európai uniós szint alatti tartása, vagy a folyó fizetési mérleg alakulása, ide hoznám Magyarország magas exporttöbbletét is, egy előkelő klubban vagyunk, ami a kivitelt érinti, azt jelenti, hogy a magyar gazdaság fundamentumai erősek."

- mondta Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese.

A szakértő hozzátette: a Magyra Nemzeti Bank kamatemelése világosan jelzi a szándékot arra, hogy a forintárfolyam rendben legyen. A jelenlegi koronavírus okozta gazdasági válság csak időlegesen bővítheti a spekulánsok lehetőségeit, a kormány gazdaságvédelmi akcióterve pedig a forint korrekcióját fogja hozni, a 340 forintos árfolyam egy-két hónapos időtávon belül reális célkitűzéssé válhat.

Elemzők szerint a forint gyengülése mögött Soros György állhat. A tőzsdespekuláns nagy tételben fogad a magyar fizetőeszköz gyengülésére, és ezzel maga is lefelé mozgatja az árfolyamot. Az amerikai milliárdos nemcsak a haszonszerzés, de a politikai bosszú is motiválhatja. A magyar kormány ugyanis több fronton is ellenszegült a magát filantrópnak nevező, világboldogító programját országokra kényszerítő üzletember akaratával.

Soros György nem először spekulál egyes valuták értékcsökkenésére. Fekete szerdának nevezik 1992. szeptember 16-át, amikor az angol font árfolyama omlott össze a Soros György által vezetett Quantum Fund spekulációs támadása következtében. A határidős devizapiacon shortolt, vagyis eladási opciókat vásárolt, amivel maga is generálta annak értékvesztését, ami később pánikszerű font-eladásokba torkollt, és ez ellen még a Bank of England is tehetetlen volt. A spekuláció több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta.

A spekuláns öt évvel később a kelet-ázsiai valuták ellen indított támadást, aminek a következményei szintén katasztrofálisak voltak. Az indonéz rúpia értékének 80, a maláj ringit és a koreai won pedig 30-40%-át veszítette el lényegében egyetlen nap alatt. A kelet-ázsiai pénzügyi válság következményeként százmilliók szenvedték el, az elszegényedés pedig politikai forrongásba torkolt a régió több országában.

Hír TV

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem a korona miatt pusztult el a kutyus. De hordozza! Lehet, hogy a forrás nem a denevér vagy a tobzoska hanem a kutya - macska páros. Azokat is eszik még pár helyen. Hát

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
[unable to retrieve full-text content]Nem a korona miatt pusztult el a kutyus. De hordozza! Lehet, hogy a forrás nem a denevér vagy a tobzoska hanem a kutya - macska páros. Azokat is eszik még pár helyen. Hát nem kéne.

Is your pet at risk from Covid-19? As the 1st dog to contract the coronavirus dies, we examine the evidence

Two weeks ago, RT reported on the first known case of a dog having contracted the coronavirus. Now, it is sad to report that the dog has died… although apparently not of the virus itself.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ausztriában fokozatosan enyhíthetnek a korlátozásokon, jelentette be hétfőn az osztrák kancellár. A kisebb üzletek már április 14-én újranyithatnak, míg a bevásárlóközpont

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ausztriában fokozatosan enyhíthetnek a korlátozásokon, jelentette be hétfőn az osztrák kancellár. A kisebb üzletek már április 14-én újranyithatnak, míg a bevásárlóközpontok és a fodrászatok május 1-jén nyithatnak ki várhatóan.

Ausztriában húsvét után fokozatosan újranyitnak majd az üzletek, jelentette be az osztrák kancellár hétfőn, Sebastian Kurz szerint a kisebb üzletek már már április 14-én újranyithatnak majd.
A fodrászatok és a bevásárlóközpontok május 1-jén nyithatnak ki, a szállodák és éttermek pedig a legkorábban május közepén, lépésről-lépésre.
Kurz szerint nagyobb események megtartására június végéig nem kerül sor. Május közepéig otthoni iskolai oktatás folyik majd, és az iskolákra vonatkozó döntéseket április végén hozzák majd meg. Az osztrák kancellár szerint a társadalmi távolságtartást és a maszkok viselését szükség esetén be kell tartani.
A Johns Hopkins University adatai alapján Ausztriában több mint tizenkétezer megerősített koronavírus megbetegedés van, és a járványban legalább kétszázan vesztették életüket.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Norvégia. Pedig az észak, és csak ennyi a fertőzött. Adataik hitelességéről : ott aztán teszteltek rendesen...Nem lehet, hogy ez a vírus már évek óta kering a világban? Cs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A tárcavezető a legfrissebb statisztikai adatokra hivatkozott, miszerint

egy fertőzött személy átlagosan 0,7 embernek adja át a vírust. A járványügyi intézkedések bevezetése előtt Norvégiában ez az érték még 2,5 volt.

A kormányzat célkitűzése pedig az volt, hogy egy fertőzött legfeljebb csak egy másik embernak adhassa át a vírust - tette hozzá.

"Mindez azt jelenti, hogy sikerült úrrá lenni a koronavírus-járványon" - hangsúlyozta Höie. Ugyanakkor

nem tanácsolta a járványügyi korlátozások idő előtti feloldását.

A norvég kormány szerdán határoz a jelenleg április közepéig évényben lévő korlátozások lehetséges meghosszabbításáról.

A skandináv országban eddig 5760 fertőzöttet regisztráltak, 74-en vesztették életüket a betegségben és 32-en gyógyultak meg. Norvégiában szigorú korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének feltartóztatására. Az ország határait lezárták a külföldiek előtt, a hazájukba visszatérő norvégoknak pedig két hetes karanténba kell vonulniuk. Húsvétig a többi között a templomokat, az iskolákat, az egyetemeket és az óvodákat is bezáratták.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az is részletkérdés, 2006 után ugyanezt játszotta el az mszp a nyugdíjasokkal : évente plusz egy heti nyugdíj. Háromnál jártak, mikor liBajnai beszüntette a 13. havit, val

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A miniszterelnök tegnap ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv második szakaszát. Ezen belül a kormány öt új programot indít. Az idei deficit 2,7 százalékos lesz az eredetileg tervezett egy százalék helyett, és a kormány fokozatosan visszahozza a 13. havi nyugdíjat.

– Magyarország tíz év megfeszített és szívós munkával már éppen egyenesbe jött, amikor a koronavírus-járvány megérkezett Európába, és veszélybe sodorta mindazt, amiért eddig megdolgoztunk – kezdte tegnap a miniszterelnök az állami tévében sugárzott nyilatkozatát. Orbán Viktor a helyzetet igazságtalannak nevezte, de leszögezte, hogy most menteni kell az emberéletet és gondoskodni kell a jövőről.

Ezermilliárdos segítség a gazdaságnak, a családoknak

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nehéz időket élünk, de egyetlen magyar
sincs egyedül
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre – jelentette ki a kormányfő, aki úgy fogalmazott: nehéz időket élünk, de egyetlen magyar sincs egyedül. – Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra – hangoztatta. Közölte, a gazdaságvédelmi akciótervet három ütemben hajtják végre. Az akcióterv három szakasza mindösszesen a nemzeti össztermék, a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át, ideértve a jegybank által megindított programokat is – közölte Orbán Viktor, aki bejelentette: a 2020-as költségvetéstől a megváltozott helyzet miatt el kell térni, a költségvetési hiányt egy százalékról 2,7 százalékra emelik.

Az első ütemen már túl vagyunk – emlékeztetett –, ide tartoztak a tb-járulékok csökkentése, a katásoknak nyújtott segítség és a bankhitelek törlesztésének felfüggesztése is. Hétfőn megindították a második szakaszt, amely öt programból áll. Az első a munkahelymegőrzésről szól: rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét, ez a bértámogatásnak egy speciális magyar formája – mondta. A család- és nyugdíjasvédelem nevű program részeként visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, mégpedig négy részletben – jelentette be. Így 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni, és ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is – ismertette, úgy fogalmazva, hogy most a munkahelyeket kell menteni, de nem szabad elfelejtkezni a nyugdíjasokról, a szülőkről, nagyszülőkről sem, akiket a mostani helyzet a leginkább fenyeget.

Ezermilliárdos segítség a gazdaságnak, a családoknak

A miniszterelnök közölte továbbá: az egyik programpontban az olyan kiemelt nemzetgazdasági ágazatok szerepelnek, amelyeket újra kell most indítani. Ezek közé sorolta a turizmust, az egészségipart, az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az építőipart, a logisztikát, a közlekedést, valamint a film- és kreatívipart. Elmondta azt is, hogy a vállalatok finanszírozása érdekében kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, összesen több mint 2000 milliárd forint értékben. A munkahelyteremtés érdekében pedig beruházásokat fognak támogatni mintegy 450 milliárd forint értékben – közölte Orbán Viktor.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Koronavírus: lazítja a szigorú intézkedéseket a cseh kormányFokozatosan lazítani kívánja koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott korlátozó intézkedések

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Koronavírus: lazítja a szigorú intézkedéseket a cseh kormány

Fokozatosan lazítani kívánja koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott korlátozó intézkedéseket a cseh kormány.

Jan Hamácek belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke a hétfői kormányülés után elmondta: keddtől engedélyezve lesz néhány fajta szabadtéri sportolás arcmaszkok használata nélkül, de csak bizonyos szabályok betartása mellett. Arcmaszkok nélkül lehet majd futni vagy kerékpározni az erdőben, a határban. Például lehet teniszezni is, de tilos lesz az öltözők és a mosdók használata.

Bővítik a nyitva tartott üzletek sorát is - mondta Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter. Csütörtökön megnyílnak egyebek között a hobbi-üzletek, a papírboltok, a ruhaboltok, a vaskereskedések vagy a kerékpárokat árusító üzletek és a javító műhelyek. Húsvét után könnyítik a cseh állampolgárok utazását is. Meghatározott és indokolt esetekben már lehetséges lesz kiutazni külföldre, de a hazatérés után ezekre a személyekre kötelező karantén vár.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint a korlátozások feloldásának feltétele, hogy a járványhelyzet a következő napokban se romoljon. Az egészségügyi minisztérium hétfő esti kimutatása szerint 121-re nőtt a fertőséből kigyógyultak száma, ami 25-tel több, mint reggel. A halálos áldozatok száma reggel óta hattal 78-re emelkedett. A többi járvánnyal kapcsolatos adatot csak reggelente közli a tárca.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az is részletkérdés, 2006 után ugyanezt játszotta el az mszp a nyugdíjasokkal : évente plusz egy heti nyugdíj. Háromnál jártak, mikor liBajnai beszüntette a 13. havit, val

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/ezermilliardos-segitseg-a-gazdasagnak-a-csaladoknak-7977188/

Ezermilliárdos segítség a gazdaságnak, a családoknak

Orbán Viktor bejelentette, fokozatosan visszaállítják a 13. havi nyugdíjat

A miniszterelnök tegnap ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv második szakaszát. Ezen belül a kormány öt új programot indít. Az idei deficit 2,7 százalékos lesz az eredetileg tervezett egy százalék helyett, és a kormány fokozatosan visszahozza a 13. havi nyugdíjat.

– Magyarország tíz év megfeszített és szívós munkával már éppen egyenesbe jött, amikor a koronavírus-járvány megérkezett Európába, és veszélybe sodorta mindazt, amiért eddig megdolgoztunk – kezdte tegnap a miniszterelnök az állami tévében sugárzott nyilatkozatát. Orbán Viktor a helyzetet igazságtalannak nevezte, de leszögezte, hogy most menteni kell az emberéletet és gondoskodni kell a jövőről.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nehéz időket élünk, de egyetlen magyar
sincs egyedül
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre – jelentette ki a kormányfő, aki úgy fogalmazott: nehéz időket élünk, de egyetlen magyar sincs egyedül. – Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra – hangoztatta. Közölte, a gazdaságvédelmi akciótervet három ütemben hajtják végre. Az akcióterv három szakasza mindösszesen a nemzeti össztermék, a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át, ideértve a jegybank által megindított programokat is – közölte Orbán Viktor, aki bejelentette: a 2020-as költségvetéstől a megváltozott helyzet miatt el kell térni, a költségvetési hiányt egy százalékról 2,7 százalékra emelik.

Az első ütemen már túl vagyunk – emlékeztetett –, ide tartoztak a tb-járulékok csökkentése, a katásoknak nyújtott segítség és a bankhitelek törlesztésének felfüggesztése is. Hétfőn megindították a második szakaszt, amely öt programból áll. Az első a munkahelymegőrzésről szól: rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét, ez a bértámogatásnak egy speciális magyar formája – mondta. A család- és nyugdíjasvédelem nevű program részeként visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, mégpedig négy részletben – jelentette be. Így 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni, és ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is – ismertette, úgy fogalmazva, hogy most a munkahelyeket kell menteni, de nem szabad elfelejtkezni a nyugdíjasokról, a szülőkről, nagyszülőkről sem, akiket a mostani helyzet a leginkább fenyeget.

A miniszterelnök közölte továbbá: az egyik programpontban az olyan kiemelt nemzetgazdasági ágazatok szerepelnek, amelyeket újra kell most indítani. Ezek közé sorolta a turizmust, az egészségipart, az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az építőipart, a logisztikát, a közlekedést, valamint a film- és kreatívipart. Elmondta azt is, hogy a vállalatok finanszírozása érdekében kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, összesen több mint 2000 milliárd forint értékben. A munkahelyteremtés érdekében pedig beruházásokat fognak támogatni mintegy 450 milliárd forint értékben – közölte Orbán Viktor.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Elemzők szerint. Nem pedig a Fidesz szerint. Csak egy részletkérdés, mert amúgy szerintem is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Március 10-én 334 forint volt az euró középárfolyama. Március 19-én már 357, egy hete pedig egy rövid időre a 370 forintot is elérte az árfolyam, történelmi csúcsot beállítva ezzel a forint viszonylatában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A gazdasági elemző szerint a forintárfolyam nem tükrözi a gazdaság állapotát.

"A gazdasági növekedés az elmúlt években nagyon magas volt, ha lehet így fogalmazni dübörgött a gazdaság, hiszen 5%-os volt a GDP gyarapodás üteme 2018-ban, 2019-ben 5% körüli volt. Ezen túl, minden egyes mutató, ami fontos, a külföldi befektetők, pénzpiaci szereplők szempontjából, tehát az adósságráta alakulása, a költségvetési hiány, európai uniós szint alatti tartása, vagy a folyó fizetési mérleg alakulása, ide hoznám Magyarország magas exporttöbbletét is, egy előkelő klubban vagyunk, ami a kivitelt érinti, azt jelenti, hogy a magyar gazdaság fundamentumai erősek."

- mondta Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese.

A szakértő hozzátette: a Magyra Nemzeti Bank kamatemelése világosan jelzi a szándékot arra, hogy a forintárfolyam rendben legyen. A jelenlegi koronavírus okozta gazdasági válság csak időlegesen bővítheti a spekulánsok lehetőségeit, a kormány gazdaságvédelmi akcióterve pedig a forint korrekcióját fogja hozni, a 340 forintos árfolyam egy-két hónapos időtávon belül reális célkitűzéssé válhat.

Elemzők szerint a forint gyengülése mögött Soros György állhat. A tőzsdespekuláns nagy tételben fogad a magyar fizetőeszköz gyengülésére, és ezzel maga is lefelé mozgatja az árfolyamot. Az amerikai milliárdos nemcsak a haszonszerzés, de a politikai bosszú is motiválhatja. A magyar kormány ugyanis több fronton is ellenszegült a magát filantrópnak nevező, világboldogító programját országokra kényszerítő üzletember akaratával.

Soros György nem először spekulál egyes valuták értékcsökkenésére. Fekete szerdának nevezik 1992. szeptember 16-át, amikor az angol font árfolyama omlott össze a Soros György által vezetett Quantum Fund spekulációs támadása következtében. A határidős devizapiacon shortolt, vagyis eladási opciókat vásárolt, amivel maga is generálta annak értékvesztését, ami később pánikszerű font-eladásokba torkollt, és ez ellen még a Bank of England is tehetetlen volt. A spekuláció több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta.

A spekuláns öt évvel később a kelet-ázsiai valuták ellen indított támadást, aminek a következményei szintén katasztrofálisak voltak. Az indonéz rúpia értékének 80, a maláj ringit és a koreai won pedig 30-40%-át veszítette el lényegében egyetlen nap alatt. A kelet-ázsiai pénzügyi válság következményeként százmilliók szenvedték el, az elszegényedés pedig politikai forrongásba torkolt a régió több országában.

Hír TV

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem a korona miatt pusztult el a kutyus. De hordozza! Lehet, hogy a forrás nem a denevér vagy a tobzoska hanem a kutya - macska páros. Azokat is eszik még pár helyen. Hát

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Peter Andrews is an Irish science journalist and writer, based in London. He has a background in the life sciences, and graduated from the University of Glasgow with a degree in genetics

Two weeks ago, RT reported on the first known case of a dog having contracted the coronavirus. Now, it is sad to report that the dog has died… although apparently not of the virus itself.

The dog was first quarantined on February 26 after its owner caught the coronavirus in February. The dog's nasal and oral cavities had shown weak positive results for the new coronavirus. Its nasal swabs all tested positive up until March 9, but from March 12 the test results began to come back negative.

Two other dogs and one cat have also been quarantined at the Hong Kong Port of the Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge, where there is an animal keeping facility. However, none have tested positive for the coronavirus, making this Pomeranian the only known case worldwide of a non-human animal with the virus.

Also on rt.com Man's sick friend: First reported case of human-to-animal transmission suggests people can infect dogs with Covid-19

The dog's owner is Yvonne Chow Hau Yee, a 60-year-old woman who was initially hospitalised, but made a full recovery and returned home on March 8. The viral samples from Ms. Yee and her dog were sequenced, and genetically were almost identical, indicating that she had very likely given it to her dog. Some of Ms. Yee's close contacts also contracted Covid-19.

Over the weekend, after completing the two-week quarantine period and consecutive negative test results, the dog was sent home. But the most recent development in this unique case is a morbid one. The South China Morning Post has learned from Hong Kong's Agriculture, Fisheries and Conservation Department (AFCD) that the dog died on Monday. They released the following statement: "The department learned from the dog's owner that it had passed away on March 16."

Dog years

The dog was a 17-year old Pomeranian, making it very old in dog years, although smaller breeds such as Pomeranians do tend to live longer than larger breeds. The old-fashioned way of calculating the dog's 'human age' is multiplying by seven, and seven times 17 is 119—older than the oldest living human. However, animal experts have invented a more refined method of scaling a dog's age, based on what size it is, according to which this dog would have been around 84 in human years. This would have put it well into the risk demographics for Covid-19 if it was a human, which perhaps explains why the owner was worried enough to have it tested after she herself fell ill with the disease.

Also on rt.com Recipe from the Times: Want a distraction from coronavirus? Get BoJo's pooch story… a fake one

According to Hong Kong's AFCD, "The owner said she was not willing to [allow] an autopsy to examine the cause of death." Therefore, we may never know exactly what killed this poor pooch—whether it was the plague currently ravaging the human species, or simply natural causes. It is impossible to attribute its death to Covid-19 because to the best of the Hong Kong scientists' knowledge, it cleared the virus before being allowed home.

However, the virus could not have done the old dog's health much good. Imagine if it was an elderly person instead of a dog, who contracted a respiratory virus and cleared it, but still died a short time later. The virus could have damaged the immune system just enough to put the dog in peril of death. Perhaps the ordeal of being separated from its owner, and being poked and prodded by HazMat-suited scientists for two weeks (even when treated with the utmost care and professionalism) was too much for the old pooch, and wore out the last of its resolve.

What does this mean for my pet?

Read more

There has been a lot of information flying about around this case, with the WHO and other organisations eager to react quickly by amending their recommendations about pets and coronavirus as soon as it was confirmed that the dog had tested positive.

The Hong Kong Agriculture, Fisheries and Conservation Department's (AFCD) current advice is as follows: "We strongly advise that mammalian pet animals including dogs and cats from households with… infected persons should be put under quarantine… to safeguard public and animal health."

Meanwhile, the WHO website states the following: "To date, there is no evidence that companion animals can spread the disease." However, they do recommend that, until further research can be conducted, people sick with Covid-19 limit contact with pets and other animals, and wear facemasks if possible. They also recommend that, as usual, people and their children should wash their hands after contact with pets in any case, as faecal matter containing E. coli could be transmitted from pets.

So then, what is the long and the short of this story? Can your pet get Covid-19 or not? The answer appears to be yes it can, in theory, and the most likely source is you. But it is unlikely that the pet can transmit it to other people in your household, or indeed any other animal. And based on this one case, there is not even a suggestion – so far – that your dog will be sick.

If you like this story, share it with a friend!

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem a korona miatt pusztult el a kutyus. De hordozza! Lehet, hogy a forrás nem a denevér vagy a tobzoska hanem a kutya - macska páros. Azokat is eszik még pár helyen. Hát

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Peter Andrews is an Irish science journalist and writer, based in London. He has a background in the life sciences, and graduated from the University of Glasgow with a degree in genetics

Two weeks ago, RT reported on the first known case of a dog having contracted the coronavirus. Now, it is sad to report that the dog has died… although apparently not of the virus itself.

The dog was first quarantined on February 26 after its owner caught the coronavirus in February. The dog's nasal and oral cavities had shown weak positive results for the new coronavirus. Its nasal swabs all tested positive up until March 9, but from March 12 the test results began to come back negative.

Two other dogs and one cat have also been quarantined at the Hong Kong Port of the Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge, where there is an animal keeping facility. However, none have tested positive for the coronavirus, making this Pomeranian the only known case worldwide of a non-human animal with the virus.

Also on rt.com Man's sick friend: First reported case of human-to-animal transmission suggests people can infect dogs with Covid-19

The dog's owner is Yvonne Chow Hau Yee, a 60-year-old woman who was initially hospitalised, but made a full recovery and returned home on March 8. The viral samples from Ms. Yee and her dog were sequenced, and genetically were almost identical, indicating that she had very likely given it to her dog. Some of Ms. Yee's close contacts also contracted Covid-19.

Over the weekend, after completing the two-week quarantine period and consecutive negative test results, the dog was sent home. But the most recent development in this unique case is a morbid one. The South China Morning Post has learned from Hong Kong's Agriculture, Fisheries and Conservation Department (AFCD) that the dog died on Monday. They released the following statement: "The department learned from the dog's owner that it had passed away on March 16."

Dog years

The dog was a 17-year old Pomeranian, making it very old in dog years, although smaller breeds such as Pomeranians do tend to live longer than larger breeds. The old-fashioned way of calculating the dog's 'human age' is multiplying by seven, and seven times 17 is 119—older than the oldest living human. However, animal experts have invented a more refined method of scaling a dog's age, based on what size it is, according to which this dog would have been around 84 in human years. This would have put it well into the risk demographics for Covid-19 if it was a human, which perhaps explains why the owner was worried enough to have it tested after she herself fell ill with the disease.

Also on rt.com Recipe from the Times: Want a distraction from coronavirus? Get BoJo's pooch story… a fake one

According to Hong Kong's AFCD, "The owner said she was not willing to [allow] an autopsy to examine the cause of death." Therefore, we may never know exactly what killed this poor pooch—whether it was the plague currently ravaging the human species, or simply natural causes. It is impossible to attribute its death to Covid-19 because to the best of the Hong Kong scientists' knowledge, it cleared the virus before being allowed home.

However, the virus could not have done the old dog's health much good. Imagine if it was an elderly person instead of a dog, who contracted a respiratory virus and cleared it, but still died a short time later. The virus could have damaged the immune system just enough to put the dog in peril of death. Perhaps the ordeal of being separated from its owner, and being poked and prodded by HazMat-suited scientists for two weeks (even when treated with the utmost care and professionalism) was too much for the old pooch, and wore out the last of its resolve.

What does this mean for my pet?

Read more

There has been a lot of information flying about around this case, with the WHO and other organisations eager to react quickly by amending their recommendations about pets and coronavirus as soon as it was confirmed that the dog had tested positive.

The Hong Kong Agriculture, Fisheries and Conservation Department's (AFCD) current advice is as follows: "We strongly advise that mammalian pet animals including dogs and cats from households with… infected persons should be put under quarantine… to safeguard public and animal health."

Meanwhile, the WHO website states the following: "To date, there is no evidence that companion animals can spread the disease." However, they do recommend that, until further research can be conducted, people sick with Covid-19 limit contact with pets and other animals, and wear facemasks if possible. They also recommend that, as usual, people and their children should wash their hands after contact with pets in any case, as faecal matter containing E. coli could be transmitted from pets.

So then, what is the long and the short of this story? Can your pet get Covid-19 or not? The answer appears to be yes it can, in theory, and the most likely source is you. But it is unlikely that the pet can transmit it to other people in your household, or indeed any other animal. And based on this one case, there is not even a suggestion – so far – that your dog will be sick.

If you like this story, share it with a friend!

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az is részletkérdés, 2006 után ugyanezt játszotta el az mszp a nyugdíjasokkal : évente plusz egy heti nyugdíj. Háromnál jártak, mikor liBajnai beszüntette a 13. havit, val

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/ezermilliardos-segitseg-a-gazdasagnak-a-csaladoknak-7977188/

Ezermilliárdos segítség a gazdaságnak, a családoknak

Orbán Viktor bejelentette, fokozatosan visszaállítják a 13. havi nyugdíjat

A miniszterelnök tegnap ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv második szakaszát. Ezen belül a kormány öt új programot indít. Az idei deficit 2,7 százalékos lesz az eredetileg tervezett egy százalék helyett, és a kormány fokozatosan visszahozza a 13. havi nyugdíjat.

– Magyarország tíz év megfeszített és szívós munkával már éppen egyenesbe jött, amikor a koronavírus-járvány megérkezett Európába, és veszélybe sodorta mindazt, amiért eddig megdolgoztunk – kezdte tegnap a miniszterelnök az állami tévében sugárzott nyilatkozatát. Orbán Viktor a helyzetet igazságtalannak nevezte, de leszögezte, hogy most menteni kell az emberéletet és gondoskodni kell a jövőről.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nehéz időket élünk, de egyetlen magyar
sincs egyedül
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre – jelentette ki a kormányfő, aki úgy fogalmazott: nehéz időket élünk, de egyetlen magyar sincs egyedül. – Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra – hangoztatta. Közölte, a gazdaságvédelmi akciótervet három ütemben hajtják végre. Az akcióterv három szakasza mindösszesen a nemzeti össztermék, a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át, ideértve a jegybank által megindított programokat is – közölte Orbán Viktor, aki bejelentette: a 2020-as költségvetéstől a megváltozott helyzet miatt el kell térni, a költségvetési hiányt egy százalékról 2,7 százalékra emelik.

Az első ütemen már túl vagyunk – emlékeztetett –, ide tartoztak a tb-járulékok csökkentése, a katásoknak nyújtott segítség és a bankhitelek törlesztésének felfüggesztése is. Hétfőn megindították a második szakaszt, amely öt programból áll. Az első a munkahelymegőrzésről szól: rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét, ez a bértámogatásnak egy speciális magyar formája – mondta. A család- és nyugdíjasvédelem nevű program részeként visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, mégpedig négy részletben – jelentette be. Így 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni, és ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is – ismertette, úgy fogalmazva, hogy most a munkahelyeket kell menteni, de nem szabad elfelejtkezni a nyugdíjasokról, a szülőkről, nagyszülőkről sem, akiket a mostani helyzet a leginkább fenyeget.

A miniszterelnök közölte továbbá: az egyik programpontban az olyan kiemelt nemzetgazdasági ágazatok szerepelnek, amelyeket újra kell most indítani. Ezek közé sorolta a turizmust, az egészségipart, az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az építőipart, a logisztikát, a közlekedést, valamint a film- és kreatívipart. Elmondta azt is, hogy a vállalatok finanszírozása érdekében kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, összesen több mint 2000 milliárd forint értékben. A munkahelyteremtés érdekében pedig beruházásokat fognak támogatni mintegy 450 milliárd forint értékben – közölte Orbán Viktor.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Elemzők szerint. Nem pedig a Fidesz szerint. Csak egy részletkérdés, mert amúgy szerintem is.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Március 10-én 334 forint volt az euró középárfolyama. Március 19-én már 357, egy hete pedig egy rövid időre a 370 forintot is elérte az árfolyam, történelmi csúcsot beállítva ezzel a forint viszonylatában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A gazdasági elemző szerint a forintárfolyam nem tükrözi a gazdaság állapotát.

"A gazdasági növekedés az elmúlt években nagyon magas volt, ha lehet így fogalmazni dübörgött a gazdaság, hiszen 5%-os volt a GDP gyarapodás üteme 2018-ban, 2019-ben 5% körüli volt. Ezen túl, minden egyes mutató, ami fontos, a külföldi befektetők, pénzpiaci szereplők szempontjából, tehát az adósságráta alakulása, a költségvetési hiány, európai uniós szint alatti tartása, vagy a folyó fizetési mérleg alakulása, ide hoznám Magyarország magas exporttöbbletét is, egy előkelő klubban vagyunk, ami a kivitelt érinti, azt jelenti, hogy a magyar gazdaság fundamentumai erősek."

- mondta Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese.

A szakértő hozzátette: a Magyra Nemzeti Bank kamatemelése világosan jelzi a szándékot arra, hogy a forintárfolyam rendben legyen. A jelenlegi koronavírus okozta gazdasági válság csak időlegesen bővítheti a spekulánsok lehetőségeit, a kormány gazdaságvédelmi akcióterve pedig a forint korrekcióját fogja hozni, a 340 forintos árfolyam egy-két hónapos időtávon belül reális célkitűzéssé válhat.

Elemzők szerint a forint gyengülése mögött Soros György állhat. A tőzsdespekuláns nagy tételben fogad a magyar fizetőeszköz gyengülésére, és ezzel maga is lefelé mozgatja az árfolyamot. Az amerikai milliárdos nemcsak a haszonszerzés, de a politikai bosszú is motiválhatja. A magyar kormány ugyanis több fronton is ellenszegült a magát filantrópnak nevező, világboldogító programját országokra kényszerítő üzletember akaratával.

Soros György nem először spekulál egyes valuták értékcsökkenésére. Fekete szerdának nevezik 1992. szeptember 16-át, amikor az angol font árfolyama omlott össze a Soros György által vezetett Quantum Fund spekulációs támadása következtében. A határidős devizapiacon shortolt, vagyis eladási opciókat vásárolt, amivel maga is generálta annak értékvesztését, ami később pánikszerű font-eladásokba torkollt, és ez ellen még a Bank of England is tehetetlen volt. A spekuláció több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta.

A spekuláns öt évvel később a kelet-ázsiai valuták ellen indított támadást, aminek a következményei szintén katasztrofálisak voltak. Az indonéz rúpia értékének 80, a maláj ringit és a koreai won pedig 30-40%-át veszítette el lényegében egyetlen nap alatt. A kelet-ázsiai pénzügyi válság következményeként százmilliók szenvedték el, az elszegényedés pedig politikai forrongásba torkolt a régió több országában.

Hír TV

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Norvégia. Pedig az észak, és csak ennyi a fertőzött. Adataik hitelességéről : ott aztán teszteltek rendesen...Nem lehet, hogy ez a vírus már évek óta kering a világban? Cs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A tárcavezető a legfrissebb statisztikai adatokra hivatkozott, miszerint

egy fertőzött személy átlagosan 0,7 embernek adja át a vírust. A járványügyi intézkedések bevezetése előtt Norvégiában ez az érték még 2,5 volt.

A kormányzat célkitűzése pedig az volt, hogy egy fertőzött legfeljebb csak egy másik embernak adhassa át a vírust - tette hozzá.

"Mindez azt jelenti, hogy sikerült úrrá lenni a koronavírus-járványon" - hangsúlyozta Höie. Ugyanakkor

nem tanácsolta a járványügyi korlátozások idő előtti feloldását.

A norvég kormány szerdán határoz a jelenleg április közepéig évényben lévő korlátozások lehetséges meghosszabbításáról.

A skandináv országban eddig 5760 fertőzöttet regisztráltak, 74-en vesztették életüket a betegségben és 32-en gyógyultak meg. Norvégiában szigorú korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének feltartóztatására. Az ország határait lezárták a külföldiek előtt, a hazájukba visszatérő norvégoknak pedig két hetes karanténba kell vonulniuk. Húsvétig a többi között a templomokat, az iskolákat, az egyetemeket és az óvodákat is bezáratták.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ausztriában fokozatosan enyhíthetnek a korlátozásokon, jelentette be hétfőn az osztrák kancellár. A kisebb üzletek már április 14-én újranyithatnak, míg a bevásárlóközpont

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ausztriában fokozatosan enyhíthetnek a korlátozásokon, jelentette be hétfőn az osztrák kancellár. A kisebb üzletek már április 14-én újranyithatnak, míg a bevásárlóközpontok és a fodrászatok május 1-jén nyithatnak ki várhatóan.

Ausztriában húsvét után fokozatosan újranyitnak majd az üzletek, jelentette be az osztrák kancellár hétfőn, Sebastian Kurz szerint a kisebb üzletek már már április 14-én újranyithatnak majd.
A fodrászatok és a bevásárlóközpontok május 1-jén nyithatnak ki, a szállodák és éttermek pedig a legkorábban május közepén, lépésről-lépésre.
Kurz szerint nagyobb események megtartására június végéig nem kerül sor. Május közepéig otthoni iskolai oktatás folyik majd, és az iskolákra vonatkozó döntéseket április végén hozzák majd meg. Az osztrák kancellár szerint a társadalmi távolságtartást és a maszkok viselését szükség esetén be kell tartani.
A Johns Hopkins University adatai alapján Ausztriában több mint tizenkétezer megerősített koronavírus megbetegedés van, és a járványban legalább kétszázan vesztették életüket.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem mondhatták hivatalosan, de a c1gányok reakciói kiszámíthatóak, pl az egyszeri szlovák dzsipólázadás tapasztalatai alapján, EZÉRT (is) van a hadsereg bevonva a közterül

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

„Konkrétan tartok attól, hogy lehetnek majd olyan térségek, ahol a településeken megbomolhat a közrend, és egészen fatális véletlenek is okozhatnak egészen komoly problémákat – erre fel kell készülni." Forgács Istvánt (jelenleg a kormánynak dolgozó cigány cigányügyi szakértő, aki kedvenc Áládárunk szerint kápólelkű áruló, mert nem mindenért kizárólag a magyarokat hibáztatja – a szerk.) kérdezte a Mandiner arról, hogyan éli meg a "roma" közösség a járványt: számos jó példát lát az együttműködésre, ugyanakkor aggódik az iskolából kieső gyerekek miatt, és már jó előre a következő tél kihívásaira készítené fel a lakosságot és az illetékeseket. Alább a beszélgetés a járványhelyzet fokozta feszültségekre figyelmeztető részletekkel, és mivel az interjú nem hosszú, a teljes kontextus kedvéért közöljük a kézmosós, szájmaszkos és tanulós részleteket is, elvégre sokak számára ezek az igazán egzotikus megállapítások.

Hogyan érinti a szegregátumokban élő cigányságot a koronavírus – gondolok itt a szoros családi életre, a higiéniás körülményekre, a hatóságokkal ápolt kapcsolatra.

A cigány közösségek túlnyomó többsége fegyelmezetten, de fokozatosan növekvő aggódással figyelte sokáig, hogy mi történik az országban és körülötte, de ez a fegyelmezettség lassan sajnos egyre inkább felbomlik. Ennek oka leginkább az, hogy sok helyi roma vezető vagy roma hangadó még mindig nem fogja fel, hogy mennyire fontos lenne ebben a helyzetben higgadtan és nyugodtan értékelni a kialakult helyzetet, és olyan információkkal ellátni a helyben élőket, amelyekre nyugodtan hagyatkozhatnak. Komoly felelősségük van sokaknak abban, hogy a roma közösségekben most messze magasabb a rémület (kivéve azok esetében, akik immunisabbak az immunisok között – a szerk.), mint a nem cigányok körében, és ez sajnos kihat majd a továbbiakra is.

Mennyire jutnak el az információk a cigány közösségekhez?

Több helyről érkezett már jelzés, hogy a helyi cigány közösségek nem a hiteles forrásokból szerzik az információkat, vagy éppen nem jól értelmezik azokat, és utána nagyon sokféleképpen reagálnak – a kollektív pánik ugyanúgy megjelenik, mint az, hogy azonnali és teljes körű segítséget várnak a helyi polgármestertől, kormánytól, mindenkitől. Ugyanakkor arra is számos jó példa van, hogy helyi összefogással segítenek egymásnak, több településen például szájmaszkokat varrnak, de folyamatosan nő azoknak a településeknek a száma is, ahol segítik egymást: bevásárolnak, vagy éppen megosztják egymással mindazt, amijük van.

A kézmosás fontosságát úgy vélem, megértették, ezt nem hiába sulykolta a kormány és mondja el minden nap minden lehetséges médiafelületen, sőt, nagyon sok településen vannak felelős roma vezetők is, akik folyamatosan arra hívják fel a figyelmet, hogy maradjanak otthon.

Gazdaságilag hogyan hatnak a körülmények, intézkedések a cigány közösségekre?

Tény az is, hogy több tízezer család megélhetése került veszélybe azzal, hogy a fővárosból és az ország nyugati feléből kénytelenek voltak hazatérni az elmúlt hetekben a keresők, akik viszont most a falvakba, szegregátumokba szorulnak, és nem tudni, mikor dolgozhatnak legközelebb. Pontos szám nincsen, de egyre nő azoknak a településeknek a száma, ahol a helyi cigány közösség arra panaszkodik, hogy a helyi településvezetés nem segít rajtuk, nem ad támogatást, vagy hogy nincsenek megfelelően tájékoztatva. Ezek között a települések között több olyan is van már, ahol erőszakosabban is felléptek egy-egy esetben olyanok, akiknek a gondjára, nehézségére nem tudott megfelelő vagy elégséges megoldást kínálni a helyi településvezetés. Ezeken a helyeken megmarad, illetve nőni is fog valószínűleg a társadalmi feszültség. Ezek a települések elsősorban nyilván a cigányok által nagyobb számban lakott megyékben, térségekben találhatók, ahol véleményem szerint néhány héten belül érdemi előkészületek kellenének majd arra, hogy az egyes társadalmi feszültségeket, konfliktusokat kezelni lehessen.

Mennyire lehet sikeres a cigányság esetében a távoktatás? Kapott-e visszajelzéseket arról, hogy milyen eredményei vannak ennek?

Azokon a helyeken, ahol korlátozottan állnak rendelkezésre a digitális oktatáshoz szükséges feltételek, ott biztosan vannak és lesznek további gondok is. Ez vonatkozik azokra a térségekre, ahol a szolgáltatók még mindig csak gyenge minőségben kínálnak internetet, illetve azokra a családokra, ahol nincsenek megfelelő eszközök a tanuláshoz. Hiába van okostelefon nagyon sok helyen a cigány családok körében is, azon rengetegen még mindig csak az üzenő és videotelefonáló funkciókat használják, és ezeken a készülékek nem igazán alkalmasak arra, hogy tananyagokat töltsenek le és fel azokon keresztül. Óvatos becslések szerint is úgy vélem, hogy 30-50 ezer gyermek is lehet akár az, akiknek a gyakorlatban komoly kihívás lesz teljesíteni ezt a félévet, és azzal magát a 2019-2020-as tanévet is. Sajnos még annál is jelentősebb mértékben jelentkezik a lemorzsolódás és a korai iskolaelhagyás veszélye, mint ahogyan az eddig jellemző volt, ez pedig azt jelenti, hogy nagyon sok cigány és hátrányos helyzetű gyereknek lesz komoly nehézség a felsőbb osztályba lépés. És azok a leginkább veszélyeztetettek, akiknek a következő hónapokban be kellene fejezniük az általános iskolát, vagy éppen a szakközépiskolát. Ebben mindenképpen jó lenne majd egy tisztább és átfogó képet kapni májusban, addig csak feltételezések, illetve saját személyes tapasztalatok vannak.

Hírdetés

Vannak, akik ilyen esetekben a migránsokat avagy a zsidókat nevezik meg a vírus terjesztőiként. Hallott-e olyat, hogy cigányokat értek ilyen vádak? Romániából például a Facebookon lehetett látni ilyesmit.

Néhány őrült mindig tudja, hogy pontosan milyen összeesküvés eredménye is egy-egy világméretű nehézség vagy tragédia, és sajnos én is láttam olyan véleményeket, hogy a mostani járványt is mindenféle titkos megállapodás és akció hozta ránk. A cigányokat hibáztató felvetést még nem láttam, remélem, nem is lesznek ilyenek a jövőben sem.

Hazai, főleg ellenzéki megszólalók az alapjövedelem bevezetését javasolják. Mit gondol erről?

Nem értek egyet azzal, hogy most azonnal alapjövedelem jellegű segélyezési program induljon. És nem azért nem, mert én magam ne látnám, hogy milyen sokaknak lenne most szükségük ilyen segítségre. Hanem azért, mert úgy vélem, addig, amíg van bármilyen más típusú segítségre lehetőség, akkor addig azokkal kell élni. Kimondottan örömmel vettem például, hogy Nagy István agrárminiszter teljes mértékig nyitott arra, hogy segítsen közvetíteni a munkavállalókat kereső gazdák és tavaszi munkákban dolgozni akarók között. A tavaszi munkák miatt kell a munkaerő a földekre: ez sok cigány embernek is lehetőség lenne most arra, hogy néhány hónapig pénzt keressen, miközben mindannyian reménykedünk, hogy az ősz kezdetére újra teljes erővel működhet a gazdaság.

Milyen egyéb megoldási lehetőségek léteznek?

Nagyon jó példa Hajdúhadházon, hogy szociális földprogram jelleggel a település vezetése abban próbál meg segíteni, hogy a családok legalább annyi zöldséget és gyümölcsöt meg tudjanak termelni maguknak, ami segíti az élelmezési gondjaikat. Biztos vagyok abban, hogy számos más település is próbálkozik valami hasonlóval. Láttam az Országos Roma Önkormányzat javaslat-csomagját, amit néhány napja küldtek meg a kormányzatnak, és amiben kimondottan jó javaslatok szerepeltek. Többek között kérték, hogy az egészségügy és az oktatás témakörében segítsen a kormányzat az egyes nehézségekkel megküzdeni – nagyon kellene az ingyenes és nagy teljesítményű internet a legkisebb falvakba is, mint ahogyan kellenének megfelelő technikai eszközök is. Nagyon kellene, hogy kiemelt figyelmet kapjanak az idősek, betegek, valamint a babát váró, illetve nemrég babát szült nők és a családjaik. Nagyon kellene, hogy a hazai és a nemzetközi nagyvállalatok most megtalálják ezeket a csoportokat, és próbáljanak segíteni. Ha megteszik, azzal a kormánynak és a teljes magyar társadalomnak tennének hatalmas szolgálatot.

Most még persze az események elején vagyunk. Számít a helyzet eszkalálódására, a társadalmi feszültségek növekedésére? Mit lehet majd tenni, ha oda jutunk?

Az biztos, hogy a komoly gondok majd az őszt követően jelennek meg, erre is fel kellene készülni előre. Ehhez kapcsolódóan jegyezném meg, hogy miközben az alapjövedelem típusú segélyezéssel most nem értek egyet, a november-február időszakra kimondottan szükségesnek tartanám, hogy a kormányzat dolgozzon ki valamilyen egyedi támogatási programot a legszegényebb családok számára, akár közvetlen pénzforrásokat is felkínálva. Ugyanúgy fontosnak tartanám, hogy valamilyen krízis akciócsoportot is felállítson a kormányzat, amelynek tagjai a konfliktusokkal, feszültségekkel terhelt településeken segíthetnek majd megőrizni a nyugalmat, a helyi párbeszédet, valamint a helyi közfeladat-ellátók megbecsülését és motiváltságát. Úgy vélem, ez csak a következő hónapokban fog igazán igényként, sőt, gyakorlatilag szükségként felmerülni. Konkrétan tartok attól, hogy lehetnek majd olyan térségek, ahol a településeken megbomolhat a közrend, és egészen fatális véletlenek is okozhatnak egészen komoly problémákat majd – erre fel kell készülni. Fel kell készíteni a rendőröket, a védőnőket, a települések vezetését, az egészségügyi dolgozókat, miközben a helyi roma és hátrányos helyzetű közösségeket nyugalomra és együttműködésre kell sarkallni.

Elképzelhető, hogy súlyos mértékben eszkalálódik a probléma?

Sajnos igen, a legrosszabb forgatókönyvekre is fel kell készülni, és a lehető leggyorsabban.

Érnek a feszültségek:

"Ezt most besz*ptátok!" – üzente tavaly Tornanádaska cigánymestere a magyaroknak, de most mégis a 12 gyerekes fajtijai siránkoznak

Nyolc gyerek van, oszt kevés a koronavírus-segély – elégedetlenek a Fidesz immúnis szavazói


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Koronavírus: lazítja a szigorú intézkedéseket a cseh kormányFokozatosan lazítani kívánja koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott korlátozó intézkedések

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Koronavírus: lazítja a szigorú intézkedéseket a cseh kormány

Fokozatosan lazítani kívánja koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott korlátozó intézkedéseket a cseh kormány.

Jan Hamácek belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke a hétfői kormányülés után elmondta: keddtől engedélyezve lesz néhány fajta szabadtéri sportolás arcmaszkok használata nélkül, de csak bizonyos szabályok betartása mellett. Arcmaszkok nélkül lehet majd futni vagy kerékpározni az erdőben, a határban. Például lehet teniszezni is, de tilos lesz az öltözők és a mosdók használata.

Bővítik a nyitva tartott üzletek sorát is - mondta Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter. Csütörtökön megnyílnak egyebek között a hobbi-üzletek, a papírboltok, a ruhaboltok, a vaskereskedések vagy a kerékpárokat árusító üzletek és a javító műhelyek. Húsvét után könnyítik a cseh állampolgárok utazását is. Meghatározott és indokolt esetekben már lehetséges lesz kiutazni külföldre, de a hazatérés után ezekre a személyekre kötelező karantén vár.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint a korlátozások feloldásának feltétele, hogy a járványhelyzet a következő napokban se romoljon. Az egészségügyi minisztérium hétfő esti kimutatása szerint 121-re nőtt a fertőséből kigyógyultak száma, ami 25-tel több, mint reggel. A halálos áldozatok száma reggel óta hattal 78-re emelkedett. A többi járvánnyal kapcsolatos adatot csak reggelente közli a tárca.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Soros, a vírus mondja a megoldást a járványra : ne legyen privátszférád és hadd kövessenek mindig nyomon, chipet a bőröd alá, ne lehessen készpénzzel fizetni. Van tovább i

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Technocratic activists are full of solutions to the coronavirus crisis – the same panaceas they've been pushing for years. What problem wouldn't be solved by abolishing the family, privacy, and other things we take for granted?!

Under the time-honored rubric of "never let a good crisis go to waste," the usual suspects have come out of the woodwork to tout their favored "solutions" as answers to the coronavirus pandemic and the attendant economic crisis. Of course, they've been pushing these initiatives for years, and there's a reason (or three) that they haven't been terribly popular – they'd require completely upending current societal models, and few have the stomach for such fundamental change.

Also on rt.com Never let a crisis go to waste: US lawmakers bask in coronavirus panic while quietly building the police state of their dreams

But desperate times call for desperate measures. Surely there's something of value in these revolutionary projects? Let's have a look, shall we…

Abolish cash

On the surface, doing away with physical currency in the middle of an epidemic would seem to make sense. Common wisdom holds that banknotes are dirty, and it's logical to think that they might spread disease. Reports that China was "quarantining" shipments of cash, coupled with a World Health Organization advisory to use contactless payments wherever possible in order to avoid spreading coronavirus, have gone a long way toward manufacturing consent for the concept of dropping cash altogether.

However, MIT Tech Review found no real evidence that cash has been a vector for coronavirus, having queried several microbiologists to get to the bottom of the matter. That won't stop proponents of the cashless society from pushing the theory, of course, but it does take the wind out of their sails (and perhaps their sales). There's a lot of energy behind the movement to take the economy off cash – technocratic heavyweights like the World Economic Forum, former Bank of England chief Mark Carney, and of course Facebook CEO Mark Zuckerberg have all invested serious resources in such a project. The idea is already gaining mainstream currency (no pun intended): a "digital dollar" provision made its way into the US' must-pass coronavirus stimulus bill. While it was ultimately removed, cashless society proponents have continued championing it, reasoning that it's the quickest way of getting the stimulus money into Americans' hands. As the Federal Reserve pours trillions of dollars conjured out of thin air into the economy, it seems only fitting that Americans will increasingly embrace using imaginary money to represent imaginary value.

Abolish fossil fuels

Read more

No, the coronavirus pandemic is NOT helping the environment

The coronavirus pandemic has been seized upon by the climate-change industrial complex as proof that the world must transition away from fossil fuels. As the price of oil has plummeted alongside the generally-collapsing markets, promoters of renewable energy have shifted their appeals from pleading for the planet to pleading for investors' pocketbooks. Why pour money into volatile oil companies when you can have steady profits with wind and solar? Imperial College's Dr. Charles Donovan, one of the loudest voices calling for a coronavirus-inspired shift to renewables, admitted to Forbes that a renewable energy economy wouldn't prevent the next pandemic, or even speed recovery from the current one, but papered over that gap with platitudes about "resilience" and the "big picture."

There's certainly something to be said for taking stimulus money earmarked for shale drillers whose operations were already in the red pre-coronavirus and investing it in renewables, especially because it's very likely that air pollution has contributed to the high number of coronavirus deaths in areas like northern Italy and Hubei province. However, there's a dark side to Donovan's call for decarbonization. Making bailouts contingent on implementing "low-carbon transitions" is holding industry hostage to an agenda in a way that ensures rushed, poorly-thought-out decisions will be made in the name of expediency. Some climate campaigners have even hinted this is their desired outcome, frankly admitting that the dramatic changes ushered in overnight to fight the epidemic mean equally dramatic change is possible in the service of crafting their preferred green future. "Decarbonize in haste, repent in leisure" could save the planet, or destroy what remains of industry post-coronavirus – either way, it's not something to be undertaken from a point of panic.

Abolish privacy 

As coronavirus-related legislation peels back the privacy protections once enshrined in law, some activists believe we should dispense with this antiquated notion altogether and just embrace the microchip. Bill Gates has been an enthusiastic promoter of the idea, casually bringing it up during a Reddit 'Ask Me Anything' in response to an unrelated question. The Microsoft billionaire-turned-'philanthropist' responded to a question about how governments might decide what businesses are "essential" during a crisis by suggesting the use of "digital certificates to show who has recovered or been tested recently or when we have a vaccine who has received it." Whoa there, buddy. Gates has funded research into "quantum-dot tattoos" that simultaneously vaccinate and leave a record of the vaccination, allowing recipients of the shot to be identified as such after the fact. He also backs the ID2020 initiative, which late last year announced plans to implant biometric ID technology in babies born in Bangladesh and homeless people in Austin, Texas. Articles about the dystopian initiative recently had a disclaimer slapped on warning that the program is "not [intended] to track individuals, as claimed by some conspiracy theorists." Gee, that's a relief!

Meanwhile, multiple tech companies, including Google, the surveillance state cheerleaders at Palantir, and (reportedly) the global mobile phone industry itself are at various stages of rolling out programs to track the spread of coronavirus using location data collected from people's phones. The data is supposedly anonymized, but given tech companies' abysmal history of paying lip service to privacy while feeding users' data to government agencies – to say nothing of catastrophic leaks – I think we can be forgiven for urging caution before rushing headlong into this particular Brave New World.

Also on rt.com We cannot allow Facebook and Twitter to use Covid-19 to launch their own coup d'état

Abolish the family

The coronavirus crisis is unprecedented in the amount of disruption it has caused, and outlandish manifestos are to be expected. But the call to abolish the family 'because coronavirus', published by OpenDemocracy, is in a class by itself. The writer, Sophie Lewis, seems appalled at the idea of families self-isolating together, because family homes are "fundamentally unsafe" spaces rife with inequality. The existence of abusive relationships is held up as proof that the family itself is an oppressive structure, while housework is likened to psychological torture. Instead, she calls on society to fling open the doors of prisons and detention centers and house the inhabitants in their "private palaces."

It may be easy to dismiss as extreme a view that "the private family qua mode of social reproduction still, frankly, sucks. It genders, nationalizes and races us. It norms us for productive work. It makes us believe we are 'individuals.'" But this isn't just a personal blog, or some antifa kid's Tumblr – this is an outlet sponsored by some very influential organizations, including George Soros' Open Society Foundations. Clearly it had to go through some kind of editorial approval before being published. "Social distancing" aside, there's no logical reason coronavirus should make us put aside our family ties, and one has to wonder why an outlet like this is okay with calling on others to discard the parts of life that – for most of us – make it worth living.

Like this story? Share it with a friend!

The statements, views and opinions expressed in this column are solely those of the author and do not necessarily represent those of RT.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.