2020. április 4., szombat

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt se brüsszel küldte

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ezt se brüsszel küldte

Saturday 04 April 2020 08:37 AM UTC+00

A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt. A megbeszélésen kiemelte:

a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország „történelmének legnagyobb hazatérési akciójában" és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában.

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját, amelyet Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet.

A miniszter kiemelte, hogy a Huawei az egyik legjelentősebb vállalat a világgazdaság digitális átállásának szempontjából, a cég Magyarországon is fontos beruházásokat hajt végre és több mint 300 embernek ad munkát.

A vállalat emellett hozzájárul az egészségügyi védekezéshez is, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre – közölte a külügyminiszter.

MTI

Kiemelt kép: A Huawei egészségügyi adománya a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 3-án. A kínai távközlési vállalat egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. – MTI/Illyés Tibor

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem szabad majd elfelejteni, ahogy a bajban még külön büntet és rugdos minket ez a bolsevik liberális és nem európai érdekű unió. Ki kell lépni!"Politikai háború bontakozo

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Már jó ideje egyértelmű, hogy főleg az észak- és nyugat-európai tagpártok ki akarják zárni a Fideszt az Európai Néppártból. De mára már ennél is többről van szó: látszik és érződik, hogy létrejött egy hálózatosan megjelenő politikai akarat, amelynek célja Magyarország kizárása az Európai Unióból. Ma már ez egyfajta csomagtervként létezik.

Nem áll szándékomban e helyütt felsorolni azoknak a nevét, akik az elmúlt napokban megtámadták a magyar kormányt és a Fideszt a parlament által elfogadott koronavírus-törvénnyel kapcsolatban, Matteo Renzi volt olasz szocialista miniszterelnöktől kezdve David Sassoli szocialista EP-elnökön és Donald Tusk lengyel (!) néppárti (!) elnökön át egészen Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszterig és tovább, beleértve természetesen a Soros-birodalom szokásos szervezeteit. A felsorolásnak, az általuk mondottak idézésének immáron nincs semmi értelme, mert egyrészt a lista naponta bővül, másrészt amit mondanak, azt már betéve tudjuk és előre is fel tudnánk mondani magunk is.

A legdurvább mégis az, hogy a német közszolgálati adó, az ARD a Facebook-oldalán egy olyan képet jelentetett meg, amelyen egy náci karszalagon a horogkereszt helyén Orbán Viktor jelent meg. Ez tényleg hajmeresztő. És jobb, ha belátjuk: itt már sokkal többről van szó, mint hogy egyes politikusok, médiumok, pártok és képviselők elfogult, téves, igaztalan vádakat sorakoztatnak fel a Fidesz és Magyarország ellen, illetve nagy marhaságokat beszélnek és írnak le rólunk.

Ha „csak" ennyiről lenne szó, akkor jogosult lenne az a szándékunk, hogy a szép és a kevésbé szép szó erejével, nyilatkozatokkal és cikkekkel próbáljuk meg meggyőzni ellenfeleinket (értsd: ellenségeinket) a mi igazságunkról. Ugyanis itt már nem igazságokról és hazugságokról, tényekről és hamis információkról, valóság és fake news ellentétéről van szó, amelyben elég rendet vágni és akkor minden megoldódik. Nem, ez itt már más terep: itt egy már évek óta lappangó, s most elemi erővel felszínre törő politikai akarat jelent meg, amely mögött egy globális hálózat áll. Ez a politikai akarat elhatározta, hogy a Fideszt és magyar kormányt, s vele Magyarországot – mint nem kívánatos tényezőket – eltávolítja először a néppártból, másodszor pedig az unióból. Ez a politikai célja a hálózatnak, s ehhez keresi a megfelelő alkalmakat és érveket, a cselekvési terepeket.

Politikai háború bontakozott ki velünk szemben, mert pontosan látszik, hogy a globális hálózat, amelyik ki akar nyírni bennünket, ha nem is katonai, de a verbális erőszak eszközei­től sem riad vissza. Már egy jó ideje ezt teszik, a manipulált európai parlamenti szavazásoktól kezdve a széthazudott országjelentésekig, odáig, hogy egyszerűen politikai karanténba akarnak zárni bennünket – éppen a világjárvány idején, ami különösen visszataszító jelenség. De a politikai akarat láthatóan megszületett, s nem válogat az eszközökben.

Tehát mi hiába mutogatjuk és küldjük el minden médiumnak, politikusnak a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényt, hogy olvassák el, s hiába mondjuk el százszor, hogy a törvény a kormányt csak és kizárólag a járvánnyal kapcsolatos arányos és szükséges lépések megtételére jogosítja fel, a válasz a következő: az Orbán-kormány diktatúrát akar. És kuss! Ennek a vitának már nincs köze semmihez.

Az igazságtól teljesen független politikai akarat mindig jelen volt a történelemben, sőt igazából inkább ez volt és ez van jelen a politikában.
Bonaparte Napóleon nem sokat egyezkedett az európai nemzetekkel, poroszokkal, angolokkal, oroszokkal, osztrákokkal. Egész egysze­rűen elhatározta, hogy uralma alá hajtja Euró­pát, és ennek megfelelően cselekedett. S természetesen Adolf Hitler sem arról volt híres, hogy a kölcsönösen előnyös szerződések kidolgozásán fáradozott volna az európai nagyhatalmakkal való tárgyalásai során, rá inkább a következő mondás volt a jellemző: „Megmásíthatatlan elhatározásom, hogy Csehszlovákiát belátható időn belül szétzúzom." Kevés igazság vagy hazugság, kevés igaz vagy hamis hír játszott itt szerepet.

És ami minket különösen fájón érint, az éppen a trianoni békediktátum; hiszen gróf Apponyi Albert híres versailles-i védőbeszédében térképek segítségével sorolta fel mindazokat a tényeket, adatokat, információkat, amelyek a kisantant, de főleg a csehek és románok által felállított fake newsokat tételesen cáfolta, s bizonyította, hogy az etnikai és történelmi elv, illetve a wilsoni önrendelkezés elve brutálisan sérülne a ránk kényszerítendő békediktátum esetében. A legfájóbb, hogy a brit és az olasz fél hajlott is arra, hogy figyelembe vegye a tényeket és az igazságot a békefeltételek kialakításakor, ám végül beadták a derekukat a főleg a francia és a szabadkőműves akarat előtt, mondhatnám nyugodtan, a hálózatos akarat előtt – melynek „megmásíthatlan elhatározása" volt, hogy Magyarországot belátható időn belül szétzúzza, mert az útjában állt.

Eltelt száz év, és ugyanott tartunk, mint Trianon időszakában. Ismét van egy hálózatos, globális politikai akarat, amely ki akar bennünket tessékelni az uniós játszótérről. Ha cinikus lennék, azt mondanám, egészen aktuális a tria­noni megemlékezés, de inkább az a sajnálatos helyzet, hogy szinte semmi energiánk nem marad a trianoni megemlékezésre, mert éppen az aktuális támadásokat kell kivédenünk.

Az átfogó támadás, vagy másképp egész pályás letámadás öt fronton jelenik meg. Elsőként az unión belüli politikai ellenfeleink frontján, amelyhez sajnos már nemcsak a kommunisták, szocialisták, zöldek és liberálisok tartoznak, hanem immáron önmagukat kereszténydemokratának-konzervatívnak (néppártinak) csúfoló erők egy jelentős része is, elrettentő példaként említve a lengyel (így még jobban fáj!) Tuskot, aki még a ballibeknél is jobban gyűlöli Orbán Viktort.

Ennek látványos megnyilvánulásaként több nyugat-európai ország külügyminiszterei közös nyilatkozatot adtak ki, melyben felszólítják a bizottságot, hogy kísérje figyelemmel a magyarországi fejleményeket, hiszen ott már nem is diktatúra, hanem már lassan pogromok vannak készülőben. E politikai akarat kifejezői egytől egyig a hagyományos Nyugat-Európához tartoznak, s csak örülhetünk, hogy egyelőre egyetlen közép- vagy kelet-európai ország sem vetette alá magát a magyarellenes politikai elszántságnak. Kedves nyugat-európai barátaink, csak gratulálni tudunk a vasfüggöny újbóli leeresztéséhez a Lajta mentén! Látható, hogy a hálózatos akarat igyekszik a még húzódozó bizottságot és annak kétségtelenül visszafogottabb elnökét, Ursula von der Leyen asszonyt harapófogóba rakni: nagy kérdés, meddig tud ellenállni.

A második front a média, amely elképesztő elszántsággal hajtja végre a Ki Magyarországgal az unióból! című projektet, különös tekintettel a német médiára. Mindez persze egyáltalán nem véletlen, hiszen a meghatározó nyugati médiumok a globális hálózat tulajdonában vannak.

A harmadik front a Soros György által létrehozott globális álcivil társadalmi hálózat, tömve alapítványokkal, jogvédőkkel, NGO-kal, mozgalmárokkal és fizetett forradalmárokkal, melyek itthonról és külföldről egyaránt támadják hazánkat.

A negyedik a kevésbé megmutatkozó globális pénzügyi elit, amelynek célja az a világkormányzás és világtársadalom, e már nem is titkolt célról nemrég e globális elit egyik ismert képviselője, Gordon Brown volt brit miniszterelnök nyilatkozott egyértelműen és meglepő nyíltsággal.

Az ötödik front pedig a klímahisztériát terjesztő hálózat a tizenéves svéd kislánnyal; a globalista zöldek a klímavédelem ürügyén próbálják a világkormányzásba belekényszeríteni a szuverenitásukat védő államokat.

Ezzel nézünk szembe, és ez valóban még a világjárványnál is veszélyesebb.

De vajon honnan ez a szinte már tapintható meg nem értés, gyűlölet velünk szemben, ami még a velünk szövetséges szláv és balkáni országokat sem érinti ennyire, Lengyelországot leszámítva? Két oka van. Az egyik: mindenben szembe megyünk a globális hálózat céljaival, s láthatóan erősek és magabiztosak vagyunk. Ez irritáló számukra, bosszút akarnak állni rajtunk. A másik: ránk még mindig úgy tekintenek, mint a gótokra, az osztrogótokra, a hunokra, az avarokra, a vandálokra, a szvébekre stb.: barbár, Rómába betolakodó nép vagyunk, nem Európába valók. Ez bizsereg a lelkük mélyén. A két ok pedig összeadódik, egymást erősíti, és máris érthetőbb a velünk szembeni indulat. Aminek semmi köze igazsághoz, tényekhez, erkölcshöz, s különösen nincs köze liberalizmushoz és demokráciához.

Van tehát mit megvédenünk. Van történelmi rutinunk, és vannak alternatíváink geopolitikai, szövetségeseink pedig politikai szempontból. Nem kell tehát a végtelenségig ragaszkodnunk olyan kötelékekhez és szövetségekhez, amelyek közben lekötöztek és megbéklyóztak bennünket. Amit pedig ezer éve nem szeretünk és nem is tűrünk.

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: 1954 óta van BCG oltás nálunk. Nem csecsemőkorban adták, tehát aki ilyet kapott az védettebb. Jellegzetes heget hagyott a vállon, onnan is tudható kaptunk-e ilyet."“Magyar

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Kisebb mértékű az új koronavírus okozta halálozás azokban az országokban, ahol a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett újszülöttkori BCG védőoltást a 20. század első felétől egészen napjainkig kötelező jelleggel alkalmazzák – ismertet egy nemrég napvilágot látott epidemiológiai vizsgálatot dr. Ruppert Mihály PhD-hallgató. Eszerint, ha a megfigyelés helytálló, Magyarország – ahol 1954 óta alkalmazzák az oltást – a kedvezőbb helyzetű országok közé sorolható. Az epidemiológiai megfigyelés bizonyítására a következő napokban, hetekben a világ számos pontján indulnak klinikai vizsgálatok.

A COVID-19 által okozott járvány hetek alatt pandémiává vált. Bár a fertőzés valóban minden földrészen jelen van, bizonyos országok között jelentős különbségek figyelhetők meg a vírus által okozott megbetegedési és halálozási mutatókban. Újabb kutatási eredmények felvetették, hogy e jelenség hátterében – a kulturális normákban és az egészségügyi ellátás minőségében tapasztalható különbségek mellett – a védőoltások alkalmazásának eltérő gyakorlata is szerepet játszhat.

Egy nemrég napvilágot látott epidemiológiai vizsgálat szerint ugyanis a Mycobacterium tuberculosis által okozott gümőkór, vagyis tuberkulózis (TBC) megelőzésére kifejlesztett védőoltás (Bacille Calmette-Guérin, BCG) alkalmazása fordított összefüggést mutat a COVID-19 fertőzöttséggel, illetve a betegség lefolyásával. Figyelemfelkeltő adat, hogy azokban az országokban, ahol a 20. század első felétől kezdődően (ide sorolható Brazília, ahol 1920-as évektől, illetve Japán, ahol 1937-től végeznek rutinszerű oltást) egészen napjainkig az újszülöttkori BCG oltást kötelező jelleggel alkalmazzák, a COVID-19 fertőzés az átlagnál kisebb mértékben vezet a betegek halálához. Ezzel szemben azokban az országokban, ahol a BCG oltási programokat felfüggesztették (pl. Spanyolország, Franciaország) vagy a kötelező jellegű oltási gyakorlat sosem került bevezetésre (pl. Olaszország) a vírusfertőzés meglehetősen nagy arányban követeli a betegek életét. Tekintve, hogy a COVID-19 elsősorban az idősebb korosztály számára jelent fenyegetést, azokban az országokban, ahol a BCG vakcinát viszonylag későn vezették be (pl. Iránban, ahol erre 1984-ben került sor) a védőoltásból származó előnyök szintén kevésbé érvényesülnek. Reményre adhat okot, hogy hazánkban az újszülöttkori BCG védőoltást 1954 óta kötelező jelleggel alkalmazzák. Így, amennyiben a megfigyelés helytálló, Magyarország a kedvezőbb helyzetű országok közé sorolható.

A pontos molekuláris mechanizmus, melyen keresztül a BCG vakcináció a TBC mellett a COVID-19 és egyéb felső légúti vírusfertőzésekkel szemben is védelmet biztosít, jelenleg kevésbé ismert. Bizonyos állatkísérletes adatok a BCG oltás pleiotróp protektív hatását azzal hozzák összefüggésbe, hogy a vakcina olyan gyulladásos mediátorok képződését segíti elő, melyek a nem specifikus vírusellenes immunitás hatékonyságát fokozzák. Ennek igazolására további alapkutatások szükségesek.

Szintén korlátozottak az ismereteink arra vonatkozóan, hogy a BCG beadása után mikortól számíthatunk a COVID-19 ellenes védelem kialakulására. Részben ennek a kérdésnek a megválaszolására, részben magának az epidemiológiai megfigyelésnek a bizonyítására a következő napokban, hetekben a világ számos pontján indulnak klinikai vizsgálatok. Ezek közül külön említésre méltó az ausztráliai BRACE vizsgálat, ahol közel négyezer egészségügyi dolgozót terveznek oltásban részesíteni.

Dr. Ruppert Mihály

Forrás: Correlation between universal BCG vaccination policy and reduced morbidity and
mortality for COVID-19: an epidemiological study. Aaron Miller, Mac Josh Reandelar, Kimberly Fasciglione, Violeta Roumenova, Yan Li, and Gonzalo H. Otazu
doi:https://doi.org/10.1101/2020.03.24.20042937. 

Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Országimázs. Angolul a Hungary + politics szavakra sajnos liberális gyalázkodás jön főleg találatként. És aki messze él, nameg erre nevelték, az el is hiszi."Tehát még egy

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

A forintgyengülés okait kutatva leplezi le a balliberális ellenzék szándékos károkozását Zsiday Viktor befektetési elemző. Írásából világosan kiderül, hogy a 370 forintot is elérő euróárfolyam alakulásának semmi köze a gazdaság valós állapotához, annak politikai okai vannak. A politikai ok pedig nem más, mint a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvény megszavazása körül kirobbantott hisztéria, a hitlerezés, a diktátorozás, valamint Orbán Viktor és kormányának ismételt lejáratása a nemzetközi színtéren.

Ahogy Zsiday fogalmaz, a befektetők úgy tekintenek erre, mint amikor Palpatine szenátor a klón-háborús válságot kihasználva magához ragadta a hatalmat. Holott szerinte a kormány a parlamenti kétharmad birtokában eddig is azt tett, amit akart, de ez lényegtelen is, nem az számít ugyanis, mi a valóság.

A piaci árfolyamokat nem az objektív valóság, hanem a valóságról alkotott kép, a percepció, vagy még inkább annak változása vezérli. Ha pedig sok befektető gondolja azt, hogy Magyarország diktatúrává válik, akkor elkezdik kivonni a tőkét, így pedig a forint gyengülni fog – írta Zsiday.

Tehát még egyszer, lassan, hogy az összes gazember megértse.

A forintgyengülést az okozta, hogy a balliberális ellenzék és lakájmédiája telekürtölte a nyilvánosságot idehaza és szerte a világban azzal, hogy Orbán teljhatalomra tör, a világjárvány ürügyén végleg lerombolja a demokrácia és a jogállam maradékát is, és diktatúrát épít ki a romokon. Mindez pedig teljesen független attól, hogy az általuk aljas módon „felhatalmazási törvénynek" nevezett jogszabály körüli vitában kinek volt igaza, és kinek nem.

És ez csak az egyik súlyos következmény. Jól láthatóan felerősödött ismét az Európai Néppárt és a felfüggesztett státuszú Fidesz vitája a kizárásról, nyüzsögnek újra a hetes cikkely ostoba szerelmesei, és az oly nagyon polgári konzervatív Tusk vírusnak nevezi a magyar miniszterelnököt. Ahelyett, hogy a bőszen emlegetett szolidaritás jegyében azon gondolkodnának, milyen segítséget tudnának nyújtani a járvány elleni védekezéshez a tagállamoknak. Ha rettenetesen megkésve is…

S ha már Zsiday a Csillagok Háborújából hozott hasonlatot, akkor villantsunk fel egy képet mi is a filmből: ott ül a halálcsillag kényelmes foteljében a fekete csuklyás szörnyeteg, nézi az eseményeket az elé vetített hologramon, és elégedetten vigyorogva jegyzi meg, minden a terv szerint halad. Amíg a hülyék Orbán Viktort diktátorozzák, addig az ő kiléte és szándéka ugyanis homályban marad.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Álhírek tudatos terjesztői - szerkesztői : Qbit, Magyar Hang,Magyar Narancs, ZsúrpubiQbit se különb az itcafe-nál, "progresszív" kulturmarxisták. Pedig az informatika poli

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Elképesztő gyorsasággal terjednek a rémhírek és az álhírek a járvánnyal kapcsolatban. Rémhírterjesztés miatt már harminchat eljárás indult Magyarországon, az álhíreket pedig képtelenség megszámolni. Az egyik friss álhír, hogy az Országos Vérellátó Szolgálatnál megtiltották a maszkok használatát – hangzott el az M1 Híradójában.

Felsőbb utasításra nem viselhetnek maszkot a vérellátó szolgálat munkatársai – írta néhány napja a Magyar Hang nevű oldal. A portál azt állította, hogy az intézmény vezetése „lényegében megtiltotta dolgozói számára az egészségügyi maszkok használatát". A cikkben egy állítólagos, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazató-helyettese által írt belső levélre hivatkoznak. Eszerint a dolgozók azért nem viselhetik a szájmaszkot, mert az intézmény nincs kitéve a fertőzésveszélynek.

A Magyar Hang azt is írja, hogy az ügyben megkérdezték az intézmény vezetőségét, mi alapján tiltották meg a dolgozóiknak a szájmaszk viselését, majd megígérik, hogyha kérdéseikre választ kapnak, frissítik a cikket.

Csakhogy ez nem történt meg. A Magyar Hang nem frissítette a cikket annak ellenére, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat szinte azonnal közleményben cáfolta a hamis információt. Az intézmény leszögezte: a sajtóhírekkel ellentétben sem korábban, sem most nem tiltották a szájmaszk használatát, sőt, protokolljukban kifejezetten ajánlják annak viselését. Kötelezővé azonban senki számára nem teszik.

A Magyar Hang által terjesztett hamis információt azonban még a hivatalos cáfolat megjelenése előtt több kormánykritikus portál is átvette. Megosztotta például a Jobbik-közeli Zsúrpubi és a liberális Magyar Narancs is.

Az álhírterjesztők miatt az elmúlt időszakban nem csak az Országos Vérellátó Szolgálatnak kellett tisztázó közleményt kiadnia. A Semmelweis Egyetem is erre kényszerült, miután a Qubit nevű portál névtelen forrásra hivatkozva egyebek mellett azt állította, hogy két osztályt be kellett zárni a klinikán.

Az egyetem közleményében hangsúlyozta: a cikk állításaival ellentétben rektori utasításra a Neurológiai Klinika valamennyi munkatársát tesztelték, így még a betegség korai szakaszában tudták azonosítani a koronavírussal fertőzötteket. Hozzáteszik: a jelenlegi járványügyi helyzetben különösen etikátlannak és szakmailag megengedhetetlennek tartják a pánikkeltő és ellenőrizetlen információk megjelentetését.

A rendőrség már nyomoz Kásler Miklós levelének hamisítása ügyében is. Az emberi erőforrások minisztere nemrég a halottvizsgálatot végző orvosok részére küldött egy hivatalos levelet, amiben az új eljárásrendet ismerteti a koronavírusban elhunytak vizsgálatával kapcsolatban.

Ezt a szöveget azonban valaki meghamisította, úgy, hogy bárki azt hihesse: a miniszter arra utasította az orvosokat, hogy hamisítsák meg a koronavírusban elhunyt áldozatok számát. A hamis levél miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda már több adathordozót lefoglalt, és tanúkat is kihallgatott.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint eddig harminckét esetben rémhírterjesztés, huszonkét ügyben pedig közveszéllyel való fenyegetés miatt indult büntetőeljárás. A parlament hétfői döntésének értelmében mostantól egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt állít, vagy úgy ferdít a tényeket, hogy az „alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa".

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Lehet gondolkodni már most, hogy úgy 2 hónap múlva milyen "különállási" stratégiákat érdemes alkalmazni, mert a nyarat az emberek nem fogják panellakásokban kibírni, azt

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem zárja ki, hogy a cseh kormány már húsvét előtt enyhíthetne a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezhetné újabb boltok kinyitását, illetve néhány sporttevékenységet.

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem zárja ki, hogy a cseh kormány már húsvét előtt enyhíthetne a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezhetné újabb boltok kinyitását, illetve néhány sporttevékenységet.

A Právo című lapban szombaton megjelent interjúban a miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány hétfőn foglalkozik ezzel a témával, de alapvetően minden attól függ, hogyan alakul a koronavírus-járvány Csehországban és a világban.

„Szeretném, ha minél hamarabb visszatérhetnénk a normális élethez. Már hétfőn foglalkozni fogunk néhány üzlet, például a villamossági, a papír- és cipőboltok újranyitásával. Mérlegeljük, hogy engedélyezzük a szabadtéri sporttevékenységet, például a kerékpározást, a futást, a korcsolyázást, teniszt, csónakázást és másokat" – sorolta a kormányfő a Právoban.

Csehországban április 11-ig szükségállapot van érvényben. A kormány javasolta a képviselőháznak, hogy ezt újabb harminc nappal hosszabbítsák meg. Az ellenzéki pártok a javaslatot elutasítják, és csak április végéig hajlandóak meghosszabbítani a szükségállapotot. A kormányfő az interjúban megismételte, hogy hajlandó a kompromisszumra.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Közös kultúra nélkül, aminek nemcssak valami elvont hagyomány de a mindennapi életvitel és szokások is részét képezik, csak elsivárosodni lehet. Pl. azt hiszed franciáknál

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Így nagyon nehéz a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés.

Hazánkban sokakban él még a mai napig is az a téves meggyőződés, hogy a „fejlett Nyugaton" az élet minden területén minden szebb, jobb, értékesebb annál, mint ami adott esetben Magyarországon van.

Most éppen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezés kapcsán Franciaországból érkeztek olyan hírek, amelyek ennek épp az ellenkezőjét támasztják alá.

Miközben a magyarországi ellenzék nagy előszeretettel bírálja – mit bírálja, szidja – a magyar egészségügyet, addig mostanra kiderült, hogy Frankhonban az egészségügyi dolgozóknak (mentősöknek) sokszor 2009-ben (!) lejárt szavatosságú védőfelszereléseket kell viselniük, és – most kapaszkodjanak meg – nem valamelyik esetleg kevésbé fejlett régió egészségügyi intézményeiben, hanem a fővárosban, Párizsban.

Abban a Párizsban, ahol van olyan egészségügyi dolgozó, akinek havonta mintegy 1400 eurós fizetéssel kell beérnie, miközben a franciáknál 1200 euró körül van a minimálbér. Csak összehasonlításképpen: Párizsban egy 25 m²-es pici garzonlakás havi bérleti díja is 700-800 euró körül mozog.

A francia köztévé híradásából az is kiderül: nem sok hiányzik ahhoz, hogy alapvető gyógyszerek, mint a fájdalomcsillapító és a gyulladáscsökkentő, hiánycikké váljanak, miközben az egészségügyben rendszeresített védőmaszkok száma 2012 óta drámai mértékben csökkent. Az egyik, ezen védőfelszerelések gyártására szakosodott amerikai cég ki is vonult az országból, nem lévén igény a munkájukra. Legalábbis a balliberálisok irányította francia kormányzat részéről.

Ilyen körülmények között kell tehát helytállniuk a párizsi nővéreknek, asszisztenseknek és kell ellátniuk az egyre nagyobb számban a kórházakba érkező fertőzötteket.

Nem kell hozzá perfekt francia nyelvtudás – néha egy fordítóprogram használata is elég lehet –, hogy mindenki számára világossá váljék, a közösségi oldalakon kommentelő francia egészségügyi és szociális területen dolgozóknak milyen véleményük van a balliberális kormányzásról.

LA RÉVOLTE DES SOIGNANTS

"Vous êtes des salopards", "Vous devrez payer", "Je refuse de participer à cette pitrerie", le monde des soignants est en colère contre le gouvernement et son monde

Közzétette: Les Jours Heureux – 2020. március 31., kedd

Csak remélni tudjuk, hogy náluk nem lesznek olyan, az apokalipszishoz hasonló állapotok, melyeket Olaszország egyes kórházaiban lehet látni.

És ha ez még nem lenne elég, az ottani közmédia arról is tudósított, hogy Franciaország mintegy 500 körzetében szinte nincs is térerő, a mobilhálózat rendkívül elavult, akadnak olyan területek, ahol szinte nincs értékelhető internethozzáférés. El lehet képzelni, hogy a koronavírus-járvány miatt ott is a négy fal közé szoruló diákok számára mennyi ideig tart a tanulmányaikhoz szükséges tananyagok oldalainak betöltése, letöltése.

Budapesten dolgozó idegenvezetőktől származó információ, hogy a hazánkba látogató francia turisták számára azonnal szembetűnő az itt tapasztalható tisztaság és a mobilhálózat fejlettsége.

Úgyhogy ezentúl mindenkit arra kérünk: kezelje kellő mértéktartással ezt a fejlett Nyugat vs. elmaradott Kelet nevezetű valótlanságot.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: 1954 óta van BCG oltás nálunk. Nem csecsemőkorban adták, tehát aki ilyet kapott az védettebb. Jellegzetes heget hagyott a vállon, onnan is tudható kaptunk-e ilyet."“Magyar

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Kisebb mértékű az új koronavírus okozta halálozás azokban az országokban, ahol a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett újszülöttkori BCG védőoltást a 20. század első felétől egészen napjainkig kötelező jelleggel alkalmazzák – ismertet egy nemrég napvilágot látott epidemiológiai vizsgálatot dr. Ruppert Mihály PhD-hallgató. Eszerint, ha a megfigyelés helytálló, Magyarország – ahol 1954 óta alkalmazzák az oltást – a kedvezőbb helyzetű országok közé sorolható. Az epidemiológiai megfigyelés bizonyítására a következő napokban, hetekben a világ számos pontján indulnak klinikai vizsgálatok.

A COVID-19 által okozott járvány hetek alatt pandémiává vált. Bár a fertőzés valóban minden földrészen jelen van, bizonyos országok között jelentős különbségek figyelhetők meg a vírus által okozott megbetegedési és halálozási mutatókban. Újabb kutatási eredmények felvetették, hogy e jelenség hátterében – a kulturális normákban és az egészségügyi ellátás minőségében tapasztalható különbségek mellett – a védőoltások alkalmazásának eltérő gyakorlata is szerepet játszhat.

Egy nemrég napvilágot látott epidemiológiai vizsgálat szerint ugyanis a Mycobacterium tuberculosis által okozott gümőkór, vagyis tuberkulózis (TBC) megelőzésére kifejlesztett védőoltás (Bacille Calmette-Guérin, BCG) alkalmazása fordított összefüggést mutat a COVID-19 fertőzöttséggel, illetve a betegség lefolyásával. Figyelemfelkeltő adat, hogy azokban az országokban, ahol a 20. század első felétől kezdődően (ide sorolható Brazília, ahol 1920-as évektől, illetve Japán, ahol 1937-től végeznek rutinszerű oltást) egészen napjainkig az újszülöttkori BCG oltást kötelező jelleggel alkalmazzák, a COVID-19 fertőzés az átlagnál kisebb mértékben vezet a betegek halálához. Ezzel szemben azokban az országokban, ahol a BCG oltási programokat felfüggesztették (pl. Spanyolország, Franciaország) vagy a kötelező jellegű oltási gyakorlat sosem került bevezetésre (pl. Olaszország) a vírusfertőzés meglehetősen nagy arányban követeli a betegek életét. Tekintve, hogy a COVID-19 elsősorban az idősebb korosztály számára jelent fenyegetést, azokban az országokban, ahol a BCG vakcinát viszonylag későn vezették be (pl. Iránban, ahol erre 1984-ben került sor) a védőoltásból származó előnyök szintén kevésbé érvényesülnek. Reményre adhat okot, hogy hazánkban az újszülöttkori BCG védőoltást 1954 óta kötelező jelleggel alkalmazzák. Így, amennyiben a megfigyelés helytálló, Magyarország a kedvezőbb helyzetű országok közé sorolható.

A pontos molekuláris mechanizmus, melyen keresztül a BCG vakcináció a TBC mellett a COVID-19 és egyéb felső légúti vírusfertőzésekkel szemben is védelmet biztosít, jelenleg kevésbé ismert. Bizonyos állatkísérletes adatok a BCG oltás pleiotróp protektív hatását azzal hozzák összefüggésbe, hogy a vakcina olyan gyulladásos mediátorok képződését segíti elő, melyek a nem specifikus vírusellenes immunitás hatékonyságát fokozzák. Ennek igazolására további alapkutatások szükségesek.

Szintén korlátozottak az ismereteink arra vonatkozóan, hogy a BCG beadása után mikortól számíthatunk a COVID-19 ellenes védelem kialakulására. Részben ennek a kérdésnek a megválaszolására, részben magának az epidemiológiai megfigyelésnek a bizonyítására a következő napokban, hetekben a világ számos pontján indulnak klinikai vizsgálatok. Ezek közül külön említésre méltó az ausztráliai BRACE vizsgálat, ahol közel négyezer egészségügyi dolgozót terveznek oltásban részesíteni.

Dr. Ruppert Mihály

Forrás: Correlation between universal BCG vaccination policy and reduced morbidity and
mortality for COVID-19: an epidemiological study. Aaron Miller, Mac Josh Reandelar, Kimberly Fasciglione, Violeta Roumenova, Yan Li, and Gonzalo H. Otazu
doi:https://doi.org/10.1101/2020.03.24.20042937. 

Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem szabad majd elfelejteni, ahogy a bajban még külön büntet és rugdos minket ez a bolsevik liberális és nem európai érdekű unió. Ki kell lépni!"Politikai háború bontakozo

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Már jó ideje egyértelmű, hogy főleg az észak- és nyugat-európai tagpártok ki akarják zárni a Fideszt az Európai Néppártból. De mára már ennél is többről van szó: látszik és érződik, hogy létrejött egy hálózatosan megjelenő politikai akarat, amelynek célja Magyarország kizárása az Európai Unióból. Ma már ez egyfajta csomagtervként létezik.

Nem áll szándékomban e helyütt felsorolni azoknak a nevét, akik az elmúlt napokban megtámadták a magyar kormányt és a Fideszt a parlament által elfogadott koronavírus-törvénnyel kapcsolatban, Matteo Renzi volt olasz szocialista miniszterelnöktől kezdve David Sassoli szocialista EP-elnökön és Donald Tusk lengyel (!) néppárti (!) elnökön át egészen Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszterig és tovább, beleértve természetesen a Soros-birodalom szokásos szervezeteit. A felsorolásnak, az általuk mondottak idézésének immáron nincs semmi értelme, mert egyrészt a lista naponta bővül, másrészt amit mondanak, azt már betéve tudjuk és előre is fel tudnánk mondani magunk is.

A legdurvább mégis az, hogy a német közszolgálati adó, az ARD a Facebook-oldalán egy olyan képet jelentetett meg, amelyen egy náci karszalagon a horogkereszt helyén Orbán Viktor jelent meg. Ez tényleg hajmeresztő. És jobb, ha belátjuk: itt már sokkal többről van szó, mint hogy egyes politikusok, médiumok, pártok és képviselők elfogult, téves, igaztalan vádakat sorakoztatnak fel a Fidesz és Magyarország ellen, illetve nagy marhaságokat beszélnek és írnak le rólunk.

Ha „csak" ennyiről lenne szó, akkor jogosult lenne az a szándékunk, hogy a szép és a kevésbé szép szó erejével, nyilatkozatokkal és cikkekkel próbáljuk meg meggyőzni ellenfeleinket (értsd: ellenségeinket) a mi igazságunkról. Ugyanis itt már nem igazságokról és hazugságokról, tényekről és hamis információkról, valóság és fake news ellentétéről van szó, amelyben elég rendet vágni és akkor minden megoldódik. Nem, ez itt már más terep: itt egy már évek óta lappangó, s most elemi erővel felszínre törő politikai akarat jelent meg, amely mögött egy globális hálózat áll. Ez a politikai akarat elhatározta, hogy a Fideszt és magyar kormányt, s vele Magyarországot – mint nem kívánatos tényezőket – eltávolítja először a néppártból, másodszor pedig az unióból. Ez a politikai célja a hálózatnak, s ehhez keresi a megfelelő alkalmakat és érveket, a cselekvési terepeket.

Politikai háború bontakozott ki velünk szemben, mert pontosan látszik, hogy a globális hálózat, amelyik ki akar nyírni bennünket, ha nem is katonai, de a verbális erőszak eszközei­től sem riad vissza. Már egy jó ideje ezt teszik, a manipulált európai parlamenti szavazásoktól kezdve a széthazudott országjelentésekig, odáig, hogy egyszerűen politikai karanténba akarnak zárni bennünket – éppen a világjárvány idején, ami különösen visszataszító jelenség. De a politikai akarat láthatóan megszületett, s nem válogat az eszközökben.

Tehát mi hiába mutogatjuk és küldjük el minden médiumnak, politikusnak a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényt, hogy olvassák el, s hiába mondjuk el százszor, hogy a törvény a kormányt csak és kizárólag a járvánnyal kapcsolatos arányos és szükséges lépések megtételére jogosítja fel, a válasz a következő: az Orbán-kormány diktatúrát akar. És kuss! Ennek a vitának már nincs köze semmihez.

Az igazságtól teljesen független politikai akarat mindig jelen volt a történelemben, sőt igazából inkább ez volt és ez van jelen a politikában.
Bonaparte Napóleon nem sokat egyezkedett az európai nemzetekkel, poroszokkal, angolokkal, oroszokkal, osztrákokkal. Egész egysze­rűen elhatározta, hogy uralma alá hajtja Euró­pát, és ennek megfelelően cselekedett. S természetesen Adolf Hitler sem arról volt híres, hogy a kölcsönösen előnyös szerződések kidolgozásán fáradozott volna az európai nagyhatalmakkal való tárgyalásai során, rá inkább a következő mondás volt a jellemző: „Megmásíthatatlan elhatározásom, hogy Csehszlovákiát belátható időn belül szétzúzom." Kevés igazság vagy hazugság, kevés igaz vagy hamis hír játszott itt szerepet.

És ami minket különösen fájón érint, az éppen a trianoni békediktátum; hiszen gróf Apponyi Albert híres versailles-i védőbeszédében térképek segítségével sorolta fel mindazokat a tényeket, adatokat, információkat, amelyek a kisantant, de főleg a csehek és románok által felállított fake newsokat tételesen cáfolta, s bizonyította, hogy az etnikai és történelmi elv, illetve a wilsoni önrendelkezés elve brutálisan sérülne a ránk kényszerítendő békediktátum esetében. A legfájóbb, hogy a brit és az olasz fél hajlott is arra, hogy figyelembe vegye a tényeket és az igazságot a békefeltételek kialakításakor, ám végül beadták a derekukat a főleg a francia és a szabadkőműves akarat előtt, mondhatnám nyugodtan, a hálózatos akarat előtt – melynek „megmásíthatlan elhatározása" volt, hogy Magyarországot belátható időn belül szétzúzza, mert az útjában állt.

Eltelt száz év, és ugyanott tartunk, mint Trianon időszakában. Ismét van egy hálózatos, globális politikai akarat, amely ki akar bennünket tessékelni az uniós játszótérről. Ha cinikus lennék, azt mondanám, egészen aktuális a tria­noni megemlékezés, de inkább az a sajnálatos helyzet, hogy szinte semmi energiánk nem marad a trianoni megemlékezésre, mert éppen az aktuális támadásokat kell kivédenünk.

Az átfogó támadás, vagy másképp egész pályás letámadás öt fronton jelenik meg. Elsőként az unión belüli politikai ellenfeleink frontján, amelyhez sajnos már nemcsak a kommunisták, szocialisták, zöldek és liberálisok tartoznak, hanem immáron önmagukat kereszténydemokratának-konzervatívnak (néppártinak) csúfoló erők egy jelentős része is, elrettentő példaként említve a lengyel (így még jobban fáj!) Tuskot, aki még a ballibeknél is jobban gyűlöli Orbán Viktort.

Ennek látványos megnyilvánulásaként több nyugat-európai ország külügyminiszterei közös nyilatkozatot adtak ki, melyben felszólítják a bizottságot, hogy kísérje figyelemmel a magyarországi fejleményeket, hiszen ott már nem is diktatúra, hanem már lassan pogromok vannak készülőben. E politikai akarat kifejezői egytől egyig a hagyományos Nyugat-Európához tartoznak, s csak örülhetünk, hogy egyelőre egyetlen közép- vagy kelet-európai ország sem vetette alá magát a magyarellenes politikai elszántságnak. Kedves nyugat-európai barátaink, csak gratulálni tudunk a vasfüggöny újbóli leeresztéséhez a Lajta mentén! Látható, hogy a hálózatos akarat igyekszik a még húzódozó bizottságot és annak kétségtelenül visszafogottabb elnökét, Ursula von der Leyen asszonyt harapófogóba rakni: nagy kérdés, meddig tud ellenállni.

A második front a média, amely elképesztő elszántsággal hajtja végre a Ki Magyarországgal az unióból! című projektet, különös tekintettel a német médiára. Mindez persze egyáltalán nem véletlen, hiszen a meghatározó nyugati médiumok a globális hálózat tulajdonában vannak.

A harmadik front a Soros György által létrehozott globális álcivil társadalmi hálózat, tömve alapítványokkal, jogvédőkkel, NGO-kal, mozgalmárokkal és fizetett forradalmárokkal, melyek itthonról és külföldről egyaránt támadják hazánkat.

A negyedik a kevésbé megmutatkozó globális pénzügyi elit, amelynek célja az a világkormányzás és világtársadalom, e már nem is titkolt célról nemrég e globális elit egyik ismert képviselője, Gordon Brown volt brit miniszterelnök nyilatkozott egyértelműen és meglepő nyíltsággal.

Az ötödik front pedig a klímahisztériát terjesztő hálózat a tizenéves svéd kislánnyal; a globalista zöldek a klímavédelem ürügyén próbálják a világkormányzásba belekényszeríteni a szuverenitásukat védő államokat.

Ezzel nézünk szembe, és ez valóban még a világjárványnál is veszélyesebb.

De vajon honnan ez a szinte már tapintható meg nem értés, gyűlölet velünk szemben, ami még a velünk szövetséges szláv és balkáni országokat sem érinti ennyire, Lengyelországot leszámítva? Két oka van. Az egyik: mindenben szembe megyünk a globális hálózat céljaival, s láthatóan erősek és magabiztosak vagyunk. Ez irritáló számukra, bosszút akarnak állni rajtunk. A másik: ránk még mindig úgy tekintenek, mint a gótokra, az osztrogótokra, a hunokra, az avarokra, a vandálokra, a szvébekre stb.: barbár, Rómába betolakodó nép vagyunk, nem Európába valók. Ez bizsereg a lelkük mélyén. A két ok pedig összeadódik, egymást erősíti, és máris érthetőbb a velünk szembeni indulat. Aminek semmi köze igazsághoz, tényekhez, erkölcshöz, s különösen nincs köze liberalizmushoz és demokráciához.

Van tehát mit megvédenünk. Van történelmi rutinunk, és vannak alternatíváink geopolitikai, szövetségeseink pedig politikai szempontból. Nem kell tehát a végtelenségig ragaszkodnunk olyan kötelékekhez és szövetségekhez, amelyek közben lekötöztek és megbéklyóztak bennünket. Amit pedig ezer éve nem szeretünk és nem is tűrünk.

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Eddig tartott a liberális katyvasz globalizáció is. Mindig is a nemzetállam volt a valóság.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Alan Tudge, a bevándorlási ügyek ügyvezető minisztere  közleményében kifejtette: a külföldiek nagy hasznot hajtanak az ausztrál gazdaságnak és mindennapi életüknek, de nyomatékosan arra kérik az ideiglenes vízummal  az országban tartózkodókat, akik önerőből nem tudják fenntartani magukat a következő fél évben, hogy minél hamarabb térjenek haza.

 A miniszter szerint körülbelül 203 ezer turista és 118 ezer idénymunkás van az országban. Utóbbiak szabadságuk alatt általában hátizsákkal járják az országot, és legálisan itt-ott munkát vállalnak.

Idénymunkás csak abban az esetben maradhat az országban, ha bizonyos szektorok valamelyikében vállal munkát, köztük az egészségügyi ellátásban, idős-, fogyatékos- vagy gyerekgondozásban, a mezőgazdaságban vagy az élelmiszer-feldolgozásban. De ha közülük is bárki nem biztos abban, hogy fent tudja tartani magát a következő fél évben, akkor utazzon haza – szögezte le a miniszter.

Az adatok szerint jelenleg  565 ezer külföldi diák tanul az országban, ők 32,4 milliárd ausztrál dollárral (6577 milliárd forint) gyarapítják az ausztrál gazdaságot, ami azt jelenti, hogy ez a harmadik legjelentősebb exportszektor a vas- és szénkivitel után, ráadásul a külföldi diákok 250 ezer embernek adnak munkát. A kormány őket nem kéri távozásra, ha továbbra is fent tudják tartani magukat önerőből vagy olyan munkából, amelyet az említett területek valamelyikén vállalnak.

Mehreen Faruqi, a zöldek egyik szenátora bírálta a kormányt a külföldi diákokkal szembeni politikája miatt. Nyilatkozata szerint több száz külföldi diák kereste meg engem az utóbbi napokban, és panaszkodott nehézségeire. Most pedig a kormány ki is jelenti, hogy a kisujját sem mozdítja meg azokért, akik tandíjuk befizetésével és munkájukkal hozzájárulnak az ország gazdaságához – jelentette ki a szenátor.

MTI

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Országimázs. Angolul a Hungary + politics szavakra sajnos liberális gyalázkodás jön főleg találatként. És aki messze él, nameg erre nevelték, az el is hiszi."Tehát még egy

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

A forintgyengülés okait kutatva leplezi le a balliberális ellenzék szándékos károkozását Zsiday Viktor befektetési elemző. Írásából világosan kiderül, hogy a 370 forintot is elérő euróárfolyam alakulásának semmi köze a gazdaság valós állapotához, annak politikai okai vannak. A politikai ok pedig nem más, mint a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvény megszavazása körül kirobbantott hisztéria, a hitlerezés, a diktátorozás, valamint Orbán Viktor és kormányának ismételt lejáratása a nemzetközi színtéren.

Ahogy Zsiday fogalmaz, a befektetők úgy tekintenek erre, mint amikor Palpatine szenátor a klón-háborús válságot kihasználva magához ragadta a hatalmat. Holott szerinte a kormány a parlamenti kétharmad birtokában eddig is azt tett, amit akart, de ez lényegtelen is, nem az számít ugyanis, mi a valóság.

A piaci árfolyamokat nem az objektív valóság, hanem a valóságról alkotott kép, a percepció, vagy még inkább annak változása vezérli. Ha pedig sok befektető gondolja azt, hogy Magyarország diktatúrává válik, akkor elkezdik kivonni a tőkét, így pedig a forint gyengülni fog – írta Zsiday.

Tehát még egyszer, lassan, hogy az összes gazember megértse.

A forintgyengülést az okozta, hogy a balliberális ellenzék és lakájmédiája telekürtölte a nyilvánosságot idehaza és szerte a világban azzal, hogy Orbán teljhatalomra tör, a világjárvány ürügyén végleg lerombolja a demokrácia és a jogállam maradékát is, és diktatúrát épít ki a romokon. Mindez pedig teljesen független attól, hogy az általuk aljas módon „felhatalmazási törvénynek" nevezett jogszabály körüli vitában kinek volt igaza, és kinek nem.

És ez csak az egyik súlyos következmény. Jól láthatóan felerősödött ismét az Európai Néppárt és a felfüggesztett státuszú Fidesz vitája a kizárásról, nyüzsögnek újra a hetes cikkely ostoba szerelmesei, és az oly nagyon polgári konzervatív Tusk vírusnak nevezi a magyar miniszterelnököt. Ahelyett, hogy a bőszen emlegetett szolidaritás jegyében azon gondolkodnának, milyen segítséget tudnának nyújtani a járvány elleni védekezéshez a tagállamoknak. Ha rettenetesen megkésve is…

S ha már Zsiday a Csillagok Háborújából hozott hasonlatot, akkor villantsunk fel egy képet mi is a filmből: ott ül a halálcsillag kényelmes foteljében a fekete csuklyás szörnyeteg, nézi az eseményeket az elé vetített hologramon, és elégedetten vigyorogva jegyzi meg, minden a terv szerint halad. Amíg a hülyék Orbán Viktort diktátorozzák, addig az ő kiléte és szándéka ugyanis homályban marad.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Lesz, illetve ne legyen. Atkins / Paleo, kávé és fekete vagy zöld tea."– A járványhelyzet, főleg, ha az embereknek lesz pénzük, az amúgy is elhízott magyar lakosságnál súl

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Zacher Gábor elmondta: nem meglepő, hogy az emberek különböző felületeket és letölthető programokat használnak a közösségi események és kontaktusok fenntartására, hiszen szükségük van a barátaikra és környezetük kapcsolódására a személyes találkozás korlátozása és karantén után is. Tisztázta, nem tudják a jelenlegi helyzetet modellezni, hogy mi várható pontosan, hiszen nem volt még ilyen helyzetre példa. A toxikológus két problémát vázolt föl, amelyeket nagyon könnyen előhozhat a jelenlegi helyzet:

  1. Az ember jelen esetben hajlamosabb arra, hogy napközben is alkoholt fogyasszon: feszült, nem tudja, mi lesz, áramlanak a negatív hírek stb., ráadásul nincs jobb feszültségoldó, mint az alkohol. Alapvetően sok alkoholbeteg, májbeteg ember él Magyarországon, és a 0-24-ben otthon tartózkodásnak ilyen szempontból bőven lehet negatív hatása.
  2. Evés: jelenleg otthon van mindenki – kicsit dolgozik, kicsit eszik, kis nasi…

– A járványhelyzet, főleg, ha az embereknek lesz pénzük, az amúgy is elhízott magyar lakosságnál súlygyarapodást fog okozni. Nem beszélve arról, hogy az alkoholnak magas a kalóriatartalma, és emellett nem is mozognak az emberek – mutatott rá Zacher Gábor.

Ajánlott futni jelenleg a szabadban?

A toxikológus leszögezte, a mozgás és a szabad levegőn tartózkodás jelen esetben nagyon fontos. Javasolja a futást vagy az erőltetett sétát – természetesen nem falkában, hanem egyénileg, olyan helyeken, ahol elkerülhető a tömeg és a társas érintkezés.

– Ajánlott, hogy egyedül fuss, betartva a szabályokat, és kerülni azokat a helyeket, ahol sokan vannak. A mozgás immunerősítő, a napfény is jót tesz,

fontos az egészségügyi séta – magyarázta Zacher.

Elmesélt egy személyes példát: napi futása alkalmával a Bálna előtt együtt ücsörgő, borozó fiatalokat látott. Hangsúlyozta a szakember, hogy rájuk is hat a vírus, hallunk híreket, amelyek lélegeztetőgépen lévő fiatalokról számolnak be, vagyis rosszul hiszik a fiatalok, hogy őket kihagyja a vírus.

Számokkal a vírus terjedése ellen

– Ha én a normális életmódomat folytatom, miközben fertőzött vagyok, akkor egy hónap alatt 400 embert fertőzök meg. Ez a kontaktszámunk. Ha ezt 50%-kal csökkentem, akkor gyakorlatilag 40 körüli lesz a kontaktszám, ha pedig 75%-kal csökkentem, akkor mindössze 2,5 lesz ez a szám. És ez a nem mindegy! – magyarázta Zacher. Mivel a vírus cseppfertőzéssel terjed, ha tíz méterről beszélgetünk valakivel, akkor nincs veszély, kizárólag kontaktus létesítésekor merül fel a fertőzés kockázata.

Mikor viseljünk maszkot – és milyet?

A WHO javaslata szerint az viseljen maszkot, aki fertőz vagy hordozó. Viszont a hordozó lehet tünetmentes, ezért fontos, hogy akinek látszólag semmi baja, de fertőzött, viseljen maszkot! Azonban a maszkok minősége is fontos szempont a viselésük kapcsán.

A sebészi maszk 3-4 óra alatt elhasználódik, és ezután már nem véd. Veszélyes hulladéknak minősül, amit gyűjtőkben vagy gyógyszertárakban kellene leadni, hogy elégessék őket.

Varrhatunk három-négy otthoni maszkot, amelyekbe belülre egy zsebet is kell készíteni, hogy belehelyezzük a nedvszívó anyagot. A legjobb nedvszívó anyag pedig nem más, mint az intimbetét, és ebben az esetben kizárólag a betétet kell cserélni, a maszkot klór tartalmú folyadékban kell áztatni 10-15 percig.

Tátratea mint fertőtlenítőszer

Zacher kiemelte, hogy vannak olyan felületek, amelyeken a vírus akár hét-kilenc napig is megmaradhat, de ha magas klórtartalmú anyaggal vagy 65-68%-os alkoholtartalom fölötti folyadékkal fertőtlenítjük, akkor elpusztítható a vírus. Például a tátratea fekete változata, amely 72%-os, tökéletesen alkalmas erre a feladatra.

A patikában kapható 96%-os alkoholt kicsit hígítsuk, hogy olyan 70% körüli folyadékot kapjunk, így az is alkalmas erre a célra.

Tönkremehetnek-e a kapcsolatok a karantén ideje alatt?

Érdekes kérdés, hogy ha a veszélyhelyzet sokáig fennáll, az említett példák, az összezártság, az alkoholfogyasztás, az ingerültség okozhat-e családi problémákat, megromolhatnak-e a kapcsolatok.

– Franciaországban vannak már olyan adatok, amelyek szerint

a családi erőszak 32%-kal megnőtt a karantén alatt. Ilyenkor pici szikra is elegendő a kirobbanásához. Nagyon fontos lenne, hogy a médiumok foglalkozzanak a mentális állapottal.

A testi dolgokat nem tudjuk tovább ragozni: a szabályok betartásánál többet nem tehetünk. De a mentális állapot… Hányszor halljuk, hogy ha egy hetet otthon lehetnék, megnézném a sorozatomat, stb. De mi van akkor, ha ez nem egy hét, hanem három-hat hónap? – teszi fel a kérdést a toxikológus. – Herótunk van mindentől, össze vagyunk zárva, a veszélyfaktor kívülről nyomja az embereket, a feszültség bentről, és ha belobban a szikra, megtörténhet a probléma. Ezzel sokat kellene foglalkozni, az embereket fel kellene készíteni erre. A jelenlegi történet két-három hete tart, de jó esély van rá, hogy el fog tartani négyszer, ötször ennyi ideig. És ahogy haladunk előre, a feszültségek egyre intenzívebbek lesznek, ráadásul ott vannak a „miből fogunk megélni?" és a „mi lesz velünk?" kérdések is. Ez alapból stresszállapotot okoz, és rontja az immunrendszert  – zárta gondolatait Zacher Gábor.

A teljes műsor ITT elérhető. Előző adásaink ITT találhatók meg.

Kiemelt képünk forrása az MTI/Mohai Balázs

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Burkát bezzeg lehet hordani. Döntésképtelenségük árát a svédek sajnos megfizetik a következő hetekben.444? Nem hogy liberális de még ráadásul feminista is a svéd kormány.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A hazai balliberális sajtó képmutatóan hallgat a svéd járványügyi helyzetről, pedig azzal kapcsolatban lenne mit kritizálni. Elsősorban azt, hogy a svéd állam országos emberkísérletbe kezdett. Másodsorban pedig azt a tényt, hogy a nyájimmunitási projektet nem jelentette be hivatalosan. Míg a 444 és társai a brazil elnököt, Bolsonarót nevezik szégyennek, amiért nem vette komolyan a járványt, addig néhány szót vesztegethetnének a svédekre is.

A Hír TV uppsalai tudósítója, Bugnyár Zoltán folyamatosan számol be arról, hogy Svédországban továbbra is működnek az edzőtermek, egyáltalán nem zártak be a kávézók, a gyermekek iskolába járnak.

És az is biztos fáj a Soros-blog szerkesztőinek, hogy a svéd járványügynek már esze ágában sincs tömegesen tesztelni a lakosságot.

A liberálisok „bezzegországáról" ma a Magyar Nemzet írta meg, hogy az egészségügyi dolgozóknak már nem teszik kötelezővé a maszk viselését. A svéd tiszti főorvos pedig azt mondta, már többet tudnak a vírusról és nem gondolják, hogy az általános influenzánál komolyabb védőruha szükséges. – A fokozott védelem nem jelent mindig jobb védelmet is – fogalmazott.

És tudják, mennyire felháborodott ezen a 444? Semennyire. Hallgatnak.

Korábban felhánytorgatták a magyar kormánynak, hogy nem vásárol elég maszkot. Ellenben az ügyes, okos csehek megmutatták a béna Orbán-kormánynak, hogy kell ezt csinálni. Tonnaszámra rendelik a védőfelszerelést, még az utcán sétáltatott tacskó meg a kisvakond is azt hord.

Nemrég pedig arról írtak, Magyarországon mindenki hülye, aki szerint nem kell az utcán maszkot hordani, mert már a jófej szlovákok és az előrelátó csehek is bevezették ezt az intézkedést.

Aztán persze nem mulasztottak el figyelmeztetni mindenkit, hogy a térségben nálunk a legnagyobb a halálozási arány.

A 444 már a járvány elején felfokozott idegállapotban követelte a magyar kormánytól az egészségügyi dolgozók felszerelését: „…számukra védőfelszerelést kellene biztosítani. Nem egy műtős maszkot, mert az nem ad megfelelő védelmet. Hanem rendes maszkot, amiből nem jut minden orvosnak/nővérnek/asszisztensnek, és szemüveget, védőruhát. Kerül, amibe kerül. Ha sokba, akkor nem most kell megítélni 4,56 milliárd forintot az Operaház fejlesztésére, 2,77 milliárdot pedig az egyházi örökség védelmére."

A svéd járványkezelési modell azonban nem illik a ballibek Fidesz-kormányt abuzáló koncepciójába, ezért nem tudnak mit kezdeni vele. Pedig nyugodtan kiálthatnának akár diktatúrát is, hiszen a baloldali kormány megtiltotta az egészségügyi dolgozóknak a munkamegtagadást a védőfelszerelés hiányára hivatkozva.

Tényleg csak egy kósza ötlet: nem kéne itt Brüsszelnek közbelépni? Hetes cikkely, határozatban elítélés?

Esetleg megírhatná a 444, hogy Stockholm az unió szégyenpadjára került. Egyébként Svédországban eddig 333-an haltak meg a járvány következtében. Tegnap óta 510-zel lett több a fertőzöttek száma.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt se brüsszel küldte

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ezt se brüsszel küldte

Saturday 04 April 2020 08:37 AM UTC+00

A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt. A megbeszélésen kiemelte:

a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország „történelmének legnagyobb hazatérési akciójában" és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában.

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját, amelyet Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet.

A miniszter kiemelte, hogy a Huawei az egyik legjelentősebb vállalat a világgazdaság digitális átállásának szempontjából, a cég Magyarországon is fontos beruházásokat hajt végre és több mint 300 embernek ad munkát.

A vállalat emellett hozzájárul az egészségügyi védekezéshez is, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre – közölte a külügyminiszter.

MTI

Kiemelt kép: A Huawei egészségügyi adománya a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 3-án. A kínai távközlési vállalat egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. – MTI/Illyés Tibor

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

New on Feed2Mail: follow any public Instagram @user or #hashtag

New: Follow any public Instagram @user or #hashtag

We're excited to announce a new Feed2Mail feature - follow any public Instagram @user or #hashtag!

To use it, just enter @schwarzenegger or #catsofinstagram on Feed2Mail and get notified by email when new posts are published, it's that easy!

Go to Feed2Mail

This notification was sent to kreuzfeldildiko@gmail.com by Feed2Mail.

Unsubscribe here