2020. március 21., szombat

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Mindenre alkalmatlan bábu liba ez, gyurcsány nélkül ötlettelen. Kár volt megválasztani!

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A vészhelyzetre hivatkozva ellehetetleníti a Tatabányai Közösségi Televíziót (TKTV) Szücsné Posztovics Ilona, a város balliberális polgármestere – erről tájékoztatott Facebook-oldalán a Városunk, Tatabánya internetes hírportál. Hozzátették: a polgármester – kihasználva a vészhelyzetben számára adott rendkívüli jogkört – eltörli a TV napi híradóját és a magazinműsorokat, vagyis tulajdonképpen jelenlegi formájában megszünteti a televízió működését.

Kiemelték, hogy mindezt ráadásul önhatalmúlag döntötte el úgy, hogy a csütörtöki informális közgyűlésen a képviselők nem szavazták meg az erre vonatkozó előterjesztést.

– Az új szerződés értelmében a TKTV elsődleges, propaganda feladata az lesz, hogy beszámoljon azokról a rendezvényekről, amelyeken Szücsné Posztovics Ilona részt vesz. Emellett a polgármester a heti öt óra műsoridőt két órára szűkíti, pedig a legveszélyeztetettebb, idős korosztály körében a legnézettebb a televízió. Természetesen a puccsszerű döntés nem a koronavírusról szólt, hanem a helyi ellenzék kikerüléséről, hiszen vészhelyzetben velük nem kell egyezséget kötni – mutatott rá az internetes hírportál.

Kiemelték azt is, hogy veszélyhelyzetben a polgármester elsődleges feladata a város ellátásának megszervezése, az idős emberek segítése, az ipari parki munkavállalók biztonságos munkába járásának megszervezése. – A lakosság tényszerű, pontos tájékoztatása is kiemelt feladat, ezért nem értjük, hogy miért vészhelyzetben „szervezi át" Szücsné Posztovics Ilona a televíziót – hangsúlyozták.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Minden és mindenki ellenőrizhetetlen áramlása, létfontosságú ipari tevékenységek idegen országokba való kiszervezése nem vezet jóra.Rövid ellátási lánc, és kevesebb közvet

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A globalizáció bukását látják az elemzők a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, a munka, a tőke, az áruk és a személyek szabad mozgása, az úgynevezett nyitott társadalom jellemzői még inkább megkérdőjeleződnek.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A globális, liberális, posztmodern világrend, ami az elmúlt évtizedekben kialakult, erősen recseg-ropog" – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

Több válság is megrengette a liberális világrendet,

a gazdasági válság, Európában a migrációs válság és különböző szellemi kihívások is. A koronavírus-járvány több szempontból is – fűzte hozzá.

Szánthó Miklós hozzátette, Európa-szerte, Norvégiától elkezdve Olaszországon keresztül Magyarországon át egy ilyen súlyos, az egész társadalmat veszélyeztető helyzetben a közérdeket, a közegészségügyi érdeket veszélyeztető helyzetben, a különböző államok egyre-másra vezetnek be különleges jogrendeket, amelyeknek pontosan az a lényege, hogy a különböző egyéni alapjogokat – mozgásszabadság, gyülekezési jog, tulajdonjog – az állam korlátozhatja. Azzal a céllal, hogy ebből a helyzetből kiutat találjanak, és visszatérhessen az élet a rendes kerékvágásba, de egy járványhelyzetet nem lehet a mozgás korlátozása nélkül kezelni.

A különleges jogrendek bevezetése a liberálisok rémálma, mivel

a jogrend alapja az állam, a közérdek, a társadalom védelme.

A társadalom védelmének érdekében korlátozhatja az egyéni individuális jogokat, ez a liberális demokráciának az antitézise, viszont láthatóan ez szükséges ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan fel lehessen lépni. A helyzet tanulsága lehet, hogy a ennek a liberális demokráciának a jogi fundamentumát, ami a korlátlan egyéni jogvédelemre épül, megingassa – fejtette ki.

Az európai nemzetállamok belátták, hogy az Európai Uniótól segítséget nem kaphatnak, egyedül vannak. A népük érdekében ezt a kérdést meg kell oldaniuk, esetleg más nemzetállamoktól kérhetnek segítséget. Magyarország egész Európának példát mutató egészségcsomagot fejleszt, és nyújt, mindezt állami ellenőrzéssel, és nem a Nemzetközi Valutaalaptól kér segítséget – közölte Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

Az elmúlt évtizedek neoliberális gyakorlata az – tette hozzá –, ami a vesztüket okozta, tehát annak az értékei nem lesznek a segítségünkre. A globalizáció előtti hatékony állami, nemzeti érdekérvényesítés útjára fog lépni a világ. Az elmúlt hetek ebbe az irányba mutatnak.

Szánthó Miklós szerint ebben a helyzetben

az álságosság mindenképpen megmutatkozik az Európai Unió részéről.

Az EU a migrációs válság idején a maga liberális értékrendje szempontjából elég gyorsan tudott fellépni a migránsok életének védelme érdekében. Most viszont azt láthatjuk, hogy a különböző bejelentett uniós intézkedések, akár a beutazási tilalom, akár a különböző segélycsomagok, megkésve érkeztek ahhoz képest, hogy a magyar állam elég hamar reagált a jelenlegi helyzetre. Az unió most mégis belemegy abba ideiglenesen, hogy különböző állami beavatkozást, illetve versenypiaci tilalmakat feloldjon, ami a tagállami támogatásokra vonatkozik.

Az unió által meghozott liberális elveken nyugvó gazdasági szabályok sem bírják azt a stresszt, amit a járványügyi helyzet következtében előálló gazdasági helyzet jelenthet. A területiség feléledése pedig azt is mutatja, hogy az állami szuverenitás milyen értékes.

A címlapfotó illusztráció. 


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.