2020. április 23., csütörtök

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az euronew$ tévének is ilyen hitelességűek a hírforrásai.Nekünk meg nem dolgunk és nem kötelességünk ilyen ballibzöld féle moslékkoalíciónak teret adni. "Az igazság az, ho

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A vándorcirkusz újabb nyilatkozata, a „közös állásfoglalásra irányuló indítvány" ugyan csak egy határozat, pontosabban ajánlás a Tanácsnak és a Bizottságnak, mégis figyelemre méltó, mert ötletgazdag, innovatív és természetesen hemzseg a hazugságoktól. S természetesen tovább erőlteti azt az irányvonalat, amely miatt a britek búcsút intettek az Uniónak.

Egy ilyen terjedelmes szöveg elolvasása felér egy mazochista kirándulással, nem is szeretném ezzel untatni az olvasót. Csupán három passzust emelek ki, amelyek alapján bárki eldöntheti, merre imbolyog a Titanic.

A 36. pontban olvasható:

„…az európai értékekkel teljes mértékben összeegyeztethetetlennek tartja a magyar kormány azon döntését, hogy határozatlan időre meghosszabbítja a szükségállapotot, felhatalmazza a kormányt rendeleti kormányzásra határozatlan időre, és gyengíti az Országgyűlés rendkívüli felügyeletét".

Mindebből kifolyólag természetesen

sürgeti a Tanácsot, hogy ismét tűzze napirendjére a folyamatban lévő, 7. cikk szerinti eljárással kapcsolatos vitákat és eljárásokat.

A brüsszeliták szerint, akiket a tények sosem zavartak, tehát a magyar kormány felhatalmazta a magyar kormányt, hogy átvegye a hatalmat Magyarországon.

Az igazság az, hogy a kormány az országgyűlés felhatalmazását kérte, amely bármikor visszavonhatja ezt a felhatalmazást. Merthogy a magyar parlament rendesen ülésezik, hiába próbálja ezt a CNN és az Európai Parlament elhazudni. De Gyurcsányné és Cseh Katalin ezt nem mondta tollba a brüsszelitáknak, ők meg nem néznek utána. Nem az ő dolguk.

Az ő feladatuk a bot lóbálása Orbán Viktor feje fölött, hátha végre megbukik. Erre van megbízásuk a háttérhatalomtól.

Közben persze nem zavarja őket, hogy a legtöbb európai országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Románia, Szlovákia) rendeleti kormányzás, sőt van, ahol szükségállapot (Spanyolország, Szerbia) van érvényben, Svédországban pedig harmadolták a parlament létszámát.

A határozat virágoskertjének 39. pontjában is van egy tubarózsa, amelynek értelmi szerzőit szintén nem kell nagyítóval keresni:

„…rámutat, hogy rendelkezéseket kell hozni az új menedékkérők megfelelő egészségügyi körülmények közötti és orvosi támogatással kísért befogadására".

Magyarán: miközben például Svédországban gyakorlatilag népirtás zajlik, a brüsszeliták legfontosabb teendője most is az, hogy fuvaroztatni kell a migránsokat Európába. Ez a passzus természetesen összefügg a fenti, 7. cikkelyt erőltető boszorkányüldözéssel, mert az Orbán-kormány ennek pont az ellenkezőjét akarja.

A 39. pont következő passzusán már kuncogtam:

„…hangsúlyozza, hogy számos migráns és migráns származású személy jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy Unió-szerte biztosítani lehessen számos alapvető ágazat, különösen az egészségügyi és a gondozási ágazat megfelelő működését".

Magyarán:

azért kell tovább erőltetni az iszlamista tömegek bevándorlását, hogy fenntartható legyen az európai egészségügy.

Ennél vaskosabb hazugságot Münchhausen báró vagy Háry János sem találhatott volna ki. Ez ismét az analfabéta, de az európai értékeket kívülről fújó iszlamista agysebészekről szól, akikre nagyon-nagy szükség van, elvtársak.

Pár ponttal lejjebb jön a csattanó:

„…hangsúlyozza, hogy az EU-nak ellenállóbbá kell válnia általában véve a válságokkal szemben, és mentesnek kell maradnia a például Kínából és Oroszországból érkező indokolatlan politikai és gazdasági befolyástól".

Normális ember számára ez már szinte értelmezhetetlen.

Az EU az év elejétől inkább a józan észtől tűnik ellenállónak lenni. Legalábbis az eddigi intézkedéseit tekintve.

A határozati javaslat kapcsán sokatmondó Jaroslaw Kaczinskynek, a lengyel kormánypárt elnökének a kijelentése: 

Az Unió nem állam, a szó semmilyen értelmében nem az, tagországai nem adják át a szuverenitásukat. (…) Az EU egy nemzetközi szervezet, amelynek legkisebb kompetenciája sincs az igazságszolgáltatással kapcsolatban.

Merthogy a nyilatkozatban Lengyelországot is elmarasztalják az igazságügyi reformjai miatt. Ehhez sem kell különösebb kommentár, a megfogalmazás tűpontos.

Végül ismételjük el napjaink legfontosabb kérdését: mitől döglik a vírus? Hát attól, hogy a kommunista-liberális csőcselék elítéli Magyarországot és a lengyeleket.

S ettől a halált megvető, bátor cselekedettől minden libbant, zöldellő, komancs fellélegzik, mekkora jótettet hajtott végre az európai népek boldogságának érdekében.

Ha élne, Brezsnyev elvtárs elsápadna az irigységtől, hogyan kell kezelni egy nem létező birodalmat.

Miközben feltehetnénk a költői kérdést is, hogy ebből a sunyi, hazug társaságból vajon hányan mondtak le mesés fizetésük egy részéről, hogy segítsék a járvány elleni küzdelmet?

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: De idehozhatom az EBRD elnökének, Sir Suma Chakrabartinak a magyar gazdaságvédelmi akciótervről frissen kifejtett álláspontját is, mely szerint „Magyarország azon két tagá

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Most ugyanis, hogy már közeledünk május 3-hoz, amikor a szakértői becslések szerint Magyarországon eléri a járvány a csúcspontját, s az Orbán-kormány még mindig hatalmon van, ez a gyurcsányista ellenzék számára még az elképzelhető gigadrámánál is terebélyesebb tragédiát jelenthet. Annak fényében pedig különösen, hogy magasabbnál magasabb pozícióban lévő személyiségek fejezik ki egyetértő álláspontjukat az orbáni politikával, nem riadva meg olykor az elismerés húrjának megpendítésétől sem.

Mindezek ismeretében teljes joggal tájékoztathatta tehát Kövér László házelnök az európai vezetőket arról, hogy Magyarországon a demokrácia csorbítatlanul érvényesül a járvány idején is. Mint ismert, az Országgyűlés elnöke hatvan európai politikusnak írt levelet a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvénnyel kapcsolatban. Kövér László ebben hangsúlyozta, hogy a törvény nem korlátozza az Országgyűlés jogosítványait. Éppen ellenkezőleg, ez az egyetlen olyan különleges intézkedés Európában, amely növeli az Országgyűlés jogosítványait a kormánnyal szemben – szögezte le.

Kövér László valószínűleg utalt azokra a nyilatkozatokra is, amelyek az elmúlt napokban Magyarország helyes járványkezelése mellett álltak ki mind jogi, mind egészségügyi szempontból.

Emlékezhetünk, Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke a cseh közszolgálati televízióban (CT24) azt mondta, hogy „Egyelőre nem aggódom. Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel."

Emellett a Gyurcsány-Dobrev kettős „tesztelni, tesztelni, tesztelni" jelszóval hiányérzetet keltő, gyűlöletet szító, lázító dobolására utalhatott a WHO budapesti irodavezetőjének Klubrádióban elhangzott nyilatkozata. Dr. Ledia Lazeri szerint az a WHO-ajánlás, hogy minden egyes igazolt fertőzöttre 10 teszt jusson. Magyarországon ez az arány magasabb, háromszor akkora, 30 teszt jut egy igazolt fertőzöttre.

De idehozhatom az EBRD elnökének, Sir Suma Chakrabartinak a magyar gazdaságvédelmi akciótervről frissen kifejtett álláspontját is, mely szerint „Magyarország azon két tagállam egyike az Európai Unióban, ahol a legkisebb mértékű gazdasági visszaesés várható a koronavírus-járvány miatt."

Hiába kajabálta tehát Gyurcsány, Dobrev nevű asszonyával együtt, hogy ami Magyarországon folyik, az nem kormányzás, hanem ámokfutás. Hiába a notórius lázítás, a habzó szájú félrevezetés, az emberek reménykedésének szívtelen kerékbe törése, a hazai helyzetet komoly európai potentátok is nagyon pozitívan értékelik. Ez azt jelenti, hogy amit Gyurcsányék beteges hatalomvágyból képviselnek, az a jövőben nemcsak itthon, hanem magas európai körökben is sima hazugságnak minősülhet. S ami még számukra ennél is rosszabb, könnyen lehet, hogy így Európa nemhogy segítené nekik elzavarni Orbánékat a hatalomból, hanem ellenkezőleg: a magyar kormány mindenki számára nyilvánvalóan kiemelkedő és jogszerű járványkezelési teljesítménye miatt meg is erősítheti őket ott.

Ezért lehet tele Gyurcsány gatyája.

S ebben a kínos helyzetben – ahelyett, hogy tisztába tenné magát s a fehér papírt nem arra használná, hogy telekoszolja további rágalomzuhataggal, amelyben feljelenti Kövér Lászlót azoknál az európai politikusoknál, akiknek az Országgyűlés elnöke levelet írt – kezdi elölről a mocskolódást. Indítva a mantrát a gátlástalansággal, majd folytatva a teljhatalomra törekvéssel, a demokrácia veszélyeztetésével, nem felejtve ki a tesztek mennyiségének és a munkahelyek védelmének emlegetését sem. Kisinasa, Karácsony Gergely szóhasználatának választékosságát kölcsönvéve: tovább „hazudik, mint az állat".

No, de ha tele van Gyurcsány gatyája, hát tele van.

Mit mondhatunk erre?

Így járt. Nem baj. Klárika mossa.

Horváth K. József - ]]> www.888.hu ]]>

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Máshol is. Ha emiatt állították le a gazdaságot,, akkor az hiába történt."Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Európában a halálos áldozatok mintegy felét idősotthonokban regisztrálták

Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban regisztrálták – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója csütörtökön.

Hans Kluge sajtótájékoztatóján "felfoghatatlan tragédiának, mélységesen aggasztó jelenségnek" nevezte a vírus terjedését az idősotthonokban.

Kijelentette, hogy az ilyen létesítmények egészségügyi dolgozói a járvány "meg nem énekelt hősei", ennek ellenére mégis gyakran túlterheltek és alulfizetettek. Emellett megfelelő védőfelszereléseket sürgetett a számukra.

Hírdetés

Az igazgató hangsúlyozta: noha egyes európai országokban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége.

Rámutatott, hogy eddig az esetek és a halálos áldozatok mintegy felét Európában jegyezték fel, és a múlt héten jelentősen nőttek a számok a kontinens keleti felén is, például Oroszországban, Ukrajnában és Törökországban.

Hozzátette, a WHO hamarosan szakértői csoportokat küld Fehéroroszországba, Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba is.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Én az okoskarantén-rendszert támogatnám, amit Dél-Korea csinál: a digitális technológia segítségével a lehető legprecízebb kontaktkutatással izolálni a fertőzötteket, a t

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Please reload

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.