2020. május 6., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Aki a hülye átgondolatlan, sarcoló és életnehezítő intézkedéseiért nem szerette a fideszt, annak karigeri se lesz a favoritja.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A vasárnapi anyák napját is csak csalafintán tudtuk idén megoldani, mert az azért mégsem lehet, hogy ezen a napon egy édesanya virág nélkül maradjon!

A kialakult helyzetre való tekintettel megvettem és elrejtettem a csokrokat a gyerekek nevében még szombaton, mert vasárnap nincs nyitva tartás, és a leblokkolt határ túloldalán élő gyerekek pedig puszi nélkül, videocsetben adták az anyjuknak a titokban odacsempészett virágot.  

A budapesti barátokkal is csak emailben beszélgetünk, de azt nagyon gyakran és hosszasan tesszük. Hamarabb kezdődik ugyanis a nap (már ez önmagában!), nincs mit kipihenni az éjjel, és később is ér véget, mert nehezen jön az álom, az enyhet adó. Rövidülnek az éjszakák, hosszabbodnak a nappalok! Pont ilyenkor, amikor az ember sürgetné az időt, hogy legyen már végre vége! De így van ez rendjén, hiszen tavasz van! De milyen?

Béla barátomnak odaát elfogyott a bora, írja, ma indul beszerző útra, és jó volna csak fekvő rendőrökkel találkoznia, nem az előkóstolás miatt, hanem attól tartva, hogy tiltott az útvonala: a töki Nyakas pincészet Pest megyében van, barátomnak jelenleg Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán van a tartózkodási helye, de van budapesti lakcímkártyája is, ezt fogja biztos használni, ha kérdőre vonják, mert Pestről Pest megyébe lehet menni. Tatabányáról is lehet utazni Pestre, de visszafele már nem, lőnek.

Megtudtam, hogy Laci barátomnak pedig a házija fogyott el, még nem tudja, hogyan fog a Hungária körútról, ahol lakik, kijutni Pesterzsébetre BKV-val, ahol ilyesmit be tud szerezni magának nagyobb mennyiségben.

Melyik maszkban és milyen napszakban induljon, hogy ne legyenek sokan a járatokon, sajnos, a 9-12 óráig tartó nyugdíjas bevásárló idő a tömegközlekedésre nem vonatkozik. Az ablakából rálát a Puskás Arénára (nekem a stadion szó sokkal jobban tetszik, az arénában gladiátorok harcoltak, ebben majd talán egyszer focisták játszanak), és azt mondja, hogy este 11-kor minden nap kigyulladnak egy rövid próbaidőre a fények a Népstadion helyén, ezt mindig megvárja mielőtt nem tud elaludni. Tervben van a közös stadionavatónk, egyelőre maradnak a fények…, nekem még azok se.

Budapesten egyelőre átjárhatók a kerületek, de tervezi Karácsony, hogy a jövőben lassabban legyenek átjárhatók, csak 50 és 30 km/ó sebességgel, mert fő a biztonság, és különben is, lassítani kell a közlekedést a koronavírus miatt is, mert vonzó neki a hatvanas száguldás, különösen az autópályák bevezető útszakaszain.

Hogy majd a nyári nagy melegben a sebességkorlátozás miatt kialakuló dugókban a lehúzott ablakokon át fognak fertőzni, az nem érdekli a főpolgit!

Az autósokra különben is nagyon haragszik, nincs is jogosítványa, nem is akarta nekik megengedni az ingyenes parkolást a fővárosban, erre fel a miniszterelnök elrendelte az egész országban, amivel elég nevetségessé tette a szerencsétlenkedését. De nem csak az autósokat akarja büntetni, a tömegközlekedést használókat is, a járatok csökkentésével akart a járvány ellen védekezni, hogy az emberek összezsúfolva, egymás hegyén-hátán utazzanak, ami a vírus terjedésének igencsak kedvez.

De azért van fekete humora is Tarlós utódjának: amikor megkérdezték tőle, miért nem látogat el már végre fenntartóként a Pesti Úti Idősek Otthonába, ahol a körülmények miatt nagy számban hunynak el megfertőződött idős emberek, azt válaszolta, hogy nem mehet, mert bejárási tilalom van érvényben az intézményben...

Meg aztán ha a szép, napos hétvégeken a budapestiek kedvenc kirándulóhelyei közül lezárják a Normafát és a Margitszigetet, miközben a Városligetet nem, akkor nagy valószínűséggel a Ligetben, egy helyen háromszor annyi ember élvezi a napsütést, mint különben, amikor megoszlik a kiránduló tömeg.

Írnám én, hogy "szép napot!", de ezt nagyon utálom -- így a jenkik mondják, a magyar azt mondja: "jónapot!" És mitől is lenne ebben a helyzetben valamelyik is szép, ha csak az ablakból láthatjuk? De örüljünk a jónak is, hogy ezt a mait is jól megúsztuk!

Oszt' jónapot!

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: HA ezt így lehet, akkor a hivatalos verzió volt a rémhírterjesztés.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Módosították az eljárásrendet, a fogászati ellátásokban kizárólag a koronavírus-gyanús páciensektől kell kérni PCR-tesztet - írja a Népszava. Hétfőtől a fogorvosok újra fogadhatnak nem sürgős eseteket is, de keddtől ismét új szabályzat van érvényben, amely alapján már nem kötelező mindenki számára a negatív teszt megléte.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Tuesday 05 May 2020 02:02 PM UTC+00

Az emberi létezésben az egyik legfontosabb igénye az embereknek az igazságosság alapjaira épített élet lenne, amire minden ember igényt tartana. Azonban egy velejéig gonosz, aljas, az emberi életet sok esetben semmibe sem vevő olyan világban élünk, ahol az igazság csupán egy vágyálom. Igazság helyett van etnikai bűnözés, ahol az áldozatok többségét gyilkosaik szó szerint kivégzik. Legyen az áldozat akár idős, akár fiatal. Emberek nagy többségében szólal meg az igazságérzetük, hogy mi mindenre képesek ezek az emberi mivoltukból kivetkőzött, embernek, de még állatnak sem nevezhető szörnyetegek aljasságban, erkölcstelenségben, tisztességtelenségben.
Az igazságszolgáltatás intézményében igazságszolgáltatás helyett van jogrendszer és a jognak köszönhetően ezek a gyilkos szörnyetegek visszakerülnek a társadalomba. A globalista, liberális gondolkodás szerint ez így rendjén van. Sátáni alapokon nyugvó, bűnpártoló, bűnöző védő, a tisztességgel dolgozó és adót fizető embereken élősködő magatartásuk mérhetetlen károkat okoznak a Magyar társadalomban.

Vendég Dr. Gaudi Nagy Tamás, ügyvéd. Téma: etnikai bűnözés.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Vannak rejtett költségei is a tagságnak, pl. a gazdasági önállóság elvesztése is bevételkiesést jelent.https://nemzeti.net/16-ev-az-eu-ban-a-mi-hazanknak-lenne-egy-momentu

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
16 év az EU-ban – A Mi Hazánknak lenne egy Momentum-fájdító számvetési javaslata

A Momentum minden bizonnyal tűkön ülve várta már május elsejét, hogy végre nyilvánosan is megünnepelhesse hazánk gyarmatosításának 16. évfordulóját, vagy ahogyan ők nevezik, az EU-s csatlakozást. Ez részükről nem meglepő, hiszen egy globalista, szélsőliberális párt üdvözöl mindent, ami árt nemzetünknek – írja közleményében Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk választókerületi elnöke. Alább a folytatás.

Sokkal meglepőbb viszont az a széles körű hiedelem, miszerint mi nettó haszonélvezői lennénk ennek az átbürokratizált, inkompetens rendszernek. Ha a magát „nemzetinek" valló „szabadságharcos" kormányunk legalább csak fele annyira lenne valóban nemzeti, mint amennyire előszeretettel állítja magáról, akkor már az első 2/3-os ciklus felénél elkészült volna egy mindent átfogó tanulmány, mely a tények sziklaszilárd öklével zúzta volna szét azt a cukormázas liberális mantrát, miszerint mi mindent az Uniónak köszönhetünk.

Hírdetés

Egy átfogó, mindenre kiterjedő kutatás megmutatná, hogyan építették le mezőgazdaságunkat az elmúlt 16 évben, hogyan tették tönkre a magyar ipart… Elég csak a magyar libamájra gondolnunk, mely konkurenciát jelentett a franciáknak, ezáltal sorsa megpecsételődött.

Mindenki számára kézzelfogható adatokkal bizonyítaná, hogyan lettünk az értelmetlen beruházások és indokolatlan körforgalmak országa. Ez a tanulmány végleg leszámolna azzal a balliberális hazugsággal, mely szerint az Unió maga a megtestesült jóság, ami önzetlenül segítene, „de hát a korrupt kormányunk ellopja a pénzt". Ezen kutatás megmutatná, az elnyert uniós források hány százaléka tűnik el a hazai oligarchák és politikusok zsebében, viszont arra is rávilágítana, hogy hány százalékát osztják vissza a német és francia építőcégeken keresztül, és meglátnánk, ki is az, aki valójában jól jár hazánk uniós tagságával. Ne legyenek illúzióink, és ne dőljünk be a helytartók demagógiájának! Mi az Uniónak csak mint gyarmat kellünk. Mi legyünk az olcsó munkaerő, az autógyárak összeszerelő üzeme, és mi vásároljuk fel a nyugaton eladhatatlan, kétes minőségű árucikkeket? Tényleg egy ilyen közösséghez akarunk tartozni?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Ez a városrész úgy néz ki mintha igaz se volna. A Vértes lábánál közvetlenül. Jobbközépen azok a házak :3 gondolom ott laknak a "partizánok", akikről a telep el va

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Épül az óvárosi elkerülőút Tatabánya Sokan kérdezték az elmúlt évbe...n, hogy a temető sarkára miért került lámpás kereszteződés. Már akkor jeleztem, hogy a Mikovény utat EU-s, állami és önkormányzati finanszírozással megerősítik, és az egykori szénosztályzó mellett kikötik a Tatai útra. A munka befejeztével a Népház és Semmelweis utakról kitiltatnak a VII-es telepi ipari övezetbe járó tehergépjárművek. Ez a beruházás is része az Óváros megújítását célzó fejlesztés sorozatnak: Népház, Gyémánt Fürdő- és Strand, Május 1. park, Ligeti-tó, egykori községháza, Bányatiszti Kaszinó, egykori bányakórház, multifunkcionális rendezvénycsarnok. See More
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Létezik, csak hát melyik? Egyes tesztek a régebb óta jelenlevő koronavírusok valamelyikével fertőzötteket is ugyanúgy kimutatták covid19 pozitívnak. A nagy lezárások és le

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra, és csak előzetes telefonos bejelentkezés után vehetők igénybe – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt kérte az állampolgároktól, hogy mielőtt háziorvosukhoz vagy szakrendelőbe mennének, egyeztessenek telefonon időpontot.

Még nem tértünk vissza a járvány előtti működési rendhez – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Elmondta: az akut sürgősségi fogászati ellátás előzetes bejelentkezéssel zavartalanul folyik. Ilyenkor már telefonon kikérdezik a jelentkezőt, és akkor is elvégzik a sürgősségi ellátást, ha a páciens koronavírus-fertőzött. Hangsúlyozta, laboratóriumi tesztet kizárólag abban az esetben kell végeztetni, ha felmerül a gyanú koronavírus-fertőzésre.

Hozzátette: ha fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, a sürgősségi ellátáson kívül egyéb beavatkozás nem történik. Ha ilyen gyanú felmerül, a fogorvos a beteget a háziorvoshoz irányítja, aki gondoskodik arról, hogy elvégezzék a laboratóriumi vizsgálatot.

Müller Cecília kitért arra, hogy közfinanszírozott ellátásban a laboratóriumi vizsgálatért nem kell fizetnie a betegnek, magánellátásban viszont az egészségügyi szolgáltató költségére végzik azt el. Ebben az esetben a magánszolgáltató később eldönti, hogy a laborvizsgálat költségét magára vállalja, vagy áthárítja a betegre.

A szakember jelezte azt is, hogy az egészségügyi szakmai kollégium fog-és szájbetegségek tagozata által meghatározottak szerint fogják a fogorvosok rangsorolni a betegeket. Először a járvány előtt megkezdett kezeléseket fejezik be, illetve a fenntartó kezeléseket folytatják. Úgy fogalmazott: "A fogpótlások, amelyek nem sürgetőek, (…) hátrébb sorolódnak."

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy Magyarországon időarányosan nem kiugró az elhunytak száma. Kifejtette: Magyarország évekkel ezelőtt csatlakozott ahhoz az európai rendszerhez, amely az országok halálozási adatait figyeli. A beérkező adatokat elemzik, standardizálják. Azt mondta, idén a 11. hétben észlelte a rendszer, hogy statisztikailag meghaladta az átlagot a többlethalálozás mértéke, például Olaszországban már a 10. héten is kimutatható volt az elhunytak számának ugrásszerű növekedése, a 11. és 15. hét között pedig kimagasló.

Magyarországon – ezen adatsor szerint – azonban sem az influenzajárvány idején, sem a koronavírus-járvány heti adatai alapján nem lehetett kimutatni többlethalálozást, tehát a heti halálozási adatok nem térnek el a sokéves átlagtól – hangoztatta.

Hírdetés

Kérdésre válaszolva ígéretesnek nevezte a vérplazmakezelést koronavírus-fertőzötteknél, mindkét betegnél "látványos a javulás", jól vannak – mondta Müller Cecília.

83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt

Rémhírterjesztés miatt 83 esetben indult eljárás – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: járványüggyel összefüggésben 321 büntetőeljárást indítottak, 62 gyanúsítottat hallgattak ki. A rémhírterjesztés mellett 98 esetben csalás, 26 esetben közveszéllyel fenyegetés és 19 esetben járványügyi szabályszegés miatt indítottak eljárásokat.

A rendőrség továbbra is ellenőrzi Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozás betartását. Országosan hétfőn 451 esetben intézkedtek a rendőrök a korlátozások szabályainak megszegése miatt: 248 esetben figyelmeztetéssel éltek, 120 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 83 esetben feljelentést tettek. Így a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt a rendőrök már 45 770 alkalommal intézkedtek március 28. óta.

Emellett vidéken is ellenőrzik a védekezési intézkedések betartását. Több esetben tapasztalták, hogy a tömegközlekedési eszközökön és üzletekben nem viselnek az emberek védőeszközt, nem tartották a távolságot, illetve nem a számukra kijelölt idősávban mentek boltba. Emiatt 32-szer intézkedtek a rendőrök hétfőn – ismertette.

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzéséről szóló kormányrendelet. Ennek értelmében a hatósági házi karanténban tartózkodók közül csak azt ellenőrzik elektronikusan, aki ebbe beleegyezik. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektronikus ellenőrzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért ezt rövid időn belül elkezdik Magyarországon is alkalmazni – tette hozzá.

Hétfőn 743 hatósági házi karantént rendeltek el, ezzel 10 547 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. 21 esetben tapasztalták a szabályok megsértését, így már 1497 alkalommal intézkedtek ilyen szabályszegés miatt március 12 óta. Ismertette: megfelelő óvintézkedések mellett rendben zajlanak az érettségi vizsgák, az iskoláknál tapasztalataik szerint rendelkezésre állnak az egyéni védőeszközök.

A határforgalomról szólva elmondta: hétfőtől szélesebb idősávban tudják biztosítani a nemzetközi tranzitforgalomban átutazó nehézgépjárművek számára a beléptetést, 20 órától másnap 12 óráig. Jelenleg a teherforgalomban a belépő oldalon Tompánál 2 órás, Röszkénél 3 órás, Csanádpalotánál és Ártándnál 1-1 órás várakozásra kell számítani, valamint ugyancsak a teherforgalomban a kilépő oldalon Csanádpalotánál van egyórás várakozás.

Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hétfőtől hatályos, ennek értelmében vidéken megnyithattak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, teraszai, azonban az általános egészségvédelmi távoltartást itt is be kell tartani, ennek feltételeit az üzemeltetőnek kell biztosítania. A védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni – mondta, hozzátéve, hogy ezt a rendőrség vidéken is ellenőrzi. Ha ezzel kapcsolatban szabályszegés történik, és helyszíni bírságot szabnak ki, annak összege 5 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedhet, míg szabálysértési eljárásban ez az összeg 500 ezer forintig is terjedhet. Hangsúlyozta: nem a pénzbüntetés kiszabása a cél, hanem az emberek életének, testi épségének a védelme.

Külön kitért kérdésre válaszolva Csongrád megyére, ahol a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos szabályok megszegőivel szemben 827 rendőri intézkedés történt, ebből 653 figyelmeztetés, 84 helyszíni bírság volt és 180 főt jelentettek fel.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Az előterjesztést nem fogadta el az MSZP–DK–Jobbik–Momentum által koalícióban irányított baloldali önkormányzat. Az ügyben nemmel szavazó Siposné Bikali Éva gyurcsányista

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Valamikor régen, még Kádár János regnálása alatt, mikor a magyar történelem eme, egyik legsötétebb figurája az „úgynevezett Romániába" látogatott, hogy találkozzon elvbarátjával, Nicolae Ceaușescuval, történt egy nagyon tanulságos eset. Helyszínül talán Kolozsvár szolgált, s miután Kádár lelépett a vonatról, a román diktátor sietve köszöntette egy erős kézszorítással, majd széles mosollyal a képébe vágta: Isten hozta ezen az ősi román földön!

Kádárnak természetesen egy rossz szava nem volt. A nemzetközi baloldali ideológia lényegétől elválaszthatatlan, hogy nem tud mit kezdeni a nemzettel, a patriotizmust tűzzel-vassal üldözi. Abba persze most ne menjünk bele, hogy éppen az „ügynevezett Romániában" lehetett vad, sovinizmusba hajló nacionalista a bolsevizmus is. Egyébként a román külügy hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyarország ne foglaljon állást az „úgynevezett Székelyföld" ügyében, úgyhogy innentől kezdve az én tollam alól nem fog kijönni soha többé, hogy Románia, pontosabb, ha odabiggyesztem az úgynevezett jelzőt.

A magyarellenes sovinizmus és a magyarországi baloldali nemzetárulása az elmúlt hetekben különös módon összefonódott. A napokban járatja csúcsra ugyanis a magyargyűlöletet az eredetileg szász származású Klaus Johannis román elnök, aki kompenzálásként még nevét is Iohannisra románosította, és éppen most érkezik finisébe a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés.

És, bár tudom, egy hírportál esetében érdemes olyan eseményeket feldolgozni, olyan híreket leközölni, melyek a napi aktualitást képezik, én mégis kivételt teszek. Különös helyzettel állunk szemben. Az elmúlt két hónapot lényegében elmosta a koronavírus, ha történt is valami közérdeklődésre számot tartó dolog, egész egyszerűen nem bontakozott ki, nem kapták fel, legfeljebb lábjegyzetként szerepelt a hírekben. Azt gondolom, ez a megállapítás áll arra is, ami még márciusban történt Pécsen.

Most már valóban a feltekerték a hangerőt, rengeteget hallunk a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtéséről, melyről egyébként magam is írtam még februárban, ami egyrészt jó és hasznos, másrészt – sajnos – a magyarságra jellemző „patópálizmus"ékes példája. Tehát szűk másfél hónappal ezelőtt egy pécsi LMP-s (!) önkormányzati képviselő előállt azzal az ötlettel, hogy a város fogadjon el egy határozatot. Miszerint Pécs támogatja a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezését. Azt ma már szinte mindenki tudja, hogy az ügyben tavaly május 7-én indult aláírásgyűjtés, és idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Az LMP-s javaslat a polgári kezdeményezés aláírására is buzdította volna a pécsieket és a baranyaiakat.

Ebben azért – taktikai okokból – a baloldal egy része sem lát kivetnivalót, rögzítenünk kell a tényt, hogy még Karácsony Gergely vagy a Momentum is támogatta, de persze voltak olyanok, akiknél kibújt a szög a zsákból. Az előterjesztést nem fogadta el az MSZP–DK–Jobbik–Momentum által koalícióban irányított baloldali önkormányzat. Az ügyben nemmel szavazó Siposné Bikali Éva gyurcsányista (Demokratikus Koalíció) képviselő el is árulta, hogy mit gondolnak a témáról. Azt mondta, ez a kérdés egyáltalán nem is tartozik a pécsi önkormányzatra. A DK-s képviselő még a saját koalíciójának ötleténél is tartózkodott, ami a székely zászló elhelyezéséről szólt.

Hiába nem napi esemény, hiszen valóban márciusban történt, de úgy tapasztaltam, nem kapott túl nagy publicitást, és újra és újra le kell írnunk, ezt nem fogjuk elfelejteni. Kiegyenlítetlen a számla. De egyébként ne gondoljuk, hogy ez egyszeri eset volt, különböző balliberális csoportokban ezerrel megy a magyargyűlölet és uszítás határon túli magyar testvéreink ellen…

Hírdetés

Szolgáljanak ízelítőül az alábbi képek, melyek egy nyilvános csoportból valók:

A kifotózott kommentek nélkülözték a teljesség igényét. Úgyhogy már csak azért is írjuk alá még többen, azon túl, hogy segítünk székely testvéreinknek, de fagyjon az arcára a vigyor valamennyi román sovinisztának és extrémista, etnomazochista magyargyűlőnek, ha már azt hitték, győztek.

Azt nem feltételezem, hogy portálunk olvasói ne írták volna alá mind, ezért arra kérek mindenkit, győzze meg rokonait, barátait, aki még nem tette meg, azonnal cselekedjen.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Létezik, csak hát melyik? Egyes tesztek a régebb óta jelenlevő koronavírusok valamelyikével fertőzötteket is ugyanúgy kimutatták covid19 pozitívnak. A nagy lezárások és le

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra, és csak előzetes telefonos bejelentkezés után vehetők igénybe – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt kérte az állampolgároktól, hogy mielőtt háziorvosukhoz vagy szakrendelőbe mennének, egyeztessenek telefonon időpontot.

Még nem tértünk vissza a járvány előtti működési rendhez – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Elmondta: az akut sürgősségi fogászati ellátás előzetes bejelentkezéssel zavartalanul folyik. Ilyenkor már telefonon kikérdezik a jelentkezőt, és akkor is elvégzik a sürgősségi ellátást, ha a páciens koronavírus-fertőzött. Hangsúlyozta, laboratóriumi tesztet kizárólag abban az esetben kell végeztetni, ha felmerül a gyanú koronavírus-fertőzésre.

Hozzátette: ha fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, a sürgősségi ellátáson kívül egyéb beavatkozás nem történik. Ha ilyen gyanú felmerül, a fogorvos a beteget a háziorvoshoz irányítja, aki gondoskodik arról, hogy elvégezzék a laboratóriumi vizsgálatot.

Müller Cecília kitért arra, hogy közfinanszírozott ellátásban a laboratóriumi vizsgálatért nem kell fizetnie a betegnek, magánellátásban viszont az egészségügyi szolgáltató költségére végzik azt el. Ebben az esetben a magánszolgáltató később eldönti, hogy a laborvizsgálat költségét magára vállalja, vagy áthárítja a betegre.

A szakember jelezte azt is, hogy az egészségügyi szakmai kollégium fog-és szájbetegségek tagozata által meghatározottak szerint fogják a fogorvosok rangsorolni a betegeket. Először a járvány előtt megkezdett kezeléseket fejezik be, illetve a fenntartó kezeléseket folytatják. Úgy fogalmazott: "A fogpótlások, amelyek nem sürgetőek, (…) hátrébb sorolódnak."

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy Magyarországon időarányosan nem kiugró az elhunytak száma. Kifejtette: Magyarország évekkel ezelőtt csatlakozott ahhoz az európai rendszerhez, amely az országok halálozási adatait figyeli. A beérkező adatokat elemzik, standardizálják. Azt mondta, idén a 11. hétben észlelte a rendszer, hogy statisztikailag meghaladta az átlagot a többlethalálozás mértéke, például Olaszországban már a 10. héten is kimutatható volt az elhunytak számának ugrásszerű növekedése, a 11. és 15. hét között pedig kimagasló.

Magyarországon – ezen adatsor szerint – azonban sem az influenzajárvány idején, sem a koronavírus-járvány heti adatai alapján nem lehetett kimutatni többlethalálozást, tehát a heti halálozási adatok nem térnek el a sokéves átlagtól – hangoztatta.

Hírdetés

Kérdésre válaszolva ígéretesnek nevezte a vérplazmakezelést koronavírus-fertőzötteknél, mindkét betegnél "látványos a javulás", jól vannak – mondta Müller Cecília.

83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt

Rémhírterjesztés miatt 83 esetben indult eljárás – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: járványüggyel összefüggésben 321 büntetőeljárást indítottak, 62 gyanúsítottat hallgattak ki. A rémhírterjesztés mellett 98 esetben csalás, 26 esetben közveszéllyel fenyegetés és 19 esetben járványügyi szabályszegés miatt indítottak eljárásokat.

A rendőrség továbbra is ellenőrzi Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozás betartását. Országosan hétfőn 451 esetben intézkedtek a rendőrök a korlátozások szabályainak megszegése miatt: 248 esetben figyelmeztetéssel éltek, 120 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 83 esetben feljelentést tettek. Így a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt a rendőrök már 45 770 alkalommal intézkedtek március 28. óta.

Emellett vidéken is ellenőrzik a védekezési intézkedések betartását. Több esetben tapasztalták, hogy a tömegközlekedési eszközökön és üzletekben nem viselnek az emberek védőeszközt, nem tartották a távolságot, illetve nem a számukra kijelölt idősávban mentek boltba. Emiatt 32-szer intézkedtek a rendőrök hétfőn – ismertette.

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzéséről szóló kormányrendelet. Ennek értelmében a hatósági házi karanténban tartózkodók közül csak azt ellenőrzik elektronikusan, aki ebbe beleegyezik. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektronikus ellenőrzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért ezt rövid időn belül elkezdik Magyarországon is alkalmazni – tette hozzá.

Hétfőn 743 hatósági házi karantént rendeltek el, ezzel 10 547 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. 21 esetben tapasztalták a szabályok megsértését, így már 1497 alkalommal intézkedtek ilyen szabályszegés miatt március 12 óta. Ismertette: megfelelő óvintézkedések mellett rendben zajlanak az érettségi vizsgák, az iskoláknál tapasztalataik szerint rendelkezésre állnak az egyéni védőeszközök.

A határforgalomról szólva elmondta: hétfőtől szélesebb idősávban tudják biztosítani a nemzetközi tranzitforgalomban átutazó nehézgépjárművek számára a beléptetést, 20 órától másnap 12 óráig. Jelenleg a teherforgalomban a belépő oldalon Tompánál 2 órás, Röszkénél 3 órás, Csanádpalotánál és Ártándnál 1-1 órás várakozásra kell számítani, valamint ugyancsak a teherforgalomban a kilépő oldalon Csanádpalotánál van egyórás várakozás.

Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hétfőtől hatályos, ennek értelmében vidéken megnyithattak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, teraszai, azonban az általános egészségvédelmi távoltartást itt is be kell tartani, ennek feltételeit az üzemeltetőnek kell biztosítania. A védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni – mondta, hozzátéve, hogy ezt a rendőrség vidéken is ellenőrzi. Ha ezzel kapcsolatban szabályszegés történik, és helyszíni bírságot szabnak ki, annak összege 5 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedhet, míg szabálysértési eljárásban ez az összeg 500 ezer forintig is terjedhet. Hangsúlyozta: nem a pénzbüntetés kiszabása a cél, hanem az emberek életének, testi épségének a védelme.

Külön kitért kérdésre válaszolva Csongrád megyére, ahol a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos szabályok megszegőivel szemben 827 rendőri intézkedés történt, ebből 653 figyelmeztetés, 84 helyszíni bírság volt és 180 főt jelentettek fel.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: "Az előterjesztést nem fogadta el az MSZP–DK–Jobbik–Momentum által koalícióban irányított baloldali önkormányzat. Az ügyben nemmel szavazó Siposné Bikali Éva gyurcsányista

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Valamikor régen, még Kádár János regnálása alatt, mikor a magyar történelem eme, egyik legsötétebb figurája az „úgynevezett Romániába" látogatott, hogy találkozzon elvbarátjával, Nicolae Ceaușescuval, történt egy nagyon tanulságos eset. Helyszínül talán Kolozsvár szolgált, s miután Kádár lelépett a vonatról, a román diktátor sietve köszöntette egy erős kézszorítással, majd széles mosollyal a képébe vágta: Isten hozta ezen az ősi román földön!

Kádárnak természetesen egy rossz szava nem volt. A nemzetközi baloldali ideológia lényegétől elválaszthatatlan, hogy nem tud mit kezdeni a nemzettel, a patriotizmust tűzzel-vassal üldözi. Abba persze most ne menjünk bele, hogy éppen az „ügynevezett Romániában" lehetett vad, sovinizmusba hajló nacionalista a bolsevizmus is. Egyébként a román külügy hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyarország ne foglaljon állást az „úgynevezett Székelyföld" ügyében, úgyhogy innentől kezdve az én tollam alól nem fog kijönni soha többé, hogy Románia, pontosabb, ha odabiggyesztem az úgynevezett jelzőt.

A magyarellenes sovinizmus és a magyarországi baloldali nemzetárulása az elmúlt hetekben különös módon összefonódott. A napokban járatja csúcsra ugyanis a magyargyűlöletet az eredetileg szász származású Klaus Johannis román elnök, aki kompenzálásként még nevét is Iohannisra románosította, és éppen most érkezik finisébe a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés.

És, bár tudom, egy hírportál esetében érdemes olyan eseményeket feldolgozni, olyan híreket leközölni, melyek a napi aktualitást képezik, én mégis kivételt teszek. Különös helyzettel állunk szemben. Az elmúlt két hónapot lényegében elmosta a koronavírus, ha történt is valami közérdeklődésre számot tartó dolog, egész egyszerűen nem bontakozott ki, nem kapták fel, legfeljebb lábjegyzetként szerepelt a hírekben. Azt gondolom, ez a megállapítás áll arra is, ami még márciusban történt Pécsen.

Most már valóban a feltekerték a hangerőt, rengeteget hallunk a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtéséről, melyről egyébként magam is írtam még februárban, ami egyrészt jó és hasznos, másrészt – sajnos – a magyarságra jellemző „patópálizmus"ékes példája. Tehát szűk másfél hónappal ezelőtt egy pécsi LMP-s (!) önkormányzati képviselő előállt azzal az ötlettel, hogy a város fogadjon el egy határozatot. Miszerint Pécs támogatja a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezését. Azt ma már szinte mindenki tudja, hogy az ügyben tavaly május 7-én indult aláírásgyűjtés, és idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Az LMP-s javaslat a polgári kezdeményezés aláírására is buzdította volna a pécsieket és a baranyaiakat.

Ebben azért – taktikai okokból – a baloldal egy része sem lát kivetnivalót, rögzítenünk kell a tényt, hogy még Karácsony Gergely vagy a Momentum is támogatta, de persze voltak olyanok, akiknél kibújt a szög a zsákból. Az előterjesztést nem fogadta el az MSZP–DK–Jobbik–Momentum által koalícióban irányított baloldali önkormányzat. Az ügyben nemmel szavazó Siposné Bikali Éva gyurcsányista (Demokratikus Koalíció) képviselő el is árulta, hogy mit gondolnak a témáról. Azt mondta, ez a kérdés egyáltalán nem is tartozik a pécsi önkormányzatra. A DK-s képviselő még a saját koalíciójának ötleténél is tartózkodott, ami a székely zászló elhelyezéséről szólt.

Hiába nem napi esemény, hiszen valóban márciusban történt, de úgy tapasztaltam, nem kapott túl nagy publicitást, és újra és újra le kell írnunk, ezt nem fogjuk elfelejteni. Kiegyenlítetlen a számla. De egyébként ne gondoljuk, hogy ez egyszeri eset volt, különböző balliberális csoportokban ezerrel megy a magyargyűlölet és uszítás határon túli magyar testvéreink ellen…

Hírdetés

Szolgáljanak ízelítőül az alábbi képek, melyek egy nyilvános csoportból valók:

A kifotózott kommentek nélkülözték a teljesség igényét. Úgyhogy már csak azért is írjuk alá még többen, azon túl, hogy segítünk székely testvéreinknek, de fagyjon az arcára a vigyor valamennyi román sovinisztának és extrémista, etnomazochista magyargyűlőnek, ha már azt hitték, győztek.

Azt nem feltételezem, hogy portálunk olvasói ne írták volna alá mind, ezért arra kérek mindenkit, győzze meg rokonait, barátait, aki még nem tette meg, azonnal cselekedjen.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Ez a városrész úgy néz ki mintha igaz se volna. A Vértes lábánál közvetlenül. Jobbközépen azok a házak :3 gondolom ott laknak a "partizánok", akikről a telep el va

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Épül az óvárosi elkerülőút Tatabánya Sokan kérdezték az elmúlt évbe...n, hogy a temető sarkára miért került lámpás kereszteződés. Már akkor jeleztem, hogy a Mikovény utat EU-s, állami és önkormányzati finanszírozással megerősítik, és az egykori szénosztályzó mellett kikötik a Tatai útra. A munka befejeztével a Népház és Semmelweis utakról kitiltatnak a VII-es telepi ipari övezetbe járó tehergépjárművek. Ez a beruházás is része az Óváros megújítását célzó fejlesztés sorozatnak: Népház, Gyémánt Fürdő- és Strand, Május 1. park, Ligeti-tó, egykori községháza, Bányatiszti Kaszinó, egykori bányakórház, multifunkcionális rendezvénycsarnok. See More
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: HA ezt így lehet, akkor a hivatalos verzió volt a rémhírterjesztés.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Módosították az eljárásrendet, a fogászati ellátásokban kizárólag a koronavírus-gyanús páciensektől kell kérni PCR-tesztet - írja a Népszava. Hétfőtől a fogorvosok újra fogadhatnak nem sürgős eseteket is, de keddtől ismét új szabályzat van érvényben, amely alapján már nem kötelező mindenki számára a negatív teszt megléte.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Vannak rejtett költségei is a tagságnak, pl. a gazdasági önállóság elvesztése is bevételkiesést jelent.https://nemzeti.net/16-ev-az-eu-ban-a-mi-hazanknak-lenne-egy-momentu

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
16 év az EU-ban – A Mi Hazánknak lenne egy Momentum-fájdító számvetési javaslata

A Momentum minden bizonnyal tűkön ülve várta már május elsejét, hogy végre nyilvánosan is megünnepelhesse hazánk gyarmatosításának 16. évfordulóját, vagy ahogyan ők nevezik, az EU-s csatlakozást. Ez részükről nem meglepő, hiszen egy globalista, szélsőliberális párt üdvözöl mindent, ami árt nemzetünknek – írja közleményében Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk választókerületi elnöke. Alább a folytatás.

Sokkal meglepőbb viszont az a széles körű hiedelem, miszerint mi nettó haszonélvezői lennénk ennek az átbürokratizált, inkompetens rendszernek. Ha a magát „nemzetinek" valló „szabadságharcos" kormányunk legalább csak fele annyira lenne valóban nemzeti, mint amennyire előszeretettel állítja magáról, akkor már az első 2/3-os ciklus felénél elkészült volna egy mindent átfogó tanulmány, mely a tények sziklaszilárd öklével zúzta volna szét azt a cukormázas liberális mantrát, miszerint mi mindent az Uniónak köszönhetünk.

Hírdetés

Egy átfogó, mindenre kiterjedő kutatás megmutatná, hogyan építették le mezőgazdaságunkat az elmúlt 16 évben, hogyan tették tönkre a magyar ipart… Elég csak a magyar libamájra gondolnunk, mely konkurenciát jelentett a franciáknak, ezáltal sorsa megpecsételődött.

Mindenki számára kézzelfogható adatokkal bizonyítaná, hogyan lettünk az értelmetlen beruházások és indokolatlan körforgalmak országa. Ez a tanulmány végleg leszámolna azzal a balliberális hazugsággal, mely szerint az Unió maga a megtestesült jóság, ami önzetlenül segítene, „de hát a korrupt kormányunk ellopja a pénzt". Ezen kutatás megmutatná, az elnyert uniós források hány százaléka tűnik el a hazai oligarchák és politikusok zsebében, viszont arra is rávilágítana, hogy hány százalékát osztják vissza a német és francia építőcégeken keresztül, és meglátnánk, ki is az, aki valójában jól jár hazánk uniós tagságával. Ne legyenek illúzióink, és ne dőljünk be a helytartók demagógiájának! Mi az Uniónak csak mint gyarmat kellünk. Mi legyünk az olcsó munkaerő, az autógyárak összeszerelő üzeme, és mi vásároljuk fel a nyugaton eladhatatlan, kétes minőségű árucikkeket? Tényleg egy ilyen közösséghez akarunk tartozni?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Aha, #isztambuliegyezmény Bemondásra, bizonyíték nélkül bevádolni a férfit, meghurcolni a jogtalanságot szolgáló jogszolgáltatás világában, aztán kidobatni a saját lakásáb

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az Orszszággyűlés kedden létrehozta a Közép-Duna menti kiemelt térséget, jogharmonizációs szabályokat fogadott el a videomegosztóplatform-szolgáltatókra, szigorította a légi járművek üzembentartóira vonatkozó szabályokat, valamint politikai nyilatkozatban utasította el az isztambuli egyezmény ratifikációját.

Partnerségi megállapodás az EU és Szingapúr között

A képviselők első keddi határozatukkal az Európai Unió és a Szingapúri Köztársaság közötti partnerségi és együttműködési megállapodás kihirdetéséhez járultak hozzá.

A Közép-Duna menti kiemelt térség létrehozásáról szóló jogszabályokról döntöttek

Az Országgyűlés a pénzügyminiszter által benyújtott egy törvénymódosítással és két határozattal tette lehetővé a Közép-Duna menti kiemelt térség létrehozását. A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvény módosítását 137 igen, 17 nem szavazattal és 17 tartózkodás mellett fogadták el, a Nemzeti Fejlesztés 2030 – Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepcióról szóló országgyűlési határozatot 136 igen, 9 nem szavazattal és 26 tartózkodás mellett módosították.

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térség területi lehatárolásáról szóló országgyűlési határozatot 136 igen szavazattal, 8 nem ellenében és 27 tartózkodás mellett fogadták el. A döntés a kormány szándékai szerint azokat a Duna középső szakasza mentén található településeket vonja össze, amelyek olyan stratégiai fontosságú ágazatokban érintettek, mint a honvédelem és az atomerőmű-működtetés. Az új kiemelt térség települései közül 28 Bács-Kiskun megyében, 8 Fejér megyében, 62 pedig Tolna megyében fekszik.

Videomegosztóplatform-szolgáltatókat érintő jogharmonizáció

A parlament átültette a magyar jogrendbe azt az uniós szabályozást, amely alapján a videomegosztóplatform-szolgáltatókra a jövőben eltérően vonatkozik majd a szerkesztői felelősség, mint a hagyományos médiaszolgáltatókra.

Hírdetés

A képviselők 143 igen szavazattal és 27 tartózkodás mellett fogadták el az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokra vonatkozó törvény módosítását az innovációért és technológiáért felelős miniszter javaslatára. A változtatások kimondják, hogy a videómegosztóplatform-szolgáltató köteles intézkedéseket tenni, amennyiben a nyilvánosságra hozott tartalom káros lehet a kiskorúakra.

Szigorították a légi járművek üzembentartóinak károsanyag-kibocsátási jelentéskötelezettségét

Az Országgyűlés európai uniós jogharmonizációs céllal szigorította a légi járművek üzembentartóinak károsanyag-kibocsátási jelentéskötelezettségét.

A képviselők 168 igen szavazattal, egyhangúlag mellett fogadták el az üvegházhatású gázok közösségi kereskedelmi rendszerére vonatkozó törvény módosítását az innovációért és technológiáért felelős miniszter javaslatára. A változtatások alapján kibővítik a jelentésköteles repülések körét, másrészt új elektronikus formátum használatát írják elő az érintetteknek.

Politikai nyilatkozatban utasították el az isztambuli egyezmény ratifikációját

Az Országgyűlés kedden politikai nyilatkozatban utasította el az isztambuli egyezmény ratifikációját és kötelező hatályát.

A képviselők 115 igen szavazattal, 35 nem ellenében és három tartózkodás mellett fogadták el a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselőinek kezdeményezését. A kisebbik kormánypárt szerint az egyezmény egyes pontjai ellentétesek a kormány migrációs politikájával, illetve elő akarja írni a társadalmi nemek definícióját, és ezzel együtt a romboló genderszemlélet bevezetését.

A szavazás alatt több ellenzéki – MSZP-s, DK-s és párbeszédes – képviselőnő tiltakozott az egyezmény ratifikálásának elutasítása ellen: az ülésteremben felálltak, és kezükben papírokat tartottak, amelyeken olyan, kormánypárti képviselőktől származó idézetek voltak, amelyek szerintük sértőek a nőkre nézve.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A köztársasági elnök léte értelmetlen formaság. Muszáj semlegesnek lennie a legnemzetellenesebbekkel szemben is. Nincs benne köszönet.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Göncz Árpád 1945-ben a Vörös Hadsereg oldalán fogott fegyvert, a kommunista rezsimben a besúgói hálózat részeként "patkány" fedőnév alatt jelentett, a rendszerváltás után pedig már köztársasági elnökként gáncsolta el azt a törvényjavaslatot, mely jogalapot szolgáltatott volna a kommunista bűnösök elszámoltatására. Szerintetek is köszönetet érdemel? – teszi fel a kérdést Fb-oldalán a Mi Hazánk.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihazank%2Fposts%2F1141699899497772&show_text=true&width=552&height=691&appId

Göncz Árpád városközpont?!

Megtörtént Árpád vezér elpatkányosítása, szabad az út a köztéri alkotók előtt

Antiszemita volt. Na és?

Árpád vezértől a "patkányig"

Göncz, alias Patkány véleménye: "nagy szerencséje Magyarországnak Trianon"

Hírdetés

Göncz Árpád tevékenységének mérlege

Árpibácsi, grószfater

Lipusz Zsolt: Köszöntjük az SZDSZ kilencvenéves köztársasági elnökét. Isten éltesse!

Árpi "bácsi" egyáltalán nem ellenségként tekintett a Nagy Testvérre – újabb adalék az életúthoz

Hazug Göncz kitüntetése "nemzetes" társaságban, Orbán minisztere az Antall-korszak besúgóját népszerűsíti

Göncz Árpád disszidálni akart, felesége és az Index nem tud róla


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Létezik, csak hát melyik? Egyes tesztek a régebb óta jelenlevő koronavírusok valamelyikével fertőzötteket is ugyanúgy kimutatták covid19 pozitívnak. A nagy lezárások és le

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Müller: hazánkban időarányosan nem kiugró az elhunytak száma

Az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra, és csak előzetes telefonos bejelentkezés után vehetők igénybe – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt kérte az állampolgároktól, hogy mielőtt háziorvosukhoz vagy szakrendelőbe mennének, egyeztessenek telefonon időpontot.

Még nem tértünk vissza a járvány előtti működési rendhez – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Elmondta: az akut sürgősségi fogászati ellátás előzetes bejelentkezéssel zavartalanul folyik. Ilyenkor már telefonon kikérdezik a jelentkezőt, és akkor is elvégzik a sürgősségi ellátást, ha a páciens koronavírus-fertőzött. Hangsúlyozta, laboratóriumi tesztet kizárólag abban az esetben kell végeztetni, ha felmerül a gyanú koronavírus-fertőzésre.

Hozzátette: ha fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, a sürgősségi ellátáson kívül egyéb beavatkozás nem történik. Ha ilyen gyanú felmerül, a fogorvos a beteget a háziorvoshoz irányítja, aki gondoskodik arról, hogy elvégezzék a laboratóriumi vizsgálatot.

Müller Cecília kitért arra, hogy közfinanszírozott ellátásban a laboratóriumi vizsgálatért nem kell fizetnie a betegnek, magánellátásban viszont az egészségügyi szolgáltató költségére végzik azt el. Ebben az esetben a magánszolgáltató később eldönti, hogy a laborvizsgálat költségét magára vállalja, vagy áthárítja a betegre.

A szakember jelezte azt is, hogy az egészségügyi szakmai kollégium fog-és szájbetegségek tagozata által meghatározottak szerint fogják a fogorvosok rangsorolni a betegeket. Először a járvány előtt megkezdett kezeléseket fejezik be, illetve a fenntartó kezeléseket folytatják. Úgy fogalmazott: "A fogpótlások, amelyek nem sürgetőek, (…) hátrébb sorolódnak."

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy Magyarországon időarányosan nem kiugró az elhunytak száma. Kifejtette: Magyarország évekkel ezelőtt csatlakozott ahhoz az európai rendszerhez, amely az országok halálozási adatait figyeli. A beérkező adatokat elemzik, standardizálják. Azt mondta, idén a 11. hétben észlelte a rendszer, hogy statisztikailag meghaladta az átlagot a többlethalálozás mértéke, például Olaszországban már a 10. héten is kimutatható volt az elhunytak számának ugrásszerű növekedése, a 11. és 15. hét között pedig kimagasló.

Magyarországon – ezen adatsor szerint – azonban sem az influenzajárvány idején, sem a koronavírus-járvány heti adatai alapján nem lehetett kimutatni többlethalálozást, tehát a heti halálozási adatok nem térnek el a sokéves átlagtól – hangoztatta.

Hírdetés

Kérdésre válaszolva ígéretesnek nevezte a vérplazmakezelést koronavírus-fertőzötteknél, mindkét betegnél "látványos a javulás", jól vannak – mondta Müller Cecília.

83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt

Rémhírterjesztés miatt 83 esetben indult eljárás – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: járványüggyel összefüggésben 321 büntetőeljárást indítottak, 62 gyanúsítottat hallgattak ki. A rémhírterjesztés mellett 98 esetben csalás, 26 esetben közveszéllyel fenyegetés és 19 esetben járványügyi szabályszegés miatt indítottak eljárásokat.

A rendőrség továbbra is ellenőrzi Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozás betartását. Országosan hétfőn 451 esetben intézkedtek a rendőrök a korlátozások szabályainak megszegése miatt: 248 esetben figyelmeztetéssel éltek, 120 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 83 esetben feljelentést tettek. Így a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt a rendőrök már 45 770 alkalommal intézkedtek március 28. óta.

Emellett vidéken is ellenőrzik a védekezési intézkedések betartását. Több esetben tapasztalták, hogy a tömegközlekedési eszközökön és üzletekben nem viselnek az emberek védőeszközt, nem tartották a távolságot, illetve nem a számukra kijelölt idősávban mentek boltba. Emiatt 32-szer intézkedtek a rendőrök hétfőn – ismertette.

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzéséről szóló kormányrendelet. Ennek értelmében a hatósági házi karanténban tartózkodók közül csak azt ellenőrzik elektronikusan, aki ebbe beleegyezik. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektronikus ellenőrzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért ezt rövid időn belül elkezdik Magyarországon is alkalmazni – tette hozzá.

Hétfőn 743 hatósági házi karantént rendeltek el, ezzel 10 547 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. 21 esetben tapasztalták a szabályok megsértését, így már 1497 alkalommal intézkedtek ilyen szabályszegés miatt március 12 óta. Ismertette: megfelelő óvintézkedések mellett rendben zajlanak az érettségi vizsgák, az iskoláknál tapasztalataik szerint rendelkezésre állnak az egyéni védőeszközök.

A határforgalomról szólva elmondta: hétfőtől szélesebb idősávban tudják biztosítani a nemzetközi tranzitforgalomban átutazó nehézgépjárművek számára a beléptetést, 20 órától másnap 12 óráig. Jelenleg a teherforgalomban a belépő oldalon Tompánál 2 órás, Röszkénél 3 órás, Csanádpalotánál és Ártándnál 1-1 órás várakozásra kell számítani, valamint ugyancsak a teherforgalomban a kilépő oldalon Csanádpalotánál van egyórás várakozás.

Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet hétfőtől hatályos, ennek értelmében vidéken megnyithattak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, teraszai, azonban az általános egészségvédelmi távoltartást itt is be kell tartani, ennek feltételeit az üzemeltetőnek kell biztosítania. A védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni – mondta, hozzátéve, hogy ezt a rendőrség vidéken is ellenőrzi. Ha ezzel kapcsolatban szabályszegés történik, és helyszíni bírságot szabnak ki, annak összege 5 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedhet, míg szabálysértési eljárásban ez az összeg 500 ezer forintig is terjedhet. Hangsúlyozta: nem a pénzbüntetés kiszabása a cél, hanem az emberek életének, testi épségének a védelme.

Külön kitért kérdésre válaszolva Csongrád megyére, ahol a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos szabályok megszegőivel szemben 827 rendőri intézkedés történt, ebből 653 figyelmeztetés, 84 helyszíni bírság volt és 180 főt jelentettek fel.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az lesz, hogy nem lesz eu. Nem kell a bolsevik - liberális ketrec a nemzeteknek, anélkül is együtt tudnak működni, illetve így se képesek hogy eu-tagok."Ezzel párhuzamosan

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Élő közösségként első ízben akkor tapasztalhattuk meg az EU közelségét, jelentős támogatását, amikor ováció közepette, 2001-ben rendeltetésének át lett adva a Párkányt Esztergommal összekötő Mária Valéria híd.

Majd örültünk a települések, megyék sikerének, amikor jelentős EU-támogatással valósíthattak meg figyelemre méltó beruházásokat.

2018-ban annak is módfelett örültünk, amikor a Visegrádi Négyek kormányfői Brüsszelben kezdeményezték és kiharcolták, hogy  az EU következő, 2021-2027 közötti költségvetési időszakában is lesz a térség országainak hozzáférhetősége az EU Kohéziós Alapjához.

Vagyis lesz még bőséges keret az infrastrukturális beruházásokra, amelyeknél még ma is „utcahossznyi" a lemaradásunk a Lajtán túli országoktól. Viszont, éppen ők gondolták úgy, hogy Közép-Kelet Európa országai immár túl gazdagok ahhoz, hogy újabb kohéziós forrásokhoz jussanak infrastrukturális beruházásaikra a közösből.

Mégis kaptunk újabb hét évet, talán utoljára.

További hét éven át épülhetnek jelentős EU-támogatással Szlovákiában is utak, vasutak, vízvezetékek, víztisztítók, szennyvízhálózatok. Miközben tudjuk: e területen is „utcahossznyi" távolságra vagyunk attól, amit Szlovákia 2004-ben, az EU-taggá válás idején felvállalt. Főleg a környezetvédelmi beruházások miatt kulcsfontosságú a határidő elhalasztása.

Persze, mi is igyekeztünk alkalmazkodni a közösségi léthez, a családi élethez az EU-n belül. Brüsszeli követelmények mentén alaposan szigorítottuk a költségvetési fegyelmet, komoly környezetvédelmi intézkedéseket foganatosítottunk, erőnk felett járultunk hozzá az EU közös költségvetéséhez, bevezettük az emberjogi és demokratikus sztenderdeket. Hiszen mi is tisztább környezetben, magasabb nívón, biztonságban szeretnénk élni.

Aztán begyűrűzött a koronavírus-járvány

És azóta úgy érezzük: minden megváltozott. Elsősorban azért, mert a járvány begyűrűzésének első négy hetében Brüsszel csipkerózsika álmát aludta. Vezetői úgy gondolták, hogy a kontinensünkre nehezedő óriási egészségügyi és gazdasági teher csakis és kizárólag a tagállamok ügye.

Olaszország segítségére az első hetekben Kína, Oroszország és Kuba sietett. Brüsszel hol volt? A többi EU-tagállam, ahová még nem gyűrűzött be a járvány, hol volt? Hiszen a kölcsönös szolidaritás az EU egyik alapelve.

Később, látva a járvány gazdaságra gyakorolt taglózó hatását, z EU észbe kapott. Napvilágot láttak ugyan tervek, ám máig sem világos mi lesz. Európai Marshall-terv készül, közös európai váltók lesznek, a 2011-ben életre hívott eurósánc (ESM), a következő hét éves költségvetési időszak beruházásait áldozzák fel a gazdaság talpra állításának oltárán, vagy mindezek kombinációja lesz a megoldás?

Éppen ez utóbbi, a masszív beruházások generálhatják a gazdaság felpörgését?

Ne feledjük: egyszerre központi támogatást fizetni a csődközelbe került vállalkozóknak, szanálni, művileg víz felett tartani a gazdaságot, a másik oldalon beruházásokat ösztönözni és megvalósítani, emberfeletti feladat, amely komoly szemléletváltást igényel.

Amit tudunk: az EU korábban beharangozott 1 billió eurós válságkezelő alapja mára 540 milliárdos csomaggá zsugorodott, amelyből 240 milliárdot az Európai Stabilitási Mechanizmus (eurósánc) szolgáltat, 200 milliárdot az Európai Beruházási Bank garanciaalapja, míg 100 milliárdot az EU közös költségvetése a munkahelyek megőrzésére.

Miközben a makroközgazdászok a gazdasági károk hatékony, érezhető szanálásának költségeit az EU-ban 2-3 billió euróra becsülik.

Közben az EU iránti bizalom alaposan megrogyott. Miért is? Az olasz és spanyol segélykiáltásra a kezdetekben Brüsszel egyáltalán nem reagált, majd jóval később feléledt, észbe kapott. De már későn, hiszen a kór hihetetlenül elterjedt. A járványnak el kellett érnie Németországot és Franciaországot, hogy elhiggyék: nagy baj lehet.

Brüsszel elképedve, tátott szájjal figyelte, hogyan omlik össze a schengeni rendszer, hogyan zárják be a tagországok a belső országhatárokat uniós koordináció, összehangolás nélkül.

Ezzel párhuzamosan szertefoszlott az EU négy szabadsága: a személyek, az áru, a szolgáltatások és a tőke határokon átnyúló, szabad mozgása. Ideiglenesen vagy tartósan?

Emlékszünk még arra, amikor a Lisszaboni Egyezményben 2010-re azt tervezték, hogy a világ gazdaságának és fejlesztésének elsőszámú motorja Európa lesz? Amikor az EU belátta, hogy e célkitűzés megvalósíthatatlan, 2020-ra tűzte ki az ambiciózus terv megvalósítását.

Megtapasztaltuk, 2020-ra hova jutott.

Főleg a dolog erkölcsi, szolidaritási oldalát tekintve. Mondhatnám, az EU alap értékeinek szemszögéből. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és biztosai szó szerint 5 perccel 12 előtt láttak a tűzoltáshoz,

hiszen a nemzetállamok időközben rádöbbentek: vagy maguk oldják meg súlyos gondjaikat, vagy senki.

És ez bizony felvetheti az EU szükségességének és erejének kérdését, mert ha a bajban nem segített az EU, akkor a tagországok mikor számíthatnak rá?

Ezt még inkább tetézi az EU 500 millió polgárának bizalma az országok feletti szövetség iránt, amely alapjaiban rendült meg február óta. S a 2015 óta begyűrűző, hullámokban erősödő és gyengülő migrációról, amely alaposan megosztja a Lajtán túli és a Lajtán innen élő európai nemzeteket, szót sem ejtettünk.

Arról sem, hogy a minap alapjaiban sérült az EU kulcsfontoságú stratégiája, amely az egymás iránti tiszteletről, partnerségről és támogatásról szól, amikor az egyik szövetséges, Románia köztársasági elnöke a másik szövetséges, magyar nemzet ellen rendezett éles kirohanást olyan témában, amely a EU-t alapító tagok esetében teljesen természetes, ezáltal az egész EU-ban természetesnek kellene, hogy legyen: a regionalizmus, önrendelkezés, önigazgatás és szubszidiaritás témakörében.

Mi lesz veled, Európai Unió?

A szerző az MKP Ügyvivő Elnökségének tagja.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.