2020. január 2., csütörtök

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Amúgy az #okboomer kifejezés egy Chloe nevű francia ZÖLD "képviselő" - gyereklánytól ered. 0 tapasztalat, végtelen butaság. Ez nem önbizalom, ezek súgó nélkül elvesztek,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

„A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága. A mai fiatalok nem lesznek képesek megőrizni kultúránkat."

Babiloni tábla Kr. e 3000-ből

Így, az év vége felé, szokás valamiféle mérleget vonni az elmúlt év eseményeiből és elgondolkodni azon: mit is jelentenek azok. Persze nem lesz ez sem objektív, sem pedig független, hiszen már az a tény, hogy ki miket tart fontosnak, az is az illető ízlését, világnézetét (hogy nagy szavakat használjak) testesíti meg. Egy ilyen rövid publicisztikában azonban képtelenség egy ilyen zaklatott év teljes eseménysorát kivesézni. Marad az, hogy egyetlen, jellegzetes tendenciát, történést választ ki az ember, melyet a legfontosabbnak, vagy legalábbis a legérdekesebbnek tart. Számomra ez – személyes érintettség okán is – a „Boomer" jelző felbukkanása és tündöklése volt.

Úgy esett, hogy a távoli, vadregényes Új Zéland parlamentjében egy bizonyos Chlöe Swarbrick nevezetű ifjú honanya éppen marhaságokat beszélt a klímahiszti keretében, mikor egy idősebb képviselő – nyilván unva a sok hülyeséget – közbeszólt. Erre Chlöe, az „Ok. Boomer" kifejezéssel reagált. Ebből lett világra szóló hír, úgyis, mint a frappáns válaszok csimborasszója.

Ez a szó, mely hatalmas karriert futott be a haladó sajtóban – mint annyi másik – az angol szlengből származik, mert ahogyan a világ egyre primitívebbé válik, úgy a nyelv eszközei is elveszítik finom, bonyolult jelentéseiket, és olyan csoportok, szubkultúrák szavaihoz fordul, melyeket még akár néhány évtizede is joggal szalonképtelennek ítéltek és akiknek aktív szókincse legfeljebb 300 szóra tehető.

Mondjuk az ő világukhoz ez pont elég, lehet, sok is.

Nagyjából az 1941 és 1965 között születettekre alkalmazzák, a „baby boom" korszakára. Ekkoriban, mint minden háborús időszak után, rengeteg gyerek született, akikkel a sors vagy az életösztön pótolni akarja az elesetteket. Ők aztán, felnőve, felépítették a háború utáni jólétet. Ezt most a szemükre hányják, mert – az új keletű nézetek szerint – mindeközben tönkre is tették a bolygót. Persze a valóság közel sem volt annyira egyértelmű és egyszerű, mint e szó mai használói gondolják. 

Maga Chlöe éppen 25 esztendős, mikor eme sorsfordító szavak elhangzanak. Szép kor, kétségkívül. Nagy Sándor például ekkorra már megverte a perzsa seregeket a granikoszi csatában. Az életrajzát elnézve, a leányzó soha semmiféle természettudományos dolgot nem tanult, eddigi, parlamenten kívüli pályája során elsősorban és szinte kizárólag a divattal foglalkozott, annak is a ruházatban megjelenő formájával. A rokolyák és bugyogók világából csöppent a légkörfizika és a gázdinamika szofisztikált tudományába. Így hát e tárgyakban állásfoglalásának megalapozottságát kissé gyanakodva kell szemlélnünk.

Mondjuk, bizonyára idegesíti, hogy mennyire túlkoros mindannyiunk Gretájához képest. 

A „Boomer" nemzedék egyáltalán nem egyforma utat járt be szerte a világon. Egy ekkoriban született kínai, néger, nyugati, vagy éppen közép-európai sorsában nem sok hasonlóságot lehet felfedezni. Érdemben mesélni persze csak a saját, megélt, közép-európai sorsán keresztül tud az ember.

Zárójel. Mi például itt, Közép-Európában egészen biztos, hogy a kirívó fogyasztásunkkal nem gyilkoltuk a bolygót. A lódenkabát és a svájcisapka korában nőttünk fel, nem volt autónk, sőt még TV is csak elszórtan. Szemetet, hulladékot alig termeltünk, azt a keveset amink volt, újra és újra felhasználtuk, ami elromlott, azt megjavítottuk. Ez volt a szocialista út és élet. A nagy fogyasztási lázat – lévén szocialista ország – népi demokratikus módon, választott képviselőink útján élveztük ki. Ők kitűnően éltek, még nyugati szemmel is, de ahhoz kevesen voltak, hogy ezzel tönkretegyenek bármit is, a saját renoméjukon kívül. És így volt ez szerte a „béketáborban", mindenütt. Nem nagyon van miért szégyellni magunkat. Zárójel bezárva. 

Most mégis, mi is azt kapjuk a képünkbe, a saját gyerekeinktől, unokáinktól, hogy mi mérgeztük/mérgezzük meg a földet, sőt az egész emberiséget fenyegetjük már. Azok mondják ezt akik minden kényelmüket és szabadidejüket, melyet a szidalmazásunkkal tölthetnek, nekünk köszönhetik, amint mi is mindent – jót, rosszat egyaránt – az előttünk járóknak köszönhettünk. Persze kevés mentségünk van, hiszen mi neveltük ilyenné őket, mikor mindent – így a korlátlan engedékenységet is –, amihez mi nem jutottunk hozzá, megadtunk, megengedtünk nekik.

Nem tehetünk mást, el kell hát viselnünk az igaztalan vádakat, hiszen ők a gyerekeink és az unokáink.

A generációs szembenállás egyáltalán nem új dolog. Már Kr. e 3000-ből is maradt fenn olyan babiloni agyagtábla, mely a fiatalság viselkedésének elviselhetetlenségére panaszkodik. De olvashatunk ilyet Platóntól napjainkig. Eközben, minden bizonnyal, az éppen akkori „mai fiatalok" egymás között szidták a begyöpösödött, maradi, szklerotikus öregeket, akik megakadályozzák őket a világ jobbá tételében. 

Hiányzott azonban a megszokott képletből a haladó média és az ostobaságot globálissá emelő internet. És hiányoztak azok, akik a fiatalság elégedetlenségéből, világmegváltó vágyaiból politikai hasznot kovácsolnak.

Ők azok, akiknek érdekében áll az ellentét elmélyülése.

Akik úgy vélik, hogy az ifjúságban fogékony közeget találnak százszor elbukott, poros nézeteik számára, mert – mint tudjuk – egy csecsemőnek minden vicc új. Ők fedezik fel a mit sem sejtő áldozatokat, a Grétákat, Blankákat és a szellem más sasmadarait, hogy aztán alkalomadtán el is dobják őket. Egész politikai iparág épül a magasra szított generációs ellentétre, elég csak a Momentum tündöklésére gondolni.

Bogaras és nem ritkán rosszindulatú vénemberek manipulálják az arra fogékonyakat, miközben furcsa, torz önképük szerint ettől – úgy hiszik – maguk is fiatalok maradnak, ami egyfelől rendkívül nevetséges, másfelől pedig tragikus, hiszen arra vágynak, amire épp ésszel senki: fiatalon akarnak meghalni. 

Beszélgessünk a gyerekeinkkel; nincs jobb ötletem.

]]> https://aristo.pestisracok.hu ]]>

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Amúgy az #okboomer kifejezés egy Chloe nevű francia ZÖLD "képviselő" - gyereklánytól ered.
0 tapasztalat, végtelen butaság. Ez nem önbizalom, ezek súgó nélkül elveszt

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Amúgy az #okboomer kifejezés egy Chloe nevű francia ZÖLD "képviselő" - gyereklánytól ered.
0 tapasztalat, végtelen butaság. Ez nem önbizalom, ezek súgó nélkül elvesztek, ahogy grétácska is beégett mikor keresztkérdéseket tettek fel neki. Saját gondolataik nincsenek, egyszerűen üresek belülről.

Kiváló bábpolitikus alapanyagok. :P

Foglalkozzanak inkább a divattal ezek a libsilibák. Ja, hogy a meggondolatlan, fogalmatlan, tapasztalatlan, ostoba megvezetetett hisztérikus politizálásukkal is csak vakon követik a divatot, trendet!?

Nem lehet nem észrevenni, mennyire építenek a két nem eltérő pszichológiai felépítésére : a (gyerektelen) FIATAL nőket ezerszer könnyebb befolyásolni, sőt egyenesen fanatizálni. Velük akarják tönkretetetni a civilizációnkat. Őket próbálják rávenni, hogy ne szüljenek fehér gyerekeket. Hogy lenácizzák az történelmileg sokat látottabb idősebbeket, és a gyanakvóbb, individualistább, makacsabb férfi kortársaikat IS.

A világot romboló erő nem szereti az egyéni tudatosságot.

Tehát nincs kivel vitatkozni. Trendi zöldnek lenni és jól fizet, Chloe és magyar megfelelőik is csak azért lettek azok, A divatokat, trendeket valahol valakik kialakították és működtetik, olyan gazdasági háttérerők melyek akár a teljesen szennyezésmentes technológiák létrehozásába is ölhették volna anyagi és emberi erőforrásaikat.

De nem ez a céljuk, hanem világállam létrehozása, és a fehér ember elfogyasztása a föld színéről.

Egy Boomer vallomásai

„A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága. A mai fiatalok nem lesznek képesek megőrizni kultúránkat." Babiloni tábla Kr. e 3000-ből Így, az év vége felé, szokás valamiféle mérleget vonni az elmúlt év eseményeiből és el...
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt ajánlom a maguNkfajtának mottóul : "VÉDEKEZÉS HELYETT TÁMADÁS!"Reaktív helyett meg proaktív. :3

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Néhány óra van hátra 2019-ből, itt a legjobb alkalom közös ügyeink (res publica) idei leltárának elkészítésére. Mit hozott, s mit vett el tőlünk, magyaroktól ez a túlpörgetett, gyorsan tovaröppent esztendő?

A tizenkettőből tíz hónap kampányolással telt, ami nemcsak a politikai újságot írók és olvasók, de mindenki más idegeit is végletekig feszítette. Májusban uniós, októberben önkormányzati választáson tülekedtek szavazatainkért a politikusok. Ha csak a leadott voksok számát nézzük, előbbit kiütéssel nyerte a nemzeti oldal. Utóbbit viszont csak pontozással, ráadásul Budapest, több fontos kerület és nagyváros elvesztése azt jelenti: pár másodpercet a padlón is töltött a jobboldal, amely az utóbbi tíz év győzelmi sorozatában igencsak eltunyult. Mintha azt képzelték volna: kampány nélkül is meg lehet nyerni egy választást.

Hát nem lehet. Pontosabban: lehet, de eléggé keserédes győzelem az, mikor a nemzet fővárosának élére egy tökkelütött, a munkaidejét facebookozással, szelfizéssel és idétlen tüntetésekkel töltő pojáca kerül…

Az, hogy a DK-tól a Momentumon át a Jobbikig a szélsőbal és a szélsőjobb minden mindegy alapon szentségtelen frigyre lépett, nem meglepő. Az viszont igen, hogy az uniós zászlóégetésen pár éve még kéjelgő, a kettős kereszt állításkor pedig könnybe lábadó jobbikos proli immár öklendezés nélkül bír szavazni a brüsszelita, Szemkilövető-párti Niedermüllerre meg a keresztállítást betiltó, olimpiagyilkos Sopronira. A belpesti liberális pedig, aki évekig tüntetett, petíciózott a Jobbik-féle barna veszedelem, a zsidólistázás meg az emlékcipőkbe köpködés ellen, most tyúkmellét kidüllesztve lép a szavazófülkébe, hogy Gyöngyösi Márton, Kulcsár Gergely és az egykori szkinhedvezér pártjára voksolhasson. Ezek Belzebubbal is hálnának, csak bukjon végre Orbán…

A lecke fel van adva. Ha a Fidesz nem tanul az utóbbi időszakban számolatlanul elkövetett hibáiból, 2022-ben el fogja veszíteni a választást. Vissza fognak térni Szemkilövetőék. S nemcsak a gumilövedékeiket hozzák magukkal, de a betelepítési kvótát is.

MIFÉLE HIBÁK?

Miért marad minden hazugság következmények nélkül? Naponta tucatjával önti a fekáliát a kormányra a külföldről pénzelt és irányított ellenzéki siserahad – minden következmény nélkül. E bődületes hazugságok egy jó részéről mi, a PestiSrácok.hu-n is rendszeresen beszámoltak (bocsánat, de most nem biggyesztek ide száz darab linket), ám azt látjuk, nem indulnak személyiségi jogi, rágalmazási, kártérítési perek, nem vesznek elégtételt az igaztalanul megvádolt kormánypárti közszereplők. Hagyják, hogy rájuk égjen az összes hazugság. A legrosszabb antalli időket idézi, ahogyan kesztyűs kézzel bánnak az ellenségként viselkedő ellenféllel, szinte nem is védekeznek. (Miközben az ellenzéki politikusok – kis túlzással – minden vesszőhibáért perelnek minket.)

A főpolgármester és néhány színész tüntet a „kultúra függetlenségéért" december 9-én a fővárosi Madách téren

De mondok mást. Miért kell közpénzzel tömni az ellenséget? Miért jár pénz a „kultúrának" nevezett ócska, színvonaltalan ellenzéki propagandára? Szakács Árpád kollégám nagy visszhangot keltett cikksorozata (Kinek a kulturális diktatúrája?) meghökkentő példák tucatjait sorolta föl arra, miként halmozza el közpénz százmilliókkal a kormányzat azokat a figurákat, akik előtte és utána is farizeus képpel diktatúráztak, állítólagos elnyomatásukról szónokoltak és útszéli stílusban mocskolták a miniszterelnököt. Sajnos, a helyzet azóta sem sokat változott. Az ellenzéki gyűlöletpolitizálást folytató pesti balliberális színházak soha annyi pénzt nem kaptak, mint napjainkban – mégis nekik áll följebb, s még van képük tüntetni, mikor a kormány egy súlyos szexuális zaklatási botrány nyomán némi beleszólást követelne az általa fenntartott színházak ügyeibe. (Értsd: ne maradhasson már színházigazgató az az alak, aki egy évig eltussolt egy szexuális bűncselekményt.)

Vagy – miként arról néhány napja írtunk – miért kap évi 14 millió adóforintot a Nemzeti Kulturális Alaptól a színikritika örve alatt arcátlan ellenzéki hergelést folytató Csáki Judit alig olvasott „kulturális" blogocskája, a Revizor? Tovább megyek. A Petőfi Rádió miért játssza nyakra-főre a Fluoreszkálónak vagy kinek, meg a többi hallgathatatlan balliberó „zenésznek" a zaj-förmedvényeit, miközben a nemzeti rock-zenekarokat bojkottálják? És ne jöjjenek nekem „szerkesztési elvekkel"„szakmai kérdésekkel" meg „népszerűségi mutatókkal", hiszen a videómegosztókon sokmilliós nézettségű, zseniális zenészeket rekesztenek ki a közszolgálati rádióból. Megfelelési kényszer és gyávaság: a nemzeti oldal több évtizedes betegségei, amelyek miatt a kultúra frontján továbbra is csehül állunk.

Vannak persze jobb hírek is. Úgy tűnik – hála a Jóistennek és/vagy az általunk még időben kirobbantott botránynak –, nem gyalázzák meg Hunyadi János emlékét egy történelemhamisító, gagyi filmmel, leállították az előkészületeket – így van esély rá, hogy valamikor végre elkészülhessen egy olyan mozi, amely méltó a muszlim inváziót feltartóztató legendás kormányzónkhoz. Szintén örömteli, hogy végre film készült a szovjet haláltáborok borzalmairól, ráadásul nem is akármilyen! Ilyen jó hírekből szeretnénk egyre többet és többet jövőre meg azután!

VÉDEKEZÉS HELYETT TÁMADÁS!

Bár e cikk 2019-ről szól, a vezető kép mégis 2018-as. Nem véletlenül. Akkor volt utoljára Békemenet: március 15-én. Azóta a jobboldal visszahúzódott a kuckójába, s átadta az utcát az ellenzéknek, akik hol a „választás elcsalása" miatt tüntiztek, hol a „rabszolgatörvény" ürügyén dobálták meg füstbombával a rendőröket, hol az „akadémiai szabadságért" vagy a „tanszabadságért" szálltak síkra. (Megfigyelték? Mindig valami szemenszedett hazugság ürügyén vonulgatnak ide-oda…) A nemzeti oldal viszont hallgat, eltűnt az utcáról, folyamatos védekezésben van. Miért? Ez a hozzáállás egyenes út a vereséghez.

A 2010-ben még a csőd szélén tántorgó ország példátlan fejlődési pályára állítása (Európa legmagasabb gazdasági növekedése, rekordalacsony munkanélküliség, folyamatosan csökkenő államadósság, történelmi léptékű béremelések stb.), a nyugati puccskísérletek visszaverése, Magyarország megvédése a szervezett népvándoroltatástól és népességcserétől, a kárpát-medencei magyarság gúnyhatárok feletti lelki és közjogi újraegyesítése, soha nem látott mértékű családsegítő programok, a népesedési katasztrófa elleni bátor lépések – megannyi kormányzati intézkedés, amely kellő alapot ad hozzá, hogy a nemzeti oldal politikusai és szavazói felemelt fejjel, büszkén közlekedjenek az utcán jövőre is.

Védekezzen az a galeri, amely 2010 előtt tönkretette az országot, s amely most (a részekre szakadás után újraegyesülve, és kiegészülve újabb külföldi ügynökszervezetekkel) minden alja eszközt fölhasználva hatalomra tör. Védekezzen az ellenzék! Közlekedjenek a küszöb alatt ők,

  • akik Brüsszelben szankciót, kizárást, hazájuk szavazati jogának megvonását követelik;
  • akik a NATO-nál beavatkozásért kuncsorognak;
  • akik a hazánknak büszkeséget, hasznot és elismertséget hozó rendezvényeket (olimpia, atlétikai világbajnokság), beruházásokat (dél-budai szuperkórház, városligeti múzeumok) fúrják, ellehetetlenítik, megakasztják;
  • akik a gúnyhatáron túli magyarság ellenében politizálnak, a Momentum nemzetáruló díszpintyei például a magyar helyett román elnökjelölt mellett kampányoltak Erdélyben;
  • akik obszcén, kocsmai őrjöngéssé silányítják a parlamentet.

Ha csupán a kormánynak okoznának kárt, arra még legyinthetnénk: ilyen a demokrácia, Orbánék majd viszonozzák a tüzet, és hazazavarják őket egy két kokival és sallerrel. Ám ellenzékünk az országnak, a nemzetnek okoz kárt, alig begyógyuló sebeket.

Beszéljünk világosan! Ezek külföldről dróton rángatott, fizetett ügynökök, újkommunista-szélsőliberális fanatikusok, közönséges haza- és nemzetárulók. Így kell őket nevezni mindig, mindenhol. És bemutatni, fölidézni százszor, ezerszer, mit követtek el, hányszor szavaztak a hazájuk ellen, kiket szolgálnak valójában, ki fizeti őket, mit tennének hatalmon. Ha 2022-ben a nép trónra emeli a balliberálisokat, ugyanaz lesz, mint 2010 előtt: külföldi hitelek, a magyar helyett külföldi cégek kistafírozása, a kínkeservvel visszaszerzett közművagyon és stratégiai állami vállalatok dobra verése, megszorítások, a brüsszeli diktátumok szolgai végrehajtása. És igen: jön majd a migránskvóta (noha azt a magyarok 98 százaléka elutasította!), amit eleinte követeltek, aztán letagadták, hogy követelték, most meg fülüket-farkukat behúzva kussolnak róla. Tudják: ez a téma a vesztüket jelentheti, mint tavaly. Pont ezért lehet és kell továbbra is itt, a leggyengébb pontjukon szorongatni, támadni őket!

Holnaptól 2020-at írunk. Két és fél éves kampányidőszak következik. Bénázni, gyengének lenni, elkényelmesedve ülni az elefántcsonttoronyban, elfeledni a szavazókat, elhessegetni a jószándékú, építő kritikát és nagyokat hibázni mostantól nem lehet. Ugyanis 2022-ben a tét: élet vagy halál.

Forrás: Pestisracok.hu – Pilhál Tamás

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: 120 milliárdot adtak évente liberális pöcsrázásra. A liberális színházakban 8és filmekben) rendszeresen előforduló magyarokon való gúnyolódás sem "művészi szabadság" kérdé

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Egy december 30-án, éjszaka kihirdetett módosítás szerint a független társulatoknak nem jár működési támogatás, kezdtek sikításba a teljes ellenzéki szennyoldalak.

A hvg.hu sírva írja azt, a változtatás a színháztörvény-tervezet egyeztetésre megküldött változatában is szerepelt, de végül az kikerült a Parlament elé benyújtott szövegből.

A lap szerint a december 11-én meghozott színháztörvény az első változathoz képest enyhébb volt, mivel az eredeti verzió szerint megszüntette volna a Nemzeti Kulturális Alapot, az önkormányzati fenntartású színházak igazgatóinak kinevezését miniszteri egyetértéshez kötötte volna, és megszüntette volna a független színházak működési támogatását, a kormány december 30-án éjszaka változtatott azon:

két szót, az „és működést" vették ki összesen a törvényből, melynek eredményeképpen csak szakmai programmegvalósításra lehet majd pályázni.

Eddig az előadóművészeti szervezetekről szóló törvény 2016-os végrehajtási rendelete így szólt: "a nemzeti előadó-művészeti szervezetnek vagy kiemelt előadó-művészeti szervezetnek nem minősített szervezetek a … szakmai programmegvalósítás és működés támogatására irányuló pályázatokról történő döntés megalapozásához a miniszter az érintett előadó-művészeti bizottság – az érintett előadó-művészeti szervezetek szakmai érdekképviseleti szervezetei által véleményezett – javaslata figyelembevételével szakmai kuratóriumot kér fel". Ebből törölték a két szót.

A módosítás azt jelenti, hogy a nem kiemelt szervezetek nem kaphatnak majd működési támogatást.

A Pintér Béla Társulat vezetője a hvg.hu-nak elmondta, nem lepi meg a döntés, hiszen ezt már egyszer belengették, majd visszavonták a színháztörvény elleni tüntetés napján.

"Ilyen tekintetben nagyon is megállja a helyét a definíció, hogy a magyar kultúra gyilkosai ténykednek jelen pillanatban"

– mondta Pintér Béla, aki hozzátette, hogy emiatt nem szűnnek meg, mert a jegybevételből „szinte meg tudnak lenni", de a többi függetlennel szerinte nem ez a helyzet.

Forrás: ATV/HVG

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Társadalommérnökség, társadalomtudományok, uralom és hatalom kérdése hogy mit hoznak divatba : a kulturális marxista élbrigád módszereiről : "Murray könyve okos, gazdag té

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Sarkaiból kifordult értékrend

A tömegek őrülete című könyv azt a tárgykört tűzte tollhegyre, amely bizonyos csoportok jelenlegi helyzetével, lehetséges társadalmi betagozódásával foglalkozik.

Mélyen elgondolkodtató könyv jelent meg nemrég egy brit újságíró tollából. Szerzője, Douglas Murray nem ismeretlen a hazai olvasók köré­ben, hiszen egyik műve (Európa furcsa halála), amely főként a migráció problémáival foglalkozik, 2018-ban magyarul is megjelent. Legújabb könyvével, amely A tömegek őrülete (The Madness of Crowds) címet viseli, ismét darázsfészekbe nyúlt. Ezúttal azt a tárgykört tűzte tollhegyre, amely bizonyos, korábban hátrányos megkülönböztetésben részesülő csoportok (melegek, nők, színesek, nemváltók, vagyis transzok) jelenlegi helyzetével, lehetséges társadalmi betagozódásával foglalkozik. S ez a témakör, bizonyos területeit tekintve, nemcsak radikálisan új, hanem olyan indulatokat korbácsol fel, ami még a mai hiperérzékeny világban is párját ritkítja.

Ezt a helyzetet már a könyv címe is kifejezi. Murray annak ered a nyomába, hogy kiderítse, miképpen alakult ki az a modern tömegőrület, amely e témakört övezi. S ennek során arra a következtetésre jut, hogy ebben a diskurzusban először is fokozatosan az a megközelítés került középre, a fősodorba, ami korábban a peremterületen foglalt helyet. E tárgykör hívei, követői mindenáron ki akarják erőszakolni, hogy az abnormális megközelítés váljon normálissá, sőt kötelező érvényűvé. Ennek során gyakorlatilag minden részterületen egy pontosan megformálódó lépéssorozat figyelhető meg, amely az alábbi elemeket tartalmazza.

Először is adott egy olyan társadalmi csoport (melegek, nők, színesek, részben a transzok), amelynek tagjai korábban hátrányos társadalmi megkülönböztetést szenvedtek el. A harc első lépésben e csoportok egyenjogúsításáért folyik, ami jogilag és morálisan is elfogadható: az illető csoport tagjai ne szenvedjenek el további hátrányokat. Ennek elérése után azonban a küzdelem új szintre lép: itt már nem arról van szó, hogy e csoport tagjai egyenlők a többiekkel, hanem arról, hogy jobbak, különbek tőlük. A végső lépést pedig az jelenti, hogy az, aki a társadalom, a többiek részéről nem hajlandó elfogadni ezt az új hierarchiát, velejéig romlott, gonosz. Ezért születtek meg a kortárs feminizmusban (nagyjából a kétezres évek elejétől) olyan jelszavak, mint a Men are trash (A férfiak szemetek) vagy a Kill all men (Öljetek meg minden férfit!), valamint olyan jelzős szerkezetek, mint a mérgező maszkulinitás stb. Napnál világosabb, hogy ezekben az esetekben már nem az egyenjogúság kivívásáról van szó, hanem valami egészen másról.

E tömegőrület egy másik jellemző vonása, hogy a legtöbb esetben minden természeti-biológiai meghatározottságot ki akar irtani, és még a legkeményebb természeti tényeket (biológiai nem, bőrszín, szexuális orientáció) is cseppfolyóssá kívánja tenni. Murray szavai­val élve a biológiai hardvert szoftverré akarja átalakítani. Ennek során jelenik meg a színen az a képtelen gondolat, hogy a biológiai nem valójában nem létezik, a társadalmi nem (gender) pedig nem más, mint pusztán társadalmi konstrukció. Ám e mozgalmak némelyike a fordított utat is bejárja, ha az érdeke úgy kívánja, vagyis a biológiai szoftvert hardverré akarja átminősíteni.

Ezért övezi a melegek érdekeit képviselő mozgalmakon belül halálos gyűlölet azokat a melegeket, akik egy idő után felhagynak a meleg létmóddal, mert magatartásukkal azt sugallják, hogy a meleglét nem genetikai hardver-alapadottság, hanem társadalmi-kulturális szempontból tanult magatartás. Ezért igyekeztek 2018-ban Londonban mindenáron megakadályozni a Voices of the Silenced (A hallgatásra ítéltek hangjai) című film vetítését, ami azokról a melegekről szólt, akik felhagytak a meleg létmóddal. Hiszen ezzel kétirányúvá tették azt az utcát, amely korábban szigorúan egyirányú volt: „normálisból" lehetett meleg, de fordítva nem. Ám a film betiltásának követelésével, s itt van a lényeg, azokból lett cenzor, akiket korábban cenzúráztak.

E modern tömegőrület születési helyét Murray többnyire az akadémiai világba helyezi. Valamelyik egyetemen különféle tanulmányokat hirdetnek meg (melegjogi, nőjogi, fekete-egyenjogúság stb. fakultások), ahol már messze nem az egyenjogúsítás kérdése kerül terítékre – hiszen ez nagyrészt már megvalósult –, hanem jóval több. És ezekkel az eltúlzott követelésekkel először a tapasztalatlan hallgatókat szédítik meg, majd pedig a közmédia és az internet révén szétrepítik azokat a virtuális világba, aktivista mozgalmakat szerveznek rájuk és ezáltal hatékony társadalmi erőkké változtatják azokat. A továbbiakat pedig már ismerjük.

Hírdetés

S vajon milyen elméleti alapok állnak e folyamatok hátterében? Murray egy pillanatig sem habozik azt illetően, hogy az egyik ősforrást a jelenkori kultúrmarxizmusban jelölje meg. S itt meg kell állnunk egy pillanatra. Azt kell mondanunk, hogy az utóbbi két évtized plasztikai sebészetének legnagyobb bravúrját nem valamilyen levágott végtag visszavarrása jelenti, hanem az, ahogyan a múlt század ráncos, redves, megaszalódott bolsevista marxizmusát – Leonyid Brezsnyev, Jurij Andropov és Mihail Szuszlov ócska és lejáratódott marxizmusát – hogyan tudták összevarrni a Nyugat fiatal nemzedékeinek ultrabalos, anarchista marxizmusával. Még elképzelni sem tudjuk, hogy milyen sminkelésre, többszörös ráncfelvarrásra, miegymásra volt szükség ahhoz, hogy ez a borzalmas csodaszörny új alakot öltve életre keljen. Hát ez az igazi mestermű: ráncok és fércmunka nélkül összevarrni a virulens totalitarizmust a legszélsőségesebben szabadsághívő ideológiával. De megcsinálták; az újból kistafírozott szörnyszülött működőképes. Murray megemlíti, hogy egy 2006-os felmérés szerint az Egyesült Államok egyetemein a társadalomtudományok professzorainak 18 százaléka boldogan vallotta magát marxistának. Képzelhető, mi lenne, ha ugyanilyen százalékban vallanák magukat nemzetiszocialistának… A kettős mérce tökéletesen működik.

Murray egyetértőleg idézi azt a közkeletű véleményt, amely szerint a jelenlegi rendszer éppúgy kapitalista, mint száz esztendővel ezelőtt, csak a társadalmi piramis csúcsán most nem a nagytőkések és a pénzemberek állnak, hanem a fehér, heteroszexuális férfi. Napjainkban ő az ősellenség. A szóösszetétel mindhárom tagja lényeges; ellene, az ő uralma ellen fognak össze a színes bőrűek, a melegek és a feministák. S ebben a konstrukció­ban az a legfélelmetesebb, hogy ez az össztűz akkor zúdul erre a társadalmi csoportra, amikor e korábban hátrányokat elszenvedő társadalmi csoportok felszabadítása lényegileg már végbement.

Sok helyen tapasztalhatjuk ezen új diszkrimináció megnyilvánulásait. Christine La­garde asszony 2018-ban kijelentette, hogy a világ másképp nézne ma ki, ha korábban a Lehman Brothers helyett a Lehman Sisters működött volna. Ezzel azt akarja sugallni, hogy a 2008-as pénzügyi válság kirobbanásának nem a profitéhes globális pénzpiaci cégek némelyike volt az oka, hanem a férfiak. Ami pedig a rasszok kérdését illeti, Eduardo Bonilla-Silva, a Duke Egyetem professzora egyik könyvében kijelenti, hogy a „színvakság – vagyis a bőrszín figyelmen kívül hagyása – maga is rasszizmus".

Martin Luther King 1963 augusztusában tartott híres beszédében (I have a dream) még egy olyan Amerikáról álmodott, amelyben nem számít a bőrszín, csak a teljesítmény. Jó ötven évvel ezután eljutottunk oda, hogy ismét számít, főleg akkor, ha valaki történetesen fehér. Napjainkban gyakran őt éri a negatív megkülönböztetés.

Murray külön fejezetben foglalkozik a nemváltoztatás és a transzjogok kérdéseivel; ez a legfrissebb terület, de egyben a legfélelmetesebb is. Mégpedig azért, mert a transszá válás visszafordíthatatlan és az egész életre kiható változást jelent. Elemzéséből most csak azt emeljük ki, hogy egyrészt a transzlét divathóborttá vált a fiatalok körében, másrészt a nemváltoztató műtétek óriási üzletet jelentenek bizonyos orvosi rétegeknek.

Murray könyve okos, gazdag tényanyagot felvonultató áttekintés korunk nyavalyáiról; érdemes lenne ezt a művét is lefordítani magyarra.

Csejtei Dezső

A szerző filozófiatörténész, egyetemi tanár


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - A szélsőliberális indeKSZ. Ami állandóan kunyerál, de busásan fizet tehetségtelen celeb bibsi álszínészeket és "előadó" álzenészeket, hogy kisfilmeken reklámozzák

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A szélsőliberális indeKSZ. Ami állandóan kunyerál, de busásan fizet tehetségtelen celeb bibsi álszínészeket és "előadó" álzenészeket, hogy kisfilmeken reklámozzák ezt az álhíroldalt - köszönjük meg nekik, például Péterfy Bori koncertre se menjen senki. #vanmásik

Ők tényleg nem a mi világunk. Nem túlzó kijelentés : ávósunokák.

A szélsőliberális Index karácsonyi "teljesítménye"
2019.12.26.

Véget ért az idei karácsony, az egyik legnagyobb keresztény ünnepünk, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk. A karácsony arról szól, hogy mindig van mögöttünk valaki, hogy sohasem vagyunk egyedül. Az Úr azért küldte el a fiát, hogy mindenki lássa: a sötétség után nappalnak kell jönnie. Karácsonykor összejön a család, együtt nevetünk, együtt pihenünk, megajándékozzuk egymást, és az ünnep minden perce a szeretetet, az összetartozást, a reményt jelenti számunkra – írja a Számok – A baloldali #fakenews ellenszere Fb oldal

Ezt jelenti nekünk a karácsony, és valami teljesen mást jelent a baloldalnak, melynek emblematikus médiumát, az Indexet nézegetve gyűjtöttük össze ezeket a címszavakat.

Gúnyolódás, cinizmus, az ünnep degradálása, a karácsony negatív fényben való feltüntetése bűncselekmények, klímaváltozás és anyagi problémák tükrében, számunkra undorító dolgok említése egy kontextusban a karácsonnyal. és még sok egyéb módon próbálták meg előre megfontolt szándékkal tönkretenni minden keresztény magyar ünnepét.

Teszi ezt az index, amely folyamatosan a kivándorlást népszerűsíti,

- az index, amely újságírója ülve maradt, amikor 60 ezer ember állva énekelte a Nélküled című dalt a Puskás Aréna megnyitóján,

- az index, akik ódákat zengenek azokról a dolgokról, ahol van még mit javulnunk, de elhallgatják azokat a híreket, ahol sikereket érünk el,

- az index, amely bizonytalanságot, kiábrándultságot, és félelmet kelt mindenkiben az egészségügyi, rendvédelmi és határvédelmi kérdésekben,

- az index, amely boldogan jelentette napi rendszerességgel, hogyan csökken Magyarországon a munkahelyek száma, majd amikor megváltozott a trend, és mára több, mint 800 ezerrel több munkahely van, mélyen kussolnak,

- és az index, amely következetesen, összehangoltan és előre megfontolt szándékkal terjesztik az álhíreket és riogatnak a többi hozzá hasonló baloldali propagandalappal.

Megvetjük az indexet és annak összes munkatársát. Tisztességes ember nem dolgozik ilyen cégnél.

Megvetjük azokat a vállalatokat, amelyek az indexen reklámoznak, és ezáltal finanszírozzák a magyarellenességet.

Mi egészen biztosan nem fogunk semmilyen olyan terméket vásárolni, semmilyen olyan cég szolgáltatását igénybe venni, amelyek az indexen reklámoznak. Mi nem járulunk hozzá az önmagunkon való gúnyolódáshoz.

Mindenki fontolja meg, hogy mit és kinél vásárol, és ezzel mihez járul hozzá!

Ne hagyjuk, hogy folyamatosan belénk rúgjanak!

https://www.vadhajtasok.hu/…/a-szelsoliberalis-index-karac…/

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: https://www.erdely.ma/ujevi-babonak-ezert-kell-lencset-es-malacsultet-enni/

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az újév első napjához számos hagyomány és babona köthető. Nem mindegy, hogy mit eszünk és mit teszünk. De miért kell január 1-én malac sültet és lencsét enni és feltölteni az éléskamrát?

Újévi babonák - ezért kell lencsét és malacsültet enni

Lencse füstölt csülökkel

Az újévi hagyományokra még azok is nagy figyelmet fordítanak, akik különösebben nem hisznek a népi babonákban. Január 1-én szinte mindenki eszik lencsét, vagy malacsültet.

A babona szerint lencsét azért kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malachús fogyasztása is a szerencsével függ össze, hiszen a tömzsi négylábú előre túrja a földet, és „kitúrja a szerencsét", míg csirke vagy tyúk inkább elkaparja azt. A pulykáról azt tartják, hogy egyenesen mérgelődést, veszekedést hoz a házhoz, ezért nem szabad szárnyasokat enni újévkor. Míg karácsonykor sok halat eszünk, újév napján az is "tiltott étel", a hallal ugyanis elúszik a szerencsénk.

A hagyomány szerint az sem mindegy, hogy milyen desszert kerül ilyenkor az asztalra. Rétest és gyümölcsöt ajánlatos ilyenkor fogyasztani. Minél hosszabb az asztalon a rétesrúd, annál hosszabb és boldogabb lesz az életünk. Aki pedig arra vágyik, hogy munkája gyümölcsöző legyen az esztendőben, az mindenképpen egyen sok gyümölcsöt január 1-én.

A régi szokások szerint újévkor ügyelni kell arra is, hogy tele legyen a kamra. A félig üres csuprokat, só- és cukortartót például, töltsük tele, hogy ne kelljen éheznünk az év többi napján. Szintén régi babona az is, hogy ha megszegünk egy kenyeret, akkor nem fogunk éhezni.

Újévi babonák - ezért kell lencsét és malacsültet enni

Kenyérszelés

A mondás szerint amilyen az év első napja, olyan lesz az egész év. Így az sem mindegy, hogy mit cselekszünk január 1-én. Takarítani, mosni, szemetet kivinni nem szabad, mert ezek a házimunkák elvihetik a szerencsét. Viszont legyen rend körülöttünk, mert a rendetlenség káoszt vonz. 

Január 1-én orvoshoz sem szabad menni, mert egész évben betegek lehetünk. Ügyeljünk arra is, hogy ne veszekedjünk aznap senkivel, mert az illetővel egész évben haragos lehet a viszonyunk. (mindmegette.hu)

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az az algoritmus, hogy tudjuk mit és kit ne, és őket soha. Aztán és csak aztán lehet az alternatívákon elgondolkodni. Mert minek kétszer ugyanabba a mocsokba belelépni."Ho

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Nem sikerült a kiképzés

Háború karácsonyra.

– Boldog karácsonyt minden mocskos, függetlenné vált bennszülöttnek!

– Hogy pofázol te, a kurva anyádat!

– Na de mindenki tudja, hogy a te tábornokod anyja egy büdös kurva volt!

– B.szd meg magadat meg az összes seftelő komcsidat!

– Valljuk be, papa, nálad nagyobb nácit nem hordott a hátán a föld.

– Kussolj, te kis seggfej!

Egy karácsonyi vacsorán így beszélget egy francia család Jean-Paul Dubois regényében. Egy francia élet, ez a címe, tudtommal még nem adták ki magyarul, pedig érdemes lenne. Franciaország elmúlt hatvan évéről szól (pontosabban az V. köztársaság megalakulásától, 1958-tól 2004-ig), egy valójában semmilyen eszméhez és emberhez nem kötődő író meséli el saját maga és családja életét.

A karácsonyi vacsora 1962 decemberében zajlik Toulouse-ban. Néhány hónappal vagyunk az eviani békeszerződés után, vagyis alig fél éve, hogy véget ért az algériai háború. A második világháborúban a nácikkal szövetkező vichyi kormány rendíthetetlen híve, a nagybácsi úgy dönt, hogy a karácsonyi vacsora jó pillanat arra, hogy testvéreit, unokaöccseit, szüleit megnevelje, sőt provokálja, hiszen jól tudja: a családban van hagyományos konzervatív, van ultraliberális és van szocialista is. Azaz a karácsony kitűnő alkalom, hogy meggyőzze a családját: a jobboldali elnök, de Gaulle (ahogy akkor hívták, a tábornok) áruló, hiszen mégis hogyan engedhette volna meg, hogy kedves gyarmatuk, Algéria független legyen.

A meggyőzés nem tökéletesen sikerül, irgalmatlan veszekedés, trágárságözön következik. Természetesen senki sem gondolkodik majd másképp a karácsonyi vacsora után, legfeljebb egy kicsit megutálják egymást.

Dubois önéletrajzi regényét, amely saját megfogalmazása szerint az első csóktól az első ősz hajszálig meséli el saját életét (is), legalább tíz éve olvashattam. (Legújabb regénye éppen most kapott Goncourt-díjat, ez egyszerűen 1968 apoteózisa, szemben az említett és sokkal összetettebb előbbi regénnyel, az Egy francia élettel.) Igen, tíz éve olvastam, de erre a jelenetre tisztán emlékeztem. Természetesen most belelapoztam, hogy felidézzem pontosan a szidalmakat, de maga a karácsonyi háború felejthetetlen irodalmi élményem.

Hírdetés

Az emberi ostobaság és agresszivitás tökéletes leírása.

Tudom, nem nehéz kitalálni, Dubois regénye Fekete-Győr Andrásról jutott eszembe, hiszen a Facebookon sajátos karácsonyi videóüzenetet küldött.

Persze, ha Fekete-Győr Andrásról valamit írunk az Origón, vagy akár én itt szóba hozom, mindig két, párhuzamos gondolat jut eszembe. Megpróbálom magam diszkréten kifejezni: enyhén szólva nem tűnik briliáns képességű embernek, gondolatai mélysége nem feltétlenül Platónt idézi, egész személyiségéből a gyengeség árad, egyszóval egy megmosolyogtató politikusszerűség. A Momentum elnöke, de már pusztán ezt a szót, hogy elnök, nehéz megállni, hogy ne tegyük idézőjelbe. Az első gondolat ilyenkor persze így az, hogy abszurditás Fekete-Győr Andrással érdemben foglalkozni, ahogy persze Cseh „Katkával" is, hogy ne menjünk sokkal távolabb. De a második már az, hogy azért nem szabad szó nélkül hagyni.

Fekete-Győr arról beszélt az említett videóban, hogy karácsonykor a családjukat meglátogató fiatalok kezdjenek politizálni esetleges Fidesz-szavazó rokonaikkal. És ne is álljanak meg itt: próbálják manipulálni őket, például hozzák szóba esetlegesen külföldön dolgozó közös ismerőseiket. (Mintha a magyar embereknek ez lenne a legnagyobb problémája, ez foglalkoztatná őket leginkább, hogy – a régióból egyébként a legkisebb arányban – kimennek fiatalok egy időre külföldre dolgozni.) Aztán még egy ötlet: vigyék közel eltévelyedett rokonaikhoz az ellenzéki propagandát. Mégpedig úgy, hogy az ajándékot csomagolják a Magyar Hang nevű hetilapba. Elegáns, az ünnephez méltó egy újságpapírba csomagolt ajándék (itt még a zöldbohóckodással is előjön Fekete-Győr), az meg főleg életszerű, hogy a Magyar Hangba becsomagolt papucsot a nagypapa gyorsan félreteszi és elkezdi olvasgatni a csomagolópapírt. Végül következnek a Fekete-Győr-szintű miniterrorizmus ötletei: programozzák át rokonuk tévéjét, tehát hogyha a köztévé vagy a TV2 az első, akkor száműzzék a 140. helyre. Nyilván nem találják majd meg a rokonok kedvenc csatornáikat. Milyen egyszerű is az élet. Aztán pedig akadályozzák meg, hogy az Origo legyen a számítógépen a kezdőlap – nyilván lopják el hozzá a belépési kódot –, és állítsák be helyette az ellenzéki propagandamédiumokat.

Mint egy rosszul kiképzett ügynök, aki nem értette meg az eligazítást. Mintha enyhén szólva rosszul egyszerűsített volna le egy utasítást. Mintha az eligazításon nem Alain Delon ült volna, hanem Pierre Richard.

Mégis ki akar karácsonykor a halászlé meg a bejgli fölött politikáról veszekedni? Ha tényleg elkezdi babrálni a budapesti momentumos srác az apja tévéjét, nem ordítozás lesz a vége? Hogy hagyd már Jenőke a tévémet! Nem ez lesz a vége? A vidéki rokont pedig miért egy magatehetetlen, gondolkodásra képtelen, buta embernek képzeli el Fekete-Győr és pártja? Az a vidéken élő tanár vagy földművelő vagy buszvezető vagy orvos, akinek a Pesten dolgozó unokaöccse hazajön és a töltött káposztánál arról kezd el beszélni, hogy aggódik, mert az állam nem akar elég pénzt adni a Május 1. mozi helyén nyílt magánszínháznak, vajon ekkor ez az idősebb rokon nem megijed, hogy Lajoska megbolondult, vagy nem kezd egyszerűen röhögni?

Túl azon, hogy feltehetően egyetlen normális fiatal sem fogadja meg Fekete-Győr tanácsát, fel sem merül benne, hogyha mégis, semmilyen eredménye nem lenne?

Meg hát ez a gondolkodás.

Hogy azért szerzett harmadszor is kétharmadot a Fidesz, mert a „vidéki" emberek nem találják meg a távkapcsolón az ellenzéki híradót, nem találják meg az újságosstandon az ellenzéki újságot, az interneten meg nem találják meg az ellenzéki oldalakat. Még mindig ugyanitt tart az ellenzék? Nem képesek feltételezni, hogy az emberek, igen, ott a távoli, vadregényes vidéken is, tudatosan választanak? Tudatosan néznek Tényeket, tudatosan nézik a köztelevízió híradóját, tudatosan kapcsolnak a Hír TV-re, tudatosan Magyar Nemzetet vesznek, tudatosan olvassák az Origót, a 888.hu-t vagy mondjuk a Pesti Srácokat? És bár tudják, hogy hol találják az interneten a 444-et, idegesíti őket a hangnem és tudatosan nem olvassák?

A szándék, Fekete-Győrék szándéka, egészen riasztó. A megvalósítás viszont megnyugtató. Karácsonyi háborúskodást provokálni, a választót egyszerre hibáztatni – hiszen a „gondolat" mélyén mégiscsak ez húzódik meg – és lenézni, maga a tökéletes ellenzéki zsákutca.

Megint egy ellenzéki ötlet, ami ismét csak az újabb fideszes kétharmadot készíti elő.

Gábor László, az Origo főszerkesztője – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hiba engedni ezt a petárdázást, nem kulturált hozzá az emberállomány, magyarul : sok a szadista, rongáló hajlamú, empátiamentes tapintatlan türhő proli. Még a mentőautót I

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Vérfürdő volt az utakon szilveszter éjjel

Több állatot halálra gázoltak szilveszter napján, az állatmentők autóját megdobálták petárdával.

Pataki Gábor, az Újpesti Állatmentő Liga vezetője az M1 reggeli műsorában azt mondta, több olyan bejelentést is kaptak, hogy a kutyát bezárták a lakásba a tűzijátékok miatt, de így is remeg, ezért be kellett nyugtatózni.

A szakember megfogalmazása szerint "háborús helyzet" volt az utcákon. Még a mentőautójukat is megdobálták petárdával, amikor sokkos állapotú kutyát szállítottak. Pataki Gábor emlékeztetett arra,

Hírdetés

a törvény előírja, hogy mikor tűzijáték van, el kell zárni az állatot. Így a gazda felelőssége, ha eltűnt az állat.

Akinek mégis elveszett az állata, keresse az állatmentőket, akik elérhetőek a Fővárosi Önkormányzat rendészetén keresztül is.

A Budapesten befogott és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálatához bekerülő ebekről ezen a honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, ezen kívül a szervezetet telefonon is lehet keresni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Untitled

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Untitled

Wednesday 01 January 2020 05:13 AM UTC+00
[unable to retrieve full-text content]
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Az az algoritmus, hogy tudjuk mit és kit ne, és őket soha. Aztán és csak aztán lehet az alternatívákon elgondolkodni. Mert minek kétszer ugyanabba a mocsokba belelépni.<br

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Az az algoritmus, hogy tudjuk mit és kit ne, és őket soha. Aztán és csak aztán lehet az alternatívákon elgondolkodni. Mert minek kétszer ugyanabba a mocsokba belelépni.

"Hogy azért szerzett harmadszor is kétharmadot a Fidesz, mert a „vidéki" emberek nem találják meg a távkapcsolón az ellenzéki híradót, nem találják meg az újságosstandon az ellenzéki újságot, az interneten meg nem találják meg az ellenzéki oldalakat. Még mindig ugyanitt tart az ellenzék? Nem képesek feltételezni, hogy az emberek, igen, ott a távoli, vadregényes vidéken is, tudatosan választanak? Tudatosan néznek Tényeket, tudatosan nézik a köztelevízió híradóját, tudatosan kapcsolnak a Hír TV-re, tudatosan Magyar Nemzetet vesznek, tudatosan olvassák az Origót, a 888.hu-t vagy mondjuk a Pesti Srácokat? És bár tudják, hogy hol találják az interneten a 444-et, idegesíti őket a hangnem és tudatosan nem olvassák?

A szándék, Fekete-Győrék szándéka, egészen riasztó. A megvalósítás viszont megnyugtató. Karácsonyi háborúskodást provokálni, a választót egyszerre hibáztatni – hiszen a „gondolat" mélyén mégiscsak ez húzódik meg – és lenézni, maga a tökéletes ellenzéki zsákutca."

Nem sikerült a kiképzés - Nemzeti.net

Háború karácsonyra.- Boldog karácsonyt minden mocskos, függetlenné vált bennszülöttnek!- Hogy pofázol te, a kurva anyádat!- Na de mindenki tudja, hogy a te tábornokod anyja egy büdös kurva volt!- B.szd meg magadat meg az összes seftelő komcsidat!- Valljuk be, papa,
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Hiba engedni ezt a petárdázást, nem kulturált hozzá az emberállomány, magyarul : sok a szadista, rongáló hajlamú, empátiamentes tapintatlan türhő proli. Még a mentőautót <

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Hiba engedni ezt a petárdázást, nem kulturált hozzá az emberállomány, magyarul : sok a szadista, rongáló hajlamú, empátiamentes tapintatlan türhő proli. Még a mentőautót
IS megdobálja a barom a hülye petárdáival! :(

A kutyák, macskák élete többet ér, mint ezeké!!!

Vérfürdő volt az utakon szilveszter éjjel - Nemzeti.net

Több állatot halálra gázoltak szilveszter napján, az állatmentők autóját megdobálták petárdával.Pataki Gábor, az Újpesti Állatmentő Liga vezetője az M1 reggeli műsorában azt mondta, több olyan bejelentést is kaptak, hogy a kutyát bezárták a lakásba a tűzijátékok
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: https://www.erdely.ma/ujevi-babonak-ezert-kell-lencset-es-malacsultet-enni/

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

https://www.erdely.ma/ujevi-babonak-ezert-kell-lencset-es-malacsultet-enni/

by fbrss.com on Wednesday 01 January 2020 11:39 AM UTC+00
https://www.erdely.ma/ujevi-babonak-ezert-kell-lencset-es-malacsultet-enni/

Újévi babonák – ezért kell lencsét és malacsültet enni

Az újév első napjához számos hagyomány és babona köthető. Nem mindegy, hogy mit eszünk és mit teszünk. De miért kell január 1-én malac sültet és lencsét enni és feltölteni az éléskamrát?
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Társadalommérnökség, társadalomtudományok, uralom és hatalom kérdése hogy mit hoznak divatba : a kulturális marxista élbrigád módszereiről :
"Murray könyve okos, gazda

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Társadalommérnökség, társadalomtudományok, uralom és hatalom kérdése hogy mit hoznak divatba : a kulturális marxista élbrigád módszereiről :
"Murray könyve okos, gazdag tényanyagot felvonultató áttekintés korunk nyavalyáiról; érdemes lenne ezt a művét is lefordítani magyarra."

Sarkaiból kifordult értékrend - Nemzeti.net

A tömegek őrülete című könyv azt a tárgykört tűzte tollhegyre, amely bizonyos csoportok jelenlegi helyzetével, lehetséges társadalmi betagozódásával foglalkozik. Mélyen elgondolkodtató könyv jelent meg nemrég egy brit újságíró tollából. Szerzője, Douglas
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: 120 milliárdot adtak évente liberális pöcsrázásra. A liberális színházakban 8és filmekben) rendszeresen előforduló magyarokon való gúnyolódás sem "művészi szabadság" kérdé

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
120 milliárdot adtak évente liberális pöcsrázásra. A liberális színházakban 8és filmekben) rendszeresen előforduló magyarokon való gúnyolódás sem "művészi szabadság" kérdése.

Ajvékolnak ezek itt a stadionok miatt, hát a szardobáló, meztelenkedő "színházakra" ezentúl nem jár ÁLLAMI, közpénzes támogatás. Tudjuk, ismerjük a libsi repertoárt : holokauszt, nácik, zsidók, elembétékú, cigányok. Unalmas !

És a KÖZpénz az nem JÁR!
by libtards :

"Az egyházakat tartsák el a híveik"
"A piac mindent megold, nem kell állami beavatkozás, a láthatatlan kéz igazgatja a gazdaságot"
"ugyanakkor "bankkonszolidációra van szükség"

angolul bailout, mert too big to fail, azaz a közpénzt csak úgy odaadják a nagy bankoknak, hogy tönkre ne menjenek - igen, valóban történt ilyen, Magyarországon is.

Liberális könnyekben úszunk: végre a kormány megfogta a liberális, fertőző színházakat | Vadhajtások

Egy december 30-án, éjszaka kihirdetett módosítás szerint a független társulatoknak nem jár működési támogatás, kezdtek sikításba a teljes ellenzéki szennyoldalak. A hvg.hu sírva írja azt, a változtatás a színháztörvény-tervezet egyeztetésre megküldött változatában is sz...
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ezt ajánlom a maguNkfajtának mottóul :
"VÉDEKEZÉS HELYETT TÁMADÁS!"

Reaktív helyett meg proaktív. :3

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Ezt ajánlom a maguNkfajtának mottóul :
"VÉDEKEZÉS HELYETT TÁMADÁS!"

Reaktív helyett meg proaktív. :3

Tanulunk-e a hibáinkból, vagy jövőre (és 2022-ben) még nagyobb sallerokba lépünk bele? | Vadhajtások

Néhány óra van hátra 2019-ből, itt a legjobb alkalom közös ügyeink (res publica) idei leltárának elkészítésére. Mit hozott, s mit vett el tőlünk, magyaroktól ez a túlpörgetett, gyorsan tovaröppent esztendő? A tizenkettőből tíz hónap kampányolással telt, ami nemcsak a polit...
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Untitled

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Untitled

by fbrss.com on Wednesday 01 January 2020 05:13 AM UTC+00
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - A szélsőliberális indeKSZ. Ami állandóan kunyerál, de busásan fizet tehetségtelen celeb bibsi álszínészeket és "előadó" álzenészeket, hogy kisfilmeken reklámozzák

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs


A szélsőliberális indeKSZ. Ami állandóan kunyerál, de busásan fizet tehetségtelen celeb bibsi álszínészeket és "előadó" álzenészeket, hogy kisfilmeken reklámozzák ezt az álhíroldalt - köszönjük meg nekik, például Péterfy Bori koncertre se menjen senki. #vanmásik

Ők tényleg nem a mi világunk. Nem túlzó kijelentés : ávósunokák.

A szélsőliberális Index karácsonyi "teljesítménye"
2019.12.26.

Véget ért az idei karácsony, az egyik legnagyobb keresztény ünnepünk, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk. A karácsony arról szól, hogy mindig van mögöttünk valaki, hogy sohasem vagyunk egyedül. Az Úr azért küldte el a fiát, hogy mindenki lássa: a sötétség után nappalnak kell jönnie. Karácsonykor összejön a család, együtt nevetünk, együtt pihenünk, megajándékozzuk egymást, és az ünnep minden perce a szeretetet, az összetartozást, a reményt jelenti számunkra – írja a Számok – A baloldali #fakenews ellenszere Fb oldal

Ezt jelenti nekünk a karácsony, és valami teljesen mást jelent a baloldalnak, melynek emblematikus médiumát, az Indexet nézegetve gyűjtöttük össze ezeket a címszavakat.

Gúnyolódás, cinizmus, az ünnep degradálása, a karácsony negatív fényben való feltüntetése bűncselekmények, klímaváltozás és anyagi problémák tükrében, számunkra undorító dolgok említése egy kontextusban a karácsonnyal. és még sok egyéb módon próbálták meg előre megfontolt szándékkal tönkretenni minden keresztény magyar ünnepét.

Teszi ezt az index, amely folyamatosan a kivándorlást népszerűsíti,

- az index, amely újságírója ülve maradt, amikor 60 ezer ember állva énekelte a Nélküled című dalt a Puskás Aréna megnyitóján,

- az index, akik ódákat zengenek azokról a dolgokról, ahol van még mit javulnunk, de elhallgatják azokat a híreket, ahol sikereket érünk el,

- az index, amely bizonytalanságot, kiábrándultságot, és félelmet kelt mindenkiben az egészségügyi, rendvédelmi és határvédelmi kérdésekben,

- az index, amely boldogan jelentette napi rendszerességgel, hogyan csökken Magyarországon a munkahelyek száma, majd amikor megváltozott a trend, és mára több, mint 800 ezerrel több munkahely van, mélyen kussolnak,

- és az index, amely következetesen, összehangoltan és előre megfontolt szándékkal terjesztik az álhíreket és riogatnak a többi hozzá hasonló baloldali propagandalappal.

Megvetjük az indexet és annak összes munkatársát. Tisztességes ember nem dolgozik ilyen cégnél.

Megvetjük azokat a vállalatokat, amelyek az indexen reklámoznak, és ezáltal finanszírozzák a magyarellenességet.

Mi egészen biztosan nem fogunk semmilyen olyan terméket vásárolni, semmilyen olyan cég szolgáltatását igénybe venni, amelyek az indexen reklámoznak. Mi nem járulunk hozzá az önmagunkon való gúnyolódáshoz.

Mindenki fontolja meg, hogy mit és kinél vásárol, és ezzel mihez járul hozzá!

Ne hagyjuk, hogy folyamatosan belénk rúgjanak!

https://www.vadhajtasok.hu/2019/12/26/a-szelsoliberalis-index-karacsonyi-teljesitmenye/
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.