2020. április 29., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: ÉS újra nyitnak az olasz pizzériák : de te hétvégén nem mehetsz ki a parkba, partra. Fogalmatlan barom, amúgy járványügyileg is tudatlan polgármesterek így vélnek szavazat

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami "fontos lélektani tényező" a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – írta a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye.

Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, a legendás paradicsomos lepény városában azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

Hírdetés

Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. "A remény sugarát látjuk ebben" – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Vagy emiatt kellett a "karantén", ki tudja.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Vagy emiatt kellett a "karantén", ki tudja.

Tuesday 28 April 2020 09:41 PM UTC+00

Bezárult a példátlanul nagy ózonlyuk az Északi-sark felett – adta hírül Twitter-üzenetében az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálata.

"A poláris örvény szétesett, lehetővé téve, hogy ózonban gazdag levegő áramoljon az Északi-sark térségébe, ami összhangban van a Copernicus szolgálat múlt heti előrejelzésével" – írták.

A légkörkutatók március elején hívták fel a figyelmet arra, hogy szokatlan erős az ózonlebomlás a térségben, március második felében már mintegy egymillió négyzetkilométeres ózonlyukat figyeltek meg. Kialakulását a megszokottól eltérő légköri jelenségekkel, köztük a sztratoszféra szélsőségesen hideg hőmérsékleteivel magyarázták. Utoljára mintegy tíz éve észleltek hasonló jelenséget.

Hírdetés

"Az ózonlyuk, amelyet idén figyeltünk meg az Arktisz felett, kevesebb mint egymillió négyzetkilométeres kiterjedésű. Ez a Déli-sarkvidék felett lévőhöz képest kicsi, mivel az 3-4 hónapon keresztül 20-25 millió négyzetkilométeres is lehet" – mondta akkor Diego Loyola, az Európai Űrügynökség (ESA) szakértője.

Az ózonréteg egy természetes gázréteg, amely a Földet a Nap ultraibolya-sugárzásától védi. Az ózonlyuk kialakulásának hátterében a tudósok szerint a sarkvidék felett lévő levegő különösen alacsony hőmérséklete és egy stabil sarkvidéki örvény áll. Mínusz 78 Celsius-fokon kialakulnak úgynevezett sztratoszférikus felhők, amelyek az emberi tevékenység következtében a környezetbe került fluorklór-szénhidrogének (FCKW) révén lebontják az ózont.

Az FCKW-k önmagukban kisebb mértékben okoznak ózoncsökkenést, a nagy hideg hatására viszont agresszívvé válnak. Az FCKW-k előállítása régóta tiltott, ha ez nem így lenne, a tudósok szerint sokkal rosszabb lenne a helyzet. Ám mivel ezek élettartama 50-100 év, az Északi-sarkvidéken még nem mutatkoznak a tilalom hatásának jelei.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A kecskeméti Mercedes is amúgy, egyelőre egy műszakban.Dolgozni és vásárolni, aztán otthon megrohadni.Munkában és boltokban, valamint hazulról oda - vissza úton nem fertőz

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Az Audi Hungaria Zrt.-nél egy műszakban újraindult a járműgyártás a présüzemben, a karosszériaüzemben, a lakkozóban és a járműszereldében – tájékoztatta a vállalat kommunikációs vezetője kedden az MTI-t.

Czechmeister Mónika közölte, hogy a járműgyártásban mintegy kétezer ember kezdett el dolgozni első lépésben, a vállalatnál mintegy ötezren álltak már munkába a 12 ezer 800 munkavállalóból.

Az Audi a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-án állította le a termelést Magyarországon. A motorgyárban április 14-én indult újra a termelés a hathengeres benzines motorok gyártásával, amelyhez az április 20-i héten egy hathengeres és egy négyhengeres motorgyártó sor is csatlakozott.

A járműszereldében műszakonként jelenleg mintegy kétszázötven autót gyártanak, a termelést a következő hetekben fokozatosan szeretné felfuttatni a vállalat – mondta Czechmeister Mónika.

Hírdetés

A gyártósoron az Audi Hungaria valamennyi modellje megtalálható, a Q3, a Q3 Sportback, az A3 Cabriolet, a TT Coupé és a TT Roadster is – tette hozzá. Az Audi szerszámgyára is csaknem teljes kapacitással készít szerszámokat és karosszériaelemeket. A műszaki fejlesztés területén pedig a "megszokott munkarendben" folyik a munkavégzés – közölte a kommunikációs vezető.

Kitért arra is, hogy a motor- és a járműgyártásban, valamint az irodai területeken is átalakították a munkahelyeket az egészségügyi előírások szerint. A munkavállalók egészségének védelme érdekében "technikai és szervezési intézkedéseket valósítottak meg", emellett bizonyos munkaterületeken maszkot is biztosítanak.

A jelenleg nem dolgozó munkavállalók a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója.
Tavaly 1,184 milliárd euróval nőtt az Audi Hungaria Zrt. árbevétele 2018-hoz képest, így elérte a 8,561 milliárd eurót. Nyeresége 85 millió euróval 355 millió euróra csökkent. 2019-ben összesen 1 millió 968 ezer 742 motor készült Győrben, 14 ezer 441-gyel több, mint 2018-ban. A gyártósorról legördült járművek száma pedig az előző évhez képest 64 ezer 817 darabbal, 164 ezer 817-re nőtt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ennyiért ezt így ... akinek Imre az anyja. Itt mutatkozik, hogy semmi munkavállalói érdekképviselet nincs, hiába állami cég.Erre is ráfaragnak - fideszes postásról én nem

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Aki azt gondolta, hogy az egészségvédelmi szabályok bevezetésével megoldódtak a Magyar Posta bajai, az hatalmasat téved, a neheze még csak most jön – mondta Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke.

Kiemelte, hogy bár a híradásokban arról beszélnek, a karácsonyi szezonhoz fogható a csomagforgalom, belsőleg mégis azt kommunikálják, hogy negyven százalékkal csökkent a posta bevétele.

– Józan paraszti ésszel belátható, hogy a kettő közül az egyik állítás nem igaz – mutatott rá Lantos.

Több postavezetővel is beszélt, és mind azt állították, hogy a vidéki postákon nem jellemző a visszaesés, ez maximum a fővárosi nagyobb postákat vagy a nagyvárosok kiemelt hivatalait érinti, ennek ellenére a felső vezetés mégis meglebegtette, hogy 40 százalékkal kellene csökkenteni a dolgozók bérét.

– Hál' Istennek ezt egyelőre elvetették, de csak egy fokkal jobb az, amit be akarnak vezetni – mondta a Mi Hazánk politikusa.

Hírdetés

Ugyanis a helyi sajátosságokat figyelmen kívül hagyva az ország összes postájára kiadták, hogy a nyár elejéig ki kell adni mindenki szabadságának 70 százalékát, ez roppant negatívan érinti az egyébként is állományhiánnyal küszködő postákat. Mindezt ráadásul úgy, hogy túlórát nem produkálhatnak, azt egész egyszerűen nem fizetik ki.

– Ez abszolút mértékben teljesíthetetlen, őrültség, a hozzá nem értés ékes példája – hangsúlyozta.

Viszont sokan azt sejtik e mögött, hogy a koronavírus elleni védekezés leple alatt tervez tömeges leépítést posta felső vezetése, de nem az adminisztratív részlegekből, hanem az ablak mögött ülőkből és az utcai kézbesítőkből, mert arra a következtetésre juthat az igazgatóság, hogy csökkentebb munkaerővel is működik a posta, nem szükséges ennyi dolgozó. Lantos szerint további baljós jel, hogy a próbaidősöket már be sem hívják, de azt is hozzáfűzte, a postán a próbaidő a többi munkahelytől eltérően nem három, hanem 6 hónap, de az is előfordul, hogy valakivel évekig ilyen féléves szerződéseket kötögetnek, mire felveszik határozatlan időtartamra.

Az esztergomi elnök szerint teljesen egyértelművé vált, hogy a Mi Hazánk egyedüli politikai erőként áll ki a postásokért.

– Megbecsülést és tiszteletet a postásoknak, hiszen az ország normális működését tekintve semmivel sem értéktelenebb az ő munkájuk, mint akár az egészségügyi dolgozóké! – nyomatékosította.

Felszólította a posta vezetését, hogy azonnali hatállyal vonják vissza az életidegen rendelkezéseket, a helyi viszonyokhoz szabottan járjanak el, kezdjék újra a szakszervezetekkel a bértárgyalásokat. A koronavírus járvány ideje alatt pedig ne azzal legyenek elfoglalva, hogy értékesítési elvárásokat fogalmaznak meg, sőt, véglegesen szüntessék meg az "értékesítési terrort".


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Na akkor elemezzünk álhíreket : a hivatalos verzió maga is rémhírek, homályosan fogalmazott, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok. Szakmaiatlan, politikai megrendelésre kés

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis információkat terjesztő nő ellen indítottak eljárást kedden Kiskunhalason – közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nő a közösségi oldalán a koronavírussal kapcsolatos – a nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő, valótlan tartalmú – videobejegyzéseket rögzített és tett közzé. A felvétel alkalmas arra, hogy az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassa – írták.

Hírdetés

A kiskunhalasi rendőrkapitányság rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 32 éves helyi nő ellen, akit hétfőn gyanúsítottként hallgattak ki – közölték.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Immunválasz csökkentő szer. A 0 vércsoportúak valamiért nem hajlamosak a túlzott immunviharra, ami az esetek KIS részében a bajt okozhatja."olyan eltúlzott immunválasz (ci

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Franciaországban hatékonynak tűnő gyógyszert találtak a súlyos esetek kezelésére

Az immunrendszer válaszreakcióit befolyásoló tocilizumab nevű gyógyszer hatékonynak bizonyult a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek esetében egy egyelőre még nem publikált francia tanulmány szerint, amelynek eredményeit a párizsi közkórházak igazgatósága (AP-HP) ugyanakkor közzétette.

A tocilizumabbal végzett kezelés jelentősen lecsökkentette az lélegeztetőgépre szorulók és az elhunytak arányát azokhoz képest, aki a hagyományos kezelést kapták – közölték a párizsi szakemberek. Azt is jelezték, hogy az első komparatív kísérlettről van szó, amely bebizonyította a kezelés klinikai hatékonyságát a súlyos gyulladásban szenvedő Covid-19-es betegek esetében.

Az eredményeket a kísérletet végző párizsi orvosok néhány héten belül teszik közzé egy tudományos lapban. A párizsi közkórházak igazgatósága ugyanakkor "közegészségügyi megfontolásokból" az eredmények nyilvánosságra hozatala mellett döntött, miután az egész világot érinti a járvány.

Az eredményeket a francia egészségügyi hatóságokhoz, valamint az Egészségügyi Világszervezethez (WHO) is eljuttatták.

Hírdetés

A Roche gyógyszergyár által forgalmazott tocilizumabot eredetileg artritiszes betegek kezelésére használjak. A szer az immunrendszer válaszreakcióit befolyásolja, gátolja az immunrendszer működéséért felelős egyik fehérje receptorát. Sok Covid-19-es beteg olyan eltúlzott immunválasz (citokinvihar) miatt hal meg, amely a beteg szerveit, elsősorban a tüdőt, a szívet és a vesét fenyegeti. A tocilizumab a remények szerint ilyen immungátló szer lehet a Covid-19 súlyosabb eseteiben.

A klinikai kísérletet 13 párizsi közkórházban 129 olyan koronavírusos betegen végezték el, akik súlyos tüdőgyulladásban szenvedtek és oxigénellátásra szorultak. A fertőzötteknek csak alig 5-10 százaléka tartozik ebbe a profilba, de ők azok, akiknél a legjelentősebb a kockázata annak, hogy lélegeztetőgépre is szükségük lehet vagy pedig belehalnak a betegségbe – mondta Xavier Mariette, a tanulmány egyik szerzője a francia hírügynökségnek.

A kísérletben részt vevők fele egy vagy két tocilizumab-injekciót kapott a hagyományos kezelésen (oxigén, antibiotikumok, véralvadásgátlók) kívül, míg a többiek kizárólag a standard kezelést kapták. Két hétig tartották megfigyelés alatt őket az első eredmények érdekében, és azóta is megfigyelik őket a következtetések megerősítésére. A kutatók szerint eddig egyiküknél sem jelentkeztek olyan mellékhatások, amelyek a tocilizumabnak lennének betudhatók – hangsúlyozta Xavier Mariette.

A tocilizumab ára jelenleg 800 euró injekciónként, ami nagyon jelentős, de olcsóbb, mint egynapi kórházi ellátás egy intenzív osztályon – hívta fel a figyelmet a párizsi közkórházak igazgatósága.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Milyen rendesek ezek a vadkapitalista világrend részét képező hitelminősítők,, hogy még külön belénk is rúgnak azért mert "feltörekvő országok" vagyunk, hát visszalöknek m

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Milyen rendesek ezek a vadkapitalista világrend részét képező hitelminősítők,, hogy még külön belénk is rúgnak azért mert "feltörekvő országok" vagyunk, hát visszalöknek minket nehogy kimásszunk a szarból.

Bréking: rontotta Magyarország kilátását az S&P!

Az eddigi pozitívról stabilra rontotta váratlanul a magyar adósosztályzat kilátását kedd este a Standard & Poor's – közölte a hitelminősítő. Az indoklás szerint a koronavírus-járvány miatt volt szükség az azonnali, nem tervezett lépésre.

Arra számítunk, hogy a magyar gazdaság 2020-ban 4% -kal csökken, a koronavírus-járvány káros következményei miatt – olvasható a hitelminősítő közleményében. Az erős makrogazdasági alapoknak és a folyamatos politikai ösztönzőknek lehetővé kell tenniük az ország számára, hogy felszámolja a sokkot, és azt várjuk, hogy a növekedés 2021-ben helyreálljon – teszik hozzá. Számszerűsítve 4,8%-os növekedésre számítanak jövőre. Közben a munkanélküliség megduplázódhat, 7%-ra emelkedhet a ráta a válság következtében.

A válság következtében a hitelminősítő arra számít, hogy a magasabb költségvetési hiány miatt a tavalyi 64,5%-ról 70% közelébe emelkedik a magyar államadósság az év végére a GDP arányában.

Ez a megugrás azonban csak átmeneti lehet, alapesetben 2021-től visszatérhet csökkenő pályára az adósság. A költségvetési hiány a cég közgazdászai szerint idén a nemzeti össztermék 5%-a körül lehet átmenetileg.

Ugyanakkor az S&P szerint nagy a bizonytalanság a világjárvány időtartama és az ebből következő gazdasági és költségvetési követezményekkal kapcsolatban, ezért rontották pozitívról stabilra a kilátást a változatlanul BBB besorolás mellett.

Önmagában a stabil kilátás nem katasztrófa, hiszen ezzel sem fenyeget leminősítés, csak azt üzente a hitelminősítő, hogy 2020-ban lemondhatunk a felminősítésről. A meglepetés az időzítés, hiszen a rendkívüli, nem tervezett döntés azt mutatja, hogy azonnali üzenetet akart küldeni a cég Magyarországnak, nem várták meg az augusztusi tervezett felülvizsgálatot.

Az S&P kiemeli, hogy a tervezett naptártól csak különleges esetekben lehet eltérniük, jelen helyzetben a magyar növekedés felülvizsgálata, illetve a költségvetési és monetáris politikai válaszok értékelése jelenti ezt a rendkívüli okot. A stabil kilátás alapján a szakemberek arra számítanak, hogy az idei visszaesés után jövőre ismét növekedhet a magyar gazdaság, illetve a költségvetési hiány is kordában lehet ismét a 2020-as megugrást követően.

A lefelé mutató kockázat a hitelminősítő szerint éppen az, hogy tartósan magas marad a deficit, amivel az adósságunk is emelkedő pályára áll, illetve a külső likviditásunk elapadása nyomást helyez a fizetési mérlegre. Ha viszont a jelenlegi járvány után a gazdasági növekedés visszatér a korábbi tartományba, akkor a cég nyitott pozitív lépésekre.

A negatívumok között az S&P kiemeli, hogy a kormánypártok által elfogadott felhatalmazási törvény ismét csökkentette a fékek és ellensúlyok erejét.

Ugyanakkor a hitelminősítő szerint hosszabb távon ez a politikai kockázat sem rontja majd a Magyarországról kialakult befektetői képet, az idei átmeneti visszaesés után folytatódhat a tőkebeáramlás alapesetben. A politikai kockázat inkább abba az irányba mutat, hogy romlik majd Magyarország és az EU kapcsolata, bár konkrét szankcióra az idén nem kell számítani, a 2021-től életbe lépő új uniós költségvetésben viszont valószínűleg kevesebb pénz jut majd nekünk.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ez lehet nálunk is? Ezért kellenek a "korlátozások" ???

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Ez lehet nálunk is? Ezért kellenek a "korlátozások" ???

Tuesday 28 April 2020 09:49 PM UTC+00
Felsőbb utasítások: Románia rendőrségi bírságokból pótolja a járvány idején kieső bevételeket

Szinte naponta hallható panasz arra vonatkozóan, hogy a rendőrök halomra büntetnek mindenkit, akit csak lehet. A szankcionált személyek nyilvánvalóan nem örülnek a büntetésnek, főleg, ha azt jogtalannak érzik, van, aki arra panaszkodik, hogy a szigor rosszindulattal párosul, de ennek az ellenkezőjére is akadnak bőven példák. Mindenesetre a járvány idején kiosztogatott büntetésekre már a külföldi sajtó is felfigyelt, számításaik szerint a büntetések száma meghaladja a 78 millió eurónak megfelelő összeget, ami körülbelül annyi, mint Románia februári adóbevétele – írja a Főtér.ro.

Ebben a kontextusban ugyancsak kényes kérdésnek számít, hogy a rendőrfőnökök valóban nyomást gyakorolnak-e a szolgálatot teljesítő rendőrökre a nagyobb büntetések érdekében, ahogyan azt sokan tudni vélik, vagy csak le akarják járatni ezzel a román rendőrséget.

A brassói sztárrendőr, Marian Godină – akinek humoros Facebook-bejegyzéseit több mint félmillióan követik – alaposan beletenyerelt a témába: nyilvánosságra hozott egy üzenetet, melyben az Ilfov megyei Popeşti-Leordeni rendőrfőnöke arra biztatja a beosztottjait, hogy masszívabban büntessenek. Godină rendszeresen érdeklődik az ország különböző városaiban szolgálatot teljesítő kollégáitól, hogy van-e büntetési norma, amit teljesíteniük kell. Azt írja, mindig igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy nem létezik ilyen norma, egészen mostanáig, amikor az ellenkezőjére derült fény.

Hírdetés

A Popeşti-Leordeni-i rendőrfőnök azért elégedetlen, mert kevés a közlekedési bírság, illetve az illegális kereskedelemért kiszabott büntetés, és emiatt romlottak a mutatók, ezért arra szólította fel a rendőröket, hogy javítsanak a mérlegen. Csak arról az apróságról feledkezik meg, hogy a járvány miatt természetesen csökkent a forgalom, az emberek óvatosabban közlekednek, és jobban odafigyelnek a szabályok betartására.

Godină azt írja, személyesen beszélt a rendőrkapitánnyal, aki megpróbálta kimagyarázni a beosztottjainak küldött felszólítást, de őt nem sikerült meggyőznie arról, hogy a „mutatók javítása" nem jelent egyet azzal, hogy még több büntetést vár el a rendőreitől.

Az utóbbi hetekben többször téma volt, hogy a rendőrök normát teljesítenek a büntetésekkel, de a hatóságok rendre cáfolták az értesüléseket, melyek álhírek módjára terjedtek az interneten. Egy Temes megyei rendőr szintén a Facebookon panaszkodott, hogy arra biztatják őket, hogy szigorúan büntessenek, mire egy nappal később Ludovic Orban kormányfő személyesen hívta fel, hogy közölje vele, éppen ellenkezőleg, a rendőrfőnököket arra szólították fel, hogy hagyják alább a büntetések utáni hajszát.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Konkrétan a régi korona, ami miatt sose volt nagy médiahiszti, ez :https://en.wikipedia.org/wiki/Human_coronavirus_HKU1És a többiek, amik ide relevánsak : mind csak náthav

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Human coronavirus HKU1 (HCoV-HKU1) is a species of coronavirus which originated from infected mice. In humans, infection results in an upper respiratory disease with symptoms of the common cold, but can advance to pneumonia and bronchiolitis.[1] It was first discovered in January 2005 in two patients in Hong Kong.[2][3] Subsequent research revealed it has global distribution and earlier genesis.

The virus is an enveloped, positive-sense, single-stranded RNA virus which enters its host cell by binding to the N-acetyl-9-O-acetylneuraminic acid recepter.[4] It has the Hemagglutinin esterase (HE) gene, which distinguishes it as a member of the genus Betacoronavirus and subgenus Embecovirus.[5]

History[edit]

HCoV-HKU1 was first identified in January, 2005, in a 71-year-old man who was hospitalized with an acute respiratory distress and radiolographically confirmed bilateral pneumonia. The man had recently returned to Hong Kong from Shenzhen, China.[6][2]

Virology[edit]

HCoV-HKU1 is the one of seven known coronaviruses to infect humans, including HCoV-229E, HCoV-NL63, HCoV-OC43, MERS-CoV, the original SARS-CoV (or SARS-CoV-1), and SARS-CoV-2.

Woo, et al., were unsuccessful in their attempts to grow a cell line from HCoV-HKU1 but were able to obtain the complete genomic sequence. Phylogenetic analysis showed that HKU1 is most closely related to the mouse hepatitis virus (MHV), and is distinct in that regard from the other known human betacoronaviruses, such as HCoV-OC43.[2]

When the RNA-dependent RNA polymerase (RdRp), spike (S), and nucleocapsid (N) genes were analyzed, incompatible phylogenetic relationships were discovered. Complete genome sequencing of 22 strains of HCoV-HKU1 confirmed this was due to natural recombination.[7]

Epidemiology[edit]

A trace-back analysis of SARS negative nasopharyngeal aspirates from patients with respiratory illness during the SARS period in 2003, identified the presence of CoV-HKU1 RNA in the sample from a 35-year-old woman with pneumonia.[2]

Following the initial reports of the discovery of HCoV-HKU1, the virus was identified that same year in 10 patients in northern Australia. Respiratory samples were collected between May and August (winter in Australia). Investigators found that most of the HCoV-HKU1–positive samples originated from children in the later winter months.[8]

The first known cases in the Western hemisphere were discovered in 2005 after analysing older specimens by clinical virologists at Yale-New Haven Hospital in New Haven, Connecticut who were curious to discover if HCoV-HKU1 was in their area. They conducted a study of specimens collected in a 7-week period (December 2001 – February 2002) in 851 infants and children. Specimens of nine children had human coronavirus HKU1. These children had respiratory tract infections at the time the specimens were collected (in one girl so severe that mechanical ventilation was needed), while testing negative for other causes like Human respiratory syncytial virus (RSV), parainfluenza viruses (types 1–3), influenza A and B viruses, and adenovirus by direct immunofluorescence assay as well as human metapneumovirus and HCoV-NH by reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR). The researchers reported that the strains identified in New Haven were similar to the strain found in Hong Kong and suggested a worldwide distribution.[9] These strains found in New Haven is not to be confused with HCoV-NH (New Haven coronavirus), which is a strain of Human coronavirus NL63.

In July 2005, six cases were reported in France. In these cases, French investigators utilized improved techniques for recovering the virus from nasopharyngeal aspirates and from stool samples.[2]

See also[edit]

References[edit]

  1. ^ Lim, Yvonne Xinyi; Ng, Yan Ling; Tam, James P.; Liu, Ding Xiang (2016-07-25). "Human Coronaviruses: A Review of Virus–Host Interactions". Diseases. 4 (3): 26. doi:10.3390/diseases4030026. ISSN 2079-9721. PMC 5456285. PMID 28933406. See Table 1.
  2. ^ a b c d e Lau, S. K. P.; Woo, P. C. Y.; Yip, C. C. Y.; Tse, H.; Tsoi, H.-w.; Cheng, V. C. C.; Lee, P.; Tang, B. S. F.; Cheung, C. H. Y.; Lee, R. A.; So, L.-y.; Lau, Y.-l.; Chan, K.-h.; Yuen, K.-y. (2006). "Coronavirus HKU1 and Other Coronavirus Infections in Hong Kong". Journal of Clinical Microbiology. 44 (6): 2063–71. doi:10.1128/JCM.02614-05. PMC 1489438. PMID 16757599.
  3. ^ Vabret, A.; Dina, J.; Gouarin, S.; Petitjean, J.; Corbet, S.; Freymuth, F. (2006). "Detection of the New Human Coronavirus HKU1: A Report of 6 Cases". Clinical Infectious Diseases. 42 (5): 634–9. doi:10.1086/500136. PMID 16447108.
  4. ^ Lim, Yvonne Xinyi; Ng, Yan Ling; Tam, James P.; Liu, Ding Xiang (2016-07-25). "Human Coronaviruses: A Review of Virus–Host Interactions". Diseases. 4 (3): 26. doi:10.3390/diseases4030026. ISSN 2079-9721. PMC 5456285. PMID 28933406. See Table 1.
  5. ^ Woo, Patrick C. Y.; Huang, Yi; Lau, Susanna K. P.; Yuen, Kwok-Yung (2010-08-24). "Coronavirus Genomics and Bioinformatics Analysis". Viruses. 2 (8): 1804–1820. doi:10.3390/v2081803. ISSN 1999-4915. PMC 3185738. PMID 21994708. In all members of Betacoronavirus subgroup A, a haemagglutinin esterase (HE) gene, which encodes a glycoprotein with neuraminate O-acetyl-esterase activity and the active site FGDS, is present downstream to ORF1ab and upstream to S gene (Figure 1).
  6. ^ Woo, P. C. Y.; Lau, S. K. P.; Chu, C.-m.; Chan, K.-h.; Tsoi, H.-w.; Huang, Y.; Wong, B. H. L.; Poon, R. W. S.; Cai, J. J.; Luk, W.-k.; Poon, L. L. M.; Wong, S. S. Y.; Guan, Y.; Peiris, J. S. M.; Yuen, K.-y. (2004). "Characterization and Complete Genome Sequence of a Novel Coronavirus, Coronavirus HKU1, from Patients with Pneumonia". Journal of Virology. 79 (2): 884–95. doi:10.1128/JVI.79.2.884-895.2005. PMC 538593. PMID 15613317.
  7. ^ Woo, P. C. Y.; Lau, S. K. P.; Yip, C. C. Y.; Huang, Y.; Tsoi, H.-W.; Chan, K.-H.; Yuen, K.-Y. (2006). "Comparative Analysis of 22 Coronavirus HKU1 Genomes Reveals a Novel Genotype and Evidence of Natural Recombination in Coronavirus HKU1" (PDF). Journal of Virology. 80 (14): 7136–45. doi:10.1128/JVI.00509-06. PMC 1489027. PMID 16809319.
  8. ^ Sloots, T; McErlean, P; Speicher, D; Arden, K; Nissen, M; MacKay, I (2006). "Evidence of human coronavirus HKU1 and human bocavirus in Australian children". Journal of Clinical Virology. 35 (1): 99–102. doi:10.1016/j.jcv.2005.09.008. PMID 16257260.
  9. ^ Esper, Frank; Weibel, Carla; Ferguson, David; Landry, Marie L.; Kahn, Jeffrey S. (2006). "Coronavirus HKU1 Infection in the United States". Emerging Infectious Diseases. 12 (5): 775–9. doi:10.3201/eid1205.051316. PMC 3374449. PMID 16704837.

External links[edit]

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Engedelmességi teszt, társadalommérnöki viselkedéskísérlet, NWOKözben a "valakik" olcsón felvásárolják a bezuhant részvényeketA politikusok elnémítják a kritikát, fizika

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Engedelmességi teszt, társadalommérnöki viselkedéskísérlet, NWO
Közben a "valakik" olcsón felvásárolják a bezuhant részvényeket
A politikusok elnémítják a kritikát, fizikailag és a virtuális térben is "álhírek terjesztése" "csoportosulások tilalma" pl. ne tüntethessenek a francia sárga mellényesek stb.

Hogy a csinált válságban nehogy megbukjanak a globalista kormányok.

Az előző kurucos posztnál érdemes követni a kommenteket, mindenki ugyanazt a képet tudja összerakni, mert ez az igazság!

"Idióta rendelkezések, és az összes birka lelkesen tapsol! Vendéglátóhelyeken maszk.... Az évtized vicce! Korlátozott nyitvatartás, hogy a tömeg koncentráció növekedjen. A parkok lezárása, mert ott lehetne mozogni, és tényleges távolságot tartani. A boltok nem számítanak, ahogy a munkahelyek sem. Ez a vírus rendkívül kifinomult, nem támad munkahelyen, nézi az órát, 3 előtt szintén csak kivár, Székesfehérváron kifejezetten éjjel támad mert sötétben könnyebb letámadni a zembert, Csak parkokban leselkedik a bokrok mögött, meg van bérlete a buszon.

És el is ismerte a libsi barom, hogy ez egy főpróba csak! Tehát bármikor hozhatnak ennél sokkal szigorúbb gyülekezés elleni törvényeket! Éljen az NWO! És a tömeg lelkesen őrjöngve tapsol! Maraggyámánothulazanyád! Véletlenül se mozdulj ki, és élj egészségesen! Csináljon csak a sok Döbrögi egyéni kis magánbörtönt és röghöz kötést a városi birtokán...

Belföldi turizmus... Hogyan? Mikor a kiskirályok állítólag megkapják egész hétre a korlátozó jogkörüket, nem csak hétvégére, de csak a hétvégét is elnézve, nem lesz olyan hogy turizmus, mert zárva lesz minden park, strand, szálló... Vagy maszkban úszkál? Jön a trikini? Tanga, melltartó, szájmaszk?

És mi lesz az egész végeredménye? Zuhan akkorát az egész gazdaság, hogy most aztán tényleg meg fog a mélyszegénység jelenni, nem csak az ork fajnál, hanem a fehér, eddig dolgozó embereknél is."

""Azonban nemzetközi mintára itt is kötelező lehet az arcmaszk használata, illetve a távolságtartás, amihez a cégeknek kell biztosítaniuk a körülményeket, például az asztalok elhelyezésével, a vendégtér szellősebbé tételével. Ez újfajta működési modellt kívánhat sok helyen, mivel várhatóan egész évben érvényben lesz az egészségügyi protokoll szerinti kiszolgálás menetrendje."
Az idiotizmus újabb és újabb csúcsokat ostromol. Ha az illetékes retardáltak nem tudnák, a vendéglátóipari egységek, a vendégterek adott négyzetmétert foglalnak el, ezek nem tágíthatók tetszés szerint. Tehát ha pl. nyolc asztallal működik egy vendéglő, akkor ki lehet vinni ötöt, hogy három asztal maradjon, betartandó a kínos pótcselekvés-intézkedéseket a távolságok kapcsán, de így nem lesz értelme kinyitni.
Mindenesetre a szálak kénkőszagú mozgatói jót nevethetnek a kormányok és bürokratikus főtörzsek megfelelési kényszerből fakadó, ostobábbnál ostobább lépésein, valamint a lehajtott fejjel legelésző vak birkákon."

"Mert így tudják a csődbe ment kkv szektor munkaerejét a multik gyáraiba terelni rabszolgának."

"Jó lenne már végre, ha befejeznék ezt az egész őrültséget. New York állam (állam és nem város!) a "legjobb" példa erre. A lakosság kevesebb, mint 0.15 %-a halt meg másfél hónap alatt, az elhunytak több, mint fele, idős volt és/vagy különböző betegségekben szenvedett (ehhez még vegyük hozzá, hogy az amerikai élelmiszerek nem igazán gazdagok, tápanyagokban, vitaminokban stb. és népbetegség a kóros elhízás arrafelé). Most kezd a görbe egyenesedni, tehát a járvány tetőzött. Oké, tudom én is, egy ember is sok, de aki menthetetlen azt hiába állja körül 50 orvos a legmodernebb eszközökkel, akkor sem tudják megmenteni. Kis hazánkban is látszik, hogy szegény idős emberek halnak meg javarészt, pedig még van kórházi kapacitás bőven a fertőzötteknek, de egyszerűen annyira gyenge már az immunrendszerük, hogy képtelen védekezni a vírus ellen. Amúgy a sok beparáztatott embernek nem tűnik fel, hogy már két hónapja jelen van a vírus, de mégsem tizedeli a lakosságot annak ellenére, hogy kb. majdnem szartunk a kijárási tilalomra? A média meg ráfókuszált az elhunytak és fertőzöttek statisztikáira ezzel is elősegítve a még nagyobb pánikkeltést, amit ha megtenne pl. egy influenza járvány idején, akkor sem sokan mozdulnának ki a lakásból.
Tessék, itt az olasz statisztika (még egyszer kihangsúlyozom, hogy egy ember is sok, de ez nem az a vírus sajnos, ami ha 2-3 hétig bezárkózol megszűnik létezni vagy felveszel egy olyan maszkot/sálat ami kb. semmit sem véd (<2%)...):

"Egy szó, mint száz, sokkal többet ártottak az átgondolatlan óvintézkedések, mint maga a vírus, sokkal jobban az idősekre kellett volna koncentrálni, az általános "tegyünk valami, bár nem tudjuk, mit és hogy*" intézkedések helyett.

*Látjuk a "tanult" polgiktól, hogy az aztán a világmegváltó vírusgyilkos ötlet így két hónap után, hogy éjszaka kijárási tilalom és a többi agyament ötlet..."

""Hogy csődbe menjenek vállalkozások, leessen a cégek, ingatlanok ára, olcsón fel tudjon vásárolni mindent ugyanaz a néhány fasszopó "család". Ja meg hogy ugynazok hitelezhessenek uzsorára, a rabszolgatartó bűnöző rendszerük nagyobb volumenbe üzemelhessen tovább. Be is mondta likud viktorka a mikrofonba, hogy "csináltunk nektek egy "vírust", most mindenki menjen tönkre." És az embernek látszó lények jórésze ennek a parancsnak eleget is tett. Bezárták boltjaikat, kirúgdosták az alkalmazottakat, lehet még volt aki önként mondott fel, hogy eleget tegyen a parancsának.

"Ez a kísérlet - ahogy már leírtam hetekkel ezelőtt is - arra tökéletesen alkalmasnak bizonyult, hogy feketén-fehére kiderüljön, az emberek egy nagy hányadával a szarkavaró vakolóknak semmi gondjuk nincs, hiszen az ostoba jószágok önként és dalolva mindent megtesznek saját maguk lebéklyózására: bezárkóznak a lakásba, a négy fal között jajonganak, vásárolják a maszkokat, még a zárt autókban is bepelenkázzák magukat, sőt odáig mennek vak szervilizmusukban, hogy a "renitens" egyéneket terrorizálják.
Íme a modern ember, aminek felvilágosult, racionális, értelmes mivoltát annyira szeretik szajkózni a nyájas technokrata, felvilágosult, tudós demokraták. Miközben az igazság az, hogy az ember soha nem volt annyira könnyen megvezethető, rászedhető, mindennel megetethető, manipulálható, láthatatlan drótok millióin rángatott, tudatlan birka, mint a jelenkorban."

"Én is úgy látom hogy a legfontosabb "eredménye" az volt, hogy elfogadtuk ezt totális lezárásos helyzetet. Elfogadtunk mindent, amit a média és a kormány állít, minimális ellenállással. Sőt még maga a nép a legbuzgóbb, amikor a másik embert korlátozni kell. Teljes sikerrel zárult sajnos a kísérlet."

"Globális társadalommérnöki kísérlet, átszervezések, tesztelés, hogy a lakosság miként reagál, ha az élet bizonyos szegmenseit leradírozzák (értsd: például kulturális szféra), az emberek hozzászoktatása ahhoz, hogy bégető nyájként kezelik őket (bár ebben sokan önként vesznek részt)."

"A hiteleket valahogyan csak ki kell helyezni!"

"Ekkora f@szságot!?
Élelmiszerboltba idősáv, Praktikerbe, bankba mehetsz bármikor!
De a parkok be vannak zárva, bactatják a pecásokat, motorosokat, stb.
AGYHALÁL!!!!
A tömeg meg két pofára eszi!"

"Ahogy olvasom a beírásokat, egyre nyilvánvalóbb, hogy az élet élni akar, méghozzá normálisan és így egyszerűen nevetségessé válnak az úgynevezett óvintézkedések… és nyakunkon a nyár, arcunk előtt meg a maszk/kendő/sál… ja, ahogy azt Móricka elképzeli!"

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: ÉS újra nyitnak az olasz pizzériák : de te hétvégén nem mehetsz ki a parkba, partra. Fogalmatlan barom, amúgy járványügyileg is tudatlan polgármesterek így vélnek szavazat

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami "fontos lélektani tényező" a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – írta a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye.

Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, a legendás paradicsomos lepény városában azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

Hírdetés

Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. "A remény sugarát látjuk ebben" – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Immunválasz csökkentő szer. A 0 vércsoportúak valamiért nem hajlamosak a túlzott immunviharra, ami az esetek KIS részében a bajt okozhatja."olyan eltúlzott immunválasz (ci

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Franciaországban hatékonynak tűnő gyógyszert találtak a súlyos esetek kezelésére

Az immunrendszer válaszreakcióit befolyásoló tocilizumab nevű gyógyszer hatékonynak bizonyult a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek esetében egy egyelőre még nem publikált francia tanulmány szerint, amelynek eredményeit a párizsi közkórházak igazgatósága (AP-HP) ugyanakkor közzétette.

A tocilizumabbal végzett kezelés jelentősen lecsökkentette az lélegeztetőgépre szorulók és az elhunytak arányát azokhoz képest, aki a hagyományos kezelést kapták – közölték a párizsi szakemberek. Azt is jelezték, hogy az első komparatív kísérlettről van szó, amely bebizonyította a kezelés klinikai hatékonyságát a súlyos gyulladásban szenvedő Covid-19-es betegek esetében.

Az eredményeket a kísérletet végző párizsi orvosok néhány héten belül teszik közzé egy tudományos lapban. A párizsi közkórházak igazgatósága ugyanakkor "közegészségügyi megfontolásokból" az eredmények nyilvánosságra hozatala mellett döntött, miután az egész világot érinti a járvány.

Az eredményeket a francia egészségügyi hatóságokhoz, valamint az Egészségügyi Világszervezethez (WHO) is eljuttatták.

Hírdetés

A Roche gyógyszergyár által forgalmazott tocilizumabot eredetileg artritiszes betegek kezelésére használjak. A szer az immunrendszer válaszreakcióit befolyásolja, gátolja az immunrendszer működéséért felelős egyik fehérje receptorát. Sok Covid-19-es beteg olyan eltúlzott immunválasz (citokinvihar) miatt hal meg, amely a beteg szerveit, elsősorban a tüdőt, a szívet és a vesét fenyegeti. A tocilizumab a remények szerint ilyen immungátló szer lehet a Covid-19 súlyosabb eseteiben.

A klinikai kísérletet 13 párizsi közkórházban 129 olyan koronavírusos betegen végezték el, akik súlyos tüdőgyulladásban szenvedtek és oxigénellátásra szorultak. A fertőzötteknek csak alig 5-10 százaléka tartozik ebbe a profilba, de ők azok, akiknél a legjelentősebb a kockázata annak, hogy lélegeztetőgépre is szükségük lehet vagy pedig belehalnak a betegségbe – mondta Xavier Mariette, a tanulmány egyik szerzője a francia hírügynökségnek.

A kísérletben részt vevők fele egy vagy két tocilizumab-injekciót kapott a hagyományos kezelésen (oxigén, antibiotikumok, véralvadásgátlók) kívül, míg a többiek kizárólag a standard kezelést kapták. Két hétig tartották megfigyelés alatt őket az első eredmények érdekében, és azóta is megfigyelik őket a következtetések megerősítésére. A kutatók szerint eddig egyiküknél sem jelentkeztek olyan mellékhatások, amelyek a tocilizumabnak lennének betudhatók – hangsúlyozta Xavier Mariette.

A tocilizumab ára jelenleg 800 euró injekciónként, ami nagyon jelentős, de olcsóbb, mint egynapi kórházi ellátás egy intenzív osztályon – hívta fel a figyelmet a párizsi közkórházak igazgatósága.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Ennyiért ezt így ... akinek Imre az anyja. Itt mutatkozik, hogy semmi munkavállalói érdekképviselet nincs, hiába állami cég.Erre is ráfaragnak - fideszes postásról én nem

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Aki azt gondolta, hogy az egészségvédelmi szabályok bevezetésével megoldódtak a Magyar Posta bajai, az hatalmasat téved, a neheze még csak most jön – mondta Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke.

Kiemelte, hogy bár a híradásokban arról beszélnek, a karácsonyi szezonhoz fogható a csomagforgalom, belsőleg mégis azt kommunikálják, hogy negyven százalékkal csökkent a posta bevétele.

– Józan paraszti ésszel belátható, hogy a kettő közül az egyik állítás nem igaz – mutatott rá Lantos.

Több postavezetővel is beszélt, és mind azt állították, hogy a vidéki postákon nem jellemző a visszaesés, ez maximum a fővárosi nagyobb postákat vagy a nagyvárosok kiemelt hivatalait érinti, ennek ellenére a felső vezetés mégis meglebegtette, hogy 40 százalékkal kellene csökkenteni a dolgozók bérét.

– Hál' Istennek ezt egyelőre elvetették, de csak egy fokkal jobb az, amit be akarnak vezetni – mondta a Mi Hazánk politikusa.

Hírdetés

Ugyanis a helyi sajátosságokat figyelmen kívül hagyva az ország összes postájára kiadták, hogy a nyár elejéig ki kell adni mindenki szabadságának 70 százalékát, ez roppant negatívan érinti az egyébként is állományhiánnyal küszködő postákat. Mindezt ráadásul úgy, hogy túlórát nem produkálhatnak, azt egész egyszerűen nem fizetik ki.

– Ez abszolút mértékben teljesíthetetlen, őrültség, a hozzá nem értés ékes példája – hangsúlyozta.

Viszont sokan azt sejtik e mögött, hogy a koronavírus elleni védekezés leple alatt tervez tömeges leépítést posta felső vezetése, de nem az adminisztratív részlegekből, hanem az ablak mögött ülőkből és az utcai kézbesítőkből, mert arra a következtetésre juthat az igazgatóság, hogy csökkentebb munkaerővel is működik a posta, nem szükséges ennyi dolgozó. Lantos szerint további baljós jel, hogy a próbaidősöket már be sem hívják, de azt is hozzáfűzte, a postán a próbaidő a többi munkahelytől eltérően nem három, hanem 6 hónap, de az is előfordul, hogy valakivel évekig ilyen féléves szerződéseket kötögetnek, mire felveszik határozatlan időtartamra.

Az esztergomi elnök szerint teljesen egyértelművé vált, hogy a Mi Hazánk egyedüli politikai erőként áll ki a postásokért.

– Megbecsülést és tiszteletet a postásoknak, hiszen az ország normális működését tekintve semmivel sem értéktelenebb az ő munkájuk, mint akár az egészségügyi dolgozóké! – nyomatékosította.

Felszólította a posta vezetését, hogy azonnali hatállyal vonják vissza az életidegen rendelkezéseket, a helyi viszonyokhoz szabottan járjanak el, kezdjék újra a szakszervezetekkel a bértárgyalásokat. A koronavírus járvány ideje alatt pedig ne azzal legyenek elfoglalva, hogy értékesítési elvárásokat fogalmaznak meg, sőt, véglegesen szüntessék meg az "értékesítési terrort".


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.