2020. január 1., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: #okboomer Nehogy véletlenül átadhassák lejsújtó történelmi tapasztalataikat a létező baloldalról (is), hadd dőljenek be újra ugyanannak a liberális világcsalásnak, azért k

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A címben szereplő különös szókapcsolat az utóbbi idők leggyorsabban, szó szoros értelemben futótűzként terjedő globális szlogenje, egy „beszólás", amit nem igazán lehet lefordítani, inkább csak körülírva megmagyarázni. A háborúk után minden társdalomban növekszik a születésszám. Ez még az olyan, 1945-ben tradicionálisnak már nem mondható társadalomra is igaz, mint az Amerikai Egyesült Államok népe. Bár Amerika embervesztesége összehasonlíthatatlanul kisebb volt, mint az európai országoké, ez a népesedési reflex ott is hibátlanul működött. Ezt a háború utáni népességrobbanást baby boomnak nevezték el, és az idő múlásával ezt a kimagaslóan nagy létszámú korosztályt egyre inkább boomernek, boomereknek kezdték hívni.

A boomernemzedék, amelynek tagjai nagyjából 1946 és 1964 között születtek, korukat tekintve ma már 55 és 73 év között járnak, ahogy az utánuk következők mondani szokták nekik „már a B oldal forog", vagyis életük nagyobbik részén már túl vannak. Magyarországon ide tartoznak a Ratkó-korszak gyerekei, köztük én is az 1951-es születésemmel, illetve azok, akik néhány évvel előbb, másrészt a nagy születésszám zuhanásig 1963-ig születtek.

A boomernemzedék a hatvanas, hetvenes évek során élte ifjú korát, abban a két évtizedben, amikor a világ gazdasági és kulturális értelemben is elképesztő erejű mozgásban volt. A mindent megoldó tudományba és a végtelen növekedésbe vetett mámoros örömittas hit soha nem volt olyan mindent elsöprő erejű, mint akkor. A trendeket a végtelenbe húzták, az erőforrások kimerülése, vagy éppen a környezeti terhelés még nem lépett be a globális beszédtérbe, annál inkább a „természet leigázásának" féktelen vágya. Nagyon is belépett viszont a korlátlan szabadság mámora, a hagyományoktól való elszakadás, az „ósdi" erkölcsök elvetése, a „szexuális forradalom", a populáris kultúra főként a zenében, képzőművészetben és filmben megjelenő új hulláma.

A korszak hosszú távú trendekre is drámai módon ható ikonikus éve 1968, amikor a boomerek első nemzedéke már középiskolás vagy egyetemista, vagyis a trendek láthatatlan manipulálói számára legkönnyebb préda. A párizsi diáklázadásnak álcázott ultraliberális nihilista polgárháborús kísérlet, a Prágai tavasz csinált forradalma, amelynek feladata annak tesztelése volt, hogy Közép-Európa népét lelki, erkölcsi, szellemi értelemben kellőképpen „előemésztette-e" már a világ urainak „szocializmus" fedőnév alatt futó projektje. Szóval hogy eljött-e már az ideje a térség „visszavételének", ám e szintén polgárháborús kísérlet leverése nyomán kiderült, hogy egyelőre még nem.

Ezek a máig sem feltárt, és feltáratlanságuk következtében önkényesen értelmezhető folyamatok a boomerek számára többnyire mégis sikeres táptalajt jelentettek. A Kádár-korszak fiatal nemzedéke anyagi és szimbolikus tőkefelhalmozása összehasonlíthatatlanul jobb, mint az előző évtizedek nemzedékeié. Az „új gazdasági mechanizmus" 1968-ban, a fusi, a háztáji, a tsz melléküzemág, a féllegális „proto-vállalkozások" mámora magával ragadta a magyar boomereket. A rendszerváltozás utáni mesés vagyonfelhalmozási történetek jelentős része itt kezdődött el. Igaz, ez a nemzedék az, amely legalábbis itt Magyarországon, szörnyű árat fizet az önkizsákmányolás nyomán összebarkácsolt vagyonért. A boomer férfiak 35 és 45 éves kor közötti halálozási adatai az elmúlt száz éve egyik legnagyobb demográfiai drámáját írják le. Az ingázás, a „fekete vonatok", a kétlakiság, az önpusztító szokások, a családok széthullása nyomasztó teher a következő, többnyire már a hetvenes, nyolcvanas években születő X és Y generációk számára.

És ezzel el is jutottunk a címben szereplő szlogen értelmezéséhez. Az oké boomer kiszólás–beszólás ugyanis a két generáció diskurzus-fegyvere, és nagyjából annyit tesz, hogy boomerkém, most már aztán igazán elhúzhatnál. Sáskaként felélted a világ tartalékait, nekünk már csak az anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi, szellemi értelemben vett lerágott csontok maradnak, elég volt! Veti oda cinikus gúny közepette a feljövő két generáció. És egyre inkább azt is hozzáteszik keserűen, hogy ráadásul még „nyuggerként" is a mi vérünket szívod, hisz nem elég, hogy végig hedonizáltad a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes éveket, de most még nyugdíjasként is nekünk kell majd eltartani titeket, és tudod mit, rohadt sokan vagytok.

Csak egyetlen adat ennek illusztrálására, az Amerikai Egyesült Államokban az örökölt vagyontömeg 2000-ben még csak 170 milliárd dollár volt, ami nagyjából Magyarország egy évi nemzeti jövedelme. Tavaly ez az összeg már közel hatszázmilliárd dollár volt, ami viszont már Svájc éves GDP-jének felel meg. Ma Amerika összes anyagi vagyonának hatvanöt százaléka a boomerek nemzedékénél van, és ez az arány egyelőre még mindig növekedőben van.

Az idősebb Bush utáni korszak négy amerikai elnöke a boomer nemzedék tagja, akárcsak az orosz elnök vagy a német kancellár, vagy éppen a kínai elnök. Kína számára ez az átmenet igazi történelmi dráma, mert a következő évtized során csattan össze teljes erővel a boomerek nemzedéke, amelynek tagjai sokgyerekes családban születtek, és az a generáció, amelyiknél már a második gyerek megszületését is szankcionálta a politika. A boomerek tehát egyszerre a gúnyos lekezelés, indulat „tárgyai" világszerte. Pedig e gerjesztett, „csinált" permanens intergenerációs háború okát inkább megérteni, és emberséggel csitítani kellene.

Addig, amíg nem késő.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Mit rinyálnak ezek odaát, hogy mi velük szemben nem tartunk be ilyen - olyan keresztény értékrendet?! Ez nem a spanyol etikett, hanem háború. Európa és az európai civilizá

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Ti beszéltek keresztény szellemről?

Nem érdektelen nekifutni a témának így, karácsony után. Már csak azért is, mert a jelek szerint sokaknak gondot okoz annak belátása, hogyan fér meg egymással jobboldaliság és kereszténység. Mint tapasztaltam, a posztkomcsi-liberális oldalon mára afféle axióma, hogy a jobboldali ember mindig álkeresztény. Valami szemforgató rohadék, aki másoknak sűrű imádkozást és a Szentírás tanulmányozását írja elő, miközben ő maga teljesen másképp él. Farizeus senkiháziak a jobboldaliak, és sokkolni is kell őket a fenti ellentétpárral – nagyjából ez ömlik ránk, és a tájékozatlanabbja tényleg el is hiszi, hogy Fidesz egyenlő kereszténység, persze valami torz, gusztustalan változatban.

Kezdjük azzal, hogy a jobboldaliság politikai-ideológiai tartalmú kifejezés, a kereszténység pedig világvallás. A kettő valóban találkozik olykor egy-egy patrióta magyar lelkében. Legalábbis gyakrabban, mint a balliberális oldalon, hiszen az istenhit, a közösség, a lelkiismeret parancsa fajsúlyosabb és fontosabb a patrióta, mint az internacionalista ember számára. Így aztán már előre elnézést kérek, hogy a haza, a nemzet, a közösség, a házasság és a gyermekáldás mibenlétét nem a baloldali-liberális-ateista társaságtól vesszük át tanulmányozás céljára.

Üzenem a jobboldaliak kereszténységéért aggódóknak, hogy nyugodjanak meg, nincs itt semmi ellentmondás. Nem minden jobboldali keresztény ugyanis. Éppen ezért nem kellene nem kellene arról szövegelnetek, hogy milyen szavakat használjunk, csúnyán beszéljünk vagy szépen, hogy magánkörben hogyan viselkedjünk, és mindezek hogyan feleltethetjük meg keresztény hitünkkel – konkrétan ugyanis fogalmatok sincs arról, hogy akit azért támadtok, mert a Fideszre szavazott, milyen istenben hisz vagy nem hisz.

Summa summárum – ismétlem – nem mindenki keresztény, aki a Fideszre szavaz. Jobboldali politikai hitvallású barátaim körében ismerek rendszeresen templomba járó keresztényeket. Olyat még többet, aki csak alkalomszerűen jár misére, istentiszteletre. És olyat is bőséggel, aki hisz Istenben, de nem Jézusban. Meg olyat, aki egyáltalán nem hisz semmilyen természetfölöttiben.

Most akkor vegyünk nagy levegőt, és igyekezzünk megmagyarázni azt is, hogy hát, akkor mindezek a részcsoportok miért védelmezik ellenetek, szabadgondolkodók (valójában gondolatgyilkosok) ellen a kereszténységet, amelyhez tehát kötődnek is, meg nem is?

Nos, azért mert a hagyomány összeköt bennünket. És Európa hagyománya a kereszténység (átitatva az antik örökséggel). Európában az ateista is keresztény, mondotta Antall József, és milyen jól mondta. Nincs más, nincs mibe kapaszkodnunk. Európa menthetetlenül keresztény, keresztény etika szerint élünk, keresztény örökség a kultúránk alapja, így gondolkodunk, így mérlegelünk, így ítélkezünk, ez a metszéspontunk más európaiakkal. Kétezer év nem múlik el nyomtalanul.

Ti ezt el akarjátok söpörni, mi pedig megvédelmezzük. Mert helyettetek is előre gondolkodunk, és tudjuk, hogy ha a kereszténységet kiirtjuk Európából, akkor végünk. Akkor az ostoba, vak, önző individualizmus kerekedik felül, amely persze, titeket is maga alá temet, mert elfogytok, mint a gyertya, de akkor már nem lesz kinek panaszkodni, sikoltozni. Vagy jön az iszlám, amelyet ti egyelőre mentegettek, de amely garantáltan elpusztít benneteket is az emberi jogi szabványaitokkal, kiscsoportos többletigényeitekkel együtt.

Hírdetés

Ha a keresztény erkölcs maradványai eltűnnek, ha a keresztény örökség elvész, akkor Európa és a nyugati világ is megszűnik. Sokat dolgoztatok érte, hogy a politikai ideológiákkal és az emberi jogi maszlaggal váltsátok fel a kereszténységet, de a rossz hír, hogy egyre többen látunk át a szitán, és akkor is megvédelmezzük a kereszténységet, ha történetesen másképp hiszünk vagy éppenséggel nem hiszünk benne.

Mindenesetre többet ne oktassatok ki senkit közülünk kereszténységből, pont ti, akik mindennemű emberi közösség szégyenei, koloncai és bűnös felforgatói vagytok. Nektek egyszerűen nincs jogotok a kereszténységet senki fejére ráolvasni, hiszen nem a kereszténység normái szerint éltek. Valójában el akarjátok pusztítani a kereszténységet, és csakis egy legyűrt, magatehetetlen tömeg vallásaként lennétek képesek kiegyezni vele.

Ami persze – valószínűleg – soha nem következik be. Ráadásul lelketlen önzésetek miatt közelebb a vég a liberalizmus nevű politikai ideológia számára, mint hogy elharangozzanak a kereszténység felett. Nem kincstári optimizmus mondatja ezt velem, egyszerűen figyelni kell a változásokat.

S hogy e sorok írója élő hit alapján vagy hagyománytiszteletből védi-e a kereszténységet, lényegtelen.

Semmi közötök hozzá. Hiszen a vallás magánügy, nem ti tanítottátok?

Van nektek olyan sok szép, kedves, életvitelszerű foglalatosságotok, törődjetek azokkal, a magánügyünket pedig, hogy jobboldali szavazóként miben hiszünk, miben nem, szíveskedjetek meghagyni nekünk.

Szentesi Zöldi László – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Szükségszerűen sokkal több vesztese lesz egy vadkapitalista, liberális gazdasági - társadalmi világrendnek, sőt a nyerteseinek is csak a kápó szerű szolgálat a jutalma. Pe

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A kozmopolita globalizmus veszélye

– GLOBALISTÁK azok, akiknek meggyőződésük, hogy a huszonegyedik századi folyamatok túlnőttek a nemzetállami kereteken, s ahogyan a piac, a kereskedelem, a pénzügyek, a média, az internet, a közösségi hálózatok már államhatárok felett működnek, ugyanúgy a társadalomnak, az állampolgároknak is túl kell lépniük a nemzeti kötődéseken, az állami kereteken, és fel kell oldódniuk egy Világkormányzásban, Világtársadalomban.


– SZUVERENISTÁK pedig azok, akiknek viszont meggyőződésük, hogy az emberek kötődése a családjukhoz, a lakóhelyükhöz, az országukhoz és a nemzetükhöz, tehát a lokalitáshoz soha nem múlik el, e bázis nélkül talajtalanná, kiszolgáltatottá, identitás nélkül sodródó, atomizált lényekké válnánk. Olyanná, aki manipulálható, alakítható, formálható a mindenkori nagyhatalmak érdekei szerint.

Megszületett tehát egy Új Korszak (New Age), amely alapjaiban eltérő a korábbi korokhoz képest! Amíg korábban az volt a kérdés, hogy milyen politikai, ideológiai rendszerekben éljenek az emberek, addig a XXI. században az a kérdés, hogy milyenné formálódjanak maguk az egyének?!

Az ember manipulálása, irányíthatóvá tétele, apró csavarrá tétele egy globalizált gépezetben, ez nem más, mint Madách, Huxley, Orwell rémálmainak valóra válása, az új kozmopolita, globalista világ létrehozásának kísérlete. Korábban különféle politikai erők olyan szélsőséges ideológiai rendszereket akartak létrehozni (kommunizmust, nácizmust, fasizmust), amelyekben erőszak és megfélemlítés alkalmazásával kényszerítenek rá mindenkit, hogy alkalmazkodjon, illeszkedjen be és engedelmeskedjen a hatalomnak. Így esett áldozatául sok százmillió ember a diktatórikus rendszereknek.

De a totális rendszerekben mindig lesznek olyanok, akik megőrzik öntudatukat, identitásukat, amelytől meg akarják fosztani őket, ellenállnak, szervezkednek, illetve a rendszer megdöntésére törnek. Ez a diktatúra gyakorlóinak állandó gondokat okozott, még több erőszakhoz és gyilkossághoz vezetett, végül ezek a rendszerek az állandóan feléledő ellenállás miatt összeomlottak.

A globális elit rájött ezekből a példákból, hogy a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás nem a kényszerítés, hanem az emberek tudatának olyan átformálása, amelynek a végén már ő maga helyesli és várja egy globális világtársadalom létrejöttét, amelyben minden identitását és kötődését elveszíti.

A világméretű globalista terv fontos része az Európai Unió, amelyben a globalisták immáron nyílt sisakkal küzdenek azért, hogy az unióból egy szuperföderális Európai Egyesült Államok legyen, amelyben megzabolázzák az olyan szuverenista tagállamokat, mint Magyarország, vagy Lengyelország.

Hírdetés

A globalista csoportnak meggyőződése és pénzügyi érdeke, hogy a világ gondjaira csak a világtársadalom és a világkormányzás a megoldás. Céljaikhoz felhasználják a liberalizmusnak azt a mai, eltorzult változatát, amely szerint minden hagyomány, minden természetes közösség, mint a család, az egyház, a nemzet és az állam korlátozza az egyén szabadságát. Szerintük az állam, a nemzet, a család, a hagyományos nemi szerepek, a kereszténység mind-mind kötöttség, amitől meg kell szabadulni.

Azt hangoztatják, hogy csak az egyén számít, így hét és fél milliárd individualista egyéni, egyenrangú igazság létezik. Céljaik középpontjában a fiatalok állnak, őket szippantják be a globalizmus és kozmopolitizmus fekete lyukába. Komoly eredményeket értek el az utóbbi tíz-húsz évben, gondoljunk a százhúsz országban jelenlévő Soros Alapítványok növendékeire, a nemzeti szuverenitásukat védő kormányok elleni tüntetésekre, a multicégek engedelmes alkalmazottaira, akiknek a lelkét a vállalat már régen megvette, s nekik már mindegy, hogy éppen New Yorkban, Szöulban, Tokióban, Londonban, vagy Budapesten dolgoznak, s gondoljunk például a Momentum nevű pártnak az Európai Parlamentben a saját nemzete ellen ágáló fiatal politikusaira, a globális elit hasznos idiótáira! Kezükre játszik a század slágertematikája, a "klímavédelem" is, amiből jó érzékkel klímahisztériát csináltak, és ebben is támaszkodhatnak a kozmopolita fiatalságra a világ minden tájáról.

A klímahisztéria azért fontos nekik, mert ez egy valóban globális téma, melyen keresztül azt lehet bizonyítani, hogy kizárólag a globális intézmények segítségével lehet a problémát kezelni. Vagyis a klímavédelem kapu a globális kormányzás megvalósítása felé!

A nemzetállam az utolsó akadály, amelyet el kell söpörni az útból. Meg is indult az átfogó támadás a szuverenitásukat védő kormányok és államok ellen, méghozzá több irányból. Egyrészt kívülről, a nemzetközi szervezetek felől (ENSZ, az Unió Bizottsága és Parlamentje, a LIBE-Bizottság), másfelől alulról álcivil szervezetek próbálják átmosni az emberek agyát, megváltoztatni a társadalom hangulatát, illetve a legújabb koncepció az, hogy a renitens nemzetállamokkal szemben ellenálló önkormányzatokat próbálják meg uniós pénzekkel támogatni, így gyengítve az állam befolyását.

És mi, Magyarok, itt vagyunk célkeresztben a törésvonal kellős közepén, mint a szuverenitás fontos bástyája!

(Fricz Tamás írása alapján)

Forrás: Kulcsár Lajos Facebook

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem lázad, aki azt csinálja, amit DIVAT. :3#csoportnyomás #megfelelésikényszer #passzívbefogadásA nagy individualizmus szabadsága is csak kamu, egyengondol világot akarnak

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

a Fridays for Future aktivistáinak, ill. a német közszolgálati televíziónak

                                           Mao Ce Tung és a gyerekek

A diktatúrák kedvelt eszköze a fiatalok csatasorba állítása az idősebbekkel szemben, generációs konfliktusok szítása. Ez az állampárt részéről mindig a fiatalok iránti hízelgéssel indult ("Ti vagytok a drága jövő!"), majd folytatódott a tényleges konfliktuskeltéssel, szakemberek, egyetemi tanárok posztjukról való eltávolításával, a fiataloknak az idősek elleni felbujtásával. Ahány diktatúra, annyi színárnyalat. A pálmát kétségtelenül Mao Ce Tung kulturális forradalma vitte el. A témáról itt olvashatunk bővebben: A Zöld Gárda

                              A generalisszimuszt is nagyon szerették a kisgyerekek

Már többször szóvátettük a Greta-szekta kritikátlan közelségét a szélsőbalos mozgalmakhoz. A Fridays for Future német tagozata december 23-án erre avval erősített rá, hogy egy tweetben azt mondta:

"Miért beszélnek bele a nagyszülők dolgainkba? Hamarosan úgy sem lesznek már itt."

A tweet hatalmas felháborodást keltett. A szektások szemében szálka az idősebbek józansága, higgadtsága, bölcsessége, illetve az is zavarhatja őket, hogy a nyugdíjas generáció handabandázás, akcionizmus, képmutatás, heti négy óra iskolai lógás helyett valóban "fenntartható" módon, takarékosabban, a természettel összhangban él. A felháborodást látva az FFF illetékesei egy újabb tweet-et tettek közzé: "Csak szatíra volt". De a szánalmas magyarázkodás még nagyobb felháborodást váltott ki.

Az FFF ackójára hajazott rá a német közszolgálati televízió. A német televíziónak és rádiónak két országos (ARD, ZDF) és kilenc regionális csatornája van. Nos, az egyik (nézőszámot tekintve a legjelentősebb) regionális adó, a WDR az alábbi szövegű gyermekdallal örvendeztette meg az idősebb generációt karácsonyra:

                          Üde, csengő gyerekhangon mocskolják nagyszüleiket a 8-10 éves gyerekek

A nagymamám a tyúkólba motorral megy,
Ez havonta ezer liter szuper
A nagymamám egy vén környezetszennyező disznó.

A nagymamám szerint a motorozás cool
Ezt használja kerekesszék helyett az öregek otthonában
A nagymamám egy vén környezetszennyező disznó.

A nagymamám SUV-val megy az orvoshoz
Közben elüt két rollátoros bácsit
A nagymamám egy vén környezetszennyező disznó.

A nagymamám minden nap sertéskarajt süt nekünk
Mert a sertéshús olyan olcsó (a diszkontban)
A nagymamám egy vén környezetszennyező disznó.

A nagymamám már megvilágosodott, ezért nem repül,
Ehelyett évente tízszer tengeri utazásra megy
A nagymamám már nem környezetszennyező disznó.

(az utolsó sor pedig angolul, fenyegető hangon bemondva, nem énekelve:)

We will not let you get away with this!
Nem hagyjuk, hogy szárazon elvigyétek.

Az eredeti szöveg:

„Meine Oma fährt im Hühnerstall Motorrad, Motorrad, Motorrad
das sind 1000 Liter Super jeden Monat,
meine Oma ist ne alte Umweltsau!

Meine Oma sagt: Motorradfahrn ist voll cool, echt voll cool, echt voll cool
sie benutzt das Ding im Altersheim als Rollstuhl
meine Oma ist ne alte Umweltsau!

Meine Oma fährt im SUV beim Arzt vor, beim Arzt vor, beim Arzt vor
und überfährt dabei zwei Opis mit Rollator
Meine Oma ist ne alte Umweltsau!

Meine Oma brät uns jeden Tag ein Kotlett, ein Kotlett, ein Kotlett,
weil das Kotlettfleisch so gut wie gar nichts kostet,
Meine Oma ist ne alte Umweltsau!

Meine Oma fliegt nicht mehr, sie ist geläutert, geläutert, geläutert.
Stattdessen macht sie jetzt zehn Mal im Jahr ne Kreuzfahrt.
Meine Oma ist doch keine Umweltsau!
We will not let you get away with this!"

Aki szeretné magát a gyermekdallal kínozni, az itt megtekintheti:

A felháborodás, ha lehet, még hatalmasabb. Ezt a WDR avval tetézte, hogy az egyik munkatárs avval vágott vissza: Jó, nagymamátok nem környezetszennyező disznó, hanem náci disznó. Elegánsan túllépve azon a csekélységen, hogy a mai tízéveseknek a nagyszülei nem a náci, hanem a hatvannyolcas generációt alkotják.

A WDR az illető (szerződéses) munkatársat mintegy parasztáldozatként elbocsátotta, és itt is a klasszikus magyarázkodássl jött elő: Csak szatíra volt. Amelyben benne van az újabb sértegetés: Hát olyan bunkók vagytok, hogy nem veszitek észre, hogy ez szatíra???

Az eset nem csak a klímahisztériát, hanem az általános német közállapotokat is jellemzi az újraegyesülés 29. és a Merkel-éra 14. évében.

A Greta-mozgalom tagjainak pedig üzenjük: Mao elvégeztette a vörös gárdistákkal a szennyes feladatot, és nem volt rájuk többé szüksége. Így félreállította őket, ami nem ment konfliktusok nélkül, mert a fiatalok még mindig beképzelték maguknak a nagy semmit. A vége az ellenállás fegyveres letörése, majd a fiatalok átnevelő táborba küldése lett. 1968 és 1979 között 16 millió fiatalt küldtek vidékre. Úgy hogy vigyázzanak a mai Greta-rajongók. Mozgalmuk meserségesen létrehozott, távolból irányított, nem a fiatalok spontán önszerveződésének eredménye. Eljöhet az az idő, amikor épp úgy félredobják őket, de lehet, hogy akkor késő lesz már. Keserű lecke lesz.

2019. december
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:
error0
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem ez a párt kell, hogy generációs identitást adjon. Legkésőbb kormányra kerülésük után 2-3 évvel persze csalódnának bennük fiatal szavazóik, de addig is sokat rombolhatn

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
A fiatalság mai Petőfijei

Az önkormányzati választások megmutatták, hogy a hazai ellenzék nem széledt szét, a globális balliberális hálózat támogatja őket pénzzel, paripával és fegyverrel, s a végső harcra készülnek az Orbán-kormány ellen 2022-ben. Ne legyen kétségünk: a 2022-es parlamenti választások nem pusztán a bal- és a jobboldal, illetve a szocialisták, a liberálisok és kereszténydemokraták küzdelme lesz, hanem globalisták és nemzeti szuverenisták összecsapása is, sőt elsősorban az. Miként ez megfigyelhető manapság Európa más országaiban is a választások alkalmával.

A legfontosabb annak a felismerése, hogy 2022-ben nem az MSZP vagy a DK lesz a legnagyobb ellenfél, hanem a Momentum. Az új generációk beléptek a politikai képbe, elmentek szavazni, és még inkább el fognak menni szavazni 2022-ben. Addigra ötszázezer új szavazó lép be a politikai színtérre, s ha kiélezett lesz a küzdelem, akkor a voksaik meghatározók lehetnek. A Momentum, akár ha egyedül indul 2022-ben a parlamenti választásokon, akár ha egy egységes ellenzéki pártszövetségen belül – ez utóbbi a valószínűbb –, nagy eséllyel a legerősebb ellenzéki párttá válhat.
Ennek vannak egyszerű okai is: az ellenzéki oldalon a két komolyabban vehető baloldali-posztkommunista pártnak, a DK-nak és az MSZP-nek is meglehetősen idős a választói bázisa. A Medián felmérései alapján mindkét párt támogatóinak elsöprő többsége a 60-70 éven felettiek közül kerül ki, ami a Kádár-korszakhoz való kötődésük miatt egyáltalán nem véletlen jelenség. Persze Gyurcsány már jó ideje felismerte, hogy nyitnia kell a fiatalok, a főiskolások, az egyetemisták felé, és a maga sajátságos stílusában tesz is lépéseket, de ha egy Y vagy Z generációsnak majd választania kell a DK és a Momentum között, aligha kérdéses, hogy már csak a generációs azonosság miatt is utóbbira adja a voksát. (Már most is így történt.)

Fontos adatokat tudhatunk meg abból az egyetemisták és főiskolások körében végzett felmérésből is, amelyet az MTA Politikatudományi Intézete végzett a Heinrich Böll Alapítvány támogatásával. Kétszázezer hallgatót kérdeztek meg négy hullámban. Ami talán a legfontosabb tanulsága ennek a kutatásnak, az az, hogy míg a 18–29 éves korosztályra, illetve a társadalom többségére a jobboldali érték- és pártválasztás a jellemző, addig a nappali hallgatók elsősorban a liberális eszmék iránt fogékonyak. Az egyetemisták, főiskolások elsöprő többsége (!) szabad szellemű vagy liberális gondolkodású européerként identifikálja önmagát, és nem a televízió­ból vagy az újságokból tájékozódik, hanem szinte kizárólagosan az internetről, ezen belül is az Index jelenti nekik a mindenek felett álló orákulumot, a megfellebbezhetetlen igazságok ősforrását.

Politikai érdeklődésük a korábbi években még kiterjedt az LMP-re és a Jobbikra is, ám a Momentum az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésével berobbant a képbe, és nagy népszerűségre tett szert a hallgatók – döntően persze a fővárosiak – körében. Amíg a Jobbik nemzeti radikális politikát folytatott, addig a hallgatók jelentős részét meg tudta szólítani – ezt a korábbi felmérések is bizonyították –, ám a Vona-féle cukisodás következtében elpártoltak tőle a hallgatói csoportok.

Mindezzel együtt persze az is igaz, hogy a Fidesz–KDNP, akárcsak minden más korosztályban, az egyetemisták és főiskolások körében is megőrizte az előnyét: a pártszövetségre a hallgatók 18 százaléka szavazna, s csak ezután jön a Momentum a maga 16 százalékával. A Medián felméréséből pedig az is kiderül, hogy a 18–29 éves korosztály egészében is hasonlók az arányok a pártszövetség és a Momentum között. Mégis úgy vélem, ezek az adatok korántsem megnyugtatóak a kormányzó pártszövetségnek. Két okból sem.

Egyrészt azért nem, mert aligha vitatható, hogy a fővárosi és a nagyvárosi egyetemi és főiskolai hallgatók jelentik egy korosztály krémjét, az ő véleményük, fellépésük, akcióik, értékválasztásuk jelentős mértékben befolyásolja a dolgozó fiatalok attitűdjeit is, akik mintegy „nem akarnak lemaradni" generációjuk elitjétől, trendik szeretnének ők is lenni, akárcsak az egyetemisták.

Másrészt, a nemzeti és keresztény értékrend szemszögéből nézve bármilyen elviselhetetlen nézeteket is vall a Momentum vezérkara, bármennyire is elfogadhatatlan a párt globalista, kozmopolita és nemzetellenes alapállása, mégis egy generációs pártról, az Y – és részben a Z – nemzedék pártjáról van szó, s nem mi, idősebbek, hanem ez a generáció dönti el, hogy ezt az értékrendet mennyire fogadja vagy utasítja el. Szentenciákkal és ráolvasásokkal itt semmire sem megyünk, miként hízelgéssel és átlátszó álfiatalossággal sem. Tudomásul kell vennünk, hogy ez a generáció is meg akarja különböztetni magát, mint ahogyan mi is tettük ezt annak idején. Tehát azt javaslom a szülők generációjának, hogy dühöngés helyett próbáljuk felfogni, hogy egyszerűen mások akarnak lenni, mint mi, ezért kapaszkodnak bele világtrendekbe, „szexi és fancy" nézetekbe, kritikátlanul átvéve a nyugati kozmopolitizmus magatartásmódját.

Gondoljunk bele: a Fidesz is generációs pártként indult, s utólag talán meglepő, de ők is a liberalizmustól indultak el, szövetségre léptek az SZDSZ-szel. Ez nem véletlen, mert teljesen indokolt az a mondás, hogy aki fiatalkorában nem liberális, annak nincsen szíve, s aki idősebb korában nem válik konzervatívvá, annak meg nincsen esze. És itt jön a fontos tanulság: a Fidesz, miután tapasztalatokat szerzett a politikáról, elsősorban az SZDSZ-ről kifejezetten szörnyűeket, fokozatosan meghaladta liberális kiindulópontját, és már az 1990-es évek közepére nemzeti és polgári értékrendre váltott át. Vagyis a generációs indulás még nem dönti el azt, hogy öt-tíz év múlva mivé válik a Momentumhoz kötődő generációs bázis.

Hírdetés

A nemzeti oldalnak nem is a Momentum elitjével van dolga, hiszen a Fekete-Győr–Donáth–Cseh trió és a többi vezető meglehetősen elvakult globalista nézeteket vall, hanem azzal, hogy markáns és radikális alternatívát mutasson fel az Y és Z generáció számára. Olyat, amely gyökereiben eltér Fekete-Győrék jelenlegi világlátásától. Meg kell mutatni nekik, hogy van egy nemzeti és keresztény értékrend, világlátás, amely azért trendi, mert állandó és kikezdhetetlen, létünk alapjait jelenti.

Vagyis a nemzeti oldal számára a politikai küzdelem megvívható és megnyerhető. Kérdezem én: melyik volt az az elv és eszme, amiért 1848-ban Petőfiék, 1956-ban pedig a pesti srácok kimentek az utcára és forradalmat csináltak? Az az elv és eszme a nemzeti függetlenség és szuverenitás elve volt. Vajon a mai fővárosi fiatalok elfelejtették ezt? Szó sincs róla. Csak újra feléjük kell fordulni, meg kell szólítani őket, de nem ájtatosan és öregurasan, nem melldöngetve és kenetteljesen, hanem korunk kommunikációs eszközeit felhasználva. Mert meggyőződésem, hogy a többségükben megvan a nemzettudat és a nemzeti érzés, csak szendereg. Fel kell éleszteni bennük újra.

A globalizmus, a kozmopolitizmus, a multikulti, a zöld irány XXI. századi, tehát, ha tetszik, nagyon-nagyon mai, modern jelenség.

A nemzettudat viszont örökkévaló jelenség: tegnapi, mai és holnapi. Nekünk nem kell új elvet és eszmét keresnünk, hanem nemzeti alapon kell az új témákhoz közelítenünk. Legyen az környezetvédelem, zöldtematika, migráció, globalizáció vagy gazdasági válság. A nemzeti szuverenitás és függetlenség eszméjén keresztül kell közelíteni a kérdésekhez. Ez a mi igazi politikánk, ezek vagyunk mi, ezzel lehetünk modernek, s ha bátran és radikálisan képviseljük a nemzeti elvet, a fiatalság mai Petőfijei és pesti srácai újra előjönnek rejtekhelyeikről, a nyilvánosság elé lépnek, és akkor újra helyreáll a rend.

Az ország és a világ rendje. A kihívás adott, de van válasz rá.

Fricz Tamás

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem ez a párt kell, hogy generációs identitást adjon. Legkésőbb kormányra kerülésük után 2-3 évvel persze csalódnának bennük fiatal szavazóik, de addig is sokat rombolhatn

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Nem ez a párt kell, hogy generációs identitást adjon. Legkésőbb kormányra kerülésük után 2-3 évvel persze csalódnának bennük fiatal szavazóik, de addig is sokat rombolhatna a kulturális marxista, idegenbérenc #momentum.

(Ott a #MiHazánk, az miért nem jó???)

A fiatalság mai Petőfijei - Nemzeti.net

Az önkormányzati választások megmutatták, hogy a hazai ellenzék nem széledt szét, a globális balliberális hálózat támogatja őket pénzzel, paripával és fegyverrel, s a végső harcra készülnek az Orbán-kormány ellen 2022-ben. Ne legyen kétségünk: a 2022-es parlamenti
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Nem lázad, aki azt csinálja, amit DIVAT. :3

#csoportnyomás #megfelelésikényszer #passzívbefogadás

A nagy individualizmus szabadsága is csak kamu, egyengondol

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Nem lázad, aki azt csinálja, amit DIVAT. :3

#csoportnyomás #megfelelésikényszer #passzívbefogadás

A nagy individualizmus szabadsága is csak kamu, egyengondol világot akarnak.

Mao Ce Tung üdvözletét küldi a pokolból

a Fridays for Future aktivistáinak, ill. a német közszolgálati televíziónak [caption id=attachment_1018 align=aligncenter width=600] Mao Ce Tung és a gyerekek[/caption] A diktatúrák kedvelt eszköze a fiatalok csatasorba állítása az idősebbekkel szemben, generációs konfliktusok szít....
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: #okboomer

Nehogy véletlenül átadhassák lejsújtó történelmi tapasztalataikat a létező baloldalról (is), hadd dőljenek be újra ugyanannak a liberális világcsalásnak,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
#okboomer

Nehogy véletlenül átadhassák lejsújtó történelmi tapasztalataikat a létező baloldalról (is), hadd dőljenek be újra ugyanannak a liberális világcsalásnak, azért kell az időseket ellenségnek és idiótának beállítani, de már a 30 felettieket IS simán lehülyézik. Pedig ez a baby boom nemzedék az 1945-1963 közt születettekre volt érvényes.

Oké, boomer!

A mai gerjesztett, permanens intergenerációs háború okát megérteni és csitítani kellene
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Szükségszerűen sokkal több vesztese lesz egy vadkapitalista, liberális gazdasági - társadalmi világrendnek, sőt a nyerteseinek is csak a kápó szerű szolgálat a jutalma. Pe

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Szükségszerűen sokkal több vesztese lesz egy vadkapitalista, liberális gazdasági - társadalmi világrendnek, sőt a nyerteseinek is csak a kápó szerű szolgálat a jutalma. Persze hivatalosan ők szociálisan érzékeny baloldali liberálisnak vallják magukat, de a gyakorlat eddig is mindig a szegényítés, megszorítás, szorongatás fele mutatott.

A kozmopolita globalizmus veszélye - Nemzeti.net

- GLOBALISTÁK azok, akiknek meggyőződésük, hogy a huszonegyedik századi folyamatok túlnőttek a nemzetállami kereteken, s ahogyan a piac, a kereskedelem, a pénzügyek, a média, az internet, a közösségi hálózatok már államhatárok felett működnek, ugyanúgy a társadalomnak,
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Mit rinyálnak ezek odaát, hogy mi velük szemben nem tartunk be ilyen - olyan keresztény értékrendet?! Ez nem a spanyol etikett, hanem háború. Európa és az európai civilizá

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Mit rinyálnak ezek odaát, hogy mi velük szemben nem tartunk be ilyen - olyan keresztény értékrendet?! Ez nem a spanyol etikett, hanem háború. Európa és az európai civilizáció jól szervezett, jól fizetett ellenségei ellen folytatott önvédelmi harc.

HA szabad vélemény nyilvánítás létezik, akkor nincs központilag megszabva a libsista progresszív irányvonal. (de van)

Ti beszéltek keresztény szellemről? - Nemzeti.net

Nem érdektelen nekifutni a témának így, karácsony után. Már csak azért is, mert a jelek szerint sokaknak gondot okoz annak belátása, hogyan fér meg egymással jobboldaliság és kereszténység. Mint tapasztaltam, a posztkomcsi-liberális oldalon mára afféle axióma,
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.