2019. december 3., kedd

FB-RSS feed for Kiss Balázs: A nyugdíjak érték nem állósága ugyan személyesen nem érint, de (szolidaritás is van a világon) bizony ez is hozzájárul a kormánypárt népszerűségvesztéséhez. "Ennek a hivat

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

A nyugdíjemelés jelenlegi számítását tartja az egyik legnagyobb, tagságukat érintő problémának a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET). Erről Juhász László, a hét nyugdíjasszervezetet tömörítő tanács elnöke beszélt, hozzátéve, hogy közel egy évtizede a Bajnai-kormány megváltoztatta a bérkövető nyugdíjemelés rendszerét.

"Ennek a hivatkozási alapja akkor az volt, hogy egyrészt válság van, másrészt pedig, hogy az IMF-hitel felvételének ez az egyik kitétele. Nos, én úgy tudom – fogalmazott Juhász László –, hogy a válság régen elmúlt, már el is felejtettük, az IMF-et pedig egyenesen kipateroltuk az országból, a hitelt pedig visszafizettük. Akkor

mi indokolja, hogy ezt a nyugdíjasok számára rendkívül hátrányos módszert fenntartjuk majdnem egy évtizede? Erre szerintem nincsen válasz."

Ennek a hatása az, hogy miközben az elmúlt 6-7 évben volt 60 százalék bérfejlesztés, a nyugdíjasok az inflációkövetés miatt 20 százalék emelést kaptak - tette hozzá a NYUSZET elnöke.

Ez további egyenlőtlenséget és problémákat is okoz – folytatta –, mert a nyugdíj az utolsó nettó keresethez igazodik, annak bizonyos százaléka, és miután a bérek dinamikusan nőnek, így az induló nyugdíjak is örvendetesen magasabbak. Vagyis a 4-5 évvel korábban nyugdíjba mentek nyugdíja rendkívül lemarad a friss nyugdíjasokéhoz képest is. Tehát, a nyugdíjas társadalmon belül is feszültséget generál ez a dolog – magyarázta az elnök.

Ha bérkövetés lenne, legalább részben, akkor ez megoldásnak bizonyulna.

Egy tavalyi számítás szerint, ha csak 25 százalékban figyelembe vették volna a bérkiáramlást, pont dupla lett volna a nyugdíjemelés, mint ami megvalósult az elmúlt évben - fejtette ki.

A bérekhez képest már nem ollónyílás van, hanem szakadék - hangsúlyozta Juhász László.

Nyitókép: Pixabay

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Aki a civilizációból kimarad, lemarad. Nekik se jó így.

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Aki a civilizációból kimarad, lemarad. Nekik se jó így.

Thursday 28 November 2019 08:03 PM UTC+00

Íme a nagy kép

Vecsei Miklós már egy augusztusi lapinterjúban is döbbenetes számokat mondott a magyarországi cigányság helyzetéről, és ezt kedden az Emberi Erőforrás Operatív Program előrehaladásáról szóló pécsi konferencián tovább bővítette. Előadásában újra sürgette, hogy a hátrányos helyzetű, jellemzően cigány gyermekek első 1000 napjában minél többet meg kell adni nekik és nem felülről vezérelt pályázati rendszerekre van szükség, hanem helyi jó példák kialakítására és meghonosítására. Sok cigány kisgyerek ugyanis napi szinten látja a szüleitől az áramlopást és könnyen lehet, hogy egy 300 gyermekes településen azért hiányoznak a gyerekek az iskolából, vagy nem érnek oda időben, mert 700 kóborkutya járja az utcákat.

Mielőtt azonban néhány további megdöbbentő élethelyzetet is bemutatunk, amelyeket Vecsei Miklós személyes tapasztalataiból megosztott, érdemes rápillantani arra, hogy mit is mondanak a népesség előrejelzések, azaz mi a nagy kép. A 2018-as demográfiai portré szerint optimista esetben a népességszám 9 millió fő körül stabilizálódhat, a legvalószínűbb (alap)változat szerint azonban 7,75 millió főre csökkenhet, kedvezőtlen esetben pedig 6 millió főre eshet Magyarország népessége 2070-re. Az ENSZ 2017-es előrejelzéséből az látszik, hogy 2050-re a medián változat szerint 8,25 millió fő körülre eshet a magyarországi népesség.

Részben a csökkenő népességszám, részben egyéb okok miatt is (pl. konjunktúra-helyzet) a Portfolio számos cikkében felhívta már a figyelmet arra - legutóbb éppen tegnap reggel -, hogy elérhette a csúcsát Magyarországon a foglalkoztatottság. Ezzel együtt arra is újra érdemes felhívni a figyelmet, amit Vecsei is kiemelt az előadásában, hogy a munkaképes korú lakosság is jelentős csökkenés előtt áll. A Portfolio a nyugdíjrendszeri változások és a demográfiai korlátok összességéből az alábbi óvatos becslést fogalmazta meg, és ha ezt a vonalat 2050-ig továbbhúzzuk, valóban kijöhet a Vecsei által említett 20%-os csökkenés.

Most kell lépni – El is kezdték

Bár a számháború elkerülése érdekében Vecsei csak annyit mondott keddi előadásában, hogy "nagyon-nagyon sok ezer" cigány kisgyermek él rendkívül sanyarú életkörülmények között, a fentieket összerakva világos a kép, hogy sürgős cselekvésre van szükség. Augusztusi interjújában – amiben a cigányság magasabb, de csökkenő termékenységi rátájára is kitért - úgy fogalmazott:

Muszáj most tennünk valamit, hogy 2050-ben élhető hely legyen Magyarország.

Ez a sürgős lépéssorozat egyébként el is indult. Ennek fontos előzménye, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy 3 évvel ezelőtti kormányhatározat alapján oktatási, foglalkoztatási és szociális programot működtet „Jelenlét" néven az ország legszegényebb településein: Tiszaburán és Tiszabőn, amely "a fogantatástól a foglalkoztatásig" kíséri végig a gyermekek életét. 

A szervezet alelnöke, Vecsei Miklós tavasszal lett a cigányság felzárkóztatásáért felelős miniszterelnöki biztos, mert az eddigi mintaprogramjukat, amelyben EU-s és magyar költségvetési források is voltak, a kormány felkarolta és egy nyári kormányhatározattal, országosan 300 településre kiterjedő programmá teszi.

A „diagnózis alapú felzárkózási roma stratégia" első szakasza idén indult 30 településen 10 milliárdos költségvetési forrással és ezek tapasztalatai alapján bővítik majd ki a következő években a bevont települések körét és a költségvetési forrásokat.

Mindennapi élethelyzetek

A magyar társadalom előtt álló kihívások kapcsán a szeretetszolgálat alelnöke kijelentette:

se a Máltai Szeretetszolgálat, se a kormány nem tud befogadni, csak a társadalom tud befogadni.

A gondolat kapcsán kijelentette: bárki, aki ebben a teremben helyet foglal, a jóléti erkélyen van és erről az erkélyről kell lenéznie, hogy a leghátrányosabb helyzetű településeken élők mindennapjait meg tudja érteni – hangsúlyozta többször is Vecsei.

Előadásában rengeteg fényképet mutatott be a magyarországi cigányság mindennapjaiból és közben igencsak elgondolkodtató történeteket mesélt. Például az alábbiakat:

  • A program úgy indult, hogy 5 évvel ezelőtt arra kérte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársait: menjenek el mindenfelé az országban és gyűjtsék össze a leginkább kilátástalannak, reménytelennek tűnő településeket. Végül 157 ilyen települést írtak rá egy listára. Ehhez egy KSH módszertani elemzéssel további mintegy 150-et választottak ki különféle társadalmi-gazdasági-szociális mutatószámok alapján. Ez adja annak a 300 településlistának az alapját, ahol elindul majd a diagnózis alapú beavatkozás úgy, hogy helyben kell megérteni a viszonyokat, nem messzi íróasztalok mellől.  Vecsei hangsúlyozta: „ez nem romaprogram, de mégis majdnem romaprogram".
  • Szerinte az elmúlt években sok olyan EU-s és magyar pályázat is jó lett volna a legszegényebb, jellemzően cigányok lakta településeknek, amelyeket kiírtak, de egyszerűen nincsenek olyanok, akik megírják ezeket. Egyébként úgy tapasztalják: „az nem működik, hogy a szétvert iskola mellé az EU-s pénzből egy teljesen újat építünk, mert az is a szétvert sorsára fog jutni". Ezért inkább a régi épületet kell felépíteni társadalmi munkával, mert a gyerekek apukája rávehető, hogy a gyereke jövője érdekében vegyen részt a munkában, és az így felújított épületet jobban megbecsüli a közösség, vigyázni fognak rá.
  • A pályázati rendszereket ilyen nyomorúságos környezetben egyébként nincs értelme működtetni – hangsúlyozta és kijelentette: „az ilyen iskoláknak nem pályázat kell, hanem döntés". Egyúttal óva intett a felülről történő drasztikus beavatkozásoktól, mert ezeknek több kára lehet, mint haszna. Helyette az kell, hogy le kell menni az ott élő emberek közé, meg kell érteni a mindennapi kihívásaikat, tudást kell gyűjteni és csak utána szabad bármit lépni. Az, hogy az elmúlt években olyan sikeres programok indultak el, mint Tiszaburán az asztalosüzem és varroda, Tiszabőn a savanyítóüzem, (ahova a közösen művelt kertben megtermelt zöldségek és gyümölcsök kerülnek), nem csoda. Ezek az aprónak tűnő sikerek egy-egy emberen múlnak, így a recept mindig annyi: „végy egy jó vezetőt" - magyarázta.
  • Idén eddig 31 településen indult el a program, 5 nagy karitatív szervezetet kért fel eddig a kormány a munkákra és sok példája Tiszabőről szólt, mert ott már sok tapasztalatuk van. Az egyik az, hogy a helyi telkek helyzetét átnézve azzal szembesültek: csomó telken 7-8 milliós adósság volt, így az első lépés mindig a helyi uzsorással való megállapodás. Az ő háza, annak színvonala mindig kiemelkedik a többi közül.
  • Sok életveszélyes helyzetet bemutató fényképet vetített ki arról, hogy milyen módszerekkel lopják az emberek az áramot és szerinte nem önmagában ez a nagy baj, hanem az, hogy a kisgyerekek olyan környezetben nőnek fel, ahol azt látják, hogy ez a normális. Említett egy idén nyári esetet, amikor a 40 fokos hőségben 40 háztartásban kikapcsolta a szolgáltató az áramot a környéken, amiből nagy felháborodás lett, és az ügy elrendezése közben derült ki, hogy végülis vannak előrefizetős mérőórái is a szolgáltatónak, így azokat szerelték fel. Ezek miatt azt sürgeti, hogy minél több településen terjedjenek el ezek a típusú mérőórák.
  • Egy másik áramügyet is említett Tatabányáról a mésztelep környékéről, ahol mintegy 100 milliós áramtartozás halmozódott fel és a helyi áramszolgáltatóval való együttműködéssel, a fűtési rendszerek korszerűsítésével ezt végülis mostanra nullára tudták csökkenteni, illetve megkötöttek egy szerződést egy napelem parkra. Ezek miatt ki is jelentette: ezeken a leghátrányosabb helyzetű településeken kell megépíteni a napelem parkokat, mert ez a fűtést is kiváltja, és így a levegő minősége is javulni tud. Addig ugyanis az emberek minden létező dolgot eltüzelnek a cipőtalptól kezdve a gumin át mindenféle eszközig.
  • Könnyű törvényileg előírni, hogy a szülők járassák iskolába a gyereküket, de hogyan lehet ezt megtenni azon a 300 iskolás korú gyermekes Tiszabőn, ahol közben 700 kóborkutya mászkál az utcákon? – tette fel a kérdést. Ne csodálkozzunk tehát, hogy nem érnek oda (időben) az iskolába a gyerekek. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a kormány éppen most indított el egy 100 millió forintos ivartalanítási programot kóbor ebek számára.
  • Szintén elgondolkodtató képet mutatott arra, hogy egy agyagos földalapú kiskonyhába született gyereknek mik a kilátásai, ha a földön nem mászhat a téli hónapokban. Ha viszont a mászás elmarad, a pszichológiai összefüggések alapján később a beszédével, gondolkodásával, viselkedésével is fokozott problémák lesznek. Ezért jók a Biztos Kezdek házak, ahol színvonalas gyermekszőnyegeken, színes környezetben tudnak együtt lenni a fiatal anyák a játszó gyermekükkel, így van hova egyáltalán elindulni, kimozdulni.
  • Számos alkalommal hangsúlyozta, hogy az ilyen lépések azok, amik abban segítenek, hogy a kisgyerekek első 1000 napja minél jobban teljen. „Ha az első 1000 napot elrontjuk, az utána már csak kármentés és tele leszünk speciális nevelési igényű gyerekekkel és jöhetnek a gyerekpszichológusok". Azt is sürgette, hogy a védőnői hálózatot meg kell erősíteni az ilyen térségekben, és olyan szállítóeszközöket (autók) kell kapniuk, amivel tudják hozni-vinni az ellátási körzetükbeli kicsiket és szüleiket.
  • Az is elgondolkodtató, hogy az önkormányzati választásokon 75%-os arányban megválasztottak egy polgármestert, akit rá 2 napra első fokon elítélt a bíróság. Ez a helyzet látszólag értelmetlen, de közelebbről megnézve az a helyzet, hogy az emberek „nem szeretik, félnek tőle" az egész faluban. Az ilyen helyzetekkel szemben a gyenge szervezetek nem tudnak fellépni, csak a nagy hálózatok. Ezért sem tanácsolja, hogy kicsi civil szervezetek itt próbálják ki a megoldási irányaikat, mert erő nélkül sokszor nehéz eredményt elérni, inkább károsak lehetnek a beavatkozások.
  • „Az a falu, amelyiknek nincs focicsapata, az nincs" – jelentette ki arra utalva, hogy fontos szerepük van a helyi sportélet fejlesztésében is, mert így a fiatalok is kezelhetőbbek és értelmes célokat kapnak. A fiatalabb korosztály számára elképesztő örömöt tudnak okozni a mobil játszóterekkel és tapasztalatai szerint egy ilyen játszótér „jól beméri, hogy hol tart a közösség".

Ezeknek a településeknek a szerteágazó problémáit nehéz pályázati logikával felmérni, sokkal rugalmasabban kell hozzáállni a kihívásokhoz és ezért az előre tervezett költségvetési alapú szemlélet is hátrányos. Ilyet a kormány se követelt meg tőlük előre, de persze el kell majd számolniuk a kapott forrásokkal.

Belátható, hogy ilyen településeken, ahol csak a minta számít, a beszéd nem, egyszerűen nem lehet 3-5 évre tervezni

- hangsúlyozta Vecsei és azt is elárulta, hogy december 5-én bemutatnak egy olyan, modern felszerelésekkel ellátott buszt, amely a hátrányos helyzetű gyermekek látásproblémáiban, a szemüvegkészítésben tudnak segíteni a 21. századi diagnosztikai eljárások segítségével. A kistelepülésen belenéz a kisgyermek egy csőbe és Budapesten látják az eredményeket, készül a szemüveg - vetítette előre egy újabb súlyos probléma modern megoldási irányát.

Címlapkép forrása: Penny Bradfield/The AGE/Fairfax Media via Getty Images via Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Miközben mi mással vagyunk elfoglalva, készül a vihar ellenünk. "Rasszistákat" pontosabban magyargyűlölőket nevelnek, "a fáraó harcosaiból". :3Máltai "szeretet" szolgálat,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
képünk illusztráció  (fotó: Nők Lapja) 
Az október 13.-ai választási bukás okait kutatva érdekes és a hollandiai választásokat ismerve, ahhoz hasonló tényekre derült fény. A nemzeti média munkatársai – talán nem is véletlenül, de súlyos mulasztásként! – főként a fővárosra koncentrálva, a 90 ezer külföldi által leadott szavazatot és a megvezetett választókat illetve a kormánypárti választók tunyaságát okolja. Ezzel szemben egy kormánynak dolgozó, cigány származású szakértővel készített interjú teljesen más megvilágításba helyezi a választások előtt – és választáson az előzmények által – történteket. A magát megnevezni nem kívánó, cigány származású szakértőnk – nevezzük ezért csak Kovács Annának –, a társadalom nagy része előtt eddig ismeretlen, de mégoly nagy veszélyeket magában hordozó történésekről beszélt:
                   Az októberi helyhatósági választáson minden idők legtöbb cigány jelöltje vett részt. A céljuk, hogy minél több cigány képviselő bejusson az önkormányzatokba, majd következő választáskor a parlamentbe. A cél az, hogy a kormány „kiterjessze a jogokat és a kedvezményeket". Már 2010-től megfigyelhető, hogy mindenhol duplájára nőtt a cigány nemzetiségűek névjegyzékbe vétele (lásd: alábbi táblázatok), ami akár a roma nemzetiségű önkormányzati tagok által is történhetett az ügyfélkapun keresztül, mert sokan nem is tudták, hogy felvették őket a listára.  A mostani választáson 30 roma szervezet indult, és ez példátlan a korábbiakhoz képest.
                   Ezek a szervezetek kormánypárti vagy ellenzéki polgármester-jelölteket támogattak, vagy esetleg ez is, az is előfordult? A kormány részéről volt-e egyáltalán megbízott, aki a roma szavazókkal foglalkozott?
                   Vannak olyan szervezetek, mint például a Firosz, amelyek – látszólag –lojálisak a kormányhoz. A kormány Kubatov Gábort bízta meg a roma szavazók szervezésével, ám a cigányoknál megszokott, hogy „hülyére veszik" a „gádzsókat". A gádzsó egyébként parasztot (fehér embert, magyart) jelent… Meggyőződésem, hogy Kubatovot is megvezették, amit bármennyire is szépítünk, súlyos hiba, hiszen szakértők figyelmeztették őt a választás előtt.
                   Mi az, ami elkerülte Kubatov úr figyelmét, vagy esetleg nem látta át a helyzet komolyságát?
                   A szavazatok megvétele úgy történik, hogy lefizetik a roma vezetőket. Hatalmas összegekről van szó és lépten-nyomon tetten érhető a külföldi beavatkozás! A buszoztatás már a múlté, 10 milliót fizettek egy-egy roma vezetőnek a „szervezésért", csak úgy, készpénzben, táskából. A roma képviselő jelöltek 50-, és 200 ezer közötti összeget kaptak. Ez sem a kormánytól érkezett.
                   Ez azt jelenti, hogy pénzt kaptak, hogy valamelyik ellenzéki jelöltre szavazzanak?
                   A mostani választáson a cigányok nem az ellenzékre szavaztak, hanem a kormány és a Fidesz ellen. Október 13-a csupán erődemonstráció volt részükről, és megmutatták, mire lesznek képesek 2022-ben… és azután… Az egyre erősödő cigány nacionalizmus és magyargyűlölet roppant erővel tör fel ma a cigányságban, és nagy baj, hogy nem figyelünk eléggé Székely János püspökre, aki már több alkalommal is figyelmeztette a társadalmat, a kormányt, hogy Magyarország egy újabb Trianon előtt áll.
                   Mostanában egyre gyakrabban tapasztalhatjuk ezt, a cigányság körében fellángoló nacionalizmust, amely odáig fajult, hogy egyesek autonómiát követelnek. Új jelenségről beszélhetünk, vagy már korábban is tapasztalható volt, csak mi, magyarok nem tudtunk róla?
                   Ez a tapasztalható nacionalizmus, körülbelül 2015-ben kezdte felütni a fejét. Civil szervezetek keresték fel a cigány vezetőket és a cigányságot és itt is, ott is elbeszélgettek velük. Egy-egy szimpatikus ember végezte ezt a munkát. Mára ez odáig fajult, hogy vezetőik tudta, és beleegyezése nélkül még a kormány szakértői sem mehetnek be a szegregátumokba, és nem állhatnak szóba az ott élőkkel. Egyszerűen nem engedik be őket. Az avatott szakértő kénytelen beérni annyival, amennyiről vezetőjük, képviselőjük beszámol.
                   Gyakran hallani, hogy a kormány, hatalmas összegekkel támogatja a romák felzárkóztatását. A pénz azonban nem minden. Van a kormánynak hosszú távú stratégiája, amely ezeket a problémákat megoldhatja?
                   A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-ban a kormány felkérésére elindította Tiszabőn és Tiszaburán a Jelenlét programnak nevezett projektjet. Ez év tavaszán Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét kinevezték a diagnózis alapú felzárkóztatási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztossá. Az EMMI-től a belügyminisztérium hatáskörébe került egy nagy stáb, amely kifejezetten ezen a stratégián dolgozik. A valódi, tapasztalattal rendelkező szakértőket kizárták a programból, még a szakértői ajánlásaikat sem veszik figyelembe. Idén indítják a Málta 300 nevű programot, 300 zömében roma lakta település bevonásával. A kormány horribilis összeget szán a program finanszírozására.
                   Ennyire hatékony a Jelenlét program a két korábban említett faluban, Tiszabőn és Tiszaburán? Korábban már olvashattuk, hogy a tiszabői általános iskola, ahol 300 roma gyermek tanul, 350 milliót kapott, a tiszaburai pedig, ahol 400 gyermek tanul, 400 milliót. Ekkora összegű oktatási támogatásnak valószínűleg komoly látszata van. Mit tudnál kiemelni, mi változott, mi lett jobb a két településen?
                   Őszintén szólva… semmiféle pozitívumot nem tudnék kiemelni, semmi sem változott sem a cigányok, sem a települések előnyére. A két településen nincs templom, nincs pap, a hittanoktatás, mert a máltaisok szerint nem fontos… „ez nem a hitről szól"... Nem tanulnak a gyerekeknek erkölcsi értékekről, emberségről, tisztességről. Ami szerintük fontos, hogy megtanítsák őket cigányul – ha akarják, ha nem. Ez már csak azért is nevetséges, mert egyrészt a cigányság nem a lovári nyelvet beszéli egységesen, másrészt vannak olyan települések, ahol az óvodás gyermek magyarul nem is tud megszólalni, hiszen otthon csak cigányul beszélnek. Így azonban lehetetlen őket felzárkóztatni. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai viszont azt hangoztatják, hogy „identitást" akarnak beléjük nevelni, ami a mostani helyzetben teljesen abnormális indíttatás a máltaiak részéről.
                   Akkor, hát mi értelme az egésznek?
                   Az egész csak a látszatról szól. Százmilliókért alapítottak varrodát, asztalos műhelyt, savanyítót, ahol alig pár embert foglalkoztatnak. A lakosság több mint 50%-a 18 éven aluli és elképesztő nyomorban, bezárva élnek, akár egy rezervátumban, ahol a bevitt embereknek mutogatják őket.
                   Mi az, ami a beruházások ellenére hibádzik?
                   Rövid és hosszú távú tervre volna szükség, valódi szakértők bevonásával, azonban gyakran előfordul, hogy politikai alapon alkalmaznak az adott intézményekbe.
                   Hová vezet, meddig fajulhat a hozzá nem értés következtében a cigányügy Magyarországon?
                   A legfeltűnőbb jelenség a cigány társadalom demográfiai növekedése. A legtöbb nő 18, 20 évesen már a második, harmadik gyermekét szüli, de akad olyan 24 éves, akinek 8 gyermeke van! 3 éve tudatosan szülnek, irányítani akarnak. Ez a folyamat most leállt, mert rájöttek, hogy a családtámogatás feltételeinek nem felelnek meg. Voltaképpen zsarolták a kormányt a választással. Nem a Borkai-ügy miatt veszítettünk el sok várost, hanem pont a cigány-ügy miatt. A cigányok legtöbb helyen az ellenzékre szavaztak, hogy megmutassák az erejüket és közben egyre több jogot követelnek. Például a családtámogatási rendszer kibővítését, iskolakötelezettséget 18 éves korig, miközben sokan 18 éves korukig sokan még a 8 osztályt sem képesek elvégezni.
                   Miért nem látjuk mi kívülről ezeket a problémákat? A kormány miért nem képes felismerni?
                   A magyarokat lefoglalja a migránsok kérdése, a külpolitika, miközben itt, belülről elfoglalják az országot. Erre már Sorosék is rájöttek és ki is használják a kínálkozó lehetőséget.
                   Az interjú elején említetted a holland választást. Hogyan lehet párhuzamba állítani a két választást, hiszen ott tavaly a migránsok kerültek a parlamentbe, itt pedig egy kisebbségről van szó?
                   Először is szögezzük le, a cigány nem egy nép – egy jelenség. Az ő korabeli migrációjuk a mostani migrációval megegyező történet. Elindultak Indiából, vagy, ha mélyebbre ásunk, Egyiptomból (a 18. században még a „fáraó népének" nevezték magukat), útjukon hozzájuk csapódtak más népek kirekesztett, szabad életmódra vágyó fiai. Nincs identitásuk, csak ideológiájuk, ami nem más, mint – ha nem fogadsz el, kirekesztő vagy. Visszaélnek azzal, hogy nincs hazájuk, rasszizmussal zsarolnak. Elvárják, hogy befogadják őket, de nem ők alkalmazkodnak, hozzájuk kell alkalmazkodni. Nincs vallásuk – innen-onnan összeszedtek valamit. Sajnos elmondható, hogy a társadalom és az egyház rontotta el őket, amikor semmilyen kötelezettséget, semmilyen szabályt nem állított fel számukra. Inkább büntette, kirekesztette és elfogadta őket olyannak, amilyenek. A gyűlölet nem a magyarokban, hanem a cigányokban van. Nem szeretem a „roma" megnevezést, mert a roma „embert" jelen, tehát nekik a nem roma, nem ember.
                   Mi a fő probléma ma, a magyarországi cigány szegregátumokban? Hogyan lehetne elősegíteni a beilleszkedést?
                   A két legfőbb gond, ami a beilleszkedés esélyét is lehetetlenné teszi, a nacionalizmus elharapódzása és a mértéktelen drogfogyasztás. Ehhez kapcsolódik az uzsora és a prostitúció. Ilyen mértékű szegénységre még nem volt példa a szegregátumokban. Az emberek kiszolgáltatottak az uzsorások kényének-kedvének, akik adósság fejében elviszik akár a kisgyerekek legapróbb játékait is. Kassa prosti-negyedében borsodi és miskolci lányok kénytelenek a család adósságát ledolgozni. Ilyen körülmények között a sok szülés teljes káoszhoz vezet. Az intézetek tele vannak, a nevelőszülői program pedig egyszerűen nem működik. Senki sem akar foglalkozni ezekkel a problémás gyerekekkel, ezért kiadják őket áldatlan körülmények közzé. Mert egyszerűen nem tudnak mit tenni velük. Ha a migránsok összetalálkoznak ezekkel a lebutított, agyondrogozott, elkeseredett emberekkel, és meggyőzik őket egy kis étellel, droggal, netán fegyvert adnak a kezükbe, a fehér, magyar embernek vége lesz. És nem valamikor a távoli jövőben…, talán tíz évünk van, de talán még annyi sem.
                   Szerinted mi volna a megoldás?
                   Kollégiumokat kéne létrehozni, amelyek gyermekvédelmi funkciót is ellátnának már tankötelezettségi kortól. Csak a gyermekeket lehet megváltoztatni, a felnőtteket már nem. A Máltai 300 ezzel szemben „afrikai" falukat csinál, és következő választáskor az ellenzék nyer majd. A mostani, felzárkóztatási program kimerül abban, hogy legóznak a gyerekekkel. A felzárkóztatási ügy Magyarországon egy maffia-jellegű történet már a rendszerváltás óta. A beilleszkedés senkinek sem érdeke. Bele sem gondolnak a hétköznapi emberek, hogy ez a jelenség mennyire félelmetes. Jelenleg a cigányok 40%-a 18 éven aluli, ám átlagéletkoruk 10 évvel kevesebb, mint a magyar lakosságé. Korai halálukat nagyrészt a drogfogyasztás, a betegségek és a nem megfelelő egészségügyi ellátás, valamint a belterjesség okozza. Ennek a gyors generációváltásnak köszönhetően még nagyobb hatékonysággal terjed köztük a rasszizmus, de a gender ideológia is. Közben a Máltai Szeretetszolgálat azzal dicsekszik, hogy Tiszabőn és Tiszaburán elfogadott a homoszexualitás és díszpéldányként mutogatják Sárkány „Évit", a férfiból lett szakálas nőt. Milyen példát mutatnak a gyermekeknek?

Hatalmas hiba volt a közmunka megszüntetése is, amely legalább reményt és megélhetést adott az embereknek, ám a közeledő recesszióra hivatkozva erre már nem jut pénz. Erre a céltalan és szakértelem nélküli kirakat-integrációra azonban számolatlanul folynak el a milliárdok, mert ez uniós kötelezettség. Közben pedig vakon futunk a visszafordíthatatlan felé… 
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Egyszerre lépni a felforgatás ellen. Pártállástól, szociális elégedetlenségtől függetlenül, magáért az országért hogy legyen miben élnünk. Igen, olyasféle pártállásunk ped

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Alig száz évvel ezelőtt a köznép úgy tartotta, hogy a politika úri huncutság. Annyi igazság volt ebben a megállapításban, hogy annak, aki a politikusi pályára vágyott, többnyire nem voltak anyagi gondjai.

Parlamenti képviselőként nem az a cél lebegett előtte, hogy üzleti vagy bármilyen előnyt érjen el. Természetesen az érdekérvényesítés folyamatosan jelen volt, ahogy ma is, a hatalomért folytatott küzdelemben. Valaha régen az ország érdekének kizárólagos képviselete határozta meg a politikusok motivációit. Napjainkban szintén vannak olyanok, akik cselekedetét az emberiségért végzett magasztosabb cél vezérli. Sajnos a közgondolkodás – számtalan rossz példa miatt – lényegesen megváltozott.

A választók jelentős része elfordult a politikától, amit ma nem „huncutságnak" tart, hanem egy szűk kör érdekérvényesítő lehetőségének. Az értelmiségi elithez tartozók táborában sokan érzik úgy, hogy bármilyen posztot be tudnának tölteni különösebb végzettség nélkül is. Láttuk, hogy a XX. és a XXI. századunkban ennek milyen katasztrofális következményei lettek.

De térjünk vissza az anyagi háttér kérdéséhez! Napjainkban vannak olyan országok, ahol a vagyon előny és érdem a politikusok között. Például az Egyesült Államokban, hiszen többször fordult elő, hogy az elnökjelölt befektethető pénzének köszönhette későbbi megválasztását. Máshol viszont ezt elfogadhatatlannak tartják, és utcai tüntetéseket szerveznek, amennyiben mégis egy tehetősebb üzletembert választanának meg elnöknek vagy miniszterelnöknek.

Látható volt ez november 16-án Prágában, amikor 200 ezer ember követelte Andrej Babiš lemondását, mondván, nem elég, hogy túlságosan gazdag, még jelenlegi beosztását is vagyona növelésére használja. Adott esetben ez sem zárható ki, bár a logika azt diktálná, hogy erre semmi szüksége nincs. Amennyiben még több pénzt akarna, nyilván maradt volna az addig is jól jövedelmező vállalatai élén.

Szóval erősen sántít ez a harsány követelés. Ráadásul nem is kellett sokat várni a megmozdulás valós hátterének előbukkanására. A rendezvény szónokai nem mulasztották el kijelenteni, hogy Babiš miniszterelnöknek azért is távoznia kell, mert túlzott baráti viszonyt ápol „a demokráciát lebontani akaró" magyar és lengyel kormánnyal. Amennyiben így nézzük, nem meglepő, hogy a prágai tüntetésen reprezentálták magukat némely magyar ellenzéki pártok is.

A támadólagos stratégiájuk egyik eleme éppen az, hogy a visegrádi négyek együttműködésébe minél több porszemet hintsenek. Ez az oka annak, hogy a Momentum egyes politikusai Romániában román és nem az RMDSZ elnökjelöltje mellett kampányoltak, vagy Szlovákiában arra biztatják az ott élő magyarokat, hogy inkább legyenek „büszke szlovákok".

Ebben a nyílt támadásban nem az a legfájóbb, hogy a globális tőke szószólói a hatalomért küzdenek, és itt Kelet-Közép-Európában az őket támogató és kiszolgáló politikusokat szeretnék a kormányokban látni.

A megrázó az, hogy ezt már nyíltan, konspiráció nélkül követelik, a demokrácia legalapvetőbb szabályait is félretéve. Teljesen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a jelzett országokban – Magyarország, Csehország, Lengyelország – elismerésre méltó különbséggel nyerték a legutóbbi parlamenti választásokat a most regnáló kormányerők. Az utcán követelni lemondásukat egyfajta türelmetlenséget mutat, ami még ehhez az arcátlan háttérhatalomhoz sem méltó. Nem is beszélve arról, hogy a demokráciát féltik, miközben a demokratikus módszerektől idegen megoldásokat erőltetnek. Vagyis azt hirdetik, hogy az utcán kell győzni, nem pedig a választásokat megnyerni, ahogy arról az alkotmányok rendelkeznek.

A prágai megmozdulás arra is rá kell ébresszen bennünket, a konzervatív, hagyománytisztelő és a liberális eszméket vallók által lenézett demokratákat, hogy bizony az ellenség komoly lépést tett a stratégiai győzelem felé. Nem azért, mert több mint 200 ezer embert tudtak utcára vinni egy 1,3 milliós lakosú városban, Prágában, hanem mert tény, hogy a 200 ezer tiltakozó többsége fiatal volt, akiket a közösségi hálón a technika segítségével mozgósítottak. Ez pedig üzenetértékű és fontos lakmusz a jövőre nézve.

Azt a generációt képesek megmozdítani, még átlátszó trükkökkel is, akik életét, így sorsát alapvetően fogja megváltoztatni a globalizmusban rejlő, nemzetek felettiségre törekvés. Észrevétlenül válnak rabszolgává – az emberiség létszámához képest – egy maroknyi kiválasztott uralma alatt. A modern élet újításai, káprázatos technikai megoldások, az individuum magasztalása gyakorlatilag ki nem mondott virtuális rabszolgaságot hoz létre. Akarat és gondolat nélküli emberek tömegét jelenti, valamint a jólét káprázatát a lélektelenség rabságában. És ez nem következmény, hanem cél ebben a folyamatban, itt Európa-szerte. Miközben ennek eléréséért egyre erőszakosabb módszereket vetnek be.

Világosan látják, hogyha nem sikerül elfoglalni Európa keleti részét – amely minimum az Urálig terjed –, ahogy a nyugati országok többségében már megtették, kialakulhat egy XXI. századi Bizánc. Azaz Európa kettéválik, és a globalizmus expresszvonata várakozásra kényszerül. Ettől viszont irtóznak. Nem engedhetik meg maguknak, hogy késlekedjenek, és nem jelenhet meg az ő szempontjukból rossz példa arra, hogy a globális eszmével szemben van egy emberközpontúbb alternatíva. Egy olyan világ, ahol a hit és a valóság nem torzul, hanem egyetemes forma.

Olyan élettér, amelyben a hagyományok továbbélése lehetséges normatíva. Kivonták hát a kardot és bevetik a nehéztüzérséget a győzelmük érdekében. Ebből következően számunkra a legfontosabb üzenet, hogy a helyzetelemzések korszakából végre a cselekvések időszakába kellene már lépnünk. Minden egyes elvesztegetett nap és óra az ellenség erejét növeli, miközben védelmi képességünk rohamosan a kritikus szint alá csökken.

A szerző titkosszolgálati szakértő

(Földi László, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Photo - Past is not Novel it's Present

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Photo - Past is not Novel it's Present

Monday 02 December 2019 12:51 AM UTC+00
[unable to retrieve full-text content]

Past is not Novel it's Present
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Wednesday 27 November 2019 12:12 PM UTC+00

Jelen korunk látszólagos békéje alatt régóta háború dúl, méghozzá a negyedik generációs formájában. Európa átalakítása annak lerombolásával kezdődik, hogy utána egy nemzetek és akarat nélküli világ jöjjön létre kontinensünkön, ahogyan ez már megvalósult sokfelé a világban. Ezt a küzdelmet még nem fegyverekkel vívják, hanem a média segítségével, így próbálják eltüntetni a keresztény értékrendet és kultúrát -  minderről Földi László és Horváth József titkosszolgálati szakértő beszélt a PestiSrácok.hu-nak a Kárpátia Stúdió gondozásában a napokban megjelent két kötet okán, melyeknek Szakács Árpád Lovas István-sajtódíjas újságíró volt a szerkesztője.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.

FB-RSS feed for Kiss Balázs: De a puszta protest szavazás is ide vezet

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

De a puszta protest szavazás is ide vezet

Wednesday 27 November 2019 11:34 AM UTC+00

Maga Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, már csak azért is, mert egyedül őt jelölte Soproni Tamás polgármester, aki szerint Bodnár „a legtisztább kezű szakember hírében áll".

Máriám! Ki ez a Bodnár Zoltán? Hősünk az MSZMP KB pénzügyi szakértőjeként lépett színre anno, majd bankárnak állt. Volt MNB-alelnök, dolgozott a CIB Banknál, a Konzumbanknál, tagja volt a Malév igazgatóságának. Az MSZP-kormányok alatt az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t igazgatta – itt milliárdokat adott a Betonút Rt.-nek, amely ugyan autópályát nem épített ebből, viszont odaadta fialtatni a pénzt a legendás Kulcsár Attilának. (El lehet képzelni.) A Gyurcsány-kormány idején Bodnárt már az állami Eximbank élén találjuk, ahol mesés fizetésért sajátos módon támogatta a magyar vállalatok exportját. Azért adott több tíz milliárd forint hitelt zavaros offshore brigádoknak, hogy azok egy magyar építőipari céggel Moszkvában plázát építsenek. Nevezettek, miután a pénzt felvették, végelszámolással megszűntek, majd eltűntek. (A Bodnáréknak garanciát adó kazah bank elnöke külföldre porolt, ugyanis odahaza csalás miatt körözték, végül Franciaországban került tömlöcbe.) Az ügyben jelenleg is nyomoznak, az állam (az adófizetők) kára a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint 27 milliárd forint körül lehet.)

A „legtisztább kezű szakember hírében álló" Bodnár Zoltán legutóbb 2014-ben szerepelt rivaldafényben, amikor a Fodor-féle liberális párt színeiben főpolgármester-jelöltként mérette meg magát – 2,1 százalékkal tök utolsó lett. A Jóisten is terézvárosi vagyonkezelőnek teremtette.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at partizaninfo@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.