2020. január 18., szombat


FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Magyarkanizsáról küldte egy kedves barátom, a nekem írt levelével együtt teszem közzé. Ha még képesek elolvasni öt oldalt figyelmesen, hát tegyék meg. Mert minden benne van. És tényleg: miért nem hoztuk még le a püspök úr beszédét az összes fórumunkon?
Kedves Zsolt!
Nem tudom ismered-e, de a csatolt szöveg nagyon fontos, mert először
beszél ilyen szinten püspök. És megerősítené a kisembert is, ha látná,
hogy "feljebb" is lehetne másként szólni, tenni. Nem is értem, miért nincs ez leközölve sem a MH-ben, sem a MN-ben, sem az Origóban? Alapszöveg.
Barátsággal: Zoli

Prof. Petr Pit’ha prágai katolikus püspök beszéde a Prágai Vár Mindenszentek templomában

Emberek!
E lehető legmagasabb titulussal szólítom meg önöket, mert az ember az Isten képmása, és magasztos jelekkel van felékesítve: ésszel, lelkiismerettel és felelősséggel.
Azért jöttünk itt össze, hogy emlékezzünk a háborúk és a totalitárius rendszerek áldozataira, nyilvánvalóan azokra, amelyek történelmileg a legközelebb állnak hozzánk.
Ünnepségünk címe Mene Tekel (Megmérettetett, könnyűnek találtatott). Ezek a titokzatos szavak Nabukodonozor fia palotájának falán jelentek meg, amikor lakomát rendezett, ahol a Jeruzsálemi templomból ellopott szent edényeket megszentségtelenítette. És ez birodalma bukását jelentette. Mert nem tanult saját apja történetéből.
A katedrális, amelyben most vagyunk, nemzeti történelmünk szimbóluma. Évszázadokon át épült, pontosan meghatározott terv szerint, és megtestesítője lett azoknak az ideáloknak, amelyek apáinkat, nagyapáinkat vezették. Önmagában ez a katedrális nem azonos ezekkel az ideálokkal, azok magasabban vannak, ott, ahova a magasba ívelő tornyok mutatnak. Ebből a magasságból szólt hozzánk az Úr.
Hallottuk a szavait, amelyek érvényesek voltak a fogságban levő zsidók számára éppúgy, mint e katedrális építői számára. Fájdalmasan érvényesek ma is.
Onnan küldte el Fiát, hogy megmutassa nekünk, kik vagyunk. Hogy Emberek vagyunk, csupán emberek, akik a halál felé igyekeznek, de megmutatta azt is, hogy az ember ideálja az, hogy az Isten Képmása, hogy Krisztushoz hasonló lehet. Ez az élet Igazsága, ehhez az ideálhoz közelíteni.
Ma nekem jutott az a feladat, hogy itt beszéljek. Szorongok, mert a Mindentudó előtt beszélek, és tudatában vagyok, hogy nem önök előtt állok, hanem azok előtt, akik ezen ideálokért, az élet Igazságáért képesek voltak földi életüket feláldozni. Önmagunkért megtenni ezt, nem lenne értelme. Az élet másodlagos. Akikre most gondolunk, azok miattunk áldozták fel életüket.
Feladatom, hogy beszéljek, tehát teszem, ami a feladatom. A megemlékezésnél több az, hogy okuljunk. Akikre emlékezünk, azért haltak meg, mert az emberek időben nem tudatosították, hogy veszélyben vannak, bajban vannak.
Okulnunk kell. Mert ismét veszélyben vagyunk, és ismét nem akarjuk ezt tudatosítani.
Azt mondjuk: békében élünk. Közben folyik a harc, támadások, öldöklés. Butaságunkban és büszkeségünkben kioktatjuk az egész világot. Azt mondjuk: „vallási háborúk? Ugyan, középkori értelmetlenség!” Azt várjuk, hogy eldobják az Istenüket. Azért, mert mi ezt megtettük. De ők ezt nem fogják megtenni, mert látják rajtunk, hogy ez hova vezet. Lassan kihalunk.
Azt mondjuk: párbeszédet kell velük folytatnunk. De ők nem fognak bennünket meghallgatni, mert vallásról akarnak beszélni, de nekünk vallásunk nincs. Mert végtelenül liberálisak vagyunk.
 Azt mondjuk, hogy tisztelnünk kell egymást. De ők minket nem tisztelhetnek, mert ők képesek a saját igazukért meghalni, de mi csak hátrálunk, és megtámadjuk azt, aki kiáll Krisztus keresztje mellett. Azt mondják nekünk, hogy nem vagyunk toleránsak velük szemben, és igazuk van, mert egymással szemben sem vagyunk toleránsak. És ne hagyjuk magunkat megtéveszteni: politikusainkat végkép nem érdekli az iszlám, őket az olaj és a fegyver eladás érdekli. És mi ezt a politikusainknak nem róhatjuk fel, mert bár rövidlátó butáknak tartjuk őket, de ezt nem vallhatjuk be, mert megválasztottuk őket. Ráadásul, érezzük, hogy ők a legjobbak közülünk, mert szót fogadnak arctalan másoknak, akik valahonnan a háttérből utasítgatnak. Sejtjük, hogy valahonnan, ahol fiktív pénzekkel rulettet játszanak, ám ezek a pénzek mögött valahol szükségszerűen mégis csak a mi munkánk, esetleg életeink állnak.
Békét szeretnénk Ukrajnában, de mi magunk hagytuk, hogy fenyegetettségben legyenek, sőt igyekszünk haszonélvezők lenni, mert nem ismerjük be, hogy itt nem az ukránokról, sem az oroszokról van szó, hanem ismét pénzről van szó, és a bankokról, amelyek meginogtak, mint a hullámzó tengeren a hajók.
Azt mondjuk, erőseknek kell lennünk, hogy megvédjük magunkat. De mit kezdünk a fegyverekkel, ha nincsenek férfiaink, akik megfognák a fegyvereket. De miért is tennék ezt, ha nincsenek ideáljaik. Ideáljaik, amelyekért valaki meg tudna halni.
Hitehagyottak és nevetségesek vagyunk. Elveszítettük a kultúra értékét, és katedrálisaink összeomlanak, s az emberi közösségek egymással veszekedő egoisták hordájává változnak.
Elveszítettük az emberi értéket és mértéket. Mert teljesen nyilvánvaló, logikus, ha eldobjuk kereszténységünket, és megszabadulunk Istentől, akkor megszabadulunk az embertől is.
Mert többé nem fogjuk tudni, hogy kell kinéznie az embernek. Miért tiszteljenek bennünket a muzulmánok, ha nekik van istenünk, és nekünk semmilyen istenünk nincs. És miért kellene tisztességesen viselkedniük, és emberségesen tárgyalni velünk, ha látják, hogyan viselkedünk mi egymással.
Békéről beszélünk, meg akarjuk védeni, de nekünk magunknak sincs. Sem bennünk, sem köztünk. Meg akarjuk védeni az igazságosságot, de csak a tiltásokat szaporítjuk. Sem az Igazságosságot, sem a Békét senki nem fogja bevezetni, mert ezek a tisztességből nőnek ki.
Tudom, mi lesz most, mit fogok hallani. Mibe ütközöm. Szavaim az egoista elégedettség falaiba fognak ütközni, ami olyan, mint a görbe tükör. Mindent kicsavar. Mondhatnék bármilyen bölcsességet is, frázisok visszhangoznak majd hozzám, üresebbek, mint a részegek fecsegése.
Ha mindjárt egy halott gyereket hoznék a frontról, csak az elit képviselőinek álszent jajveszékelése hallatszana, úgy, hogy a mindennel szemben közömbös tömegnek, amely majd újra megválasztja őket, tetsszen. Senki nem indul el, hogy megmentse a gyermek testvérét, vagy anyját.
Lesznek hangok ellenem: minek képzeled magad? Ne fessed az ördögöt a falra!
És végül tiltakozás hallatszik majd: „Ez a bolond, még végül háborút szít! Hallgattassátok el!”
De én félek attól, amit magunkra hozunk. A mi ellenségünk nem az oroszok, sem az ukránok, és végképp nem az arabok! Egyáltalán senki. Magunk győzzük. Mert nem tiszteljük az élet törvényét. Elfelejtettük, hogy az élet – szeretet, és a szeretet – áldozat. Nélkülük az életnek nincs értelme. Ebbe tudunk belehalni.
Nem lennének ellenségeink, ha olyanok lennénk, mint ez a katedrális. Mert mint alkotókat – tisztelnének és becsülnének. S ha mégis lennének ellenségeink, nem mernének bennünket megtámadni, mert erősebbek, állhatatosabbak lennénk, mint ők.
Az utunk – visszatérés az ész fegyelmezettségéhez, és a következetes, hihető, mélyen átélt kereszténység.
Nem! Nem hallgathatok! Felkértek, hogy beszéljek az Isten előtt és a halott ősök előtt, és ezt abban a percben, amikor idegenek mosolyogva kérdik: kik vagytok ti valójában?
Mások helyett nem beszélhetek, de magam nevében válaszolok, bár remegek:
Vallom, hogy fehér ember vagyok, elismerem az emberi fajok különbözőségét, természetesen minden ember méltóságát, de elutasítom, hogy feketére változzak, vagy sárgára, vagy, hogy megváltoztassam a szemem színét.
Férfi vagyok, aki képes gyermeket nemzeni, de nem képes megszülni. Ezért ragaszkodom az elrendezett tartós házassághoz, mert ez a társadalom alapja, és a nevelés letéteményese.
Ragaszkodom ahhoz, hogy a férfinak és a nőnek különböző a test felépítése és a biológiai funkciói, hogy a nő gyengébb és értékesebb, mint a férfi, akinek meg kell őt védeni, szeretni, és tisztelni.
Egészséges vagyok, és segíteni fogom a betegeket, de elutasítom a színlelt betegek nyafogását.
Egyszerre vagyok gazdag és szegény is. Kenyeremet megkeresem, és még meg is tudom osztani.
De nem vagyok hajlandó lustákat eltartani. Sokkal kevesebbem van, mint a valóban vagyonosaknak, nem irigylem tőlük, örülnék, ha okosan használnák vagyonukat. Európai vagyok, mert cseh vagyok. Cseh szülők gyermekeként születtem. Cseh földön nőttem fel, és komolyan veszem nemzetem nyomorát, szörnyű nyomorát és dicsőségét is.
Ezért nem vagyok hajlandó feloldódni a konzum multikultúra szellem nélküli uniformitásában.
Keresztény vagyok. Tisztelettel a más vallások és nézetek iránt, és biztosan tudom, hogy minden döntésemben ehhez tartom majd magam.
De erősen ragaszkodom a saját keresztény Istenemhez és parancsolataihoz, amelyeket azért hozott, mert bölcs, igazságos, és együtt érző az emberekkel.
Ember vagyok. Hálás vagyok az emberségemért és büszke vagyok az arcomra. Ember vagyok. Nevem: Petr Pit’ha, és nem vagyok 380326/038 – születési számom, sem 372-2/15 – személyim identifikációs száma, sem PIN, sem bármilyen más szám.
Ember vagyok, mert van lelkiismeretem, és felelősséget vállalok.
Ember vagyok, és emberként is akarok meghalni.






FB-RSS feed for Kiss Balázs: New items

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Tipikus stréber, azt se tudja hol van és mit csinál. Ha belekérdeznek, belezavarodik, nincs önálló gondolatmenete, betanult panelekbÅ'l rakja össze magát. Mindegyik "új", 2010 után alapított liberális, baloldali, zöld párt politikusai ilyenek.Nem csoda, hiszen egy helyen képezték ki Å'ket.

Magyarországon egyáltalán nincs jó állapotban a demokrácia â€" mondja Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselÅ'je, aki védelmébe vette Greta Thunberget, megmagyarázta Fekete-GyÅ'r András karácsonyi üzenetét, és beszélt az ellenzéki feszültségekrÅ'l is Strasbourgban adott interjújában.

Nemrég a kormány klímapolitikájának hitelességét ]]> kérdÅ'jelezte meg ]]> . Mennyire méltányos ez a bírálat annak fényében, hogy hazánk gazdasági teljesítményét úgy tudta növelni, hogy nem emelkedett a szén-dioxid-kibocsátás, vagy hogy 2022-tÅ'l csak elektromos buszok jöhetnek Budapestre?

Számomra abszolút hiteltelen, amikor Orbán Viktor a klímavédelem fontosságáról beszél. Egyszerűen csak látja, hogyan változik a világ, és hogy a zöld fordulatért dolgozó pártok kerültek többségbe az unión belül is; a klímaügy számára a politikai haszonszerzés eszköze csupán. Hiteltelen egy olyan kormány környezetpolitikája, amelynek egyik tagja Greta Thunberget beteg kislánynak nevezte. Ne feledjük, eközben a kibocsátási vállalásokat sem tartja be Magyarország.

Ha már Greta: ahogy az közismert, mögötte erÅ's és jól felépített lobbiszervezet áll, illetve ]]> decemberi kiáltványában ]]> már a fennálló társadalmi rendszerek megváltoztatása mellett is agitált. Hogy lehet Å't és mozgalmát így hitelesnek tekinteni?

A Greta Thunberg által felsorolt statisztikák és vészjelzések nem újdonságok, a klímatudósok közössége eddig is hangoztatta ezeket, csak senki sem figyelt rájuk. E passzivitás miatt tartunk az ökológiai katasztrófa felé, ezért van világszerte klímavészhelyzet. Jött egy fiatal, bátor lány, aki felhívta a figyelmet környezetünk végóráira, és emberek millióit mobilizálta világszerte.

Gretának tökéletesen igaza van abban, hogy nem lehet csak a környezetvédelem ügyére leszűkíteni a klímaválságot, hiszen ez számos fejlett országban a felelÅ'tlen kormányzás eredménye is. E kormányok nem léptek fel a nagyvállalati lobbival szemben, nem tudták a belsÅ' hatalmi érdekeket letörni, márpedig itt kezdÅ'dik a klímaválság elleni igazi harc. Az egy dolog, hogy nem használunk eldobható szívószálat, de az igazi megoldást az jelenti, hogy fenntartható mederbe tereljük gazdaságunkat és társadalmunkat.

A fejlett ország közt számon tartott Ausztrália épp ilyen ]]> felelÅ'tlen politizálással ]]> járult hozzá a bozóttüzek kialakulásához, amit a baloldali véleményformálók itthon és külföldön a klímaváltozás számlájára írnak.

Az ausztrál tragédiát leegyszerűsíteni egy efféle apró, bürokratikus részletre olyan túlzás, mint amikor az Amerikában tavaly pusztító tüzek kapcsán Trump azt találta mondani, hogy az az oka, hogy emberek nem gereblyéznek a kertjükben. A több millió állat és több tucat ember halálát követelÅ' ausztráliai katasztrófa a globális klímaváltozás következménye, amihez hozzájárul, hogy az ausztrál kormány nem hajlandó a saját energiaszerkezetének átalakítására. Amíg ilyen hozzáállást tanúsítanak egyes kormányok, addig a következÅ' években egyre több lángoló Ausztráliát és pusztuló Amazonast fogunk látni.

Klímaügyben a Momentum az atomenergia meghaladásának szükségességét is gyakran emlegeti, noha novemberben egy uniós módosító indítványt fogadtak el konzervatív és baloldali képviselÅ'k is az atomenergia fontosságáról. Most akkor ki a korszerű?

Ez a módosító valójában annyit jelez, hogy vannak olyan kormányok, amelyek még szerepet szánnak az atomenergiának saját energiamixükben, és ezt tagállami hatáskörben is hagyta az EU. Mi azt képviseljük, hogy az atomenergia technológiai elÅ'nye a megújulókhoz képest eltűnÅ'ben van, gazdaságossága egyre kérdésesebb, így sokkal jobb lenne megújuló rendszerekbe fektetni, hogy költséghatékonyan tudjuk biztosítani áramellátásunkat. Azt is fontos látni, hogy Paks kritizálásakor elsÅ'sorban az erÅ'mű finanszírozását ellenezzük, mert felelÅ'tlenségnek tartjuk orosz hitelbÅ'l eladósítani az országot. Ezt a szerzÅ'dést fel kell mondani.

A klímakérdés mellett az EP napirendjén van a hetes cikkely szerinti eljárás. Miért támogatja a Momentum ezt a kezdeményezést, ami egyértelműen Magyarország ellen zajlik?

Fontos tisztázni, hogy a hetes cikkely eljárása nem Magyarország, hanem a magyar kormány és annak lépései ellen irányul. Mi azokat a magyar embereket szeretnénk segíteni, akik megszenvedik a jogállamiság leépülését,

a fékek és ellensúlyok rendszerének lebontását, a korrupció elhatalmasodását. Csak egy konkrét példával, jelenleg a sikeres vállalkozásokat jogi eszközök megkerülésével tulajdoníthatják el kormányközeli üzletemberek, vagy említhetném a KESMA botrányos felállítását is. Azokat képviseljük, akiknek ellehetetlenítik a vállalkozását, vagy épp a szabad tájékozódáshoz való jogát. A hetes cikkely e folyamatokra reflektál.

A fékek és ellensúlyok lebontásával azt sugallja, hogy Magyarország már nem tekinthetÅ' demokratikus rendszernek? 

A szakértÅ'k hibrid, autokratikus rezsimnek szokták nevezni a jelenlegi berendezkedést. Amíg Magyarországot a nemzetközi felmérések is csak a részben szabad kategóriába sorolják, addig azt hiszem, kijelenthetÅ', hogy egyáltalán nincs jó állapotban a magyar demokrácia.

Karácsonykor Fekete-GyÅ'r András olyan üzenetet ]]> tett közzé ]]> , ami alkalmas lehetett a generációk szembefordítására, tulajdonképpen arra ösztönzött, hogy a családi békét politikai vitákkal bontsák meg a fiatalok. Mennyire tartja etikusnak ezt a felhívást?

Nem tudom, hogy önöknél hogy zajlanak a karácsonyi vacsorák, de ezek gyakran intenzív politizálásba fulladnak, ami normálisnak is számít, hiszen ez jó alkalom a közügyek megbeszélésére. Fekete-GyÅ'r András üzenetének lényege az volt, hogy a fiatalok álljanak ki magukért, és vállalják fel, hogy nem értenek egyet a kormány lépéseivel. Merjék képviselni azt az álláspontot, hogy egy egész generáció jövÅ'jét veszélyezteti kormány a klímakérdés elhanyagolásával.

De az idÅ'zítés is meglehetÅ'sen blaszfémikus, épp karácsonykor politikai vitát generálni a családoknál.

Lehet, hogy én élek burokban, de a közéleti beszélgetés, a politizálás is a karácsonyi családi együttlét része, hiszen a családtagok végre találkozhatnak és beszélgethetnek egymással. A Momentumnak egyébként minden szavazói generációban vannak támogatói, és mindig is arra törekedtünk, hogy a nemzedékek együttműködésével küzdjünk a jövÅ' Magyarországáért.

Ha már a fiatalok képviselete került szóba: a Momentum Rácz Zsófia helyettes államtitkár kinevezését is támadta, pedig egy egyetemistánál hitelesebben nehéz megjeleníteni épp e korosztály igényeit. Nem érzi ezt kettÅ's mércének?

Még képviselÅ'társam, Deutsch Tamás is úgy vélekedett, hogy ez kritizálható lépés volt a kormány részérÅ'l. A Fidesz törvénymódosítása az egész világ számára megmutatta, hogy személyre szabott törvényhozás zajlik Magyarországon, találnak egy embert, és hozzá igazítják a jogrendszert; kritikánk középpontjában a folyamat állt. Mindenesetre sok sikert kívánok Rácz Zsófiának, remélhetÅ'leg Å' el tudja érni, hogy ne a mostani fiatalság jövÅ'jét kockára téve kormányozzon a Fidesz.

Rácz Zsófia lapunknak elmondta, hogy a törvénymódosítás a pozíciónak szólt, hogy egy 22 éves is képviselhesse saját korosztályát.

Ha még párttársának is problémája van ezzel, akkor talán ezt mégis át kellene gondolni.

Nemrég fellépett a romániai USR párt rendezvényén. Mennyire tekinthetÅ' felelÅ's politikusi magatartásnak Erdélyben a magyarok képviselete helyett a románság egyik pártját támogatni?

Számomra különösen fontos a határon túli magyarság sorsa. Édesapám a Vajdaságból származik, nagymamám még most is Bácskatopolyán él.

Tudom, hogy kellÅ' empátiával kell kezelni a magyar kisebbségek ügyét, ezért is ítélem el, hogy a kormány a határon túli magyarságot a belföldi kampány kiterjesztett elemeként kezeli. Ami az USR-es fellépésem illeti: oda Nicolae Stefanuta képviselÅ'társam meghívására mentem el, akit megbízható és felelÅ's politikusnak ismertem meg. Az Å' pártját jó szívvel ajánlottam a kinti magyar választók figyelmébe. MeggyÅ'zÅ'désem, hogy ha a USR kerülne hatalomra, Románia fejlÅ'dése is felgyorsulhatna.

Mégis sok magyar választót sérthet ez a lépés, hiszen van már magyar képviselete a magyarságnak Erdélyben...

A szavazófülkében a döntést mindenki maga hozza meg. Ismétlem, jó szívvel tudom ajánlani a kint élÅ' magyar választók figyelmébe a USR-t, akiket tisztességes partnernek ismertem meg. Hozzánk hasonlóan Å'k is egy modern és fenntartható közösségért küzdenek.

Ellenzéki téren is felkavarta az állóvizet a Momentum. Angyalföldön Kerpel-Fronius Gábor  lemondása után alakult ki elhúzódó viszály az MSZP-vel. Ha egy önkormányzati pozícióért is ilyen marakodás zajlik, hogy lehet sikeres az összellenzéki együttműködés a következÅ' években?

A Momentum minden tagjának továbbra is az a legfontosabb célja, hogy 2022-ben a kormányt leválthassuk, és egy uniós értékeket tiszteletben tartó vezetés kerülhessen hatalomra. Hiszünk abban, hogy az önkormányzati munka során meg tudjuk mutatni, milyen víziót képzelünk Magyarországnak. Természetes, hogy helyi szinten lehetnek feszültségek, de ez nem változtat azon, hogy továbbra is egy boldog és élhetÅ' Magyarországért küzdünk.

Írta: ]]> Constantinovits Milán - www.mandiner.hu ]]>


Read More →
FB-RSS feed for Kiss Balázs
Ez is hamis hír, #álhír volt, mi más lehetett volna. Ha tanulnak is, mit. Sorosológiát, libsizmust. Patkányjogok védelmét a normális társadalommal szemben.
Emberi méltóságuk tiszteletben tartása ellen tüntetnek a "kényszersterilizált" cigók

Állítja a Közéleti Roma Nóból Közéleti Roma NÅ'vé vedlett Dánielné Tóth Beáta. Az ígéretes felütés ellenére késÅ'bb sajnos az ellenkezÅ'jét is, így vélhetÅ'en csak arról van szó, ami az egész videó során ordít: a â€" kedvenc szavával â€" állítólagosan értelmiségi cigányasszonyunk nem sokkal kameraképesebb, mint egy Lionka. Az ügy azonban annál mégis komolyabb rasszistázás kiindulópontja lehet, mint ahogy az a fÅ'szervezÅ' asszony esetlenkedésébÅ'l következne.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Froma.nok.792%2Fvideos%2F1470784203082543%2F&width=480&show_text=false&height=853&appId

(A videó itt is elérhetÅ'.)

Például kiderül, a miskolci kórház nácista bűneirÅ'l úgy értesültek, hogy "állítólagosan, ugyebár, elhangzott a sajtóban egy olyan hírforrás"…

Azt is közli a felvétel folyamán többször, hogy nincsenek áldozatok, senki nem jelentkezett náluk, hogy bármi is történt. De azért követelik, hogy a kormány soron kívül vizsgálja ki a semmit. Gyanúsítottak â€" ismét csak â€" "állítólagosan" vannak szerinte, de Å'k nem vádaskodnak…

A videóból semmi épkézláb konkrétum nem derül ki, ami a konkrét panaszokat illeti a kényszersterilizáción és a faji megkülönböztetésen kívül.

Rossz hallgatni küszködést, és értjük, a magyar nehéz nyelv, elég volt lediplomázni is, de kíváncsiak lennénk, hogy a TASZ-nál, ahol a Facebook-oldala szerint dolgozott vagy dolgozik, mi a szerepköre, lefelé vagy felfelé lóg-e ki.

Hírdetés

A hozzászólások között szerencsére egy zseni azonnal felfedezi a náci, sÅ't a nyilas párhuzamot is:

Sajnos mégis érdemes komolyan venni az ügyet, hogy a pénteki cécóra a különbözÅ' cigány szervezetek küldöttei mellé beszerveztek egy TASZ-fejt is, foglalkozik a történettel a Mérce, Bangóné, sÅ't még Setét JenÅ' is.

Éppen a szélsÅ'liberális és vörös tendenciáktól sújtott portál foglalta össze egy korábbi cikkében az alaphelyzetet, amely kórházi dolgozókra hivatkozik, mint eredeti bejelentÅ'kre:

Állítólagos, reproduktív jogokat komolyan sértÅ' beavatkozások miatt nemrég nyílt levélben fordultak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház szülészet-nÅ'gyógyászati osztályának dolgozói Kásler Miklós emberi erÅ'forrás miniszterhez. A levelet Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselÅ' személyesen próbálta meg átadni Polt Péter legfÅ'bb ügyésznek még szerdán; most pedig az Idetartozunk romajogi civilszervezet intézett kérdéseket a Magyar Orvosi Kamara elnökéhez, Kincses Gyulához.

És a frissen díjazott Setét JenÅ' levele:

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Read More →
FB-RSS feed for Kiss Balázs
Azon túl hogy más keccsöl évekig ezért az összegért, felmerül a klasszikus bizalmi kérdés : "Te vennél ezektÅ'l használt autót?" nem mintha nem lennének (lopott) autó nepperek köztük...
Lionkáék szomorúak: a parasztok nem küldték el a lóvét a hétvégi bulira

"Értetlenül állunk a saját miniszterelnökünk és a saját országgyűlési képviselÅ'nk nyilatkozatai elÅ'tt. A jogi helyzet világos: ma jár le a határidÅ', hogy a patai roma gyerekek évtizedes szegregációjáért felelÅ's állami szervek kifizessék a jogerÅ's döntés szerint járó kártérítést. Mi továbbra is bízunk abban, hogy Magyarország jogállam, ahol a bírósági döntések mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Bízunk abban, hogy Gyöngyöspata Város Önkormányzata és a Hatvani Tankerületi Központ jogszerűen jár el, és végrehajtja a Debreceni ÍtélÅ'tábla döntését, és a mai napon kifizeti a károsultaknak megítélt sérelemdíjat" â€" tett közzé egy sajtóközleményt Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzata péntek délután.

Ma jár le a fizetési határidÅ', péntek délutánig kellett volna a gyöngyöspatai önkormányzatnak és a hatvani tankerületnek összesen 99 millió forint "kártérítést" fizetnie hatvan gyöngyöspatai cigánynak, akiket évekig elkülönítve oktattak a kezelhetetlen viselkedésük miatt.

Oktatást, hát persze…

Horváth László, a térség országgyűlési képviselÅ'je ugyanakkor már tegnap délelÅ'tt arról beszélt, hogy nem fogja az önkormányzat kifizetni a kártérítést, mert nem áll rendelkezésére annyi pénz. Azt mondta, egyeztetést kezdeményeznek a családokkal, hogy ne pénzben fizessék ki a megítélt összeget, hanem természetben, oktatást biztosítanának a "károsultaknak".

ErrÅ'l beszélt pénteken Rétvári Bence államtitkár is sajtótájékoztatóján: elmondta, a tankerület és az önkormányzat a perben javaslatot tett a természetbeni kárpótlásra, de sem az elsÅ'-, sem a másodfokú ítélet nem foglalkozott ezzel.

Hírdetés

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban már egyértelműen azt jelentette ki, hogy "mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk".

Szerinte csak úgy lehet megoldani a "bajt", ha segítséget nyújtanak. "Kifizetjük a képzésüket, ha kell, átképzést, új tanfolyamokat. Tehát szolgáltatást adunk nekik, és nem pedig a kezükbe odaadjuk a pénzt. Amit, még egyszer mondom, sose fognak a magyarok elfogadni" â€" fogalmazott a miniszterelnök. Azt is megkérdÅ'jelezte az interjúban, hogy történt-e egyáltalán szegregáció Gyöngyöspatán, vagy csak "egy rosszul sikerült felzárkóztatási kísérlet" miatt perlik az önkormányzatot.

Szomorúak a családok

A cigányokat képviselÅ' Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány munkatársai szombaton Gyöngyöspatára utaznak, hogy egyeztessenek a családokkal, de szerintük sem valószínű, hogy belemennének a természetbeni kártérítésbe, sokaknak ugyanis már konkrét tervük van, mire költenék a jogerÅ'sen megítélt pénzt.

Többen ma a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzathoz fordultak, mondta a Zsindex megkeresésére Csemer Géza, a kisebbségi önkormányzat elnöke, és hozzátette, szomorúak a családok, hogy nem kapják meg a jogerÅ'sen megítélt pénzt a határidÅ're.

Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere péntek délután megerÅ'sítette a lapnak, hogy az önkormányzat ma biztosan biztosan nem fog fizetni, de azt mondta, eddig nem is keresték rajtuk a pénzt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Read More →
FB-RSS feed for Kiss Balázs
Saját érdekeinket felismerve lettünk nemzeti érzelműek. Éppen fiatalon. Ez nem valami önfeláldozás, hanem természetes. Minden élÅ'lény védi a területet amin él, amitÅ'l megélhetése függ. Minden ellenkezÅ' propaganda ellenére - akkoriban jobboldali gondolat alig kapott felületet. De azóta fejlÅ'dtek a propagálás azaz eszmeterjesztés módszerei. Szórakoztatásnak álcázott, ám abba becsempészve liberális dogmákat sulykoló politizálás folyik, videókban, utcabálokon, gyurcsánnyal - momentummal. :P

És mit kellene változtatni a kommunikációban, milyen stratégiai teendÅ'ket volna szükséges végiggondolni a kormány háza táján? Ezekre a cseppet sem egyszerű kérdésekre igyekszünk választ keresni az alábbiakban.

Arra a kérdésre, hogy bizonytalanság ütötte-e fel a fejét a jobboldali politikai közösségben az önkormányzati választás óta, határozott igennel válaszolgatunk. Valami megváltozott, és egyáltalán nem a kormányzó erÅ'k javára. Bekövetkezett, amit hosszú évek óta emlegettünk, és aminek kilencesztendÅ's kormányzás után törvényszerűen be kellett következnie: az ellenfél rendezte sorait, és fontos részsikert aratott. Mindez lelki értelemben is felvértezi Å'ket a 2022-es országgyűlési választásokra, egyidejűleg világosan kijelöli számukra a kívánatos és követendÅ' irányt.

Ami nem más, mint a lehetÅ' legszélesebb körű összefogás. Ez és nem egyéb hozta meg nekik a fordulatot Budapesten, a nagyvárosokban. A Borkai-ügy csak felgyorsította a folyamatokat, de a számok tanúsága szerint így is, úgy is gyÅ'ztek volna számos meghatározóan fontos helyen. Az összefogás gyakorlatilag biztosra vehetÅ' 2022-ben is. Lehet, hogy néhány választókerületben nem sikerül megegyezniük, lehet, hogy öldöklÅ' vitákat folytatnak a miniszterelnök-jelöltségért, de az utolsó pillanatban elrendezÅ'dnek, felállnak és egységet mutatnak majd.

Ez a borítékolható helyzet egyszerre jó és rossz nekik. Jó, mert az utolsó pillanatban, amikor már úgy tűnhetett, hogy végleg elmerülnek a süllyesztÅ'ben, visszatértek a porondra. Rossz, mert lényegében két kampányt kell levezényelniük egy idÅ'ben: egyet a kormányzó Fidesz, egyet pedig az ellenzéki riválisok ellen.

Miközben folyamatosan az egységrÅ'l, a zsarnokság elleni közös fellépésrÅ'l beszélnek majd, a színfalak mögött megpróbálnak a többiek fölé kerekedni, az ellenzék vezetÅ' erejévé formálódni (DK, Momentum) vagy egyszerűen csak talpon maradni (MSZP, Jobbik, LMP, Párbeszéd). EbbÅ'l a kettÅ's kényszerbÅ'l csakis az származhat, hogy az ellenzéki pártok saját témáikkal korlátozottabban rukkolhatnak elÅ', hiszen egyeztetniük kell a többiekkel, együttmozdulási kényszerük miatt valószínűleg nem tudnak majd a szükséges mértékben tematizálni.

Marad az Å'szi önkormányzati kampányban megtapasztalt â€" és eredményes â€" botránypolitizálás. A kormánypárti politikusok felkészülhetnek arra, hogy munkásságuk és magánéletük nem pusztán boncasztalra kerül, de az ellenzéki sajtó a legapróbb részleteit is felmutatja majd az erre fogékony közönségnek.

A széles körű ellenzéki koalíció már évekkel ezelÅ'tt megalakulhatott volna, de akkor bizonyos gátak még fékezték az együttműködést. A magyar közvélemény egyszerűen nem hihette, hogy például Balczó Zoltán közös platformra helyezkedik Ujhelyi Istvánnal, és hogy a balliberális térfélrÅ'l olyan kvázi náciknak nyújtanak kezet, akik beleköpdösnek a Duna-parti cipÅ'kbe. Mára már ez is lehetséges. Az új helyzetért azonban az érintett pártok teljes hitelvesztéssel feleltek, feláldozták karakterüket, programjukat, ideológiájukat a hÅ'n áhított zsákmányért.

Ez az Achilles-sarka az ellenzéki együttműködésnek: ha a választók észreveszik az ellenzéki pártok mögött tátongó ürességet és hiteltelenséget, akkor a Fidesz negyedszer is kormányt alakíthat. Ha pedig nem, akkor szürreális és ártalmas figurák egész sora juthat kormányzati szerepbe.

Egy ilyen helyzetet â€" amelyben Gyurcsány Ferenc (vagy Dobrev Klára nevű alteregója) visszatérése éppen úgy benne van, mint a külföldrÅ'l finanszírozott és kiképzett Momentum kormányzati szerepe â€" a sokmilliós nemzeti tábor aligha volna képes elfogadni. Éppen ezért az ellenzéki gyÅ'zelem 2022-ben minden eddiginél feszültebb társadalmi közeget, akár polgárháborús hangulatot is eredményezhet Magyarországon.

Cselekvés vagy bukás

Jobbítani változtatva lehet, vagyis a tökéletességhez gyakori változások szükségesek â€" Churchill ritkán idézett gondolata 2020 elsÅ' napjaiban tökéletesen ráillik a Fideszre. És itt a másik, úgyszintén tÅ'le származó: aki nem tervez, a bukást tervezi meg. A 2018-as földcsuszamlásszerű gyÅ'zelem után a Fidesz elkényelmesedett. A változás szükségessége nem bukkant fel a kommunikációs feladatok között, a párt stratégiai tervezÅ'i a bevált receptekbÅ'l indultak ki. Tarlós István kampányán látszott leginkább, hogy sokan máris biztosra veszik a gyÅ'zelmet.

Aztán a fÅ'polgármester veszített az utcán, veszített a stúdiókban, és végül veszített a választáson is. Utcai plakátokat éppen úgy alig láttunk róla, ahogyan a példátlan fejlesztések, eredmények felsorolása, közkinccsé tétele is elmaradt. Mindazok, akik a Fidesz stratégiai műhelyeiben elzárkóztak az eredménykommunikációtól, gyakorlatilag a legfontosabb adut ütötték ki a fÅ'polgármester kezébÅ'l. Helyette Karácsony Gergellyel volt tele a jobboldali sajtó is, de nem valódi, megfogható ügyekkel támadták, hanem egyszerűen alkalmatlannak nevezték â€" egyszer, tízszer, százszor, ezerszer. És hirtelen Karácsony GergelyrÅ'l kezdett szólni a kampány, nem Tarlós Istvánról.

Az emberek nagy része persze fogalmatlan, és pusztán az érzései vezetik â€" de ennyire mégsem szabad elrugaszkodni a választópolgárok mindennapjaitól. Valamit mondani kellett volna nekik, ahogyan mondani kell majd 2022-ben is. Adott esetben egy nagyobb történet folyamatos narrációja is elegendÅ' lehet, amilyen éveken keresztül a migráció volt. Két és fél év múlva természetesen új kampánytémát kell keresni, hiszen az Orbán-kormány sikerrel akadályozta meg a bevándorlást, éppen ezért az emberek veszélyérzete alábbhagyott.

Változtatni kell, és jövÅ't tervezni a Fidesz országos lefedettségében is. Itt ugyanis fájdalmasan tátongó lyukakat tárt fel az önkormányzati választás. Bebizonyosodott, hogy a vidéki és budapesti alapszervezetek egy részében nem végezték el azt a munkát, amit a gyÅ'zelemhez el kellett volna végezni.

A Fidesz sok helyütt telefonos párttá alakult át, a régiek megakadályozták az újak belépését, a kampányban pedig az elengedhetetlen mozgósításon kívül semmilyen progresszív javaslattal nem rukkoltak ki â€" mondván, hogy úgyis gyÅ'zni szoktunk. Aligha véletlen, hogy Orbán Viktor már néhány héttel az Å'szi választás után úgy döntött, hogy nagyjából két tucat választókerületi elnököt levált, és több helyen újra felépíti a Fideszt. A tervezett változtatás alighanem a kormány szerkezetét is érinti, a következÅ' két és fél évben az alapszervezeti munka megelÅ'zi majd az országos teljesítést â€" a választókerületi elnököknek egyelÅ're otthon, a helyi csoportnál a helyük. Ez a helyes és indokolt döntés azonban csak akkor érezteti majd a hatását 2022-ben, ha új arcokat, fiatalokat is sikerül beemelni a megújuló szervezetbe.

Ezek a fiatalok

Az önkormányzati választások lezárása óta szinte minden elemzÅ' szóba hozta a fiatalok részvételét és szerepét. Sokan úgy látják â€" többek között e sorok írója is â€", hogy a Fidesz nem tudta Å'ket megszólítani, bizonyos esetekben, mint például a jászberényi pótválasztáson pedig még az is megkockáztatható, hogy a 30-on aluliak között az ellenzék elsöprÅ' gyÅ'zelmet aratott.

A fiatalok körében uralkodó politikai szimpátia alakulásáról megbízható, friss adatunk nincsen. Az önkormányzati választások eredményeit és részleteit nem plántálhatjuk át automatikusan, ezért csak a legutóbbi, 2018-as országgyűlési választásból indulhatunk ki.

A Medián felmérése szerint a Fidesz a 18â€"30 évesek körében szerepelt a legrosszabbul, de még itt is 37 százalékot szerzett, míg a Jobbik 31-et, a harmadik LMP pedig 14-et. Ha azonban összeadjuk az ellenzéki százalékokat, a Fidesz ebben a korcsoportban már tavaly is sima vereséget szenvedett volna, ahogyan a 30â€"39 évesek között is, 41 százalékkal. Minél idÅ'sebbeket vizsgálunk, annál jobban nyílik az olló, a nyugdíjas korosztályban a Fidesz 46 százaléka minden bizonnyal elegendÅ' lett volna az önálló gyÅ'zelemre is az életkori csoportküzdelemben.

Bár az ellenzéki szavazatok természetesen soha, semmilyen választási összefogással nem adódnak össze automatikusan, nem maximalizálhatóak, a fiatalok körében a Fidesz kifejezetten rosszul áll. Az ismertetett adatsor felvétele óta ugyanis átrendezÅ'dött minden: a Momentum nyilvánvalóan feljött a második helyre, még az is meglehet, hogy a legfiatalabbak körében megelÅ'zi a Fideszt. Annak a ténynek, amit Lázár János is jelzett legutóbb, hogy tudniillik a következÅ' választáson félmillió új szavazó lép be a politikába, akár döntÅ' hatása is lehet egy szoros eredménynél. Ami egészen biztos: elodázhatatlan a munka, amellyel a legfiatalabbakat valamiképpen meg kell szólítania a kormányoldalnak.

Ennek a folyamatnak szükségszerűen ott kell folynia, ahol a fiatalok élete zajlik: a virtuális térben. Nem a parlamentben, nem a nyomtatott sajtóban és nem a szórólapokon â€" ezekkel a fiatalok politikai véleményére hatni nem lehet. A Face­bookon, de fÅ'leg az Instagramon kell a saját témáikkal megszólítani Å'ket, és nem direkten politizálva, hanem influenszerek, zenészek, celebek segítségével. A kormány kommunikációját pontosan olyan szervezett kommenteléssel, különféle virtuális munkacsoportokkal kell megtámogatni, amilyeneket a Jobbik, a DK és a Momentum már régóta eredményesen alkalmaz.

Nem szabad elhinni, hogy a Fidesz háza táján jelenleg is működÅ' internetes csoportosulások és a képviselÅ'jelöltek munkatársainak tájékoztatása elegendÅ'. Tapasztalataim szerint a jobboldali szimpatizánsok, Fidesz-tagok sokkal kevésbé vállalják a véleményüket az internetes térben, mint a baloldaliak.

Nem kommentelnek, nem lájkolnak, csak olvasnak és szörnyülködnek. Amíg ez így marad, addig a kormányoldal folyamatosan vereséget szenved majd a közösségi oldalakon. És mivel nemcsak az igazság, hanem annak látszata is fontos, a kormánypárti politikusoknak â€" ha tetszik nekik, ha nem â€" virtuálisan is jelen kell lenniük a fiatalok életében.

A Fidelitast nem valamiféle politikusképzÅ'nek kellene tekinteni, hanem az egyetemi életben uralkodó baloldali dominancia ellensúlyozására alkalmas mozgalommá szükséges átállítani. MenÅ'vé, „trendivé” kell tenni a jobboldaliságot, amire eleve van fogékonyság az egyetemi fiatalságban, hiszen pártpreferenciáik között a Fidesz â€" nyilvánvalóan a szülÅ'i ház hatása miatt â€" mindig is vezetÅ' helyen állt.

Vissza az emberek közé!

A balsikerű önkormányzati választások legfontosabb tanulsága, hogy a XXI. századi, professzionális politikai közegben a politikus megnyerÅ' személyisége nem mindig elegendÅ' a sikerhez. Népszerű fideszes politikusok egész sora bukott meg Å'sszel, pusztán azért, mert az országos hangulat rátelepedett a kampányukra. A következÅ' két és fél esztendÅ'ben soha nem tapasztalt nyomás alá kell venni a politikai ellenfeleket, minden apró hibájukat fel kell mutatni, ha szükséges, a nem túl ízléses ügyekbÅ'l is ki kell kaparni a politikailag hasznosíthatót. Ha ez elmarad, hiába minden erÅ'feszítés, az indulatokat a túloldal szítja fel, Å'k határozzák meg a célpontokat.

A soron következÅ' két és fél évben a szakértelem hiánya nyilvánvalóan megmutatkozik majd a most helyzetbe hozott ellenzéki polgármesterek és helyi politikusok munkájában. A jobboldali sajtónak szét kell zúznia ezeket a közszereplÅ'ket, országossá kell dagasztania a botrányokat. Minderre viszont csak akkor van esély, ha a kormány stratégiai döntéshozói felnÅ'ttnek tekintik az országos sajtó fÅ'szereplÅ'it.

Az együttműködés alapjává a hálózatépítést, nem pedig a tervutasítást kell tenni. Ha ez utóbbi reflex rögzül, ugyanúgy, ahogyan Å'sszel, ezúttal sem sikerül a megfelelÅ' módon becsomagolni az üzeneteket. Több hangszeren kell játszani, ez világos, de a hírek gyártását, kezelését, a hangsúlyok elhelyezését meg kell hagyni szakmai hatáskörben. Ha nem bízunk egymásban, akkor minden politikai törekvés szükségszerűen politikai környezetben is marad â€" az úgynevezett egyszerű embereket ugyanis a sajtó, nem pedig a képviselÅ'jelölt éri el a leghatékonyabban.

Ezen a ponton â€" csak utalásszerűen â€" elengedhetetlen röviden szólni az elmaradt kultúrpolitikai fordulatról és a sajtó befolyásolási képességérÅ'l is. Ez a két pont a legfájóbb adóssága a jelenlegi kormánypolitikának. Hogy a magyar színház, könyvkiadás, film, képzÅ'művészet jelene a jövÅ'nk is egyúttal, felesleges magyarázni. Itt tehát nem folytatódhat tovább kormánypénzbÅ'l az ellenség felöltöztetése, és nem egyéni esztétikai, hanem politikai alapon kell befejezni a magyar nemzeti érdekkel ellentétes kultúrcikkek állami finanszírozását.

Ha nem tesszük, hiába a fantasztikus eredmények, hosszú távon elveszünk, hiszen egy egész nemzedék szellemi felnevelését adjuk át másoknak. A sajtóval kapcsolatban hatalmasat léptünk elÅ're 2002 óta, de hatékonyabban, korszerűbben és szakmailag igényesebben kellene elmondanunk mindazt, amit Magyarországról gondolunk 2022-ben. Nem propagandaoldalakra, hanem jobboldali indexekre van szükségünk â€" egyelÅ're még nem látszik az alagút vége.

Végezetül egyetlen szó a legfontosabbról: a korhangulatról. Mi, emberek között forgolódó közszereplÅ'k talán ennek a közvetítésével használhatunk legjobban azoknak, akiket foglalkozásuk, körülményeik elzárnak a valódi nyilvánosság elÅ'l. Nos, Magyarországon leváltó hangulat még nem érezhetÅ', de hogy ez két és fél évig így maradjon, arra semmilyen garancia nincsen. Kezelni kell a helyzetet! Mindazok, akik tíz évig professzionálisan, kreatívan, rugalmasan reagálva működtették a Fidesz kommunikációját, reményeink szerint új ötletekkel, új felfogással kezdenek hozzá az elengedhetetlen változtatásokhoz. Kevés az idÅ', az ellenség pedig szaporodik. 2022-ben megvívjuk a magyar demokrácia harminc évének legfontosabb csatáját, eldÅ'l, hogy hazánk nemzetközi megszállás alá kerül-e, vagy folytatódik a nemzetállami sikertörténet.

Mi itt leszünk, és itt is maradunk. Csak majd valamikor, amikor értékeljük a mostani idÅ'szakot, esztendÅ'ket, nem elveszített lehetÅ'ségrÅ'l, hanem megvalósult munkáról szeretnénk beszámolni unokáinknak. Még egy ilyen esély a mi életünkben már nem lesz. Éljünk a lehetÅ'séggel, és vegyük vissza Magyar­országot!

Szentesi Zöldi László - ]]> www.demokrata.hu ]]>


Read More →
FB-RSS feed for Kiss Balázs
Öntökönszúrók önostorozó klubja. Kisemberek kapitalista kajmánoknak drukkolnak, hadd okozzanak minél több kárt az országnak. Ezen a szinten... :( Egy vér neoliberális pénzpártot éltet a szocializmus hamis nosztalgiája. Ez hatalmas hazugság és ellentmondás.

„Mintha valami szürke ködbe burkolózott volna az egész világ. Mindez azért van, mert az emberek azt hiszik, hogy az agy a koponyában székel. Hát ez egyáltalán nem így van! Egy szél hozza, amely a Káspi-tenger felÅ'l fúj.”
(Gogol: Az Å'rült naplója)

Orvosaim három éve állapították meg nálam, hogy dékás vagyok. Azt mondják, ezzel még jó pár évig elélhetek, de én nem hiszek a doktoroknak, hiszen a magyar egészségügy romokban van, szóval ezek a kuruzslók már csak amolyan buckalakók. Ki tudja, meddig leszek még életben a diktatúrában? Hogy nélkülözéseimen okuljanak az utánam jövÅ'k, elkezdtem naplót vezetni


HétfÅ'

Drágult a kenyér. Ma kivettem a bankból a megtakarításomat, valamint azt a pénzt is, amit a gyerek egyetemi taníttatására raktunk félre, és vettem egy egész kiló, szeletelt formakenyeret az albánnál. Ha tudnátok, hogy örült az egész család! Végre friss kenyér az asztalon! Fel is bontottunk mellé egy üveg különleges pezsgÅ't, amihez sikerült pult alól, 250 ezerért hozzájutnom. Kenyér és pezsgÅ'. Mi kell még a boldogsághoz? Egyszerű ember vagyok, én ennyivel is beérem, annak idején a pártban se kapott mindig az apám kaviárt a lazac mellé. Mondtam is az asszonynak az alagsori szaunában: „Meglásd, ha kormányváltás lesz végre, arra is futja majd, hogy hetente ne kétszer, hanem háromszor cseréljük a medence vizét!”

Kedd

Olcsóbb lett a benzin. Mit akarnak ezek? Kit akarnak ezek becsapni? Vagy ez valami cinizmus akar lenni? Mert nekem nincs kedvem röhögni rajta! Az Orbán-rezsim miatt az öt kocsiból kettÅ't el kellett adnunk, hogy megvehessük az árukból a helikoptert. És akkor jönnek ezzel? Hogy olcsóbb a benzin? És a kerozin? Az lóf…sz? Azzal már nem kell törÅ'dni? Akinek az kell, az dögöljön meg? (Maradt még három szelet a kenyérbÅ'l tegnapról. Én az enyémet kettétörtem, fele a gyereknek, fele az asszonynak. Könnyek szöktek a szemembe, amikor néztem, milyen áhítattal majszolják.)

Szerda

Ma átjött hozzánk Vágó Pista, és valahogyan a politikára terelÅ'dött a szó. Szerinte titokban be kéne épülni a Fideszbe, rávenni Orbánt, hogy kezdje el bombázni Montenegrót, aztán a többit megoldaná az ISIS. Na, ezért szeretem én a Pistát. Mert nem egy kamu ember. Ha valaki, akkor Å' aztán tudja, mitÅ'l döglik a légy! Hazafelé elkísértem Å't egy darabon, miközben mentem a háziorvosomhoz a stadionba. Igen, annyira rosszul állnak már a kórházak, hogy az orvosok stadionokban rendelnek. Jó, hát Å' speciel sportorvos, és nekem szívességbÅ'l, de… miután kiposztolom a közös szelfinket, és alája írom, amit fentebb, az tuti, hogy legalább 500 megosztás lesz! 

Csütörtök

Elfogyott a kenyér. Ez van. Tiszta ötmillió koldus országa. Ez rám rohadtul igaz. Hogy a k..rva anyjukba éljek meg havi ötmillióból? Mentünk volna Hawaiira is márciusban, de apósomtól nem mertünk kölcsönt kérni, szóval idén is csak Dalmácia meg Mallorca marad… Istenem, talán már sose látom meg azt a csodálatos szigetet, ahol az „Ohana azt jelenti: család”. Számomra az Oroszlánkirály legszebb jelenete volt amúgy. Na, apropó, család! Muszáj volt kirúgnom a bejárónÅ't. Kiderült, hogy titokban négy gyereke van. Márpedig egy örökös adómentességre hajtó, haszonlesÅ' szülÅ'automata ne takarítson itt nekem a házamban! 

Péntek

Ma átjött hozzánk Gyurcsány Fecó. Kiderült, hogy tévedésbÅ'l, mert eredetileg a KépviselÅ'i Irodaházba indult volna, de az utcájuk végén véletlenül nem jobbra, hanem balra fordult. Mindegy, van ilyen. Adtunk neki egy pohárral, aztán lefektettük a kanapén. Klárikát is hívtuk, de kint van Brüsszelben, hogy pénzt szerezzen Budapestnek, amitÅ'l ezek a mocskok elzárták a pénzcsapokat. De azért aranyos volt, mondta, hogy hívjunk neki taxit, ha már nagyon unjuk, Å' fizeti az európai bérébÅ'l. Na, ilyen rendes asszony a Klárika! 

Szombat

Ma megkérdeztem a számítógép-szerelÅ'met, hogy meddig írhatom a naplót, mennyi pixelfesték van még a monitoromban. Azt mondja, simán folytathatom még. Ez jó, mert az ereimet felnyiszálnám, ha még új monitorra is kéne költeni. Most fizettem be a Ferrari éves adóját, három misi volt. Ezt ép ésszel nem lehet kibírni! Minden drágul, minden megy tönkre… 

Vasárnap

Ma láttam egy TikTok-videóban, hogy naplót a középkorú, jobboldali, konzervatív emberek szoktak írni, úgyhogy ez nálam holnaptól offos. De azért ezt az utolsó bejegyzést még megejtem. Innen az orbáni diktatúra tizedik évébÅ'l, Magyarországról. Ahol a kenyér ára az egekben, ahol arra sincs pénz, hogy új wellness szállókat építsenek, ha a régiek mind tele vannak, ahol Varju Laci a padlóra került, ahol Gréczy Zsolti kapcsán minden apróságon fennakadnak, ahol lassan már élni sem lehet. Ki tudja, talán elÅ're láttam, hogy ez lesz, amikor a kárpótlási jegyekbÅ'l megvettem azt a New York-i lakást meg a dalmáciai villát. 

***

Három éve vagyok dékás, van még két-három jó évem. Remélem, addig sikerül a múltam végképp eltörölni. A brüsszeliek megígérték, hogy segítenek. Elvégre csak az a fontos, hogy nemzetközivé legyen a világ.  

VezetÅ'kép: index.hu

Varga-Bíró Tamás - ]]> www.demokrata.hu ]]>


Read More →
FB-RSS feed for Kiss Balázs
#dobrevklára elvetetné az uniós visszatérítéseket, melyeket ugye uniós "támogatásnak" neveznek holott be is fizetünk rendesen, továbbá pl beleszólnak gazdaság és pénzügyekbe, nem engedik a helyi ipar támogatását, fÅ'leg nem állami cégekét, ezért nincs már Malév sem... nem jó az unió, de dobrevék és fletóék szerint még így is túl jó a magyaroknak!https://nemzeti.net/skizofrenia-avagy-a-baloldal-100-napja-a-fovarosban-15263734.html"Tehát Brüsszelben azért dolgozik a baloldal, hogy elzárja Magyarország elÅ'l a pénzcsapot, itthon pedig követelik a kormánytól az uniós pénzeket.Nos, ez vagy betegség, vagy beteges rosszindulat."
Skizofrénia, avagy a baloldal 100 napja a FÅ'városban

Lassan letelik a bűvös 100 nap azóta, hogy Karácsony Gergely és társai átvették a fÅ'város vezetését.

Skizofrénia: olyan kóros mentális állapot, amelyet a mentális folyamatok összeomlása, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása, rossz érzelmi alkalmazkodás, érzékcsalódások és téveszmék jellemeznek.

A tünetek persze már korábban is jelentkeztek a baloldali politikusoknál: zavart beszéd, üldözési mánia, furcsa, indokolatlan motorikus mozgások, mint például ajtónak rohanás vagy földön fetrengés. Az elmúlt hónapokban, vélhetÅ'en a magas hivatallal járó stressz hatására a betegség egyik jellegzetes tünete kezd elhatalmasodni a fÅ'városi vezetÅ'knél, mégpedig a gondolatok és cselekedetek inkonzisztenciája. Kezdjük azzal, hogy magukat ellenzéki politikusnak nevezik, holott a fÅ'városban nagyon is Å'k vannak hatalmon. Általában jellemzÅ' rájuk, hogy úgy viselkednek, mintha még mindig Tarlós István lenne a fÅ'polgármester és az Å' feladatuk a protestálás lenne.

De vannak súlyosabb tünetek is: azok, akik tíz évig kórházak építését és a stadionberuházás leállítását követelték, most a stadionépítést támogatják, a kórházat nem. Vagy itt van a magát biciklisnek és zöldnek beállító fÅ'polgármester, akinek vezetésével Budapest épp most készül kiszállni a világ második legnagyobb kerékpárversenyének, a Giro D’Italianak a megrendezésébÅ'l.

A Giro D’Italia â€" flowcycle.hu

Vagy vegyük az uniós pénzek ügyét. Karácsony Gergelyék napokon át azért nyafogtak, mert a kormány állítólag nem akar Budapestnek uniós pénzt adni. Az álhírt futótűzként terjeszette a ballib média, a „forráselvonás” kifejezés egy újságcikkre esÅ' gyakorisága rekordokat döntött. A baloldali álhírgyárosok azonban hamar lebuktak. A Népszava által közzétett térképérÅ'l kiderült, hogy a drámai hatás kedvéért egy „kicsit” manipulálták: a Magyarország legkevésbé fejlett megyéit/régióit ábrázoló térképet „Az EU-támogatások tervezett célterületei” álcímmel hozták nyilvánosságra, azt sugallva, hogy a kormány nem akar pénzt adni a térképen fehérrel jelölt Budapestnek (illetve a szintén fehér színű GyÅ'r-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyéknek).

Hírdetés

A ballib álhír mögötti szándék persze érhetÅ': Karácsonyék már beárazták fÅ'városi kudarcaikat, és jó elÅ're próbálják másra hárítani a felelÅ'sséget. Ezt a módszert jól ismerjük.

De kanyarodjunk vissza még egy pillanatra a baloldal vádaskodására. Éppen azok a politikusok és pártok siratják Budapestet, amiért a gonosz kormány nem ad uniós forrást, akik a minap azért ágáltak az Európai Parlamentben, hogy ne csak BudapesttÅ'l, de egész Magyarországtól vonják meg az uniós forrásokat. A baloldal régóta követeli, hogy Brüsszel tartsa vissza a Magyarországnak járó uniós pénzeket. A Magyarország és Lengyelország elleni, 7. cikkely szerinti EP-állásfoglalás vitájában a legvehemensebben éppen a magyar ballib képviselÅ'k támadták Magyarországot: Molnár Csaba (DK) Magyarország megbüntetését sürgette, Donáth Anna (Momentum) szerint pedig már egy újabb Sargentini-jelentést is lehetne írni.

Ebben persze semmi meglepÅ' sincs, hiszen évek óta azért lobbiznak Brüsszelben, hogy Magyarországtól megvonják a forrásokat. Cseh Katalin már egy tavaly májusi HVG-interjúban is úgy fogalmazott: “Fontos, hogy a jogállamiság megsértése ellen hatékonyabban fel tudjon lépni az Unió: most az látszik, hogy az egyetlen valódi visszatartó erÅ' az uniós pénz. Fontos, hogy a pénzen keresztül gyakoroljanak hatást, […] ne osszon uniós pénzt az a kormány, amely nem tudja biztosítani az átlátható, értékteremtÅ' pénzköltés feltételeit.”

Képtalálat a következÅ're: „european parliament”

Az Európai Parlament ülésterme â€" europarl.europa.eu

Tehát Brüsszelben azért dolgozik a baloldal, hogy elzárja Magyarország elÅ'l a pénzcsapot, itthon pedig követelik a kormánytól az uniós pénzeket.

Nos, ez vagy betegség, vagy beteges rosszindulat.

Lánczi Tamás politológus


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »

Read More →
FB-RSS feed for Kiss Balázs
Össze lehet ezt rakni, az a kérdés mivel engedünk hatalmat magunk felett EZEKNEK, És aztán, azokat sorra mind módszeresen NE tegyük.

Magyarkanizsáról küldte egy kedves barátom, a nekem írt levelével együtt teszem közzé. Ha még képesek elolvasni öt oldalt figyelmesen, hát tegyék meg. Mert minden benne van. És tényleg: miért nem hoztuk még le a püspök úr beszédét az összes fórumunkon?

Kedves Zsolt!

Nem tudom ismered-e, de a csatolt szöveg nagyon fontos, mert elÅ'ször
beszél ilyen szinten püspök. És megerÅ'sítené a kisembert is, ha látná,
hogy "feljebb" is lehetne másként szólni, tenni. Nem is értem, miért nincs ez leközölve sem a MH-ben, sem a MN-ben, sem az Origóban? Alapszöveg.

Barátsággal: Zoli

Prof. Petr Pit’ha prágai katolikus püspök beszéde a Prágai Vár Mindenszentek templomában

Emberek! 

E lehetÅ' legmagasabb titulussal szólítom meg önöket, mert az ember az Isten képmása, és magasztos jelekkel van felékesítve: ésszel, lelkiismerettel és felelÅ'sséggel.

Azért jöttünk itt össze, hogy emlékezzünk a háborúk és a totalitárius rendszerek áldozataira, nyilvánvalóan azokra, amelyek történelmileg a legközelebb állnak hozzánk.

Ãœnnepségünk címe Mene Tekel (Megmérettetett, könnyűnek találtatott). Ezek a titokzatos szavak Nabukodonozor fia palotájának falán jelentek meg, amikor lakomát rendezett, ahol a Jeruzsálemi templomból ellopott szent edényeket megszentségtelenítette. És ez birodalma bukását jelentette. Mert nem tanult saját apja történetébÅ'l.

A katedrális, amelyben most vagyunk, nemzeti történelmünk szimbóluma. Évszázadokon át épült, pontosan meghatározott terv szerint, és megtestesítÅ'je lett azoknak az ideáloknak, amelyek apáinkat, nagyapáinkat vezették. Önmagában ez a katedrális nem azonos ezekkel az ideálokkal, azok magasabban vannak, ott, ahova a magasba ívelÅ' tornyok mutatnak. EbbÅ'l a magasságból szólt hozzánk az Úr.

Hallottuk a szavait, amelyek érvényesek voltak a fogságban levÅ' zsidók számára éppúgy, mint e katedrális építÅ'i számára. Fájdalmasan érvényesek ma is.

Onnan küldte el Fiát, hogy megmutassa nekünk, kik vagyunk. Hogy Emberek vagyunk, csupán emberek, akik a halál felé igyekeznek, de megmutatta azt is, hogy az ember ideálja az, hogy az Isten Képmása, hogy Krisztushoz hasonló lehet. Ez az élet Igazsága, ehhez az ideálhoz közelíteni.

Ma nekem jutott az a feladat, hogy itt beszéljek. Szorongok, mert a Mindentudó elÅ'tt beszélek, és tudatában vagyok, hogy nem önök elÅ'tt állok, hanem azok elÅ'tt, akik ezen ideálokért, az élet Igazságáért képesek voltak földi életüket feláldozni. Önmagunkért megtenni ezt, nem lenne értelme. Az élet másodlagos. Akikre most gondolunk, azok miattunk áldozták fel életüket.

Feladatom, hogy beszéljek, tehát teszem, ami a feladatom. A megemlékezésnél több az, hogy okuljunk. Akikre emlékezünk, azért haltak meg, mert az emberek idÅ'ben nem tudatosították, hogy veszélyben vannak, bajban vannak.

Okulnunk kell. Mert ismét veszélyben vagyunk, és ismét nem akarjuk ezt tudatosítani.

Azt mondjuk: békében élünk. Közben folyik a harc, támadások, öldöklés. Butaságunkban és büszkeségünkben kioktatjuk az egész világot. Azt mondjuk: „vallási háborúk? Ugyan, középkori értelmetlenség!” Azt várjuk, hogy eldobják az Istenüket. Azért, mert mi ezt megtettük. De Å'k ezt nem fogják megtenni, mert látják rajtunk, hogy ez hova vezet. Lassan kihalunk.

Azt mondjuk: párbeszédet kell velük folytatnunk. De Å'k nem fognak bennünket meghallgatni, mert vallásról akarnak beszélni, de nekünk vallásunk nincs. Mert végtelenül liberálisak vagyunk.

 Azt mondjuk, hogy tisztelnünk kell egymást. De Å'k minket nem tisztelhetnek, mert Å'k képesek a saját igazukért meghalni, de mi csak hátrálunk, és megtámadjuk azt, aki kiáll Krisztus keresztje mellett. Azt mondják nekünk, hogy nem vagyunk toleránsak velük szemben, és igazuk van, mert egymással szemben sem vagyunk toleránsak. És ne hagyjuk magunkat megtéveszteni: politikusainkat végkép nem érdekli az iszlám, Å'ket az olaj és a fegyver eladás érdekli. És mi ezt a politikusainknak nem róhatjuk fel, mert bár rövidlátó butáknak tartjuk Å'ket, de ezt nem vallhatjuk be, mert megválasztottuk Å'ket. Ráadásul, érezzük, hogy Å'k a legjobbak közülünk, mert szót fogadnak arctalan másoknak, akik valahonnan a háttérbÅ'l utasítgatnak. Sejtjük, hogy valahonnan, ahol fiktív pénzekkel rulettet játszanak, ám ezek a pénzek mögött valahol szükségszerűen mégis csak a mi munkánk, esetleg életeink állnak.

Békét szeretnénk Ukrajnában, de mi magunk hagytuk, hogy fenyegetettségben legyenek, sÅ't igyekszünk haszonélvezÅ'k lenni, mert nem ismerjük be, hogy itt nem az ukránokról, sem az oroszokról van szó, hanem ismét pénzrÅ'l van szó, és a bankokról, amelyek meginogtak, mint a hullámzó tengeren a hajók.

Azt mondjuk, erÅ'seknek kell lennünk, hogy megvédjük magunkat. De mit kezdünk a fegyverekkel, ha nincsenek férfiaink, akik megfognák a fegyvereket. De miért is tennék ezt, ha nincsenek ideáljaik. Ideáljaik, amelyekért valaki meg tudna halni.

Hitehagyottak és nevetségesek vagyunk. Elveszítettük a kultúra értékét, és katedrálisaink összeomlanak, s az emberi közösségek egymással veszekedÅ' egoisták hordájává változnak.

Elveszítettük az emberi értéket és mértéket. Mert teljesen nyilvánvaló, logikus, ha eldobjuk kereszténységünket, és megszabadulunk IstentÅ'l, akkor megszabadulunk az embertÅ'l is.

Mert többé nem fogjuk tudni, hogy kell kinéznie az embernek. Miért tiszteljenek bennünket a muzulmánok, ha nekik van istenünk, és nekünk semmilyen istenünk nincs. És miért kellene tisztességesen viselkedniük, és emberségesen tárgyalni velünk, ha látják, hogyan viselkedünk mi egymással.

BékérÅ'l beszélünk, meg akarjuk védeni, de nekünk magunknak sincs. Sem bennünk, sem köztünk. Meg akarjuk védeni az igazságosságot, de csak a tiltásokat szaporítjuk. Sem az Igazságosságot, sem a Békét senki nem fogja bevezetni, mert ezek a tisztességbÅ'l nÅ'nek ki.

Tudom, mi lesz most, mit fogok hallani. Mibe ütközöm. Szavaim az egoista elégedettség falaiba fognak ütközni, ami olyan, mint a görbe tükör. Mindent kicsavar. Mondhatnék bármilyen bölcsességet is, frázisok visszhangoznak majd hozzám, üresebbek, mint a részegek fecsegése.

Ha mindjárt egy halott gyereket hoznék a frontról, csak az elit képviselÅ'inek álszent jajveszékelése hallatszana, úgy, hogy a mindennel szemben közömbös tömegnek, amely majd újra megválasztja Å'ket, tetsszen. Senki nem indul el, hogy megmentse a gyermek testvérét, vagy anyját.

Lesznek hangok ellenem: minek képzeled magad? Ne fessed az ördögöt a falra!

És végül tiltakozás hallatszik majd: „Ez a bolond, még végül háborút szít! Hallgattassátok el!”

De én félek attól, amit magunkra hozunk. A mi ellenségünk nem az oroszok, sem az ukránok, és végképp nem az arabok! Egyáltalán senki. Magunk gyÅ'zzük. Mert nem tiszteljük az élet törvényét. Elfelejtettük, hogy az élet â€" szeretet, és a szeretet â€" áldozat. Nélkülük az életnek nincs értelme. Ebbe tudunk belehalni.

Nem lennének ellenségeink, ha olyanok lennénk, mint ez a katedrális. Mert mint alkotókat â€" tisztelnének és becsülnének. S ha mégis lennének ellenségeink, nem mernének bennünket megtámadni, mert erÅ'sebbek, állhatatosabbak lennénk, mint Å'k.

Az utunk â€" visszatérés az ész fegyelmezettségéhez, és a következetes, hihetÅ', mélyen átélt kereszténység.

Nem! Nem hallgathatok! Felkértek, hogy beszéljek az Isten elÅ'tt és a halott Å'sök elÅ'tt, és ezt abban a percben, amikor idegenek mosolyogva kérdik: kik vagytok ti valójában?

Mások helyett nem beszélhetek, de magam nevében válaszolok, bár remegek:

Vallom, hogy fehér ember vagyok, elismerem az emberi fajok különbözÅ'ségét, természetesen minden ember méltóságát, de elutasítom, hogy feketére változzak, vagy sárgára, vagy, hogy megváltoztassam a szemem színét.

Férfi vagyok, aki képes gyermeket nemzeni, de nem képes megszülni. Ezért ragaszkodom az elrendezett tartós házassághoz, mert ez a társadalom alapja, és a nevelés letéteményese.

Ragaszkodom ahhoz, hogy a férfinak és a nÅ'nek különbözÅ' a test felépítése és a biológiai funkciói, hogy a nÅ' gyengébb és értékesebb, mint a férfi, akinek meg kell Å't védeni, szeretni, és tisztelni. 

Egészséges vagyok, és segíteni fogom a betegeket, de elutasítom a színlelt betegek nyafogását.

Egyszerre vagyok gazdag és szegény is. Kenyeremet megkeresem, és még meg is tudom osztani.

De nem vagyok hajlandó lustákat eltartani. Sokkal kevesebbem van, mint a valóban vagyonosaknak, nem irigylem tÅ'lük, örülnék, ha okosan használnák vagyonukat. Európai vagyok, mert cseh vagyok. Cseh szülÅ'k gyermekeként születtem. Cseh földön nÅ'ttem fel, és komolyan veszem nemzetem nyomorát, szörnyű nyomorát és dicsÅ'ségét is.

Ezért nem vagyok hajlandó feloldódni a konzum multikultúra szellem nélküli uniformitásában.

Keresztény vagyok. Tisztelettel a más vallások és nézetek iránt, és biztosan tudom, hogy minden döntésemben ehhez tartom majd magam.

De erÅ'sen ragaszkodom a saját keresztény Istenemhez és parancsolataihoz, amelyeket azért hozott, mert bölcs, igazságos, és együtt érzÅ' az emberekkel.

Ember vagyok. Hálás vagyok az emberségemért és büszke vagyok az arcomra. Ember vagyok. Nevem: Petr Pit’ha, és nem vagyok 380326/038 â€" születési számom, sem 372-2/15 â€" személyim identifikációs száma, sem PIN, sem bármilyen más szám.

Ember vagyok, mert van lelkiismeretem, és felelÅ'sséget vállalok.

Ember vagyok, és emberként is akarok meghalni.

]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja ]]>


Read More →
This notification was sent to partizaninfo@gmail.com by Feed2Mail.

Unsubscribe |  Manage subscriptions |  Remove ads