2020. május 11., hétfő

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Dehogynem ketyeg a kamatos kamat a törlesztési moratórium végéig IS. Sose járhat a bank rosszul. A bankadót is visszakapják jövőre. Ez #bankárkormány ahogy 2010 előtt is,

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Mi Hazánk: a bankok lesznek a törlesztési moratórium valódi haszonélvezői?

A változó kamatozású lakossági és vállalkozási hitelek akár több százezer forinttal is növekedhetnek.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően a kormány bevezette a törlesztési moratóriumot. Ennek hozományaként a Magyar Nemzeti Bank szigorított is a monetáris politikáján. Négyéves csúcspontra emelkedtek a rövid lejáratú bankközi kamatok, ami 80 százalékos emelést jelent. A kamatok megugrása a moratórium leple alatt az adósok előtt rejtve is maradhatnak, főleg ha ezt a tendenciát követi a MNB a továbbiakban, és elszállnak a kamatok.

Hírdetés

Vajon mennyire tekinthető teljes megoldásnak a kormány által bevezetett törlesztési moratórium, mely szerint a bankok felszámíthatnak kamatot a moratórium idejére, amivel a követelés növekszik majd? A kormány rendelkezhetett volna úgy, hogy a bankok a veszélyhelyzet idejére ne szedhessenek kamatot, de ezt a döntést a bankok kezébe adta. Ők, élve a lehetőséggel kamatot számolnak fel, és ezáltal hosszútávon hasznot húznak a járvány időszakából is. Erkölcsi alapokról, emberségről ez esetben sincs szó részükről.

A bankok által nyújtott, később a kormánytól visszaigényelhető szolidaritási adót sem tartjuk tisztességesnek és elfogadhatónak, ezért egy valódi szolidaritási adót szorgalmazunk. A Mi Hazánk Mozgalom a továbbiakban is ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar emberek érdekeit vegye figyelembe a kormány, és ne a bankszektornak kreáljon profitot a veszélyhelyzetben! – írja közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk választókerületi elnöke.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.