2020. április 15., szerda

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Video

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs

Video

Tuesday 14 April 2020 04:58 PM UTC+00
[unable to retrieve full-text content]

Megéri beindítani a munkahelyeket?
HA igen, akkor a munkahelyen, boltban miért lehetsz társaságban és viszont egyedül nem mehetsz az erdőbe túrázni?

Azért, mert az új világrendben téged rabszolgának jelöltek ki, illetve idővel meg is?

"Aha, az Audit nem lehet szopatni, de például a kisvendéglőst azt lehet!
Elképzelem, amint kimennek a rendfenntartók, akik hétvégén ügyeltek, hogy nehogy betegyem a lábam a Margitszigetre, az Audihoz, hogy itt nem lesz semmiféle termelés, mert első az egészség vagy mi... Szóval, úgy fest elindulunk felfelé… Nagyszerű! Egyszer majd talán azt is megtudjuk, miért kellett egyáltalán leállni…?! Nem, nem a koronavírus miatt, mert látjuk, hogy az csak ürügy volt!"

"Ahol véletlenül van termelés, ott raktárra dolgoznak még egy darabig. Aztán valószínűleg leállnak. Az EU-ban már meglévő gazdasági visszaesés közepette nem valószínű hogy sok új Mercit vagy Audit vennének az emberek. De még a Suzuki eladás is töredékére fog visszaesni.
A turizmus végét sem az emberek fertőzéstől való rettegése fogja okozni (bár az se elhanyagolható), hanem a fizetőképes kereslet megszűnése.
Ez egy ördögi kör lesz. Csődbe megy a gazdaság egy része, megszűnnek az ott dolgozók vevők lenni. Tönkremennek, akik eddig nekik árusítottak. Aztán azok mennek tönkre, akiknek ezek adtak el valamit. A folyamat vége a gazdaság teljes összeomlása.
Úgy lehetne a dolgot megállítani, hogy erőltetett állami beruházásokat indítanak kölcsönből. A beruházásnál dolgozók tudnak fizetni a szolgáltatásokért, árukért, így az azokat nyújtók is pénzhez jutnak, elköltik valahol, így tovább. A beinduló gazdaságból aztán lehetne a kölcsönt visszafizetni.
A gond az, hogy se nálunk, se máshol nem ott landolna a felvett kölcsön ahol kellene, hanem valakik meggazdagodnának, a gazdaság pedig maradna a béka hátsója alatt.
Tehát a gazdaság beindításához valószínűleg jelentős politikai, társadalmi átalakulás kellene. Félek hogy ilyen pedig nem lesz."

"A válságok már csak ilyenek. Bár vannak kiszámíthatatlan részek is mint minden társadalmi folyamatban, de a nagy rész kiszámítható.
Csak halkan jegyzem meg hogy viszont ezt a válságot valóban kitalálták, megtervezték, el is kezdték a végrehajtását.

Bár most mintha meggondolták volna magukat(mert Kína mégse padlózott), és vissza akarnák csinálni az egészet. Nem fog menni."

Újraindul a termelés a győri Audiban

Az Audi Hungaria győri gyárában keddtől újraindítja a termelést. Az Audi a Volkswagen Konszernnel egyeztetve átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki a járvány gyáron belüli terjedésének elkerülésére, igazodva a magyar egészségügyi hatóságok előírásaihoz is - írja a Kisalföld.

Az óvintézkedések egyik sarkalatos pontja a távolságtartás. A vállalat a munkatársak személyes érintkezési lehetőségeit már hetekkel ezelőtt a minimumra csökkentette. Azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a 1,5 méteres biztonsági távolságot be kell tartani.

A személyes kontaktusok kiváltására telefonos ügyfélszolgálat működik például a személyügyön. A járvány kitörését követően a vállalat egészségmenedzsmentje azonnal bevezette a koronavírus-fertőzés gyanújával jelentkező munkatársakra vonatkozó ellátási rendet. Ezen szakterület „távkonzultációt" és „digitális rendelést" is folytat. A munkahelyi éttermek átmenetileg az átalakítás miatt zárva tartanak. A termelés újraindulásával a vállalat ismét melegétkezési lehetőséget biztosít munkatársainak, de kizárólag előre csomagolva, elvitelre.

Az Audi Hungaria nemcsak a munkahelyen, hanem már a munkába jutás során is fokozott figyelmet fordít a munkatársak egészségének védelmére. A vállalat megduplázta szerződéses járatai számát, valamint folyamatos a buszok fertőtlenítése is.

Valamennyi munkatárs kötelező oktatáson fog részt venni, ahol a kibővített óvintézkedésekről kapnak átfogó tájékoztatást. Emellett erről egy erre a célra készített információs brossúrát is kézhez vehetnek a munkatársak.

Kiemelendő továbbá a munkatársak azon ötlete, hogy 3D-nyomtató segítségével védőmaszkokhoz készítsenek alkatrészeket.

Ebben a projektben az Audi Hungaria szorosan együttműködik a konszern más gyártó telephelyeivel. Az első prototípusokat már legyártották, ezeket jelenleg központilag validálják.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke azt mondta:

˝Célunk, hogy Covid-readyvé, azaz vírusbiztossá tegyünk az Audi Hungariát. Valamennyi területünk az üzemorvosok és a munkabiztonság irányításával azon dolgozik, hogy minél előbb elérjük ezt a célt.˝
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.