2020. március 26., csütörtök

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Sumákságból a kormány is jól el van eresztve : szép csendben újabb munkavállalói jogokat vennének el !!!!!! Rabszolgatörvény 2.0 készül. Patkányok.Ezek ennyire hülyének

FB-RSS feed for Kiss Balázs

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Sumákságból a kormány is jól el van eresztve : szép csendben újabb munkavállalói jogokat vennének el !!!!!! Rabszolgatörvény 2.0 készül. Patkányok.

Ezek ennyire hülyének néznek mindenkit. Ja, "maradj otthon"

Ha megint a gyoszos, voszos, multi tőkés lobbi seggét fogják nyalni, mint ahogy tették 2011-ben és utána "válságkezelés" címén, az lesz az utolsó csepp a pohárban. Valódi infláció közel 100%, forint árfolyama béka segge alatt, pontosan amiatt emelték két és félszeresére a KÉPVISELŐI illetményeket.

Az egész rendszer rossz, azon belül NINCS és nem is lesz megoldás. Az nem nemzet és nem válságkezelés, hogy gazdagék érdekeiért robotoljunk éjt nappallá téve szaré' hugyé'.

Ma se lettem fideszes. Polgári liberális vadkapitalizmust épít az, ami nem nemzeti, és nem a jobb oldal.

Kiakadtak a szakszervezetek, új rabszolgatörvényt emlegetnek

Kiakadtak a szakszervezetek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége frissen „összedobott" többpontos javaslatán, amelyet az MGYOSZ vészhelyzetre hivatkozva a gazdasági válság kezelésére nyújtott be a kormánynak. A tervezet első olvasatra nem más, mint rabszolgatörvény a négyzeten – írja a Magyar Szakszervezeti Szövetség friss közleményében.

Kiakadtak a szakszervezetek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége frissen „összedobott" többpontos javaslatán, amelyet az MGYOSZ vészhelyzetre hivatkozva a gazdasági válság kezelésére nyújtott be a kormánynak. A tervezet első olvasatra nem más, mint rabszolgatörvény a négyzeten – írja a Magyar Szakszervezeti Szövetség friss közleményében.

Felháborodva fogadták a MASZSZ-hoz tartozó szakszervezetek – is – az MGYOSZ által összeállított, állítólag csak a vészhelyzet idejére vonatkozó válságkezelő csomagot, amelynek előkészületeiről még csak nem is hallottak a szakszervezetek, így aztán természetesen el sem mondhatták a véleményüket a tervezetről. Ez a többpontos mentőcsomag ugyanis pillanatnyilag nem más, mint a munkavállalók tökéletes kizsigerelésére alkalmas terv – közölte Kordás László. A MASZSZ elnöke leszögezte: az MGYOSZ megalkotta a rabszolgatörvény 2.0-ás változatát, amellyel az eddiginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe hozná a dolgozókat - áll a közleményben.

Az MGYOSZ által megfogalmazott javaslatról itt írtunk korábban:

A munkavállalói képviselet értetlenül áll egyebek között a javaslatnak a szabadságra vonatkozó pontja előtt, miszerint a gyáriparosok javaslatára enyhítenék „a következő évekre vonatkozó fizetett szabadságok egy részének kiadását és ezek elszámolásának szabályozását, valamint a túlmunka, a pihenőidő, az ügyelet, a készenlét és a munkaidő beosztás szabályai". Kordás szerint ez azt jelentheti, hogy ha a gyártulajdonos munkáltatónak az érdekei úgy kívánják, akkor a dolgozók akár évekig nem mehetnek szabadságra. Az elnök szerint ez a pont egyébként erősen ellentmond a vészhelyzeti intézkedésnek - és magának a tervezet készítőjének is -, hiszen az ötletgazda maga írja, hogy a következő évekre vonatkozik.

Ez a javaslat azonban több sebből vérzik – véli Kordás, aki példaként említi a csoportos létszámleépítésnek a felfüggesztésére vonatkozó pontot is. Ez ugyanis azt jelenti, hogy minden bejelentési kötelezettség – és annak következményei nélkül – bármennyi embert, bármikor utcára lehet tenni. Az MGYOSZ javaslata a túlmunka, a pihenőidő és a rugalmasabb munkaidőre is kiterjed, ami – a MASZSZ olvasatában – végtelenül veszélyes, hiszen korlátlan beleszólást sugall. A szövetségnél azt sem értik pontosan, hogyan kell érteni a javaslatcsomagban olvasható munkaköri leírástól való eltérést. Félő – mondja Kordás -, hogy ez is a munkavállalók kárára fog megtörténni csakúgy, mint a túlmunka, a pihenőidő, az ügyelet, a készenlét és a munkaidő beosztás szabályainak tervbe vett enyhítése.

Az elnök szerint ez a tervezet több pontban is sértheti az uniós jogokat. A MASZSZ és a SZEF is egyetért azzal, hogy meg kell menteni a munkahelyeket, ám annak nem a munkajogi szabályok durva módosítása a módja. A mintegy 130 ezer munkavállalót képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség és a csaknem 60 ezer közszolgálati munkavállalót képviselő SZEF határozottan tiltakozik a tervezet bevezetése ellen, s azonnali egyeztetést kezdeményez a munkáltatókkal és a kormánnyal - zárul a közlemény.
You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kreuzfeldildiko@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.