2020. március 3., kedd

FB-RSS feed for Kiss Balázs: Álhír és rémhír terjesztés elkövetője ugyanaz ...

FB-RSS feed for Kiss Balázs
Álhír és rémhír terjesztés elkövetÅ'je ugyanaz az index 24 444, ami orosz propagandistának és / vagy álhíroldalnak nevez minden médiafelületet ami nem nemzetközi liberális érdekeket szolgál.

Bár kétségtelen nagyon komoly veszélyt jelent a világszerte és Európában is egyre jobban terjedÅ' koronavírus, az ellenzéki sajtó szokásos hisztériakeltÅ' akciója mégis megint minden határt átlépett. Nyugodtan kijelenthetÅ', hogy az emberek félelmének, pánikhangulatának kattintásra váltása a célja az Index-HVG-24-444 tengelynek. ErrÅ'l, valamint a hisztériakeltés hatásairól írt Fodor-Horváth Zsófia is a 888.hu-n megjelenÅ' cikkében, amelyre reagálva a Gyurcsány-párt pártlapja elképesztÅ'en ízléstelen és alpári módon "vicceskedett" a cikket író, gyermekét váró újságírónÅ' és születendÅ' kisbabája egészségével.

Ha megnézzük, hogy csak az elmúlt egy héten hány hír jelent meg a koronavírusról az Index nevű ellenzéki oldalon, akkor azt láthatjuk, hogy a szám brutálisan nagy. Ez önmagában még érthetÅ' is, hiszen kétségtelenül valódi, nagy problémáról van szó, Franciaországban és fÅ'leg Olaszországban pillanatnyilag ez a legnagyobb gond. Tehát a heti 271 cikk önmagában még természetes is lehet.

De a cikkek többségébÅ'l áradó, Magyarországra vonatkoztatható apokaliptikus hangulat korántsem indokolt. Ez már a tipikus ellenzéki propaganda.

Forrás: Index

 

Persze, nemcsak az Index ég koronavírus-lázban, hiszen a 24.hu külön gyászkeretes óriásdobozban kelti napok óta a hangulatot,hogy még véletlenül se tudjanak másra gondolni az olvasók, csak a közelgÅ' végzetes sorscsapásra, ami Magyarországot a magyar kormány hibájából megtámadja.

Forrás: 24.hu

Kifosztottak boltokat Budapesten 

Hogy milyen hatást vált ki a valós probléma hiszterizálása, a lakosság, az olvasók pánikba kergetése, azt jól megmutatja a 888.hu cikke is, amelyben Fodor-Horváth Zsófia beszámol arról, hogy "pár nap alatt sikerült akkora pánikhangulatot keltenie az Index-Hvg-24.hu függetlenobjektív háromszögnek, hogy csak kifosztott polcok és tömegnyomor elérhetÅ' a frissensült parasztkenyér helyett."

- írja az egyik belvárosi bevásárlás során tapasztaltakról.

Forrás: 888.hu

Hiába a folyamatos és racionális tájékoztatás a kormány részérÅ'l, az ellenzéki oldalakon hetek óta mást se olvasni, csak a pánikkeltÅ' koronavírus cikkeket. Egy olyan sem jelent meg, ami arról szólna, hogy nincs akkora gond, nem kell hetekig tartó karanténra számítani, nem fogják lezárni Budapestet, elég lenne, ha mindenki odafigyelne az alapvetÅ' higiéniai szabályok betartására. Helyette volt utcán fekvÅ' halottról posztolt cikk, meg fekete hátteres gyászkeret. Akit meg más is érdekel, az úgyis tud lejjebb görgetni, ha meg ennyitÅ'l bepánikol a hülye olvasó, az az Å' baja, minekmentoda â€" nagyjából errÅ'l szólt az Index beismerÅ' vallomása. Írja a 888.hu cikke.

Forrás: 888.hu

A cikk beszámol arról is, hogy több boltot is képletesen fogalmazva szinte kifosztottak Budapest belvárosában, köszönhetÅ'en az ellenzéki hisztériakeltésnek; a tartós élelmiszereket megvették, sÅ't még a vodkák is feltűnÅ'en fogynak.

Forrás: Origo

A DK pártlapja megszólalt

A cikk fenti ironikus megállapítása (feltűnÅ'en fogynak a vodkák is) apropóján a DK-pártlap ízléstelen, sértÅ' szellemeskedésbe kezdett a cikket szerzÅ', gyermekét váró újságírónÅ' és születendÅ' gyermeke egészségével, amikor azt írják, hogy "azt inkább nem akarjuk tudni, hogy a hamarosan anyai örömök elé nézÅ' Fodor-Horváth Zsófia miért hiányolja annyira a vodkát, hogy a cikk szövegében külön is kiemeli, és képet is közöl a foghíjas vodkáspolcról, mindenesetre az érkezÅ' babának jó egészséget kívánunk." 

Vagyis, mintha Fodor-Horváth Zsófia nem egy társadalmi jelenségrÅ'l írt volna, hanem személyes problémájáról, hogy nem jut vodkához. 

Nehéz erre mit mondani. Ez a DK hangja, ez Gyurcsány hangja. 


Read More →
This notification was sent to kreuzfeldildiko@gmail.com by Feed2Mail.

Unsubscribe |  Manage subscriptions |  Remove ads